Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Ύποπτος φυγής....


Θλίψη με γέμισε η είδηση.

Ο γνωστός εργατολόγος της υπόθεσης Ζαχόπουλου που βρίσκεται προφυλακισμένος στη Φυλακή Κορυδαλλού έκανε απόπειρα αυτοκτονίας (βλ. εδώ)

Μήπως η Δικαιοσύνη, στο θέμα της προφυλάκισης, ήταν πολύ αυστηρή μαζί του;;;

Μήπως ο άνθρωπος ήταν μεν ύποπτος φυγής, αλλά όχι όπως τη θέλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας;

Μήπως η φυγή που επιδιώκει είναι αλλιώτικη;

18 σχόλια:

gerasimos είπε...

Aυτό που βλέπω είναι ότι ο - κατά τη γνώμη μου - πλέον απεχθής ανάμεσά τους (ο Θέμος Αναστασιάδης), την περνάει καλύτερα από ποτέ, με τις εκπομπούλες του, τα αστειάκια του και τους τραγικά αμνήμονες νεοέλληνες να διασκεδάζουν αμέριμνοι με τις πλακίτσες του.

Meropi είπε...

Γεράσιμε μου,
και με τα εκατομμυριάκια του άθικτα (και πολλαπλάσια) και με την εφημεριδούλα του να κρατιέται πολύ καλά (απλώς από πρώτη να έχει περάσει δεύτερη με 150.000 φύλλα). Θλιβερές φιγούρες παραμένουν η 35χρονη (που φαντάζομαι θα έχει γίνει πια 36χρονη) και o καταθλιπτικός εργατολόγος να βολοδέρνουν στη φυλακή. Αν έφταιξαν να πληρώσουν, αλλά η προφυλάκιση είναι πολύ σκληρή για την περίπτωση τους. Η Θεά Νέμεσις δεν επιδίωκε εκδίκηση. Απλώς ο καθένας να παίρνει αυτό που επιβάλλουν οι πράξεις του. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.

... είπε...

Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται.

Μόλις έγραψα για την υπόθεση, και κατέληξα ώς εξής: "Μερόπη μας ακούς;; Περιμένουμε να μας διαφωτίσεις"

Φιλιά

Meropi είπε...

-@ Κέρμιτ μου,
διάβασες και τη δική μου γνώμη λοιπόν. Ναι θεωρώ υπερβολική την προφυλάκιση του συγκεκριμένου ανθρώπου, όπως και της 35χρονης.

patsiouri είπε...

Aν βρεθεί η Τσέκου στο κελί της στραγγακισμένη θα πούν πως έπνιξε τον εαυτό της με τα χέρια της???
Γιατί κατά τη γνώμη μου ο δικηγόρος και εκείνη είναι τα θύματα της ιστορίας και κανένας άλλος.
Ο ζαχόπουλος που βρίσκεται? Τι κάνει? Πως ζει τώρα που δεν έχει μισθό? (αστειάκι βρε!)

Unknown είπε...

Μερόπη, Θα μου επιτρέψεις να διασφωνίσω. Ο εργατολόγος εκμεταλεύτηκε αμέτρητους συμβασιούχους, λόγω της θέσης του. Η Τσέκου μαζί μ' αυτόν εκβίαζαν το Ζαχόπουλο. Αυτός εκμεταλεύτηκε τη Τσέκου και θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. Ο σαχλός Θέμος θα τη γλυτώσει, διότι έχει τα μέσα με το μέσο. Τελικά η Τρέμη είδε το DVD. Να που και μιά φορά ο Εισαγγελέας το έπιασε το θέμα. Καλό βράδυ.

xasodikis είπε...

Το ζήτημα που αναδεικνύει η προκειμένη υπόθεση (και όχι μόνο αυτή) είναι ότι η ποινική δικονομία εφαρμόζεται πλέον κατά τα γούστα των τηλεοπτικών διαύλων.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να βγουν οι γνωστοί τηλεμαϊντανοί και να φωνάζουν γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο τάδε ή η δείνα, ανακριτές και εισαγγελείς τους τσουβαλιάζουν όλους στην ψειρού και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Locus Publicus είπε...

