Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Θέλει η Ιταλία σοβαρό ηγέτη ή όχι;;


Ο Ιταλικός λαός προσέρχεται σήμερα (13/4) και αύριο (14/4) στις κάλπες με ένα εκλογικό νόμο που καθιστά τις κυβερνήσεις συνασπισμού δέσμιες των μικρών κομμάτων. Δεν πέρασαν καλά καλά δύο χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές που έδωσαν οριακή νίκη στον Κεντροαριστερό Συνασπισμό του Ρομάνο Πρόντι. Ο συνασπισμός γκρεμίστηκε με πάταγο τον Ιανουάριο, προς μεγάλη χαρά και αγαλλίαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δημιουργού άλλωστε του εκλογικού νόμου. Αιτία της κατάρρευσης αυτής ήταν η παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κλεμέντε Μαστέλα, λόγω εμπλοκής του σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς. Μόλις παραιτήθηκε απέσυρε και την υποστήριξη του μικρού κόμματος του (Udeur) προς τον Κυβερνητικό Συνασπισμό.

Με τις δημοσκοπήσεις με το μέρος του, να του δίνουν σταθερό προβάδισμα πέντε έως εννέα ποσοστιαίων μονάδων, ο φανταχτερός Μπερλουσκόνι κατεβαίνει στις εκλογές, αυτή τη φορά με νέο σχήμα αυτό του «Λαού της Ελευθερίας» (PDL). «Γνωρίζω τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα πετύχουμε τεράστια νίκη» είπε στην τελευταία συγκέντρωση του Λαού της Ελευθερίας στη Ρώμη. «Βγείτε εκεί έξω και κάντε αποστολική εργασία» είπε στο πλήθος των υποστηρικτών του ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, βαρόνος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ιδιοκτήτης της Milan AC και κάτοχος της τιμητικής διάκρισης του «Ιππότη» στον επιχειρηματικό τομέα, εξ ου και το γνωστό Καβαλιέρε...

Αντίπαλος του ο 52χρονος Βάλτερ Βελτρόνι, πρώην δήμαρχος της Ρώμης, ο οποίος έχει αναλάβει το στοίχημα να οδηγήσει την κεντροαριστερά σε πορεία ανάκαμψης. Αυτός ολοκλήρωσε την εκστρατεία του εξαπολύοντας επίθεση για την ιταλική οικονομία επί διακυβέρνησης Μπερλουσκόνι και την τάση του για... αστειάκια, συχνά πυκνά χονδροειδή και κακόγουστα. Και κατέληξε «Η Ιταλία είναι μία σοβαρή χώρα και δεν χρειάζεται έναν πρωθυπουργό που κάνει χειρονομίες ή λέει βρώμικα αστεία σε Ευρωπαϊκές Συνόδους. Δεν είναι ηγέτης αυτός…..»

Ας θυμηθούμε λίγο μερικά από τα κακόγουστα αστειάκια του φανταχτερού Μπερλουσκόνι (βλ. εδώ και εδώ και εδώ και εδώ):

