Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

H αβάσταχτη τυραννία της ματαιοδοξίας...



Ε όχι, δεν θα υποκύψω στα κελεύσματα της ματαιοδοξίας. Από μελαχρινή, στρουμπουλή, πενηντάρα (και βάααλε) Ελληνίδα (Κύπρια το ίδιο είναι), δεν θα προσπαθήσω να γίνω ….ξανθιά, απελπιστικά αδύνατη και νέα ….για πάντα. Όπως θα ξέρετε (ή αν δε το ξέρετε μάθετε το) αγαπημένοι διαδικτυακοί μου φίλοι τα έχω τα χρονάκια μου. Την ηλικία μου τη δέχομαι ειρηνικά, όπως δέχομαι και τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις μου. Οι πρώτες και οι δεύτερες (και τρίτες μπορώ να πω) ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους προ πολλού. Άντε να βάλω καμιά ενυδατική κρεμούλα πρωί και βράδυ, να κάνω και κανένα καθαρισμό στη μούρη και αυτό είναι το «τίμημα» που πληρώνω στη ματαιοδοξία. Δεν θα κάνω τη μούρη μου κινητή γιορτή και πεδίο μάχης ταυτόχρονα (με λίφτινγκ, μπότοξ ή άλλα που δεν ξέρω πώς τα λένε), για να μη μου φαίνεται η ηλικία. Δεν πα να μου φαίνεται! Άσε που νομίζω ότι οι γυναίκες με τα λίφτινγκ, τις ενέσεις που τους πρήζουν τα χείλη κλπ δημιουργούν μεγάλες υποψίες για την ηλικία τους και συνήθως υπολογίζεις ότι είναι πιο ηλικιωμένες από ότι πράγματι είναι. Εκεί δε που πρόκειται για «τραγωδία» είναι οι αποτυχημένες επεμβάσεις ομορφιάς. Πας για καλύτερα και βγαίνεις από το χειρουργικό κρεβάτι τέρας ή στην καλύτερη περίπτωση …Φλωρινιώτης.

Θα απορείτε γιατί τα λέω αυτά πρωί πρωί. Να γιατί. Χθες είχα δικαστήριο. Κι εκεί που περπατούσα αμέριμνη (ο τρόπος του λέγειν, γιατί ποτέ δεν είμαι αμέριμνη όταν έχω δικαστήριο) σε κάποιο διάδρομο βλέπω μια γυναίκα ξανθιά, λεπτή (με κάτι στήθη στητά σαν τορπίλλες), αλλά στη μούρη «τέρας» να έρχεται «χαμογελαστή» (και αυτό ο τρόπος του λέγειν) προς το μέρος μου. Στην αρχή σκέφτηκα. Αυτή χαμογελάει σε μένα ή της έμεινε μόνιμη γκριμάτσα γέλιου από την αποτυχημένη επέμβαση;; Ε λοιπόν χαμογελούσε σε μένα. Μόλις έφτασε κοντά μου με άρπαξε, με φίλησε σταυρωτά και αναφώνησε «Μερόπη μου πόσα χρόνια έχω να σε δώ;; Δεν άλλαξες καθόλου…» (κομπλιμέντο βέβαια ήταν αυτό). Την κοίταξα με περιέργεια. «Δεν με γνώρισες έ, είμαι η παλιά σου συμφοιτήτρια η Χ…». Έλα Χριστέ και Παναγία και οι δώδεκα Απόστολοι μαζί. Μου ρθε να της πω «πώς κατάντησες έτσι;;», αλλά συγκρατήθηκα. Την ήξερα ως μελαχρινή, και στη φάτσα καλούτσικη, γλυκούλα μπορώ να πω. Είναι αλήθεια ότι η Χ. από τότε που είμαστε φοιτήτριες πρόσεχε ιδιαίτερα τη σιλουέτα της και τη μούρη της, αλλά δεν την είχα ικανή να φτάσει να γίνει Κουασιμόδος για να φαίνεται για πάντα νέα…..Βρε καλά, κάλλιστα μπορώ να πω ότι είμαι έτσι όπως είμαι. Με τις ζαρούλες μου, τα κιλάκια μου, τα κανονικά μου στήθη (όχι σαν τορπίλλες ή μπάλες), τα μαύρα μου μαλλάκια (βαμμένα μεν, αλλά με το χρώμα των νεανικών μου χρόνων). Τουλάχιστον με αναγνωρίζουν οι παλιοί μου συμφοιτητές, δεν χρειάζεται να συστηθώ από την αρχή για να με ξεχωρίσουν από το …Φλωρινιώτη. Αφήστε που νομίζω ότι όλες αυτές οι αισθητικές επεμβάσεις και «θεραπείες» (ο θεός να τις κάνει θεραπείες) τραυματίζουν ανεπανόρθωτα και την υγεία του ατόμου που τις υφίσταται.

