Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Απορίες....



Ως γνωστό είμαι λίγο αργόστροφη. Διαβάζοντας λοιπόν τις τελευταίες μέρες διάφορες ειδήσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο, μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες.

Αρχίζουμε:

Α είδηση: Ο πολυπράγμων Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος ας σημειωθεί θα έχει να τρέχει να κάνει και έφεση τώρα κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης που δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση 4 ετών, πούλησε λέει το Ολυμπιακό ακίνητο που εξασφάλισε μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, σε Κυπριακή Εταιρεία, αντί δηλωμένου τιμήματος 41 εκατομ. ευρώ. Την ίδια μέρα όμως μπήκε στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό επιπλέον και το ποσό των 9 εκατομ. ευρώ, δήθεν ως δωρεά της αγοράστριας Εταιρείας υπέρ των ….φιλανθρωπικών σκοπών της Μονής (βλ. εδώ)

Απορία: Σε περίπτωση που ακυρωθεί η εν λόγω πώληση, η Κυπριακή Εταιρεία θα ζητά να της επιστραφεί, εκτός από το τίμημα των 41 εκ. ευρώ και η …δωρεά των 9 εκατομμυρίων ευρώ????

------------------------------------

Β είδηση: «Υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και τα Σκόπια πρέπει να ονομάζονται Μακεδονία» υποστήριξε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος προχθές το βράδυ στο «Extra 3», δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, όχι όμως για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι απόψεις του ενόχλησαν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανακοίνωσε τη διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του με το κόμμα (βλ. εδώ).

Απορία: Σε ποια ακριβώς θέματα συμβούλευε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βαλλιανάτος?

-----------------------------

Γ είδηση: «Συνδικαλισμός ίσον φασισμός», είπε κατάμουτρα σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ομίλου Λαναρά, που ας σημειωθεί έχουν να πληρωθούν τέσσερις ολόκληρους μήνες, ο Διονύσης Ψωμιάδης, Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, αδελφός του Νομάρχη (βλ. εδώ).

Απορία: Άραγε πώς προτείνει ο κ. Αντινομάρχης να προωθούν τα αιτήματα τους οι εργαζόμενοι, για να μην κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν φασίστες? Μήπως φιλώντας τα πόδια των εργοδοτών τους???

------------------------------

Δ είδηση (από τη συνέντευξη του Θ. Ρουσόπουλου στον Κ. Πρετεντέρη)

Θ. Ρουσόπουλος: Κύριε Πρετεντέρη, είναι δυνατόν να απολογηθεί κάποιος που εργάστηκε και έκανε περιουσία; Να απολογηθεί αυτός που δεν εργάστηκε και έκανε περιουσία…

Απορία: Άραγε αντιλήφθηκε ο Κώστας Καραμανλής ότι αυτό ήταν καρφί και για τον ίδιο?? (Δεν θα ήταν δα και η πρώτη φορά που τον κάρφωνε. Για θυμηθείτε το "εγώ είμαι γιος ενός Ταχυδρόμου"!)

--------------------------

Οποιαδήποτε βοήθεια να λύσω τις απορίες μου δεκτή….


46 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα Μεροπη μου.

Πρωτον μια παρατηρηση. Μακαρι ολοι οι αργοστροφοι να ηταν σαν και σενα, πολλα θα ηταν καλυτερα.

Απαντηση 1η
Οχι καλε, δεν υπαρχει λογος. Μαλλον η εταιρεια ηταν ο Εφραιμ μεταμορφωμενος.

Εδω και μια δικια μου απορια. Εκεινοι που καθυστερησαν τη δημοσιευση της αποφασης στη Ροδοπη, ποιες ευθυνες εχουν;


Απαντηση 2η
Σημερα καπου διαβασα οτι ο εν λογω δεν ηταν συμβουλος του Παπανδρεου. Ο,τι και αν ηταν παντως, ειναι υπολογοι στην κριση μας οσοι τον προσελαβαν ως υπαλληλο. Κριμα γι' αλλη μια φορα.

Απαντηση 3η
Δεν θα εχουν αιτηματα σε λιγο καιρο. Γιατι ετσι οπως παμε δεν θα υπαρχουν εργαζομενοι. Δουλοι με μισθους πεινας θα υπαρχουν.

Απαντηση 4η
Σιγα μην ειδε ο Καραμανλης τη συνεντευξη του Ρουσοπουλου.


Καλο βραδυ!
:)

Matrix είπε...

Καλησπέρα Μερόπη,

Για τον Εφραίμ, όλα είναι δυνατά πλέον, Θεού θέλοντος φυσικά, κάνε το σταυρό σου και προχώρα.

