Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Τα μεσόκοπα παιδία παίζει!!


Άντε, τώρα που πήρα φόρα τίποτα δεν με σταματά…..

Κατά καιρούς προσκλήθηκα να λάβω μέρος σε διάφορα μπλογκοπαίγνια, αλλά δεν ανταποκρίθηκα. Μέχρι που ο φίλος μου ο @Τζονάκος με κάλεσε να γράψω τρία παράδοξα του χαρακτήρα μου. Στην αρχή σκέφτηκα να αρνηθώ και σ’ αυτό, αλλά μετά το ξανασκέφτηκα. Είπα ευκαιρία για περισυλλογή και αυτοκριτική και συμμετείχα τελικά. Τώρα με καλεί ένας από τους νέους φίλους μου ο @Kermit να παίξω ένα άλλο παιχνίδι. Να γράψω λέει «4 πραγματάκια για τον εαυτό μου, από τα οποία μόνο 1 είναι αλήθεια, ενώ τα υπόλοιπα 3 όχι. Να ζητήσω δε από τους μλογκοφίλους μου να μαντέψουν ποιο είναι το αληθινό».

Άντε λοιπόν ας το παίξω κι αυτό για να μην κακοκαρδίσω τον @Kermit που είναι και νέος στην μπλογκόσφαιρα. Σκέφτομαι όμως πάλι και τα φιλαράκια μου τη @Βροχούλα και τον @Αντώνη που πριν λίγο καιρό τους κακοκάρδισα με το να τους αρνηθώ να γράψω κάτι ιδιοχείρως. Και να η φαεινή ιδέα: Δύο μπλογκοπαίγνια σε ένα, για να τους ευχαριστήσω όλους.

Ιδού το αποτέλεσμα:

Ιδιοχείρως από Μερόπη


19 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα Μεροπη.

Ωραιο το παιχνιδακι με τα ψεμματα.

Ας απαντησω λοιπον πρωτος. Για μενα κανει μπαμ ποιο απο τα τεσσερα ειναι το αληθινο.
Ειναι το 3.

(και φυσικα δεν με κακοκαρδισες την αλλη φορα, εχω ξαναπει οτι τα blogs τα εχουμε για να περναμε καλα)

marianaonice είπε...

Mερόπη μου τι έκπληξη είναι αυτή;
Πολύ χαίρομαι που σε παρασύραμε στα παιχνίδια!!
Εγώ είχα την ευκαιρία να ξαναδώ τα υπέροχα, στρογγυλά και γαλήνια γράμματά σου και όσο για την αληθινή απάντηση, μήπως δεν πρέπει να την πω εγώ που την ξέρω και που όλοι ξέρουν ότι την ξέρω;;; Χαχαχα!!

Τώρα νομίζω ότι πρέπει να γράψεις στο τέλος της ανάρτησής σου: Ειδοποιώ το autographcollectors
Έτσι θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι του "ιδιογράφως".

Φιλιά!! Είσαι απίθανη, καλά λέω εγώ παίζοντας έρχεται η όρεξη!! :))

marianaonice είπε...

Και θέλω να σου ξαναπώ ότι δεν σε τιμώ εγώ με τη φιλία μου, εδώ και μία τριακονταετία περίπου, αλλά εσύ καλή μου, αληθινή, ειλικρινή και σπλαχνική φίλη μου με τιμάς με την παντοτινή φιλία και ανιδιοτελή αγάπη σου που δεν νομίζω ότι υπήρξε άλλη τέτοια στη ζωή μου!!

Γιατί "φίλους" κάνουμε πολλούς, αληθινές φιλίες όμως πολύ λίγες!!

Nikos Lioliopoulos είπε...

μερώπη το 3 είναι σίγουρα.Εξ'ατόπου...
Το 1 λίγο δύσκολα, γιατί η συγχρονική κολύμβηση είναι νεο άθλημα,νομίζω.οχι οτι αμφισβητώ τις κολυμβητικές σου ικανότητας!
Το 2 αποκλείεται. Τι γυναίκα θα σουνα !
Το 4 , κάτι μου λέει οτι τα έχεις νοιώσει βαθιά στο πετσί σου...




Τι κερδίζουμε;

palioalitis είπε...

Γεια σου Μερόπη μου.Καταλάβαμε όλοι ότι η marianaonice είναι μια από τις καλύτερές σου φίλες!Τώρα όμως πρέπει να μας πεις και ποια από τις δύο ξεκίνησε πρώτη το blogging. (Πες μας αλήθεια γιατί μπορούμε και να το τσεκάρουμε...)

... είπε...

Καλησπέρα καλησπέρα

Είναι το τρία το αληθινό....

PS δεν κακοκαρδίζομαι βρε εάν δεν παίξει κανείς το παιχνίδι...