Άτιμη ματαιοδοξία πώς τυραννάς τους ανθρώπους!

Υ.Γ. Η φωτογραφία δεξιά (πάνω) δεν είναι της Χ. αλλά της μοιάζει (στην υπερβολή της).

------------------------------------

Όχι δεν ήταν έτσι η Χ. για να της δώσω κι ένα δίκιο που πήγε να αλλάξει τη μούρη της!!

45 σχόλια:

palioalitis είπε...

Όπως λέμε και στο χωριό μου "Η γριά κι άμα βαφτεί, στην ανηφόρα φαίνεται" Άρα όσο και να τραβηχτεί - μποτοξωθεί - σπατουλαριστεί μόλις έρθει η ώρα να ανέβει την ανηφόρα, θα φανεί η ηλικία της πανηγυρικά.
Τελικά όλα αυτά τα προσωπικά βασανιστήρια μήπως γίνονται από φόβο για το επερχόμενο τέλος;;

palioalitis είπε...

Επίσης με κάθε επιφύλαξη νομίζω ότι η κυρία της πρώτης φωτoγραφίας, είναι πλούσια κυρία από το Λιχτενστάιν (φτωχή κι από το Λιχτενστάιν λίγο δύσκολο)και προσπαθεί με συνεχείς πλαστικές επεμβάσεις να μοιάσει σε ένα αιλουροειδές που ονομάζεται λύγκας![Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...]

gerasimos είπε...

Moυ θύμισες μια εκπομπή που έχω δει στον ΑΝΤ1, το Swan. Όπου πάνε διάφορες γυναίκες που δεν τους αρέσει ο εαυτός τους και τις αλλάζουν από την... κορυφή μέχρι τα νύχια. Με αποτέλεσμα να βγαίνουν όλες περίπου ίδιες, σαν από ένα καλούπι που βγάζει ξανθιές μπάρμπι σε όλα τα μεγέθη και τις ηλικίες. Παρατηρώ το πόσο επιπόλαια σκέφτονται αυτές οι γυναίκες ακόμα και οι μεγαλύτερης ηλικίας, και απορώ. Τόσο βαθιά πια τις έχει διαβρώσει στον τρόπο σκέψης τους η καθημερινή αποβλάκωση από τα ΜΜΕ και τις διαφημίσεις των κάθε λογής επιχειρήσεων 'ομορφιάς'; Που να έχουν χάσει την αυτοεκτίμησή τους σε τέτοιο βαθμό;

Unknown είπε...

Καλημέρα Μερόπη. Παλαβωμένοι όλοι με τα looks.
Επειδή είμαι στο κόσμο μου, να ρωτήσω κάτι; Ο Φλωρινιώτης ποιός είναι και τον λες δύο φορές; Τι είναι αυτός;

gerasimos είπε...

Αν μου επιτρέπει η Mερόπη τη βγάζω από τον κόπο να πει τι εστί Φλωρινιώτης. Μariana Faithful μπορείς να δεις εδώ.

Unknown είπε...

Σ' ευχαριστώ Γεράσιμε. Τι ήταν αυτό το πράγμα; Πω-πω "ταλέντο". Δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Αυτός έχει απόκριες κάθε μέρα; Νομίζει ότι είναι ο Elvis; Μου φαίνεται ότι πρέπει να ειδοποιηθεί η κόρη του Elvis, να καταθέσει μία αγωγή για προσβολή προσωπικότητας.

marianaonice είπε...