  • · Στη Σύνοδο Κορυφής του 2002 σχημάτισε με τα δάχτυλά του «κερατάκια» πίσω από το κεφάλι Ισπανού υπουργού.
  • · Υποστήριξε ότι η Αριστερά δεν έχει καλό γούστο όταν πρόκειται για γυναίκες. «Όταν κοιτάζω στα έδρανα του Κοινοβουλίου βλέπω ότι οι βουλευτίνες της δεξιάς είναι "πιο όμορφες" είπε.
  • · Λίγες ώρες πριν το σχόλιο του για τις γυναίκες είχε ασχοληθεί με το ύψος του. "Είμαι ψηλότερος από τους Πούτιν και Σαρκοζί. Είμαι το ίδιο ψηλός με τον Πρόντι, στο 1,71 μ. Δεν γνωρίζω γιατί οι γελοιογράφοι με παριστάνουν ως νάνο, τη στιγμή που οι άλλοι έχουν δικαίωμα να αναπαρίστανται με κανονικές διαστάσεις", δήλωσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.
  • · Στη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης, μια χαμηλόμισθη Ιταλίδα τον είχε ρωτήσει πώς να φτιάξει οικογένεια με τέτοια οικονομικά: "Σαν πατέρας, σε συμβουλεύω να παντρευτείς τον γιο του Μπερλουσκόνι ή κάποιον άλλον που δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα" της απάντησε.
  • · Πέρυσι, είχε αναγκασθεί να ζητήσει δημόσια συγνώμη από την σύζυγο του για τα "φλερτ" με άλλες γυναίκες.
  • · Λίγο πριν τις εκλογές του 2006 προέβη στις πιο κάτω πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις: α) Μιλώντας σε Εμπορικό Σύλλογο είπε: «Έχω τόση εμπιστοσύνη στη νοημοσύνη των Ιταλών για να πιστέψω ότι θα είναι τόσο 'coglioni' για να ψηφίσουν κατά των συμφερόντων τους». Σημείωση: 'coglioni' στην ιταλική αργκό σημαίνει όρχεις. Αργότερα εξήγησε ότι ήταν ειρωνικός και στην περίσταση θα ταίριαζε περισσότερο η λέξη μαζοχιστές, β) Κατόρθωσε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με την Κίνα λέγοντας: «Πηγαίνετε και διαβάστε τη μαύρη βίβλο του κομμουνισμού και θα δείτε ότι στην Κίνα του Μάο δεν έτρωγαν μωρά αλλά τα έβραζαν για να λιπάνουν το χώμα». γ) Σε ομιλία του εμφανίστηκε τόσο μετριόφρων που δεν δίστασε να κάνει τολμηρές συγκρίσεις: «Είμαι ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής. Είμαι ένα υπομονετικό θύμα, ανέχομαι τους πάντες, θυσιάζομαι για τους πάντες». δ) Εξέφρασε ιστορικές κρίσεις για την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον Καβαλιέρε, «ο Μουσολίνι ποτέ δεν σκότωσε κανέναν. Ο Μουσολίνι έστελνε τους ανθρώπους διακοπές». Σε ερώτηση μάλιστα του περιοδικού Spectator εάν πιστεύει ότι ο Ιταλός δικτάτορας ήταν «καλοκάγαθος» απάντησε καταφατικά.
  • · Και το αποκορύφωμα: Εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε όλοι τα τελευταία 24ωρα στις ειδήσεις τον Καβαλιέρε να πηγαίνει πίσω από μια ανύποπτη αστυνομικίνα και να κολλάει το σώμα του πάνω της κάνοντας μια ανεπίτρεπτη κίνηση που, αν γινόταν εδώ στην Ελλάδα, κάλλιστα θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει το αδίκημα της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας» (άρθρο 337 του Ποινικού Κώδικα).
Θαυμάστε το κατόρθωμα του ...σοβαρού ηγέτη Μπερλουσκόνι






Σε μερικά 24ωρα θα ξέρουμε αν τελικά η Ιταλία θέλει σοβαρό ηγέτη ή όχι

48 σχόλια:

miss little sunshine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
miss little sunshine είπε...

Πολύ φοβάμαι πως και οι Ιταλοί δεν είναι λιγότερο ασόβαροι από εμάς. Εχω Ιταλίδα συγκάτοικο, μορφωμένη και καλλιεργημένη που εύχεται όμως να βγει ο... Μπερλουσκόνι. Αχ και τα επιχειρήματα της γι αυτό, είναι από αστεία εως γελοία. Πρέπει να παραδεχτώ πως αν και δε συμπαθώ τον Καραμανλή, τουλάχιστον δεν κάνει τόσο εμφανή καραγκιοζιλίκια, στυλ Μπερλουσκόνι. Εύγε λοιπόν και στους γείτονες για την επιλογή τους. Δεν πάμε καθόλου καλά λέω εγώ.

gerasimos είπε...

Οκτώ χρόνια Μπους στις ΗΠΑ... Σαρκοζί στη Γαλλία... γιατί όχι και ξανά Μπερλουσκόνι στη γείτονα; Απλώς θα επιβεβαιώσει αυτήν την γενικότερη τάση ανάδειξης αντιπαθητικών, αμοραλιστών δεξιών 'ηγετών' σε μεγάλες χώρες του δυτικού κόσμου. Κι ας μη μιλήσω για την Ελλάδα και τον Καραμανλή, που είναι απλώς ανύπαρκτος. Νομίζω ότι η ανάδειξη τέτοιων ανθρώπων στην εξουσία συνιστά σύμπτωμα μιας ευρύτερης κρίσης των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών: κρίση αξιών, προτύπων, ιδεολογίων και θεσμών. Αλλά και συνέπεια της ιδιωτικοποίησης των σημερινών ανθρώπων που δύσκολα μετακινούνται από τους καναπέδες τους, της αδιαφορίας τους για τα κοινά και του πολιτικού μηδενιστικού κυνισμού τους. Μεταξύ άλλων...

cortlinux είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Γεράσιμο ότι η ανάδειξη τέτοιων ηγετών αναδεικνύει μια κρίση των συστημάτων που κυριαρχούν στις χώρες εμφάνισής τους.

