Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αποχαιρετισμός στα ...όπλα!

Τέλειωσαν και οι εκλογές και γυρνάμε σιγά σιγά στην καθημερινότητα μας. Τα εκλογικά πάθη καταλαγιάζουν. Οι χαμένοι των εκλογών μαζεύουν τα κομμάτια τους και γυρνάνε κι αυτοί σε μια καθημερινότητα που ίσως την είχαν ξεχασμένη. Ήρθε ο καιρός να τη θυμηθούν. Για πολλούς από αυτούς δεν θα λυπηθώ καθόλου. Θεωρώ ότι η επιστροφή στο καβούκι τους ήταν αποτέλεσμα των πράξεων, αλλά και των παραλείψεων τους. Ας επιχειρήσω ένα κατάλογο με τους πολιτικούς που η αποχώρηση τους από την ενεργό πολιτική, αφού ούτε καν βουλευτές δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν, μου ξυπνά ευχάριστα αισθήματα, για να το πω ευγενικά, ως ευγενική κυρία που είμαι!

Γιώργος Αλογοσκούφης. Απογοητευμένος από την ηχηρή αποτυχία του στην Α΄ Αθηνών ο άλλοτε «Τσάρος της Απογραφής» (τρομάρα του!) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε πολιτική δραστηριότητα και επιστρέφει στα πανεπιστημιακά καθήκοντά του. Επιστρέφει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου θα διδάξει, φαντάζομαι, ότι άλλο οικονομική θεωρία και άλλο εφαρμογή της στην πράξη και μάλιστα σε μια χώρα, τόσο ιδιαίτερη, όσο η Ελλάδα.

Αναστάσης Παπαληγούρας. Αυτόν τον θυμάστε? Ίσως και να τον έχετε ήδη ξεχάσει, παρόλο που ήταν Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2009 (ναι, ναι ήταν Υπουργός μέχρι πριν λίγες μέρες). Την τελευταία χρονιά ήταν τόσο, μα τόσο αθόρυβος (πιο πολύ ακουγόταν ο Υφυπουργός Π. Καμμένος, παρά αυτός)! Έδινε δε την εντύπωση ότι ήταν πιο κουρασμένος και από τον «Κουρασμένο»!! Κατά την πρώτη όμως θητεία του ως Υπουργός Δικαιοσύνης, τότε που δεν ήταν και τόσο κουρασμένος, φρόντισε να "εφοδιάσει" την ηγεσία του Αρείου Πάγου με δύο δικαστικούς λειτουργούς που θα μείνουν αξέχαστοι, ιδίως σ’ εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους αλήστου μνήμης κ.κ. Ρ. Κεδίκογλου και Γ. Σανιδά.

Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Πάει και η μεγάλη αναμορφώτρια του ασφαλιστικού μας συστήματος! Η αδυναμία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ να καταβάλουν τις συντάξεις των επόμενων μηνών, όπως αποκαλύφθηκε από τις επιστολές που έστειλαν οι διοικήσεις των δύο Ταμείων, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έδειξε και την αποτυχία της να προλάβει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Επιστρέφει σπίτι της για να κοιτάξει τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Λευτέρης Ζαγορίτης. Ο πιστός «ακόλουθος» του κ. Καραμανλή που προέτρεπε τους Νεοδημοκράτες να «μαυρίσουν» όσους τους πλήγωσαν, υπέστη, πρώτος αυτός, το «μαύρισμα»! Λέγεται ότι, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων που απαγορευόταν αντισυνταγματικά, κατά τη γνώμη μου, η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, αυτός, καταστρατηγώντας το νόμο με τρόπο που δείχνει κουτοπονηριά, περιέτρεχε τα ΜΜΕ (κυρίως τους ραδιοφωνικούς σταθμούς) και διέδιδε ότι η ψαλίδα έκλεισε και το κόμμα του πάει καλά!!!! Οι πολίτες, του απέδειξαν τελικά πόσο καλά πήγαινε….

