Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Η παρέλαση, τα stage, η επικήρυξη, η Έλλη Παππά και οι "φίλοι"!

Έπεσε πολλή δουλειά τελευταία (επαγγελματική εννοώ) και το παραμέλησα λίγο το blog μου. Το προσέξατε? Σήμερα λοιπόν που βρήκα λίγο χρόνο, εθνική εορτή γαρ αύριο, αποφάσισα να κάτσω να ασχοληθώ με ανέμελα πράγματα. Να διαβάσω ειδήσεις στο διαδίκτυο, να περιδιαβώ τα blogs των @φίλων μου και τέλος να γράψω και κανένα ποστ. Να γράψω ποστ είπα? Μια κουβέντα είναι. Και τι να γράψω? Χμμμμμμμμμμ, λοιπόν αποφάσισα. Θα σχολιάσω την επικαιρότητα. Να μην πάει άδικα η ανάγνωση των ειδήσεων που έκανα. Έχουμε και λέμε:


«ΟΧΙ» δασκάλων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. «Αν κάτι πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο είναι αυτό που χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν στους δρόμους με τη λήξη του πολέμου: “Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός στη γη” Κι αυτό φυσικά δε μπορεί να γίνει μέσα από την παρέλαση, το αντίθετο μάλιστα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των δασκάλων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Να αγιάσει το στόμα σας βρε χρυσόστομοι δάσκαλοι! Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τη χρησιμότητα των παρελάσεων. Ούτε τότε που ήμουν μαθήτρια. Σε αντίθεση με τη γιορτή στο σχολείο που είναι αλήθεια ότι μου άρεσε (με εξαίρεση την πανηγυρική ομιλία που δεν την πολυπαρακολουθούσα), η παρέλαση μου δημιουργούσε ένα άγχος. Και ας ήμουν ψηλή και συνεπώς μπροστά μπροστά στη σειρά. Και αργότερα στην τελευταία τάξη του (εξατάξιου) Γυμνασίου παραστάτης της σημαίας. Τότε σημαιοφόροι ήταν μόνο τα αγόρια. Οι γυναίκες το πολύ πολύ παραστάτες. Αλήθεια τι σεξιστικό και ρατσιστικό! Περίπου όπως γίνεται σήμερα με τους αλλοδαπούς (κυρίως Αλβανούς) που δεν τους δίνουν τη σημαία, έστω και αν είναι οι καλύτεροι μαθητές ή όταν τους τη δίνουν ξεσηκώνονται οι "πατριώτες".


Καταργούνται τα stage και αλλάζει το πλαίσιο πρόσληψης στο Δημόσιο. Με το νέο πλαίσιο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Ραγκούση, δεν θα υπάρχει πριμοδότηση του 50% για καμία κατηγορία υπό πρόσληψη προσωπικού, καταργείται η προφορική συνέντευξη και θα ενισχύεται η μοριοδότηση για τα άτομα που έχουν μεταπτυχιακές σπουδές. «Δεν μπορεί οι υποψήφιοι να παίρνουν 230 μόρια λόγω της εμπειρίας και μόνο 150 μόρια για διδακτορικό» τόνισε.

Αν τα stage καταργούνται, για να θεσμοθετηθεί πράγματι ένας αξιοκρατικός τρόπος πρόσληψης στο Δημόσιο, με γεια μας και χαρά μας. Γιατί πράγματι είναι εντελώς άδικο για τα αξιοπρεπή παιδιά που δεν είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη», ούτε έτρεξαν ποτέ σε βουλευτικά γραφεία ψάχνοντας για δουλειά, αλλά ξεροστάλιαζαν στη μελέτη και τα μεταπτυχιακά, να μένουν άνεργα και να εκτοπίζονται πανηγυρικά από μοριοδοτούμενους «έμπειρους». Θα είναι όμως έτσι? Δεν ξέρω. Μακάρι. Θα δείξει. Ελπίζω τα πράσινα παιδιά που έτρεξαν τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές να εγγραφούν μέλη του ΠΑΣΟΚ να μην πάρουν τη θέση των γαλάζιων παιδιών.


