Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Μια βλακώδης "έξυπνη ιδέα"!


Διάβασα σε μερικά μπλογκ (βλ. π.χ. εδώ, και εδώ και εδώ και εδώ) το εξής κείμενο που τελειώνει με μια εισήγηση, την οποία μάλιστα θεωρούν «έξυπνη ιδέα»:

«Σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Ελευθερίου στα ακυρωτικά μηχανήματα και ενώ ήμουν έτοιμη να ακυρώσω το εισιτήριο μου για Σύνταγμα, βρήκα πάνω στο ακυρωτικό μηχάνημα ένα εισιτήριο ακυρωμένο 15 λεπτά πριν, στην ίδια κατεύθυνση με τη δική μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη και δεδομένου ότι μου έχει ξανατύχει, δεν ακύρωσα το εισιτήριο μου αλλά πήρα το ακυρωμένο που βρήκα και με αυτό κατέβηκα Σύνταγμα. Το περιστατικό αυτό μου έχει ξανασυμβεί και πληροφορήθηκα πώς υπάρχει μία ομάδα ατόμων που αντί να πετάξει το εισιτήριο κατά την έξοδο της από το μέσο μεταφοράς το αφήνει πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε να το χρησιμοποιήσει και ο επόμενος. Είναι μια κίνηση συνεργασίας των πολιτών της Αθήνας που αντιδρούν στις μαζικές αυξήσεις των τιμών βασικών αγαθών. Νομίζω θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και εμείς δίνοντας την ευκαιρία στον επόμενο από μας να ταξιδέψει δωρεάν. Επίσης θα βοηθούσε να το διαδίδαμε σε όσους το δυνατό περισσότερους»

Αυτή την ιδέα λοιπόν πολλοί τη βρίσκουν έξυπνη। Δεν ξέρω αν είμαι ιδιόρρυθμη, αλλά εγώ τη βρίσκω βλακώδη. Αυτή η κίνηση, αντίθετα με αυτά που επαγγέλλεται, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αυξήσεις των τιμών και φυσικά σε περαιτέρω ακρίβεια. Γιατί;;; Μα απλούστατα αν το «Αττικό Μετρό» ή ο «ΗΣΑΠ» δεν καλύπτουν τα έξοδα τους, θα προβούν σε περαιτέρω αυξήσεις της τιμής του εισιτηρίου και φυσικά θα την πληρώσουν οι νομοταγείς πολίτες. Ακόμα όμως και οι μη νομοταγείς πόσες φορές θα τύχει να βρουν αδέσποτο εισιτήριο;; Τις υπόλοιπες θα αναγκαστούν να πληρώνουν. Για θυμηθείτε δε και την προσπάθεια όλων μας να καθιερωθεί το νυχτερινό δρομολόγιο Παρασκευή και Σάββατο! Αν δεν καλύπτονται τα έξοδα για το δρομολόγιο αυτό θα σταματήσει. Αυτό θέλουμε;;.

Αντίθετα από την ανωτέρω «έξυπνη ιδέα», εγώ θα πρότεινα περαιτέρω έλεγχο για την καταπολέμηση των κάθε είδους «τζαμπατζήδων» που συντελούν στην αύξηση των τιμών..

63 σχόλια:

xasodikis είπε...

Έχεις δίκιο και επί της αρχής, αλλά επιπλέον πρόκειται για αντίσταση του κ@@λου (με το συμπάθειο). Αργά-γρήγορα θα το μυριστούν αι αρμόδιαι αρχαί και θα τα μαζεύουν τα αδέσποτα εισιτήρια από τα ακυρωτικά οι σεκιουριτάδες...

Meropi είπε...

Χασοδίκη μου,
είναι μερικά πράγματα τόσο αυτονόητα που απορώ γιατί δεν το καταλαβαίνουν!

αντωνης είπε...

Μεροπη καλησπερα.
Συμφωνω πολυ με οσα εγραψες, και εγω ειχα σκεφτει να γραψω κατι αναλογο αλλά με προλαβες.
Χαζομαρες ειναι το σχολιο μου.

Και δεν προτεινουν και σωστο τροπο για να ξορκισουν την ακριβεια.
Ας δινει αυτος που κατεβαινει το εισιτηριο του σε καποιον που ανεβαινει.

Για τα σοβαρα θεματα της ακριβειας θα μας πει ποτε κανεις κατι, πως δηλαδη μπορουμε να τα αντιμετωπισουμε συλλογικα;;;

Καλο βραδυ.

doctor είπε...

Αυτή η φτηνή και λαϊκίστικη κίνηση θυμίζει αρχές της "Αλλαγής" τότε που ο Μέγας Ανδρέας είχε καταργήσει το εισιτήριο για τις πρώτες πρωινές ώρες για να πηγαίνει ο κόσμος τσάμπα στη δουλειά του.
Τι κι αν μέσα σε λίγα χρόνια κατάλαβε ότι ούτε ο Καντάφι, ούτε ο Σαντάμ είχαν προβεί σε τέτοιες λύσεις.

doctor

patsiouri είπε...

