Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Παγκόσμια πρωτοτυπία!!


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούω στις ειδήσεις (ραδιόφωνο και τηλεόραση) να περιλαμβάνεται ως ένα από το κύρια θέματα τους οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Σε μερικά μάλιστα από τα ΜΜΕ το εν λόγω θέμα «παίζει» ως «πρώτη είδηση»! «Χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη μέρα των εξετάσεων…» ή «Στην έλλειψη ανθρωπιάς αναφερόταν το τρίτο ερώτημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, μάθημα με το οποίο ξεκίνησαν σήμερα -χωρίς προβλήματα- οι Πανελλήνιες Εξετάσεις …» ή «Βατά χαρακτηρίζονται σήμερα τα θέματα της φυσικής…» ή «Μικρή παγίδα στα Μαθηματικά σήμερα…» κλπ κλπ.

Έχω την εντύπωση ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία αυτή η ελληνική (και κυπριακή ας σημειωθεί) συνήθεια. Πουθενά στον κόσμο δεν «παίζει» τέτοιο θέμα στις ειδήσεις. Για φαντάσου όταν οι Άγγλοι μαθητές δίνουν τις εξετάσεις G.C.E. να μπαίνουν στις ειδήσεις τα θέματα!! Πολύ αστείο μου φαίνεται.

Και να πεις ότι έχει κάποια χρησιμότητα για τους σκληρά δοκιμαζόμενους μαθητές αυτή η αναφορά στις ειδήσεις! Αντίθετα νομίζω ότι τους προσθέτει άγχος. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα τους έχει υποχρεώσει σε έναν πολύχρονο αγώνα αμφίβολης κατάληξης και αποτελεσματικότητας που, σε βάθος χρόνου, οδηγεί μερικούς από αυτούς σε αίθουσες ψυχοθεραπείας, παρά σε επαγγελματική ένταξη. Ας μην τους εντείνουμε λοιπόν το άγχος με το να μεγαλοποιούμε τη σημασία αυτής της ψυχοφθόρας διαδικασίας…..

45 σχόλια:

gerasimos είπε...

Καλά λες. Άλλωστε δεν έχει και νόημα. Όσοι ενδιαφέρονται, δηλαδή γονείς και παιδιά, ήδη ξέρουν από πρώτο χέρι. Ενώ όλους τους υπόλοιπους δε νομίζω να μας πολυενδιαφέρει τι θέματα 'έπεσαν' στις πανελλήνιες. Αλλά τα δελτία ειδήσεων εκεί... λες και δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα.

Προσωπικά ένα άλλο που έχω βαρεθεί είναι όταν αρχίζουν με 'ΝΕΕΣ προκλητικές δηλώσεις' ή καινούργιες 'προκλητικές ενέργειες' διαφόρων γειτονικών χωρών (της ακατανόμαστης, της Τουρκίας και άλλων συνήθων υπόπτων). Σα να θέλουν να δημιουργήσουν στους τηλεθεατές τους την εντύπωση ότι όπου να 'ναι εισβάλλουν οι μεν στη Θεσσαλονίκη και οι δε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Κι αυτό το λένε ενημέρωση. Πλέον αν είναι να δω ειδήσεις θα προτιμήσω ΝΕΤ ή ΣΚΑΪ. Οι άλλοι δε βλέπονται.

palioalitis είπε...

Από προσωπική τουλάχιστον πείρα, μπορώ να πω ότι οι Πανελλήνιες δεν με έβλαψαν καθόλου, σε αντίθεση με το πανεπιστήμιο που κάτι ψιλοκουσούρια μου τα άφησε.Πάντως Μερόπη μου κι εγώ δε βρίσκω το λόγο να είναι οι πανελλήνιες πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Λες και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.Αχ και να ήξεραν όσοι παλεύουν για μια θέση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο που πρόκειται να πάνε...
Προς ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται υπάρχει μια σελίδα που ασχολείται ενδελεχώς με το Ελληνικό πανεπιστήμιο και την κατάστασή του.
http://greekuniversityreform.wordpress.com/
Τέλος Μερόπη μου ευκαιρίας δοθείσης, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να ακούσω την άποψή σου σχετικά με το ελληνικό Πανεπιστήμιο και τη λειτουργία των Φοιτητικών Παρατάξεων μέσα σε αυτό, μιας και εσύ έχεις ζήσει από κοντά τις "ένδοξες" ημέρες του φοιτητικού κινήματος.

marianaonice είπε...

