Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Αχ αυτός ο Φασισμός!!


Όχι δεν θα ασχοληθώ με την εκλογή του Ομπάμα σήμερα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν χάρηκα. Χάρηκα (συγκρατημένα), αλλά με την εκλογή αυτή ασχολείται σχεδόν όλος ο πλανήτης σήμερα και είπα εγώ να ασχοληθώ με κάτι άλλο.
Διάβαζα λοιπόν στον τύπο ότι άρχισε στη Θεσσαλονίκη επιτέλους η δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου από αστυνομικούς. Ξυλοδαρμό που οι δράστες απέδωσαν αρχικά στη «ζαρντινιέρα». Και εδώ που τα λέμε αν δεν υπήρχε κατά τύχη εκεί κοντά ένα τηλεοπτικό συνεργείο να απαθανατίσει τη σκηνή και μερικοί καθηγητές Πανεπιστημίου να δουν τους δράστες και την άγρια κακοποίηση, ακόμα για τη «ζαρντινιέρα» θα μιλούσαν. Αυτό που με συγκλόνισε όμως είναι μερικά σχόλια, κάτω από την είδηση αυτή, η οποία μάλιστα περιέχεται στα «ΝΕΑ on line», μια ηλεκτρονική εφημερίδα που διαβάζεται, υποτίθεται, από προοδευτικούς ανθρώπους. Τα αντιγράφω αυτούσια, διατηρώντας μάλιστα και την ορθογραφία. Θαυμάστε τα….
Α΄ σχόλιο: «ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ? Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ? Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΘΕΙ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΕΚΕΙ…..».

Β΄ σχόλιο: «ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΑΠΙΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΝ ΑΦΗΜΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ….»

Αναρωτιέμαι. Τι γίνεται? Φασιστικοποιείται ένα τμήμα της κοινωνίας μας???

31 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Φασιστικοποιείται ένα τμήμα της κοινωνίας μας???
Όχι!
Είναι φασίστες από πρίν!

Matrix είπε...

Μέχρι να τους συμβεί στη πόρτα τους, των συγκεκριμένεων κυρίων.

Στο παιδί τους πχ.

Δεν είναι ακριβώς μόνο φασιστική νοοτροπία ή δεν πηγάζουν αυστηρά και μόνο από φασισμό τέτοια μηνύματα, είναι και η λογική "μην με ενοχλείται, με ότι με βγάζει από την καθημερινότητα μου".

Ανώνυμος είπε...

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: ο λύκος και αν άλλαξε και άλλαξε το μαλλί του, ούτε το χρώμα άλλαξε ούτε η κεφαλή του.

Με τιμή

Maria Tzirita είπε...

Μερόπη μου, τα άτομα αυτά είναι μετρημένα στα δάχτυλα, ευτυχώς. Ολόκληρη η κοινή γνώμη υπερασπίστηκε το παιδί αυτό κι ακόμα παρακολουθώ εκπομπές που κατακρίνουν την ποινή που υποβλήθηκε στους αστυνομικούς αυτούς και τους φτύνουν κατάμουτρα. Μη δίνεις σημασία λοιπόν στα κακά στοιχεία της κοινωνίας μας, δεν την εκπροσωπούν και θα το διαπιστώσεις σύντομα από τα σχόλια που θ'ακολουθήσουν. Προσωπικά να σε συγχαρώ που έθιξες γι άλλη μια φορά το θέμα αυτό που αποτελεί ντροπή για την ελληνική αστυνομία. Κι αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας, σε διαβεβαιώ. Καλή σου μέρα!

αντωνης είπε...

Καλημερα Μεροπη.
Δεν ξερω να σου απαντησω στο ερωτημα που εθεσες. Θελω να πιστευω οτι πλεον λογω της ελευθεριας διατυπωσης καθε αποψης, ακουγονται και αυτες οι "φασιστικες" αποψεις.

Το ασχημο και ανησυχητικο ειναι οτι ανθρωποι με τετοιες αποψεις μπορει να θεωρουνται και δημοκρατες και να ψηφιζουν καποιο απο τα γνωστα κομματα της Βουλης.

Καλημερα!

αντωνης είπε...

καλα, εβαλα 2 καλημερες απο κεκτημενη χαζομαρα
:)

jf είπε...

Πιστεύω πως είναι το ίδιο εκείνο τμήμα της κοινωνίας που σκέφτεται «σιγά, κι αν ψόφησε ένα σκυλί στο δρόμο, ή κάηκαν μερικά δέντρα ή ή ή… ε, και τι έγινε;»

Καλή σου μέρα

marianaonice είπε...