Για το συγκεκριμένο συμφωνώ μαζί σου, αν όμως έβλεπα μια τεράστια και αδικαιολόγητη αύξηση κάπου και ήθελα να κάνω μπουκοτάζ, δε με χάλαγε αυτός ο τρόπος, π.χ να αγοράζω εφημερίδα που η τιμή της αυξηθηκε 50/100 σε μια νύχτα και να τη δανείζω σε άλλους 5 μετά για να μην αγοράσουν !
Τα μέσα μεταφοράς όμως δεν είναι παράλογα ακριβά και οι αυξήσεις γίνονται σταδιακά...
(Αν την άλλη βδομάδα μου πάνε το μετρό ένα δίευρο όμως, παίζει και να το κάνω!!)

Meropi είπε...

-@ Αντώνη μου
ένας καλός τρόπος να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια είναι να μποϋκοτάρουμε τα ακριβά προϊόντα...

-@ Δόκτωρ μου,
από λαϊκίστικες ιδέες άλλο τίποτε εμείς οι Έλληνες!! Επίσης μια άλλη λαϊκίστικη ιδέα που βρίσκει πολλούς αριστερούς υποστηρικτές τώρα τελευταία είναι η μη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, γιατί τάχα θα υποβαθμιστούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια!!

-@ Πατσιούρι μου,
το να αγοράσεις μια εφημερίδα και να τη διαβάσει και άλλος δεν είναι το ίδιο με το εισιτήριο νομίζω. Πάντως οι κάθε είδους "τζαμπατζήδες" δεν είναι λύση στην ακρίβεια.

αντωνης είπε...

Μεροπη, δηλαδη να μην αγοραζουμε τιποτα; Γιατι ολα ειναι απο ακριβα εως πανακριβα.

gerasimos είπε...

Αυτό που επίσης μου κάνει εντύπωση με την ακρίβεια, είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι διστάζουν και ντρέπονται να πουν ότι τους φαίνονται ακριβά κάποια πράγματα. Αντιδρούν δηλαδή ενοχικά, σα να φταίνε οι ίδιοι γι' αυτό. Η νοοτροπία αυτή συνιστά νομίζω εξίσου μεγάλο πρόβλημα με την ίδια την ακρίβεια.

... είπε...

1)Εάν αφήσεις το εισιτήριο πάλι πάνω στο μηχάνημα, θα ξαναξυρωθεί και θα ναι άκυρο...
2)Δεν το χω δει ποτέ αυτό, κυκλοφορώ καθημερινά με το μετρό
3)Ειναι βλακώδες φυσικά
και
4)Στο μετρό, πλην των σειρμών του αεροδρομίου, το καλοκαίρι, δεν υπάρχει όχι μόνο κλιματισμός αλλά ούτε και εξαερισμός. Πέρισυ είχα προβεί σε καταγγελία πουκανείς δεν μπήκε στον κόπο να μου απαντήσει. Έκανα φασαρία σε σταθμάρχες οι οποίοι κατάπιναν την γλώσσα τους. Όλοι οι νέοι συρμοί έχουν κλιματισμό, αλλά τους κοστίζει σε ρεύμα και δεν θα το ανάβουν ούτε και φέτος καιθ αυτό είναι θέμα...

Meropi είπε...

-@ Αντώνη μου να αγοράζουμε τα απαραίτητα.

-@ Γεράσιμε μου,
ένα άλλο που κάνουν είναι να μην προσέχουν καθόλου τις τιμές. Ομολογώ ότι αυτό το έκανα κι εγώ μέχρι προ τινος. Τον τελευταίο όμως χρόνο άρχισα να παρατηρώ τις τιμές και να κάνω τις επιλογές μου.

-@ Κέρμιτ μου,
κι εμένα δεν μου έτυχε αυτό με το εισιτήριο να πω την αλήθεια, αλλά δεν ταξιδεύω και πολύ συχνά.

Homo Sapiens είπε...

Μερόπη,

Δείτε και στο blog του Γ. Σακιώτη για μία ωραία ανάλυση του θέματος

http://sakiotis.blogspot.com


την καλημέρα μου στην παρέα

Ο άλλος είπε...

Κατανοώ όσους επιλέγουν τους εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης, αλλά προτιμώ αυτόν τον τρόπο που λέει ως εδω. Σταματήστε την κοροιδία. Τον τρόπο που λύνει το πρόβλημα και απαιτεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Τα υπόλοιπα είναι βαλβίδες για να φύγει ο ατμός της αντίδρασης χωρίς να προκαλέσει ουσιαστικό κόστσος

gerasimos είπε...

Μερόπη καλημέρα. Απ' ό,τι φαίνεται, την 'έξυπνη ιδέα' την έμαθαν και οι εφημερίδες.

gnik είπε...

Καλημέρα Μερόπη
Α… όχι εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα στην επαρχία.
Δηλαδή αποφεύγουμε να τα δημιουργήσουμε.
Για να λέμε την αλήθεια δεν έχουμε μετρό και μάλλον δεν θα αποκτήσουμε ποτέ για να μην έχουμε και προβλήματα.
Τώρα για να ακριβολογούμε δεν έχουμε και δρόμους αλλά δεν το έχουμε καταλάβει.
Εγώ τους δικαιολογώ απόλυτα όλους αυτούς που χωρίς να το θέλουν τους φτιάξανε μετρό μες την πόρτα τους να πηγαίνουν για δουλειά και από πάνω τους ζητάνε να πληρώσουν κιόλας. Ε όχι τέτοια καταπίεση.

marianaonice είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Μερόπη μου! Οι κάθε είδους τζαμπατζήδες επιδεινώνουν το πρόβλημα της ακρίβειας και δεν το λύνουν, παρά μόνον προσωρινά και μόνον για τον εαυτούλη τους!
Αυτό δεν είναι αντίσταση!! Είναι κλεψιά όσο και αν ακούγεται υπερβολικό και αυτοί που το κάνουν κάθε άλλο παρά Ρομπέν των Δασών είναι!
Καλημέρα φίλη μου.

miss little sunshine είπε...