ταυτόχρονα πιστεύω ότι δείχνει και μια κρίση της αριστεράς να αντιμετωπίσει τα προβλήματα πιο σοβαρά και να προτίνει βιόσιμες λύσεις.

Meropi είπε...

-@ miss little sunshine
μήπως η Ιταλιδούλα δεν είναι τόσο καλλιεργημένη όσο νομίζεις;

-@ Γεράσιμε πράγματι το θέμα είναι για έρευνα από ένα κοινωνιολόγο σαν και σένα. Το πιο αστείο είναι ότι ο Μπερλουσκόνι έχει εξίσου απήχηση τόσο στα ανώτερα στρώματα όσο και στα κατώτερα. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να οφείλεται σε κρίση αξιών και ιδεολογιών, αλλά ...Μπερλουσκόνι;;;

-@ cortlinux ναι πράγματι δείχνει και μια κρίση της Αριστεράς. Αλλά παρά να αφήνουν να βγαίνουν τύποι σαν τον Μπερλουσκόνι, ας σηκωθούν από τους καναπέδες (που λέει και ο Γεράσιμος) και ας ψηφίσουν το μη χέιρον

patsiouri είπε...

Θα συμφωνήσω με τη miss little sunshine...είναι χειρότεροι μαλιστα από'μας!
Κοίτα να δείς πως όντως, χίλιες φορές ο μπούλης...
Ειδικά αυτό που είπε στην κοπέλα που τον ρώτησε πως θα κάνει οικογένεια ήταν ότι πιο χυδαίο έχω ακούσει από πολιτικό ποτέ.

phlou...flis είπε...

Θα ξεκινήσω κι εγώ με την ιδιώτευση και την αποχή των πολιτών από τα κοινά, θα φτάσουμε στη συνέχεια στην απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής γενικότερα (κοντεύουμε), θα καταλήξουμε στον πλήρη ευτελισμό και από τον πάτο βλέπω ένα νέο ξεκίνημα. Γνωρίζω πως δε θα το προλάβω (το νέο ξεκίνημα). Αλλά είμαι αισιόδοξος.

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Σοβαροί οι Ιταλοί ψηφοφόροι;

Η Τσιτσιολίνα εκεί δεν βγήκε βουλευτίνα ή κάνω λάθος;

Την καλησπέρα μου,Μερόπη μου:)

Unknown είπε...

Μπερλουσκόνι=Καραγκιόζης.

doctor είπε...

Μπερλουσκόνι, ο Ψωμιάδης της Ιταλίας, μόνο που εμείς τον έχουμε νομάρχη ενώ οι ουναρατσαουναφατσάδες τον έχουν ...καβαλιέρε οι μαζόχες...!

doc

Unknown είπε...

πολύ μου άρεσε και αυτό και το προηγούμενο ποστ που δεν είχα προλάβει να δω. Πολύ πρώτη η Μερόπη. Γιατί να μην κάνουμε εσένα ηγέτη?

habilis είπε...

Συμφωνω με τον doctor .Silvio και Παναγιωτης τα ιδια κολπα ...

marianaonice είπε...

Η κρίση αξιών είναι γενική Μερόπη μου σε όλη την Ευρώπη! Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι φταίνε οι λαοί και όχι οι ανάξιοι ηγέτες! Δεν έχω ελπίδα ούτε και για τους Ιταλούς τώρα!!
Καλή εβδομάδα φιλενάδα!

Meropi είπε...

-@ Πατσιούρι μου,
όταν θύμωσαν με την απάντηση οι πολιτικοί του αντίπαλοι είπε ότι δεν έχουν καθόλου χιούμορ σαν κι αυτόν(!!).

