Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Ο φαρμακοτρίφτης, ο τουρίστας, ο ήρωας και ο ακούρευτος..


Περιδιαβαίνοντας σήμερα το διαδίκτυο έμαθα πολλά και διάφορα (περίεργα και μη) και είπα να σας κάνω κοινωνούς των πολύτιμων γνώσεων μου (χα χα χα!).

Ξέρατε λοιπόν:

1) Ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, στα νιάτα του ανήκε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και συγκεκριμένα ήταν μέλος του ακρο-αριστερού ΕΚΚΕ?

Στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε το 1979, στις αρχές δε της δεκαετίας του 80 διορίστηκε από τον τότε Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Κατσιφάρα φαρμακοποιός στον Οίκο του Ναύτου. Αργότερα βέβαια, η θέση του στην κομματική αλλά και κοινωνική ιεραρχία ανέβηκε (γνωστές είναι και οι βόλτες του με κότερα επιχειρηματιών). Πολλοί όμως δεν έπαψαν να τον αποκαλούν «φαρμακοτρίφτη» με αποκορύφωμα ένα άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» το 1999 με τον σκωπτικό τίτλο «Ο φαρμακοτρίφτης» (βλ. εδώ και εδώ).

Διαβάζοντας τα πιο πάνω, μου ήρθε άθελα μου μια σκέψη στο μυαλό. Βρε λες όλα αυτά τα νέα παιδιά που ανήκουν σήμερα στην Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και κυκλοφορούν στις διαδηλώσεις με κουκούλες και μολότοφ, κάποια μέρα να γίνουν «Τσουκάτοι»??

2) Ότι η βρετανική εφημερίδα «Guardian» αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της (23-6-08) τις ελλείψεις στη λειτουργία των ελληνικών αρχαιολογικών χώρων, αλλά και την κακή κατάσταση των αρχαίων μνημείων στην Ελλάδα?

Παραθέτει μάλιστα και τη δήλωση ενός απελπισμένου τουρίστα που του απαγόρεψαν την είσοδο στο μνημείο των Δελφών μετά τις 3 μ.μ.: «Το επόμενο βήμα για τους Έλληνες είναι να κλείσουν εντελώς τους αρχαιολογικούς χώρους και ίσως να ξαναθάψουν τα αρχαία, ώστε έτσι να διασφαλιστεί ο μόνιμος αποκλεισμός τους από την κοινή θέα» (βλ. εδώ).

Πω πω τι ντροπή ένιωσα διαβάζοντας αυτή τη δήλωση, παρόλο που εγώ η ίδια είχα ανεβάσει ποστ πριν από λίγο καιρό διεκτραγωδώντας την κατάσταση στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους στη χώρα μας.

Λες να δίνουμε την εντύπωση ότι θα ξαναθάψουμε τα αρχαία ή απλώς οι Βρετανοί είναι λίγο υπερβολικοί για να έχουν επιχειρήματα να μη μας δώσουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα?

3) Ότι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Τζον Μακέιν, 71 ετών, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ ήταν πιλότος του αμερικανικού ναυτικού και πιάστηκε αιχμάλωτος, αφού καταρρίφθηκε το 1967 το αεροπλάνο του στο Ανόι?

Πέρασε μάλιστα πεντέμισι χρόνια τις φυλακές του Βιετνάμ. Το BBC βρήκε τον τότε δεσμοφύλακα του ονόματι Τραν Τρονγκ Ντουγέτ, ο οποίος δήλωσε "Εάν ήμουν Αμερικανός, θα τον ψήφιζα". Και γιατί θα τον ψήφιζε παρακαλώ; Αναρωτήθηκα εγώ. Και ιδού η απάντηση από το στόμα του Βιετναμέζου «είναι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος. Πολύ συντηρητικός και πολύ πιστός στη χώρα του και στα αμερικανικά ιδεώδη». Μετά όμως αναιρώντας το χαρακτηρισμό «ειλικρινής» που του έδωσε πριν, διέψευσε τους ισχυρισμούς του ότι βασανίστηκε κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του (βλ. εδώ).

Να λοιπόν γιατί ο Μακέιν, ο οποίος ας σημειωθεί πλασάρεται ως ήρωας πολέμου, δεν πρέπει να εκλεγεί. Θα συνεχίσει τη πολεμοχαρή τακτική του προκατόχου του και θα θελήσει ενδεχομένως να κάνει και άλλους ήρωες με το ζόρι…. Εξάλλου έχω την εντύπωση ότι τα αμερικάνικα ιδεώδη του κ. Μακέιν δεν είναι πια ιδεώδη της πλειοψηφίας των Αμερικανών. Ελπίζω τουλάχιστον...