Με το ποσό των 600.000 ευρώ επικηρύσσονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του πολίτη τρία άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμπλοκή που είχε σημειωθεί το 2006 στο κέντρο της Αθήνας.

Μα καλά, τόσο ανθηρά είναι τα δημόσια οικονομικά μας που βγάζουμε και επικηρύξεις 600.000€ και δεν το ήξερα?


Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα η Έλλη Παππά, σε ηλικία 89 ετών. Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Γ΄ Νεκροταφείο, όπου εκεί και θα ταφεί, δίπλα στο σύντροφο της ζωής της, Νίκο Μπελογιάννη.

Η Έλλη Παππά αντιπροσωπεύει για μένα ό,τι θα έπρεπε να είναι σήμερα ο αριστερός άνθρωπος. Δηλαδή ανήσυχο και συγχρόνως κριτικό πνεύμα, χωρίς παρωπίδες, χωρίς αυστηρά δόγματα που φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια της θρησκοληψίας, με συγκροτημένη σκέψη και ανοιχτός σε καινούργιες ιδέες. Αυτό δε που διάβασα στο “ΒΗΜΑ” ότι στόχος της Έλλης ήταν «η κάθαρση της μαρξιστικής σκέψης από τις σταλινικές στρεβλώσεις», μου άρεσε πολύ. Ευτυχώς γι’ αυτήν δεν είχε συμβουλευτεί την Αλέκα και τους συντρόφους της για να καθορίσει τους στόχους της!


Η πρόταση του Δ. Αβραμόπουλου να ψηφίσουν στη διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού και οι φίλοι του κόμματος της Ν.Δ. απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Πολύ αισιόδοξο τον βρίσκω το Δ. Αβραμόπουλο. Μα να πιστεύει ότι υπάρχουν και «φίλοι» της Ν.Δ. !!!!

-----------------------------------

Προσθήκη:

Λόγω της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των Αστυνομικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένα 20χρονο κορίτσι που παλεύει για τη ζωή του, η αφορμή (και όχι η αιτία) της οποίας ενδεχομένως να είναι και η επικήρυξη των 600.000€, διαμόρφωσα κάπως διαφορετικά το θέμα αυτό. Α, και κάτι άλλο. Αν οι "άνθρωποι" αυτοί που επιχείρησαν τη δολοφονική επίθεση είναι επαναστάτες, τότε κι εγώ είμαι Κινέζα μπαλαρίνα.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ιδού η ευκαιρία σου να γελοιοποιηθείς!


Τα δυνατά γέλια της κόρης μου που παρακολουθούσε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, μου κίνησαν την περιέργεια και μ’ έκοψαν από την ανάγνωση ενός βιβλίου. «Γιατί γελάς? Βλέπεις καμιά κωμωδία?» τη ρώτησα. «Η κωμωδία ωχριά μπροστά σ’ αυτό που βλέπω. Έλα να δεις, να γελάσεις κι εσύ» μου απάντησε. Κάθησα από περιέργεια να παρακολουθήσω. Και πραγματικά γέλασα. Πικρά όμως. Επρόκειτο για την τηλεοπτική εκπομπή του AΝΤ1 “X Factor”. Μια εκπομπή που υποτίθεται ψάχνει για ταλέντα στο τραγούδι, προκειμένου να τα αναδείξει. Αντιγράφω από το δελτίο τύπου του τηλεοπτικού σταθμού (το βρήκα μετά, ψάχνοντας στο διαδίκτυο):

«Στόχος του X Factor είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλα εκείνα τα ταλέντα που αξίζουν και έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές να ακολουθήσουν μια άκρως επιτυχημένη πορεία στο χώρο της μουσικής. Πρόκειται για ένα μουσικό διαγωνισμό που προβάλλεται με εξαιρετική επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει αναδείξει ορισμένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα στο χώρο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας (π.χ. Leona Lewis)…..»