Αχ Μερόπη μου
φαίνεται μόνο εγώ είμαι έξω από το όλο κλίμα των εξετάσεων γενικά (γιατί η κόρη μου δίνει απλά εξετάσεις για να πάει στη δευτέρα Γυμνασίου) και ούτε οι ειδήσεις με βοηθάνε να μπω στο ρυθμό αυτό! Λοιπόν άκου τι έπαθα και μη με πάρεις τηλέφωνο και με βρίσεις, δεν θα το αντέξωωω!! Είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης εγώ, και όχι η εξεταζόμενη κόρη μου!
Δεν θα το πιστέψεις αλλά ενώ ετοιμαστήκαμε με έξτρα ιδιαίτερα μαθήματα, βγάλαμε ταυτότητα, πληρώσαμε εξέταστρα για να δώσουμε εξετάσεις στα pet,(Αγγλικά) το... ξεχάσαμεεεε!!!!
Το Σάββατο δίναμε τα προφορικά και Δευτέρα τα γραπτά! Μάλιστα είχαμε μία βάφτιση στην Αίγινα, και εγώ η καλή σου δεν πήγα για να μείνω με το παιδί για τις εξετάσεις. Έφυγε ο άνδρας μου Σαββατοκύριακο, και εμείς με την κόρη μου το Σάββατο μεσ' την τρελλή χαρά, χαλαρές και οι δύο θυμηθήκαμε τις εξετάσεις δύο ώρες αφού είχαν τελειώσει!!

Καλά το παιδί!! Το ξέχασε και όλοι θα πουν παιδί είναι!!!!
Εγώ όμως;;;;; Τι μάνα είμαι;;;
Άσε να πεθάνω μούρχεται!!
Φορτώθηκα πολλά φίλη μου και έχω αρχίσει να κάνω delete!!

Αυτά περί εξετάσεων! Εμείς με την κόρη μου τα φορτώσαμε, χαχαχα!!!

Επομένως δεν μας αφορά το όλο κλίμα!!

gerasimos είπε...

Μαριάνα μη στεναχωριέσαι, το Preliminary English Test δεν είναι και τόσο σημαντικό (μεταξύ μας, πιο πολύ υπάρχει για να τα κονομάνε τα εξεταστικά κέντρα και οι Άγγλοι).

Καλύτερα που το ξεχάσατε! ;-)

xasodikis είπε...

Να βρε, ορίστε. Είδες τι έπαθε η Μαριάνα; Ενώ αν το είχαν πει στις ειδήσεις... :))

marianaonice είπε...

Αχ Γεράσιμε μου,
δυστυχώς οι Άγγλοι τα κονομήσανε και από εμάς, εμείς δεν εξεταστήκαμε!! χαχαχα!!!
Χασοδίκη μου, οι ειδήσεις τα είπανε (τα περί εξετάσεων γενικά) εμείς είμασταν στην ...κοσμάρα μας!!!

gerasimos είπε...

Μερόπη άσχετο (καλά όχι και τόσο άσχετο: φαντάσου να πηγαίνεις να δώσεις πανελλήνιες και να πέσεις, στο ίντερνετ, πάνω σ' αυτή τη φωτογραφία): θυμάσαι εκείνο το ποστ που είχες κάνει Τρίτη και 13; Που πρόσθεσες και τη φωτογραφία του Μητσοτάκη; Θα μπορούσες να είχες βάλει κι αυτή τη φωτογραφία εποχής (τη βρήκα στο καινούργιο λινκ που δίνω στο ποστ μου με τον 'ψηλέα'). :-)