Αχ Μερόπη μου
πόσο δίκιο έχεις!! Και εγώ πιστεύω ότι με όλες αυτές τις επεμβάσεις και γενικά τραβήγματα, μποτοξ κλπ., μάλλον μεγαλύτερες φαίνονται, ή στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν παραμορφωθούν μοιάζουν με γριές με πρόσωπο εφήβου!! Πάντως η υπερβολική και αφύσικη περιποίηση και εγώ νομίζω ότι τον γερνάει περισσότερο τον άνθρωπο. Και αυτό το λέω στην κόρη μου. Να δέχεται τον εαυτό της όπως είναι, χωρίς πρόσθετα και επίπλαστα προσθέματα (ψεύτικα νύχια, βλεφαρίδες, υπερβολικό μακιγιάζ κλπ. βαφές μαλλιών, ανταύγειες κλπ..).

Και εμένα με αναγνωρίζουν συμμαθητές από το δημοτικό σχολείο ακόμη, ίσως γιατί αφήνω τον εαυτό μου απλό, όπως είναι να προχωράει μαζί με την ηλικία μου. Είμαι και λίγο τυχερή που δεν άσπρισαν ακόμη τα μαλλιά μου και έτσι δεν πάω ούτε κομμωτήριο για βάψιμο. Όσο για χτένισμα, ξέρεις εσύ, μόνο λούσιμο πάντα και σαν κατσίκι με το σγουρό μαλλί εμφανίζομαι όπου νάναι, από δουλειά μέχρι γάμους!! ΧαΧα!!
Η απλότητα και η φυσικότητα έχει τη δική της μοναδική πολυτέλεια!!
Πολύ ωραίο το ποστ αυτό και το θέμα του πολύ ενδιαφέρον!!
Καλό σου μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Μερόπη!!

Είναι πολύ απελπιστική αυτή η νέα τάση πλαστικοποίησης του σώματος. Η πλαστική χειρουργική είναι κατ'εμένα διαφορετική από τα cosmetics.

Στον πλαστικό να πάει μια κοπέλα που είναι flat να βάλει λίγο στήθος για να νιώσει πιο θηλυκό, να πάει κάποιος με εγκαύματα, με γενετικές ανωμαλίες, για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Όταν όμως ο πλαστικός "γιατρός" ξεφεύγει και δημιουργεί εκτρώματα εκμεταλλευόμενος την άγνοια και την επιδερμικότητα του κοσμάκη, τότε κατ'εμένα είναι μέγας εγκληματίας.

Meropi είπε...

-@ palioalitis μου
εγώ νομίζω ότι μερικές από αυτές φαίνονται πιο μεγάλες από ότι είναι στην πραγματικότητα με τα σπατουλαρίσματα. Πράγματι Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και ίσως, όπως λες να οφείλονται στο φόβο της φθοράς και κατ' επέκταση του θανάτου.

-@ Γεράσιμε μου,
νομίζω ότι μιλάμε για μεγάλη αποβλάκωση. Πιστεύουν άραγε ότι τους θαυμάζουν έτσι που γίνονται;;; Απορώ. Το site που παραπέμπεις τη Μαριάνα δεν δείχνει το μέγεθος της...πλαστικής ομορφιάς του Φλωρινιώτη!
Αλήθεια και μια ερώτηση για να με διαφωτίσεις. Μέσα στην ανάρτηση ξέρω πώς να βάλω ένα λίνκ. Μέσα στο σχόλιο όμως, όπως έκανες εσύ που έγραψες στη Μαριάνα (εδώ), δεν ξέρω να παραπέμπω σε λινκ. Αναγκάζομαι να αντιγράφω όλο το λινκ. Γράψε μου στο email μου αν δεν σου κάνει κόπο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Meropi είπε...