Γιάννης Βαληνάκης. Πανεπιστημιακός κι αυτός σαν τον Αλογοσκούφη που μάλλον θα γυρίσει στην πανεπιστημιακή του έδρα, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί στα Δωδεκάνησα. Αντ’ αυτού εξελέγη η …Τσαμπίκα Ιατρίδου!! Κρίμα, οι Έλληνες πολίτες δεν εκτίμησαν δεόντως τον ιδιοφυή χειρισμό του «Μακεδονικού ζητήματος» από τον εν λόγω Υφυπουργό Εξωτερικών!! Εξάλλου, ποιος δεν θυμάται την ιστορία με τη σύζυγο του Γ. Βαληνάκη, δικηγόρο Χριστίνα Βαληνάκη, συνεργάτη του επίσης δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου, η οποία έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης, όταν γινόταν έρευνα για το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα»!

Αχιλλέας Καραμανλής. Απέτυχε να εκλεγεί και ο πολιτικός αυτός «ογκόλιθος» που για χάρη της εκλογής του, πριν μερικά χρόνια, το Εκλογοδικείο έβγαλε αυτή την αλήστου μνήμης πρωτοφανή απόφαση ότι στα έγκυρα ψηφοδέλτια προσμετρώνται και τα …λευκά και αυτό γίνεται ….μόνο στη Μακεδονία, όπου εκλέγεται ο «θείος»! Ευτυχώς οι πολίτες δεν ξέχασαν ότι αυτή η απόφαση στάθηκε αιτία να καταδικαστούμε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον τιμώρησαν ανάλογα. Λέτε ο «θείος» να προσπαθήσει ξανά στη νέα Βουλή??? Πόσων χρονών θα είναι τότε? Γύρω στα 85 νομίζω. Νεώτατος, για να δοκιμάσει πάλι να ....ολοκληρώσει το έργο του!! Τώρα ποιο έργο του, μη με ρωτήσετε. Αγνοώ.

Ευάγγελος Μπασιάκος. Οι πολίτες έστειλαν στο σπίτι του και το «Βατοπεδινό» αυτόν Υπουργό, κάτι που δεν τόλμησε να κάνει ο Κώστας Καραμανλής. Λέγεται ότι έχει κάποια συγγένεια ή κουμπαριά μαζί του, δεν είμαι όμως βέβαιη.

Γιώργος Σουφλιάς. Άφησα τελευταίο το Γ. Σουφλιά, γιατί δεν τον στέλλουν σπίτι του οι πολίτες. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, αφού εκλέγεται χωρίς σταυρό στο Επικρατείας. Αποφάσισε να πάει μόνος του στο σπίτι του, γιατί διέγνωσε μια τάση «κραξίματος» από τους οπαδούς της ΝΔ. Ίσως μάλιστα να είναι ευκαιρία να φροντίσει τώρα, απερίσπαστος πια από τις ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ, να βγάλει και αυτή τη ρημάδα την οικοδομική άδεια που του λείπει για το εν λόγω σπίτι του!! Ή μήπως την έβγαλε ήδη και τον αδικώ?

Υ.Γ. Όταν σκέφτομαι ότι η πόρτα που κλείνει για το Γ. Σουφλιά, ανοίγει την πόρτα της Βουλής στον …Ευάγγελο Αντώναρο που παίρνει τη θέση του, ε, πώς να το κάνουμε, η χαρά μου ή μάλλον τα ευχάριστα αισθήματα μου μετριάζονται κάπως!!!





35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε εσύ Μερόπη, έλεος με τα μνημόσυνα!!!!!!
Τους έχασα από παντού και να τους βρίσκω μπρος μου, εδώ; Σε σένα;
Κι είναι και ώρα φαγητού....

ΔemΩΝ είπε...

Έφυγαν πιο πλούσιοι - από εμπειρίες προφανώς γιατί τα λεφτά τα αφήσανε στα υπερχειλίζοντα δημόσια ταμεία...

