Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Με αφορμή το σπίτι του Λαλιώτη



«Ουδείς υπεράνω του νόμου» δήλωσε ο επίτιμος Κ. Μητσοτάκης το περασμένο Σάββατο επιβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για να εκπλειστηριαστεί (κοινώς να βγει στο σφυρί) το πατρικό (ή μάλλον το μητρικό) σπίτι του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη στα Άνω Δολιανά, προκειμένου να εισπράξει τα 100.000 ευρώ που του έχει επιδικάσει ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης, το Εφετείο Αθηνών.
Συμφωνώ απόλυτα ότι ουδείς υπεράνω του νόμου, πολύ δε περισσότερο δεν είναι υπεράνω του νόμου και των δικαστικών αποφάσεων οι Υπουργοί (τέως και νυν), καθώς και οι Βουλευτές (τέως και νυν). Έλα μου ντε όμως που οι ως άνω Πολιτευτές φρόντισαν οι ίδιοι να υπάρχουν ειδικοί νόμοι και συνταγματικές διατάξεις που να τους θέτει υπεράνω των νόμων που ισχύουν για εμάς τους κοινούς πολίτες! Και εννοώ α) το νόμο περί ευθύνης Υπουργών που έχει καταντήσει νόμος περί μη ευθύνης Υπουργών. Και τούτο, λόγω κυρίως της σύντομης παραγραφής που έχει θεσπιστεί για τα αδικήματα των προσώπων αυτών, αφού με το άρθρο 3 παρ. 2 του νόμου 3126/2003 «περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών» «το αξιόποινο των πράξεων των Υπουργών…εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Υπουργού, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο αυτόν». Με απλά λόγια τα αδικήματα των Υπουργών και Υφυπουργών της προηγούμενης Κυβέρνησης της ΝΔ παραγράφονται τον Ιούνιο του 2009 ή το αργότερο (αν η Βουλή δεν κλείσει για διακοπές) μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 (τα τυχόν αδικήματα όλων των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ έχουν προ πολλού παραγραφεί) και β) τη βουλευτική ασυλία (άρθρο 61 του Συντάγματος), η οποία υποτίθεται ότι θεσπίστηκε για να εξασφαλίσει την ελευθερία γνώμης των Βουλευτών και να τους προστατεύσει από πολιτικές διώξεις. H μακρόχρονη όμως πρακτική της Ελληνικής Βουλής να παρέχει ασυλία στα μέλη της για να αποφύγουν οποιαδήποτε ποινική δίωξη για τα πλέον κοινά ποινικά αδικήματα (από παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έως ακάλυπτες επιταγές) αποτελεί θεσμικό σκάνδαλο για τη Δημοκρατία μας, έχει δε καθιερωθεί με αγαστή διακομματική ευρηματικότητα και κατά παγκόσμια πρωτοτυπία.

Αυτή την εικόνα την πήρα από το ιστολόγιο της "Πράσινης Σαλάτας". Μπορεί, κατ' αρχήν να φαίνεται άσχετη με το θέμα μας, αλλά τίποτε δεν είναι άσχετο τελικά