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε χα χα χα μόλις είδα τη φωτογραφία που με παραπέμπεις στο τελευταίο σου σχόλιο και έσκασα στα γέλια!!
Όσον αφορά τις ειδήσεις έχεις δίκιο. Υπάρχει παντελής έλλειψη ιεράρχησης της σπουδαιότητας τους. Μπορεί να παίζει μια "κίτρινη" είδηση επί 45 λεπτά (π.χ Ζαχοπουλιάδα, υπόθεση του μακαρίτη του βαρθολομαίου του ΙΚΑ, η 3η θέση της Καλομοίρας κλπ) και στα τελευταία 10 λεπτά να στριμώξουν ειδήσεις μεγάλης σπουδαιότητας (πχ το νόμπελ ειρήνης που πήραν οι Έλληνες κ.ά)

Meropi είπε...

-@ Παλιοαλήτη μου,
εγώ έχω γνωρίσει παιδιά που έκαναν τόσο διάβασμα και κόπο να περάσουν στο πανεπιστήμιο που έπαθαν κάτι σαν ψυχολογικό και μετά τα φόρτωσαν στον κόκορα και έγιναν αιώνιοι φοιτητές.
Όταν ήμουν εγώ στο Πανεπιστήμιο (επί χούντας) δεν είχαμε παρατάξεις (τουλάχιστον δεν τις αντιλαμβανόμουν εγώ). Είχαμε ένα γενικό ξεσήκωμα κατά της χούντας (αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί μαζί). Έπεσε η Χούντα και μετά ξεφύτρωσαν οι παρατάξεις. Κάτι απίθανες δε παρατάξεις. Π.χ. ο Τατούλης ανήκε στην ακροαριστερή οργάνωση ΠΠΣΠ. Χα χα χα!!

Meropi είπε...

-@ Μαριάνα μου,
εμείς τα είπαμε και από το τηλέφωνο. Έχει δίκιο ο Γεράσιμος. Και κατά τη γνώμη μου αυτές οι εξετάσεις δεν έχουν κανένα νόημα, παρά μόνο για τους δασκάλους των Αγγλικών και τους Άγγλους εξεταστές. Εκ των υστέρων που μεγάλωσαν τα παιδιά μου καταλαβαίνω ότι τα μόνα διπλώματα που έχουν κάποια αξία είναι το Advanced και το Proficiency και αυτά όταν περάσει καιρός που τα πήρες, δεν αναγνωρίζονται. Τα αγγλικά και αμερικάνικα πανεπιστήμια θέλουν TOEFL ή IELTS που ισχύουν μόνο δύο χρόνια.
Δεν αξίζει τον κόπο να παίρνει κανείς τα κατώτερα διπλώματα όταν σκοπεύει να συνεχίσει τα αγγλικά του.

Meropi είπε...

-@ Χασοδίκη μου,
πώς δεν το σκέφτηκαν να βάζουν και τα θέματα του PROFICIENCY στις ειδήσεις!!

doctor είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Τα ΜΜΕ έχουν ξεφτυλίσει πια αυτές τις πανελλαδικές εξετάσεις. Σιγά τα ωά...

doc

Meropi είπε...

-@ Δόκτωρ μου,
μεγαλοποιούν τόσο τη σημασία τους, ώστε κάνουν τα παιδιά να πιστεύουν ότι τέλειωσε η ζωή τους αν δεν πετύχουν...

mortal είπε...

Πες τα, Χρυσόστομη!
Αν και δεν είναι -δυστυχώς- η μόνη παγκόσμια (αρνητική) πρωτοτυπία μας...

Σοφία είπε...

Στην Αγγλία ασχολούνται με τις εξετάσεις περισσότερο όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα, με ρεπορτάζ του στυλ "ο Γιαννάκης μόλις έλαβε το φάκελο με τα αποτελέσματά του, ο Γιαννάκης είναι έτοιμος να ανοίξει το φάκελο, ο Γιαννάκης άνοιξε το φάκελο, ο Γιαννάκης είδε τα αποτελέσματα, ο Γιαννάκης κατουρήθηκε από τη χαρά του" κ.λπ. κ.λπ. Με τα θέματα των εξετάσεων δεν ξέρω πόσο ασχολούνται, γιατί γενικά δεν βλέπω τηλεόραση - οπότε για να έχω δει τα ρεπορτάζ για τα αποτελέσματα, καταλαβαίνεις τι ντόρος γίνεται.

