Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ζητιανιά στο διαδίκτυο!




Το τελευταίο διάστημα έλαβα 2-3 φορές, μέσω email, ένα γράμμα από μια Ρωσίδα, ονόματι Έλενα, η οποία, αφού διηγείται τη θλιβερή (?) ιστορία της, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητά ελεημοσύνη και με καλεί να της στείλω χρήματα. Φυσικά και δεν της έστειλα.
Πριν λίγες μέρες πάλι διάβασα στις ειδήσεις, στο διαδίκτυο, ότι η Νάντια Σουλεϊμάν, μητέρα των οκτάδυμων παιδιών που γεννήθηκαν τον περασμένο μήνα στις Η.Π.Α., εγκαινίασε ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.thenadyasulemanfamily.com με φωτογραφίες των νεογέννητων και μια έκκληση για δωρεές. Δεν έχει εισόδημα, λέει, άλλο πλην των φοιτητικών δανείων και έχει πληρώσει ήδη περισσότερα από 100.000 δολάρια για να υποβληθεί στη θεραπεία γονιμότητας που της χάρισε τα οκτάδυμα. Το συνολικό κόστος τοκετού και νοσηλείας ανήλθε σε 1,5 εκατ. δολάρια (άραγε ποιος θα το πληρώσει αυτό το κόστος?). Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω Αμερικανίδα, που είναι ανύπαντρη (κατ' ακρίβεια διαζευγμένη), έχει άλλα έξι παιδιά, όχι από τον πρώην σύζυγο της, αλλά από προηγούμενες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, ισχυρίζεται δε ότι αποφάσισε να κάνει πολλά παιδιά μ’ αυτόν τον τρόπο, για να συνέλθει από την κατάθλιψη, από την οποία έπασχε (!!!!). Τώρα αν συνήλθε ή όχι, δεν το ξέρω. Ήθελα να ‘ξερα οι γιατροί που δέχτηκαν να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη διαδικασία, τι είχαν κατά νου. Να βοηθήσουν τη νέα γυναίκα να βγει από την κατάθλιψη ή το κέρδος, μέσω της διαφήμισης? Μάλλον προς το δεύτερο πάει το μυαλό μου.
Λαμβάνοντας ερέθισμα από τα πιο πάνω, έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και τι διαπίστωσα? Ότι αν η τράπεζα δεν σας χορηγεί άλλο δάνειο, αν σας απειλούν με κατάσχεση ή απλώς θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε στα 30 σας χρόνια (ή και ενωρίτερα), δεν υπάρχει πλέον λόγος να βγείτε στα φανάρια για ζητιανιά και να κινδυνεύετε να σας μαζέψει η Αστυνομία. Η παγκοσμιοποιημένη και εκσυγχρονισμένη μορφή επαιτείας απαιτεί μόνο μια σύνδεση ίντερνετ και στοιχειώδη γνώση Αγγλικών. Αν είστε δε τυχεροί χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου θα ανταποκριθούν στην έκκληση σας, αποστέλλοντάς σας τον «οβολό» τους, που μπορεί να κυμαίνεται από μερικά σεντς μέχρι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Πριν μερικά χρόνια μια υπερχρεωμένη νεαρή Αμερικανίδα, η Κάριν, διαπίστωσε ότι τα χρέη της από τις πιστωτικές κάρτες που διέθετε και τις οποίες είχε υπερφορτώσει έφθαναν τα 20.000 δολάρια. Χωρίς λοιπόν να χάσει πολύ χρόνο έστησε ένα site χαμηλού προϋπολογισμού, μέσω του οποίου ζητούσε ευθέως ελεημοσύνη από τους επισκέπτες. Έγραφε μεταξύ άλλων «….Το όνομά μου είναι Κάριν, είμαι πραγματικά συμπαθητική και ζητώ τη βοήθειά σας! Η ουσία είναι ότι έχω αυτό το τεράστιο χρέος από πιστωτικές κάρτες και χρειάζομαι 20.000 δολάρια για να το ξεπληρώσω. Αυτό που χρειάζομαι είναι 1 δολάριο από 20.000 ανθρώπους ή 2 δολάρια από 10.000 ανθρώπους ή 5 δολάρια από 4.000 ανθρώπους - καταλαβαίνετε. Έτσι, αν σας περισσεύουν ένα ή δύο δολάρια, παρακαλώ στείλτε τα. Μαζί θα εξαφανίσουμε το χρέος των πιστωτικών καρτών από τη ζωή μου!». (!!!). Η Κάριν είχε και μια απάντηση για όσους τυχόν αναρωτήθηκαν τι έχουν να κερδίσουν δείχνοντας κατανόηση στο «πρόβλημά» της. «Θα είμαι ειλικρινής: Δεν έχετε να κερδίσετε τίποτε. Αλλά πιστεύω στο Κάρμα. Αν με βοηθήσετε, τότε κάποια στιγμή κάποιος θα βοηθήσει και εσάς, όταν το χρειαστείτε. Γι' αυτό βοηθήστε με και ίσως κάποια ημέρα θα μπορέσω να σας βοηθήσω κι εγώ»... Και πράγματι η Κάριν βρήκε…. φιλάνθρωπους (ή μήπως κορόιδα?) και τη βοήθησαν (βλ. εδώ). Τώρα αν ξαναφόρτωσε τις πιστωτικές της κάρτες και ξαναβγήκε στη ζητιανιά, δεν το γνωρίζω.
Αυτή η μορφή επαιτείας το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ανοδική τάση, ώστε έχουν κάνει την εμφάνισή τους και «ειδικές» ιστοσελίδες, (βλ. εδώ) όπου δίνονται συμβουλές στους επίδοξους «επαίτες» για την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του διαδικτύου και για τους τρόπους με τους οποίους θα κινητοποιήσουν περισσότερους «δωρητές». «Είναι πιθανότερο να βοηθήσουμε ανθρώπους για τους οποίους μπορούμε να νιώσουμε συμπόνια και ότι συμπάσχουμε», εξηγεί ο ειδικός σε θέματα Ψυχολογίας του διαδικτύου, Ανταμ Τζόινσον. «Όταν βλέπουμε στο δρόμο έναν άνθρωπο με φθαρμένα και βρώμικα ρούχα, δυσκολευόμαστε να ταυτιστούμε μαζί του. Στο διαδίκτυο όμως, οι άνθρωποι δίνουν πολλές πληροφορίες για το ποιοι είναι, πώς σκέφτονται, γιατί θέλουν τα χρήματα. Όσο περισσότερες πληροφορίες δίνουν, τόσο πιθανότερο είναι να νιώσουμε συμπόνια γι αυτούς», συμπληρώνει. Η πληθώρα όμως των «επαιτών» έχει αρχίσει να κάνει καχύποπτους τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι δεν είναι πλέον τόσο πρόθυμοι να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους εκκλήσεις, δεδομένου μάλιστα ότι αρκετές περιπτώσεις έχουν αποκαλυφθεί ως απάτες.
Από μικρή είχα μια αντιπάθεια προς την επαιτεία. Σπανιότατα ανταποκρίνομαι προς την έκκληση για βοήθεια. Θεωρώ, εκτός εξαιρετικών βέβαια περιπτώσεων (όπως π.χ. είναι η περίπτωση της Βουλγάρας συνδικαλίστριας Κ. Κούνεβα που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι), ότι η ανταπόκριση σε έκκληση για δωρεά ενθαρρύνει την οκνηρία και συχνά την απάτη.
Εσείς τι λέτε????