Καλημέρα Μερόπη μου! Λοιπόν, θα είμαι ειλικρινής. Οταν άρχισα να διαβάζω το ποστ μου φάνηκε ριζοσπαστική ιδέα χωρίς να σκεφτώ το γιατί και πώς, απλά μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετική. Μόλις όμως διάβασα τα επιχειρήματα σου, έχεις απόλυτο δίκιο, σιγά μην πτοηθούν οι εταιρεία ΜΕΤΡΟ και λοιποί συγγενείς. Μακάρι να έκαναν το ίδιο με αεροπορικές εταιρίες, πόσο ευτυχείς θα είμαστε! Αντε φιλιά από το κρύο Λάνκαστερ!

Takiz είπε...

Μπράβο Μερόπη μου καταπληκτική ανάρτηση.
Γιατί πάντα πίσω από μια «αθώα» πρόταση υπάρχει και παρασκήνιο.

Και αφού με έκανες να σκεφτώ πονηρά για το θέμα αυτό, μήπως η συγκεκριμένη κίνηση έγινε από την ίδια την εταιρία?????
Λέω εγώ τώρα ή πάει πολύ...

Meropi είπε...

-@ homo sapiens μου,
διάβασα και την ανάρτηση του Σακιώτη που μου φάνηκε πολύ καλή. Δεν ήξερα ότι αυτή η "έξυπνη"(;) ιδέα προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ.

-@ Άλλε μου,
εγώ προτιμώ τους έξυπνους τρόπους αντίδρασης και ας είναι εναλλακτικοί

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε ναι διάβασα την είδηση στα ΝΕΑ. Μάλιστα δεν μου φάνηκε να στέκονται επικριτικά απέναντι στην "έξυπνη ιδέα"!! χα χα χα

-@ gnik μου,
το ωραίο είναι ότι δεν φαίνεται να κατανοούν μερικοί το "βλακώδες" της ιδέας που θα αποβεί μπούμεραγκ.

-@ Μαριάνα μου,
αν πας στα ΝΕΑ που παραπέμπει ο Γεράσιμος θα δεις ότι αυτούς που αφήνουν τα εισιτήρια τους ονομάζουν Ρομπέν του Μετρό!!!

Meropi είπε...

-@ miss little sunshine μου,
την είδηση πάντα να τη διαβάζεις δυο φορές για να κατασταλάξεις. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαινόταν καλή ιδέα, αλλά όταν το καλοσκεφτείς οδηγεί σε αντιλαϊκά αποτελέσματα.

-@ Τάκη μου,
πάει πολύ ναι δεν πιστεύω ότι προέρχεται από την Εταιρεία του Μετρό αυτή η φαεινή ιδέα. Απλώς είναι μια επιπόλαιη λαϊκίστικη κίνηση

αντωνης είπε...

Δλδ την ακριβεια θα την πολεμησουμε κλεβοντας το κρατος;

Ακου Ρομπεν του Μετρο! Χαχαχαχαχα
Πολυ σινεμα βλεπουν οι "επαναστατες" νεοι!!!

Βρε το ΣΥΡΙΖΑ κατι ωραιες ιδεες...
Και εις ανωτερα...

marianaonice είπε...

Πήγα στην εφημερίδα που παραπέμπει ο Γεράσιμος και το είδα! Απίστευτο, σχεδόν έπιασα τη σκέψη τους! Αν ήταν έτσι οι Ρομπέν των Δασών ή του Μετρό, ζήτω που καήκαμε!!...
Αλλά και ότι ήταν ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ δεν το ήξερα αλλά δεν ένοιωσα και έκπληξη! Ψευτοεπαναστάτες δεν είναι;
Έτσι θα κάνουν την επανάσταση αυτοί! Με ξένα κόλυβα μνημονεύουν!! χαχαχα!!
Καλό βράδυ φίλη μου.

doctor είπε...

Meropi, sorry για την ...εισβολή, αλλά σου έχω κάτι για ...εκτύπωση!!!

Το DNA των Κυπρίων

Το παρέθεσα σε έναν πατριώτη σου στο blog μου, στο θέμα με τις 3 αποστολές του ελληνικού έθνους. Ο πατριώτης σου όμως δεν εκτυπώνει μόνο το θέμα, αλλά και τα σχόλια!!!

doctor

Ανώνυμος είπε...