Σόρρυ που σας το χαλάω, αλλά στο μόνο πράγμα που πρωτοτυπούμε (ίσως) σε σχέση με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο είναι στην υπερβολή.

Meropi είπε...

-@ mortal μου,
καλημέρα, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

-@ Σοφία μου,
εδώ γίνεται δύο φορές ο ντόρος. Μια φορά με τα θέματα και δεύτερη φορά με τα αποτελέσματα. Εκεί να δεις!! Πρώτος ο Γιαννάκης στην Ιατρική! Και δώστου να περιγράφει ο Γιαννάκης πώς διάβαζε, πώς στερήθηκε τις εξόδους του, τι έτρωγε κλπ. Η υπερβολή της υπερβολής.

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη καλημέρα, βρήκα τυχαία το blog σου και μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις.
Δυστυχώς οι νέοι στην Ελλάδα (και την Κύπρο) εξαντλούνται από την προσπάθεια των εισαγωγικών, χάνοντας ατελείωτες ώρες στα φροντιστήρια αντί να βελτιώνουν τον εαυτό τους με ενασχόληση με άθληση, μουσική, τέχνη, τεχνολογία, λογοτεχνία, κλπ.
Όταν και αν "περάσουν" είναι πια εξαντλημένοι (και χωρίς ενδιαφέροντα) και το ρίχνουν στο φραπέ-τάβλι, κόμματα (που βοηθούν να περνας και τα μαθήματα) και χάνουν τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής τους.
Κι έπειτα απορούμε που οι πτυχιούχοι είναι άνεργοι.

winston είπε...

Καλημέρα, δεν με ξέρεις, σε διαβάζω καιρό και έχεις πρόσκληση... Φιλιά...

Panos είπε...

Η κατάσταση με τις εξετάσεις φανερώνει σχιζοφρένεια. Βέβαια, κατά τη γνώμη μου, ίσως η χειρότερη επίπτωση είναι ότι οι περισσότεροι αποστρέφονται τη γνώση γενικά. Η καταστροφή των βιβλίων στο τέλος της χρονιάς ίσως σχετίζεται μ' αυτό. Η το κλασσικό μπουγέλωμα στο τέλος της χρονιάς δείχνει μια ανάγκη να 'ξεβρωμίσουν' ή αλλιώς να χαλαρώσουν μετά το 'βασανιστήριο'.

seniorita είπε...

ναι αλλά σκεφτείτε και το άλλο,ότι στην Ελλάδα η σημασία της οικογένειας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαικές χώρες οπότε όλη η οικογένεια εδώ συμβάλλει με τη συμπαράσταση της στην προσπάθεια των παιδιών.Επομένως ίσως η ενημέρωση αυτή γίνεται περισσότερο για τον περίγυρο των ενδιαφερομένων προσώπων και όχι για τους ίδιους τους μαθητές αφού ούτως ή άλλως αποκλείεται οι μαθητές να χάνουν το χρόνο τους βλέποντας ειδήσεις για το πώς ήταν οι εξετάσεις,οι ίδιοι το ξέρουν καλύτερα..

patsiouri είπε...

Εγώ δε σχολιάζω...είμαι στα πρόθυρα της υπερκόπωσης...θέλω επειγόντως να το ρίξω στο φραπέ και το τάβλι από το πρωί μέχρι το βράδυ και ας μην έχω ενδιαφέροντα!

Meropi είπε...

-@ freedomlog μου,
καλώς μου ήρθες από τα μέρη μου. Πόσο δίκιο έχεις σ' αυτό που λες. Ότι όταν περάσουν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο είναι πια εξαντλημένα τα περισσότερα.