53 σχόλια:

MARINOS είπε...

χεχε!

Διάβασα και εγω για πολλές παρόμοιες περιπτώσεις που πολύ απλά δημιουργούν μια ιστοσελίδα και ζητούν από τον κόσμο να τους χορηγήσει για κάθε τι απίθανο λένε...

Από "δεν έχω χρήματα για τις σπουδές μου" και "θένω να γυρίσω τον κόσμο" μέχρι το "είμαι άνεργος και έχω 8 παιδιά"

Το πιο γελοίο είναι τα email που σου προσπαθούν να σου επιβάλουν πως "αν στείλεις αυτό το email σε 10 φίλους σου, τότε η microsoft/yahoo/google θα προσφέρει 10 δολάρια."

Καλή σου μέρα!

Independent είπε...

Καλησπέρα Μερόπη μου. Εξαιρετική η ανάρτησή σου, θα μπορούσες κάποια στιγμή να εκδόσεις τις αναρτήσεις σου σε βιβλίο...σκέψου το, δεν είναι κοπλιμέντο αλλά μια σκέψη μου...

Όσον αφορά την επαιτεία, θα συμφωνήσω μαζί σου. Έχω μια απέχθεια σε κάθε μορφής ζητιανιά. Βοηθώ όσο και όταν μπορώ ανθρώπους που έχουν μια ανάγκη, αλλά αδυνατώ να συμμετάσχω σε οποιασδήποτε μορφής ελεημοσύνη-πονηριά-ανεγκεφαλιά.

Το να κάνεις 5 ή 10 παιδιά είναι δικαίωμά σου. Το να κλαίγεσαι για το πως θα τα μεγαλώσεις όμως είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα, λίγο με αγγίζει και καθόλου δεν με διακινεί συναισθηματικά να σε βοηθήσω οικονομικά. Εάν δεν μπορείς να φροντίσεις τα παιδιά σου, κακώς τα έκανες, και αφού τα έφερες στον κόσμο, υπάρχουν πολλές δομές κρατικές που θα δεχτούν να τα φιλοξενήσουν και να αναλάβουν τις ανάγκες τους μιας και συ ώς μάνα δεν δύνασαι.

Όσον αφορά δε το διαδίκτυο και την κάθε είδους απατο-κατασταση για να σου αποσπάσουν χρήματα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προσωπικά, κάνω αμέσως delete σε άγνωστα emails.