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη η μόνη θεωρία που ισχύει στην Ελλάδα είναι αυτή του χάους. Έτσι δεν μπορούν να σχεδιαστούν λύσεις, πόσω μάλλον αν οι σχεδιαστές είναι ανίκανοι ή περιστοιχίζονται από ανίκανους (η πλειονότητα των πορτραίτων που παρουσιάζεις).
Δεν είναι όμως αμέτοχος και ο περίφημος Ελληνικός λαός που όλοι τον καλοποιάνουν και κανείς δεν τον τραβαει από τ' αυτί. Ίσως να πρέπει οι γενιές των 30, 40, 50 (στην τελευταία φτάνω σε λίγο) να αποχωρήσουν επίσης, γιατί είναι μπολιασμένες με κομματική ασθένεια και μολύνουν και τους επόμενους.

αθεόφοβος είπε...

Όλοι όσοι αναφέρεις έτσι κι αλλιώς δεν έκαναν τίποτα.
Ένας όμως,αν και στα 80 του, ήθελε να ολοκληρώσει το έργο του και δεν τον άφησαν!
Να μην στεναχωρηθώ για τον Αχιλλέα;

VAD είπε...

Αυτό κι αν ειναι πολιτικός πολιτισμός που έλεγε και ο απελθών ανεψιος!Να κάνεις πολιτικό μνημόσυνο του Αχιλλεα!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αυτά λες και μαλλιοτραβιέμαι ώρες.
Μα ούτε τον θείο;
Δεν έχουν το Θεό τους!!!!

Swell είπε...

Καλησπέρα, οι Δωδεκανήσιοι Μερόπη δεν κόμισαν γλαύκα, εκλέγοντας την Τσαμπίκα στη θέση του Βαληνάκη. Ασε που έδωσαν άλλη μια απόδειξη ότι λατρεύουν το νεποτισμό.

Meropi είπε...

-@Φοράδα μου,
είπα να τους αποχαιρετήσω η καψερή! Να μην πάνε άκλαφτοι!!

-@ΔemΩΝ μου,
χα χα χα! Δεν κλείνουν τα Ταμεία από τον υπερχειλισμό!!

Meropi είπε...

-@Απόγονε μου,
ας ελπίσουμε ότι σιγά σιγά ο Έλληνας θα ωριμάσει πολιτικά. Πάντως να πω την αλήθεια μου, σ' αυτές τις εκλογές είδα μια κάποια ωριμότητα. Υπήρχε λιγότερη χαρτούρα τουλάχιστον. Επίσης λιγότερα αυτοκίνητα με σημαιούλες και αφίσες, όπως έβλεπα παλαιότερα.

-@Αθεόφοβε μου,
άσε όλοι στενοχωρηθήκαμε για τον Αχιλλέα. Μα, να μην αφήσουν το παλληκάρι να τελειώσει το έργο του!!! Ίσως να το τελειώσει στην επόμενη Βουλή!

Meropi είπε...

-@VaD μου,
το ένιωθα ως υποχρέωση μου να κάνω στο "θείο" ένα είδος πολιτικού μνημοσύνου, ελπίζοντας να μην θέλει επάνοδο! Χα χα χα!!!

Meropi είπε...

-@Γιαγιά Αντιγόνη μου,
άσε, αχάριστος ο Ελληνικός λαός! Κι εγώ είμαι απαρηγόρητη για τη μη επανεκλογή του "θείου"!

-@Swell μου,
εσύ ως Δωδεκανήσιος κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Αλήθεια, τι εστί Τσαμπίκα Ιατρίδου?

stalamatia είπε...

Μερόπη μου είμαι αναίσθητη που δεν συγκινήθηκα; Αλλιώς να προσπαθήσω!!!

patsiouri είπε...

Eλα ρε συ, δέστο λίγο ακόμη πιο αισιόδοξα...αν δεν απατώμαι (που ελπίζω να μην), την ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ μόνο στο youtube θα τη δει όποιος θέλει να την ξαναδεί!!!!!