- Mariana μου,εκεί που σε παραπέμπει ο Γεράσιμος είναι καλούτσικος ο Φλωρινιώτης (είναι δικό του το site και πρόσεξε τις φωτογραφίες). Δες εδώ
http://www.yupi.gr/cache3/420_KOKKINOKAREKLA_medium.jpg
Κι εδώ καλούτσικος είναι, δεν βρήκα πραγματική φωτογραφία του, όπως είναι τώρα.

Meropi είπε...

-Μαριάνα μου,
πράγματι τα μαλλάκια σου δεν άσπρισαν καθόλου. Τυχερήηηηη. Και είσαι σχεδόν όπως σε γνώρισα πριν 30 περίπου χρόνια. Λίγα κιλάκια μόνο βάλαμε. Δεν πειράζει. Από αυτήν της φωτογραφίας και όχι μόνο, καλύτερες είμαστε. Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@ Ναι βρε psychia μου,
τι ματαιοδοξία είναι αυτή με τα πλαστικά σώματα!! Άσε που όταν αρχίσουν τα διάφορα μπότοξ, λίφτινγκ κλπ δεν έχουν τελειωμό σε σημείο που στο τέλος μοιάζουν με κλοόυν!!

maxforeigner είπε...

Πόλύ σωστά τα λες Μερώπη..πάρα πολύ σωστά. Οι γυναίκες είναι όλες ωραίες από τη φύση τους, φτάνει να ξέρουν να περιποιούνται τον εαυτό τους όπως και όσο χρειάζεται. Οι πλαστικές επεμβάσεις τεραμορφώνουν τις γυναίκες... απομακρύνουν όποια γοητεία τυχόν έχουν και τις κάνουν εντελώς ανέκφραστες. Ούτε είναι ανάγκη να βάζουν 3 κιλά σουβά στο πρόσωπο τους, ούτε 7 στρώσεις
"κοτshινάδιν!

Unknown είπε...

Μερόπη, καλή μου, αυτό το site δεν άντεξε την ομορφιά του κι έπεσε.
http://www.yupi.gr/cache3/420_KOKKINOKAREKLA_medium

Βάσσια είπε...

Μερόπη καλησπέρα :-)

Ακόμη και η βελτίωση της εμφάνισης έχει όρια, αυτά της μετάλλαξης.

Οι άγγλοι λένε "Beauty is the eye of the beholder" κι αυτή είναι η αλήθεια.

Επεμβάσεις που απαιτούνται για θέματα υγείας ή παραμόρφωσης, ή μικρών βελτίωσεων στην εμφάνιση δεν με βρίσκουν αντίθετη.

Προσωπικά προτιμώ να κοιτάζω τον καθρέφτη μου και πρωτίστως να με αναγνωρίζω και μετά να μου αρέσω.

:-)

Meropi είπε...

-Mariana μου ήταν πολύ μακρύ το λινκ και δεν το πήρε όλο στο σχόλιο γι' αυτό. Άσε θα μάθω πώς να στέλλω λινκ με το σχόλιο και θα σου το ξαναστείλω.

-@ Μικe μου,
πιο πολύ μου άρεσε το κοchινάδι που γράφεις. Χα χα χα

-@ Βάσσια μου,
ναι για θέματα υγείας (εγκαύματα, ατυχήματα κλπ) επιβάλλονται οι αισθητικές επεμβάσεις

Homo Sapiens είπε...

Γεια σου Μερόπη,

πολύ ωραία ανάρτηση...Διαβάζοντας και τα σχόλια των φίλων αναγνωστών θυμήθηκα ένα ποστάκι που είχα γράψει τότε που ξεκινούσα κι εγώ την blogoπεριπέτειά μου...
http://e-homosapiens.blogspot.com/2008/03/blog-post_30.html
Αν βρεις χρόνο ρίξε μια ματιά...

Την καλησπέρα μου στην παρέα

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνεις Μερόπη και δεν υποκύπτεις στη ¨γοητεία¨ του λίφτινγκ. Η ομορφιά της ψυχής με το πέρασμα των χρόνων γίνεται ακόμα ομορφότερη…
Θα σου έλεγα να προσέχεις μη τυχόν και διαβάσει το κείμενό σου η εν λόγω κυρία, αλλά δεν στο λέω επειδή με τα μυαλά που κουβαλάει, αποκλείεται να ασχολείται με τόσο ¨πεζά¨ πράματα όπως το ιντερνετ…
Καλησπέρα.