Τελειώνοντας θέλω να πω δυο κουβέντες για τη διαμάχη Μητσοτάκη – Λαλιώτη που για τρεις περίπου μέρες δέσποζε στα δελτία ειδήσεων, σκεπάζοντας και αυτήν ακόμα την αιματηρή προέλαση των Ισραηλινών στην πόλη της Γάζας.
Η υπόθεση έχει να κάνει με τους ισχυρισμούς του πρώην Υπουργού Κώστα Λαλιώτη ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης δωροδοκήθηκε μέσω λογαριασμού της λιβεριανής εταιρείας Mayo, προκειμένου να παραχωρήσει με ευνοϊκούς όρους την κατασκευή του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στην γερμανική εταιρεία Hochtief.
Ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταθέσει αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας χρηματική ικανοποίηση για συκοφαντική δυσφήμηση. Τελικά με απόφαση του Εφετείου, ο Κ. Λαλιώτης υποχρεώθηκε να καταβάλει στον κ. Μητσοτάκη 100 χιλιάδες ευρώ (πρωτοδίκως το ποσό είχε οριστεί σε 100 εκατ. δραχμές-περίπου 294.000 ευρώ), καθώς έγινε δεκτό ότι οι ισχυρισμοί του κ. Λαλιώτη που ήταν ψευδείς προκάλεσαν ηθική βλάβη στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ. Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης υποχρεώθηκε να καταβάλει στον κ. Λαλιώτη χρηματική ικανοποίηση ύψους 22 χιλιάδων ευρώ (πρωτοδίκως 20 εκατ. δρχ.-περίπου 59.000 ευρώ) για ηθική βλάβη που υπέστη ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣOΚ από εξυβριστικές φράσεις του πρώην πρωθυπουργού.
Από αυτή την υπόθεση βγήκε στο φως το εξής γεγονός: Η παραπάνω λιβεριανή εταιρεία μπορεί μεν να μην αποδείχτηκε ότι χρησιμοποιήθηκε για ατομικό καθαρά όφελος του κ. Μητσοτάκη (όπως κατήγγειλε ο Λαλιώτης), χρησιμοποιήθηκε όμως για να συλλεγούν και να εισρεύσουν από το εξωτερικό χρήματα στα Ταμεία της Ν.Δ., ενώ ανώτατα στελέχη της και ο ίδιος ο Μητσοτάκης αρχικά αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση της εταιρείας αυτής με τη ΝΔ (βλ. εδώ και εδώ). Τώρα πώς θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης ότι δικαιώθηκε πλήρως δεν μπορώ να το καταλάβω.

Και ένα τελευταίο ερώτημα: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίμησε να βγάλει στον πλειστηριασμό αγροτεμάχια που έχει ο κ. Λαλιώτης στο χωριό του, τα οποία στο κάτω κάτω δεν έχουν και ιδιαίτερο συναισθηματικό ενδιαφέρον για τον τελευταίο, αλλά επέλεξε να εκπλειστηριάσει το σπίτι του ???? Έτσι κι αλλιώς για "φιλανθρωπίες", λέει, ότι θα δώσει τα χρήματα, τι τον νοιάζει αν προέρχονται από το σπίτι ή τα αγροτεμάχια??
-----------------------------
Υ.Γ. Αυτό το blog πάει να αποκτήσει ειδικότητα με τα θέματα που αφορούν τον Επίτιμο. Χα χα χα!!!

36 σχόλια:

Σοφία είπε...

Δεν έχω παρακολουθήσει το συγκεκριμένο θέμα και δεν έχω γνώμη, πάντως αυτό το τελευταίο ερώτημα που θέτεις είναι πολύ εύστοχο. Χμμμ.

marianaonice είπε...

Αχ Μερόπη μου!
Τι να πω! Τι σόϊ δικαίωση εννοεί ο επίτιμος και εγώ δεν την κατάλαβα!
Αλλά ας όψονται τα ...δικαστήριά μας!
Σ' αυτή την υπόθεση δεν νομίζω ότι αποδόθηκε δίκαιο! Γιατί και οι δύο πλευρές θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουν και δίκιο και άδικο!
Τώρα όντως γιατί βγάζει στον πλειστηριασμό το εν λόγω σπίτι;; Μα όλοι έτσι δεν κάνουν;; το φιλέτο βγάζουν στον πλειστηριασμό για να πιάσει και καλύτερη τιμή!! Νομίζω όμως ότι ο Λαλιώτης μπορεί να κάνει ανακοπή για το λόγο αυτό!
Καλά λες! Κατάντησε ειδικότης σου ο επίτιμος! χαχαχαχα!!
Χαρά στο κουράγιο σου!!
Καλημέρα!

NdN είπε...

Ο Μητσοτάκης...δικαιωμένος; Αυτό είναι από τα αστεία!

Δεν ξέρω αν έχει δικαίωμα να βγάλει το σπίτι του Λαλιώτη σε πλειστηριασμό, νομίζω πως δεν έχει, αλλά αυτό είναι το τελευταιο.

Πολύ σωστά τα λες τόσο για την υπόθεση της Mayo, αλλά κυρίως για το πως χρησιμοποιούν οι εθνοπατέρες τους νόμους προς όφελος τους. Ενας είχε αρνηθεί ακόμα και αλκοτέστ και ενώ είχε σκοτώσει μία κοπελιά σε τροχαίο. Νομίζω βουλευτής Χαλκιδικής ή κάτι τέτοιο...