4) Ότι ο κ. Phil Moore από την Αυστραλία έχει να κουρευτεί και να ξυριστεί δέκα χρόνια?

Έχει γίνει μάλιστα μεγάλη ατραξιόν στην περιοχή Elmhurst της πιο πάνω χώρας (βλ. την κάτω φωτογραφία).

Άραγε έχει βάλει και εισιτήριο να βλέπει τα χάλια του ο κόσμος και να βγάζει έτσι το ψωμί του με τρίχες;;;




18 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Δηλαδή τόσο καιρό έχει να κόψει το μούσι του ο Ανθιμος;
Το ίδιο έχουν!

Meropi είπε...

Xα χα χα Αθεόφοβε μου,
ο Άνθιμος ίσως να χει και πιο πολλά χρόνια να κουρευτεί!!

patsiouri είπε...

Απίστευτος!!!!
Τουλάχιστον τα λούζει όπως φαίνεται από το κυμάτισμα!
Ήμουν συμμαθήτρια με την κορη του Τσουκάτου, γλυκό κοριτσάκι...

NdN είπε...

Γεια σου Μερόπη,

1. Αν δεν τους δούμε Τσουκάτους θα πρέπει να απορήσουμε, όχι αν τους δούμε!

2. Οι Αγγλοι μας κατηγορούσαν και για τους Ο.Α και αργήσανε να τελειώσουν 1 στάδιο κατά 2 χρόνια και το πλήρωσαν 4 φορές παραπάνω.

3. Από αυτά που διαβάζω ο ΜακΚέιν δεν θα εκλεγεί. Πάντως και εγώ την ίδια άποψη με σένα έχω!

4. Αυτόν πάλι πρώτη φορά τον βλέπω! Στυλάτος ο τυπάς!

Καλό βράδυ!

Meropi είπε...

-@ patsiouri μου,
τουλάχιστον πριν βγάλει τη φωτογραφία τα έλουσε. Δεν ξέρω τι κάνει τις άλλες μέρες. Χα χα χα!!

-@ NdN μου,
καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου. Πάντως οι Άγγλοι ναι μεν μας έχουν στην μπούκα, αλλά κι εμείς τις αφορμούλες μας τις δίνουμε.

busy bee είπε...

Μερόπη!!Γειά!!
Συνέχισε να προβληματίζεσαι!!...και να προβληματίζεις!!!....οι άλλοι είναι προβληματικοί!!
Ωρα σου καλή ότι και να κάνεις!!
Μάνος!

Unknown είπε...

Γεια σου Μερόπη, δημοσιογραφάρα. Τους Τσουκάτους ούτε να τους ακούω δεν θέλω. Οι Άγγλοι έχουν δίκιο στο θέμα με τα αρχαία. Ο John McCain ας πάει σπίτι του και μη μας ζαλίζει. Αυτό το αηδιαστικό πλάσμα από το Elmhurst στη Victoria ζει εδώ και μας ρεζηλεύει ο βλάκας.

Meropi είπε...

-@ busy bee μου,
καλώς μου ήρθες. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Και συ να είσαι καλά.

-@ Μariana μου,
τον είχες ξανακούσει τον ακούρευτο το συμπατριώτη σου?

mortal είπε...

Τι θα γίνει με τους αριστερούς - αγωνιστές, που τους εμπιστευόμασταν και όταν ήρθε το ...πλήρωμα του χρόνου έγιναν χειρότεροι από τους άλλους, που δεν τους εμπιστευόμασταν;

xasodikis είπε...

Αυτό το άτιμο το ΕΚΚΕ έχει δώσει σπουδαία φιντάνια στην πολιτική ζωή του τόπου. Και ο Τατούλης, για παράδειγμα, από εκεί προέρχεται...

Και ναι, ασφαλώς, όχι όλα αλλά οπωσδήποτε κάποια από "τα νέα παιδιά που ανήκουν σήμερα στην Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και κυκλοφορούν στις διαδηλώσεις με κουκούλες και μολότοφ", κάποια μέρα θα γίνουν κάτι-σαν-Τσουκάτοι. Οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται...

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μα και βέβαια Τσουκάτοι θα γίνουν, οχι όλοι αλλά όσοι τα καταφέρουν. Στην Ελλάδα , Μεροπη μου, τηρούμε τις παραδόσεις.

tzonakos είπε...

- Για τον Τσουκάτο δεν τα ήξερα αυτά. Ουτε ποτε τον συμπάθησα ιδιαίτερα.
- Για τα αρχαία και τα μουσεία είχα γράψει κι εγω ΕΔΩ. Σίγουρα θα το θυμάσαι.
- Για τον McCain συμφωνώ.
- Για τον ακούρευτο ουτε θελω κα σκεφτώ πόσο σαμπουάν, βιταμίνες και περιποίηση χρειάζεται κάθε μερα το μαλλλλλί και το μούσι !