Psemma-me-ourá είπε...

Η περιγραφή της συνάντησής σου με την Χ. μού θύμισε μια μπρεχτική «Ιστορία του κ. Κόϋνερ»:
Ο «Α» βρήκε τον συμμαθητή του «Β» μετά από 30 χρόνια.
- Τί γίνεσαι, βρέ σύ; Καθόλου δεν άλλαξες! τού λέει.
- Μπά! λέει ο «Β» και χλώμιασε...

Κατά τα άλλα...
Έφτιαξα έναν κατάλογο μεγάλων κοινωνικών, πολιτικών κλπ ψεμμάτων.
Παρακαλώ να καταγράψετε κι εσείς (στο blog μου κατά προτίμηση) όσα έχετε εντοπίσει, για να εμπλουτιστεί ο κατάλογος αυτός και να φτάσουμε σε ψηφοφορία αξιολόγησης μεγέθους/ευρύτητας.

Many thanks in advance.
Ψευτοφιλάκια.

Meropi είπε...

-@ homo sapiens μου,
είδα και το δικό σου το ποστ, μου άρεσε. Σου άφησα και σχόλιο στο ιστολόγιο σου (στο τελευταίο ποστ)

-@ Συνεας μου,
όπως την έκοψα, δεν έχει σχέση με blogging. Εξάλλου δεν θα θέλει να χαλάσει τα ωραία της νυχάκια.

-@ Psemma-me-oura μου
με κίνδυνο να θεωρηθώ αδαής, δεν την ξέρω την Μπρεχτική ιστορία. Θα περάσω και από το ιστολόγιο σου.
Καλώς ήρθες κι εσύ από το δικό μου

δεσποιναριον είπε...

Γεια σου Μεροπη μου. Μολις γυρισα απο το ραντεβου μου με το Φουστανο και ανοιγω το μπλογκ σου και ΤΙ ΝΑ ΔΩ;

Ελα αστειευομαι, τα νιατα ειναι στη διαθεση και στην αντιμετωπιση των πραγματων. Ετσι, μια κρεμουλα κι ενα χαμογελο και το βρηκαμε το μυστικο της αιωνιας ομορφιας!!!

Meropi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Meropi είπε...

-@ Δέσποινα μου,
σε παρακαλώ να μην πεις στο Φουστάνο ότι είμαι εγώ η αιτία που ακύρωσες την επέμβαση και με κυνηγά για διαφυγόντα κέρδη. Χα χα χα
Την καλημέρα μου

Unknown είπε...

Νομίζω ότι μόλις αρχίσει στο mega το show με τις μεταμορφώσεις που επίκειται, θα δούμε ακόμη πολλλλλααααααΑ! Τι να γίνει Μερόπη, έτσι είναι η μόδα.Και οι αριστερές την ακολούθησαν αφήνοντας μουστάκια και φαβορίτες και οι άλλες κοπτοράφθηκαν και πόνεσαν και οι ροκ ήρωες διαφήμισαν τα ωραία ναρκωτικά και οι μοντέλες οι άμοιρες την πείνα. Το δύσκολο είναι στη ζωή να θέλεις να είσαι κάτι μοναδικό και να το ψάχνεις. Τώρα αν αυτό είναι μια χαρούμενη στρουμπουλή πενηντάρα ή μια μποτοξεμένη ξανθή πενηντάρα είναι ζήτημα επιλογής.

Takiz είπε...

Μερόπη μου αν κάποιος δεν έχει μάθει να «καλλιεργεί» τα μέσα του , τι μένει ???
Να «καλλιεργήσει» μόνο τα έξω του
....δυστυχώς.

ZouZouna είπε...