Τηλεκρίσεις. Να συμφωνήσω με τον χασοδίκη που σαν νομικός ξέρει. Μάλλον τα κριτήρια της αποφυλάκισης δεν είναι ακόμα εννοιαία. Πάντως ο Θέμος είναι ακόμα έξω. Ο προσωποποίηση της σύγχρονης λαμόγιας.

Meropi είπε...

-@ Patsiouri μου,
καλημέρα. Τους δύο που αναφέρεις δεν τους θεωρώ βέβαια και θύματα, αλλά η τιμωρία τους να είναι ανάλογη με τις πράξεις τους. Έχω την εντύπωση ότι τώρα πληρώνουν πολύ περισσότερα από ότι τους αναλογεί.

-@ Μαριάνα μου,
με λίγα λόγια μύλος η υπόθεση.

-@ Χασοδίκη μου,
έχω την εντύπωση ότι η Ποινική Δικονομία καμιά φορά εφαρμόζεται ανάλογα με την έκταση της δημοσιότητας που παίρνει η υπόθεση...

-@ LocusPublicus μου,
όχι μόνο είναι έξω (όχι ότι θεωρούσα ότι πρέπει να προφυλακιστεί), αλλά, όπως αναφέρω και πιο πάνω στο Γεράσιμο, όλα του παν ...δεξιά.

tzonakos είπε...

Σαφώς και ειναι άλλη η φυγή που επιδιώκει, τη στιγμή που άλλοι εμπλεκόμενοι στην ιστορία την εχουν βγάλει μεχρι στιγμής καθαρή !

Ανώνυμος είπε...

Αυτον δεν τον πολυλυπάμαι. αλλα αυτή;Την φουκαριάρα την Τσέκου τη λυπάμαι. Η μόνη που δε φταίει είναι στη φυλακή ,όπως και σεις το είπατε.
Ξέρω πολλές Ευες που κάνουν κάτι τέτοιο .Οχι δεν δικαιολογώ καμία, αλλά φυλακή? Γιατι?
Τον εκβιασμό που η ίδια υπέστη τον σκεφτόμαστε. qqyvwpp
Ξερω πολλές Ευες Μερώπη μου. Που ισως δεν εκβιάζουν με ροζ βίντεο αλλά εκβιάζονται. Καθημερινά.
Που η ζωή τις εχει κάνει σκληρές και κυνικές.
Η ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση για
"επιτυχία" τους σπρώχνει να καταργούν κάθε μέρα ενα κομματι του εαυτού τους.
Ξέρω πολλες Ευες.
Και στα δύο φύλλα...

Ναπoλέων είπε...

Άμα θυμάσαι ακόμα την τυφλήν θεάν Νέμεσιν, θα πας καλά...

Το παν γίνεται, καλή μου, για να διατηρηθεί αλώβητη, άμωμη, η κυρίαρχη άποψη ότι:

«Το πλέγμα των νόμων είναι σαν το δίχτυ της αράχνης: Τα μικρά έντομα πιάνονται, τα μεγάλα το σκίζουν και φεύγουν»

Έτσι και τα μικρά καταβροχθίζονται ως νόστιμος μεζές, τώρα πιά με ευγενικές μεθόδους, όπως η ακρίβεια π.χ., και τα μεγάλα χαίρονται την ελευθερία τους και τό γλεντάνε, εν πλήρη ισότητι και δημοκρατία (μεταξύ τους).

Όσο για τον συγκεκριμένο συνάδελφό σου, ποτέ δεν τόν είχα σε υπόληψη, διότι ποτέ δεν έκανε μιά εισήγηση να καταργηθεί αυτή η βλακώδης ορολογία περί «τριμερούς» χρηματοδότησης των Ασφαλιστικών Ταμείων, τη στιγμή που ΟΛΕΣ οι εισφορές των εργαζομένων είναι!
Δεν σημαίνει φυσικά ότι ...χάρηκα που προφυλακίστηκε. Έστω και να τό έσκαγε, μικρό το κακό: Η βρωμιά, η μεγάλη, είναι αλλού κι όχι στον εκβιασμό που φέρεται ότι συμμετείχε.