-@ Φλούφλη μου,
Οι Ιταλοί είχαν την ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, αλλά δυστυχώς φαίνεται θέλουν να επανέλθουν στα ίδια. Προτιμούν φαίνεται να απογοητεύονται από Καραγκιόζηδες, παρά από σοβαρούς ανθρώπους.

-@ Ψυχή μου,
ναι εκεί βγήκε η Τσιτσιολίνα. Χα χα χα

-@ Mariana μου,
πολύ καλή η παρομοίωση σου.

Meropi είπε...

-@ Δόκτωρ μου,
όταν έγραφα την ανάρτηση κι εγώ το σκέφτηκα αυτό που λες. Πράγματι μοιάζουν οι δύο πολιτικοί. Με μια διαφορά. Ο δικός μας (ο Παναγιώτης) δεν κάνει σεξιστικού περιεχομένου αστειάκια. Εκτός αν κάνει και δεν το πήρα είδηση.

-@ Ελένη μου,
ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά όχι δεν θα πάρω. Χα χα χα!

-@ habilis μου,
ισχύει και για σένα η απάντηση που έδωσα στο δόκτωρα.

-@ Μαριάνα μου,
κι εγώ απογοητεύομαι με κάτι τέτοια. Και αναρωτιέμαι. Πώς παραπλανούνται από Καραγκιόζηδες;;;

gerasimos είπε...

A, και κάτι άλλο τώρα που ξαναβλέπω τις φωτογραφίες. Πως γίνεται ο Βελτρόνι, σχεδόν είκοσι χρόνια νεότερος, να δείχνει... μεγαλύτερος από τον 71χρονο Μπερλουσκόνι; Εκτός από Ψωμιάδης, φαίνεται ότι ο Καβαλιέρε αναδεικνύεται και σε... Zωζώ Σαπουντζάκη της Ιταλίας.

Βάσσια είπε...

Το μόνο που λέω είναι ότι, μακριά ο Μπερλοσκούνι.
Αυτό βέβαια το λέω εγώ.
Οι Ιταλοί άλλα μας δείχνουν.

Καλή εβδομάδα Μερόπη.

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε έχεις ακούσει μια εκδοχή που λέει ότι οι ανέμελοι (για να χρησιμοποιήσω μια ήπια έκφραση) είναι αγέραστοι;; Το μαλλί ε, βαμμένο καραμπογιά.

-@ Βάσσια μου,
σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τι διάλεξαν οι Ιταλοί, αλλά πολύ φοβάμαι ότι διάλεξαν ....Μπερλουσκόνι

jf είπε...

Νομίζω πως τον έχεις παρεξηγήσει... Το δείκτη σηκώνει, όχι το μεσαίο δάκτυλο [έτοιμο το έχει βέβαια] :))

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γεγονός είναι πως οι Ιταλοί είναι απογοητευμένοι απ' την απερχόμενη κυβέρνηση! πολλοί φόροι, ακρίβεια κι ανεργία!
Άκουσα Ιταλούς να παραπονιένται ότι έχουν "μισθούς Ελλάδας και τιμές Γερμανίας"...

Side21 είπε...

Ο μέσος Ιταλός
κρύβει έναν Σίλβιο μέσα του...
Ο μέσος Αμερικάνος ένα Μπους...
Ο μέσος Γάλλος ένα Σαρκοζί...
Ο μέσος Ρώσσος έναν Πούτιν...
Κι ο μέσος Έλληνας ένα Μπούλη...
Καλή βδομάδα συμμαθήτρια !!!

Meropi είπε...

Από ότι θα μάθατε ο σοβαρός κ. Μπερλουσκόνι με το ..κατάμαυρο μαλλί και έχοντας κάνει ...σολάριουμ, έχει, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, σαφές προβάδισμα και στα δύο νομοθετικά σώματα. Εξασφαλίζει μία τρίτη θητεία συγκεντρώνοντας 45,47%, ενώ την ήττα του συνασπισμού του παραδέχτηκε ο Βάλτερ Βελτρόνι, ο οποίος δεν ξεπερνά το 40%. Ο ιταλικός λαός αποφάσισε...

-@ Jaman Fou μου,
να σου πω την αλήθεια, τώρα πρόσεξα τα δαχτυλάκια του στη φωτογραφία. Χα χα χα

-@ Ασκαρδαμυκτί μου,
για να δούμε τώρα με τον ..Καβαλιέρε αν θα φτιάξει η οικονομική τους κατάσταση.