-@ winston μου,
καλώς μου ήρθες κι εσύ. Θα περάσω και από το μπλογκ σου.

-@ Πανο μου,
πράγματι έτσι συμβαίνει και σκίζουν τα βιβλία... Τα έχουν σιχαθεί...

Meropi είπε...

-@ seniorita μου,
καλώς μου ήρθες κι εσύ γλυκιά μου.
Η συμπαράσταση της οικογένειας εδώ μπορεί να αποβεί μπουμεραγκ. Να δημιουργήσει ψυχολογική πίεση...

-@ Πατσιούρι μου,
και δεν το κάνεις!! Να το ρίξεις στο τάβλι εννοώ..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εδώ οι ειδήσεις ασχολούνται με το "γιατί πήρε κιλά ο σύντροφος της Παπαρίζου" και τις πανελλαδικές θα έφηναν;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μερόπη, ίσως ήταν κακή η γενίκευση (εξ' ου και η ειρωνία της @patsiouri) ωστόσο πιστεύω ότι όσα προηγούνται των πανελληνίων εξετάσεων επηρεάζουν πολλούς φοιτητές (και όχι βέβαια όλους).
Λόγω της δουλειάς μου έχω γνωρίσει μεγάλο αριθμό αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ πληροφορικής που δεν έχουν καν στοιχειώδεις γνώσεις για να εργασθούν και ονειρεύονται να διοριστούν στο δημόσιο. Ο λόγος; Όπως πολύ σωστά λέει ο @panos, ότι αποστρέφονται τη γνώση. Μια απ' τις αιτίες; η υπερβολή των εξετάσεων.

Όσο για τις ειδήσεις των ΜΜΕ; απελπισία.

Unknown είπε...

Κόψε τις ειδήσεις Μερόπη παιδάκι μου. Όλες οι αηδίες εκεί λέγονται.

palioalitis είπε...

Πήρε κιλά ο σύντροφος της Παπαρίζου;;Πότε έγινε αυτό;;Νόμιζα ότι είμαι ενημερωμένος τρομάρα μου.Πάλι καλά που υπάρχει το blog της Μερόπης και μαθαίνουμε και τι γίνεται στον κόσμο...(χαχαχα)

... είπε...

Καλησπέρα
Καταρχάς ήθελα να σου πω ότι χάζευα τις φωτογραφίες από την Κερύνεια. Είναι υπέροχες και με έντονη συναισθηματικη φόρτιση για μένα...που άν και ποτέ μου δεν έχω πάει στην Κύπρο, με συγκλονίζουν οι εικόνες της. Θα θελα πολύ να βρεθώ στην πράσινη γραμμή... αναρωτιέμαι πως το αντέχουν οι Κύπριοι το θέαμα, εμένα και μόνο η θέα της πράσινης γραμμής σε φωτογραφία με πληγώνει...

Το ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος, αλλα.....δεν βρήκα το λόγο να κάνω τις πανελλήνιες εξετάσεις πρώτο θέμα στην απάντηση μου..!!!!!

Και λέω να μην το σχολιάσω και καθόλου,συμφωνούμε εμείς οι δυο, άλλωστε έχουμε μια άθλια τηλεόραση...και εισαγγελείς που δραστηριοποιούνται-συγκινούνται άμεσα μόνο άν δημοσιοποηθεί κανένας επικείμενος gay γάμος...πουθενά αλλού....

Βάσσια είπε...

Το κάνουν "πρώτο θέμα" γιατί γνωρίζουν τις συνέπειες της μόρφωσης σ' αυτή τη χώρα.
Κι αφού περάσουν τις εξετάσεις τα παιδιά, θα πρέπει να διαλε΄ξουν ανάμεσα στα "άκρως ανταγωνιστικά" δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

(είναι και 1η του μήνα, άντε)

Καλό μήνα Μερόπη
:-)

faraona είπε...

MEROPI
γεια σου κι απο μενα
καλο σου μηνα!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι επαυξάνω!!

rain είπε...

