Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Η παρέλαση, τα stage, η επικήρυξη, η Έλλη Παππά και οι "φίλοι"!

Έπεσε πολλή δουλειά τελευταία (επαγγελματική εννοώ) και το παραμέλησα λίγο το blog μου. Το προσέξατε? Σήμερα λοιπόν που βρήκα λίγο χρόνο, εθνική εορτή γαρ αύριο, αποφάσισα να κάτσω να ασχοληθώ με ανέμελα πράγματα. Να διαβάσω ειδήσεις στο διαδίκτυο, να περιδιαβώ τα blogs των @φίλων μου και τέλος να γράψω και κανένα ποστ. Να γράψω ποστ είπα? Μια κουβέντα είναι. Και τι να γράψω? Χμμμμμμμμμμ, λοιπόν αποφάσισα. Θα σχολιάσω την επικαιρότητα. Να μην πάει άδικα η ανάγνωση των ειδήσεων που έκανα. Έχουμε και λέμε:


«ΟΧΙ» δασκάλων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. «Αν κάτι πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο είναι αυτό που χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν στους δρόμους με τη λήξη του πολέμου: “Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός στη γη” Κι αυτό φυσικά δε μπορεί να γίνει μέσα από την παρέλαση, το αντίθετο μάλιστα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των δασκάλων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Να αγιάσει το στόμα σας βρε χρυσόστομοι δάσκαλοι! Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τη χρησιμότητα των παρελάσεων. Ούτε τότε που ήμουν μαθήτρια. Σε αντίθεση με τη γιορτή στο σχολείο που είναι αλήθεια ότι μου άρεσε (με εξαίρεση την πανηγυρική ομιλία που δεν την πολυπαρακολουθούσα), η παρέλαση μου δημιουργούσε ένα άγχος. Και ας ήμουν ψηλή και συνεπώς μπροστά μπροστά στη σειρά. Και αργότερα στην τελευταία τάξη του (εξατάξιου) Γυμνασίου παραστάτης της σημαίας. Τότε σημαιοφόροι ήταν μόνο τα αγόρια. Οι γυναίκες το πολύ πολύ παραστάτες. Αλήθεια τι σεξιστικό και ρατσιστικό! Περίπου όπως γίνεται σήμερα με τους αλλοδαπούς (κυρίως Αλβανούς) που δεν τους δίνουν τη σημαία, έστω και αν είναι οι καλύτεροι μαθητές ή όταν τους τη δίνουν ξεσηκώνονται οι "πατριώτες".


Καταργούνται τα stage και αλλάζει το πλαίσιο πρόσληψης στο Δημόσιο. Με το νέο πλαίσιο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Ραγκούση, δεν θα υπάρχει πριμοδότηση του 50% για καμία κατηγορία υπό πρόσληψη προσωπικού, καταργείται η προφορική συνέντευξη και θα ενισχύεται η μοριοδότηση για τα άτομα που έχουν μεταπτυχιακές σπουδές. «Δεν μπορεί οι υποψήφιοι να παίρνουν 230 μόρια λόγω της εμπειρίας και μόνο 150 μόρια για διδακτορικό» τόνισε.

Αν τα stage καταργούνται, για να θεσμοθετηθεί πράγματι ένας αξιοκρατικός τρόπος πρόσληψης στο Δημόσιο, με γεια μας και χαρά μας. Γιατί πράγματι είναι εντελώς άδικο για τα αξιοπρεπή παιδιά που δεν είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη», ούτε έτρεξαν ποτέ σε βουλευτικά γραφεία ψάχνοντας για δουλειά, αλλά ξεροστάλιαζαν στη μελέτη και τα μεταπτυχιακά, να μένουν άνεργα και να εκτοπίζονται πανηγυρικά από μοριοδοτούμενους «έμπειρους». Θα είναι όμως έτσι? Δεν ξέρω. Μακάρι. Θα δείξει. Ελπίζω τα πράσινα παιδιά που έτρεξαν τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές να εγγραφούν μέλη του ΠΑΣΟΚ να μην πάρουν τη θέση των γαλάζιων παιδιών.