Α, χα χα χα ! κατουρήθηκα απο τα γέλια....
Ετσι σε θέλω. Μια χαρά παχουλούτσικη είμαι με το 1.69 μου και τα 48 μου χρόνια. Ολίγον ξάνθινα η αλήθεια είναι,το πολύ άσπρο που έχω. Ολο το σόι ξανθοί κι εγώ καστανοκόκκινη. Τώρα μου έχει κολήσει να τα κόψω να τα κάνω άσπρα στο χρώμα τους.
Μια χαρά ευλίγιστη και γιόγκα δένομαι και χαίρομαι έτσι που είμαι. και οι γύρω μου το ίδιο. Οι συναντήσεις συμμαθητριών, με κουράζουν αφάνταστα πιά γιατί μιλούν για επιδιορθώσεις. Χαιρομαι και για σένα.
Σ' οποιον αρέσουμε να περνάμε καλά και να είμαστε υγιείς......
μάτς και μούτς (χωρίς σιλικόνη) κερασένια

Meropi είπε...

-@ Ελένη μου,
εγώ σκέφτηκα βλέποντας τη μποτoξαρισμένη ξανθιά πενηντάρα "πώς κατάντησε!" και δεν αποκλείεται και αυτή βλέποντας εμένα τη μελαχρινή στρουμπουλή πενηντάρα να σκέφτηκε "παραμελεί τον εαυτό της". Χα χα! Η αισθητική του καθενός είναι διαφορετική συμβαδίζουσα με το μυαλό του.

-@ Τάκη μου,
καμιά φορά η πολλή καλλιέργεια του "έξω" εξαντλεί το "μέσα".

-@ Ζουζούνα μου,
έχεις δίκιο ο καθένας όπως νιώθει καλύτερα. Μια χαρά νιώθουμε εμείς.

jf είπε...

Ήμουν έτοιμη να κρίνω και κατακρίνω την όποια παρόμοια ενέργεια που περιγράφεις στην ανάρτησή σου.
Όμως, ξανά σκεπτόμενη, κατέληξα στο ότι, έστω και ίχνη, ματαιοδοξία υπάρχει σε κάθε άνθρωπο. Τις περισσότερες φορές καλά κρυμμένη και με διάφορες μορφές. Ματαιοδοξία, ας πούμε, κρύβει ακόμη και μια ορισμένη μετριοφροσύνη…
Το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτή ξεπεράσει τα όρια. Και τότε γίνεται επικίνδυνη για το ίδιο το άτομο, γιατί τότε χάνει την επαφή με την πραγματικότητα.
Πάντως, συχνά τη λέξη ματαιοδοξία, την αντικαθιστούμε με τη λέξη φιλοδοξία -πιο εύηχη σίγουρα…

Meropi είπε...

-@ Jaman Fou μου,
η λέξη φιλοδοξία νομίζω έχει άλλη έννοια. σημαίνει να φτάσω ψηλά, να πετύχω αξιώματα, καλή δουλειά. Η ματαιοδοξία σημαίνει ότι κυνηγώ πολύ εφήμερα και μάταια πράγματα. Πάντως σωστά λες ότι μια δόση ματαιοδοξίας την έχουμε όλοι μας. Το θέμα είναι να μην ξεπερνάμε κάποια όρια.

mmexer είπε...

Να σου συμπληρώσω μια αίτηση για το Extreme Makeover του MEGA;;;

Εγώ πάντως γουστάρω που βλέπω γυναίκες που οι ρυτίδες τους δείχνουν την εμπειρία της ζωής τους.
Είναι πολύ ωραίο να έχεις αποδεχθεί την ηλικία σου και να 'χεις την ηρεμία των ετών!!!

mortal είπε...

Ωραία τα λες αλλά τη μισόγυμνη ξανθιά γιατί μας την έβαλες;
Παράδειγμα προς αποφυγή;

patsiouri είπε...

Εγώ μόνο που βλέπω την Ιβάνα Τράμπ ανατριχιάζω σύγκορμη! Μπρρρ!
Και η συγκεκριμένη είχε και τους καλύτερους γιατρούς εννοείται!
Το μόνο που θα έκανα και αυτό από μικρή, θα ήταν να φουσκώσω λίγο το στήθος μου αν ήμουν σαν κάτι κοπέλες που ξέρω που είναι μία πλάκα με δύο ρώγες!
Κι αυτό το λέω ίσως επειδή έχω στήθος.
Αν δεν είχα ίσως να μη με ενοχλούσε ούτε αυτό!
Κορίτσια, μακριά από το δρόμο που χάραξε η Ζωίτσα!

