Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ο "Μπάμπης" και τα διόδια....




Όχι δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη διαφθορά. Η διαφθορά είναι διαφθορά και πρέπει να την κτυπάμε όπου τη συναντάμε. Γιατί το λέω αυτό? Να, χθες κάποιος γνωστός μου εξέφρασε την αγανάκτηση του γιατί τα ΜΜΕ έδωσαν, λέει, μεγάλη έκταση στην υπόθεση του «Μπάμπη», ενώ υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι καταχραστές του δημόσιου χρήματος. Ναι, συμφωνώ υπάρχουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατατάσσουμε τα φαινόμενα διαφθοράς σε μικρά και μεγάλα και να δικαιολογούμε τα μικρά. Ο ικανός για μικρή διαφθορά είναι ικανός και για μεγάλη, όταν έχει την κατάλληλη θέση και την κατάλληλη ευκαιρία. Εξάλλου η σχεδόν (ή μήπως δεν είναι σχεδόν) χρεωκοπία του Ελληνικού Δημοσίου αποτελείται από πολλές μικρές και μεγάλες διαφθορές.

Δεν πιστεύω να αναρωτιέστε τι εστί «Μπάμπης». Ο Μπάμπης λοιπόν είναι ένας υπάλληλος του Υπουργείου ΥΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος εργάζεται στη συντήρηση των εθνικών οδών στην Πελοπόννησο και μάζευε από τα διόδια αποδείξεις. Θα απορείτε τι τις έκανε. Τις έβαζε μέσα σε μια σακούλα και τις πήγαινε στο Κεντρικά του Υπουργείου, στην Αθήνα. Τι έκανε εκεί? Έδινε, αντί ανταλλάγματος (δηλαδή πουλούσε), σε άλλους υπαλλήλους του ίδιου Υπουργείου τις αποδείξεις. Όχι δεν είναι τρελλοί οι συνάδελφοι του που αγόραζαν μεταχειρισμένες αποδείξεις διοδίων. Διεφθαρμένοι είναι. Κατέθεταν τις αγορασμένες από τον Μπάμπη αποδείξεις ως δικαιολογητικά ότι τάχα μου, τάχα μου, είχαν μεταβεί εκτός έδρας, για να επιθεωρήσουν έργα του Υπουργείου (τώρα καταλαβαίνω, γιατί τα εν λόγω έργα έχουν τόσες κακοτεχνίες. Στον ύπνο τους τα παρακολουθούσαν οι «επιμελείς» υπάλληλοι και όχι στο ξύπνιο τους). Αποτέλεσμα αυτής της απάτης ήταν να εισπράττουν αποζημίωση για εκτός έδρας εργασία που έφτανε μέχρι και 1500 ευρώ μηνιαίως για τον καθένα!!!!! Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ και εδώ.

Και το πιο ωραίο ξέρετε πιο είναι? Δεν υπήρχε μόνο ένας «Μπάμπης» αλλά πολλοί «Μπάμπηδες» (και από άλλες περιοχές της Ελλάδας) που τροφοδοτούσαν αυτούς τους «λαμπρούς» και "αδιάφθορους" δημόσιους υπαλλήλους με αποδείξεις. Ε, να μη φανεί ότι είχαν εμμονή με την παρακολούθηση μόνο των έργων της Πελοποννήσου!



29 σχόλια:

Swell είπε...

Μπάμπης εδώ, με ζήτησε κανείς;

KOYKLITIS είπε...

Η δική μου απορία (ξέχωρα από την αγανάκτηση), είναι αν πράγματι ο Μπάμπης μάζευε τις αποδείξεις από το δρόμο ή τις ¨αγόραζε¨ από κάποιους άλλους Μπάμπηδες, ταμίες των διοδίων.
Το να βρίσκει τόσες αποδείξεις πεταμένες στο οδόστρωμα το βρίσκω κομμάτι δύσκολο.
Εγώ τόσα χρόνια που περνοδιαβαίνω τα διόδια δεν έτυχε να δω πεταμένες αποδείξεις, γιαυτό καλά θα κάνουν οι ¨αδιάφθοροι¨ να το ψάξουν λίγο περισσότερο το θέμα.
Την καλησπέρα μου και καλώς σε βρήκα.

αθεόφοβος είπε...

Kouklitis-
Οι ταμίες των διοδίων για να κόψουν απόδειξη θα πρέπει να εισπράξουν τα χρήματα.
Απλά ο Μπάμπης έκοβε αποδείξεις πληρόνοντας τες γιατί το αντίτιμο του διοδίου είναι ελάχιστο μπροστα σε όσα εισέπραταν οι μάγκες

marianaonice είπε...

Χαχαχαχα!!
Η γελιογραφία όλα τα λεφτά!!
έτσι είναι Μερόπη μου ο κάθε διεφθαρμένος στο πόστο του...