Θέλω να ελπίζω ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που σκέπτονται έτσι...
Είναι θλιβερό να σκέπτομαι ότι αντιπροσωπεύουν ένα τμήμα της κοινωνίας μας, όμως υπάρχει κι αυτό και έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους να διατυπώνει τη φασιστική άποψή του!!
Καλά κάνεις κι ανησυχείς Μερόπη μου, ο φασισμός μοιάζει μεταδοτική ασθένεια και εύκολα απλώνεται, μάλιστα κάτω από τις συνθήκες που σήμερα ο απλός κόσμος βιώνει και που δεν ξέρει τι του φταίει και αντί να βαράει το γάϊδαρο βαράει το σαμάρι!!
Γι' αυτό τον κόσμο που νοιώθει ανασφαλής και απροστάτευτος μέσα στην ίδια του τη χώρα με την πλήρη αποδιοργάνωση των κρατικών υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης και της Αστυνομίας, φταίνε όλοι που δεν έχει την ...ησυχία του και τις περισσότερες φορές μπερδεύει τον εχθρό!! Αυτό είναι!!
Δεν φασιστικοποιείται ένα τμήμα της κοινωνίας μας, απλά αποπροσανατολίζεται και αναγνωρίζει λάθος εχθρούς! Και στον αποπροσανατολισμό του αυτό φυσικά συμβάλλει με κάθε τρόπο η πολιτεία μας!!
Καλημέρααα!!!!!!

NdN είπε...

Καλησπέρα Μερόπη,

φασίστες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Σίγουρα αποτελούν και ένα μικρό μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Οπως λες η μεγάλη πλειοψηφία στάθηκε δίπλα στο παιδί και καταδίκασε τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς τους. Κάποιοι "της άλλη πλευράς" υπάρχουν παντού...

Roadartist είπε...

Το διάβασα και εγώ, και ενιωσα ακομη μια φορα ντροπή.
Δεν νομίζω οτι είναι μειοψηφία αυτά τα άτομα.
"Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ" δυστυχώς, καλησπέρα Μερόπη.

VAD είπε...

Ο praetor urbanis δεν ήταν προϊστάμενός τους τότε;Αυτός δε δικάζεται;Οχι,φυσικά!Ο Στρατηγός Ανεμος είναι ακόμα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι μιλάνε και κάποιοι κλάνουνε. Δεν χρειάζεται να πω τι απ'τα δύο κάνουν οι δύο αυτοί σχολιαστές.

Μου θυμίζουν κουβέντες φυτεμένες στον εγκέφαλο ημιμαθών/ημιμαθή (πως σκατά λέγεται?) ανθρώπων, που είναι έτοιμοι ανά πάσαν στιγμή να αναμασήσουν ότι σάπιο φύτρωσε, χωρίς να αντιλαμβάνονται τη σαπίλα τους.

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη μη φοβάσαι και δεν φασιστικοποιείται η κοινωνία μας. Είναι ήδη φασιστικοποιημένη. Εκτός και πιστεύεις πως αυτό το ποσοστό του 85%-90% που εναλλάσσει το δικομματισμό στην εξουσία είναι όλοι τους πούροι αντιφασίστες.
Και καλά στις μεγαλουπόλεις, οι άνθρωποι έχουν (έτσι λένε τουλάχιστον) κάποιες ευαισθησίες και ανεπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης, στην επαρχία και στις ολιγάριθμες πόλεις και χωριά εκεί να δεις και να ακούσεις απόψεις και γνώμες σχετικά με το συγκεκριμένο, αλλά και με άλλα παρόμοια επεισόδια…
Έχω τη γνώμη πως η πλειοψηφία του λαού μας πολύ θα ήθελε μια καταδίκη του φοιτητή και μια παρασημοφόρηση αυτών των κτηνάνθρωπων.
Μακάρι να κάνω λάθος…

!

phlou...flis είπε...

θαρρώ πως σημασία δεν έχει ΤΙ λέει ή γράφει ο καθένας αλλά ΠΟΙΟΣ τα λέι ή τα γράφει. 'Αρα....

Meropi είπε...

-@ Αθεόφοβε μου,
σαν να έχεις δίκιο μου φαίνεται.

-@Matrix μου,
πράγματι είναι πολλοί που έχουν αυτή την νοοτροπία. Όσο δεν μου συμβαίνει εμένα, στο παιδί μου, στο δικό μου άνθρωπο, δεν ενδιαφέρομαι. Καλά να πάθουν οι άλλοι. Τα θελαν και τα παθαν....

-@lmpg μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου. Πράγματι οι καιροί προχωράνε, αλλά οι λύκοι παραμένουν λύκοι.

Meropi είπε...

-@ Μαρία μου,
Είναι αλήθεια ότι πολλοί υπερασπίστηκαν το παιδί αυτό, αλλά πραγματικά σοκαρίστηκα όταν διάβασα τα σχόλια αυτά. Σοκαρίστηκα γιατί συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άνθρωποι, πιθανόν νέοι (για να ξέρουν να γράφουν σχόλια στο pc), που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο.