Ο Βαλιανάτος έπρεπε να καταλάβει ότι πολιτική δεν είναι επικοινωνία, και παράθυρα. είναι και σοβαρές ολοκληρωμένες θέσεις και όχι απλά "απόψεις". bye bye

Αυτό ειναι το χειρότερο από τα 4 για μένα. Και δεν είναι ο Νομάρχης και η δήλωση του, αλλά όλοι εκείνοι που απαξιώνουν (ηθελημένα) τον συνδικαλισμό και τον συνδεόυν με συμφωνίες κάτω από τραπέζι και τέτοια. Μερίδιο ευθύνης και σε ορισμένους (ευτυχώς λίγους) συνδικαλιστές που κάνουν τα παραπάνω.

Για τον Καραμανλή, κατάλαβε δεν κατάλαβε, στην κατηφόρα, δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς, την πτώση σκέφτεσαι να αποφύγεις.

Unknown είπε...

1. Οι δωρεές δεν επιστρέφονται.
2. Αυτός είπε ότι ήταν τεχνικός σύμβουλος αλλά δεν γνωρίζω σε τι είναι τεχνικός. Το ΠΑΣΟΚ τον πλήρωνε αλλά τα στελέχη δεν γνώριζαν.
3. Ο κομματικός συνδικαλισμός, όπως είναι εδώ δεν μου αρέσει αλλά τα δύο αδέλφια είναι για το φρενοκομείο.
4. Για τον Καραμανλή ήταν η καμπάνα; Αλλού πήγε το μυαλό μου.

Meropi είπε...

-Αντώνη μου,
Πρώτα να σου λύσω την απορία σχετικά με την απόφαση. Η Πρόεδρος έχει ευθύνη για τη μη δημοσίευση της απόφασης. Αυτή ήταν υπέρ της Μονής και προφανώς είχε συνεννοηθεί με τον Ηγούμενο να καθυστερήσει τη δημοσίευση, γιατί ετοιμαζόταν η παραίτηση.... Σημειωτέον ότι μετά τη διάσκεψη του Δικαστηρίου, δεν μπορούσε να δεχθεί τη δήλωση για τη ματαίωση της υπόθεσης. Υποθέτω ότι η εν λόγω Πρόεδρος θα διωχθεί ποινικά για παράβαση καθήκοντος και θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για απόλυση.
Αυτά όσον αφορά τη δική σου απορία.
Όσον αφορά το Βαλλιανάτο τώρα. Πραγματικά έχω απορία, δεν είναι σχήμα λόγου.
Καλό σου βράδυ Αντώνη μου

Meropi είπε...

-@ Matrix μου,
πράγματι το χειρότερο είναι αυτό του Αντινομάρχη. Να έχεις να δει μισθό στην τσέπη σου 4 ολόκληρους μήνες και να σε βρίζουν και φασίστα από πάνω....
-@ Μαριάνα μου,
Το δικό μου μυαλό πήγε στον Καραμανλή με την ατάκα του Ρουσόπουλου. Αυτός δεν ξέρω ποιον εννούσε. Χα χα χα!

marianaonice είπε...

Μερόπη μου
1) Νομίζω ότι κατά το νόμο μόνο το τίμημα θα δικαιούται να ζητήσει η αγοράστρια εταιρεία! Τα άλλα είναι φιλανθρωπικά, και η αιτία αναζήτησης με βάση την ακύρωση της πώλησης, δεν είναι νόμιμη. Χαχαχα!! έπαιξαν κι έχασαν!! Κάνω λάθος;;

2)Ο Βαλλιανάτος λέει ήταν υπάλληλος του Γερουλάνου και όχι σύμβουλος του Παπανδρέου! Έχει καμιά σημασία άραγε;; Άλλωστε στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!!

3)Συνδικαλισμός ίσον φασισμός;; Τότε μη πληρωμή δεδουλευμένων με το έτσι θέλω, τι είναι;; δημοκρατία;;
Τρελλαθήκαμε τελείως μου φαίνεται!!

4)Χαχαχα!! Που να πάρει χαμπάρι ο μπούλης;; Αυτός τη μάσσα κοιτάει και όλα τ' άλλα τα καταπίνει αμάσητα!!
Χαχαχα!!!!

Meropi είπε...

-@ Μαριάνα μου,
ποιος είναι ο Γερουλάνος πάλι?? Άσχετη είμαι. Δεν τον ξέρω.

marianaonice είπε...

Μερόπη μου ούτε εγώ δεν τον ήξερα.
Εδώ τον διάβασα.

Ανώνυμος είπε...