Καλό ΣΚ να χεις

xasodikis είπε...

Να σου πω Μερόπη μου, αυτήν την εποχή που έχουμε να πλερώσουμε τα ταμεία μας, ένα τέτοιο διαδικτυακό "βοηθάτεμεκαλέ" αρχίζει να μου φαίνεται συμπαθητική λύση... :))

Καλό Σ/Κ!

marianaonice είπε...

Μερόπη μου καλά χτύπησες πάλι φλέβα μ' αυτή σου την ανάρτηση!
Καλά λες μας έχουν βομβαρδίσει τελευταία τέτοιου είδους mails! Εκτός από αυτά που σου λένε "you are the winner!", έχουμε και τους διαδικτυακούς επαίτες!!
Πολύ σωστά όσα επισημαίνεις και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!
Απατεωνιές μου φαίνονται εμένα όλα αυτά και τίποτε περισσότερο!!
Όσο για τα 10 και πάνω παιδιά αν θες κάντα αλλά είναι πρόβλημά σου! Όχι δικό μου!
Καλησπέρα!!
:)))

stalamatia είπε...

Επειδή είμαι και από χωριό εδώ ταιριάζει το άλλοι γ....και άλλοι πληρώνουν?.Ελεος πια.

Meropi είπε...

-@ Μαρίνο μου,
Αλήθεια είχα πάντα αυτή την απορία. Πράγματι δίνει λεφτά η microsoft/yahoo/google με την αποστολή του email? Πιστεύω ότι όχι, αλλά γιατί το αναφέρουν???? Τι κερδίζουν από τους αφελείς που στέλλουν το email? Έχεις καμιά ιδέα? Φυσικά ποτέ δεν έστειλα τέτοιου είδους email.

-@Independent μου,
σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Αλλά όχι ευχαριστώ για το βιβλίο. Χα χα χα! Δεν είμαι ψώνιο.

Meropi είπε...

-@ Χασοδίκη μου,
έχεις δίκιο. Ας δοκιμάσουμε κι εμείς τη ζητιανιά. Κάνε την αρχή και εγώ ακολουθώ κατά πόδας. Πού ξέρεις? Μπορεί να πλουτίσουμε. Χα χα χα!!!

-@ Μαριάνα μου,
θυμάσαι τις προάλλες που συζητούσαμε και λέγαμε τι άγχος είχαμε όταν είμαστε νέες μαμάδες? Δεν υπήρχε τότε διαδεδομένο το διαδίκτυο να βάλουμε καμιά έκκληση για δωρεές, προκειμένου να μας φύγει το άγχος!! Χα χα χα!!!

Χαρά Τσακίρη είπε...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου και χαιρομαι παντα να διαβαζω το πολυ ενδιαφεροντα θεματα που ανεβαζεις!

Meropi είπε...

-@ Σταλαματιά μου,
στη συγκεκριμένη περίπτωση της μητέρας των οκταδύμων, κανένας δεν γα.... Εξωσωματική γονιμοποίηση έγινε. Χα χα χα!

Meropi είπε...

Καλώς τη -@Χαρά μου. Κι εγώ χαίρομαι όταν με επισκέπτεσαι.

Maria Tzirita είπε...

Εγώ Μερόπη μου λέω ν'αφήσω γρηγορα το σχόλιό μου και να πάω να φτιάξω την ανάλογη ιστοσελίδα, γιατί κι εγώ κάτι χρέη τα έχω εδώ που τα λέμε και δε θα μου ερχόταν καθόλου άσχημα να μαζέψω μερικά ευρουλάκια αυτή τη στιγμή! Λοιπόν, είμαι η Μαρία κι είμαι πολύ συμπαθητική, όποιος έχει ευχαρίστηση ας αγοράσει το βιβλίο μου κι αν έχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση ας αγοράσει και τα δύο! Χα,χα, Μεροπίτσα μου, πολύ γέλασα με το θέμα αυτό - τώρα αν είναι για γέλια ή για κλάμματα δεν ξέρω, αλλά προτιμώ την πρώτη εκδοχή! Σε γλυκοφιλώ!

gerasimos είπε...

Eγώ αν και συμφωνώ θ' αρχίσω να δίνω γιατί έχω κερδίσει τόσες φορές το ισπανικό λόττο (χωρίς καν να έχω παίξει!) μέσω ίντερνετ, που έχω γίνει ζάμπλουτος! :-P

Justine's Blog είπε...

Εγώ μπήκα εδώ να δώσω μια ευχή για την αγάπη στην ευρύτερη μορφή της. Ν΄αγαπάς και ν΄αγαπιέσαι, πέροχη, καθάρια, πολιτικοποιημένη Μερόπη μου.
Φιλιά απο το Μόντρεαλ του ήλιου!

dyosmaraki είπε...