-@ Side21 μου,
για να τους ψηφίζουν όλους αυτούς και βέβαια τους κρύβουν μέσα τους.

gerasimos είπε...

Και μάλιστα με πανίσχυρη πλειοψηφία. Επίσης, σύμφωνα με τη σημερινή Καθημερινή, η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά διπλασίασε τα ποσοστά της σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές...

Takiz είπε...

Ποτέ δεν είναι αργά για να καταλάβουμε ότι ο μόνος υπαίτιος είναι ο λαός και όχι αυτές οι καρικατούρες.Αν το εμπεδώσουμε αυτό είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξουν πολλά.

Άραγε θέλουμε????

Την καλημέρα μου γλυκιά μου Μερόπη.

miss little sunshine είπε...

θα συμφωνήσω με τη γλυκειά Μarianaonice. Aν ο καθένας (σε μια ουτοπική ίσως κοινωνία) αναλάβει τις ευθύνες του και αναλογιστεί τις συνέπειες της ψήφου του χωρίς να λογαριάζει πελατειακές και άλλες σχέσεις, ίσως και τότε μόνον τότε, ίσως φτιάξουν τα πράγματα. Δε φταίει η κοινωνία, ούτε το σύστημα, ούτε όλο οι Αλλοι, αλλά όλοι εμείς. Και όποιος αγνοεί φταίει εξίσου. Φιλιά από το πανέμοροφ, καταπράσινο Λάνκαστερ.

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε μου,
στέκομαι άφωνη μπροστά στη λογική των Ιταλών (και όχι μόνο). Τον Μπερλουσκόνι λέει τον ψήφισαν κυρίως γιατί τους έταξε μείωση των φόρων, δηλ. για καθαρά οικονομικούς λόγους, χωρίς βέβαια να υποτιμώ και αυτόν το λόγο. Αλλά μείωση φόρων υποσχέθηκε και ο Βελτρόνι. Δεν ξέρω γιατί προτίμησαν τον Καβαλιέρε. Το αν τους κάνει ρεζίλι διεθνώς δεν το λογαριάζουν. Τώρα τη Λίγκα του Βορρά την υπερψήφισαν μάλλον λόγω της ξενοφοβίας.

-@ Τάκη μου,
έχεις δίκιο ότι για τους ηγέτες μας φταίμε όλοι εμείς. Άκουγα προχθες στο ραδιόφωνο διάφορους πολίτες να μιλάνε και έφριξα για το επίπεδο τους. Σκέφτηκα δε αμέσως περιμένει κανείς από αυτούς να ψηφίσουν σωστά;

Meropi είπε...

-@ miss little sunshine
πολύ ωραία τα λες κι εσύ και η Μαριάνα. Όταν όμως εσύ ψηφίζεις (όπως νομίζεις) σωστά και βλέπεις τι εκλέγεται τελικά, σκας ή δεν σκας;;

Βάσσια είπε...

Ο Μπερλουσκόνι ή έχει πάρει το μάθημά του (που προσωπικά αμφιβάλλω) ή με νέες δεξιές και φιλελεύθερες "δυνάμεις" θα τους δώσει και θα καταλάβουν.


Μακάρι οι γείτονες να τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς.

tractatus είπε...

Μερόπη, ο λαϊκισμός είναι κάτι που περνάει και ...αποδίδει εύκολα και σε πολλούς....δυστυχώς και οι Ιταλοί έχουν μέσα τους την αυτοκρατορία και ο αμερικάνικος πολιτισμός επηρεάζει...σε πολιτικό αποτέλεσμα. Γιατί, όπως έχεις καταλάβει, ο πολιτισμός με την πολιτική έχουν άμεση σχέση...:)

Γκρινιάρης είπε...

Στη Δημοκρατία ως γνωστόν αποφασίζουν οι πολλοί και όχι οι σοφοί, όποιους κι αν εννοεί ο καθένας σοφούς βεβαίως βεβαίως. Και ο λαός είναι αυτός που ανεβάζει και κατεβάζει τους ηγέτες του. Μπορεί βέβαια το κάθε πολιτικό σύστημα να παίζει τα τερτίπια του, αλλά αυτό δεν υποβαθμίζει την πλειοψηφία που παίρνει αυτός που εκλέγεται. Ας θυμόμαστε λοιπόν τη δύναμη της ψήφου όταν την ρίχνουμε, και μην την απαξιώνουμε, γιατί τελικά οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Κι όσο και να βγαίνουμε και να φωνάζουμε οτι είναι παράλογο, οτι δε στέκει κλπ, η αλήθεια είναι οτι εμείς/εσείς/αυτοί είναι που αποφάσισαν.