Οποιος πολεμάει τον Μητσοτάκη, είναι καλός άνθρωπος. Οπότε ο Λαλιώτης έχει, τουλάχιστον τη δική μου, ηθική στήριξη.

Ειδικεύεσαι στον Επίτιμο, όμως και να το προσέξεις. Είναι και Τρίτη και 13 αύριο, πολύ γρουσούζικη μέρα για να έχεις τέτοιο ποστ! :)

Seagull είπε...

Αντίθετα με τη Σοφία, καθόλου εύλογο δεν βρίσκω το τελευταίο σου ερώτημα, Μερόπη. Ορθώς, κατά τη γνώμη μου δίδει την εύλογη απάντηση η marianaonice. Διότι κι εσύ, ως δικηγόρος, Μερόπη, τί θα έκανες εάν είχες πελάτη σου τον Επίτιμο; (Καλά... συγγνώμη... αυτό ούτς ως αστείο δεν λέγεται, έτσι;...) Προφανώς κι εσύ στο σπίτι δεν θα στόχευες;... Να θέσω κι εγώ το αντίστοιχο (εύλογο;) ερώτημα: Ο Λαλιώτης γιατί δεν πουλά τα αγροτεμάχιά του, ώστε με αυτά να εξοφλήσει το χρέος του; Προφανώς για να "κάνει παιχνίδι" κι αυτός! Ή μήπως όχι;

VAD είπε...

Ο Μα...Μητσοτάκης τιμητής;Ε,όσο γερνάει,τόσο θράσος του περισσεύει!
Το 1980 το ΠΟΝΤΙΚΙ υπολόγιζε την αξία των λαθραίων αρχαίων του σε 4δισ.δραχμές!
Φυσικά υπάρχει εξήγηση,πάντα ήταν χοντρόπετσος,μια ζωή τον φτύνουνε κι αυτός το χαβά του

stalamatia είπε...

Κανένας να με συκοφαντήσει? και εγώ να ζητάω αποζημίωση?Μερόπη σε θέλω για δικηγόρο .Ότι μπορέσουμε θα πάρουμε σπίτια αγροτεμάχια ότι έχουν τέλοσπάντων.Φιλούθκια.

Στέλιος είπε...

Μα οι Μητσοτάκηδες ήταν πάντοτε παραδόπιστοι. Θυμάστε όταν ήταν πρωθιυπουργός που το Ποντίκι έβγαλε μία ιστορία σχετική με άρνησή τους να πληρώσουν το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, που τους ήρθε φουσκωμένος επειδή γέμιζαν τη πισίνα τους?

Meropi είπε...

-@ Σοφία μου,
κι εγώ γύρισα από την Κύπρο το Σάββατο και βρήκα να κυριαρχεί το θέμα αυτό στην ελληνική επικαιρότητα, έχοντας σκεπάσει πολύ μεγαλύτερης σπουδαιότητας θέματα.
Χαιρετίσματα στο Λονδίνο.

-@ Μαριάνα μου,
συμφωνώ ότι σε μια οποιαδήποτε υπόθεση κοινών θνητών θα το κατανοούσα να βγει στον πλειστηριασμό το φιλέτο. Όμως εδώ που υποτίθεται η υπόθεση είναι μεταξύ δύο πολιτικών, έπρεπε λίγο να το σκεφτεί ο Επίτιμος, να κρατήσει τα προσχήματα, για να μη φανεί ότι αφορά προσωπικό πόλεμο μέχρι εσχάτων. Πολλά γυρεύω όμως μου φαίνεται.

Meropi είπε...

-@ NdN μου,
το θέμα της ασυλίας των ελλήνων βουλευτών που καλύπτει ακόμα και άσχετα αδικήματα εκκρεμεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και επίκειται η καταδίκη της Ελλάδας.
Λες να πάθω τίποτε με το Μητσοτάκη στο ιστολόγιο μου αύριο??? Χα χα χα!! Μπα τίποτε δεν θα πάθω.