Meropi είπε...

-@ mmexer μου,
να με δώ στο makeover και ας πεθάνω...Χα χα χα!

-@ mortal μου
τον πίνακα στην αρχή τον έβαλα για να δείξω το πρότυπο που προσπαθούν να φτάσουν πολλές γυναίκες. Ξανθιά, νέα, λεπτή με στητά στήθη.
Καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου.

-@ Πατσιούρι μου,
μακριά, μακριά από το δρόμο που χάραξε η κυρία που αναφέρεσαι. Άσε που την είπαν και 75 χρόνων στον "πρωινό καφέ" και της κακοφάνηκε. Αυτή έγινε έτσι όπως έγινε για να φαίνεται νέα και την έκαναν πιο μεγάλη από ότι είναι. Χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη μου, να σου πω την αλήθεια, εμένα δεν με αναγνωρίζουν οι συμμαθητές γιατί έχω αλλάξει αφάνταστα και δεν είμαι το αγοροκόριτσο που ήμουν :-)

Τώρα περί επεμβάσεων, τι να πω. Το καλύτερο καλλυντικό είναι ο έρωτας.

gerasimos είπε...

Άλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι άντρες δεν χρειαζόμαστε extreme makeovers; Αν αρχίσουν κάποιες γυναίκες απλώς να το αναρωτιούνται, βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο...;-)

Meropi είπε...

-@ Dora μου,
αν κατάλαβα καλά δεν σε αναγνωρίζουν οι συμμαθητές γιατί έγινες πιο θηλυκιά, φαντάζομαι χωρίς ιατρικές επεμβάσεις. Αυτό είναι καλόοο.

-@ Γεράσιμε μου,
είναι αλήθεια αυτό που λες, αν και με εξαιρέσεις. Άρχισαν και οι άντρες τις πλαστικές τώρα, λιγότερο όμως. Βλ Σταλόνε, Μάικλ Ντάγκλας, Ψινάκη κλπ. Θυμάσαι και το μακαρίτη τον Ιόλα;; Είναι αλήθεια πάντως ότι οι ρυτίδες στον άντρα είναι πολύ πιο ανεκτές από ότι στις γυναίκες, επίσης και το άσπρο μαλλί.

doctor είπε...

Αχ Μερόπη μην μιλάς για ηλικία διότι γράφεις (και άρα είσαι) σαν έφηβη!

Άλλωστε αν το μυαλό είναι νέο, είμαστε κι εμείς. Ξέρεις πόσοι 20χρονοι γέροι υπάρχουν;
Και πόσοι 70χρονοι έφηβοι;

Θετική ενέργεια, αισιοδοξία και λίγη τρέλα. Όλα στο μίξερ και μετά με παγάκια και μια φέτα πορτοκάλι!

doc

Meropi είπε...

-@ Δόκτωρ μου,
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τη συνταγή για το κοκτέϊλ. χα χα χα!

phlou...flis είπε...

Οπως το πες, ματαιότης μαιταιοτήτων τα πάντα ματαιότης. Ισως τούτοι εδώ να ...συχάθηκαν τον εαυτό τους. Τους ενδιαφέρει το φαίνεσθαι και όχι το είναι.

Ντεμης είπε...

Μεγάλο πράγμα, αγαπητή Μερόπη, να αποδέχεσαι την ηλικία σου. Σε θαυμάζω, εγώ αν και 31, βλέπω τα πρώτα σημάδια και δεν μπορώ, μου προκαλούν τρόμο. Ειδικά οι πρώτες λευκές τρίχες είναι αβάσταχτες, τις κηνυγάω μία-μία μ' ένα τσιμπιδάκι των φρυδιών, όσο κι αν παουρίζει η μάμμα μου πως "κάθε μία που ξερριζώνεις, δυο βγαίνουν στη θέση της, μαννοκίκκιρε!". Αφού θωρώ τες και μελαγχολώ....