Gee Pontius είπε...

Συμφωνώ ότι όλοι αυτοί ήταν αποτυχημένοι υπουργοί όπως αποτυχημένοι υπουργοί υπήρξαν ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος αλλά αυτό δεν εμπόδισε την επανυπουργοποίησή τους η οποία ανεξαρτήτως κόματος γίνεται με κριτήρια τις "ισορροπίες" και άλλα και όχι την αποδοτικότητα

Locus Publicus είπε...

Στις προσωπικές μου χαρές, παρότι είναι όλοι τους εξ ίσου άχρηστοι, βάζω δύο. Πρώτη η Φανή. Η τύπισσα μου την έδινε απο την εποχή που έκανε κάτι ανακοινώσεις τύπου "με το καινούργιο σύστημα, η σύνταξη των 300 ευρώ, θα είναι τώρα 304, δηλαδή αύξηση!!" Θα της αφιερώσω ειδικο πόστ της μαλάκως.

Και ο Αχιλλέας που δεν ολοκλήρωσε το έργο του. Αραχτός στο ΑΘλητισμού απο έφηβος. Αφανής, άχρηστος και κηφηνωτός. Μπράβο στους Σερραίους που τον πήρανε τελικά με τις καρπαζιές. Μακάρι το μαύρισμα να γίνει κουλτούρα. Ακρως απολαυστικό υπερθέαμα.

Locus Publicus είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Αλογοσκούφης
Μπορεί να πάτωσε σαν υπουργός αλλά από όσο γνωρίζω σαν ακαδημαϊκός είναι καλός.

Παπαληγούρας
Πρέπει να παραδεχτώ πως το μόνο πράγμα που θυμάμαι είναι πως κάποτε υπήρξε ένας υπουργός που τον έλεγαν Παπαληγούρα.

Φάνη Πάλλη – Πετραλιά
Αυτή την θυμάμαι περισσότερο από ότί τον Παπαληγούρα, ίσως γιατί έμεινε υπουργός μέχρι το τέλος.

Λευτέρης Ζαγορίτης
Που είναι το παράξενο ότι δεν τήρησε το fair play;

Γιάννης Βαληνάκης
Φατσικά μου ήταν συμπαθείς, φυσικά αυτό δεν είναι το κύριο προσόν για ένα πολιτικό.

Αχιλλέας Καραμανλής
Αχά και άλλος από το κλαν Καραμανλής, δεν έχω άποψη μιας και ο ανηψιός του δεν τον έχρισε υπουργό.

Ευάγγελος Μπασιάκος
Και αυτόν τον γνωρίζω μόνο από το όνομα του.

Γιώργος Σουφλιάς.
Αυτόν τον έχω άχτι και για διάφορους λόγους, πρώτων γιατί αντικειμενικά αυτός ήταν ο αρχηγός της ΝΔ άρα αυτός ευθύνεται για το μπάχαλο της οικονομίας μας. Επίσης σαν Οικολόγος τον έχω πάρα πολύ άχτι γιατί προώθησε την εκτρωπή του Αχελώου μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την "πελατεία", με λίγα λόγια: Ας στερέψει ΚΑΙ η Δυστική Ελλάδα το μόνο που με νοιάζει είναι το χωριό μου.

Meropi είπε...

-@Σταλαματιά μου,
για προσπάθησε σε παρακαλώ να συγκινηθείς, για την αποχώρηση των εν λόγω αξιόλογων πολιτικών. Εγώ πάντως έκλαψα ...από χαρά!

-@patsiouri μου,
και να φανταστείς δεν προλάβαμε να θαυμάσουμε την κα Παπακώστα σε θέση Υπουργού ή έστω Υφυπουργού!! Αυτή όμως έχει μέλλον. Μπορεί να κάνει την επανεμφάνιση της στην επόμενη Βουλή!

Meropi είπε...

