Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τι θυμήθηκα τώρα! Το τηλεφώνημα του Βενιζέλου




   Μετά την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου σε κάθειρξη 20 ετών που είναι η μέγιστη των ποινών για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ξέρετε τι θυμήθηκα; Μα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο που στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, το έτος 2005, έβγαλε λάδι τον Άκη, συντάσσοντας ο ίδιος το σχετικό πόρισμα. Όταν μάλιστα λέχθηκε στη Βουλή ότι πρέπει να διερευνηθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός τραπεζικού λογαριασμού των εξωχώριων εταιρειών «DRUMILAN OFFSET» και «DRUMILAN INTERNATIONAL», δια του οποίου, πιθανόν, να είχαν διοχετευθεί οι παράνομες μίζες, ο νυν Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι τραπεζικός λογαριασμός, αλλά αφορά τηλεφωνικό αριθμό. Δεν έμεινε δε εκεί. Για να γίνει πιο πειστικός είπε ότι τάχα πήρε τον αριθμό αυτό και βγήκε ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος (δηλ. ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας)!!!!

    Μα, θα μου πει κάποιος, ο άνθρωπος (δηλ. ο Βενιζέλος) ήθελε, απλώς, να προστατέψει το κόμμα του. Η απάντηση μου είναι ότι τα κόμματα δεν προστατεύονται με τέτοιου είδους τεχνάσματα. Η καλύτερη προστασία είναι η διαφάνεια. Πόσο καλύτερη θα ήταν τώρα η θέση του κόμματος και του ίδιου του Βενιζέλου αν έλεγε "ναι, να ελεγχθεί ο αριθμός αυτός και να ανοιχθεί ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός, όλα στα φως"! Ας σημειωθεί ότι στη δίκη του Τσοχατζόπουλου έγινε πολύς λόγος για τις πιο πάνω εξωχώριες εταιρείες, μέσω των οποίων πράγματι διακινήθηκαν παράνομες μίζες. 
    Άραγε τώρα βάλαμε μυαλό; Και όταν λέω βάλαμε, εννοώ πολιτικοί και πολίτες όλων των κομμάτων και  αποχρώσεων. Η απάντηση μου είναι ότι "αμφιβάλλω". 




5 σχόλια:

Swell είπε...

Καλησπέρα,

Αν έβαλαν μυαλό διερωτάσαι Μερόπη; Αντιθέτως νομίζω ότι χάρηκαν, οι σχετιζόμενοι με την πολιτική και τη δικαιοσύνη, επειδή "ξεπλύθηκαν" με τον Τσοχατζόπουλο και τους παρ' αυτώ.

Άλλωστε, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, θεωρείς ότι ο Βενιζέλος θα κυκλοφορούσε ακόμα ελεύθερος;

Α. Παπαγιάννης είπε...

Κακό πράγμα η γερή μνήμη, Μερόπη, ανασύρει από το παρελθόν ένα σωρό ερωτήματα, και πού να τα σκαλίζουμε τώρα;

Swell είπε...

Καθορίζεις την επικαιρότητα Μερόπη! Αυτό είναι σημερινό:

http://www.koutipandoras.gr/44447/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BE%CE%AD%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CF%81%CF%8D%CF%87%CE%B9.html

Meropi είπε...

-@ Swell μου,
Δεν νομίζω ότι πολυχάρηκαν, ειδικά αυτοί του ΠΑΣΟΚ. Με τούτα και με κείνα έφτασαν στο 5%.

-@Α. Παπαγιάννη μου,
τελικά όλοι εμείς που έχουμε κάποια μνήμη, δεν θα ξέρουμε τι να ψηφίσουμε.

harrysmatic είπε...

Μεροπη,δεν κανεις κανα αφιερωμα στον ΚΛηριδη....Να μαθουμε αν ηταν ..καλος η κακος...