Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ο αλεξιπτωτιστής και η μάνα του

     Στην Αίγινα, λίγες μέρες πριν το «lockdown» (ελληνιστί, κατά τον Μπαμπινιώτη, «γενικό απαγορευτικό»), επισκέφτηκα ένα μίνι μάρκετ να πάρω μερικά πραγματάκια. Φυσικά, φορούσα τη μασκούλα μου (μύτη και στόμα μέσα, προφυλαγμένα). Πρόσεξα όμως ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε στερεωμένη στο πρόσωπο του μία απ’ αυτές τις διάφανες πλαστικές μάσκες (ασπίδες τις λένε) αλλά… την είχε σηκωμένη προς τα πάνω. Επειδή έχω και μια Α ηλικία (άνω των 65) τον παρακάλεσα, για να με εξυπηρετήσει, να φορέσει κανονικά τη μάσκα του. Άσε που, κατά τους ειδικούς επιστήμονες, αυτές οι «μάσκες» δεν προφυλάσσουν από τον κορονοϊό. Πρέπει να φορά κανείς και κανονική. Τελοσπάντων, ας κατέβαζε τουλάχιστον αυτήν που είχε. Αμ δε, που θα την κατέβαζε. Με κοίταξε μ΄ ένα απαξιωτικό ύφος και μου είπε «εγώ κυρία μου, έχω πέσει με αλεξίπτωτο και δεν φοβάμαι τον κορονοϊό»!!! «Τον φοβάμαι όμως εγώ που δεν υπήρξα λοκατζής» του απάντησα.  «Άσε, που και να είχα πέσει με αλεξίπτωτο, πάλι θα τον φοβόμουνα». 

  Η συνέχεια; Φώναξε την ηλικιωμένη μητέρα του να με εξυπηρετήσει. Και πράγματι ήρθε η μάνα του στο ταμείο. Ναι, είχε μάσκα που προφύλασσε …μόνο το σαγόνι της. Λέτε να είχε πέσει κι αυτή με αλεξίπτωτο;;; 


10 σχόλια:

VAD είπε...

Καλώς τα ματια μας τα δυο :)

Meropi είπε...

Γεια σου VAD,τι κάνεις;
Τώρα με τον περιορισμό στο σπίτι, σκέφτηκα να ξαναζωντανέψω το μπλογκ.

VAD είπε...

μπα,τελειωσανε τα μπλογκια πια,το σταματησα το 2014,όλοι οι γέροντες των μπλογκίων το'χουμε ριξει στο fb,χαβαλές να γίνεται :)

Ανώνυμος είπε...

«Η αλήθεια είναι σαν λιοντάρι. δεν χρειάζεται να την υπερασπιστείς. Άφησε την ελεύθερη και θα υπερασπιστεί τον εαυτό της.»

Ζούμε σε μια εποχή όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών αναπολούν τα παλιά καλά χρόνια. Τι λέει αυτό για το παρόν;

Συμμετέχουμε συλλογικά σε ένα σύστημα τελετουργικών συμπεριφορών που βασίζονται ουσιαστικά στην παράνοια και στον παράλογο φόβο. Υπάρχουν άνθρωποι που αποδέχονται την ιδέα ότι όλοι γύρω τους, ακόμη και χωρίς συμπτώματα, είναι πιθανό να φέρουν μια θανατηφόρα ασθένεια και, ως εκ τούτου, θα πρέπει, αφαιρώντας τα δικαιώματά τους, να αναγκάζονται όλοι να φορούν ένα ρούχινο φίμωτρο.

Αυτό δεν είναι απλώς μαζική υστερία, αλλά η σκέψη ανθρώπων που υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες θα θεωρούνταν κλινικά παράφρονες.

Μας φοβίζουν με στατιστικά στοιχεία, αλλά πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τι επηρεάζει αυτούς τους αριθμούς.

Ο ίδιος ο εφευρέτης του μοριακού τεστ (PCR), δήλωσε ότι «Το PCR δεν σας λέει ότι είστε άρρωστοι ή ότι το πράγμα με το οποίο καταλήξατε θα σας βλάψει ή κάτι τέτοιο.» https://www.youtube.com/watch?v=WF37L_z0vwM&feature=emb_logo (51:54)

Τα πολλά προβλήματα στη χρήση PCR
https://swprs.org/the-trouble-with-pcr-tests/

O δείκτης CT (Cycle Threshold), αποτελεί τον αριθμό των κύκλων ενίσχυσης του δείγματος από ένα άνθρωπο, οι οποίοι χρειάζεται να γίνουν, προκειμένου να ξεπεραστεί το όριο ανίχνευσης του ιού. Όσο μικρότερο είναι το CT, τόσο μεγαλύτερο εκτιμάται το ιικό φορτίο. Εάν ένα άτομο λάβει ένα «θετικό» αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ (PCR) με CT 35 ή υψηλότερο (όπως εφαρμόζεται στα περισσότερα εργαστήρια των ΗΠΑ και σε πολλά Ευρωπαϊκά εργαστήρια), η πιθανότητα ότι το άτομο είναι μολυσματικό είναι μικρότερη από 3%. Η πιθανότητα ότι το άτομο έλαβε "ψευδώς θετικό" αποτέλεσμα είναι 97% ή υψηλότερο.
https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciaa1491/5912603

Με τόσα πολλά τεστ που γίνονται σε όλο τον κόσμο λοιπόν, δημιουργείται μια πανδημία βασισμένη σε ψευδώς θετικά αποτελέσματα/κρούσματα.

