Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο χουντικός ξενοδόχος



   -Πώς βλέπετε την πολιτική κατάσταση κα Μερόπη μου; Πόσο θα αντέξει η Κυβέρνηση;

   Αυτή την ερώτηση μου απηύθυνε ο ξενοδόχος του Μετσόβου, όταν πήγα να πληρώσω. Δύο βραδιές (τρεις μέρες) περάσαμε με τον άντρα μου εκεί και είναι αλήθεια ευχαριστηθήκαμε. Τώρα, τι θέλει αυτός και ρωτά για την Κυβέρνηση; Δεν είχα διάθεση να πιάσω πολιτική συζήτηση με έναν άγνωστο.

   -Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει η Κυβέρνηση κε Γ. μου. Πραγματικά αδυνατώ να κάνω προβλέψεις.

   -Ξέρετε τι λένε κα Μερόπη μου, συνέχισε ο ξενοδόχος ακάθεκτος. Ότι δεν θα αντέξει πολύ και ότι θα αναλάβει ο στρατός, ο οποίος έχει τη βούληση και τη δύναμη να επιβάλει στους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους τους όρους μας, για να σταματήσει το μνημόνιο. Τότε μόνο θα πάμε μπροστά.

   Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Άκουσα καλά; Ο ξενοδόχος θεωρεί ότι αν αναλάβει ο στρατός, θα πάμε μπροστά;

   -Μα, τι είναι αυτά που λέτε κε Γ. μου; Του απάντησα θυμωμένη. Μη ξεχνάτε ότι η στρατιωτική χούντα είναι αυτή που κατέστρεψε την Κύπρο το 74, γιατί, ακριβώς, νόμιζε ότι είχε τη δύναμη να επιβάλει λύσεις με τα όπλα. Αλήθεια, τα πιστεύετε αυτά που λέτε;

   Πλήρωσα βιαστικά, πήρα απόδειξη (έπρεπε να τη ζητήσω για να μου τη δώσει) και έφυγα θυμωμένη. Ενώ μας είχε αρέσει το ξενοδοχείο του (μικρό και καθαρό, με ωραία θέα στα βουνά της Πίνδου), εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να μην ξαναπατήσω εκεί. Θα πήγαινα σε άλλο ξενοδοχείο στην επόμενη επίσκεψη μας στο Μέτσοβο. Ακούς εκεί να μας βγει χουντικός ο ξενοδόχος! Αυτό δε που με ενόχλησε περισσότερο ήταν το ότι ένιωθε ελεύθερος να μιλά στους πελάτες του για στρατιωτικές επεμβάσεις και Χούντες σαν να μιλούσε για απλή πολιτική λύση στα προβλήματα μας!

   Πού καταντήσαμε! Καλά λέω εγώ ότι η οικονομική κρίση αποτρέλανε πολλούς από μας. 
------------------------------------------------

Ας ξεχάσουμε, τώρα, το χουντικό ξενοδόχο, για να θαυμάσουμε μερικά από τα αξιοθέατα του Μετσόβου

Το όμορφο γραφικό Μέτσοβο. Αξίζει να το επισκεφθείτε. Τώρα δε με την Εγνατία Οδό και τις σήραγγες που κατασκευάστηκαν, η πρόσβαση προς το χωριό έχει γίνει πιο εύκολη.


Το Μέτσοβο έχει σπουδαία αρχιτεκτονική



Το λαογραφικό Μουσείο 



Η τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου βόρεια του Μετσόβου




Το Μέτσοβο φημίζεται για τα ωραία τυριά που παρασκευάζονται στο τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα. Και, φυσικά, πήραμε αρκετά από τα πεντανόστιμα αυτά τυριά.


Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η γιατρός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΑΡΑ ΤΗΣ ΔΟΝΟΥΣΑΣ







Τις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου η πιο πάνω χειρόγραφη ανακοίνωση της γιατρού ενός μικρού νησιού, της Δονούσας. Καθαρογράφω:

Ώρες ιατρείου

ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΕΥ- ΠΑΡ

9.00 – 14.00

Πέραν αυτών των ωρών η ιατρός δεν εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο. Μόνο για τα άκρως επείγοντα.

Η ιατρός δεν είναι Η ΔΟΥΛΑΡΑ ΤΗΣ ΔΟΝΟΥΣΑΣ.
------------- 


   Στην αρχή, είναι η αλήθεια, ξαφνιάστηκα. Μου φάνηκε αυτή η ανακοίνωση, αν μη τι άλλο, αγενής, μάγκικη, άσε που είναι και προχειρογραμμένη. Μετά όμως κάθισα και αναρωτήθηκα. Για να φτάσει σ’ αυτό το σημείο η γιατρός, μήπως, πράγματι, η κατάσταση και η νοοτροπία των κατοίκων του νησιού της σπάσανε τα νεύρα; Μήπως δεν τη βλέπουν ως άνθρωπο, αλλά ως υπεράνθρωπο που, ανά πάσα στιγμή πρέπει να ασχολείται με κάθε πρόβλημα υγείας, έστω και μικρό, χωρίς να έχει ανάγκη ξεκούρασης, ψυχαγωγίας, ελεύθερου χρόνου για διάβασμα; (είναι γνωστό ότι κάθε γιατρός πρέπει, πλην άλλων, να διαβάζει καθημερινά). Μήπως δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι πραγματικά επείγον και τι μπορεί να περιμένει για την άλλη ημέρα την ώρα του ιατρείου 9.00-14.00; Μήπως, η γυναίκα εξάντλησε κάθε ευγενικό τρόπο να λέει μη με ενοχλείτε πέραν του ωραρίου, εκτός αν είναι κάτι πραγματικά επείγον και ξέσπασε με αγένεια; Μήπως πληρώνει την έλλειψη κρατικής μέριμνας για πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα; Και μη μου πείτε ότι είναι επαρκής πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα να στέλλεις ένα νέο άπειρο γιατρό μόνο του, σε ένα απομακρυσμένο νησί!

   Τελικά θα συμφωνήσω μαζί της. Κανένας δεν μπορεί να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο. Θα καταλήξει να του σπάσουν τα νεύρα και να γράφει τέτοιου είδους πρόχειρες και αγενείς ανακοινώσεις.