Με το ποσό των 600.000 ευρώ επικηρύσσονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του πολίτη τρία άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμπλοκή που είχε σημειωθεί το 2006 στο κέντρο της Αθήνας.

Μα καλά, τόσο ανθηρά είναι τα δημόσια οικονομικά μας που βγάζουμε και επικηρύξεις 600.000€ και δεν το ήξερα?


Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα η Έλλη Παππά, σε ηλικία 89 ετών. Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Γ΄ Νεκροταφείο, όπου εκεί και θα ταφεί, δίπλα στο σύντροφο της ζωής της, Νίκο Μπελογιάννη.

Η Έλλη Παππά αντιπροσωπεύει για μένα ό,τι θα έπρεπε να είναι σήμερα ο αριστερός άνθρωπος. Δηλαδή ανήσυχο και συγχρόνως κριτικό πνεύμα, χωρίς παρωπίδες, χωρίς αυστηρά δόγματα που φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια της θρησκοληψίας, με συγκροτημένη σκέψη και ανοιχτός σε καινούργιες ιδέες. Αυτό δε που διάβασα στο “ΒΗΜΑ” ότι στόχος της Έλλης ήταν «η κάθαρση της μαρξιστικής σκέψης από τις σταλινικές στρεβλώσεις», μου άρεσε πολύ. Ευτυχώς γι’ αυτήν δεν είχε συμβουλευτεί την Αλέκα και τους συντρόφους της για να καθορίσει τους στόχους της!


Η πρόταση του Δ. Αβραμόπουλου να ψηφίσουν στη διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού και οι φίλοι του κόμματος της Ν.Δ. απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Πολύ αισιόδοξο τον βρίσκω το Δ. Αβραμόπουλο. Μα να πιστεύει ότι υπάρχουν και «φίλοι» της Ν.Δ. !!!!

-----------------------------------

Προσθήκη:

Λόγω της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των Αστυνομικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένα 20χρονο κορίτσι που παλεύει για τη ζωή του, η αφορμή (και όχι η αιτία) της οποίας ενδεχομένως να είναι και η επικήρυξη των 600.000€, διαμόρφωσα κάπως διαφορετικά το θέμα αυτό. Α, και κάτι άλλο. Αν οι "άνθρωποι" αυτοί που επιχείρησαν τη δολοφονική επίθεση είναι επαναστάτες, τότε κι εγώ είμαι Κινέζα μπαλαρίνα.

38 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έβαλες και πολλά θέματα. Ας δούμε λοιπόν μερικά... Για τις παρελάσεις συμφωνώ και δύο πρόσθετους λόγους: είναι σεξιστικές (αλλού αγόρια, αλλού κορίτσι) και ρατσιστικές (μπρος οι ψηλοί πίσω οι κοντοί). Προάγουν τον κομφορμισμό, τον ανταγωνισμό και τη βαθμοθηρία (σημαία, παραστάτες, διμηρίτες) ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο του κοινωνικού κανιβαλισμού που ζούμε και σήμερα.

Κλείνοντας, για τη ΝΔ και τον Αβραμόπουλο, το έλεγα από την αρχήτο έλεγα από την αρχή. Ούτε είναι στην κουλτούρα των στελεχών της, ούτε και στα κέρδη που επωφθαλμιούν. Πρωτίστως όμως φοβούνται το διάλογο. Πάντως, ενώ σε άλλες χώρες η λέξη συντηρητικός έχει θετική χροιά στην Ελλάδα η ΝΔ ποτέ δεν κατάκτησε τέτοια επιχειρηματολογία.

Swell είπε...

Καλησπέρα Μερόπη, με τις παρελάσεις να προσέχεις γιατί θα τ' "ακούσεις" ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ Ι ΕΓΩ...

Θα αστειεύεσαι για την επικήρυξη και τους μπάτσους. Αυτοί βρε είναι για άλλα. Για να την πέφτουν σε ανυπεράσπιστους...

Η εκλογή και από τους όποιους φίλους της ΝΔ, είναι ο μόνος τρόπος να μη γίνουμε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, με γιο και θυγατέρα, παιδιά πρωθυπουργών και οι δύο.

monahikoslikos είπε...

Μερόπη καλησπέρα...

VAD είπε...