Καλό μεσημέρι.

Odysseas είπε...

1. Γιατί να μη γίνουνε Τσουκάτοι δηλαδή? Άσχημα είναι? Ένας πρώην συμφοιτητής πάντως, ηγετικό μέλος των ΕΑΑΚ στα φοιτητικά χρόνια, εθεάθη πρόσφατα κοντοκουρεμένος, κουστουμαρισμένος, κλπ., και δήλωσε πως πλέον θεός του είναι το χρήμα!

2. Και καλά οι βρετανοί, είναι κοντά και μπορεί και να ξαναέρθουν... Φαντάζεσαι να καταλάβαινες γιαπωνέζικα και να διάβαζες σε καμιά Asahi News ότι ήρθαν οι άλλοι από την άλλη άκρη του κόσμου και δεν τους αφήσανε να δούνε τον Παρθενώνα??

3. Μα ο Κακέιν αυτό πουλάει, ότι είναι ήρωας πολέμου! Η μόνη διαφορά από τον προκάτοχό του, είναι ότι τουλάχιστον αυτός έχει δει τον πόλεμο από την καλή κι από την ανάποδη. Ας ελπίσουμε όμως να μη βγει!

Unknown είπε...

Μερόπη, τον είχα ακουστά και με αηδιάζει ο τύπος. Υποτίθεται ότι τα πλένει κάθε μέρα, αλλά αυτό το πράγμα δεν γίνεται να καθαρίσει. Γίνεται;

marianaonice είπε...

Ετεροχρονισμένα μπήκα σ΄ αυτή σου την ανάρτηση! Με πρόλαβαν τα πρόσφατα γεγονότα!! Με τη φωτιά δεν παίζει κανείς!!
Πάντα εύστοχες οι ενημερώσεις και επισημάνσεις σου φίλη μου!

Meropi είπε...

Τώρα που ηρέμησα από τη φωτιά είπα να σας απαντήσω και σ' αυτά σας τα σχόλια.
-@ mortal μου,
έλα μου ντε τι θα γίνει? Πάντως αρκετούς απ' αυτούς με τις κουκούλες και τις μολότοφ φοβάμαι ότι σύντομα θα τους δούμε σε κυριλέ κόμματα να μεταφέρουν βαλίτσες με μάρκα....

-# Χασοδίκη μου,
πλην του κυρίου που αναφέρεσαι το ΕΚΚΕ μας έχει δώσει τον πρώην σύζυγο της Μιμής και τη Μιμή (τη χήρα ντε Παπανδρέου) την ίδια!!!

Meropi είπε...

-@ Νίκο μου,
Συμφωνώ ότι όσοι μπορέσουν θα γίνουν Τσουκάτοι....

-@ Odyssea μου,
φαντάζομαι ότι τα ΕΑΑΚ θα είναι περίπου σαν το ΕΚΚΕ της εποχής μου!!

-@ Μariana μου
τι να σου πω αν καθαρίζεται αυτό το πράμα. Κάποιο κέρδος θα βγάζει αυτός με αυτή τη μαλλούρα, δεν μπορεί να την κρατά έτσι.

-@ Μαριάνα μου
εμείς φιλενάδα τα είπαμε και από το τηλέφωνο. Μας πρόλαβαν οι εξελίξεις.

marayia είπε...

@meropi δυστυχώς πολλοί πρών επναστάτες μας εχουν "προδώσει" με την μετέπειτα πολιτική τους στάση ..
θυμόσαστε τον κόκκινο Ντάνυ του Μάη του 68>? Ε λοιπόν ο περίφημος Εβραίος ηγέτης του Μάη , ο Daniel Con Bedit, σαν πρόεδρος επιτροπής του ευροκοινοβουλίου τώρα, επισκεύτηκε την Τουρκία , και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις Τουρκικές Φυλακές και βιάζεται να γίνει η ένταξή της στην Ε.Ε. Φυσικά και ήταν υπερ της εισβολής στο Αφγανιστάν και στο Ιρακ ...
Ένας άλλος ηγέτης του Μάη του '68, ήταν ο Joschka Fischer...Ναι, είναι αυτός που διέταζε τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία...
Οσο για το ΕΚΚΕ αυτό κι αν έβγαλε πολλά φυντάνια..στη πολιτική ζωή αυτού του τόπου..
Οπως βέβαια και το ΚΚε εσωτ.
¨Αστα μην τα σκαλίζεις γιατί βρωμάνε