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ο Μπάμπης πόσα έπαιρνε από κάθε συναλλαγή;
Εκοβε απόδειξη;
Είχε δελτίο παροχής υπηρεσιών;

Vam33 είπε...

Αυτή η είδηση είναι απίστευτη ρε παιδιά .Χθες το είδα στην τηλεόραση στο ράδιο αρβύλα και δεν το πίστευα .Μα είναι δυνάτόν ;Υπάρχουν τύποι που μαζεύουν τις αποδείξεις στα διόδια.Καλημέρες

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Τελικά τη νύφη θα την πληρώσει πάλι ο Φούφουτος.

Μιας και γράφεις "εθνικών οδών στην Πελοπόννησο" το τραγικό είναι ότι για τον βόρειο άξονα της Πελοποννήσου, που κατασκευάζεται, πληρώνουν διόδια όσοι χρησιμοποιούν τις εθνικές οδούς της Βόρειας Αττικής.

Βάσσια είπε...

Απίστευτος ο τύπος "Μπάμπη".
Μένω άφωνη (δεν ήξερα το θέμα Μερόπη).
Τι ευφευρετικότητα !

Φαντάσου οι big Μπαμπης τι έχουν σκεφτεί.

Καλό απόγευμα :-)

Ευάγγελος είπε...

Ο "Μπάμπης", αγαπητή Meropi, είναι η μια όψη αυτού του ξεχαρβαλωμένου κρατικού μηχανισμού. Η άλλη όψη, αλλά κι οι ηθικοί αυτουργοί κι υπεύθυνοι κατ' εμέ, είναι εκείνοι οι κυβερνητικοί παράγοντες και υπουργοί που με την υπογραφή και τη συναίνεσή τους εκτόξευσαν τα οδοιπορικά της υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ από 8.000.000 ευρώ το 2003 στα 22.000.000 ευρώ το 2008. 'Ισως αυτή η θλιβερή ιστορία -που σαν γεγονός είναι πανεύκολο να αντιμετωπιστεί- δίνει -ένα μέρος προφανώς- της απάντησης στο αγωνιώδες ερώτημα: Πού πήγαν τα λεφτά... (Αλλά κι ένα χειροπιαστο και μετρήσιμο δείγμα για το πώς κυβερνήθηκε ο τόπος τα προηγούμενα χρόνια) Το ψάρι βρωμάει πάντα απ' το κεφάλι, ο κάθε Μπάμπης "παίζει" όσο βλέπουμε μόνο το δάχτυλο...

phlou...flis είπε...

Ο Μπάμπης είναι πολύυυυ πίσω. Εδώ υπάρχουν αγγελίες στις εφημερίδες σχετικές με αγοραπωλησία αποδείξεων: εδώ

rvagos είπε...

Αγαπητή Μερόπη,πράγματι είναι απίθανη η φαντασία των ανθρώπων στο τι σκαρφίζονται για να κλέψουν.
Άκου όμως και το άλλο.
Οι συλλέκτες απορριμάτων του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κατήλθαν σε απεργία, διότι ο δήμαρχος έβαλε ηλεκτρονικές συσκευές στα απορριμματοφόρα για τον εντοπισμό τους .
Αυτό κατά την γνώμη των συλλεκτών είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθερίων .
Εσύ ως νομικός τι γνώμη έχεις.

titus είπε...

Καλά εσύ από σβέρκο ψωνίζεις ;

Ανώνυμος είπε...

Γι΄αυτό λέμε, όχι τα σκουπίδια όξω από το παράθυρο στις εθνικές οδούς.
Για να μη βρίσκει ο μπάμπης αποδείξεις.....
:)))))))))))))))))))))

Meropi είπε...

-@Swell μου,
νομίζω ότι σε ζήτησε ο Εισαγγελέας! Χα χα χα!

-@KOYKLITIS μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου. Σύμφωνα με την είδηση ο "Μπάμπης" μάζευε τις αποδείξεις από το οδόστρωμα, όπου τις πετούσαν οι οδηγοί. Μπορεί όμως να συμβαίνει κι αυτό που αναφέρει πιο κάτω ο Αθεόφοβος. Να τις πλήρωνε και ακολούθως να τις πουλούσε με πολλαπλάσιο τίμημα βέβαια. Ή ακόμη και να κρατούσαν μερικές οι υπάλληλοι των διοδίων.

Meropi είπε...

-@Αθεόφοβε μου,
σύμφωνα με την είδηση ο Μπάμπης μάζευε τις αποδείξεις που πετούσαν οι οδηγοί ή ακόμη τις άφηναν στους υπαλλήλους των διοδίων (έφευγαν πριν τους τις δώσουν). Μπορεί όμως να συμβαίνει και αυτό που λες εσύ.