Είχα δει του Γιάννη (Σακιώτη), είδα και το δικό σου, είδα και το δημοσίευμα... Κάποιος θα έπρεπε να εξηγήσει στους ..."Ρομπέν" (!) ότι η κάρτα απεριορίστων διαδρομών στοιχίζει 15 Ευρώ για λεωφορεία-τρόλευ-τραμ (που χρησιμοποιώ εγώ), 20 για τον ΗΣΑΠ και 30 για το μετρό, 35 για όλα. Επομένως, ένας εργαζόμενος που χρησιμοποιεί καθημερινά συγκοινωνίες, αγοράζει κάρτα που είναι φθηνότερη από πριν και βγαίνει κερδισμένος. Αυτού του είδους οι αντιδράσεις καταλήγουν να δείχνουν σκέτο λαϊκισμό αλλά και άγνοια στοιχειώδους αριθμητικής... Και δεν θα ήθελα να γράψω πως λέγεται το να σε γδύνουν στο σούπερ μάρκετ και συ να αντιδράς στο λεωφορείο που έγινε πιο φτηνό (17,5 την πλήρωνα την κάρτα)

αθεόφοβος είπε...

Διαφωνώ ριζικά με τον φίλο μου τον δόκτορα που είναι αντίθετος με τις δωρεάν πρωϊνές μετακινήσεις.
Το πρωί μετακινούνται κατα το πλέιστον τα εργαζόμενα χαμηλά εισοδήματα οπότε η δωρεάν μετακίνηση είναι μια κοινωνική προσφορά σε αυτον τον κόσμο.
Φτάνει βέβαια το κράτος να αποδίδει στις εταιρείες τα κόστος αυτό.

mortal είπε...

Σίγουρα δεν είναι σοβαρή αντίδραση αυτή αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι και σοβαρά γιατί, μετά την καθιέρωση του ΕΥΡΩ, μας πήρε και μας σήκωσε...

Meropi είπε...

-@ Αντώνη μου,
καλημέρα. Από ότι διάβασα σ' αυτό το blog η ιδέα αυτή εκπορεύτηκε από μερικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Αν είναι αλήθεια είναι κρίμα να υποκύπτει ένα κόμμα σε λαϊκίστικες τακτικές

Meropi είπε...

-@ Μαριάνα μου,
Δες το blog που παραπέμπω τον Αντώνη, εκεί διάβασα ότι ήταν ιδέα μερικών μελών του ΣΥΡΙΖΑ! Ελπίζω να μην την υιοθετήσουν ως κομματική ιδέα.

-@ Δόκτωρ μου,
το έχω ήδη εκτυπώσει το άρθρο. Είναι προς μελέτη το βράδυ που θα ξαπλώσω. Δεν έχει άδικο ο συμπατριώτης μου που εκτυπώνει και τα σχόλια στις αναρτήσεις σου. Περιέχουν πολύ ενδιαφέρουσες γνώμες.

Meropi είπε...

-@ Λάμπρο μου καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου. Όπως λες κι εσύ οι εμπνευστές της ιδέας μοιάζουν να αγνοούν απλή αριθμητική ή απλές γνώσεις οικονομίας.

-@ Αθεόφοβε αυτό που φαντάζομαι εννοεί ο Δόκτωρ είναι ότι καλό ήταν να κυκλοφορούν δωρεάν οι εργαζόμενοι, αλλά αυτό γινόταν σε βάρος της βιωσιμότητας των ΜΜΜ που συσσώρευσαν τεράστια ελλείμματα. Καλή είναι η λαϊκή πολιτική, αλλά πρέπει να γίνεται ορθολογικά.

Meropi είπε...

-@ mortal μου,
μια λύση που βλέπω εγώ είναι να αποκτήσουμε συνείδηση καταναλωτή. Δηλ. να επιβραβεύουμε τα καλά και φτηνά προϊόντα και να αγνούμε τα ακριβά.

Unknown είπε...

Τόση βλακεία που κυκλοφορεί που θα πάει; Τίποτα δεν με εκπλήσει σ' αυτή τη χώρα.

Panos είπε...

Μερόπη, συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει πραγματική καταναλωτική συνείδηση. Πόσοι παίρνουν μέρος στα λιγοστά μποϊκοτάζ που γίνονται; Πόσοι είναι διατεθειμένοι να μποϊκοτάρουν τις καφετέριες που έχουν εκτινάξει το καφέ στα ύψη;

Ανήρ Πάφιος είπε...

Επίσης ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι εγώ, στην Πάτρα, ώντας φοιτητής για να μετακινηθώ από το σπίτι μου στο πανεπιστήμιο (που βρίσκεται στο Ρίο) πληρώνω 1 Ευρώ. 1 Ευρώ το ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ εισητήριο και ισχύει για 1 διαδρομή.

Διότι εδώ το "Αστικό ΚΤΕΛ" είναι ιδιωτικό. Μάλιστα κάποιος οδηγός μας είπε ότι από τα κανονικά εισητήρια του αστικού ΚΤΕΛ της Πατρας ποσό πηγαίνει στο ΥΠ. Μεταφορών για να επιδοτούνται ο ΟΑΣΑ και ο ΟΑΣΘ.

Και κλείνοντας να σημειώσω ότι εδώ ούτε μετρό έχουμε, ούτε κλιματισμό έχουν τα λεωφορεία. Τα οποία λεωφορεία είναι και 20 ετών (τα πιο καινούρια που φέρανε είναι τα διπλά που αποσύρει από την Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ!)

Κάτι σχετικό από το blog μου

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Παιδιά, τα εισητήρια των αστικών συγκοινωνιών είναι φτηνά στη χώρα μας, και να κόψουμε τις μλκίες! Έτσι;
Άσε που οι τιμές των καρτών μειώθηκαν!
Και με 80 λεπτά μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερα συγκοινωνιακά μέσα για 1,5 ώρες!
Ας σταματήσουμε την γκρίνια εκεί που δεν πρέπει κι ας αρχίσουμε να γινόμαστε κι εμείς πιο σωστοί πολίτες. Εκεί που πρέπει να αντισταθούμε ... αδιαφορούμε κι εκεί που δεν πρέπει γινόμαστε "αντάρτες πόλεων"!

Ανώνυμος είπε...

Ο grX κάνει πολύ καλά και μιλά για την Πάτρα, μιας και ανοίγει ένα θέμα. Πριν βιαστούμε, λ.χ., να μιλήσουμε για επιδοτήσεις των λεωφορείων, ας σκεφτούμε τους νησιώτες που είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται με πανάκριβα εισιτήρια για να πάνε σε δημόσιες υπηρεσίες σε άλλα νησιά-διοικητικά κέντρα ή στον Πειραιά... Και δεν έχουν καμιά δυνατότητα να αντιδράσουν "ρομπενδασοτικά" που στην περίπτωση τους παραβιάζεται η ισοπολιτεία αφού επιδοτούνται οι αστικές (και χερσαίες) συγκοινωνίες ενώ αυτοί τα πληρώνουν όλα από την τσέπη τους... Αφού λοιπόν κάποιοι έριξαν έξυπνες ιδέες, καιρός είναι να σκεφτούμε και λιγό πρακτικά και πολιτικά...

Meropi είπε...

-@ Μαριάνα μου,
ούτε εμένα με εκπλήσσει!!

-@ Πάνο μου,
ναι πράγματι, μόνο κάτι τέτοιες φαεινές ιδέες μας έρχονται που αντί να μειώνουν τις τιμές τις εκτοξεύουν!!

-@ grX μου,
καλώς μου ήρθες από το blog μου. Και αντί λοιπόν να είμαστε ευχαριστημένοι εδώ με τα 0,80€ του εισιτηρίου σκαρφιζόμαστε τρόπους να "κλέψουμε" (γιατί περί κλεψιάς πρόκειται)

Meropi είπε...

-@ Ασκαρδαμυκτί μου,
πολύ καλά το λες ότι γινόμαστε "αντάρτες των πόλεων" με κάτι τέτοιες βλακώδεις ιδέες.

-@ Λάμπρο μου,
πολύ σωστά το παρατηρείς με τις μετακινήσεις των νησιωτών.

gpa είπε...

Οταν ημουν 4 χρονων , μεναμε στου Κατσελη , στην πολη που ισα ισα θυμαμαι τις κουνιες της και ενα γεγονος..Σε ενα μαγαζι με παιχνιδια ζηλεψα ενα αυτοκινητακι μικρο τυπου Matchbox , τοτε δεν ειχαμε στην Ελλαδα , και χωρις να με παρουν χαμπαρι το ... βουτηξα. Βγαινοντας εξω ακριβως εξω απο το μαγαζι , περνωντας τον δρομο μου επεσε και το πατησε ενα αυτοκινητο. Τοτε το πηρε χαμπαρι η μητερα μου που μου ειπε " ειδες που το εκλεψες και τιμωρηθηκες?".Μεροπη γεια σου , περασα κι εγω απ την Κερυνεια και συγκινηθηκα οταν ειδα την σελιδα σου...
Το μονο που αξιζει να κλεβεις ειναι ο πονος απ τις καρδιες των ανθρωπων...
Πολλα φιλιά!!!
gpa

ZouZouna είπε...

Οταν θα κάνεις κέφι, θα χαρώ να σε δω, στην επέτειό μου. Κερνώ κερασοφιλιά.
Εγώ που δεν παίρνω μετρο?

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο σε όλα. Αλλά δείτε και την άλλη πλευρά. Την απελπισία που σε κάνει να σκέφτεσαι βλακωδώς. Μου κάνει αυτό το κράτος, θα κλέψω από την εφορία. Μου κάνει εκείνο, θα κλέψω στο μετρό, μου κάνει το άλλο, δεν θα πληρώσω εκεί.

Ο κόσμος έχει αγανακτήσει παιδιά και κάνει κινήσεις σπασμωδικές. Το κακό δεν είναι αυτα τα περιστατικά τα χαζά που θα μείνουν για λίγο, το κακό είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί τρόπος σοβαρός διαμαρτυρίας που θα ενώσει τις φωνές του κόσμου και θα έχει επιρροή.

Οσο δεν υπάρχει κεφαλή (και δεν εννοώ πολιτική απαραίτητα), ο καθένας θα σκαρφίζεται μια ηλιθια πράξη για να την γλυτώσει και να κοροιδέψει. Εκεί μας φτάνουν.

Meropi είπε...

-@ gpa μου,
συγκινήθηκα κι εγώ με την αναφορά σου στο ξενοδοχείο του Κατσελή. Ξέρεις ο Κατσελής ήταν και για χρόνια Δήμαρχος της Κερύνιας. Καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου.

-@ Ζουζούνα μου,
θα περάσω κι εγώ από το ιστολόγιο σου που με προσκαλείς.

-@ Freedula μου
συμφωνώ ότι πρέπει να αντιδράσουμε στην ακρίβεια, αλλά όχι έτσι. και στο κάτω κάτω η τιμή του εισιτηρίου στο μετρό είναι ακόμη πολύ φτηνή, αλλά φοβάμαι πως με κάτι τέτοια θα ακριβύνει.

patsiouri είπε...

Τελικά θα συμφωνήσω με τη Freedula, γιατί παρ'όλο που μου φαίνεται εντελώς βλακώδες αυτό με το μετρό, τουλάχιστον βλέπω πως ο κόσμος έχει διάθεση να αντιδράσει. Κι αυτό είναι πολύ παρήγορο. Ακόμη κι όταν διοχετεύεται σε ηλίθιες ιδέες που όπως είπε η Freedula "φούσκα είναι, θα περάσουν!".
Η επόμενη κίνηση θα μπορούσε να είναι για μία βδομάδα οργανωμένοι να εξαφανιζόμαστε από τις καφετέριες σαν καπνός χωρίς να πληρώσουμε!!!
Τον καφέ αξίζει να τον χτυπήσεις!
Το πρόβλημα είναι πως τελικά δεν ξέρω αν θα ζημιωθεί ο ιδιοκτήτης ή το προσωπικό του...

Μια φίλη μου ζεί με ένα Γερμανό. Προ ημερών έκανε τη δήλωση της και με δήλωσε "φιλοξενούμενη" σ'ένα διαμέρισμαπου διαθέτει γιατί θα την ξύριζε η εφορία, ή κάτι τέτοιο. Ο Γερμανός έπαθε σόκ!!! "Μα γιατί???" ρωτούσε. Όταν άκουσε τα ποσά του'φυγε το σόκ. Μας εξήγησε πως αυτός δεν ένιωσε ποτέ καμία μα καμία διάθεση να κλέψει το γερμανικό κράτος εφ'όσον εκείνο του φέρεται άψογα οπότε το εκτιμά.Μας καταλαβαίνει όμως απόλυτα όταν εμείς έχουμε τη διάθεση να κλέψουμε το δικό μας κράτος. "Και λίγα κάνετε", ήταν το απόφθεγμά του...άρα η ρίζα του κακού δεν ξεκινάει ακριβώς από το τζαμπατζή του μετρό.
Ενώ σε άλλη χώρα επιδεικνύοντας ένας άνεργος μόνο την κάρτα ανεργίας μπορεί να μετακινηθεί αναζητώντας εργασία.
Γιατί για έναν άνεργο δεν εχει σημασία αν το εισιτήριο είναι 80 λεπτά, ή ένα ευρώ ή πεντε ευρώ. Απλώς δεν τα έχει!

gerasimos είπε...

Συνεχίζοντας όσα έλεγε το πατσιούρι περί ανεργίας, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποιες φορές χειρότερο πράγμα απ' το να νιώθεις ότι είσαι στην πιο δημιουργική σου ηλικία και η κοινωνία σου να σε αφήνει ανεκμετάλλευτο. Δυστυχώς όμως πολλοί οι άνεργοι και ακόμη περισσότεροι οι υποαπασχολούμενοι και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι που υφίστανται πολυπρόσωπη εκμετάλλευση από κακούς εργοδότες στην Ελλάδα. Έχω πλέον την εντύπωση ότι αυτή η χώρα ΔΕΝ θέλει τους ικανούς ανθρώπους αλλά τους μετρίων δυνατοτήτων, προκειμένου να τους εντάξει στους κυρίαρχους φαύλους κύκλους της διαπλοκής και της διαφθοράς εντός των οποίων κάποιοι περνάνε καλά... και φοβάμαι ότι αυτή η κατάσταση δύσκολα σώζεται κι ακόμα πιο δύσκολα αλλάζει με κινήσεις όπως των εισιτηρίων. Με κάτι τέτοιες κινήσεις το πολύ-πολύ να ξεμυτίσουν κάποιοι απ' τους κύκλους που έλεγα και να πουν 'να είδατε, εμείς οι τίμιοι οικογενειάρχες δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο ενώ αυτά τα κ@λόπαιδα...'

Unknown είπε...

XM.....

Meropi είπε...

-@ Patsiouri μου,
συμφωνώ ότι ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει. Αλλά πώς;; Να μην αγοράζουμε τα ακριβά, να μην πηγαίνουμε για καφέ στις ακριβές καφετέριες (όχι να την κοπανάμε), να συμμετέχουμε στα διάφορα μποϋκοτάζ των κατανωλωτών (να π.χ. την επόμενη εβδομάδα έχει μποϋκοταζ κατά των ζυμαρικών που αύξησαν πολύ την τιμή τους) κλπ.
Το εισιτήριο του μετρό στην Ελλάδα είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα. Ας μην συντελέσουμε με επιπόλαιες κινήσεις στην αύξηση του.

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε μου.
συμφωνώ για την ανεργία στην Ελλάδα και στο ότι συνήθως επικρατούν οι έχοντες τα "μέσα" και όχι οι άξιοι. Τι εκμετάλλευση πέφτει στα νέα παιδιά δεν λέγεται...
Βέβαια το θέμα μας στην προκειμένη περίπτωση είναι άλλο. Και επιμένω ότι τα προβλήματα μας δεν λύνονται με τέτοιου είδους κινήσεις.

-@ Ελένη μου,
αυτό το ΧΜ μου δείχνει μια διαφωνία με μένα ή μου φαίνεται;;;

phlou...flis είπε...

Κι εγώ που δε χρησιμοποιώ το μετρό, μιας και δε ζω στας Αθήνας, δεν πιστεύω πως τα διάφορα...μέτρα που παίρνουν δήθεν υπέρ του επιβατικού κοινού τα παίρνουν από Συμπόνια. Τάχουν βάλει κάτω και βλέπουν πως αντί να παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα –αυξήσεις κομίστρων- προτιμούν τα δήθεν λαϊκά (ένα εισιτήριο για όλα τα μέσα κλπ κλπ) αλλά τα κέρδη τους είναι εξασφαλισμένα. Μου θυμίζουν καταργήσεις φόρων που εξαγγέλλει το ΥΠΕΘΟ και αναρωτιέμαι, δηλαδή είναι δυνατόν να μειωθούν τα έσοδα του κράτους; Από κάπου αλλού θα τα βγάλει, ίσως και με το παραπάνω. Αν λοιπόν αφήσετε ένα τέτοιο εισιτήριο, λέω να το χρησιμοποιήσω (και κατεβαίνω τακτικά εις τας Αθήνας)..

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
από μένα μην περιμένεις εισιτήριο. Χαχαχα!!

palioalitis είπε...

Χαριτολογώντας Μερόπη μου θα ήθελα να προτείνω όταν είμαστε στο σινεμά, βαριόμαστε και φεύγουμε στο διάλειμμα,να αφήνουμε το εισιτήριο στις τουαλέτες κολλημένο στον καθρέφτη.Ευχαριστώ

jf είπε...

Σίγουρα δεν είναι λύση η «έξυπνα βλακώδης ιδέα» της ανάρτησης για όλους αυτούς τους λόγους που έγραψες. Άσε που είμαι υπέρ το δέον νομοταγής, τόσο ώστε, αν επιχειρήσω να παρανομήσω, θα …μου καλέσω η ίδια τον σταθμάρχη να με… καταγγείλω :))

S G είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
S G είπε...

Μονο στην Ελλαδα θα βαφτιζε κανεις τον κουτοπονηρο τζαμπαδισμο "πρωτοποριακη ιδεα"¨ή "κινηση συνεργασιας πολιτων". Το ιδιο κινηση συνεργασιας θα ηταν να εκαναν ντου οι "πολιτες" στα ταμεια του Αττικο Μετρο και να κλεψουν μερικα δις. Γιατι περι ακριβως αυτης της κινησης προκειται και ολοι οι υπολοιποι καλουμαστε να πληρωσουμε την ζημια...

Meropi είπε...

-@palioalitis
θα έχει ενδιαφέρον αντί να ψάχνουμε υγιείς τρόπους αντίδρασης στην ακρίβεια, να ψάχνουμε τέτοια "κόλπα".

-@ JF μου
μου θύμισες το γιο μου τώρα. Όταν ήταν μικρός ήξερε ότι στα πλοία βγάζουν εισιτήρια τα παιδιά πάνω από 4 ετών (με είχε ρωτήσει κάποτε πότε θα βγάλει εισιτήριο και του είπα). Λοιπόν μόλις έκλεισε τα 4 τον πήρα να πάμε Αίγινα και δεν του έβγαλα εισιτήριο. Μόλις ήρθε λοιπόν μια κοπέλα να ελέγξει τα εισιτήρια της είπε "εγώ κυρία μόλις έγινα 4 χρονών και η μαμά μου δεν μου έβγαλε εισιτήριο". Ευτυχώς η κοπέλα γέλασε. Την επόμενη φορά από ότι καταλαβαίνεις πρώτα έβγαλα του γιου μου εισιτήριο και μετά δικό μου.

Meropi είπε...

-S G μου
καλώς μου ήρθες. Πράγματι μόνο εμείς θα κλέβαμε τους εαυτούς μας και θα κοκορευόμαστε και από πάνω. Χα χα χα

Κλαζoμένιoς είπε...

Το είδα πρίν λίγο, ως "μπανεράκι", σε ένα άλλο μπλόγκ κι έκανα ακριβώς την ίδια σκέψη με σένα.

Να δώσουμε το εισιτήριο σε κάποιον άλλο έλεγε...

Ειδικά τώρα που κατάργηθηκαν τα άλλα εισιτήρια και ισχύει μόνον το "ενιαίο" για μιάμιση ώρα, τέτοια ενέργεια, αν εφαρμοστεί μαζικά, θα αποδειχτεί καταστροφική για τα ταμεία των ΜΜΜ.
Και βέβαια θα αυξήσουν άμεσα την τιμή για να καλύψουν το έλλειμμα...

Αλλού πρέπει να ρίξουμε το βάρος, ώ εμπνευστές της "ανυπακοής"...

Τί θά λέγατε π.χ. να πάψουμε να υπακούουμε στη ΜΟΔΑ και να αλλάζουμε τα ρούχα, τα παπούτσια κλπ, όταν φθαρούν κι όχι όποτε «διατάζει» ο τάδε μόδιστρος;;;

Φιλάκια (για τους εδώ),
φαρμακοφιλάκια (για τους άλλους...)

Meropi είπε...

-@ Κλαζομένιε μου,
εδώ δεν λες κακιούλες. Στο άλλο ποστ λες κακιούλες ή σε παρεξήγησα;;;

Γκρινιάρης είπε...