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως Μεροπιτσα για την προηγούμενη ανάρτηση και συμφωνώ απολύτως με την αποψή σου στην παρούσα ανάρτηση
Καλό μήνα να'χεις και καλό καλοκαιράκι

Locus Publicus είπε...

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα τους έχει υποχρεώσει σε έναν πολύχρονο αγώνα αμφίβολης κατάληξης και αποτελεσματικότητας

Η επίσημη θέση πολλών οργανώσεων, είναι η αποδέσμευση των σπουδών απο την αγορά εργασίας. Είναι η τέλεια συνταγή καταστροφής και ανεργείας. Μαζί μ' αυτά βέβαια, και το γεγονός πως κανείς πλέον δεν ξέρει με τι τρόπο θα συνεχίσουμε ακόμα και την στοιχειώδη, ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων μας.

Τη στιγμή αυτή, η Ελλάδα βιώνει την μεγαλύτερη εξαγωγή μορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού. Διαβάζω πως η Βρεταννία μόνον, έχει πάνω απο 50 χιλιάδες έλληνες φοιτητές. Και όλα αυτά, συνυπάρχουν με άρθρα στα οποία λενε πως η γειτονική Τουρκία ετοιμάζει την δημιουργία ελίτ πανεπιστημίων (αγγλόφωνα), για να μαζέψει τα μυαλά του φυσικού της χώρου.

Meropi είπε...

Καλησπέρα σας,
μόλις γύρισα από ένα Συνέδριο και είδα τα σχόλια σας.

-@ Ασκάρ μου και φυσικά δεν θα άφηναν τις Πανελλαδικές. Έχουν σασπένς. Χα χα χα!

-@ freedomlog μου,
νομίζω ότι έχεις λάθος ότι η Πατσιούρι ειρωνεύεται. Αντίθετα νομίζω ότι συμφωνεί μαζί σου. Απλώς έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται.

-@ Μαριάνα μου, μέσα στις αηδίες παίζουν και με τα νεύρα των παιδιών.

Meropi είπε...

-@ Παλιοαλήτη μου,
βλέπω ότι ενδιαφέρεσαι για τα κιλά του αρραβωνιαστικού της Παπαρίζου...Μήπως είσαι διαιτολόγος;;; Γιατί αν είσαι σε χρειάζομαι. Χα χα χα

-@ Κέρμιτ μου,
οι Κύπριοι έχουν συνηθίσει με τον καιρό πολλά πράγματα. Μεταξύ των οποίων και την πράσινη γραμμή και τη χάραξη της λεγόμενης τουρκοκυπριακής σημαίας στην πλαγιά του Πενταδάχτυλου για να τη θαυμάζουμε (ενίοτε τη φωτίζουν κιόλας) και άλλα πολλά.

-@ Vassia μου
παίζουν με τον πόνο και το άγχος των παιδιών. Το δε χειρότερο είναι και όταν τελειώσουν το Πανεπιστήμιο τι;;;

Meropi είπε...

- @Φαραόνα μου,
καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου.

-@ Κομμούνι μου,
σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη σου.

-@ Βροχούλα μου,
καλό καλοκαίρι και σε σένα.

-@ LocusPublicus μου
τα καϋμένα τα παιδιά που δίνουν ένα σκληρό αγώνα να μπουν στο Πανεπιστήμιο, μόλις τελειώσουν θα συνειδητοποιήσουν ότι έκαναν μια τρυπα στο νερό. Όπως λες είναι ολέθριο λάθος η αποδέσμευση των σπουδών από την αγορά εργασίας. Ειδικά για τους φτωχούς.

Ανώνυμος είπε...

Βρε Μερόπη μου τι συγκλονιστικό να βρούμε να πούμε; Αρχίζουν και οι επαναλήψεις, η βουλή πάει διακοπές (λες κι λολο το χειμώνα δούλευε), ε κάτι να αναταράξει την ησυχία λέμε!

Καλό μας μήνα

miss little sunshine είπε...