Την καλησπέρα μου.

gerasimos είπε...

Mια και περί πλειοψηφίας ο λόγος, θυμίζω ότι συμμετείχαν 80% των Ιταλών στις εκλογές και ο Μπερλουσκόνι πήρε ποσοστά γύρω στο 47% τοις εκατό. Αν δεν κάνω λάθος, δεν πρόκειται για πλειοψηφία επί του συνόλου των ανθρώπων που είχαν δικαίωμα - αλλά όχι υποχρέωση - ψήφου. Άρα προσωπικά δεν βλέπω κανένα λόγο κάποιος που αποφάσισε να ΜΗΝ ψηφίσει να σεβαστεί την επιλογή κάποιων, που για τους δικούς του λόγους ο καθένας, εξέλεξαν πρωθυπουργό τον Καβαλιέρε. Μια και επί του συνόλου, αυτοί που πήγαν και ψήφισαν τον Μπερλουσκόνι, αποτελούν ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Nikos Lioliopoulos είπε...

εχετε δει ποτέ Ιταλική Τηλεόραση? .Μακράν η χειρότερη του κόσμου.Πως να μη βγάλουν τέτοιον Πρωθυπουργό.Οι άνθρωποι είναι πραγματικά τρελοί.
Ψωμιαδης for president !!!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Φαντάσου ότι αυτός ο τύπος κάνει τον Γεράσιμο Γιακουμάτο να μοιάζει έξυπνος ...

mmexer είπε...

Παιδιά δεν μοιάζει λίγο με τον Ψωμιάδη στο πρόσωπο;

Θεός φυλάξει!!!!!

Ωραίο κείμενο με πλούσιο υλικό! Εύγε! :)

Meropi είπε...

-@ Vassia μου,
αμφιβάλλω αν πήρε το μάθημα του ο Μπερλουσκόνι. Τα ίδια θα κάνει, αλλά τι να πούμε εμείς, αφού αυτόν θέλανε οι Ιταλοί;

-@ Ελένη μου,
φαίνεται ότι τους Ιταλούς τους πάει ο λαϊκισμός!

-@ Γκρινιάρη μου,
συμφωνώ ότι στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πολλοί και όχι οι σοφοί (άλλωστε ποιος θα κρίνει ποιοί είναι οι σοφοί!). Στη Δημοκρατία επίσης οι υπόλοιποι (όχι οι πολλοί) έχουν δικαίωμα να γκρινιάζουν...

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε μου,
επί του κατ' αρχήν ορθού συλλογισμού σου έχω να παρατηρήσω τα εξής: α) αυτοί που απείχαν (το 20%) όσοι δεν είναι πεθαμένοι (ναι πολλοί από τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους έχουν ήδη αποδημήσει εις Κύριον) αποδέχονται εμμέσως την εκλογή του πρώτου (εν προκειμένω του Μπερλουσκόνι) και β) οι υπόλοιποι (Βελτρόνι κλπ) έχουν μικρότερη αποδοχή στο σύνολο του λαού από τον πρώτο.

-@ Νίκο μου,
οι Τρελλοί λοιπόν εξέλεξαν Τρελλό. Χα χα χα

-@ Δε μασάμε ρε,
και το Γεράσιμο και τον Πανίκα κάνει να φαντάζουν έξυπνοι και ....σοβαροί!

-@ mmexer μου,
ο ....δικός μας (ο Ψωμιάδης) είναι πιο ...σοβαρός! χα χα χα! Δεν ξέρω αν τα μαθες. Έκανε λέει και σολάριουμ (ο Μπερλουσκόνι) για να φαίνεται νέος και υγιής!!!

gerasimos είπε...

Μερόπι αυτό το 'εμμέσως' έχει πολύ μεγάλη συζήτηση πίσω του...

