Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

"Τα αποθέματα της αξιοπρέπειας έχουν τελειώσει..."


Διαβάζω στον Ηλεκτρονικό Τύπο:

  • Χωρίς υλικά τα νοσοκομεία της Αθήνας. Ελλείψεις υλικών και ιατρικών ειδών παρουσιάζουν ακόμη και μεγάλα νοσοκομεία της Aθήνας ενώ έχουν αρχίσει να εξαντλούνται και τα αποθέματα σε διάφορα υλικά. (ΗΜΕΡΗΣΙΑ).
  • Το Τζάνειο Νοσοκομείο έχει κυριολεκτικά «στεγνώσει» από βασικές προμήθειες νοσοκομειακών υλικών τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων αλλά και ασθενών. Η μαία Ελένη Κοσμίδου μιλώντας στον ALPHA είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαι μαία 25 ετών στο Τζάνειο και αυτό που έχω να πω, είναι ότι τα αποθέματα της αξιοπρέπειας έχουν τελειώσει» (ΑΛΦΑ TV)
  • Χωρίς ορθοπεδικό υλικό τα νοσοκομεία. Σε επ’ αόριστον διακοπή των προμηθειών προχώρησαν οι προμηθευτές λόγω καθυστερήσεων αποπληρωμής των χρεών μονάδων του ΕΣΥ. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
  • Γάζες ούτε για δείγμα. Στην επαιτεία έχουν βγει πολλά νοσοκομεία της χώρας για λίγο βαμβάκι, γάζες, χειρουργικά γάντια, τσιρότα, ακόμη και σύριγγες, εξαιτίας του άτυπου «εμπάργκο» που έχουν επιβάλει οι προμηθεύτριες εταιρείες, λόγω των υπέρογκων οφειλών του Δημοσίου. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Και ανησυχώ…..
---------------------------------

Προσθήκη (20-11-2008)
Αγαπημένοι μου διαδικτυακοί @φίλοι,
βρίσκομαι στην Κύπρο από χθες, για μια πολύ σύντομη επίσκεψη στους γονείς μου. Να με συγχωρείτε που δεν απαντάω στον καθένα χωριστά. Από Δευτέρα θα είμαι και πάλι στην Αθήνα.

28 σχόλια:

leondokardos είπε...

Μην ανησηχείς. Ακουγα χθές βράδυ τον Αβραμόπουλο να μιλάει για το θέμα !!
όλα θα τα φτιάξει γρήγορα, μην ανησυχείς...!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΣΥ δεν πληρώνει τους προμηθευτές, οι προμηθευτές δεν προμηθεύουν... και στο τέλος ποιος την πληρώνει? Μα ο κοσμάκης εννοείται. Αυτός είναι ο μόνος παράγοντας που παραμένει σταθερός στους αιώνες των αιώνων.

Ευτυχώς κιόλας για να μην συγχιζόμαστε με νέες πληροφορίες.

αντωνης είπε...

Καλημερα Μεροπη.

Το θεμα ειναι τοσο θλιβερο, που ενω το σκεφτομαι πολλες μερες δεν μπορεσα να κανω αναρτηση.

Αισθανομαι μεγαλη ντροπη.

ikor είπε...

Κι εγώ ανησυχώ. Γιατί κάνουν στα νοσοκομεία ό,τι έκαναν στα λιμάνια, στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ, στην Ολυμπιακή και στα Πανεπιστήμια:

Απαξιώνουν το ΕΣΥ για να το σαλαμοποιήσουν και να το ξεπουλήσουν.

Ενώ η ευθύνη τους είναι άλλη: να το επανασχεδιάσουν και να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες που έχει.

Καλημέρα Μερόπη!

Roadartist είπε...

Πραγματικά και εγώ τα ίδια σκέφτομαι Μερόπη μου..

Εχτές μάλιστα όλο το πρωινό ήμουν σε νοσοκομείο....και τα σκεφτόμουν εκεί πολύ περισσότερο..
Δηλαδή σε αυτή τη χώρα, να εύχεσαι να μην αρρωστήσεις??
Ποιο είναι το μέλλον μας..??.. :(

Maria Tzirita είπε...

Και μη χειρότερα... Κάνουν ό,τι μπορούν να μας σπρώχνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, επειδή βλέπεις τώρα τελευταία όλοι έχουμε χρήμα μπόλικο και δεν ξέραμε πού να το ξοδέψουμε! Αχ, Μερόπη μου, πάψε ν'ανηυχείς γιατί θα τρελαθείς στο τέλος! Φιλάκια!