Φιλάκια

δεσποιναριον είπε...

Τρια βρε Μεροπακι, δε το συζητω, ευκολα μας εβαλες, δεκα ποστς δικα σου να διαβασει καποιος σε εμαθε, ανοιχτο βιβλιο εισαι .

Meropi είπε...

Φίλοι μου,
το ξέρω σημαδεμένη η τράπουλα. Εύκολα σας έβαλα. Όπως λέτε κι εσείς κάνει μπαμ. Δεν πειράζει.
-@ Αντώνη μου συμφωνώ ότι τα blogs τα έχουμε για να περνάμε καλά.

-@ Μαριάνα μου, είδες τι έκπληξη!! Ξεμωράθηκα!!

-@ Νίκο μου,
γέλασα που πας να αποκλείσεις το 1 με το σκεπτικό ότι είναι νέο άθλημα. Χα χα χα!!

-@ Παλιοαλήτη μου,
σχεδόν αμέσως αρχίσαμε το blogging με τη φίλη μου. Νομίζω ότι προηγήθηκα εγώ λίγες ημέρες. Το ωραίο είναι ότι το σκεφτήκαμε και σχεδόν ταυτόχρονα.

-@ Κέρμιτ μου,
όπως βλέπεις εγώ πολύ εύκολα έβαλα. Θα έρθω να δω και τη δική σου αλήθεια.

-@ Δέσποινα μου,
λες έ; Είμαι ανοιχτό βιβλίο; Κι όμως όταν έγραψα τις παραδοξότητες μου πολλοί ξαφνιάστηκαν για το γεγονός ότι πού και πού βλέπω σαπουνόπερες!

xaos είπε...

To 3 αφού το λένε κι άλλοι.

Καραμούζα είπε...

Προς δικηγορομπλογκίστριες/-ες και λοιπούς κοινούς θνητούς:
ΤΩΡΑ δοκιμάζεται η δικονομική σας δεινότητα!!!

ΣΚΗΝΙΚΟ:
Η αίθουσα του Εφετείου Μονάχου
ΧΡΟΝΟΣ:
Τρέχων.
ΥΠΟΘΕΣΗ:
Δικάζονται υψηλόβαθμα στελέχη της Ζήμενς για τον μηχανισμό ΠΑΓΙΩΝ δωροδοκιών της εταιρείας.
ΠΡΟΣΩΠΑ:
Οι ως άνω ως κατηγορούμενοι, Πρόεδρος, 4 ακόμα δικαστές, Εισαγγελέας, Γραμματέας. Ακροατήριο.
ΣΚΗΝΗ:
Εξέταση του κατηγορούμενου Σίκατζεκ για δωροδοκίες στην Ελλάδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ:
.................................. {Βρείτε την! Για κουίζ πρόκειται ! }
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΚΑΤΖΕΚ:
"Beides, Herr Staatsanwalt, beides!"
Για τους μή γερμανομαθείς:
"Και τα δύο, κ. Εισαγγελέα, και τα δύο!"

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Μερόπη.
Εγώ διαφωνώντας με όλους τους προηγούμενους σχολιαστές σου (ελάττωμα κι αυτό...), θα κάνω την πρόβλεψη πως το αληθινό είναι το 1...
Σαπουνόπερα αποκλείεται να έχεις δει, πόλεμο και καταφύγια δεν νομίζω ότι έζησες και τέλος, αποκλείεται να είσαστε φίλες με τη marianaonice επειδή φιλία μεταξύ γυναικών δεν έχω ματακούσει…
Ε, κι αν έπεσα έξω στις προβλέψεις μου δεν πειράζει. Ένα παιχνίδι ήταν…
!

jf είπε...

Κυρία-κυρία! Η αλήθεια κρύβεται στο …4 και δεν το συζητώ !!

Τα παιδία παίζει και ...περιπαίζει

Meropi είπε...

-@ Χελώνα μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου.

-@ Καραμούζα μου,
καλως μου ήρθες κι εσύ. Άντε να σου απαντήσω και στο δικό σου κουίζ. Μήπως ρωτά ο Εισαγγελέας "ποιο από τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα έπαιρνε τις μίζες;;"
Πάντως να ξέρεις ότι δύσκολα γίνονται πιστευτά όσα καταθέτουν οι κατηγορούμενοι, εκτός αν ενισχύονται και από άλλα αποδεικτικά μέσα.

-@ Συνέας μου,
παραλίγο να πέσεις μέσα! Χα χα χα

-@ Jaman Fou μου,
εσύ ξέρεις καλύτερα....

winston είπε...

Είμαι γκάου και μόλις το απέδειξα...

Φιλιά..

Ντεμης είπε...