Παρακάμπτω τις απορίες σου Α, Β, και Δ, επειδή τις απαντήσεις τις θεωρώ εύκολες και σχετικά αυτονόητες…
Στέκομαι στην απορία Γ, που αφορά τον αδερφό του Ζορό, όχι για να δώσω απάντηση αλλά για να εκφράσω κι εγώ μια απορία: μα πόσο μαλάκας είναι αυτός ο λαός που ψηφίζει τέτοια υποκείμενα περιμένοντας να του κάνουν καλύτερη τη ζωή; Άκου ¨συνδικαλισμός ίσον φασισμός¨ !!!
Τι μπορείς να του πεις και τι είναι άραγε σε θέση να καταλάβει αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος, που όχι αντινομάρχης δεν θάπρεπε να είναι αλλά ούτε καν πρόεδρος σε κοινότητα ¨διαβατάρηδων¨ βοσκών;

marianaonice είπε...

Μόλις έμαθα ότι ο Παύλος Γερουλάνος ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Άνοιξε το email σου.

VAD είπε...

Α. Θα τον αφήσετε ήσυχο τον Άγιο να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του,τον γλωσσοφάγατε!
Β.Δε μ'ενδιαφέρει αν ήταν γκέι, μέι, ή διάολος τον πατέρα του,αλλά αφού ήταν σύμβουλος πολιτικού προσώπου όφειλε οι όποιες δηλώσεις του να συμβαδίζουν με τις απόψεις του χώρου για τον οποίο εργαζόταν.Να προσθέσω ότι δεν ήξερα την επαγγελματική του σχέση με το ΠΑΣΟΚ,και ότι οσες φορές τον άκουσα στην tv ήταν φαιδρότατος.
Γ.Ε,καλά τωρα τι Πανίκας ,τι ο αδερφός του!Ούνα φάτσα,ούνα ...γλώσσα!
Δ.Μηπως είχε δικιο ο Πάγκαλος όταν κάποτε είπε ότι ο ανιψιός Καραμανλής δεν είχε διευθύνει ούτε περίπτερο,πώς θα κυβερνήσει την Ελλάδα;

Meropi είπε...

-@ Συνεας μου,
πράγματι είναι φοβερό να υπάρχουν σήμερα τέτοιου είδους πολιτικοί σαν τα αδέλφια Ψωμιάδη. Που αντί να έχουν συνειδητοποιήσει ποιες είναι ακριβώς οι φασιστικές απόψεις και να τις αποβάλουν, βαφτίζουν αυτά που πέτυχε με πολλούς αγώνες η Δημοκρατία φασιστικά. Ήμαρτον Παναγία μου....

-@ Μαριάνα μου,
είδα το email που μου έστειλες. Ακόμα όμως δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς θέματα συμβούλευε ο εν λόγω κύριος το ΠΑΣΟΚ (είτε το Γερουλάνο, είτε οποιοδήποτε άλλο)....Γιατί δεν βγαίνει κάποιος να το διευκρινίσει?

-Vad μου,
και βέβαια είχε δίκιο ο Πάγκαλος. Μέσα στον παρορμητισμό του, πετάει και μερικά πετυχημένα. Όπως και εκείνο με τον κ. "Τίποτα" (εννοώντας τον Αβραμόπουλο)

Independent είπε...

Καλημέρα Μερόπη

1. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις μίζες. Αυτό θα μας το πεις εσύ δικηγόρε μας..

2. 3000 ευρώ είναι καλά χρήματα για να συμβουλεύεις τον George. Διεκόπη η συνεργασία τους ε; Θα στείλω βιογραφικό, μπας και κάνω επιτέλους μια ξεκούραστη και αποδοτική 2η εργασία

3. Τωρα για τους Ψωμιάδηδες τι σχόλια να κάνω; Ένα μόνο. Εύγε στα δίποδα τους πους βγάλανε. Άς τους λουστούν τώρα

4. Την πάτησε ο Πρετεντεράκος με την εκπομπή. Του την διέλυσε ο Θοδωρής και χτυπιότανε μετά το τέλος εκεί στην αίθουσα σύνταξης!!! Ακόμα δεν έχει συνέλθει...
Δηλαδή μας την βγήκε ο αγραμματούλης και από πάνω;; Ότι είναι άξιος και ικανός για την περιουσία του;;; Γι αυτό πάνε να διαλύσουν την παιδεία; Για να σπουδάζουνε όλοι στον Όμηρο και μετά να γίνονται πολυεκατομμυριούχοι;;
Εγώ αναμένω την δικαιοσύνη και την επόμενη ψήφο του ελληνικού λαού που ελπίζω να μην ξαναψηφίσει υπό τηνεπίρρεια βενζοδιαζεπινών!!!

Στέλιος είπε...

Παιδιά ας μην είμαστε λαϊκιστές. Πιθανότατα ήταν σύμβουλος για θέματα μη κυβερνητικών οργανώσεων, ισότητας των πολιτών σε θέματα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού (λόγω προεδρίας Βαλλιανάτου στο ΑΚΟΕ), παρατηρητηρίου του Ελσίνκι κλπ. Το κρίσιμο είναι ότι ο κύριος αυτός παραβίασε την επίσημη γραμμή του "εργοδότη" και καλώς απολύθηκε. Ο Παπανδρέου αντέδρασε αμέσως, όχι όπως ο Καραμανλής που τους κρατά "αμανάτι"!

αντωνης είπε...

@Στελιο, διαφωνω.
Πρωτον ειναι υπολογοι για την προσληψη του (με ποια διαδικασια, βαση ποιων κριτηριων και για ποια θεση;)

Και δευτερον αν τον εδιωξαν για τις αποψεις του για το Σκοπιανο, ειναι μεγαλυτερο λαθος. Και εκει ειναι ο λαϊκισμος κατα τη γνωμη μου.

Για μενα ενας ανθρωπος σαν αυτον (και δεν εννοω τις σεξουαλικες του προτιμησεις, οταν βεβαια δεν γινονται "αντιστροφα ρατσιστικες" προς ολους τους αλλους) δεν ειχε να προσφερει απολυτως τιποτα στο ΠΑΣΟΚ και δεν επρεπε να εχει προσληφθει.

Meropi είπε...

-@ Independent μου,
θέλεις να σου πω τι πιστεύω εγώ για τα 9 εκ. ευρώ? Παρουσιαζοντας τα ως δωρεά η αγοράστρια εταιρεία αφενός μεν γλύτωσε το φόρο μεταβιβάσεως γι' αυτά και αφετέρου πέτυχε και αφορολόγητο για τη δωρεά. Τι θα γίνει όμως όταν ανατραπεί η πώληση?? Κανονικά δεν θα μπορεί να ζητήσει να της επιστραφούν.
Αλήθεια έπαιρνε 3000 ευρώ ο Βαλλιανάτος από το ΠΑΣΟΚ??? Not bad at all. Για κάνε κι εσύ αίτηση. Πού ξέρεις???

-@ Στέλιο μου,
εσύ που φαίνεται ότι ξέρεις κάτι παραπάνω, αυτός ο Γερουλάνος ποιος είναι και ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες του? Αληθεύει ότι δικός του σύμβουλος ήταν ο Βαλλιανάτος?
Πάντως συμφωνώ με τον @Αντώνη ότι ο Βαλλιανάτος είναι γνωστός παρορμητικός με αντιλήψεις μερικές φορές ακραίες (και δεν εννοώ τη σεξουαλική του προτίμηση) που ήταν αναμενόμενο ότι θα έφερνε το κόμμα που τον προσέλαβε σε δύσκολη θέση. Απορώ πώς τον προσέλαβαν λοιπόν...

patsiouri είπε...

-Πρώτον:
Συμφωνώ απόλυτα (τι περίεργο once again!)με το φίλτατο Αντώνη...μακάρι να ήταν όλοι οι αργόστροφοι σν εσένα!

-Δεύτερον:
Για προσωπικούς μου λόγους, ακόμη πιστεύω πως ο Βαλινάτος είναι πολύ πιο άντρας με @ρχ@ από τους υπόλοιπους αναφερθέντες στο πόστ...

leondokardos είπε...

Όλα για γέλια και για κλάματα....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο Βαλλιανάτος ήταν σύμβουλος του Γιώργου σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων!
Αλλά πάντα είχα την απορία: πού πάει και τα ξετρυπώνει τέτοια μπουμπούκια;
Ο προβληματισμός μου είναι γενικότερος: με ποια κριτήρια επιλέγουν οι πολιτικοί αρχηγοί τους συνεργάτες και τους συμβούλους τους
Π.χ. θα μου μείνει η απορία για τους λόγους που έκαναν τον Καραμανλή να προσλάβει δίπλα του το 2000 τον Ρουσόπουλο που, στο κάτω της γραφής δεν είχε ιδεολογικές σχέσεις με τη Ν.Δ. Και προτίμησε αυτόν αντί του Κύρτσου που και έμπειρος ήταν και ικανότητες είχε και την ψυχή της παράταξης εξέφραζε!
Τι να πω βρε Μεροπίτσα...

Meropi είπε...

-Πατσιούρι μου,
σ' ευχαριστώ που συμφωνείς με τον Αντώνη. Χα χα χα!
Όσο για το Βαλλιανάτο έχω να πω το εξής. Όπως αναφέρω και πιο πάνω δεν με ενδιαφέρει ο σεξουαλικός προσανατολισμός του. Τον σέβομαι. Ως άτομο είναι μεν έξυπνος, αλλά πολύ παρορμητικός και με ακραίες αντιλήψεις. Ήταν αναμενόμενο ότι θα εξέθετε το κόμμα που τον προσέλαβε. Απορώ πως δεν το καταλάβανε αυτό από το ΠΑΣΟΚ.

-@ Λεοντόκαρδε μου, για κλάματα πιο πολύ.

-@Ασκάρ μου,
αν κατάλαβα καλά τον Βαλλιανάτο τον προσέλαβαν κυρίως λόγω της σεξουαλικής του ιδιαιτερότητας? για να τους συμβουλεύει σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων?? Δεν σκέφτηκαν όμως ότι λόγω του εκρηκτικού και ακραίου χαρακτήρα του, θα τους εξέθετε? Αυτός δεν έχει αντιληφθεί καν την έννοια της μειονότητας, για να βαφτίσει τους Σλαβομακεδόνες μειονότητα.

phlou...flis είπε...

Αν πάψεις να διαβάσεις τα περίεργα ίσως να μην έχεις και απορίες

Side21 είπε...

Α/ - 41+9=50 εκ. Ευρώ !!!
Πολύ στρογγυλό ποσό !!!
Έτσι κι αλλιώς δεν πλήρωσαν ΦΜΑ ...
Και οι 2 μεταβιβάσεις γίνανε μετά το 2006.
Η φασαρία ήταν για να γλυτώσουνε
το ΤΣ (Τέλος Συναλλαγής) για τα 9 εκ.
Β/ Πιστεύεις πως θα μείνει άνεργος ο Βαλλιανάτος;
Ίσως βρεθεί κανένας πιο έξυπνος αρχηγός
να τον πάρει για σύμβουλο !!!
Γ/ Μια χαρά είναι οι Φωμιάδηδες ...
Αυτοί που τους ψηφίζουνε ...
πρέπει να κοιταχτούν επειγόντως !!!
Δ/ Συμφωνώ με τη Μαριάννα ...
- Σιγά μην πήρε χαμπάρι ο Μπούλης
το υπονοούμενο χε χε χε !!!
Καλή βδομάδα ...

αθεόφοβος είπε...

Δύο παρατηρήσεις στο ποστ σου.
Από ότι διάβασα η δωρεά των 9 εκ έγινε με όρους .Αμ΄ τι κορόιδα είναι στην εταιρεία; Προφανώς θα τα πάρουν πίσω.
Επίσης άσχετα που θεωρώ τον Καραμανλή από τους πιο αποτυχημένους πρωθυπουργούς μας ,από πουθενά δεν ακουστεί ότι ως πολιτικός έκανε περιουσία.

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
παίρνω σβάρνα και τα διαβάζω όλα, περίεργα και μη. Χα χα χα!

-@Side21 μου,
πονηρούλα η Κυπριακή Εταιρεία, αλλά και οι Παπάδες. Σε κάποια στιγμή ο Εφραίμ προθυμοποιήθηκε να αποδώσει τα 41 εκ. στο Δημόσιο, αποσιωπώντας βέβαια τα 9 εκ!!!

Meropi είπε...

-@ Αθεόφοβε μου,
έχω την εντύπωση ότι η περιουσία του Καραμανλή είναι σεβαστή. Διάβασα εδώ ότι έχει 1 σπίτι στη Φιλοθέη 222 τμ, 2 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη, 70 τμ και 50 τμ, 2 σε Κύθνο, 9 σε Αθήνα, 3 στις Σέρρες και 1 στη Μύκονο. Τα 9 ακίνητα των Αθηνών μου κάνανε εντύπωση. Ας σημειωθεί ο Κώστας δεν εργάστηκε ποτέ ως δικηγόρος. Κατευθείαν βουλευτής πήγε, ελέω οικογένειας.

Ανώνυμος είπε...

1. Μερόπη μου, εγώ είχα μείνει σε έναν πρόεδρο πρωτοδικών που έκανε ένα χρόνο για να βγάλει μια απόφαση διατροφής. Φυσικά, το ελληνικό κράτος -λέγεται ότι ήταν ανήψι Αρχιμανδρίτη!- τον φιλοδώρησε με μια θέση προϊσταμένου στο Υπουργείο Οικονομικών....
Τώρα για τις δωρεές, είναι κι αυτές σκανδαλώδεις όπως και όλη η υπόθεση
2. Μερικοί σύμβουλοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες επί παντός επιστητού.
3. Η πολιτική κουλτούρα της εν λόγω οικογένειας, τσακίζει κόκαλα.
4. Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός του κ. Ρουσόπουλου εκείνη την ώρα θα έπαιζε νιτέντο με τα δίδυμα και δεν θα άκουσε τη συνέντευξη.

Καλη βδομάδα Μερόπη μου

Maria Tzirita είπε...

Δυστυχώς Μερόπη μου δε μπορώ να λύσω καμιά απορία σου, ούτε θα προσπαθήσω καν. Θα σου στείλω μόνο ευχές για καλή βδομάδα, με όσο δυνατόν λιγότερους προβληματισμούς, γιατί η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάμε και θα σου στείλω γλυκό φιλί απ'την πατρίδα σου!

συκοφάγος είπε...