Περί Γιακουμάτου: πρέπει άμεσα να αποκαταστήσω το κύρος του ονόματος. Προτείνω να μετονομαστεί ο κος Γιακουμάτος σε Γιακουμής Γιακουμάτος. Μοιάζει και πιο ταιριαστό. Έχει μάλιστα το όνομα αυτό, πρωταγωνιστήσει και στην έβδομη τέχνη, στην ταινία 'Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά'. Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας: 'ο Γιακουμής είναι ένας πάμφτωχος ορφανός και μόνος νέος που τριγυρίζει στο λιμάνι. 'Oλοι τον περιγελούν, εκτός από τον μπάρμπα Θωμά και την Ελένη. Τα πάντα θα αλλάξουν όταν θα τον ανακαλύψει ένας πλούσιος θείος του που ζει χρόνια στο εξωτερικό. 'Oλοι αυτοί που τον διώχνανε, προσπαθούν τώρα να κερδίσουν τη συμπάθεια του...'. Γιακουμής λοιπόν, και η δικαίωση κε Γιακουμάτε βρίσκεται ante portas.

Ανώνυμος είπε...

Παρόλα αυτά Μερόπη αυτός ο τύπος ξαναψηφίστηκε και το ακόμα χειρότερο είναι πως η αριστερά δεν κατόρθωσε ούτε στη βουλή να μπει!!!
Ή στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...
Την πικραμένη μου καλημέρα.

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε μου,
ακόμα και ο Γιακουμάτος δεν φτάνει το ....μεγαλείο του Μπερλουσκόνι.
Ξέρεις τι σκέφτομαι; Ακούω που τον αποκαλούν Κεντροδεξιό και απορώ. Ένας Κεντρώος (έστω και Κεντροδεξιός) θα αποκαλούσε το Μουσολίνι καλοκάγαθο που έστελλε τον κόσμο διακοπές; (και η δική μας η Χούντα δηλαδή για διακοπές τους έστελλε στη φυλακή και στη Γυάρο!).Και θα συνεργαζόταν με το φασισιστικό κόμμα και το κόμμα της Λίγκας του Βορρά, όπως κάνει αυτός;

-@ Syneas μου και τη δική μου πικραμένη καλησπέρα.

Penelope είπε...

Ωρίστε δεύτερη ημερά στην εξουσία ετοιμάζει camps για τους άνεργους ξένους στην Ιταλία...!! Θα έχανα να πω τη γνώμη μου και εγώ για το Μπερλουσκόνι χα! Το εβγαλα έξω το pc για αέρα... Φιλω και χαιρετώ

Unknown είπε...

σα να τόξερες...

Nikos Lioliopoulos είπε...

@penelope: τι κάμπ ετοιμάζει για τους ξένους? Διακοπές μπανάκια κλπ? Γουστάρω , θα πεrάσουν ωραία οι άνθρωποι.Προτείνω και για μας κάτι αντιστoιχο. Υπάρχουν οι υποδομές, στα γραφικά και πολύ hot τουριστικά μακρονήσια (λερο γυαρο, μακρόνησο)! Και μην ξεχνάτε το σύνθημα:
Ψωμιάδης For President!

rain είπε...

Πέρασα μια γρήγορη βολτούλα να σου ευχηθώ καλές γιορτές και καλό πάσχα..
Να περάσετε καλά με την οικογένειά σου..
Σε φιλώ

miss little sunshine είπε...

Happy birthday birthday girl!!!!Love you!

Meropi είπε...

-@ Πηνελόπη μου,
φαίνεται ότι θα τους στέλλει κατασκήνωση εκεί ο Καβαλιέρε. Χα χα χα

-@ Ελένη μου σχεδόν το ήξερα!

-@ Νίκο μου,
τι θα λεγες για κατασκήνωση στη Γυάρο;;

-@ Βροχούλα μου,
εύχομαι και σε σένα να περάσεις ωραία με την οικογένεια σου

-@ miss little sunshine
ευχαριστώ πολύ αγαπούλα μου

Penelope είπε...

Χρόνια πολλά μόλις που πρόλαβα για σήμερα xxx

mmexer είπε...

Και ήταν ανάγκη να κάνει σολάριουμ....
Μια βόλτα απ' τις χασισοφυτείες του να περάσει να δεις πως θα μαυρίσει και θα κάνει και επιδερμίδα όπως το κωλαράκι μωρού παιδιού χαχαχα

Meropi είπε...

-@ Πηνελόπη μου,
σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

-@ mmexer μου,
πού ξέρεις; Μπορεί να το κάνει κι αυτό που λες; Χα χα χα