α-α-ε
Ν.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σίγουρα, οι βασικοί ένοχοι ζουν και βασιλεύουν!
Από κει κι ύστερα, τον συγκεκριμένο εργατολόγο δεν μπορώ να τον θεωρήσω "θύμα του δικονομικού μας συστήματος" ... καθώς όλοι γνωρίζουμε πως ο ίδιος αξιοποιούσε το ... εργατοπατερικό κύκλωμα!

Meropi είπε...

-@ Tzonako μου δεν λέω ότι είναι αθώοι οι δύο προφυλακισμένοι, αλλά πιστεύω ότι αυτό που περνούν δεν είναι ανάλογο με τις πράξεις τους.

-@ Νίκο μου,
όπως λέω πιο πάνω και στο Τζονάκο δεν θεωρώ ότι δεν φταίνε καθόλου οι δύο. Αυτό που λέω είναι ότι (κατά τη γνώμη μου) έχουν υποπέσει σε πλημμελήματα (και όχι κακουργήματα). Γι' αυτό και δεν συγχωρείται η προφυλάκιση.

-@ Ναπολέων μου,
να σου πω την αλήθεια εγώ κανένα από τους δύο προφυλακισμένους δεν έχω σε υπόληψη. Όμως θεωρώ ότι ήταν σκληρό μέτρο γι' αυτούς η προφυλάκιση.

-@ Ασκάρ μου,
εγώ τον θεωρώ θύμα, όχι γιατί είναι εντελώς αθώοος, αλλά γιατί το μέτρο αυτό της προφυλάκισης και για τους δύο (Τσέκου, εργατολόγο) δεν τελεί σε αναλογία με τις πράξεις τους. Πλημμελήματα θεωρώ ότι έκαναν, όχι κακουργήματα για τα οποία συγχωρείται η προσωρινή κράτηση. Άσε τη μεθόδευση για την άμεση σύλληψη της Τσέκου (τάχα ήταν αυτόφωρη η συμμετοχή στην αυτοκτονία).

phlou...flis είπε...

Δε θέλω να μπλέξω -ή να με μπλέξετε- με νομικίστικα θέματα. 'Η προσποιείται για να τη ...σκαπουλάρει ή τα ...αμαρτήματά του είναι τόοοοοσο βαριά που δεν τ' αντέχει.
Ας την ...πληρώσει επιτέλους κι ένας δικηγόρος γιατί γιατρός ακόμη δεν την έχει ...πληρώσει (ξέρετε, μακριά από δικηγόρο και γιατρό, που έλεγαν και οι σοφότεροι...:)))

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
δεν σε μπλέκουμε μη φοβάσαι...Τι κάνεις εσύ στην ωραία (;) Λάρισα;

marianaonice είπε...

Αχ Μερόπη μου, είδες εγώ καλά τα λέω!
Θλίψη και μόνο θλίψη! Που ν΄ αρχίσεις και που να τελειώσεις;
Οι εισαγγελείς και οι ανακριτές μας κυνηγάνε τους γάμους των ομοφυλοφίλων και κλείνουν στη φυλακή τις γκόμενες και τους δικηγόρους τους ενώ αφήνουν έξω τον κύριο υπαίτιο του σκανδάλου!
όσο για το Ζαχόπουλο απ΄ ό,τι ξέρω ξεκινάει καινούρια ζωή κάπου στη Χαλκιδική όπου θα μετακομίσουν οικογενειακώς με τη σύζυγό του Πέρσα και ο ίδιος βρήκε και καλή δουλειά στις εκδόσεις "Ιανός"!!
Όσο για τις ρεμούλες του και τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις του δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει σε κανένα εισαγγελέα, αφού με νόμο είχε το ελεύθερο να χαρίζει όπου θέλει και όσα θέλει από το δημόσιο κορβανά!!!
Αίσχος!!!!

Meropi είπε...

-@ Μαριάνα μου,
καλημέρα. "Ιανός" δεν είναι αυτός ο αρχαίος Θεός με τα πολλά πρόσωπα;; Ε λοιπόν του ταιριάζει....