Πρεπει νάχω αποψη για όλα;:)
Ενα-ένα λοιπόν:
-Παρελάσεις,να τελειώνουμε μ'αυτη την ιστορία,ακομα κι αν δεν ειναι ετοιμη η νεοελληνική κοινωνία ν'αποδεχθεί την κατάργηση τους,φτάνουν πια τα μασκαραλίκια...
-Stage,όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και άμεση εποπτεία του ΑΣΕΠ απ'το Συνηγορο του Πολίτη.
-Επικήρυξη:- Κρίμα που δεν ειμαι στην Ελλάδα να ξαμολυθώ στους δρόμους προς αναζήτησιν 600000€:)
-Ελλη Παππά:-Ακομα δεν ειναι αργά για κάποιους,να ζητήσουν συγγνώμη απ'τους παλιούς συντρόφους,απ'την Ελλη κι απ'το Νίκο,πού ξέρεις,ίσως έτσι ξεκολλήσουν απ'το 7%.
Αβραμόπουλος:-Ειμαι υπέρ της προτασης του και αν περάσει η προτασή του,οσοι ειστε στην Ελλάδα,αν δεν ανήκετε στη Νέα Δημοκρατία,σας παρακαλώ,πάτε να ψηφίσετε ως φίλοι,και φυσικά σας δίνω γραμμή "Πανίκας και ξερό ψωμί"!!!ΨΩΜΙΆΔΗς ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ:)))

Τι έγινε,τελείωσαν τα θέματα;;;Φτου γμτ,τώρα που πήρα φόρα;;;:))

Καλημέρα,Μερόπη,κι άλλη φορά να μην θίγεις πολλά θέματα:)

stalamatia είπε...

Αχ Μερόπη μου το μόνο που θυμάμαι από τα παιδιά μου στις παρελάσεις είναι η γκρίνια κάθε πρωί 28ης και 25ης που δεν ήθελαν να πάνε και όχι δεν ήταν κοντοί και παραστάτες ήταν και μπροστά μπροστά.Ενα μαρτύριο σου .Γιατί τρέξαν νομίζεις να γραφτούν στα κατάστιχα του κόμματος τα πράσινα παιδιά; Τους έπιασε ο πόνος;
Και στα στέειτς(που όλοι μάθαμε αυτή τη λέξη πια !για όνομα!!)κανείς δεν μπορεί να με πίσει ότι δεν είναι κομματικές θέσεις ,όποιος είχε μέσον έμπαινε!!.Ας με πείσουν το αντίθετο!!!.Σε φιλώ επ πρόσεξε το βηματισμό σου Μερόπη είσαι και μπροστά μπροστά χα χα χα .

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Θα σχολιάσω την τελευταία είδηση: η Ν.Δ. έχει πράγματι φίλους, όπως και όλα τα είδη υπό εξαφάνισιν!

Meropi είπε...

-@Δείμε μου,
συμφωνώ ότι οι παρελάσεις προάγουν όλα αυτά που λες και άλλα τόσα, όπως π.χ. αυτή η ομοιομορφία και η ιδιόμορφη υποταγή που καταδεικνύεται με το χαιρετισμό προς τις "Αρχές" (νομάρχες, παπάδες κλπ), δεν μου αρέσει καθόλου.

-@Swell μου,
το περιμένω ότι θα τα ακούσω (για την παρέλαση). Ήδη τα άκουσα στο email μου. Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@Μοναχικέ μου Λύκε,
καλημέρα. Τι κάνεις? Χθες αναρωτιόμασταν τι να κάνεις. Ξέρεις με ποιον. Θα τα πούμε.

-@VaD μου,
όχι δεν περίμενα να έχεις άποψη για όλα. Αλλά τελικά είχες!!!! Και πολύ καλή μάλιστα.

Meropi είπε...

-@Σταλαματιά μου,
Το προσέχω το βήμα μου. Άσε έχω άγχος όμως. Μήπως το χάσω. Χα χα χα!

-@Ασκάρ μου,
κάτι σαν τους φίλους της φώκιας μονάχους μονάχους δηλαδή!!!