συκοφάγος είπε...

Στην Κεφαλονιά -από οπου κι ο κελαηδών- είχε μείνει πριν από λιγους μήνες χωρίς καρδιολόγο το νομαρχιακό νοσοκομείο του νησιού. Ο ένας που απόμεινε παραιτήθηκε, καθώς δεν μπορουσε να εφημερευει 30 μέρες το μήνα. Τα βρόντηξε κι άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο, άνθρωπος. Πέρασε κάμποσο διαστημα, ξαναήλθανε καρδιολόγοι, αλλά το βασικό πρόβλημα παραμένει. Οι γιατροί δεν μπορύν να κάνουν 8 και 10 εφημερίες το μήνα, κι αποφάσισαν -θα τα ξέρερε- να εφαρμόσουν την κοινοτική οδηγία: 48 ωρες οι ειδικοί, 56 οι ειδικευόμενοι.

Τα "πιράνχας" έλεγε ο Αλ.Παπαδόπουλος σαν υπουργος υγείας, τα "πιράνχας" έλεγε κι γιατρός Κακλαμάνης και πήδηξε στη δημαρχία (ωραίος;), ο Αβραμόπουλος δεν βλέπει πιράνχας.

Ε, είναι επειδή βλέπει μακριά, οραματικά, πού να δει τα πιράνχας που είναι κάτω από τη μύτη του...

Καλό μεσημέρι

VAD είπε...

Τα χάλια τους τα μαύρα!Ακου Αβραμόπουλος,αντε από κει ρε

athanasia είπε...

Διάβασα στην εφημερίδα ότι ο κ. Αβραμόπουλος εξεδήλωσε την επιθυμία μετακίνησής του σε "πιό μάχιμο Υπουργείο"... Ωραία το έθεσε...

αθεόφοβος είπε...

Άμα είσαι στην κυριολεξία ο κ.Τίποτα δεν ιδρώνει τα αυτί σου για τίποτα!
Πάντως μην ανησυχείτε!
Θα δηλώσει πάλι εμβριθώς ότι θα μελετήσει το θέμα και θα δώσει λύσεις.
Είναι σαν τους διορισμούς που κανει συνέχεια.
(Σε 18.000 άτομα έχουν φτάσει οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία)
Φαίνεται ότι έχει κάνει δόγμα του αυτό που είχε πεί ο Γεώργιος Παπανδρέου-από το τάξιμο ποτέ δεν έπαθε κανένας τίποτα!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Και να ταν μόνο αυτά;
Εδώ έχουν αφήσει 1,2 εκατ. ασφαλισμένους του Δημοσίου χωρίς φάρμακα και εξετάσεις!
καλά ρε γμτ, πόσο μαλάκες είμαστε; Γιατί δεν τους πλακώνουμε στο ξύλο;

phlou...flis είπε...

Να μην ανησυχείς. θα τα αναλάβουν οι ιδιώτες και θα ...καθαρίσουν. Στη Λάρισα νέο ιδιωτικό νοσοκεομείο η ΙΑΣΩ κι ας υπάρχουν το Γενικό και το πανεπιστημιακό και 4-5 ιδιωτικα Κέντρα Αποκατάστασης που υπογράφουν δαπανηρότατες (για το Δημόσιο) συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία. Αρα...

ritsmas είπε...

Μερόπη μου, αν καταλαβαίνω καλά, ήδη ακούγονται τα κοκκαλα του κράτους που σπάνε υπό το βάρος των προβλημάτων. Λένε ότι το δημόσιο χρέος έχει ανέβει σε ύψη δυσθεώρητα με αποτελεσμα κάποια στιγμή να μην μπορούμε να δανειστούμε. Φαντάζομαι ότι αυτά που γράφονται για τα νοσοκομεία ( όχι από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού, γιατί πιστεύω ότι οι γιατροί προσπαθούν) βρίσκονται στο παρα πέντε. Ο Αβραμόπουλος ειπε χθες ότι οι προμηθευτές χρεώνουν ενα στεντ για παράδειγμα σε τιμή τριπλασια της κανονικής στα δημοσια νοσοκομεία γιατί ξέρουν ότι θα πληρωθούν μετά απο τεσσερα χρόνια! Και πάει λέγοντας.... Ξέρεις, χρόνια τωρα ζούμε πάνω από το πάπλωμα μας κι αυτό έχει ακριβό τίμημα\σε φιλω...

jf είπε...