Απ’ αυτό που είδα όμως εγώ να προβάλλεται και συγκεκριμένα είδα να προβάλλονται, μεταξύ άλλων, άνθρωποι ιδιαίτερα παράφωνοι, άνθρωποι προβληματικοί που δεν τραγουδούσαν, αλλά «διάβαζαν» από ένα χαρτί , άνθρωποι που κουνιόντουσαν σαν φιγούρες του καραγκιόζη κλπ, μου φάνηκε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός AΝΤ1 ενδιαφέρεται εξίσου (για να μην πω περισσότερο) για την «ανάδειξη» ψυχοπαθητικών προσωπικοτήτων, που «νομίζουν» ότι έχουν ταλέντο στη μουσική και στο τραγούδι. Και αυτό για να κάνει τους τηλεθεατές του να γελάσουν. Βοηθά αυτούς τους δύστυχους να γελοιοποιούνται πανελληνίως, για να έχει θεαματικότητα. Αναδεικνύει την «αφέλεια» τους ή μάλλον τη «βλακεία» τους και το χαίρεται. Εκτός λοιπόν από την ανάδειξη των πιο ταλαντούχων (?) τραγουδιστών, ενδιαφέρεται εξίσου και για την ανάδειξη των πιο αστείων (για να μην πω γελοίων) «ψώνιων». Αδιαφορώντας επιδεικτικά για την επίδραση που θα έχει αυτή η αρνητική δημοσιότητα που παίρνουν στην ήδη όχι και τόσο ισορροπημένη προσωπικότητα τους (για να μην πω διαταραγμένη που είναι υπερβολικός όρος).

Στη συγκεκριμένη εκπομπή που παρακολούθησα εγώ, είδα ένα συμπατριώτη μου Κύπριο, εμφανώς παράφωνο, μη έχοντας όμως επίγνωση των δυνατοτήτων του, να είναι θυμωμένος με την «κριτική επιτροπή» που δεν αναγνώρισε το «ταλέντο» του! Ήταν ιδιαίτερα επιθετικός μαζί τους, όταν τον απέρριψαν. Βγαίνοντας μάλιστα από το χώρο της ακρόασης, αποκάλεσε τον ένα από αυτούς «μ…..α». Ίσως για να τον εκδικηθούν, μετέδωσαν την ακρόαση του, αλλοιώνοντας όμως επίτηδες στην τελευταία συλλαβή κάθε στίχου τον ήχο (έτσι φάνηκε όχι μόνο σε μένα, αλλά και στην κόρη μου). Δεν φτάνει που ήταν παράφωνος, παρουσιάστηκε από την παραγωγή (δολίως) να έχει ένα έντονο και ιδιαίτερα παράφωνο vibrato (τρεμούλιασμα) στο τέλος του στίχου, που προκαλούσε πράγματι πολύ γέλιο. Μέχρι κι εγώ γέλασα. Μετά όμως συνήλθα και σκέφτηκα. Αν δεν είναι αυτό παράνομη προσβολή της προσωπικότητας (άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα), τότε τι είναι? Θα μου πει κανείς, ότι τόσο αυτός, όσο και όλοι οι άλλοι που σπεύδουν κατά χιλιάδες εκεί, ξέρουν τι θα συναντήσουν. Και ξέρουν, από προηγούμενους παρόμοιους «διαγωνισμούς», ότι κινδυνεύουν να εξευτελιστούν. Και τρόπον τινα το αποδέχονται. Αυτό όμως δεν αναιρεί την προσβολή της προσωπικότητας τους. Το πολύ πολύ να θεμελιώνει τη λεγόμενη στη νομική ορολογία «συνυπαιτιότητα του παθόντος».

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ο όρκος στη Βουλή

Ορκίστηκε και η νέα Βουλή! Ορκίστηκε τρόπος του λέγειν. Άλλοι ορκίστηκαν και άλλοι όχι. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δεν σήκωσαν το χέρι, για να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο, πλην της Λιάνας Κανέλλη που ορκίστηκε κανονικά με θρησκευτικό όρκο. Επίσης δεν σήκωσαν το χέρι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπ. Κουβέλης, Νικ. Σηφουνάκης, Μαρία Δαμανάκη και Μάγια Τσόκλη (βλ. εδώ). Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον όρκο της Βουλής, αν έπρεπε να δοθεί έτσι όπως δόθηκε ή αν έπρεπε να επιτραπεί ο πολιτικός όρκος. Αν ρωτάτε την προσωπική γνώμη μου θα ήταν ευχής έργο να επιτραπεί ο πολιτικός όρκος. Πρέπει όμως να σας πω ότι, δυστυχώς, στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος, δεν μπορεί να δοθεί πολιτικός όρκος από τους βουλευτές στη Βουλή. Και εξηγούμαι. Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας (άρθρ. 3 παρ. 1) «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού. τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ` (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928». Ναι όλα αυτά τα «προοδευτικά» ορίζει το Σύνταγμα μας στο άρθρο 3.

Πάμε τώρα στο άρθρο 59 του Συντάγματος, όπου στην παράγραφο 1 ορίζεται: «Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο : "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου". Στη δε παράγραφο 2 προβλέπεται ότι «Αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος». Με λίγα λόγια το Σύνταγμα έχει προβλέψει μόνο για τον όρκο των ορθόδοξων χριστιανών, καθώς και αυτών που έχουν κάποιο άλλο δόγμα ή θρήσκευμα (οι Μουσουλμάνοι δίνουν θρησκευτικό όρκο σύμφωνα με το Ισλάμ). Για τους άθρησκους ή άθεους δεν προβλέφθηκε τίποτε.

Θα αναρωτιέστε γιατί όλα αυτά? Η απάντηση είναι γιατί το Ελληνικό Σύνταγμα, παρόλο που έχουμε μπει αισίως στον 21ο αιώνα, δεν έχει τολμήσει ακόμα να προβεί σε χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους. Ζητήματα που έχουν λυθεί στην Ευρώπη με το Διαφωτισμό, εμείς ακόμα δεν τολμήσαμε να τα αγγίξουμε. Αντί να υπάρχει διαχωρισμός ρόλων και ο καθένας να αφοσιωθεί στο έργο του, η Ορθόδοξη Εκκλησία, ελέω Συντάγματος, μπλέκεται διαρκώς στα πόδια του Ελληνικού Κράτους, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί υπεράνω θρησκευμάτων, χωρίς αγιασμούς, θρησκευτικούς όρκους των λειτουργών της κλπ κλπ. Υπάρχει μια θεωρία ότι οι Έλληνες είναι στενά συνδεδεμένοι με την Ορθόδοξη πίστη, ότι το 96% περίπου του πληθυσμού της είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, κλπ κλπ. Η θεωρία αυτή κατ’ αρχάς στηρίζεται σε εσφαλμένα και παλαιά δεδομένα. Ένα απ’ αυτά είναι το θρήσκευμα που αναγραφόταν στις παλαιού τύπου ταυτότητες. Το θρήσκευμα αυτό όμως, όλοι ξέρουμε πια, ότι ήταν πλασματικό. Πολλοί από αυτούς που βαφτίστηκαν βρέφη, στη συνέχεια, στην ενήλικη ζωή, άλλαξαν θρήσκευμα ή έγιναν άθρησκοι ή άθεοι. Εξάλλου πολλοί από τους σημερινούς κατοίκους της Ελλάδας (περίπου 10%) γεννήθηκαν εκτός Ελλάδας. Οι άνθρωποι αυτοί, το πιθανότερο, δεν έχουν μεγαλώσει μέσα στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Πολλοί από αυτούς είναι ήδη Έλληνες πολίτες, και ακόμα περισσότεροι θα γίνουν στο μέλλον. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου η ανεξιθρησκεία και η θρησκευτική ελευθερία, που επίσης προβλέπεται από συνταγματική διάταξη (άρθρ. 13), να αποκτήσουν πλήρες νόημα. Ας προχωρήσουμε με τόλμη στο χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, αναθεωρώντας το Σύνταγμα. Η χριστιανική ορθόδοξη πίστη (για όσους την έχουν) δεν χρειάζεται υπερπροστασία για να υπάρχει.

------------------------------

Υ.Γ. Γράφτηκε ότι δεν ορκίστηκαν επίσης οι Υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Τίνα Μπιρμπίλη (βλ. εδώ). Αυτοί όμως δεν ορκίστηκαν, γιατί απλούστατα δεν είναι βουλευτές.

Προσθήκη: Κατόπιν μιας απορίας του φίλου @gpoint θέλω να κάνω την εξής διευκρίνιση: Όταν το Σύνταγμα λέει "αλλόθρησκοι" εννοεί αυτούς που πιστεύουν σε άλλο θρήσκευμα, πλην του χριστιανικού (π.χ. αλλόθρησκοι είναι οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι κλπ). "Ετερόδοξοι" είναι οι χριστιανοί άλλου δόγματος (π.χ. οι Καθολικοί, οι Διαμαρτυρόμενοι κλπ). Τους άθρησκους ή άθεους δεν τους περιλαμβάνει στο άρθρο 59.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αποχαιρετισμός στα ...όπλα!

Τέλειωσαν και οι εκλογές και γυρνάμε σιγά σιγά στην καθημερινότητα μας. Τα εκλογικά πάθη καταλαγιάζουν. Οι χαμένοι των εκλογών μαζεύουν τα κομμάτια τους και γυρνάνε κι αυτοί σε μια καθημερινότητα που ίσως την είχαν ξεχασμένη. Ήρθε ο καιρός να τη θυμηθούν. Για πολλούς από αυτούς δεν θα λυπηθώ καθόλου. Θεωρώ ότι η επιστροφή στο καβούκι τους ήταν αποτέλεσμα των πράξεων, αλλά και των παραλείψεων τους. Ας επιχειρήσω ένα κατάλογο με τους πολιτικούς που η αποχώρηση τους από την ενεργό πολιτική, αφού ούτε καν βουλευτές δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν, μου ξυπνά ευχάριστα αισθήματα, για να το πω ευγενικά, ως ευγενική κυρία που είμαι!

Γιώργος Αλογοσκούφης. Απογοητευμένος από την ηχηρή αποτυχία του στην Α΄ Αθηνών ο άλλοτε «Τσάρος της Απογραφής» (τρομάρα του!) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε πολιτική δραστηριότητα και επιστρέφει στα πανεπιστημιακά καθήκοντά του. Επιστρέφει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου θα διδάξει, φαντάζομαι, ότι άλλο οικονομική θεωρία και άλλο εφαρμογή της στην πράξη και μάλιστα σε μια χώρα, τόσο ιδιαίτερη, όσο η Ελλάδα.

Αναστάσης Παπαληγούρας. Αυτόν τον θυμάστε? Ίσως και να τον έχετε ήδη ξεχάσει, παρόλο που ήταν Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2009 (ναι, ναι ήταν Υπουργός μέχρι πριν λίγες μέρες). Την τελευταία χρονιά ήταν τόσο, μα τόσο αθόρυβος (πιο πολύ ακουγόταν ο Υφυπουργός Π. Καμμένος, παρά αυτός)! Έδινε δε την εντύπωση ότι ήταν πιο κουρασμένος και από τον «Κουρασμένο»!! Κατά την πρώτη όμως θητεία του ως Υπουργός Δικαιοσύνης, τότε που δεν ήταν και τόσο κουρασμένος, φρόντισε να "εφοδιάσει" την ηγεσία του Αρείου Πάγου με δύο δικαστικούς λειτουργούς που θα μείνουν αξέχαστοι, ιδίως σ’ εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους αλήστου μνήμης κ.κ. Ρ. Κεδίκογλου και Γ. Σανιδά.

Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Πάει και η μεγάλη αναμορφώτρια του ασφαλιστικού μας συστήματος! Η αδυναμία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ να καταβάλουν τις συντάξεις των επόμενων μηνών, όπως αποκαλύφθηκε από τις επιστολές που έστειλαν οι διοικήσεις των δύο Ταμείων, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έδειξε και την αποτυχία της να προλάβει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Επιστρέφει σπίτι της για να κοιτάξει τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Λευτέρης Ζαγορίτης. Ο πιστός «ακόλουθος» του κ. Καραμανλή που προέτρεπε τους Νεοδημοκράτες να «μαυρίσουν» όσους τους πλήγωσαν, υπέστη, πρώτος αυτός, το «μαύρισμα»! Λέγεται ότι, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων που απαγορευόταν αντισυνταγματικά, κατά τη γνώμη μου, η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, αυτός, καταστρατηγώντας το νόμο με τρόπο που δείχνει κουτοπονηριά, περιέτρεχε τα ΜΜΕ (κυρίως τους ραδιοφωνικούς σταθμούς) και διέδιδε ότι η ψαλίδα έκλεισε και το κόμμα του πάει καλά!!!! Οι πολίτες, του απέδειξαν τελικά πόσο καλά πήγαινε….