-@SeaGulL μου,
για το θέμα του πλειστηριασμού του "φιλέτου" και όχι των αγροτεμαχίων, ισχύει η απάντηση που έδωσα πιο πάνω στη Μαριάνα.
Όσον αφορά το αντίστροφο ερώτημα (γιατί δεν πουλά τα αγροτεμάχια ο Λαλιώτης για να εξοφλήσει το χρέος του) θεωρώ ότι κι αυτός κάνει "πολιτικό παιχνίδι" για να εκτεθεί ο Επίτιμος.

Meropi είπε...

-@ VaD μου,
κι όμως δικαιούται ακόμα και ο Μητσοτάκης να είναι τιμητής!!! Δημοκρατία έχουμε. Άσε που θέλει να το παίξει και ...φιλάνθρωπος (θα δώσει τα χρήματα στους πυρόπληκτους λέει)

-@Σταλαματιά μου,
να σε συκοφαντήσει, αλλά να έχει και το κατιτις του, να το βγάλεις στο σφυρί. Χα χα χα!!!

-@@ρ@τε πύλ@ς
Τσ τσ τσ! Τον παρεξήγησες τον άνθρωπο!! Για φιλανθρωπίες θέλει να δώσει τα χρήματα!!!!

Λεμέσια είπε...

Γεια σου Μερόπη,

η ανάρτηση σου, μου θύμισε ένα περιστατικό, όταν ήταν ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση. Σε μία πτήση του, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρουσίασε κάποιο πρόβλημα και ο Μητσοτάκης θεώρησε αναγκαίο να απευθύνει το λόγο στους συνεπιβάτες και το πλήρωμα. Και τί τους είπε;
- Ηρεμήστε, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.

Το πιο πάνω δεν είναι ανέκδοτο.

Σε χαιρετώ.

Υ. Γ. Απ' ότι γνωρίζω, δεν είναι Μηχανολόγος, πάντως...

Eva Neocleous είπε...

Απ΄ότι είδα στον τύπο το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τα χρήματα για να μη χάσει το σπίτι ο Λαλιώτης.Ο Μητσοτάκης,τώρα, είπε ότι θα δώσει τα χρήματα, που θα πάρει, στους πυρόπληκτους της Ηλείας(νομίζω το πρόβλεψες Μερόπη το "περί αγαθοεργίας").Όμως, οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια.Και φυσικά είπαν:ευχαριστούμε, να μας λείπει.

jf είπε...

Άσχετο αλλά θα το τολμήσω: το αύριο της κυρίας με τα κόκκινα, δίπλα στη βίλα του Λαλιώτη, πότε θάρθει;; χιχι!

Ανώνυμος είπε...

έχουμε συνηθίσει τόσο ώστε να γίνεται θέμα η δικαστική διαμάχη "2 μη ενεργών" πολιτικών, όταν στην γειτονιά μας γίνοται σφαγές;

Ανώνυμος είπε...

Με το ίδιο θέμα ασχοληθήκαμε Μερόπη αλλά με διαφορετική στόχευση!
Με τούτα και με κείνα όμως, θα ξεχάσουμε στο τέλος ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας…
Πάντως εγώ πολύ χάρηκα που τελικά ο Λαλιώτης θα το γλυτώσει το…μητρογονικό (όπως ο ίδιος είπε) και όχι πατρογονικό του σπίτι.
Καλά νάμαστε εμείς να πληρώνουμε αυτόν και όποιον άλλο σύντροφο αγωνίζεται για τα συμφέροντά μας-ανιδιοτελώς πάντα…

αθεόφοβος είπε...

Έχω ιδιαίτερη συμπάθεια εις τον Δρακουμέλ από την εποχή της αποστασίας που όλη η Αθήνα τον τιμούσε με την κραυγή Μητσοτάκη -κάθαρμα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ας γίνω ο δικηγόρος του διαβόλου.
Δυστυχώς ο Λαλιώτης δεν κατάφερε να στηρίξει τα λεγόμενα του και καταδικάστηκε.
Δεν είναι λοιπόν παράλογο να λέει δεν πληρώνω και να καταφεύγει στην καταγγελία, που κινητοποιεί συναισθηματικά τον κόσμο, ότι ο αντίδικος βγάζει στο σφυρί το μητρικό του σπίτι;
Από την άλλη μεριά ο Μητσοτάκης και εδώ ακολουθεί την κομματική γραμμη που έχει αναπτύξει ο σύντεκνος Βουλγαράκης που λέει πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!