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη οι παρελάσεις πρέπει οπωσδήποτε να καταργηθούν. Το όλο σκεπτικό είναι γελοίο και δεν τιμά και καθόλου αυτούς που υποτίθεται ότι τιμά, ούτε συμβάλει στην υποτιθέμενη ενίσχυση του "εθνικού" φρονήματος.
Για την αριστερά τι να πώ, ο μεγαλύτερος αναχρονισμός στην Ελλάδα (ακόμη πιο γραφικός κι από τις παρελάσεις). Ευτυχώς κάποιοι λίγοι (σαν την Ελλη Παππά) αφήνουν ένα μικρό περιθώριο ελπίδας.

Gee Pontius είπε...

Χμμμμ, κάποιος πρέπει να ερμηνεύσει το ρητό si vis pacem, para bellum στον Σύλλογο των δασκάλων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης...

Οταν κάποιοι θυμούνται κάποιον αφού πεθάνει, καλύτερα σιωπή...

Τίποτε περί τον Κον Τίποτε δεν αποτελεί είδηση.

Eva Neocleous είπε...

Μερόπη μου,τα σχόλιά σου με βρίσκουν σύμφωνη.
Κάποτε πρέπει να τεθεί επί τάπητος το θέμα των παρελάσεων και τώρα είναι ευκαιρία που πληθαίνουν οι φωνές για την κατάργησή τους.Η υπουργός τι λέει επί τούτου άραγε;

Για την Έλλη Παππά:τώρα θα την θυμηθούν όλοι.Συγνώμη όμως ποιος θα της ζητήσει;

αθεόφοβος είπε...

Για τις περελάσεις διαφωνώ ριζικά μαζί σου!
Τουλάχιστον στα χρόνια μου ήταν ευκαιρία για χαβαλέ και κολητήρι στα κορίτσια,άσε που λόγω ύψους δεν έχω περελάσει ποτέ μου.
Λάθος,στην θητεία μου παρέλασα στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά!

Ευάγγελος είπε...

Meropi μου, όλα τα θέματα είναι ανοιχτά και περιμένουν -όπως και τα "μέτωπα"- αξιόπιστες κι αποτελεσματικές λύσεις. Παρακολουθούμε και ελπίζουμε... (Σ.Σ.: Σε λίγο ο Νεοδημοκράτες θα ζητήσουν να ψηφίσουμε όλοι για να βγάλουν αρχηγό!... Αχ, βρε "καταλληλότερε" φωτιές που ανάβεις παντού...)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μ΄αρέσει αυτή η "ευρωπαϊκή" χώρα....
Με τα στρατά στους δρόμους,
τα ξέκωλα να μοιράζουν καρδιακά επειδόδια στους τελευταίους ανάπηρους πολέμους, στη νδ να έχουν δει την ανάδειξη αρχηγού της, σαν να πρόκειται να εκλεγεί πλανητάρχης, τους συμβασιούχους να δουλεύουν για τα έξοδά τους πήγαινε έλα στη δουλειά και προς θεού όχι επειδή είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κι ν χρειαστεί αρκεί να γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και με την αστυνομία σε μεγαλύτερη σύγχυση κι από τη διαταραχή που βρίσκεται οποιοσδήποτε αποφασίζει να διαφωνεί πυροβολώντας....
Όμορφος κόσμος.... Ευρωπαϊκά πλασμένος....

katerina είπε...

Και μενα Μερόπη μου, αυτά και ...άλλα, ήρθαν και με ζορισαν σε ένα κλειστοφοβικό αδιεξοδο, που με δικαζουν χωρίς κανείς ποτε να μου διευκρινιζει την κατηγορία.
Φιλια.

miss little sunshine είπε...

Bλέπω μεγάλο απωθημένο έχεις με το χορό. Μπαλαρίνα μπορείς να γίνεις (αν και σου επιτρέπω να μας δείχνεις τις χορευτικές σου ικανότητες μόνο σε επίπεδο στενής οικογένειας). Οσο για το Κινέζα, με μία κανθοπλαστική μπορούν τα μάτια σου να αποκτήσουν το πολυπόθητο ασιατικό βλέμμα!
Οι δηθεν επαναστατες ειναι κατι κομπλεξικα αποβρασματα που οι πραγματικοι επαναστατες θα ηταν οι πρωτοι που θα επικηρυσσαν.