-@ Αντώνη μου,
τι να σου πω. Αν διάβαζα τέτοιου είδους σχόλια σε portal της Χρυσής Αυγής, δεν θα μου έκανε και τόσο εντύπωση. Το διάβασα όμως στα "ΝΕΑ" και σοκαρίστηκα.

-@ JamanFou μου,
μπορεί αυτοί οι τύποι να έχουν σκυλί και να το φροντίζουν και να το αγαπούν....

Meropi είπε...

-@ Μαριάνα μου,
ας ελπίσουμε ότι πράγματι αυτοί οι τύποι είναι ελάχιστοι. Είναι όμως???

-@Νdn μου,
όπως λέω και πιο πάνω, αυτό που με σόκαρε είναι ότι βρήκα αυτά τα σχόλια στα ΝΕΑ.

-@Roadartist μου,
είναι μειοψηφία, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι πολύ μειοψηφία.

Meropi είπε...

-@ VaD μου,
ο στρατηγός άνεμος και η ταξίαρχος ζαρντινιέρα κάναν όλη τη ζημιά. Άμα έχεις τέτοιους προϊσταμένους, κολλάς κι εσύ μια λόξα. Ή μάλλον απελευθερώνεται η λόξα που έχεις ήδη.

-@Psychia μου,
εσύ και ως ψυχίατρος κάτι θα ξέρεις παραπάνω για τη σαπίλα των μυαλών αυτών. Πώς πάει η Σουηδία???

-@Syneas μου,
έχεις δίκιο ότι αυτές οι απόψεις είναι πιο διαδεδομένες από ότι φανταζόμαστε. Δεν ξεχνώ και τι ακούγεται από μερικά στόματα αν κάποιος αριστούχος αλλοδαπός μαθητής γίνει σημαιοφόρος.

-@ Φλούφλή μου,
ναι έχει σημασία ποιος το λέει. Δεν παύω όμως να σοκάρομαι όταν ακούω κάτι τέτοια.

leondokardos είπε...

Μακρυά απο το σπίτι τους Μερόπη να είναι και τότε μιλάνε όπως αυτοί οι ανόητοι των σχολίων. Γιατί εαν έδερναν το παιδί τους θα έβγαιναν στα κανάλια να κλαίγονται.
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα φασιστόμουτρα και θα έλεγα παντού, σε όλα τα επίπεδα και τις κοινωνικές τάξεις.Δυστυχώς.

stalamatia είπε...

Μόνο φασίστες σκέφτονται έτσι.Απορώ που του κάνανε μήνυση του Αυγουστίνου ήθελα νάξερα δεν ντρέπονται ?Και τον σακατέψανε και τον θα τον πάνε και σαν κατηγορούμενο.Τα βλήματα.

marianaonice είπε...

Μερόπη μου δες εδώ αξίζει τον κόπο!
Οι εποχές δεν αλλάζουν άραγε ή γυρίσαμε πίσω 50 χρόνια;;

Meropi είπε...

-@ Leondokardos και
-@ Σταλαματιά
Αχ αυτά τα φασιστόμουτρα!!! Πόσο με σοκάρουν.

-@Μαριάνα μου,
είδα το link. Πράγματι μετά από τόσα χρόνια, η Ιστορία επαναλαμβάνεται!!!!

zappa είπε...

dystyxwayta ta atoma pisteyoun oti h astynomia prostateyei......tous aristerous kai tous anarxikous. Kai to ksylo pou efage o pitsirikas gia na ton prostatepsoun htane. Eidane oti kykloforouse amerimnos sthn plateia, kai eipan, oti apo to na ton parei kamia kswfaltsh kai na ppa8ei tipota, kalytera na ton skakatepsoume etsi prolhptika. Twra malista ton sernoun kai sta dikasthria gia stash kai antistash kata ths arxhs.....(Isws giati prwta epese panw sto mhxanaki kai meta sth zarntiniera, kai oxi katey8eian me to kefali sth zarntiniera opws 8a htan to eyktaion, gia na pe8anei kai na mhn ksanaenoxlhsei thn agia EL.AS (melh ths opoias anhkoun stous gnwstous xountobasikoxrysayghtikous kyklous)(anamesa se aytous kai kapoios ypodioikhths ths asfaleias 8esalonikis ton opoio edeixne to kouti ths pandwras na kanei xountoglentia), etsi wste na synexisei aproskwpta to 8earesto ergo ths "strapatsarwntas" opoion tyxero metanasth-foithth- nearo me ypopth peribolh (opws l.x. prasina all star) bre8ei sto dromo ths......

zappa είπε...

kai teleiwnw opws arxizei ton perifhmo monologo tou gia ton fasismo o Berthold Brecht.