αντωνης είπε...

Καλημερα Μεροπη.
Ο Μητσοτακης ειναι εξ ορισμου αντιπαθης, αλλά και ο Λαλιωτης δεν παει πολυ πισω.
Ενας ανθρωπος που δεν δουλεψε σχεδον ποτε του και απλα εκανε τον πολιτικο "στου κασιδη το κεφαλι" (οπου κασιδης ας βαλει ο καθενας οτι θελει) δεν μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθης.

Οσο για τα 2 πολυ σοβαρα θεματα του νομου περι ευθυνης υπουργων και της βουλευτικης ασυλιας, ειναι νομιζω παγκοσμια πρωτοτυπια αυτες οι δυο ρυθμισεις. Και ειναι ντροπη για ενα κρατος που θελει να λεγεται ευρωπαϊκο.

Odysseas είπε...

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νόμο περί ευθύνης βουλευτών γιατί δεν οργανώνει κανείς???

Όσο για τη διαμάχη Μητσοτάκη-Λαλιώτη... είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...

ΥΓ: Πέτυχα τον Μητσοτάκη την παραμονή της πρωτοχρονιάς στον Ελευθερουδάκη που αγόραζε βιβλία και έκανε δηλώσεις. Είναι κακό σημάδι? :-)

Meropi είπε...

-@ Λεμέσια μου,
χα χα χα!!! Ε, πώς να γίνει, το αρχηγικό του προφίλ ήθελε να προωθήσει!!! Μητσοτάκης είναι αυτός!!!!

-@ Εύα μου,
ότι θα τα πληρώσει το ΠΑΣΟΚ το πήρα είδηση. Ότι οι πυρόπληκτοι είπαν όχι ευχαριστούμε, δεν το πήρα (είδηση). Σου λέει δεν φτάνει που καήκαμε, μη μας βρει και κανένα άλλο κακό!!

Meropi είπε...

-@ JamanFou μου,
δεν κατάλαβα ποια είναι η κυρία με τα κόκκινα. Μήπως έχασα επεισόδια????

-@Κομμούνι μου,
αυτό νομίζω κι εγώ. Ότι κάτι τέτοιες κοκορομαχίες σκεπάζουν τα πραγματικά προβλήματα και τις τραγωδίες που γίνονται στη γειτονιά μας είναι γεγονός.

Meropi είπε...

-@ Syneas μου,
ασχολούμαστε με τις κοκορομαχίες και αφήσαμε τα σοβαρά προβλήματα. Μου έκανε εντύπωση που στο δελτίο ειδήσεων, πρώτα βάλανε το Μητσοτάκη - Λαλιώτη και μετά την προέλαση των Ισραηλινών στη Γάζα.

-@Αθεόφοβε μου,
να σου πω την αλήθεια στην προκειμένη διαμάχη έχουν και οι δυο άδικο, αλλά πιο άδικο ο Μητσοτάκης νομίζω.

-@Αντώνη μου,
εκτός από τα δύο θέματα που αναφέρω στο ποστ, ένα άλλο θέμα που οι "Αθάνατοι" είναι υπεράνω του νόμου είναι και αυτό με τις προεκλογικές τους δαπάνες. Όλοι ξέρουν ότι ξοδεύουν μεγαλύτερα ποσά από αυτά που επιτρέπει ο νόμος και όλοι κάνουν τα στραβά μάτια.

-@ Οδυσσέα μου,
πού τις έκανε τις δηλώσεις??? Είχε καλέσει και τα ΜΜΕ στον Ελευθερουδάκη για να δει το Πανελλήνιο ότι είναι και διαβαστερός??? Χα χα χα!!

jf είπε...

Εγώ θα σε ξεναγήσω στο δικό σου σπιτικό;
Πάνω δεξιά στο blog σου δεν έχεις μια στα κόκκινα που θα ξεκινήσει δίαιτα από αύριο;;; :)))

Odysseas είπε...