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχει πλάκα αυτές τις μέρες, "φίλος της Ν.Δ."..
Σε ένα μόνο δεν συμφωνούμε. Στην αναδρομική κατάργηση της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας για μόνιμο διορισμό στο δημόσιο (Όχι μέσω των stage, αλλά για άλλες κανονικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην συντριπτική τους πλειονότητα ελεγμένων από τον ΑΣΕΠ).
Διότι, το κράτος πρόσφερε την δουλειά "πακέτο" με αυτή την δυνατότητα. Ήξερες όταν διάλεγες αυτή τη προσωρινή θέση ότι υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Δεν μπορεί λοιπόν να καταργηθεί εκ των υστέρων.

Meropi είπε...

-@Απόγονε μου,
κι εγώ πιστεύω στην κατάργηση των παρελάσεων. Είναι ένδειξη πολιτισμού νομίζω.

-@gpoint μου,
ποτέ δεν πίστεψα στο ρητό "αν θέλεις ειρήνη ετοίμαζε πόλεμο".

Meropi είπε...

-@Εύα μου,
δεν ξέρω τι λέει η Υπουργός για τις παρελάσεις. Νομίζω όμως ότι δύσκολα θα προχωρήσουν στην κατάργηση τους, γιατί θα ξεσηκωθεί πολύς κόσμος που πιστεύει σ' αυτές. Θα σκεφθούν το λεγόμενο "πολιτικό κόστος"

-@Αθεόφοβε μου,
αφού δεν συμμετείχες στις παρελάσεις, τότε πώς σου άρεσαν? Εγώ πάντως είχα άγχος. Είχαμε και μια καθηγήτρια (των Οικοκυρικών), σύζυγο του Γυμνασιάρχη, η οποία, πριν αρχίσει η παρέλαση, επιθεωρούσε τις στολές μας, τα μαλλιά μας κλπ και μου αύξανε το άγχος!

Meropi είπε...

-@Ευάγγελε μου,
πράγματι παρακολουθούμε και ελπίζουμε, με λίγες επιφυλάξεις. Για να δούμε!

-@Φοράδα μου,
μου αρέσεις. Τα χώρεσες όλα σε μια πρόταση!!!

Meropi είπε...

-@Κατερίνα μου,
θα σε μαλλώσω. Δεν απαίτησες να σου απαγγείλουν την κατηγορία, πριν σε στήσουν στη γωνία?

-@miss little sunshine
βλέπω το κατάλαβες ότι έχω απωθημένο με τον κλασσικό χορό!!!! Τώρα το Κινέζα δεν ξέρω πώς μου ήλθε. Δεν το έχω απωθημένο πάντως να γίνω Κινέζα!

Meropi είπε...

-@Κομμούνι μου,
τα stage υποτίθεται ότι είναι ένας θεσμός μαθητείας. Αυτός που αρχίζει πρέπει να ξέρει ότι θα τελειώσει η μαθητεία του σε ορισμένο χρόνο. Χθες βέβαια άκουσα με έκπληξη στο ραδιόφωνο κάποια κοπέλα, που εργάζεται με αυτό το θεσμό, να λέει ότι η ίδια άρχισε κατόπιν επιλογής της από το ΑΣΕΠ και ότι μετά την υπήγαγαν στα stage. Το καταλαβαίνω ότι αρκετοί από αυτούς τους εργαζόμενους δεν φταίνε για τη σημερινή κατάσταση. Όμως μπορεί να διαιωνιστεί??? Κατά τη γνώμη μου όχι. Είναι καιρός πια οι θέσεις να προκηρύσσονται νόμιμα και να παίρνουν τους άριστους. Είναι άδικο τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά να μετρούν λιγότερο από αυτούς που προσλήφθηκαν με stage. Έτσι θα τελειώσει και η ομηρία των τελευταίων.

Gee Pontius είπε...

Μερόπη έχεις πολύ λάθος.
Εκτός και μπορέσεις να μου εξηγήσεις σε τι χρησιμεύει ένα μετα...χαρτικό ή και το σοβαρό διδακτορικό στην διοικητική καριέρα ενός υπαλλήλου.
Μήπως ο μεταπτυχιακός θα αντιγράφει καλύτερα καταστάσεις από τον απλό (ε)π(ι)τυχιούχο; Διότι αυτή είναι η βασική ασχολία της πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων - εξαιρούνται οι υποτιθέμενοι λειτουργοί, καθηγητές, γιατροί, δικαστές αλλά για αυτούς δεν υπάρχει stage νομίζω
Προτιμοτέρα και πρακτικοτέρα η εμπειρία του stage, τα άλλα είναι εκ του πονηρού, δεν απαιτούνται για την κάλυψη της θέσης.
Ξέρεις πόσους μαθηματικούς ξέρω με μεταπτυχιακό στην...Θεολογία ή να σου θυμίσω μια νηπιαγωγό με μεταπτυχιακό στην αγγειοχειρουργική !!!

Επίσης την σημασία του ρητού περί ειρήνης και πολέμου θα έπρεπε να την ασπάζεσαι σαν παθούσα λόγω Κυπριακής καταγωγής. Ο ισχυρός επιλέγει μεταξύ ειρήνης και πολέμου, ο αδύνατος απλά ακολουθεί τις επιλογές του ισχυρού.

ΔemΩΝ είπε...

Εγώ επειδή όλοι συμφωνούν να καταργηθεί το μέγα κακό των παρελάσεων θα ψηφίσω υπέρ του να παραμείνουν. Αν μη τι άλλο για να διαβάζουμε συχνότερα αυτές τις φαιδρότητες που γράφει ο (κατά τα άλλα συμπαθέστατος) "δείμος του πολίτη" περί σεξισμού και ρατσισμού στο ύψος...

Νά 'σαι καλά δείμο μου κι είχα ανάγκη ένα καλό γέλιο μέρες που είναι!

(τι ύψος έχεις αλήθεια? :Ρ )

marianaonice είπε...

Όπως πάντα πλήρης και ακριβής σχολιασμός όλων των καυτών επίκαιρων θεμάτων μας!
Ο χρόνος μας έπνιξε Μερόπη μου, και επειδή δεν προλαβαίνω να σχολιάσω ένα ένα, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του @Vad!
Τα είπε όλα άψογα!!
Φιλιά!!!
Τρέχωωω και δεν φθάνωωω!!
χαχαχα!!

Side21 είπε...

Πολύ φουριόζα !!!
Όλα τα θέματα μαζεμένα
τά 'βαλες συμφοιτήτρια ...
Καλό Σ.Κ. σου εύχομαι ...
και Καλό Μήνα !!!

Odysseas είπε...

Το θέμα με τους "επαναστάτες" φοβάμαι πως δε λύνεται εύκολα. Τώρα θερίζουμε ό,τι σπέρναμε εδώ και πολλά χρόνια. Όχι μόνο τον περασμένο χειμώνα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια που μερίδα του τύπου σχεδόν υποστήριζε τη 17Ν. Οι σημερινοί τρομοκράτες είναι αυτοί που μεγάλωσαν με τη 17Ν ως ιδανικό... Και είναι πολύ πιο επικίνδυνοι γιατί χτυπάνε τυφλά.

Όσο για τη ΝΔ... διαβάζω κάτι δηλώσεις που κάνει αραιά και που ο πρώην καταλληλότερος πρωθυπουργός μας και μου έρχεται να βάλω τα κλάμματα. Ο άνθρωπος έκανε εκλογές για να τις χάσει και να πάει σπίτι του. Και την ίδια ώρα ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας τον θεωρούσε καταλληλότερο για πρωθυπουργό! Τελικά έχουμε αυτό που μας αξίζει!

Καλημέρα και καλό μήνα!

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
αυτός που έκανε μεταπτυχιακό έχει ένα τεκμήριο ότι δούλεψε παραπάνω το μυαλό του, κοπίασε βρε αδελφέ. Αν θέλουμε αξιοκρατία πρέπει να έχει πιο πολλά μόρια από τον απλό πτυχιούχο.
Όσον αφορά το ρητό "αν θέλεις ειρήνη, ετοίμαζε πόλεμο" και την Κύπρο, έχω να σου πω τα πιο κάτω: Όσο πόλεμο και αν ετοίμαζε η μικρή Κύπρος των 700.000 κατοίκων δεν μπορούσε να τα βάλει με τη στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας των 70 εκατομ. Αντίθετα, αν είχε αποστρατικοποιηθεί, όπως είχε προταθεί στο Μακάριο, μετά τα γεγονότα της Κοφίνου (στα οποία ο "Αρχιστράτηγος" Γρίβας έκανε κάτι απαράδεκτες ενέργειες), δεν θα είχαμε το πραξικόπημα της Χούντας (οι αξιωματικοί της οποίας επάνδρωναν, δυστυχώς, την Κυπριακή Εθνική Φρουρά) και συνακόλουθα δεν θα είχαμε την εισβολή του Αττίλα.

monahikoslikos είπε...

Δυστυχώς με τα "αν" Μερόπη μου δεν γράφεται η ιστορία...
Καλημέρα και καλό μήνα.

Meropi είπε...

-@ΔemΩΝ μου,
εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο αστείο αυτό μου ανέφερε ο @δείμος, σχετικά με το ύψος και τις παρελάσεις. Αυτή είναι και η άποψη των παιδαγωγών. Ότι η παρέλαση ενθαρρύνει αντιπαιδαγωγικά αυτή τη διάκριση σε βάρος των κοντών και ακόμα ενθαρρύνει την υποταγή του ατόμου στη μαζική ομοιομορφία του συνόλου. Δεν πιστεύω να γελάσεις και με μένα τώρα!!!

Meropi είπε...

-@Μαριάνα μου,
είναι αλήθεια ότι η δουλειά μας πνίγει αυτό τον καιρό. Γι' αυτό και αργώ να απαντήσω στους @φίλους μου.

-@Side21 μου,
εύχομαι και σε σένα καλό μήνα, παλιέ μου συμφοιτητή.

Meropi είπε...

-@Οδυσσέα μου,
συμφωνώ μαζί σου για το θέμα των "επαναστατών". Ακόμα και σήμερα υπάρχουν ηλεκτρονικές εφημερίδες που βγήκαν από τη "ζούγκλα" που δίνουν βήμα σε κάτι "ξηρούς" να "αρθρογραφούν"!!!

-@Λύκε μου,
συμφωνώ ότι η ιστορία δεν γράφεται με τα "αν". Όμως ο λόγος που τη μαθαίνουμε δεν είναι και για να διδασκόμαστε από τα λάθη μας?? Ε, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου πάντα, ένα από τα μεγάλα λάθη που έγιναν στην Κύπρο ήταν ακριβώς αυτό. Η μη αποστρατικοποίηση της.

Gee Pontius είπε...

Μερόπη η αξιοκρατία προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της εργασίας. Δεν είναι δυνατόν να ζητά οδηγούς οχημάτων η ΔΕΗ ή ο ΟΤΕ και να θεωρείται προσόν το τυχόν μεταπτυχιακό, ενώ αντίθετα το εξειδικευμένο μεταπτυχιακό θα ήταν προσόν για διοικητική θέση.
Ξέρω πολλούς που με τον τρόπο που προτείνεις διορίστηκαν σαν οδηγοί και εν συνεχεία πήραν μετάταξη σαν διοικητικοί λόγω πτυχίου με αποτέλεσμα την διενέργεια νέου διαγωνισμού για οδηγούς κ.λ.π. μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να πλημμυρίσουνε και εμεις τα κορόϊδα να τους πληρώνουμε σήμερα σαν "εθελουσία έξοδος".
Κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι στην Ελλάδα των μεταχαρτικών όπου το 90 % το παίρνουν δι' αλληλογραφίας στο σπίτι τους ή κατά την διάρκεια της...υπουργικής τους θητείας όπως ο Ρουσσόπουλος.
Τα χάλια των μεταπτυχιακών φαίνονται και στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, δέστο στατιστικά.
ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΜΕΣΑ !

Φυσικά δεν θα μπορούσε η Κύπρος να συναγωνισθεί στρατιωτικά την Τουρκία, δεν χρειαζότανε άλλωστε.
Μου κάνει όμως εντύπωση πόσο γρήγορα ξεχάσατε την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο που επέβαλε η...ειρηνόφιλος χούντα

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
και βέβαια δεν εννοώ ότι το μεταπτυχιακό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην προκήρυξη θέσεων για ...οδηγούς. Πρέπει όμως να λαμβάνεται υπόψη όταν πρόκειται για θέση διοικητικών υπαλλήλων, αποφοίτων Α.Ε.Ι.
Τώρα όσον αφορά την Κύπρο. Και βέβαια δεν ξέχασα την απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας, στην οποία προέβη ο χουντικός Παπαδόπουλος. Δεν πιστεύω όμως ότι αν υπήρχε η Μεραρχία το 74, η κατάσταση για την Κύπρο θα ήταν καλύτερη. Σημειώνω ότι οι αξιωματικοί του στρατού της Κύπρου προέρχονταν όλοι από την Ελλάδα, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Συνεπώς και η Μεραρχία θα χουντοκρατείτο, θα συμμετείχε κι αυτή στο πραξικόπημα κατά της νόμιμης Κυβέρνησης της Κύπρου και φυσικά δεν θα αποτρεπόταν η εισβολή των Τούρκων. Επαναλαμβάνω ότι αν είχαμε κάποια ελπίδα αποφυγής της τραγωδίας, ήταν μόνο να είχε αποστρατικοποιηθεί η Κύπρος και να είχαν αποχωρήσει οι χουντικοί αξιωματικοί.

Gee Pontius είπε...

Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν αν...
Πιστεύω όμως ότι οι Τούρκοι δεν θα έκαναν πραγματικό πόλεμο για την Κύπρο, το 74 έκαναν στρατιωτικό περίπατο.
Μην ξεχνάς ότι για τους Τούρκους υπήρχαν χειρότερες αφορμές μέχρι τότε και δεν επενέβησαν ποτέ στρατιωτικά.
Αν υπήρχε ελληνικός στρατός θα είχε επέμβει (μεταξύ συμμάχων) το ΝΑΤΟ.

Εχω ζήσει κάποιο διάστημα στην Βηρυττό όπου όλοι κυκλοφορούσαν μ' ένα καλάσνικωφ στον ώμο, πλην των αστυνομικών που τους το απαγόρευε η νομοθεσία τους.
Ο γενικός εξοπλισμός έκοβε κάθε διάθεση για "μαγκιά" και "πονηριά", ούτε την σειρά κάποιου δεν τολμούσες να κλέψεις, παρ' ότι κάποιοι ήταν πιο δυνατοί ή καλύτερα εξοπλισμένοι από άλλους.
Ολοι ήταν ήρεμοι, αισθανόσουνα περισσότερη ασφάλεια από την "ευνομούμενη" Αθήνα

NdN είπε...

Γεια σου Μερόπη,

κι εγώ θα συμφωνήσω με την κατάργηση των παρελάσεων. Σε ότι αφορά την εσωκομματική μάχη στην ΝΔ, πιστεύω ότι όσο περισσότεροι συμμετέχουν τόσο καλύτερα. Καλό είναι τα πολιτικά κόμματα να λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Δεν σε έχω δει, αλλά πιστευω ότι φέρνεις περισσότερο σε Κινέζα μπαλαρίνα από ότι αυτοί σε "επαναστάτες".

Καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη, δεν μίλησα για τα stage, αλλά για τις κανονικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ΑΣΕΠ μάλιστα, που και σε αυτές καταργούν και μάλιστα αναδρομικά την προϋπηρεσία, τουλάχιστον αυτό εξήγγειλε ο Πάγκαλος. Είπαμε οκ τα προεκλογικά Σταζ, αλλά όχι και ισοπέδωση. Αν θέλουν να ισχύσει κάτι τέτοιο, ας ισχύσει στο από εδώ και πέρα. Να μην πω ότι ακόμα και για τα σταζ που έγιναν πριν τις εκλογές με όλους τους νομικούς τύπους πρέπει να ισχύσει κάποια μοριόδοτηση, εφ' όσον όταν έγιναν αυτές οι συμβάσεις υπήρχε. Αυτός που διάλεγε αυτή την μαθητεία, την διάλεγε και με αυτό το πλεονέκτημα.