1. Δωρεάν λάβατε, δωρεά(ν) δότε! Ε, άγιε , πατέρα; Δότε, δότε, και σώστε...
2. Αυτοπαρουσιάστηκε στο Alter ως τεχνικός σύμβουλος του ΓΑΠ, ε, μάλλον "τεχνητός" μας βγήκε!
3. Νόμος είναι το δίκιο του Νομάρχη!/
Η μόνη λύση είναι υποταγή και πάλι!
4. Αχ, χασάπη, γράμματα!

Καλή εβδομάδα σε όλους

doctor είπε...

Όπως λέει και ο Φλούφλης, Μερόπη έχεις περίεργα γούστα. Κάθεσαι και ασχολείσαι με αυτούς τους σαλτιπάγκους.

Νομίζω ότι η maria tzirita σου δείχνει τον δρόμο!


doctor

xasodikis είπε...

Θα προσθέσω κι εγώ μια απορία για το θέμα του Βαλλιανάτου: ομολογώ ότι η ενημέρωσή μου για το περιστατικό είναι έμμεση, αλλά διάβασα ότι ο εν λόγω διευκρίνισε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και όχι του ΠΑΣΟΚ. Οπότε η απορία είναι η εξής: είναι απολύτως αναγκαίο οι απόψεις ενός [συμβούλου] κάποιου κόμματος να ταυτίζονται απολύτως και σε όλο τους το εύρος με τις απόψεις του κόμματος;
Εντός αγκίστρων [] μπορούμε επίσης να βάλουμε "ψηφοφόρου" ή (αν θέλουμε να το πάμε και πιο μακριά) και "βουλευτή" ακόμα.

Meropi είπε...

-@ Dora μου,
Καλή βδομάδα και σε σένα. Έχεις δίκιο, την ωρα που μεταδιδόταν η συνέντευξη Ρουσόπουλου, τον Κώστα θα τον μάθαιναν κανένα ηλεκτρονικό παιχνίδι τα δίδυμα. Χα χα χα!!!

-@Μαρία μου,
να ξερες πόσο σε ζηλεύω που είσαι στην Κύπρο!!!!!
Όσο για τους προβληματισμούς είναι χούι που δεν κόβεται. Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@Συκοφάγε μου,
καλή βδομάδα και σε σένα. Ήρθα και από το ιστολόγιο σου και μου άρεσε.

-@ Δόκτωρ μου,
είμαι αθεράπευτα Προβληματική (όχι ρομαντική), γι' αυτό θα εξακολουθήσω να έχω απορίες και να ασχολούμαι ακόμα και με σαλτιπάγκους... Χα χα χα!!!

-@ Χασοδίκη μου,
συμφωνώ ότι μπορεί να μην έχουν όλοι την ίδια άποψη πάνω σ' ένα θέμα σ' ένα κόμμα . Όμως πάνω σ' ένα τέτοιο θέμα όταν έχεις τόσο διαφορετική άποψη, την κρατάς για τον εαυτό σου ή για τους φίλους σου το πολύ, νομίζω.... Μπορεί να κάνω και λάθος.

lakis είπε...

Τέτοια ευτράπελα που γίνονται πώς να μην έχεις και απορίες. Οι απαντήσεις γνωστές φυσικά, αλλά... θυμήθηκα τον γέρο Καραμανλή και το μπουρδέλο. Μέρα καλή

xasodikis είπε...

Μερόπη μου, να το θέσω αλλιώς: στο χώρο της δικαιοσύνης, και στις αποφάσεις των πολυμελών δικαστηρίων, η μειοψηφούσα γνώμη -όταν υπάρχει- καταγράφεται, χωρίς αυτό να βλάπτει το κύρος του δικαστηρίου ή της δικαιοσύνης γενικότερα.

Δεν βλέπω γιατί δεν θα πρέπει να δεχτούμε κάτι ανάλογο και για τα κόμματα. Στο τέλος τέλος, πόσοι πια ψηφοφόροι έχουν διαβάσει ολόκληρο το πρόγραμμα του κόμματος της προτίμησής τους και συμφωνούν μέχρι κεραίας με αυτό;

Κάπως αναλυτικότερα τα γράφω εδώ -και με το συμπάθειο για την αυτοπαραπομπή.

Ανώνυμος είπε...

δε σε καταλαβαινω....το x factor.....δε σε καλυπτει???????

Meropi είπε...

-@ Λάκη μου,
καλησπέρα και σε σένα.

-@ Χασοδίκη μου,
δεν είμαι υπέρ του φιμώματος γενικώς. Και το τμήμα του ποστ, ως προς το Βαλλιανάτο, δεν το ανέβασα για να τον κακίσω που εκθέτει τις αντίθετες με το κόμμα απόψεις του δημοσίως. Το ανέβασα κυρίως για να εκφράσω την απορία μου για το αντικείμενο των συμβουλών του προς τον Πρόεδρο του κόμματος. Όμως μια και το έθεσες εσύ το θέμα περί δημόσιας διαφωνίας ή όχι των στελεχών και υπαλλήλων των κομμάτων εξέθετα την άποψη μου σε προηγούμενο σχόλιο. Μια δε και το ξαναθέτεις το θέμα ας προσθέσω και τα πιο κάτω: Πιστεύω ότι όταν προσληφθείς ως υπάλληλος σ' ένα κόμμα και έχεις σε σοβαρά θέματα (όπως είναι το θέμα εξωτερικής πολιτικής που έθιξε ο Βαλλιανάτος)εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με το κόμμα αυτό, αποφεύγεις να εκθέσεις το κόμμα που σε προσέλαβε. Εξάλλου ο ρόλος του υπαλλήλου ενός κόμματος, σε αντίθεση με του Βουλευτή, δεν είναι να διατυπώνει τη γνώμη του σε παράθυρα της τηλεόρασης. Ας έχει τη γνώμη του δεν λέω.
Τώρα όσον αφορά το βουλευτή είναι νομίζω διαφορετικό το θέμα. Ο βουλευτής εκλέχτηκε απευθείας απο το λαό, είναι θεσμικός ο ρόλος του και δεν πρέπει να φιμώνεται. Τέλος είναι εντελώς διαφορετικό το θέμα και με το Δικαστή. Ο θεσμικός του ρόλος, για τον οποίο μάλιστα έχει προσληφθεί, είναι ακριβώς να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του σε μια απόφαση. Και βέβαια δεν πλήττεται το κύρος της δικαιοσύνης με τη διατύπωση της γνώμης του Δικαστή.

Meropi είπε...

-@ exofthalmi μου,
εγώ θέλω να έχω απορίες. Με το x-factor δεν έχω.... Χα χα χα!

Ανώνυμος είπε...

Απαντάω γρήγορα
1) Τα 9 είναι τα έξοδα μεταφοράς. Φυσικά πηγαίνουν στον Εφραίμ για τον κόπο του..να τρέχει γέρος άνθρωπος.
2) Ο καθένας Βαλλιανάτος καλύτερα να ασχολείται με θέματα που κατέχει π.χ. την προστασία των οπισθίων του απο το να πετάει βλακείες
4) Ο Καραμανλής όλους τους ακούει και στήνεται μπροστά στη ΤΙΒΙ ώρες. Απλά δεν απαντάει σε όλα..δεν συμφέρει.

Σε έχω καλέσει σε μπλογκοπαίγνιον

xasodikis είπε...

Μερόπη μου, έχεις δίκιο ότι ξέφυγα από το θέμα της ανάρτησής σου. Δεν επανέρχομαι εδώ, αν θέλεις όμως ευχαρίστως να συνεχίσουμε την κουβέντα στο καλύβι μου :)

Meropi είπε...

-@ Θεία Λένα μου,
δεν είναι τόσο γέρος ο Εφραίμ, μην κοιτάς που τον λένε γέροντα (επειδή είναι Ηγούμενος). Χα χα χα!! Όσο για τα 9 εκ. κάτι θα βρει να τα κάνει, είμαι σίγουρη. Αν του τα ζητήσουν πίσω δεν ξέρω τι θα κάνει....

-@ Χασοδίκη μου,
μετέφερα τη συζήτηση στο καλύβι σου. Χα χα χα!

Locus Publicus είπε...

1 - Το θέμα της δωρεάς είναι καθαρά νομικό θέμα, και δεν υπάρχει άλλου είδους απάντηση. Η επιστροφή εξαρτάται απο του νομικούς όρους του συμβολαίου.

2 - Καλά έκανε ο κ. Βαλιανάτος και είπε όσα είπε, καλά έκανε και ο εργοδότης του να του δείξει την πόρτα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Το θέμα θίγει και ο Χασοδίκης σε σημερινό του post. Ισως βεβαίως να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω πως το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικό στη διαδικασία επιλογής των συνεργατών του.

3 - Και εγώ θεωρώ πολλούς συνδικαλιστές φασίστες, αλλά άν ποτέ γινόμουν δημόσιο πρόσωπο, θα εκφραζόμουνα ανάλογα με το περιβάλλον. Ο κ. Ψωμιάδης δεν γνωρίζει ακόμα πως ο απόλυτος λόγος, σε οτιδήποτε, αποτελεί και μια παγίδα.