Βρίσκω πολύ σημαντικό το θέμα που θίγεις και συμφωνώ με τις θέσεις σου. Συγκλονίστηκα τις προάλλες όταν άκουσα πως 2 νεαρές αδελφές βγήκαν για επαιτεία στο διαδίκτυο προκειμένου να καλύψουν το κόστος των σπουδών τους γιατί καθώς έλεγαν τα χρήματα που τους έστελναν οι γονείς τους δεν τους έφταναν.

Η μία από τις δύο πρόσφερε ως αντάλλαγμα το κορμί της για 3 μήνες και η δεύτερη την παρθενιά της!!!! Τελικά πρόκειται για επαιτεία η για πορνεία με πρόσχημα την επαιτεία????
Οσο για τις υπόλοιπες περιπτώσεις πρόκειται περί επαιτείας η περί καθαρής απάτης με πρόσχημα την επαιτεία????

Η επαιτεία είναι καταδικαστέα και δεν συγχωρείται κατά τη γνώμη μου σε οποιαδήποτε μορφή. Ειδικά στο διαδίκτυο νομίζω πως θα πρέπει να έιμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις και να μην ενδίδουμε.

Συνήθως "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός"....

Καλό βράδυ εύχομαι

Meropi είπε...

-@ Μαρία μου,
άντε τι κάθεσαι? ρίξε κι εσύ μια έκκληση. Είμαι σίγουρη ότι είσαι πιο συμπαθητική από την Αμερικάνα την Κάριν. Χα χα χα!

-@ Γεράσιμε μου,
κι εγώ έχω κερδίσει το λόττο υπό προϋποθέσεις λέει. Χα χα χα!!! Κι όμως υπάρχουν αφελείς που απαντούν και σ' αυτά τα μηνύματα.

Meropi είπε...

-@ Ιουστίνη μου
κι εσύ να χαίρεσαι τις αγάπες σου (τις κάθε είδους) και να είσαι πάντα καλά.

-@dyosmaraki μου,
δεν την πήρα είδηση αυτή την ιστορία με τις δύο αδελφές, αλλιώς θα την έβαζα κι αυτήν στην ανάρτηση μου. Αυτή η ιστορία μάλλον ιστορία πορνείας μου μυρίζει.

MARINOS είπε...

@Meropi:
Δεν δίνουν λεφτά ούτε η google/microsoft/yahoo.
Το λένε απλά για να ευαισθητοποιήσουν.

Εμένα το πιο γελοίο email που μου έστειλαν ήταν ένα για τον Αγιο Νεκτάριο.

Στο τέλος ο.. "άγιος" με απειλούσε πως αν δεν στείλω το email σε 10 φίλους μου, τότε δε θα είχα την ευλογία του για 10 χρόνια..Μπρ!

αθεόφοβος είπε...

Φαντάζομαι ότι αυτή η Ελενα από την Ρωσία έιναι η ίδια που έστειλε και σε μενα e-mail ζητώντας λεφτά για να αγορασει μια σόμπα!

VAD είπε...

Από Νιγηρία,Ζιμπάμπουε,Κύπρο και..και...και...τελειωμό δεν έχουν,ο μπαμπάς μου ο φύλαρχος που εχει πολλά λεφτά αλλά δεν μπορει να τα βγάλει στο εξωτερικό,δωσε τον αριθμ.λογαριασμου σου,ειμαι στην Κύπρο φυλακισμένη,ενώ το εμαιλ ερχόταν από Μπουργκίνα Φάσσο,τέτοια τρελά,ε, όχι και να μασήσουμε;

Meropi είπε...

-@ Μαρίνο μου,
τον τελευταίο καιρό εμένα μου έρχεται mail από μια Ορθόδοξη Ιερά Μητρόπολη στο Κόσσοβο (μάλλον Σέρβικη θα είναι). Δεν λέει ευθέως για δωρεές, αλλά μάλλον τέτοιες θα ψάχνει. Και φυσικά εγώ κάνω την κουτή. Χα χα χα!

-@ Αθεόφοβε μου,
για την ίδια Ρωσίδα πρόκειται. Χα χα χα!!!

Meropi είπε...

-@Vad μου,
για φαντάσου, μέχρι και την Κύπρο χρησιμοποιούν για να αποσπούν χρήματα!!!

rain είπε...

Να σου πω την αλήθεια κάτι είχα ακούσει αλλά τώρα ενημερώθηκα καλύτερα!
Δεν το είχα σκεφτεί! Οποτε δηλαδή κάποιος φχαριστιέται να σκορπάει μπάινει στο διαδίκτυο και εμείς βγάζουμε τα σπασμένα του? ρε τι είμαστε εμείς οι άνθρωποι!
Φυσικά εξαιρούνται εκείνοι ξπου έχουν πραγματική ανάγκη!
Τι να πω..Τι άλλο ακόμα!
Καλημέρες πολλές μερόπη μου

leondokardos είπε...

Σήμερα νομίζω οτι δε μπορούμε πια να διακρίνουμε ποιός έχει πράγματι ανάγκη χρημάτων, ποιός είναι πράγματι φτωχός ποιός είναι ανήμπορος να δουλέψει. Και εγω είμαι πολύ επιφυλαχτικός στις παρακλήσεις επαιτών.
Απίστευτο όμως οτι οι νέες τεχνολογίες χρησιμεύουν και για.... ηλεκτρονική επαιτεία !!!

barel είπε...

Κάποια είναι σίγουρα παραπλανητικά αλλά η ανέχεια καμιά φορά οδηγεί τους ανθρώπους κάθε μέσο για επιβίωση.

Meropi είπε...

-@Βροχούλα μου,
καλημέρα. Είδες??? Η Αμερικανίδα Κάριν γέμισε τις κάρτες της με καταναλωτικά αγαθά και μετά ζητούσε να τις πληρώσουν άλλοι. Πιστεύω ότι καλόμαθε και θα το συνέχισε και μετά.

-@Λεοντόκαρδε μου,
κι εγώ σπάνια δίνω κάτι για βοήθεια. Στους ζητιάνους του δρόμου σχεδόν ποτέ. Πρέπει να ξέρω σίγουρα ότι αυτός που τα ζητάει είναι αναξιοπαθής.

-@ Βarel μου,
πιστεύω ότι από αυτούς που κάνουν έκκληση για βοήθεια ένα πολύ μικρό ποσοστό την αξίζει.
Είδες το σκίτσο σου??? Το δανείστηκα. Πιστεύω ότι έχω την συναίνεση σου.

jf είπε...

Άραγε με δόσεις δέχονται; Τα 5 τώρα και τα υπόλοιπα αργότερα...:))

Καλό το σκίτσο του @Barel !!!

Καλό Σ/Κ

phlou...flis είπε...

Καλησπέρα καλοί μου άνθρωποι, Μερόπη και σ' όλες/ους φίλες/ους τη προβληματικής Μερόπης. Είμαι 53 χρονών και έχω ένα παιδί που δν εργάζεται και μια σύζυγο ...ενώ οι γονείς μου είναι ... και τα παθερικά μου ... 10 εκατ. έλληνες αν μου στείλουν 0.0134 ευρώ ο καθένας θα με βοηθήσουν να πληρώσω το χρέος να μη μου κατασχέσουν ....

ΥΓ Πάρτε το μνμ αυτό σαν ...πλάκα ή στα σοβαρά. Θα το εκτιμήσω δεόντως. Ακόμα και αν ανταποκριθούν 134.000 συνέλληνες από 1 ευρώ ο καθένας

katerina είπε...

Μερόπη καλησπερα,
μικρός ο κόσμος Μερόπη μου.
Η Ελενα ειναι προφανως ...κοινή μας φίλη.

Να σου πω την αλήθεια, εγώ δίνω. Ισως γιατί βαρεθηκα πια να αναρωτιέμαι αν με εξαπατούν ή όχι. Αποδέχτηκα ότι με εξαπατουν ΟΛΟΙ, κι έτσι σκέφτομαι ότι αυτό, το ελάχιστό που μπορώ να δώσω, που ίσως να μην εχει για μένα κάποια ιδιαίτερη σημασία, κάποιος, κάπου κάποτε, μπορεί πραγματικά να το έχει ανάγκη.

Αλλωστε Μερόπη μου, αν σταματουσα να ...δίνω, σε όσους ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ μου, με εξαπατούν, θα έπρεπε, πριν και πάνω απο όλα, να σταματήσω να πληρώνω φόρους.
Ε, αφου τα δίνω σε ...αυτούς, το ένα ευρώ δεν θα δώσω, στον επαιτη;

Meropi είπε...

-@JamanFou μου,
αν κατάλαβα καλά σκοπεύεις να ανταποκριθείς στις εκκλήσεις για βοήθεια. Βρε αυτοί δέχονται και 1€ τώρα και 1€ μετά. Φασούλι φασούλι γεμίζει το σακκούλι τους. Χα χα χα!

-@ Φλούφλη μου,
με γεια το νέο λουκ (αβαταρ). Πολύ συμπαθητικό. Βάλε κι αυτό στην έκκληση για βοήθεια και είμαι σίγουρη ότι θα μαζέψεις πολλά. Χα χα χα!!!

-@ Κατερίνα μου,
μη μου πεις ότι έστειλες χρήματα στη Ρωσίδα ζητιάνα!!! Αχ βρε Κατερινάκι θα σε μαλώσω.

Eva Neocleous είπε...

Μερόπη μου καλησπέρα,
και πάλι καταφέρνεις να αναδείξεις ένα κοινωνικό θέμα με εύστοχο τρόπο.Πολύ καλή η ανάρτηση.
Δε θα μπορούσε να μην εκσυγχρονιστεί και η επαιτεία σήμερα.Και βέβαια η διαδικτυακή επαιτεία μπορεί να ξεγελά και να είναι πιο αποτελεσματική.
Σίγουρα δε μιλάμε για ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και όπου εκεί θα πρέπει να λειτουργεί το κράτος πρόνοιας και άλλοι φορείς για παροχή βοήθειας.

jf είπε...

Δεν τόπιασες Μερόπη!
Περί μούντζων/φασκέλων ο λόγος: τα 5 τώρα και τα υπόλοιπα 5 με δόσεις... :)))

Meropi είπε...

-@ Εύα μου,
νομίζω ότι στην αρχή τουλάχιστον ήταν αποτελεσματική η διαδικτυακή επαιτεία. Τώρα ο κόσμος έχει γίνει πιο φειδωλός.

-@ JamanFou μου
χα χα χα!!! Καλό αυτό. Λέω κι εγώ την έπιασε το φιλανθρωπικό της τη συγχωριανή????

Σοφία είπε...

Σε ζητιάνους δεν δίνω ποτέ, ούτε στο διαδίκτυο ούτε πουθενά. Αν κάποιος συγκεντρώνει χρήματα για κάποιο καλό σκοπό ή κάνει κάτι αξιόλογο για τα χρήματα που ζητάει (και δεν εννοώ να έρχεται στο τραπέζι σου να σου αφήνει ένα πακέτο χαρτομάντηλα και να λέει δώσε κάτι, δώσε κάτι) τότε δίνω ευχαρίστως.

habilis είπε...

Δόσαμε -δόσαμε..

Meropi είπε...

-@ Σοφία μου,
κι εγώ ακριβώς έτσι.

-@Habilis μου,
καλώς μου ήρθες. Είχες καιρό να φανείς.

αντωνης είπε...

Μεγαλο το ζητημα που εθεσες Μεροπη (για πολλοστη φορα βεβαιως βεβαιως).

Δεν δινω σχεδον ποτέ σε κανενα.

Αναφερω ενα παραδειγμα.
Παλιοτερα πηγαιναμε ταξιδι στο χωριο μας. Ειχε λοιπον η μανα μου διαφορα φαγωσιμα για το δρομο. Ηρθε ενα παιδακι σε καποιο φαναρι και απλωσε το χερι του. Τοτε η μανα μου του εδωσε κατι φαγωσιμο. Δεν το πηρε! Προφανως γιατι δεν ειχε αναγκη απο φαϊ αλλά απο λεφτα για να πληρωσει αυτους που τα βγαζουν να ζητιανεψουν.

Εγω τον τελευταιο καιρο οταν καποιος μου ζηταει οτιδηποτε, του λεω να παει ή εξω απο τη Βουλη ή στον Εφραιμ. Εκεινοι ολο και κατι εχουν να τους δωσουν, εμεις τι να δωσουμε;

Καλη Κυριακη
:)

Meropi είπε...

-@ Αντώνη μου,
κι εγώ δεν δίνω τίποτε απολύτως στα φανάρια. Εκεί όταν δίνεις σίγουρα συντηρείς την οκνηρία, αλλά και την εκμετάλλευση των μικρών παιδιών από επιτήδειους.

Ανώνυμος είπε...

Η γυναίκα με τα 8δυμα και τα άλλα 6παιδιά είναι τρελλή, όποιος έχει κατάθλιψη και χαμηλό εισόδημα δεν γεννάει σαν κουνέλι, ποιός θα θρέψει τα παιδιά; Kαι οι γιατροί μάλλον για το κέρδος της δημοσιότητας το έκαναν αδιαφορώντας για τα άμοιρα τα βρέφη. Και δεν βλέπω γιατί οι υπόλοιποι να πληρώσουμε τα σπασμένα. Το ίδιο ισχύει για τους λογείς ζητιάνους που βλέπουμε. Συνήθως δεν δίνω. Ουτε σε ρακένδυτους, ούτε σε παιδιά, ούτε σε ηλικιωμένους που τρέμουν ολόκληροι. Πόσο μάλλον σε εκείνους που κάνουν τη κατάντια τους θέμα στο διαδίκτυο, στη τηλεόραση, στο ραδιόφωνο. Γιατί κατάντια είναι να καλείς άλλους να σε ξελασπώσουν απο τα χρέη σου. Αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη φαίνονται (η Κούνεβα-παιδιά με καρκίνο)..οι άλλοι είναι ανεύθυνη κοροϊδία.

Meropi είπε...

-@ Λένα μου,
ναι, κατάντια είναι τέτοιου είδους ζητιανιά, συμφωνώ

Dr_MAD είπε...

ιουκ! είναι εξαιρετικά ανόητο μπλιαχ

τι θα δούμε ακόμα???

Unknown είπε...

Η ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΑΠ΄ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ;!

Unknown είπε...

Η καρδιά μου έχει σπάσει τα τελευταία δύο χρόνια και ήταν σαν να μην βρήκα ξανά ποτέ αυτό που λέγεται αγάπη. Φώναξα και φώναξα για μέρες και νύχτες για τα τελευταία δύο χρόνια αναζητώντας βοήθεια για το πώς θα μπορούσα να πάρω πίσω τον σύζυγό μου αλλά δεν μπορούσα να πάρω βοήθεια γύρω από τη στιγμή που έψαχνα για βοήθεια στο διαδίκτυο όπου βρήκα τον Dr goko επαίνεσε και που δόθηκε από τόσους πολλούς πολίτες παγκοσμίως για τις καλές πράξεις του. Τον ήρθα σε επαφή με για βοήθεια και με διαβεβαίωσε και μου είπε ότι οι ημέρες μου λύπης τελείωσαν τον αμφέβαλα αρχικά γιατί δεν μπορούσα να αντέξω τον πόνο πια. Μου είπε και μου εγγυάται ότι ο σύζυγός μου θα πάει πίσω σε μένα μέσα σε 48 ώρες αφού τελειώσει με την προετοιμασία της βοήθειας μου και έκρυψα στα λόγια του και ακολούθησα τις οδηγίες του και έχω εμπιστοσύνη σε αυτόν και βλέπω ο άντρας μου να επιστρέφει μου και είμαι χαρούμενος και πάλι με ένα υπέροχο, φροντίζοντας σύζυγο ευλογημένο με δύο υπέροχα παιδιά γι 'αυτό δεν θα σταματήσω να λέω για την καλή δουλειά του. μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για οποιαδήποτε βοήθεια στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του: Dr.gokosspiritualcaster@gmail.com μπορείτε να του δώσετε να τον προσθέσετε σε chat και chat Viber +2348056398964

Elena Nino είπε...

Το δάνειο προσφέρει εμπιστοσύνη και σοβαρότητα. Είμαι φυσικό πρόσωπο που προσφέρει δάνειο μεταξύ ατόμων και εταιρειών, για όλες τις άλλες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: elenanino0007@gmail.com

Williams Loans είπε...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΑΝΕΙΟ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ.
(williamloans14@gmail.com)

Είστε ευπρόσδεκτοι σε αυτή την εταιρεία σε αυτήν την εταιρεία Δίνουμε προσωπική δάνειο
και επιχειρηματικά δάνεια με επιτόκιο μόνο 2%, προσφέρουμε Δάνειο από
2.000 € έως 5.000.000 €,
Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο για την επιχείρησή σας ή για να πληρώσετε τα χρέη σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν για να επεξεργαστείτε το έντυπο δανείου αίτησης

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΤΕ ΤΩΡΑ.

1. Ονοματεπώνυμο: _________________
2. Τηλέφωνο: __________________
3. Χώρα: ___________________
4. Φύλο: _____________________
5. Επάγγελμα: _______________________
6. Μηνιαίο εισόδημα: ______________
7. Απαιτούμενο ποσό δανείου: ___________
8. Διάρκεια: __________________
9. Ηλικία: _______________________

Επικοινωνήστε με το γραφείο μας με το παρακάτω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: williamloans14@gmail.com
WhatsApp: +2348027965239

Χαιρετισμοί,
Δάνεια του Williams.

ROSE ANDERSON είπε...

Ψάχνετε για ένα στιγμιαίο δάνειο μετρητών; Η εταιρεία μας λειτουργεί σύμφωνα με σαφείς, ευέλικτους, διαφανείς και κατανοητούς όρους. Προσφέρουμε πολύ χαμηλά επιτόκια σε σχέση με την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας (ύφεση) στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μπορεί να έχετε κακή πίστωση, η εταιρεία μας προσφέρει τώρα ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου, έτσι τι χρειάζεστε για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας; Ή χρειάζεστε χρήματα για προσωπικούς σκοπούς; Γιατί να μην επικοινωνήσετε μαζί μας τώρα που προσφέρουμε άτομα και νόμιμα δάνεια με επιτόκιο 3% για μέγιστη περίοδο 25 ετών. Ο ενδιαφερόμενος αιτών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω
e-mail τώρα: paulsonloaninvestment@gmail.com

Viber: +44 7441 394017

Baldan είπε...

Γεια σε όλους!
Είμαι η Ήρα, που ζει σήμερα στην Πάτρα της Ελλάδας. Είμαι μια χήρα αυτή τη στιγμή με δύο παιδιά και ήμουν κολλημένη σε μια οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο και έπρεπε να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες εταιρείες δανείων τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία, και οι περισσότερες τράπεζες μείωσαν την πίστωση μου. Αλλά όπως ο Θεός θα το είχε, εισήγαγα σε μια συνεταιριστική επιχείρηση από έναν άνθρωπο του Θεού έναν δανειστή ιδιωτικού δανείου ο οποίος μου έδωσε δάνειο 80.000 ευρώ και σήμερα είμαι ιδιοκτήτης επιχείρησης και τα παιδιά μου το κάνουν καλά αυτή τη στιγμή, πρέπει να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε επιχείρηση για να εξασφαλίσετε ένα δάνειο χωρίς εγγύηση, χωρίς πιστωτική επιταγή, χωρίς συνυπογράφο με μόνο επιτόκιο 2% και καλύτερα σχέδια αποπληρωμής και χρονοδιάγραμμα. Επικοινωνήστε με τον κ. Dante Paola μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dantecooperativehelp@hotmail.com Δεν ξέρει ότι το κάνω αυτό, αλλά είμαι τόσο ευτυχισμένος τώρα και αποφάσισα να αφήσω τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα γι 'αυτόν και επίσης θέλω ο Θεός να τον ευλογήσει περισσότερο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του: dantecooperativehelp@hotmail.com για γρήγορη συνομιλία ή whatsapp / +35677926593

Ευχαριστώ
Ήρα

dunham είπε...