First they came for the Jews.....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μεροπίτσα, τέτοιες απόψεις, νοοτροπίες και αντιλήψεις πάντα υπήρχαν, ίσως παλιότερα σε πολύ μεγαλύτερη έκταση. Απλά σήμερα υπάρχουν πολλά "βήματα" για να ακουστούν κι αυτές οι φωνές!
Εκείνο που οφείλουμε όλοι να κάνουμε είναι να μην εφησυχάζουμε, να μην πέφτουμε στην παγίδα του "όλοι ίδιοι είναι", του "δεν υπάρχουν πλέον διαχωριστικές γραμμές" κλπ κλπ.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας γιγαντώθηκαν επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας!

Independent είπε...

Καλησπέρα Μερόπη.

Ένα μεγάλο δυστυχώς τμήμα της κοινωνίας μας αποτελείται από τα απόλυτα φασιστοειδή. Άλλωστε πλέον εκπροσωπούνται και επίσημα στη Βουλή, τι σου κάνει εντύπωση;

Τα οποία φασιστοειδή έχουν και πρόσβαση στο ίντερνετ.

Και γω αναρωτιέμαι γιατί δεν περνούν τα σχόλια από μετριασμό. Από την άλλη μια σελίδα με ελεύθερα σχόλια, έχει και μεγαλύτερη ίσως επισκεψιμότητα και ο Λαμπράκης τα μετράει αυτά

Meropi είπε...

-@ Zappa μου,
καλώς μου ήρθες στο ιστολόγιο μου. Παρόλο που δεν μου αρέσουν τα greeklish, διάβασα μέχρι τέλος τα σχόλια σου και μου άρεσε η λεπτή ειρωνεία σου. Για να προστατεύσουν λοιπόν την κοινωνία (ποια κοινωνία άραγε?) σακάτεψαν και σημάδεψαν το παιδί για όλη του τη ζωή.... Του άσκησαν και ποινική δίωξη, έτσι για να χει να πορεύεται.

Meropi είπε...

-@ Ασκάρ μου,
συμφωνώ μαζί σου. Τα φαινόμενα αστυνομικής βίας αυξήθηκαν, αντί να μειωθούν, τα τελευταία χρόνια. Τα ευνόησε το κλίμα...

-@Independent μου,
πιστεύω ότι τέτοιες νοοτροπίες δεν υπάρχουν μόνο στο ακροδεξιό κόμμα που αναφέρεις. Υπάρχουν και αλλού δυστυχώς.

Unknown είπε...

Μερόπη παιδί μου αυτοί που τα έγραψαν αυτά, είναι μάλλον αστυνομικοί. Είδες πως συμπεριφέρθηκαν στο πειθαρχικό τους και τι "βαριές" ποινές πήραν;

Meropi είπε...

-@ Mariana μου,
έχεις δίκιο ότι μπορεί να είναι αστυνομικοί ή συμπαθούντες. Και πάλι όμως είναι απογοητευτικό. Ελπίζω στο δικαστήριο να μην τους χαϊδέψουν, όπως στο πειθαρχικό.

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητή Μερόπη, ως προς τον φασισμό μεταφέρω εδώ το ...μόνιμό μου αρθράκι:
«««««««
Ο φασισμός
είναι σαν την ίωση...

O καθένας μας, κατά την γνώμη μου, κρύβει έναν μικρόν ή μεγαλύτερο φασίστα μέσα του, ανάλογα με το μέγεθος του εγωϊσμού του, της φοβίας του δηλαδή, της ανασφάλειάς του.

Ο φόβος, η ανασφάλεια φέρνουν τον εγωϊσμό, κι όλα μαζί φέρνουν το μίσος, τον φασισμό.

Και είναι σαν τις ιώσεις: Κουβαλάμε μονίμως τους ιούς, ανενεργούς, και μόλις π.χ. κρυολογήσουμε, καθώς μειώνεται η αντίσταση του οργανισμού μας, τσούπ βρίσκουν την ευκαιρία και μάς αρρωσταίνουν.

Υπάρχει και φάρμακο όμως:
«Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου,
πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει».


Και το καλλίτερο "όπλο" για τον σκοτώσουμε είναι βέβαια το γέλιο!
Να γελάμε όποτε πιάνουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται ή να ενεργεί φασιστικά.
Όποτε μάς πλημμυρίζει
ο φόβος για τον "άλλον",
το μίσος που μάς παραλύει το μυαλό,
που μάς φαρμακώνει την «ψυχή».

Στην περίπτωση βέβαια που έχουμε ΚΑΝΕΙ και κάτι υπό την επήρεια φόβου ή μίσους, θα πρέπει να επανορθώσουμε κιόλας!

Το γέλιο θα σκοτώσει τον φασίστα μέσα μας.
»»»»»»

Θα ήθελα πολύ {και σάς παρακαλώ γιαυτό} την γνώμη όλων σας πάνω σ' αυτό.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων