Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δεν μου άρεσε...


Δεν μου άρεσε
  • Που είδα το Χόσνι Μουμπάρακ να δικάζεται στο Δικαστήριο του Καΐρου, όντας βαριά  άρρωστος και ξαπλωμένος σε φορείο μέσα σε σιδηρόφρακτο κλουβί. Είναι καλό να λογοδοτούν οι δικτάτορες για τα εγκλήματα τους, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να παραβιάζονται ούτε στην περίπτωση τους.
  • Που διάβασα στις ειδήσεις ότι ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατέφυγε στην Κούβα για τη θεραπεία του καρκίνου του. Τι στο καλό? Είναι πρόεδρος, ήδη από το έτος 1998, μιας χώρας με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και υποτίθεται ότι εφαρμόζει φιλολαϊκή πολιτική. Δεν κατόρθωσε, επί δεκατρία ολόκληρα χρόνια, να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας για το λαό του και κατέφυγε στην Κούβα?
  • Που οι ταξιτζήδες συνεχίζουν, λέει, τις «κινητοποιήσεις» τους και τον «αγώνα» τους, πιστοί στο δρόμο που χάραξαν πολλοί από τους «διαμαρτυρόμενους» και «αγωνιστές» αυτού του τόπου. Άξιοι συνεχιστές αυτών που, με την ανοχή της εκάστοτε Κυβέρνησης και την ενθάρρυνση της εκάστοτε αντιπολίτευσης, αδιαφορώντας πλήρως για τους υπόλοιπους πολίτες και επαγγελματίες, κλείνουν τους εθνικούς δρόμους με τρακτέρ, που αποκλείουν λιμάνια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια, που γιαουρτώνουν, δέρνουν και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανένα. Αχχχχ, το έχω ξαναπεί. Η ανομία δεν είναι η λύση στα προβλήματα μας.