Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Περιμένοντας τη Μέρκελ...





Το τι ανοησίες άκουσα και διάβασα αυτές τις μέρες, ενόψει της επίσκεψης της Μέρκελ στην Ελλάδα, δεν λέγεται. Σταχυολογώ μερικές απ’ αυτές, και μάλιστα από τις λιγότερο υβριστικές «ο λαός δεν τρομοκρατείται, θα διαδηλώσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης…» (ΣΥΡΙΖΑ), «Η Μέρκελ είναι σύμμαχος της ελληνικής πλουτοκρατίας και των δυνάμεων που υπερασπίζονται την παραμονή της χωράς στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ…» (ΚΚΕ), «Η παράσταση διαμαρτυρίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, (μπροστά στη Γερμανική Πρεσβεία) γίνεται για να διατρανώσουμε μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο» (Ανεξάρτητοι Έλληνες), «Η επικεφαλής των ευρωπαίων τοκογλύφων έρχεται στην Ελλάδα για να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια και τα υπερκέρδη του τραπεζικού συστήματος» (αυτό το τελευταίο, είτε το πιστεύετε, είτε όχι, δεν το είπε το ΚΚΕ, αλλά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) κλπ κλπ.
Και αναρωτιέμαι, τώρα εγώ με το μέτριο μυαλό μου, έχουμε καταλάβει, οι περισσότεροι Έλληνες, τι ακριβώς μας συνέβη και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε? Η Μέρκελ φταίει που ζούσαμε εδώ και δεκαετίες (και ιδίως την τελευταία), με δανεικά και εν πολλοίς αγύριστα, αντί να αναπτύξουμε την παραγωγική μας βάση? Η Μέρκελ φταίει που γεμίσαμε, κυρίως για ρουσφετολογικούς λόγους και σπάνια με αξιοκρατία, το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ με άχρηστο και αντιπαραγωγικό προσωπικό που απαίτησε και πήρε υπερβολικές (για τις δυνατότητες της χώρας) αποδοχές και επιδόματα του τύπου "πλυσίματος χεριών", ή "έγκαιρης προσέλευσης" ή "μεταφοράς φακέλου" (βλέπε εδώ)? Η Μέρκελ φταίει που ανεχτήκαμε επί δεκαετίες τους φοροφυγάδες αλλά και τους διεφθαρμένους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς που, αντί να δουλεύουν για το κοινό καλό, δούλευαν για τις τσέπες τους? Η Μέρκελ φταίει για τη μεγάλη διαφθορά στο δημόσιο βίο και τις "μίζες"? Η Μέρκελ φταίει που διατηρούσαμε επί δεκαετίες τη ζημιογόνα «Ολυμπιακή» και κάθε «Ολυμπιακή», πληρώνοντας με τα χρήματα του φορολογούμενου τις υπέρογκες ζημιές της? H Μέρκελ φταίει που γεμίσαμε συνταξιούχους ηλικίας ακόμα και 40 ετών και μαϊμού "τυφλούς" που απομυζούν τα χρήματα των ασφαλιστικών Ταμείων? Η Μέρκελ φταίει, που όταν τα πράγματα φτάσανε στο απροχώρητο και οι «αγορές» σταμάτησαν να μας δανείζουν, δεν είχαμε πολιτικούς με τόλμη και πατριωτισμό, ώστε να μπορέσουν να διαπραγματευτούν έγκαιρα και σωστά τα «μνημόνια» και τη βοήθεια? Η Μέρκελ φταίει που μεταρρυθμίσεις εξαγγέλλουμε και μεταρρυθμίσεις δεν βλέπουμε, παρά μόνο, βρήκαμε την εύκολη λύση να κόβουμε τους μισθούς και τους συντάξεις?

Υ.Γ. Όχι, δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τη Μέρκελ (βλέπε εδώ παλαιότερη ανάρτηση μου γι' αυτήν), ούτε τη θεωρώ άσφαλτη (ναι, είναι σωστός ο όρος αυτός), αλλά δεν είναι της παρούσης να απαριθμήσω τα λάθη της. Σ’ αυτή την ανάρτηση κάνω αυτοκριτική, για λογαριασμό όλων μας.