OnWine είπε...

Σε ολη αυτή τη ...συμφωνία, να κάνω μιά απλή ερώτηση... ετσι, σαν αντίλογο?

Οταν μιά γυναίκα βάφεται, βάζει ολα εκείνα τα διάφορα που κρύβουν ρυτίδες, παστώνουν ...ανωμαλιές του δέρματος, κοκκινίζουν τα μάγουλα, βάφουν χείλη... κλπ... κλπ... τοτε ολα ΟΚ και μας πειράζει που η προσπάθεια... μονιμοποιείται????

Η ανάγκη διόρθωσης της εμφάνισης είναι θέμα καθαρά ψυχολογικό, η δε ανάγκη του κάθε ανθρώπου -σε διάφορους βαθμούς- να καθυστερήσει, έστω και τεχνητά, τα γηρατειά, μάλλον θα επρεπε να αντιπετωπιστεί με μεγαλύτερη ...συμπάθεια... εχει απασχολήσει την ψυχολογία, την λογοτεχνία....

Ο κάθε ανθρωπος και οι ανάγκες του... και οι ανάγκες σεβαστές... ισως... ή οχι?

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
ναι έχεις δίκιο. Αυτοί που προβαίνουν σε ριζικές λύσεις (χειρουργικές επεμβάσεις κλπ) νομίζω ότι κατά βάση αντιπαθούν τον εαυτό τους.

-@ Demis μου,
μήπως είσαι λίγο υπερβολικός με το τσιμπιδάκι;;; Και μήπως δικαίως "παουρίζει" η μάμμα σου;;

-@ Σχολιαστή μου,
είμαι σίγουρη ότι απλώς κάνεις το δικηγόρο του διαβόλου και κατά βάθος ξέρεις ότι δεν είναι το ίδιο οι χειρουργικές επεμβάσεις κλπ με το μακιγιάζ και το βάψιμο των μαλλιών. Έτσι δεν είναι;;;

... είπε...

Μεγάλη υπόθεση αυτή η ματαιοδοξία...
Βέβαια, εάν για Χ λόγους αισθάνεσαι χάλι αμε αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη σου, είναι φτηνότερο και πολύ πιο αποτελεσματικό, το ν ακάνεις ψυχοθεραπεία, αντί να γίνεις σαν τραβεστί...
Καιοι τραβεστόι τουλάχιστον έχουν λόγοπου φουσκώνουν χείλια και μάγουλα..ο λόγος είναι για να διαφέρουν απο τις γυναίκες και να τις προτιμούν οι πελάτες τους...
Οι γυναίκες όμως τι λόγο έχουν να γίνονται σαν τραβεστί;;

MonachusX2 είπε...

Δεν είναι κακό να μην παραμελεί μια γυναίκα τον εαυτό της.Απ' αυτό όμως μέχρι την εμμονή που γίνεται μανία να δατηρηθεί νέα με όποιο τίμημα, απέχει πολύ. Και το κακό είναι ότι στο τέλος μοιάζουν όλες μεταξύ τους και δεν ξεχωρίζουν ποια είναι ποια στις κοσμικές στήλες των περιοδικών. Εκεί να δείτε τραγωδία. Υπάρχουν όμως και πρακτικές δυσκολίες. Μια γνωστή μου μποτοξαρισμένη, μου έκανε παράπονο ότι όταν θυμώνει δεν την παίρνουν στα σοβαρά τα παιδιά της, γιατί έκανε φάτσα γυαλί, αλλά απώλεσε την έκφρασή της!

Σοφία είπε...

Έχω πάθει ανάλογο σοκ με μικρή κοπέλα, μικρότερη από εμένα (πρώην γειτονόπουλο). Αυτή δεν είχε επέμβει ιατρικά αλλά με όλους τους άλλους τρόπους, π.χ. φοβερή απώλεια βάρους, βάψιμο μαλλιών, ξερίζωμα φρυδιών κ.λπ. Είχε γίνει αγνώριστη - και δεν το λέω ως κοπλιμέντο!