Απαγορεύεται η είσοδος ασθενών σε νοσοκομεία χωρίς το βαμβάκι τους, λίγες γάζες, χειρουργικά γάντια, τσιρότα, σύριγγες, και ό,τι άλλο βάλει ο νους τους. Απαραίτητο το φακελάκι!

Το θεωρείς απίθανο;;

Justine's Blog είπε...

Μερόπη μου,
Δεν ξέρω τί να υποθέσω. Ο Αβραμόπουλος λέει όλα καλά κι ο Αλογοσκούφης δεν βγάζει τσιμουδιά.
Εν τω μεταξύ η ρεμούλα με τις προμήθειες είναι εξοργιστική.
Ειλικρινά, δε πίστευα πως θα διαλυόνταν τόσο γρήγορα και ανεπανόρθωτα η Νέα Δημοκρατία.
Η εικόνα είναι λυπηρή και η κατάσταση εξοργιστική.
Φιλάκια απο Καναδά που μπαίνει ανεπίστρεπτα πλέον στην τροχιά του χειμώνα. Σήμερα απόλαυσα βόλτα στο γκρίζο.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μερόπη Καλημέρα.Σήμερα διαβάζοντας το ρεπορτάζ μου πέρασε μια τρελη συνωμοτική ιδεα. Μηπως αριστοτεχνικά το σύστημα αποδομει ολους τους πιθανούς διαδόχους Καραμανλή στην αρχηγία( Αβραμο , Σουφλιας, Ντορα.κλπ...), μετα την επερχόμενη ήττα, ωστε να μην αμφισβητιθεί; Λεω εγω...

Independent είπε...

Ο θεός να φυλάει όλους μας Μερόπη μου μην χρειαστούμε χειρουργείο.

Λυπάμαι πάρα πολύ που εν έτη 2008, κάνω μια τέτοιου είδους ευχή και αισθάνομαι εντελώς ανήμπορος μπροστά σε όλο αυτό.

Το ΕΣΥ διαλύεται με ταχείς ρυθμούς και λυπαμαι τόσο

Meropi είπε...

@@@@ Φίλοι μου αγαπημένοι,
Βρίσκομαι στην Κύπρο. Ήρθα για λίγες μέρες για να δω τους γονείς μου και μπήκα τώρα βιαστικά να σας αφήσω δυο κουβέντες.
Όπως έχετε όλοι επισημάνει,
είναι πολύ λυπηρό αυτό που γίνεται με το Ε.Σ.Υ. Απαξιώνεται συνέχεια, θέλω να πιστεύω από ανικανότητα της Κύβέρνησης. Θα παραήταν τολμηρό να σκεφτώ ότι απαξιώνεται επίτηδες, για να δουλεύουν τα μεγάλα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια. Το νοσηλευτικό προσωπικό και η πλειοψηφία των γιατρών πιστεύω ότι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους όσο γίνεται πιο καλά.
Από Δευτέρα θα είμαι και πάλι πίσω στην Αθήνα.

αντωνης είπε...

Καλα να περασεις Μεροπη μου εκει στην Κυπρο. Πιες και καμια ζιβανία ή αν δεν την αντεχεις, εστω μια κουμανταρια!!!

:)

marianaonice είπε...

Θα παραήταν τολμηρό να σκεφτώ ότι απαξιώνεται επίτηδες, για να δουλεύουν τα μεγάλα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια.

Αχ Μερόπη μου, εξακολουθείς να είσαι καλόπιστη παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας...
Εγώ όμως έπαψα πια!! Και τα πιστεύω όλα!! Και όλα τα θεωρώ πιθανά!!
Φιλάκια.
Καλά να περάσεις και καλή επάνοδο!!
:)))

Odysseas είπε...

Μερόπη θα συμφωνήσω μαζί σου. Φοβάμαι κι εγώ πως όλα αυτά (στην υγεία και όχι μόνο) οφείλονται σε ανικανότητα τόσο αυτής όσο και προηγουμένων κυβερνήσεων. Μου είναι αδιανόητο πως μία τόσο ανίκανη ομάδα ανθρώπων μπορεί να συλλάβει και να εκτελέσει τέτοια σχέδια απαξίωσης της υγείας, της παιδείας, κλπ.

Και επειδή δουλεύω στο χώρο της παιδείας δε βλέπω κανένα απολύτως σχέδιο. Αντίθετα βλέπω ανικανότητα τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά μεγάλης μερίδας όλων αυτών που πλέον έχουν γίνει δημόσιοι υπάλληλοι και κανείς δε μπορεί να τους κουνήσει από την καρέκλα τους, ο κόσμος να χαλάσει. Γιατί δε νομίζω να μπορείτε να μου βρείτε άλλη πολιτισμένη χώρα που υποψήφιοι διδάκτορες να έχουν και θέσεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού...

Ο άλλος είπε...

Καλή επιστροφή και όχι πολλές σεφταλιές...

gerasimos είπε...

Πριν ένα χρόνο έχανα τον πατέρα μου... μετά από ένα πολύ βαρύ χειρουργείο δεν υπήρχε κρεβάτι στη ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) του νοσοκομείου όπου είχε γίνει το χειρουργείο. Με τα πολλά, και ΜΟΝΟ αφού βάλαμε ισχυρό πολιτικό μέσο (!) βρέθηκε κρεβάτι στη ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου. Αργότερα, κατά τη διάρκεια ενός επισκεπτηρίου η διευθύντρια της ΜΕΘ όπου πλέον νοσηλευόταν ετοιμοθάνατος ο πατέρας μου σχεδόν μου τα έψαλε που τους αναγκάσαμε να τον δεχτούν και να τον περιθάλψουν. Γιατί; Διότι όπως μου είπε υπήρχαν πολλοί ασθενείς νεότεροι και με περισσότερες ελπίδες να ζήσουν που έμεναν 'απ' έξω' λόγω της εξωφρενικής έλλειψης κρεβατιών και προσωπικού στις ΜΕΘ των αθηναϊκών νοσοκομείων. Με τη σειρά μου τη ρώτησα: 'και τι θα έπρεπε να κάνουμε, να τον αφήσουμε να πεθάνει; Αν ο δικός σας πατέρας βρισκόταν σε αυτή τη θέση θα τον αφήνατε να πεθάνει;' Η απάντησή της: 'ναι'...

lakis είπε...

Άστα να πάνε. Τουλάχιστον ελπίζω να απολαύσεις την απόδραση στο νησί. Μέρα καλή

Στέλιος είπε...

Κοίτα να τους δεις τους ανθρώπους κι άσε το ιστολόγιο. Εμείς εδώ είμαστε, δεν φεύγουμε :)

Psemma-me-ourá είπε...

Όλα ψέμματα είναι τα δημοσιεύματα που αναδημοσίευσες.
Το υπονόησε [όχι! ΔΕΝ το είπε ευθέως!] πρόσφατα ο μηδέποτε ψευσθείς υπουργός Ασθενειών, συγκατανεύοντας.

Και τούτο επειδή ισχύει πάντα το "κλασσικό":
Ουδεμία είδησις είναι αληθής, αν πρότερον δεν διαψευσθεί αρμοδίως.

Ψευτοφιλάκια.

Υ.Γ.
Πάντως αγαπητή Μερόπη,
πρέπει να είσαι κάπως προβληματική:
Ενώ πρότεινες και σύ, πρώτη-πρώτη μάλιστα, ένα κοινωνικοπολιτικό ψέμμα για να συμπληρωθεί ο κατάλογος, δεν ξανάρθες να ψηφίσεις, παρά τις υπενθυμίσεις που έκανα.

Αν δεν προκρίνεις κανένα από τα υπόλοιπα ως ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, έλα και ψήφισε μόνο αυτό που πρότεινες, αδερφέ...

Ξαναψευτοφιλάκια.

katerina είπε...

Μερόπη το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι δαπάνες για την Υγεία (Δημόσια και Ιδιωτική) φτάνουν το 10% του ΑΕΠ, με το γνωστό σε όλους επιπεδο υπηρεσιών. όταν στην Σουηδία με τις αρτιότερες παροχές υγείας δνε ξεπερνά το 8,5%.
Πολλοί οι μεσάζοντες, πολλοι αυτοί που θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα...
Αλλά σσσσσσσσσσσ, μην φωνάζετε...μην θορυβείτε, ο αρμόδιος Υπουργός...τώρα αντιμετωπίζει την χρηματοπιστωτική κριση στα κανάλια...
Τον ενοχλούμε.

habilis είπε...

!!!
Σιγά μήν μας πείς ότι οι γιάτροι παίρνουν και φακελάκι.
Ο ζεν πρεμιέ Αβραμόπουλος έχει όραμα ,είναι σοβαρός γόης ,ικανότατος στή μετάθεση ευθυνών.
Τι άλο να κάνει ο άνθρωπος?