Μερόπη προφανώς δε βλέπεις τηλεόραη παραμονή πρωτοχρονιάς (καλά κάνεις). Κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια, ο Μητσοτάκης πάει να ψωνίσει βιβλία για δώρα παραμονή πρωτοχρονιάς και τον ακολουθεί κάμερα. Μέχρι κι εγώ που δε βλέπω ποτέ τηλεόραση το ήξερα! :-)

Side21 είπε...

Τρίτη και 13 ...
Φάτσα κάρτα ο "Επίτιμος"
Βάλε καλή μου κά'να σκόρδο
στην ανάρτηση καλού κακού
δεν ξέρεις τι γίνεται !!!

Independent είπε...

Καλημέρα Μερόπη μου
Τελικά έχουμε στη χώρα μας "Επιλεκτική Δημοκρατία" και αυτό με χαλάει.

Τώρα το γιατι ο επίτιμος προτίμησε το σπίτι και όχι τα αγροτεμάχια, έ είναι πασιφανές...κάνει πιο μεγάλο συναισθηματικό ντόρο να σου βγάζουν στο σφυρί το πατρικό σου και η δημοσιότητα είναι πολλαπλάσια. Και μπορεί να είναι 90 ετών, αλλα την δημοσιότητα ποτές δεν εμίσησε

Καλημέρα

ikor είπε...

Αν όντως τα χρήματα θα πήγαιναν στους πυρόπληκτους, θεωρώ ότι έπρεπε να πληρώσει κι αυτός τα 22.000 ευρώ. Έτσι θα συγκεντρώνονταν 122.000 Ευρώ!

Για μια φιλανθρωπική πράξη, όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, έτσι δεν είναι κ. Επίτιμε;

Εκτός αν οι πυρόπληκτοι, πέρα από καμμένοι, είναι και άλλοθι σε πολιτικές διαμάχες πια...

Meropi είπε...

-@JamanFou μου,
χα χα χα!!!! Αυτή την κα με τα κόκκινα εννούσες!!! Πάντως το "αύριο" δεν έχει έλθει ακόμα...

-@Οδυσσέα μου,
μ' έπιασες αδιάβαστη, παρόλο που στο ποστ μπροστά κοκορεύομαι ότι πάω να αποκτήσω ειδικότητα στον Επίτιμο!!

-@Side μου,
είδες έπαιξα με την τύχη μου!! Πάντως δεν έπαθα τίποτε χθες Τρίτη και 13. Χα χα χα!!

Meropi είπε...

I-@ndependent μου,
και η δημοσιότητα πιο μεγάλη, αλλά δείχνει και μια εμπάθεια προσωπική.

-@ikor μου,
εγώ αυτό που αμφιβάλλω είναι αν έδωσε κάτι από τα δικά του ο Επίτιμος στους Πυρόπληκτους...

phlou...flis είπε...

Μάλλον πρόκειται για φαγωμάρα δύο αρπακτικών του δημόσιου βίου. Ο επίτιμος –όλα για την κόρη μου- πρόεδρος της ΝΔ και ο Κώστας –μπήκα μπατίρης και βγήκα βεζίρης- Λαλιώτης βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Το μεγάλο ερώτημα είναι: "Τι μας νοιάζει όλους εμάς αυτή η διαμάχη";
1. Αν τα κερδίσει ο Μητσοτάκης, θα τα ...κρατήσει για τα γεράματα
2. Αν δεν τα δώσει ο Λαλιώτης, θα έχει ο καημένος ένα σπιτάκι ...όχι γι αυτόν, αλλά για τη φουκαριάρα τη μάνα του, που έχει ζάχαρο και δε μπορεί να μετακινείται στην Αθήνα!!!
Για μας τζίφος δηλαδή

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
έχεις δίκιο ότι αυτή η κοκορομαχία δεν μας αφορά, απλώς βρήκα ευκαιρία να θίξω ένα άλλο θέμα που μας αφορά. Αυτό των προνομίων των πολιτικών.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Για μένα το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο μεν Μητσοτάκης σκίζεται για 100 ψωροχιλιάρικα, ο δε Λαλιώτης προσποιείται πως δεν τα 'χει!
χαχαχα Πλάκα έχουν οι μάγκες!

doctor είπε...

O Μαξ φον Σίντοφ έχασε στο σκάκι που έπαιξε με τον Θάνατο στην ταινία του Μπέργκμαν.