Παρέχουμε Προσωπικά Δάνεια και Επιχειρηματικά Δάνεια με προσιτό ενδιαφέρονεπιτόκιο για μόλις 2% ανά έτος, αλλά αυξάνονται μηνιαίως. Εργαζόμαστε εγχώριακαθώς και διεθνείς, οι πηγές χρηματοδότησής μας ειδικεύονται στη δημιουργικήλύσεις για την κάλυψη των αναγκών σας για επέκταση, ανάπτυξη κλπ. επικοινωνήστε μαζί μαςπερισσότερες πληροφορίες: (vazquezdanielaguilar@gmail.com) πρέπει να σιγουρευτείτε όλαη απάντηση πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας μας vazquezdanielaguilar@gmail.comΠΡΩΤΕΣ απαραίτητες πληροφορίεςΟνομα και επίθετο :Προσωπικό τηλέφωνο:Χώρα :Διεύθυνση :Κατάσταση :Ηλικία:Φύλο:Έχετε υποβάλει αίτηση πριν; :οικογενειακή κατάσταση :Το ποσό δανείου που απαιτείται ως δάνειο:Διάρκεια δανείου:Σκοπός δανείου:Επάγγελμα:Μηνιαίο εισόδημα :επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: (vazquezdanielaguilar@gmail.com)

Unknown είπε...

Γειά σου,

Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +15125961871

Είμαστε πιστοποιημένοι,
αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

Τις καλύτερες ευχές,
Ντέρεκ Ντάγκλας
easyloanfirm2020@gmail.com



3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

Unknown είπε...

Γειά σου,

Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +15125961871

Είμαστε πιστοποιημένοι,
αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

Τις καλύτερες ευχές,
Ντέρεκ Ντάγκλας
easyloanfirm2020@gmail.com



3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

Loan Offer. είπε...

Χρειάζεστε επιχειρηματικό ή προσωπικό δάνειο για την προώθηση των επιχειρηματικών και προσωπικών σας αναγκών; Η Dakany Investment Finance παρέχει σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο χρηματοοικονομικές λύσεις και δάνεια, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν μέσω των αφοσιωμένων ειδικών και των ομάδων μας. Οι τιμές μας είναι αρκετά ευέλικτες για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε ατόμου ή επιχείρησης για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους επενδυτικούς σας στόχους και να ενισχύσετε μια μακροχρόνια σχέση μαζί σας καθώς οι ανάγκες της επιχείρησής σας διευρύνονται. Επεκτείνουμε και μεγαλώνουμε μαζί σας ανάλογα, παρέχοντάς σας όλη την οικονομική υποστήριξη που θα χρειαζόσασταν σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης της επιχείρησής σας προς την ανάπτυξη. Επικοινωνήστε μαζί μας: dakany.endre@gmail.com

Loan Offer. είπε...

Προσφορά δανείου μεταξύ ιδιωτών Παρέχουμε δάνεια από 2.000 € έως 5.000.000 € με διάρκεια αποπληρωμής της επιλογής σας με επιτόκιο 2%. Email: dakany.endre@gmail.com

Unknown είπε...

Θέλετε να δανειστείτε και δεν ξέρετε πού να πάρετε ένα πραγματικό δάνειο?
Θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση αλλά δεν έχετε κεφάλαιο?
Χρειάζεται να κάνετε αίτηση για δάνειο για οποιονδήποτε λόγο?
Χρειάζεστε χριστουγεννιάτικο δάνειο?

Η ελπίδα σας είναι επιτέλους εδώ καθώς η Έλενα Νίνο παρέχει γρήγορα και αξιόπιστα δάνεια, η εξυπηρέτησή τους είναι 100% γνήσια και σας εγγυάται ότι θα λάβετε το δάνειό σας κατά την υποβολή αίτησης, επικοινωνήστε με email και εγκρίνετε σήμερα στη διεύθυνση: elenanino0007@gmail.com

Σας ευχαριστώ και ο Θεός να έχει καλά
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Ίνγκριντ

Loan Offer. είπε...

Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο;

Καλώς ορίσατε όλοι! Η δανειοδοτική μας ικανότητα κυμαίνεται από 2.000 € έως 3.500.000 € με λογικό επιτόκιο 2% με πολύ απλούς και απροβλημάτιστους όρους. Αν ενδιαφέρεστε, αφήστε το μήνυμά σας στο email: dakany.endre@gmail.com