-@ τζι μου,
όταν θα έλθει ο καιρός να αποχωρήσουν και αυτοί (Βενιζέλος, Πάγκαλος) θα τους αποχαιρετήσω κι αυτούς, για να μην μείνουν παραπονεμένοι!

-@Locus μου,
κι εγώ συγκινήθηκα πιο πολύ με τον Αχιλλέα Καραμανλή! Ποιος ξέρει αν θα μπορέσει να δώσει το παρόν του στην επόμενη Βουλή? Δεν θα είναι και ο ανεψιός τότε Αρχηγός, για να του κάνει τη χάρη και να τον βάλει υποψήφιο. Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@Γιάννη μου,
είτε θέλεις να το πιστέψεις, είτε όχι ο Παπαληγούρας ήταν Υπουργός μέχρι το τέλος!!!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

και να φανταστείς δεν προλάβαμε να θαυμάσουμε την κα Παπακώστα σε θέση Υπουργού ή έστω Υφυπουργού!!
Ευτυχώς :)

NdN είπε...

Μερόπη μου θα λείψουν σε ελάχιστους. Ωστόσο μία μικρή διόρθωση. Ο Αλογοσκούφης μολονότι πήρε το PhD του από το LSE και δίδαξε και στο εν λόγω πανεπιστήμιο πλέον είναι καθηγητλης στο Οικονομικό στην Αθήνα, οπότε εκεί θα επιστρέψει και όχι στο Λονδίνο. Επίσης μπορεί ως Υπουργός να έκανε πολλά και μεγάλα λάθη, αλλά το βιβλίο του -από τα λίγα που σκαμπάζω, αλλά και από αυτά που μου έχουν πει- είναι καλό.

Meropi είπε...

-@ NdN μου,
έχεις δίκιο σχετικά με το Πανεπιστήμιο που διδάσκει ο Γ. Αλογοσκούφης. Είναι πράγματι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήδη διόρθωσα τη σχετική περικοπή της ανάρτησης μου. Σ' ευχαριστώ για την επισήμανση

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ξεσαβουριάζουμε σιγά - σιγά!

marianaonice είπε...

Tέλεια ανασκόπηση των έργων και ημερών των απελθόντων Μερόπη μου!!
Μια χαρά τα λες... και δίκια έχεις για τα ευχάριστα αισθήματά σου...
:))))

Τα συμμερίζομαι απόλυτα!!
χαχαχα!!

Global Greek είπε...

Κυριε Ελέησον δηλαδή!!!

Meropi είπε...

-@Ασκάρ μου,
ναι αυτό είναι αλήθεια. Ξεσαβουριάζουμε, μέχρι να αναδειχτούν νέες σαββούρες, κάτι που εύχομαι να το αποφύγουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

-@Μαριάνα μου,
ξέρω πού στάθηκες πιο πολύ εσύ. Εκεί που στάθηκα κι εγώ. Στον Παπαληγούρα!

Meropi είπε...

-@Global Greek μου,
Ναι να κάνουμε κι ένα ευχέλαιο, καλή ιδέα!!!

Prokopis Doukas είπε...

Πολύ ωραία η σταχυολόγηση σου, αγαπητή Μερόπη. Ο δε Σουφλιάς έφυγε και με μια ανεκδιήγητη δήλωση περί "υπερβολικής μόδας της οικολογίας", εδώ...

Τόσο σύγχρονος!

Meropi είπε...

-@Προκόπη μου,
σε αντίθεση με το Σουφλιά, η νέα Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, που εκ πρώτης όψεως, μου άφησε πολύ καλή εντύπωση, υπεραμύνθηκε της οικολογίας λέγοντας ότι η οικολογία δεν είναι μόδα είναι πολιτική. Και συμφωνώ μαζί της.

marianaonice είπε...

Για τον Παπαληγούρα Μερόπη μου, σε αντίθεση με τον @ Ιωάννη Κ. εμείς θα τον θυμόμαστε για πάντααα και θα τρέμουμε μη κάνει την επανεμφάνισή του!!
χαχαχαχχα!!!

εικονολογία2010 είπε...