Γιάννης Βαληνάκης. Πανεπιστημιακός κι αυτός σαν τον Αλογοσκούφη που μάλλον θα γυρίσει στην πανεπιστημιακή του έδρα, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί στα Δωδεκάνησα. Αντ’ αυτού εξελέγη η …Τσαμπίκα Ιατρίδου!! Κρίμα, οι Έλληνες πολίτες δεν εκτίμησαν δεόντως τον ιδιοφυή χειρισμό του «Μακεδονικού ζητήματος» από τον εν λόγω Υφυπουργό Εξωτερικών!! Εξάλλου, ποιος δεν θυμάται την ιστορία με τη σύζυγο του Γ. Βαληνάκη, δικηγόρο Χριστίνα Βαληνάκη, συνεργάτη του επίσης δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου, η οποία έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης, όταν γινόταν έρευνα για το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα»!

Αχιλλέας Καραμανλής. Απέτυχε να εκλεγεί και ο πολιτικός αυτός «ογκόλιθος» που για χάρη της εκλογής του, πριν μερικά χρόνια, το Εκλογοδικείο έβγαλε αυτή την αλήστου μνήμης πρωτοφανή απόφαση ότι στα έγκυρα ψηφοδέλτια προσμετρώνται και τα …λευκά και αυτό γίνεται ….μόνο στη Μακεδονία, όπου εκλέγεται ο «θείος»! Ευτυχώς οι πολίτες δεν ξέχασαν ότι αυτή η απόφαση στάθηκε αιτία να καταδικαστούμε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον τιμώρησαν ανάλογα. Λέτε ο «θείος» να προσπαθήσει ξανά στη νέα Βουλή??? Πόσων χρονών θα είναι τότε? Γύρω στα 85 νομίζω. Νεώτατος, για να δοκιμάσει πάλι να ....ολοκληρώσει το έργο του!! Τώρα ποιο έργο του, μη με ρωτήσετε. Αγνοώ.

Ευάγγελος Μπασιάκος. Οι πολίτες έστειλαν στο σπίτι του και το «Βατοπεδινό» αυτόν Υπουργό, κάτι που δεν τόλμησε να κάνει ο Κώστας Καραμανλής. Λέγεται ότι έχει κάποια συγγένεια ή κουμπαριά μαζί του, δεν είμαι όμως βέβαιη.

Γιώργος Σουφλιάς. Άφησα τελευταίο το Γ. Σουφλιά, γιατί δεν τον στέλλουν σπίτι του οι πολίτες. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, αφού εκλέγεται χωρίς σταυρό στο Επικρατείας. Αποφάσισε να πάει μόνος του στο σπίτι του, γιατί διέγνωσε μια τάση «κραξίματος» από τους οπαδούς της ΝΔ. Ίσως μάλιστα να είναι ευκαιρία να φροντίσει τώρα, απερίσπαστος πια από τις ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ, να βγάλει και αυτή τη ρημάδα την οικοδομική άδεια που του λείπει για το εν λόγω σπίτι του!! Ή μήπως την έβγαλε ήδη και τον αδικώ?

Υ.Γ. Όταν σκέφτομαι ότι η πόρτα που κλείνει για το Γ. Σουφλιά, ανοίγει την πόρτα της Βουλής στον …Ευάγγελο Αντώναρο που παίρνει τη θέση του, ε, πώς να το κάνουμε, η χαρά μου ή μάλλον τα ευχάριστα αισθήματα μου μετριάζονται κάπως!!!