Οι ειδικοί μας λένε ότι αυτός ο ιός μπορεί εύκολα να νικηθεί βάζοντας ένα «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ», βιαστικά δοκιμασμένο και εγκεκριμένο εμβόλιο σε 7 δισεκατομμύρια άτομα. Οι κυβερνήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τις παραγγελίες.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες, κατασκευαστές εμβολίων, θα απαλλάσσονται της ευθύνης στις παρενέργειες του εμβολίου αυτού.
https://uk.reuters.com/article/us-astrazeneca-results-vaccine-liability/astrazeneca-to-be-exempt-from-coronavirus-vaccine-liability-claims-in-most-countries-idUKKCN24V2EN
https://www.ft.com/content/12f7da5b-92c8-4050-bcea-e726b75eef4d
https://www.documentcloud.org/documents/7046985-European-vaccine-memo.html

Ωστόσο, μπορεί να μην χρειαστεί να επιβάλουν το εμβόλιο δια νόμου εάν μπορούν να μας «ενθαρρύνουν» να υπακούσουμε. Ψηφιακές, βιομετρικές ταυτότητες θα βοηθούν τις κυβερνήσεις να «επαληθεύσουν άτομα που έχουν λάβει εμβολιασμό για να έχουν καθαρό μητρώο».
https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-tech-idUSL8N2BV0BI

Σε ποιο σημείο θα καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά; Ότι αυτό που συμβαίνει είναι κάτι πολύ πιο τρομακτικό από έναν ιό.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι απλά αναξιόπιστη, αλλά στην πραγματικότητα ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες από τον ΟΗΕ, τη φαρμακευτική βιομηχανία, τον ΠΟΥ και άλλες ομάδες συμφερόντων που εμείς δεν εκλέξαμε.

Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα ότι οι πολιτικοί, οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι και οι εμπειρογνώμονες που κοιτάζουν το φακό της κάμερας μας λένε ψέματα, είτε το γνωρίζουν είτε όχι, και η πρόθεση της εξαπάτησης και της προπαγάνδας τους είναι κακόβουλη.
Πιο εύκολο είναι να θεωρήσουμε ότι, στη χειρότερη περίπτωση, η κυβέρνηση είναι απλώς ανίκανη και επέλεξε τη λανθασμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι εκτός από τα συνεχή μηνύματα εκφοβισμού από τα μέσα ενημέρωσης και ορισμένα σημάδια και αυτοκόλλητα κοινωνικής αποστασιοποίησης, η συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπων δεν έχουν πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία από την προσωπική τους εμπειρία ότι ζουν σε μια πανδημία.

Η αλήθεια δεν κρύβεται. Οι άνθρωποι κρύβονται από την αλήθεια.

22

Meropi είπε...

"Ανώνυμε"
Μέσα σ' αυτούς που κρύβονται από την αλήθεια είσαι κι εσύ. Υπάρχει πανδημία και μάλιστα χάσαμε κι ένα δικό μας άνθρωπο απ' αυτή, ένα αγαπημένο φίλο τον Παναγιώτη.

DaNaH είπε...

Μόλις μπήκα στο μπλογκ μου μετά από πολύυυυ καιρό και βλέποντας τα φιλικά blogs δεξιά είδα με ευχάριστη έκπληξη νέα ανάρτηση από την Μερόπη που προβληματίζεται και προβληματίζει χεχε! Δυστυχώς, ορισμένοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως (αυτό πάει φυσικά στον υπάλληλο και τη μητέρα του!). Καλές γιορτές εύχομαι! Φέτος, ας τα περάσουμε καλύτερα από κάθε φορά - κόντρα στη μιζέρια των καιρών! Επαναπροσδιορισμός των αξιών και επανεκτίμηση της οικογενεικής εστίας και θαλπωρής! ;)

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλώς την!

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=s48ZZEXNnXY

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε το πρώτο παγκόσμιο βιολογικό πόλεμο
Αλλά πριν από αυτόν βρισκόμασταν στο πρώτο παγκόσμιο πνευματικό πόλεμο
https://www.youtube.com/watch?v=s48ZZEXNnXY

stalamatia@gmail.com είπε...

χα χα χα τους πήρε και τα μυαλά ο αέρας εκει ψηλά