Εγω δε διαφωνω καθολου με την αποδεσμευση της ακαδημαικης μορφωσης απο την επαγγελματικη καταρτιση. Στα πανεπιστημια παμε να κερδισουμε γνωσεις, να εισχωρησουμε βιαια και με θρασος στον κοσμο της γνωσης που κανει την τιμη και σε μας να δωσει κατι λιγο απο ολα αυτα που εχουν κατακτηθει ανα τους αιωνες και οχι για να υποβιαστουμε στα μετρα και στα σταθμα απλης επαγγελματικης εκπαιδευσης. Φετος που ηρθα για το μεταπτυχιακο μου εδω στο Λανκαστερ, μας ειπε ο διευθυντης σπουδων πολυ σωστα: "Εδω μην περιμενετε οτι θα σας ετοιμασουμε για να ειστε ετοιμοι την πρωτη μερα εργασιας, μη θεωρησετε οτι κανουμε τοσο ρηχο εργο". Γιατι ολα να γινονται για την εργασια και ολα στα μετρα της εργασιας; Εχουμε χρονια να αποκτησουμε κι εμπειρια δουλευοντας. Ας αφησουμε τα πανεπιστημια να εκπληρωσουν τον ακαδημαικο τους ρολο και να μας ξεκαμουν απο τουβλα. Φιλια!

patsiouri είπε...

Πήρε κιλά ο σύντροφος της Παπαρίζου????
Δε φτάνει που είναι Θεά εμφανισιακά, μαγειρεύει και υπέροχα???????????????
Αυτές οι τύπισσες θέλουν κλωτσιές!!!

phlou...flis είπε...

Μα δεν καταλάβαμε τόοοοσα χρόνια πως το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στηρίζεται στις πανελλήνιες εξετάσεις; Από αυτές ξεκινάνε οι εκάστοτε εκπ/κές "μεταρρυθμίσεις" -και όχι από το νηπιαγωγείο- κι εδώ καταλήγουν κάθε Ιούνιο. Θυμάμαι παλαιότερα κάποιες απεργίες που διαρκούσαν ένα μήνα και κανείς -υπουργός- δεν ασχολιότανε με το θέμα. Αυτό που τους έκαιγε ήταν η πραγματοποίηση των εξετάσεων. Και αν προσέξετε την επίσημη αρθρογραφία των συλλόγων φροντιστηρίων, αυτοαποκαλούνται ως ο φορέας υποβοήθησης για τις πανελλήνιες.

Κούκος είπε...

Kαι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα των ειδήσεων! Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι γενικά οι ειδήσεις στην Ελλάδα. Εξαιρερική η γελοιογραφία του Αρκά απόλυτα ταιριαστή με την ανάρτηση.
Καλώς σε βρήκα!

Meropi είπε...

-@ Freedula μου,
μα κάθε χρόνο τα ίδια;;; παγίδα το τάδε θέμα, βατά τα τάδε θέματα. Νισάφι πια!

-@ miss little sunshine
η αποδέσμευση των σπουδών απο την αγορά εργασίας δεν σημαίνει, έχω την εντύπωση, αυτό που νομίζεις. Σημαίνει να υπάρχουν πολλές θέσεις στα Πανεπιστήμια για σπουδές που δεν έχουν αντίκρισμα στο χώρο εργασίας. Π.χ. 1000 θέσεις στην ιστορία της Τέχνης του 12ου αιώνα.

-@ Πατσιούρι μου κάτι μου λέει ότι το μαγείρεμα δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Χα χα χα.

Meropi είπε...

- @Φλούφλη μου,
όσο υπάρχουν οι Πανελλήνιες με τη μορφή που είναι σήμερα, τα Φροντιστήρια θα ζουν και θα βασιλεύουν.

-@ Κούκο μου,
καλώς μου ήρθες. Δεν έχεις ξανάρθει από το ιστολόγιο μου;;; Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο Αρκάς μου αρέσει πολύ

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

...και καλό μήνα.

jf είπε...

Καλή βδομάδα και καλό μήνα! έστω και καθυστερημένα...