4 - Για τί κατηγορείται ο κ. Ρουσόπουλος? Με τί είδους επιχειρηματολογία και στοιχεία ξεκίνησε ο κ. Πρετεντέρης την συνέντευξη? Μεγάλο του λάθος, κατα την γνώμη μου. Οσο για τον κ. Καραμανλή (και τον κ. Παπαντρέου), όσο και αν τα ονόματά τους τους βοηθούν στην πολιτική, δεν παύουν να πολιτεύονται ανοιχτά, ανταγωνιστικά καί με την ψήφο των ελλήνων. Το ίδιο και οι του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Εξοχες οι απορίες σου, απο σένα μαθαίνω και εγώ, που είμαι μακριά.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Κατ΄αρχήν, να το ομολογήσω, μου άρεσε πολύ το "Για Μένα" σας.

Είναι πολύ συγκινητικό.

* Για τον Ηγούμενο Εφραίμ (Ηγούμενος άνθρωπος) δεν θέλω να πω τίποτα γιατί θα πω βαριές κουβέντες και ΔΕΝ το θέλω.

* Για τον Γρ. Βαλιανάτο και τις απόψεις του έχω σχετικό άρθρο στο blog μου.
Να σημειώσω πως και σήμερα υπερασπίστηκε τι ίδιες απόψεις του, στην εκπομπή του κ. Γ.Αυτιά.

Αυτό το θέτω υπ΄όψιν για να
αναθερμάνω τη συζήτηση.

* Άλλο συνδικαλισμός και άλλο φασισμός. Χωρίς ίσον.
Φασιστική διάθεση μπορεί να κρύβει η σκέψη κάποιου...

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

Meropi είπε...

-@ Locus μου,
καλησπέρα. Θέλω λίγο να σταθώ στους Συνδικαλιστές. Μπορεί καμιά φορά να γίνονται υπερβολικοί στις διεκδικήσεις τους και να ασκούν (καμιά φορά, όχι πάντα) καταχρηστικά το δικαίωμα της απεργίας, αλλά δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν φασίστες. Σε καμιά δε περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φασίστες οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Λαναρά που έχουν 4-5 μήνες να πληρωθούν και πήγαν στο Νομάρχη να πουν τον πόνο τους.

-@ Κώστα μου,
καλησπέρα. Αν κατάλαβα καλά, γιατί όπως είπαμε είμαι και λίγο αργόστροφη , σου άρεσε αυτό που γράφω μπροστά ως σύντομο βιογραφικό???? Σ' ευχαριστώ πολύ.
Θα έρθω από το ιστολόγιο σου να δω τι γράφεις για το Βαλλιανάτο.

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητή Μερόπη,
για το φασισμό άφησα ένα σχόλιο στο προηγούμενο "ποστ" σου.

Θα σου δώσω εδώ μιά ...παμπάλαια είδηση:

Τον καιρό της γερμανικής κατοχής οι μόνες εφημερίδες που συνέχισαν να κυκλοφορούν ήταν τα «Αθηναϊκά Νέα» και το «Ελεύθερο Βήμα» του "συγκροτήματος" Λαμπράκη.

Λόγω ...εκδημοκρατισμού {ή για να χαθεί ο τορός, λέμε εμείς...} μετά την απελευθέρωση ...κόπηκαν αντίστοιχα το «Αθηναϊκά» και το «Ελεύθερο»...

Και μάς πρόκυψαν "Τα Νέα" και "Το Βήμα".
Με γνωστή ...δημοκρατική δράση τόσο επί αποστασίας, όσο και με το θαυματουργό «Νερό του Καματερού» κ.ά.

Απλώς όποιος τα πιάνει στα χέρια του, τα λερώνει (τα χέρια του).

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

Psemma-me-ourá είπε...

Αγαπητή Μερόπη,
με τόσα προηγηθέντα σχόλια μάλλον έχεις λύσει όλες τις απορίες σου.

Λύσε λοιπόν κι εσύ τη δικιά μου:

Γιατί ναί μεν κάνατε και σείς προτάσεις για ψέμματα, που μπήκαν στον κατάλογό μας αλλά...
ξεχάσατε να ψηφίσετε οι ίδιοι ;;;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ τουλάχιστον από τους φίλους μας τους ...ΗΠΑνους που έσπασαν κάθε ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες.

Παρακαλώ και πάλι εσάς και τους φίλους σας να έρθετε και να τα αξιολογήσετε/ψηφίσετε για να αναδειχτούν τα 7 μεγαλύτερα κοινωνικοπολιτικά ψέμματα: psemmatapsemmata.blogspot.com
Τρέξατε, τρέξατε...

Meropi είπε...

-@ Nαπολέων μου,
έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα από το σχόλιο σου. Δεν ήξερα την ιστορία των εφημερίδων "ΤΑ ΝΕΑ" και "ΒΗΜΑ". Ότι δηλαδή εκδίδονταν και επί Γερμανικής κατοχής με πιο εκτεταμένο όνομα.

-@ Psemma-me-ourá
είχα την εντύπωση ότι ψήφισα στο ιστολόγιο σου για το ψέμα. Αφού λες ότι δεν ψήφισα θα ρθω να ψηφίσω.