Με αυτές τις "εξυπνάδες" θέλουμε μετά να έχουμε σύγχρονα και αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και που; Στην Αθήνα που πρέπει να παραδεχτούμε πως τα μέσα είναι πολύ πιο φτηνά απ' ότι έξω.

Σοφία είπε...

Το να ταξιδεύεις χωρίς εισιτήριο και να σηκώνεσαι να φύγεις από το εστιατόριο ή την καφετέρια χωρίς να πληρώσεις δεν είναι έξυπνη ιδέα, είναι κλεψιά. Έξυπνη ιδέα είναι να μην ταξιδεύεις αν δεν είναι απαραίτητο (π.χ. λεωφορείο για 2 στάσεις) και να μην πας για καφέ ή φαγηγό αν δεν βγαίνεις οικονομικά.

Πέραν τούτου, οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα είναι τόσο απίστευτα φτηνές που με κάτι τέτοιες εξυπνάδες το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να αυξηθούν οι τιμές ώστε να αγοραστούν αυτόματα μέσα ελέγχου των εισιτηρίων, π.χ. κιγκλιδώματα σαν αυτά που υπάρχουν στο Λονδίνο ή το Παρίσι.

Meropi είπε...

-@ Γκρινιάρη και Σοφία μου,
εσείς που ζείτε στο Λονδίνο ξέρετε πόσο φτηνά είναι εδώ τα εισιτήρια. Μ' αυτές τις "εξυπνάδες" λοιπόν θα ακριβύνουν. Δεν καταλαβαίνω πώς και δεν γίνεται αντιληπτό αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Είναι να αναρωτιέται κανείς με τον συντηρητισμό των ανθρώπων που έγραψαν εδώ. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι σίγουρα το γεγονός και μόνο ότι έγραψαν, χωρίς να θέλουν να πουν τίποτα παρα μόνο να κουνήσουν συγκαταβατικά το κεφάλι τους στην σαχλαμαρίτσα σου, συντρόφισσα Μερόπη. Το να χρησιμοποιεί κάποιος χρησιμοποιημένα εισιτήρια, είναι ασφαλώς μια στάση αντίστασης ενάντια σε μια ΠΟΛΥ μεγάλη εταιρία, όπως η Αττικό Μετρό, η οποία κατά τα άλλα είναι και ο μόνος παράγοντας που έχει λογο στις κατά καιρούς αυξήσεις των τιμών. Σε κάθε περίπτωση, οι διαφημίσεις είναι η κύρια πηγή εσόδων της εταιρίας και όχι ασφαλώς τα εισιτήρια. Αλλά δεν βαριέσαι Μερόπη μου, εσύ έχεις λεφτά να πληρώσεις το εισιτήριο σου, έτσι δεν είναι; Άσε που στο Λονδίνο είναι ακριβότερα, ε;

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ ότι η συζήτηση έχει προ πολλού ξεφύγει από την ΟΥΣΙΑ του θέματος, που είναι η ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ και ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ χρησιμοποίηση του ενιαίου εισιτηρίου.

Το να ασχολούμαστε με την κατακεραύνωση του "απείθαρχου λαϊκιστή Ελληναρά" ή με το αν είμαστε "τζάμπα μάγκες, μη ικανοί να αντισταθούμε στη μόδα" είναι σίγουρα βολικότατες υπεκφυγές.

Δεν δίνουν όμως πειστική απάντηση στον χαμηλοσυνταξιούχο παππού, περιστασιακό χρήστη των λεωφορείων, που ξαφνικά τον εξαναγκάζουν να πληρώνει 80 λεπτά - και λίαν προσεχώς 1 ευρώ - για να χρησιμοποιήσει μια πλειάδα ΜΜΜ από τα οποία του αρκεί ΜΟΝΟ ΕΝΑ.

Αλλά, εκεί έπασχε πάντα η λεγόμενη "αριστερή σκέψη". Εγκλωβισμένη στο λενινιστικό δόγμα ότι "η επανάσταση θα ξεκινήσει από την (σ.σ.: αμπελοφιλοσοφούσα) αστική τάξη", έχει αυτοπεριοριστεί μέσα στη γυάλα του σαλονάτου μικρόκοσμού της και απαξιοί να ασχοληθεί με την καθημερινή μάχη επιβίωσης των... μυρμηγκιών - συγγνώμη, των λαϊκών στρωμάτων ήθελα να πω...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΗ πεστα ολα !!!
Αντε πια με την καθε ιδεα του καθε
αργοσχολου !!!

Meropi είπε...

-@ Ανώνυμε, -@ Αυριανιστή και -@ Βλαχάκι μου,
αν κατάλαβα καλά θεωρείτε ότι μ' αυτές τις επιπόλαιες "επαναστατικές" (;) κινήσεις πολεμάτε την ακρίβεια;; Λυπάμαι αλλά εγώ θεωρώ ότι γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Συμβάλλετε στο να αυξηθεί. Πράγματι εγώ έχω 0,80€ να πληρώσω το εισιτήριο. Εσείς δεν έχετε;; Θα έχετε αν αυξηθεί παραπάνω; Ή σκοπεύετε να ζείτε συνέχεια ως "τσαμπατσήδες";;; Η ακρίβεια πολεμιέται αλλιώς, όχι με την τράκα