Κι εγώ το 3 θα έλεγα, αγαπητή συμπατριώτισσα Μερόπη, αλλά δεν μπορεί να μην γνωρίζεις προσωπικά την μπλόγκερ Little Miss Sunshine, που είναι κόρη σου! Ούτε τον μπλόγκερ και γυιό σου Ερωδιό, φαντάζομαι!
Εγώ επιλέγω το 4, ελπίζοντας κείνον τον μαύρο Ιούλη του 1974 να καταφέρατε έστω να φύγετε γρήγορα, χωρίς να χρειαστεί να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια την "αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας" (Μόντης) να μαυρίζει από τα πλοία του Αττίλα που πλησίαζαν....

Meropi είπε...

-@ Ντέμη μου,
η Little Miss Sunshine δεν είναι blogger, μόνο σχολιάζει. Όσον αφορά το γιο μου, έχεις δίκιο τον ξέχασα (!!). Για φαντάσου. Γεράματα βλέπεις. Χα χα χα!!
Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα. Ναι προλάβαμε και φύγαμε....Για να γυρίσουμε μετά από 30 χρόνια ως ...ξένοι και επισκέπτες στο πατρικό μου σπίτι. Τι με πλήγωσε πιο πολύ στην πρώτη μου εκείνη "επίσκεψη"; Το ότι ζήτησα την άδεια να πάω να κάνω μια βόλτα στο περιβόλι μας και μου είπαν να πάω αλλά όχι μόνη μου, συνοδευόμενη από το γιο της οικογένειας...

Ντεμης είπε...

Τι να πω; Εγώ ως νέος προσπαθώ να έχω ανοικτό μυαλό, να βλέπω τα πράγματα πιο σφαιρικά, λέω πως κι οι τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα, κι εμείς ίσως δεν τους φερθήκαμε καλά τότε, τους αποκλείσαμε, άσε τις φημολογούμενες φρικαλεότητες της ΕΟΚΑ Β'.... Σκέφτομαι επίσης πως και κάποιοι εξ αυτών επίσης ξερριζώθηκαν το '74 από την Πάφο πχ. και πήγαν υποχρεωτικά στα κατεχόμενα.... Όταν όμως ακούω κάτι τέτοια αναρωτιέμαι αν τους αξίζει....
Πολέμησαν εκείνοι τους αποικιοκράτες Βρεταννούς; Είναι έστω οι τωρασινοί "ιδιοκτήτες" του νόμιμου σπιτιού σας πραγματικοί τουρκοκύπριοι που αγαπούν το νησί, ή είναι έποικοι που ήρθαν από τα βάθη της Ανατολής πριν 15 χρόνια και τα βρήκαν όλα τζάμπα;... Πού είναι η δικαιοσύνη σ' αυτόν τον κόσμο;! Το είπα στην μάμμα μου στην Λάρνακα αυτό που σας συνέβη στον Καραβά και έφριξε, είπε μου πως κανείς μα κανείς τουρκοκύπριος γείτονάς μας στην Τιμία Ζώνη στο Βαρώσι (τότε) δεν θα φερόταν έτσι! Αυτοί μάς αγαπούσαν, λέει, μέχρι λεφτά της είχαν δανείσει, όλα τα παιδάκια παίζανε μαζί! Ακόμη και τώρα "λάμνει με η έννοια για τες φιλενάδες μου τζιαμαί", έτσι μου είπε.
Τι άλλα θα δούμε στις μέρες μας, αγαπητή Μερόπη, "τι κακόν που' δωκε πάνω μας;" (η μάμμα μου και πάλι!) Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι κι εσύ, γράψε κα'να ποστ με τις απόψεις σου για την διζωνική, την Ομοσπονδία κλπ, πώς τα βλέπεις τα πράγματα.... Ντ.

Meropi είπε...

-@ Ντέμη μου,
Οι νέοι "ένοικοι" του σπιτιού μας δεν μπορώ να πω ότι μας συμπεριφέρθηκαν άσχημα. Το μόνο άσχημο ήταν αυτό που μου έδωσαν "συνοδεία" για το περιβόλι και πληγώθηκα γιατί σκέφτηκα ότι το σπίτι μου έχει γίνει ξένο, το σπίτι κάποιων άλλων. Δεν ξέρω πώς το σκέφτηκαν. Κατά τα άλλα έκλαιγαν κι αυτοί μαζί μας. Μας είπαν ότι θα ήθελαν κι αυτοί να είναι σπίτι τους στην Αναρίτα της Πάφου. Στον τοίχο είχαν ακόμα την εικόνα του Άη Γιώργη που είχαμε κι εμείς.
Ίσως μια μέρα ανεβάσω ένα ποστ με τα συναισθήματα μου όταν είδα το σπίτι μου μετά από 30 χρόνια.

Autographcollectors είπε...

Εμείς να σε ευχαριστήσουμε για το χειρόγραφο

Καλό μήνα :)