Ο Μητσοτάκης όμως τον κέρδισε τον Θάνατο σε παρτίδα τάβλι και έγινε αθάνατος.

Απεδείχθη ο ισχυρισμός του Λαλιώτη; Όχι.

Άρα ο Λαλιώτης πρέπει να πληρώσει.

Θα πλερώσει όμως το ...κόμμα, δηλαδή εμείς που με τους φόρους μας επιδοτούμε τα κόμματα...

Μια χαρά Δημοκρατία έχουμε...

Meropi είπε...

-@Ασκάρ μου,
στην ουσία τα χιλιάρικα είναι 78, αφού αφαιρεθούν τα 22 του Λαλιώτη. Τώρα βρήκε ο Επίτιμος να κάνει το φιλάνθρωπο. Και ο Λαλιώτης, ως πρώην Υπουργός έπρεπε να σπεύσει να πληρώσει, γιατί οι δικαστικές αποφάσεις, δίκαιες ή άδικες, εκδίδονται για να εκτελούνται.

-@Δόκτωρ μου,
κι εγώ, να σου πω την αλήθεια, στράβωσα όταν διάβασα ότι θα πληρώσει το κόμμα. Τάχα ήταν Γραμματέας του Κόμματος όταν ισχυρίστηκε αυτά που κρίθηκαν ψευδή. Και τι μ' αυτό??? Ας τα έδενε καλά και μετά να τα ξεφουρνίσει.

VAD είπε...

Mερόπη μου,έφτασαν,θα τα παραλάβουμε τη Δευτερα,θα σε ενημερώσω αμέσως

tzonakos είπε...

Eξαιρετικό θέμα, δεν το ειχα δει.
Και βεβαίως πολυ καλά κάνεις και αναφέρεις τις περιπτώσεις όπου οι πολιτικοί είναι πιο ίσοι απο τους ίσους απο εμας τους κοινούς χαζούς.
Σαφώς εδω λοιπόν έχουμε διάκριση μεταξύ πολιτών άρα δεν υπάρχει ισονομία και απορώ πώς αυτο δεν το έχουμε ακόμα προσβάλλει σε κάποιο ανώτατο ευρωπαϊκό Δικαστήριο !

Για την κόντρα με τον Λαλιώτη εχω να πώ οτι ειναι κατάπτυστος ο Γκαντέμης για το λογο οτι θέλει να πάρει το ΠΑΤΡΙΚΟ σπίτι του Λαλιώτη ενω θα μπορούσε να ζητήσει άλλα περιουσιακά του στοιχεία !
Και μάλιστα λέει οτι θα τα δώσει σε πυρόπληκτους !
Αν δεν δω την απόδειξη παραλαβής αυτων των χρημάτων απο πραγματικούς πυρόπληκτους, δεν θα το πιστέψω ποτέ ! Στην τσέπη του θα τα βάλει και θα ζει πολλά χρόνια ακόμα ο δεινόσαυρος !

υγ. Καθόλου προβληματική δεν εισαι, μια χαρά τα λες.

dyosmaraki είπε...

Μερόπη μου, ομολογώ πως μέχρι πριν από λίγο καιρό αγνοοούσα το ζήτημα της βουλευτικής ασυλίας όσο και αν ακούγεται χαζό.
Απορούσα μάλιστα γιατί κανείς δεν καταδικάζεται ΠΟΤΕ!
Τάσσομαι υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας εκτός και αν οι αποφάσεις των δικαστηρίων αρχίσουν να εκδίδονται σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί όλοι ζητούν αναβολές στις δίκες....
Οσο για τον κ. Λαλιώτη και τον κ. Μητσοτάκη έχω να πω πως οι αλληλοσπαραγμοί δεν είναι το καλύτερο πρότυπο για τις νεότερες γενιές. Πιστεύω πως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας. Το κακλό είναι πως δεν πρόκειται πλέον για "μαύρο"χρήμα αλλά για χρήματα που γεμίζουν τα Ταμεία των πολιτικών κομμάτων και αδειάζουν τα ταμεία που προορίζονται για κοινωνικές παροχές, δηλαδή για την παιδεία, την έρευνα, την ανάπτυξη και την φροντίδα των ηλικιωμένων.
Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή σου η ανάρτηση