Βασικά μού είναι όλοι τους αδιάφοροι. Υπάρχει ένας όμως που του αξίζει ειδική μνεία, που του αξίζει κάποιο είδος αντιμνημόσυνο:ο Αλογοσκούφης. Δε ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι αυτά τα τεστ IQ αλλά με όσο ένστιχτο και κρίση μπορώ να διαθέτω ο φτωχός δε μπορούσα να απαλλαγώ απο την αμφιβολία(ευφημισμός είναι αυτό,στη πραγματικότητα νιώθω αρκετά σίγουρος γιά τη κρίση μου)αν ο Αλογοσκούφης έπιανε τη βάση στο τεστ αυτό. Μα θα μού πεις ,μα είναι δυνατόν κοτζαμ υπουργός εθνικής οικονομίας νάχει προβληματικό iq? Κι όμως μπορεί: η σπασικλοσύνη καλύπτει πολλά κουσούρια της ηλιθιότητας.Πάντως γιά τη πνευματική του ικανότητα δε τα πήγε και τόσο άσκημα. Και περιέργως δέν έχω υπόψη μου Τσάρο Οικονομίας που να ζορίστηκε στην υπόλοιπη ζωή του

Ανώνυμος είπε...

Ν'αμαι πάλι να σου πώ και εγώ το κάτι της. Τους Παπαλιγουρέους τους θυμάμαι με μία λιγούρα απο τότε που πολιτευόνταν ο μπαμπάς και πέρναγε ο ίδιος απο τις γειτονιές μας..να συζυτήσει τα προβλήματά μας..πάντα παραμονή εκλογών..και μετά μας μοίραζε χαρτιά..τα παίρναμε, γιατί είχαν φωτογραφία απο τη μία πάντα..και απο την άλλη έγραφα τα ψώνια..δεν έχει σχέση με τη πολιτική των υιών και εγγονιών αυτό..αλλά να το θυμήθηκα τώρα.

Τη Πετραλιά την αντιπαθούσα γιατί αντί να κάτσει στ' αυγά της έφαγε μέχρι το κόκκαλο τη πατρική περιουσία, δηλαδή το υπέροχο για γενιές ολόκληρες χαρτοπωλείο "Πάλλη". Ομοιό του τώρα δεν έχω δεί πουθενά, ακόμη και το Πλαίσιο δεν είναι του είδους του. Είχαν άλλον αέρα τα χαρτοπωλεία "Πάλλη", ήταν δείγμα άλλης εποχής. Πέρναγα απέξω και χάζευα τη βιτρίνα, δεν είχα λεφτά διαθέσιμα να πάρω απο εκεί ούτε μία γόμα. Αλλά μετά, για τα παιδιά..ψώνιζα. Και έπαιρνα κόλλες περιτυλίγματος ή κορδέλλες για μένα. Να τις βάζω στα συρτάρια μου να τις χαίρομαι.

Οσο για το Σουφλιά, γέρασε. Εντάξει να είμαι μεγαλύτερή του αλλά δεν βγαίνω στα έδρανα να γίνω σούργελο. Ας δώσει τη σκυτάλη σε νεώτερους.

Ανώνυμος είπε...

Φύγανε νύχτα όλοι τους κι ας άργησαν...Μαζί τους και το "πολιτικό τους κεφάλαιο", ο Καραμανλής,στον μόνο που πιστεύανε και που για χάρη του θα μαστιγώνονταν στο Σύνταγμα.Τώρα σιωπή...Αλλά όταν βλέπω το βρυΝΤΟΡΑκα να μιλάει για κοινωνικό φιλελευθερισμό και ανανέωση κάτι παθαίνω...Ποια χώρα κυβερνούσε τόσα χρόνια?...Και ποιος αποφάσιζε για αυτή???...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@ezakmyworld.wordpress.com
Το τραγικό είναι ότι ο Καραμανλής εμφαίζεται σαν ο σωτήρας της ΝΔ και σαν τονεγγυιτή της ενότητας...