-@Μαριάνα μου,
ναι κι εγώ γέλασα πολύ με τη γελοιογραφία. Μου φάνηκε πολύ έξυπνη!!!

Meropi είπε...

-@Αντιγόνη μου,
η απάντηση στο ερώτημα σου είναι φυσικά όχι. Ο Μπάμπης ήταν, εκτός των άλλων, και φοροφυγάς! Χα χα χα!

-@Βαμ μου,
κι εγώ έμεινα άφωνη με την εφευρετικότητα των απατεώνων!!

Meropi είπε...

-@ Γιάννη μου,
άσε τα διόδια που πληρώνουμε για απαράδεκτους δρόμους, είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία!

-@Βάσσια μου,
η εφευρετικότητα των απατεώνων δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει!

Meropi είπε...

-@Ευάγγελε μου,
δυστυχώς ο κρατικός μηχανισμός βρίθει πολλών "Μπάμπηδων". Ήταν που ήταν ξεχαρβαλωμένος, αποξεχαρβαλώθηκε.

-@Φλούφλη μου,
χα χα χα! Την είδα την αγγελία!! Ο Μπάμπης όμως δεν πιστεύω να έβαζε και αγγελία. Έβρισκε τους αγοραστές του και χωρίς αυτή.

Meropi είπε...

-@rvagos μου,
αυτή την είδηση με τα απορριματοφόρα του Δήμου Πειραιά δεν την είχα διαβάσει. Πάντως εκ πρώτης όψεως δεν μου φαίνεται παράνομη η τακτική.

-@titus μου,
δεν κατάλαβα τον υπαινιγμό σου να πω την αλήθεια. Μπορείς να μου τα κάνεις πιο λιανά, γιατί έχω και μια ηλικία?

-@Φοράδα μου,
νομίζω ότι τίποτε δεν θα σταματούσε τον Μπάμπη. Θα τις έπαιρνε από τους ίδιους τους υπαλλήλους των διοδίων τις αποδείξεις. Ολόκληρη κερδοσκοπική επιχείρηση είχε στήσει.

Pink_Fish είπε...

μυστήριο πράγμα βρε παιδί μου...Αυτός ο Έλληνας...Όταν είναι να κλέψει, τι "μηχανές" βρίσκει. Είναι το εθνικό μας σπορ. Να κοροιδεύουμε και να κλέβουμε το διπλανό μας. Μέχρι να μας πιάσουν βεβαίως-βεβαίως. Αλλά και να μας πιάσουν, κάτι θα βρούμε για να βγούμε κι από πάνω! Τι φάρα μοναδική είμαστε...

maxforeigner είπε...

Γεια σου αγαπητή Μερώπη. Απ΄ότι διάβασα στην ανάρτηση, αλλά και στα σχόλια, κατάλαβα ότι δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι (ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν)τί συμβαίνει στο δημόσιο το στενό αλλά και το ευρύτερο. Το ύψος των κονδυλίων των οδοιπορικών εγκρίνεται κάθε χρόνο σύμφωνα με αυτό που ζητούν οι υπηρεσίες (συνήθως εγκρίνονται τα μισά, για αυτό και οι υπηρεσίες ζητούν τα... διπλάσια!). Αν δεν καταναλωθούν μέσα στο έτος, το επόμενο χρόνο εγκρίνεται μικρότερο ποσό! Σε όλη τη χώρα, σε όλα τα υπουργεία, νομαρχίες, περιφέρειες κλπ. καταναλώνουν "πάση θυσία" ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΚΡΙΘΕΝ ΠΟΣΟ και συνήθως ζητούν και άλλο! (Η δικιά μου υπρεσία ανήκε στις εξαιρέσεις, κατανάλωνε πολύ μικρό ποσό από το εγκρινόμενο!) Ο ετήσιος αριθμός ημερών εκτός έδρας καθορίζονται για κάθε υπουργείο, για κάθε υπηρεσία και για κάθε καηγορία υπαλλήλων με ειδικό νόμο. Οι περισσότερες υπηρεσίες συμπληρώνουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ και ζητούν έγκριση και άλλων ημερών! Σκεφτείτε ότι εκτός έδρας, δικαιούνται και εισπράτουν ουσιαστικά ένα δεύτερο (και μεγαλύτερο ακόμη) μισθό, ακόμα και οι ΟΔΗΓΟΙ! Μα ποια είναι η δουλειά του οδηγού? Πού θέλω να καταλήξω. Το όλο πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο αν πήγαιναν ή δεν πήγαιναν οι υπάλληλοι (δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το ανήθικο εδώ) αλλά στο ότι στήθηκε ένα σύστημα έτσι ώστε να θεωρείται η είσπραξη οδοιπορικών εξόδων ως ενα επίδομα ενίσχυσης του χαμηλού μισθού. Κανένας από όλους αυτούς τους υπαλλήλους δεν πίστευε ότι έκανε κάτι κακό! Άλλωστε πάμπολες φορές, ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι πραγματικές οι κινήσεις, συνήθως ΔΕΝ είναι απαραίτητες. Είναι ένας φαύλος κύκλος, που ξεκινάει και αυτός από την κακή διοίκηση, την παντελή έλλειψη ελέγχου κλπ κλπ. Αλλά θα ήθελα να συμπληρώσω και τις "χαζές" διατάξεις ή την κακή ερμηνεία τους. Πολλές φορές έχουν κοπεί οδοιπορικά υπαλλήλων για κινήσεις που πράγματι έγιναν, διότι έχασαν τις αποδείξεις των διοδίων, ή διότι δεν είχαν αποδείξεις ξενοδοχείων (επειδή διανυκτέρευσαν σε συγγενικό τους σπίτι, που σημαίνει οικονομία για το κράτος, αφού δεν θα πλήρωνε ξενοδοχείο)! Μου έτυχαν σε μένα προσωπικά αλλά και σε συναδέλφους. Και πολλές φορές επιστρέψαμε χρήματα για κινήσεις που ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ, αλλά ο ελεγκτής υπάλληλος έβρισκε κάτι "ύποπτο" ή δεν έβρισκε κάτι στα δικαιολογητικά. Ακόμα και ως συνταξιούχος (που ακόμα δεν πήρε τη σύνταξη) μου ζητήθηκαν και επέστρεψα χρήματα για κινήσεις που έκανα, διότι (λένε) έπρεπε να με αποζημιώσουν οι Νομαρχίες που με είχαν καλέσει (οι Νομαρχίες από που θα πάρουν τα χρήματα? από το ίδιο ακριβώς κονδύλι). Με άλλα λόγια, ναι μεν υπάρχουν τα λαμόγια, οι κλέφτες κλπ κλπ, αλλά όλα οφέιλονται στο "στραβό" σύστημα που συνήθως επιβραβεύει τα λαμόγια κα τιμωρεί αυτούς που δεν φταίνε!

Odysseas είπε...

Με αφήνει άφωνο ο Μπάμπης (προφανώς δεν παρακολουθώ tv τακτικά!), αυτά που λέει ο Mike (και δυστυχώς από τη μικρή μου εμπειρία στην Ελλάδα τον πιστεύω), αλλά περισσότερο απ'όλα τα οδοιπορικά των 1500 ευρώ!!! Εγώ με 1500 ευρώ μπορώ να πάω 1 βδομάδα στο Παρίσι και να μένω και σε καλό ξενοδοχείο! (όχι τόσο καλό όσο του πρώην υπουργού Παιδείας κου. Στυλιανίδη...)

Meropi είπε...

-@Ροδοψαρούλα μου,
από εφευρετικότητα στην απατεωνιά καλά πάμε.

-@Mike μου,
πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που μας δίνεις. Κάτι ήξερα, αλλά όχι τόσες λεπτομέρειες όσες μας αποκαλύπτεις. Πάντως δεν παύει να είναι διαφθορά αυτό που έγινε. Με κάτι τέτοια (αθροιζόμενα) κοντεύει να χρεωκοπήσει το Δημόσιο

-@Οδυσσέα μου,
Αχ εδώ που ζούμε πολλά μας αφήνουν άφωνους!

Meropi είπε...

-@ Ψέμα με ουρά,
βλέπω ότι κάνεις την εμφάνιση σου κάθε Άνοιξη! Σημαίνει κάτι αυτό? Όσο για το Μάριο Ζ. δεν ξέρω τίποτε απολύτως γι' αυτόν, πώς θα τρέξω να υπογράψω λοιπόν?

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Συμφωνώ με την Meropi, θα διαβάσω το κείμενο καιψωψω θα δω αν θα υπογράψω

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη κάπου διάβασα ότι τα οδοιπορικά στο δημόσιο είναι η απόδειξη ότι υπάρχει το αεικίνητο ... Φαντάζομαι ο Μπάμπης έχει παίξει καθοριστικό ρολο.

Side21 είπε...

Γεμίσαμε Μπάμπηδες ...
Δε φταίνε όμως αυτοί
Φταίει το σύστημα που δημιουργεί και
υποθάλπει τους μηχανισμούς της διαφθοράς.
Την καλημέρα μου ...

Meropi είπε...

-@Απόγονε μου,
δεν ξέρω αν υπάρχει το αεικίνητο, αλλά το αδηφάγο σίγουρα υπάρχει στο Ελληνικό Δημόσιο... Χα χα χα!

-@Αχ Side μου,
το σύστημα αποτελείται από ανθρώπους....

Seagull είπε...

Μερόπη, καλή σου μέρα!
Όπως γνωρίζεις ήδη, έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε, αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή, να με ενημερώσεις και να “κατεβάσω” τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους