Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Είναι λύση η πολιτική ανυπακοή????





Τον τελευταίο καιρό προβάλλεται συνέχεια, κυρίως από την αριστερά και ειδικότερα από το ΚΚΕ και το προσφιλές τέκνο του το ΠΑΜΕ, ως λύση στα προβλήματα μας, η πολιτική ανυπακοή (βλέπε εδώ, εδώ και εδώ). Αναρωτιέμαι όμως. Η υπακοή τελικά είναι το πρόβλημα μας? Αυτή είναι που μας έφερε σ’ αυτό το χάλι που βιώνουμε ή ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή η ανυπακοή  (πολιτικών και πολιτών) σε δημοκρατικούς νόμους και θεσμούς? Και εξηγούμαι:


Αυτά είναι που προκάλεσαν την κρίση?
  • Η υπακοή στο Σύνταγμα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους νόμους
  • Η πληρωμή των φόρων
  • Η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών
  • Η διαφάνεια και η αξιοκρατία παντού και πάντοτε


Ή μήπως αυτά (αλλά και άλλα παρόμοια)?
  • Η εγγραφή του Συντάγματος, των δημοκρατικών θεσμών και των νόμων στα παλαιά υποδήματα τόσο των πολιτών, όσο και των πολιτικών
  • Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, με την ανοχή ακόμη και των πολιτών που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν (μισθωτών), σε συνδυασμό με την κατάρρευση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του Κράτους
  • Η μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών
  • Η διαφθορά
  • Το ρουσφέτι 
  • Οι μίζες
  • Ο λαϊκισμός που ωθούσε τις Κυβερνήσεις σε παροχές πέραν των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας
  • Η διακίνηση «μαύρου» χρήματος


Και εν κατακλείδι σε κάθε κοινωνία που θέλει να χαρακτηρίζεται δημοκρατική (δεν  μιλώ για τις δικτατορίες) οι πολίτες πρέπει να υπακούουν σε ένα μίνιμουμ κανόνων, για να υπάρχει κοινωνική ειρήνη. Πού πρέπει λοιπόν να υπακούουν οι Έλληνες πολίτες, για να υπάρχει αυτό το ανεκτό όριο  ειρήνης και να μη γίνουμε ζούγκλα? Μήπως στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ? Όταν μπορέσουν να αποκτήσουν με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ψηφίσουν δημοκρατικά τους νόμους της αρέσκειας τους, τότε πολύ ευχαρίστως να υπακούσουμε σ’ αυτούς. 
Πρόταση (δική μου): Αντί "ανυπακοής", μήπως είναι καλύτερο να απαιτήσουμε, ως πολίτες τόσο από τους πολιτικούς, όσο και από τους εαυτούς μας, αλλά και τους συμπολίτες μας "τήρηση της νομιμότητας, της εντιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας από όλους σε όλα"?


------------------------


Υ.Γ. Κατόπιν κάποιου σχολίου μου σε άλλο ιστολόγιο, χαρακτηρίστηκα «υποταγμένη» και «προσκυνημένη». Ελπίζω, κατόπιν της ανάρτησης μου αυτής, να μην επαναληφθούν παρόμοιοι χαρακτηρισμοί!! Χα χα χα!

49 σχόλια:

αντωνης είπε...

Δλδ μας λες οτι οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι που καλουνται να πληρωσουν με τα μετρα της κυβερνησης, ειναι εκεινοι που ειχαν ανυπακοη προς το Συνταγμα ή δεν πληρωναν τους φορους και τις εισφορες τους στα ασφαλιστικα ταμεια;

Καλησπερα.

Meropi είπε...

Όχι δεν σου λέω αυτό ακριβώς Αντώνη μου. Σου λέω ότι ο λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε είναι η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, το μαύρο χρήμα, το ρουσφέτι, ακόμα και οι «παροχές» σε επίπεδο που δεν άντεχε η οικονομία μας. Δηλαδή με λίγα λόγια το πρόβλημα που μας οδήγησε μέχρι εδώ δεν ήταν η υπακοή στους νόμους, ήταν κυρίως Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ στους νόμους, οι οποίοι τουλάχιστον στο χαρτιά προβλέπουν να πληρώνουμε ΟΛΟΙ τους φόρους μας, τις ασφαλιστικές εισφορές μας, να μη χρησιμοποιούμε ρουσφέτι ή φακελάκι για αυτονόητα δικαιώματα μας, να μην είμαστε διεφθαρμένοι.
Τα δε μέτρα που αποσκοπούν στη μείωση των δαπανών του Δημοσίου είναι φυσικό να αφορούν αυτούς που πληρώνονται από το Δημόσιο. Δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους (και όχι τόσο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους). Επίσης και τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού και αυτά χρηματοδούνται από το Δημόσιο. Όσο για τους υπόλοιπους (επαγγελματίες, επιχειρήσεις κλπ), αν δεν κάνω λάθος έχουν θεσπιστεί πιο αυστηρά τεκμήρια για τη φορολόγηση τους. φτάνει λοιπόν να ενεργοποιηθούν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί για να πληρώσουν κι αυτοί.
Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ τι θα φέρει κατά τη γνώμη μου? ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ που θα πλήξει πιο πολύ τους ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.
Εσύ αλήθεια τι πιστεύεις? Ότι η ανυπακοή θα μας βοηθήσει να βρούμε λεφτά να πληρωθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι????

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Αντώνη, το είδος της ανυπακοής που προτείνει το ΚΚΕ, δεν έχει σχέση με την ανυπακοή που λες εσύ.
Το ξέρεις ότι δεν συμφωνώ συχνά με το ΚΚΕ και στον ΣυΡΙΖΑ έχω ασκήσει σκληρή κριτική ενίοτε, αλλά:
Η ανυπακοή που λέει το ΚΚΕ, δεν έχει σχέση με την μη σεβασμό της δημοκρατίας.
Υπάρχει πολλή σπέκουλα:
Και ας τα πάρουμε ένα -ένα:
Ακρόπολη, συμβολική ενέργεια. Στο παρελθόν είχαν γίνει τέτοιες ανάλογες ενέργειες από άλλες ομάδες π.χ. περιβαλλοντικές. Δεν εμπόδισαν κανένα να μπει. Απεργια έκαναν οι υπάλληλοι..
Όσον αφορά το λιμάνι, ακόμα και να διαφωνήσει κανείς σχετικά με τα αποτελέσματα δεν παύει να αποτελεί ένα παράδειγμα απεργίας- λοκ άουτ και αντίστασης των εργαζομένων στο λοκ άουτ. Ιστορικά τα θύματα των εργαζομένων σε κινητοποιήσεις είναι ακριβώς από τον αγώνα να μην μπουν άλλοι εργάτες μέσα στις θέσεις που εγκαταλείπουν οι απεργοί.

Τι έγινε δε θέλετ να βλέπετε ότι υπάρχει κόσμος που αντιδρά;
Τόσο που βαφτίζεται κάθε ενέργεια απειλή κατά του πολιτεύματος;
Ψάξτε σε όλη την Ευρώπη, τέτοιες ενέργειες γίνονται καθημερινά.

Τις μέρες που είχε εγκλωβιστεί κόσμος στα αεροδρόμια από την τρέφρα, στο παρίσι οι υπάλληλοι του μετρό έκαναν απεργία δυσχεραίνοντας το πήγαινε έλα προς αυτά. Μόχο εδώ οι απεργίες θα διώξουν τον τουρισμό.
έχουμε καταντήσει κράτος δούλων. Γιαυτό θα είαμστε κάθε μέρα στους δρόμους

αντωνης είπε...

Μεροπη, εχω γραψει πολλες φορες το τι πιστευω.
Θα το γραψω για άλλη μια φορα.
Εγραψες τους λογους που μας εφεραν ως εδω.
Αλλά πρωτον και βασικοτερο, δεν υπαρχει καμια λογοδοσια απο κανενα υπευθυνο για το πως φτασαμε ως εδω. Και καμια τιμωρια για κανενα.
Αυτο γιατι να το ξεπερασω;
Οχι, εγω απαιτω απο την καθε κυβερνηση να μου δωσει αναλυτικο λογαριασμο.
Αν το δημοσιο χρεος εχει φτασει εκει που βρισκεται, αυτο δεν εγινε επειδη ενεσκυψε καποιο φυσικο φαινομενο και κατεστρεψε τη χωρα.
Τις λαμογιες των λιγων δεν ειναι φυσιολογικο να τις φορτωθουν καποιοι άλλοι.

Απο εκει και περα, ειναι οξυμωρο και εγω δεν μπορω να εμπιστευθω ουτε το ΠΑΣΟΚ ουτε τη ΝΔ, ωστε να διαχειριστουν το παρον και το μελλον του τοπου. Ακριβως γιατι ειναι εκεινοι που με τις πραξεις τους και τις παραλειψεις τους ως κυβερνησεις εφτασαν τον τοπο σε αυτα τα χάλια.

Πρωτοι απο ολους στην ανυπακοη στους νομους ειναι εκεινοι που τους ψηφιζουν. Παραδειγμα, το Συνταγμα που το χρησιμοποιουν σαν κουρελοχαρτο αναλογα με τα κομματικα τους μικροσυμφεροντα.

Επισης δεν υπαρχει καμια κοινωνικη δικαιοσυνη στα μετρα.
Οταν στη μια περιπτωση κοβεις λεφτα απο ενα συνταξιουχο (για μενα αυτό ειναι μεγιστη αλητεια), δεν μπορεις να λες οτι βαζω τεκμηρια για να συλλαβω τον φοροφυγα.
Ειναι αστειο ως επιχειρημα.


Ας μας πουν πρωτα πως γινεται ενω εχουν μπει στη χωρα πολλα δισεκατομμυρια, βρισκομαστε μετα απο σχεδον 20 χρονια λιτοτητας για την συντριπτικη πλειοψηφια των πολιτων χωρις να υπαρχουν λεφτα στα δημοσια ταμεια. Επισης χωρις δημοσια παιδεια, χωρις δημοσια υγεια και χωρις κρατος στην ουσια.

Οταν λοιπον θα μας πουν με το νι και με το σιγμα γιατι ενω περασαν τοσα λεφτα απο το δημοσιο κορβανα ειμαστε σε τετοια χάλια, τοτε να ερθουν και να ζητησουν υπακοη.

Μεχρι τοτε η ανυπακοη στους κλεφτες και τους ψευτες ειναι η μονη οδός.

Τελος δεν μας λεει κανεις, το πως μετα απο τρια ή πεντε ή δεν ξερω ποσα χρονια και μέσω τετοιων μετρων θα βελτιωθουν τα δημοσια οικονομικα.
Οταν τα δημοσιο χρεος ειναι ηδη στα 300 δισ. € και θα δανειστουν άλλα 120 δισ. € στα επομενα τρια χρονια, αυτο δεν μπορει να καλυφθει στον αιωνα τον απαντα.

Θελοντας και μη καποια στιγμη θα παμε σε διαπραγματευση για το δημοσιο χρεος.
Η γνωμη μου ειναι πως οσο γρηγοροτερα το αποφασισουν, τοσο το "καλυτερο" θα ειναι.

Locus Publicus είπε...

Φτάσαμε εδώ γιατί υπήρχε πάρτι παροχών για 30 χρόνια, που διόγκωσε τις προσδοκίες μας και κατέληξε σε εναν κρατισμό που δεν είναι πλέον συντηρήσιμος.

Η "πλουτοκρατία" δηλαδή,είναι το μέγιστο μέρος του ελληνικού λαού που συνειδητά ή όχι συμμετείχε στο πάρτι. Οι κρατικές δαπάνες σήμερα ειναι ο 70% των συνολικών δαπανών. Εκεί πήγαν τα λεφτά.

Το ΚΚΕ, για τους δικούς του λόγους διαστραβλώνει τους ορισμούς περνώντας το μήνυμα "να πληρώσει η Πλουτοκρατία" ορίζοντας ως πλούσιους τους πάντες πλήν του λαού. Λογικά όλα αυτά. Το όνειρο του ΚΚΕ είναι γραμμένο ακόμα στο καταστατικό του που βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του. Προλεταριακός Κρατισμός, εθνικοποίηση των παραγωγικών πηγών της χώρας, συνταγματική κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας, υγείας, μόρφωσης, κτλ, και όλων των ατομικών δικαιωμάτων. Είναι μια απλή και γνωστή διακύρηξη μιας δικτατορίας που υπάρχει εκεί απο τα Μαρξιστικά χρόνια. Η απόλυτη ισοπέδωση των κοινωνικών τάξεων kαι η η εξαθλιωσή τους, όπως περίμενε και ο Μάρξ στη βιομηχανική Αγγλία του 19ου αιώνα, επιταχύνει την πορεία προς την Επανάσταση και τη δικτατορία του Προλεταριάτου. Γι αυτό το ΠΑΜΕ κλείνει τα λιμάνια. Για να επιταχύνει την οικονομική εξαθλίωση που οδηγεί στο ξεσήκωμα. Γνωστές και κλασσικές μαρξιστικές θέσεις. Οσοι γεννήθηκαν μετά το 1980 πιθανώς να μην τις γνωρίζουν.

Μετά το 1989 και την κατάρρευση του Κομμουνισμού, το ΚΚΕ παρέμεινε ίδιο και απαράλακτο. Η μόνη διαφορά είναι οτι νομιμοποιήθηκε μέσα στην ελληνική αστική δημοκρατία. Και σήμερα ξεκινάει "τρίτο" αντάρτικο. Μερικοί μάλιστα αγνοούν πως έχασε στο παρελθόν άλλα δύο.

Οπως λέγεται, "το εργοστάσιο έκλεισε (η Σοβιετική Ενωση, αλλά έμεινε ανοιχτή η αντιποσωπεία):)
Καλά ξεμπερδέματα.

Heliotypon είπε...

Είναι πολύ περίεργη η στάση τους. Αν είχαν ένα δικό τους, σταλινικό καθεστώς, θα απαιτούσαν σκληρή και άνευ όρων υπακοή, γιατί αυτό το καθεστώς, τάχα, θα ήταν του λαού και ως τέτοιο θα ήταν σεβαστό. Κι ας μην το ήθελε κανένας από τον λαό. Εδώ πάνε κόντρα στο 90% του λαού και νομίζουν ότι λειτουργούν για το καλό μας, που μόνο αυτοί το ξέρουν ενώ εμείς δεν το έχουμε καταλάβει... Κάπως έτσι.

Meropi είπε...

-@Κομμούνι μου,
κι όμως πιστεύω ότι η ανυπακοή που προτείνει το ΚΚΕ έχει σχέση ΚΑΙ με το μη σεβασμό της Δημοκρατίας και του Συντάγματος. Μη ξεχνάμε τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος σε τηλεοπτικό σταθμό «Εμείς στο ΚΚΕ είμαστε αντίθετοι με το Σύνταγμα. Δεν συμφωνούμε και το έχουμε καταψηφίσει. Είμαστε υποχρεωμένοι; Είναι Σύνταγμα αντιλαϊκό και για το ΚΚΕ το μόνο δίκιο είναι του εργαζόμενου και όχι τα συμφέροντα των λίγων».
Εσύ το βλέπεις αντίσταση και απεργία να εμποδίζεις 900+ Ισπανούς τουρίστες να επιβιβαστούν σε τουριστικό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά? Με συγχωρείς, αλλά εγώ το βλέπω τουλάχιστον ανοησία. Ο τουρισμός είναι μια από τις λίγες πηγές εισοδήματος που μας απέμεινε στην Ελλάδα. Ας την εξαλείψουμε κι αυτή. Μπράβο μας!!

Meropi είπε...

-@Αντώνη μου,
πέρασαν τόσα λεφτά από το Δημόσιο και έχουμε αυτό το χάλι, γιατί ακριβώς δεν τηρήθηκαν οι νόμοι, γιατί υπάρχει διαφθορά από τους πολιτικούς (όχι όλους), αλλά ΚΑΙ από τους δημόσιους υπαλλήλους που τώρα φωνάζουν και θρηνούν, γιατί δόθηκαν "παροχές" υπερβολικές με χρήματα δανεικά που δεν άντεχε η οικονομία, γιατί συντηρούσαν και συντηρούν οργανισμούς ζημιογόνους, γιατί δεν πληρώναμε τους φόρους μας (οι μισθωτοί που δεν μπορούσαν να φοροδιαφύγουν, ανέχονται να το κάνουν οι άλλοι μη ζητώντας απόδειξη), κλπ κλπ. Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά δεν φτάσαμε μέχρι εδώ, λόγω της ΥΠΑΚΟΗΣ μας στου νόμους και στη νομιμότητα. Ακριβώς το αντίθετο έγινε.

Gee Pontius είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μερόπη η Παπαρήγα είπε επίσης στη βουλή ότι ο λαός θα λλάξει το σύνταγμα με κινητοποιήσεις στους δρόμους. Το ΚΚΕ έχει επενδύσει στη μιζέρια και έχει προφητεύσει την καταστροφή της υπάρχουσας κατάστασης. Πολύ λογικό λοιπόν να προσπαθεί να αποδείξει ότι η προφητεία του ήταν σωστή.

Είναι σίγουρο ότι κι αλλού γίνονται διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, αλλά το καθημερινό χάλι της Αθήνας δε νομίζω να υπάρχει αλλού.

Η ευθύνη της αριστεράς είναι μεγάλη για το σημερινό χάλι. Όχι τοση όσο των κομμάτων που κυβέρνησαν, αλλά μεγάλη, αφού κάθε φορά που πήγαινε ν' αλλάξει κάτι, αμέσως έβλεπε ανεμόμυλους και ορμούσε εναντίον τους απαιτώντας πάντα να μην αλλάξει τίποτα (πράγμα οξύμωρο αφού ελεεινολογεί για την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά δε θέλει και καμμία αλλαγή).

Η μόνη ανυπακοή που χρειάζεται είναι στις ανοησίες του ΚΚΕ. Ίσως να του δίνουμε και πολλή σημασία.
Γι αυτό νομίζω ότι και οι περισσότεροι γυρίζουν την πλάτη στην αριστερά η οποία δυστυχώς (μοναδική σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο) εξακολουθεί να ονειρεύεται την επανάσταση και ένα από τα σοβαρά θέματα που την απασχολούν είναι η αποκατάσταση του ονόματος του Στάλιν. Ένα απολίθωμα που σιγά-σιγά (αλλά δυστυχώς με θόρυβο) θα περάσει στα αζήτητα.

Κρίμα, γιατί η αριστερά θα μπορούσε να είναι μια δύναμη ανανέωσης, κι όχι μια εστία αναμπουμπούλας και μπάχαλου.

Gee Pontius είπε...

Αν μαγείρεψες μακαρόνια μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κείμενο και την απαντησή σου σαν σουρωτήρια, τόσες τρύπες έχουν !!!
Φθάσαμε ως εδώ (κατά την άποψή σου) με φοροδιαφυγή και μη καταβολή εισφορών και ζητάς να πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι ιδιωτικοί...
Καλά εποκοινωνείς ;;
Οι Δ.Υ. είναι οι μόνοι που δεν φοροδιαφεύγουν και καταβάλουν τις εισφορές τους σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που πολλές φορές δeν καταβάλλουν τις εισφορές τα αφεντικά τους.
Αλλά φυσικά δεν μπορείς καν να διανοηθείς ότι πρέπει να πληρώσουν και ΑΛΛΟΙ εκτός από τους υπαλλήλους!!
Επίσης ασχολείσαι συνέχεια με το πόσα ξοδεύει ο κράτος και όχι με το πόσα πρέπει να εισπράττει τα οποία είναι πολλαπλάσια.
Ζητάς την υπακοή ... των υπαλλήλων και καταπίνεις αμάσητα τα οικονoμικά και άλλα σκάνδαλα αυτών στους οποίους ζητάς υπακοή.
Αυτοί δεν υπακούουν όχι μόνο στους νόμους του κράτους ΤΟΥΣ, αλλά ούτε και στην κοινή λογική.
Δεν πας να δεις πως...φυτοζωούν ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου και ο Ρουσόπουλος και μετά να μιλήσεις για περικοπές.
Πίνοντας το αίμα των Δ.Υ. θα εξοικονομήσουν 3 δις ενώ χαρίζουν τριαντάρια στις τράπεζες για να τους τα ... δανείσουν τώρα με 5%.
Το Δ.Ν.Τ. δανείζει με 1% μήπως ξέρεις σε ποιές τσέπες θα πάνε τα πανωτόκια ή νομίζεις πως τσάμπα έκανε τον γύρο του (οικονομικού) κόσμου ο Γιωργάκης πριν λίγους μήνες;
Ολα αυτά δεν τα "βλέπεις" μόνο η υπακοή σε μάρανε.
Το δίκαιο είναι η ΑΠΟΛΥΣΗ των ρουσφετολογικώς διορισμένων στον δημόσιο τομέα, για το οποίο φυσικά κάνεις την πάπια γιατί ξέρεις ποια κόμματα τους διόρισαν και δεν σε συμφέρει, αυτοί στηρίζουν τα κόμματα εξουσίας .
Και τέλος οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ "ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΚΟΟΙ, τάχεις μπερδέψει, εδώ δεν είναι αγγλική κοινοπολιτεία, ειναι ΕΛΛΑΔΑ.

Meropi είπε...

-@Locus μου,
συμφωνώ εν πολλοίς ότι οι λόγοι που αναφέρεις είναι αυτοί που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, αλλά και μερικοί άλλοι που δεν αναφέρεις (η διαφθορά, η παράλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών κλπ). Αυτό όμως που θεωρώ εγώ κι εσύ κοινή λογική, για τους άλλους δεν είναι. Έτσι κατάλαβα από τις διάφορες συζητήσεις που γίνονται στα μπλογκ και έτσι καταλαβαίνω και τώρα από τη συζήτηση που κάνουμε εδώ.

Meropi είπε...

-@Heliotypon μου,
κατ΄ αρχάς θέλω να σε καλωσορίσω στο μπλογκ μου.
Σ' αυτό που λες συμφωνώ. Στα καθεστώτα που το ΚΚΕ θαυμάζει η ΥΠΑΚΟΗ στους νόμους απαιτείται αυστηρά και αδιαπραγμάτευτα.

Meropi είπε...

-@Απόγονε μου,
για το σημερινό χάλι μας, ας μην το αμφισβητούμε, κυρίως φταίνε οι Κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια (πρωτευόντως βέβαια της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ). Ένα δε από τα κύρια λάθη τους είναι γιατί δεν φρόντισαν για την τήρηση της νομιμότητας και όχι γιατί τηρούσαν τη νομιμότητα.

Gee Pontius είπε...

Θέλω ακόμα να συμπληρώσω (διότι φαινεται πως μάλλον το αγνοείς) ότι οι πολίτες ΣΕΒΟΝΤΑΙ τις κυβερνητικές αποφάσεις όταν αυτές ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
όχι δεν μαγείρεψα μακαρόνια. Χα χα χα!
Και ναι επικοινωνώ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι χρηματοδούνται από το Κράτος και είναι αναπόφευκτο να υποστούν τις συνέπειες. Όταν υπάρχει ανάγκη το Κράτος να περιορίσει τις δαπάνες του, αναπόφευκτα θα πληγούν αυτοί. Και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο. Δεν είναι εντελώς αθώοι για το σημερινό χάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Π.χ. η παράλυση και κατάρρευση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, σ' αυτούς κυρίως δεν οφείλεται????
Υ.Γ. Αλίμονο στις χώρες που ο κάθε πολίτης διατηρεί το δικαίωμα να υπακούει, κατά το δοκούν ο καθένας, σε όποιους νόμους γουστάρει και να καταπατεί όσους νόμους δεν γουστάρει, γιατί τάχα δεν αξίζουν το σεβασμό του!!!!!! Κύριε Ελέησον!!

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη δε διαφωνώ καθόλου μ' αυτό που λες και μακάρι να έλεγε και η Παπαρήγα το ίδιο. Δυστυχώς τη λέξη "ανυπακοή" την αντιλαμβάνεται διαφορετικά ο χ μορφωμένος, και διαφορετικά ο μπαχαλάκης με τις μολότωφ.
Η τεράστια ευθύνη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν απαλάσσει την αριστερά από την ανευθυνότητα της. Θα έλεγα μάλιστα ότι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται αποτελεί δεκανίκι των γελοίων κυβερνήσεων αφού δεν υπάρχει κάποια σοβαρή εναλακτική πρόταση.

Gee Pontius είπε...

Εκεί που οι πολίτες δεν κρίνουν ποιούς νόμους πρέπει να σεβαστούν έχουμε δικτατορία.

(Τώρα να σου θυμίσω το άρθρο 114, ντροπή είναι, είσαι και νομικός)

Εσύ όταν μας λες ότι είσουνα στο Πολυτεχνείο και στην Νομική ΥΠΑΚΟΥΕΣ ;;;;;;

Κατάλαβες τώρα γιατί σε είπανε "ληγμένη ";

Και επειδή προκαλείς με το να επιμένεις να πληρώσουν οι χειρότερα αμειβόμενοι να σου θυμίσω την Μπιρμπίλη και τον άλλο τον ψηλό δικαστικό - δεν θυμάμαι το όνομά του- που ήθελε μόνο δίμετρες για συντροφιά που με τις δικαστικές ατασθαλίες τους ζημίωσαν την χώρα σε βαθμό πολλαπλάσιο από τους απλούς Δ.Υ.
Οσο αφορά τους δικηγόρους να περιοριστούμε στον Μαντούβαλο ή να ανοίξουμε το κουτάκι ;

Σου μίλησα για απολύσεις και το έκανες καραμέλλα.

Σου μίλησα για αύξηση εσόδων, γλυφιτζούρι και αυτό, μόνο να πληρώσουν οι Δ. Υ. ξέρεις γιατί νομίζεις πως σε βολεύει ή θέλεις να προπαγανδίσεις την κυβερνητική γραμμή.

Τι να σου πω ...εξοικονομώντας 3 δις τον χρόνο με χρέος 400 και δανειζόμενη 105, σώθηκες...
Με μέσον θα πέρασες την αριθμητική στο δημοτικό !!

Meropi είπε...

-@Απόγονε μου,
σε γενικές γραμμές συμφωνούμε.

-@gpoint μου,
όχι δεν θα με τρελάνεις εσύ. Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά μεταξύ Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας (έστω με τα όποια λάθη και τις δυσλειτουργίες της) και της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ των Συνταγματαρχών. Έτσι δεν είναι???? Αν δεν την αντιλαμβάνεσαι, τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητούμε. Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ στους Δικτάτορες σημαίνει ακριβώς ΥΠΑΚΟΗ στο Σύνταγμα και τους νόμους. Και μη μου πεις ότι η Επανάσταση που επικράτησε δημιουργεί δίκαιο, γιατί εκείνο το πράγμα δεν ήταν "Επανάσταση", αλλά πραξικόπημα της κακιάς ώρας.
Όσο για το 114 ήταν ακριβώς αυτό που λέω εγώ τώρα. ΥΠΑΚΟΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Το σχετικό άρθρο του Συντάγματος του 1952 προέβλεπε ότι η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Συντάγματος(και όχι η ΑΝΥΠΑΚΟΗ σ' αυτό) επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Υ.Γ. Μη μου βάζεις στο στόμα λόγια που δεν είπα. Δεν είπα να πληρώσουν ΜΟΝΟ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Να πληρώσουν όλοι, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Οι μη δημ. υπάλληλοι θα πληρώσουν αν ενεργοποιηθούν οι νόμιμοι ελεγκτικοί και φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Αυτό θέλω.
Αχ βρε gpoint μου αντιστρέφεις εντελώς τη λογική των πραγμάτων. Α πα πα πα!!!

Gee Pontius είπε...

Από τα πέντε απαντάς μόνο στο ένα γιατί στα άλλα δεν σε παίρνει.

Ομως

ΝΟΜΙΚΑ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

Δεν θα σε κουράσω άλλο. (Πρέπει να) ξέρεις καλύτερα από μένα ότι τα περισσότερα μέτρα που πήρανε είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Θα μου πεις ποιός θα το κρίνει ;

πάλι ξέρεις καλύτερα από μένα ότι με την μισθολογική-νομοθετική συνεργασία δικαστικών-βουλευτών κάθε έννοια κρίσης έχει χαθεί μπροστά στο κοινό τους συμφέρον. (να σου ξαναθυμίσω την ΛΗΣΤΕΙΑ των ταμείων των εκπαιδευτικών από τους δικαστικούς ;
ποιός θα την κρίνει ;
οι ίδιοι δικαστές, να στερηθούν την λεία τους ;
ή οι βουλευτές που την ψήφισαν ;

Διαβίβασε τα σέβη μου στον κύριο Τσοχατζόπουλο , μου τον θύμισες με τα επιχειρήμαστά σου, αυτός βέβαια έλεγε ότι είναι δίκαιο ότι πει ο Αντρέας, εσύ σαν πιο μοντέρνα, οτι πει ο Γιωργάκης

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη, εγω είπα ότι δεν είναι κάτι και τόοοσο εξστρεμιστικό αυτό που έκαναν οι ναυτεργάτες είναι η ...ιστορία του εργατικού κινήματος.
Τώρα, αν στρατηγικά ήταν καλό, είναι άλλη κουβέντα.
Εγώ πάντως που ζω κυριολεκτικά από τον τουρισμό , μπορώ να σου απαριθμήσω μια εκατοντάδα λόγων που φτάσαμε να κρεμόμαστε από τα αρχ....πέντε δέκα γραφείων που θέλουν να επιβάλλουν σε όλους αποικιοκρατικού τύπου καταστάσεις στον Τουρισμό με το επιχείρημα "σκάσε γιατί θα πάω δίπλα"...
Εσύ που είσαι από την Κύπρο γνωρίζεις ότι η αποικιοκρατία είχε και κάποια λίγα καλά, αλλά οι άνθρωποι ξεσηκώθηκαν ενάντια στη σκλαβιά, γιατί ήθελαν να είναι κύριοι του εαυτού τους.
Πάρετ το χαμπάρι θα είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους
(για χάρη και των παιδιών σου..)

katerina είπε...

Μερόπη μου καλη σου μερα. Κατ' αρχάς να σου ευχηθω χρόνια πολλά, να εισαι πάντα γερή και δυνατή και να γευεσαι, να ρουφάς τις ευχές, τις αγκαλιες και τα φιλιά των παιδιών σου. Και βέβαια να τα καμαρώνεις ...σαν τα ψηλά βουνά. Αλ΄ηθεια, τι πλήρης που ήτνα αυτή η ευχή που έδιναν οι γιαγιάδες μας, ποσα πολλά, και σε ποσα επιπεδα υψηλά εμπεριέχει!!!

Τωρα δυο παρατηρησεις, μια επι προσωπικου και μια επι πολιτικου.
Η επι προσωπικου προηγείται, για να ακολουθησουμε και το πρωτοκολο των συνελευσεων.
Επειδή στο δίκο blog εγινε αυτό που περιγραφεις στο υστερογραφο σου, αλλά ΟΧΙ απο εμένα, εγώ σου ζητώ συγνώμη. Η συγνωμη μου απορεει απο την μικροαστική αγωγή για την οποια άλλωστε και ουδόλως ντρεπομαι. Οφειλα εφόσομν ήμουν η οικοδεσποινα, να σε προστατεψω απο τον οποιονδηποτε προσωπικό χαρακτηρισμό, ανεξαρτητως του τι, του πως και του γιατί. Δεν παρενεβην και ήταν λάθος μου.

katerina είπε...

Τωρα επί του ...πολιτικου.
Μερόπη εσύ ξέρεις πολύ καλυτερα απο εμένα μιας και ειναι το αντικειμενο των σpουδώn σου, ότι και το Συνταγμα και οι Νόμοι, δεν έρχονται απο τον ουρανό, ουτε ειναι ιερά κειμενα. Δημιουργουνται για να δωσουν το εργαλειο του κοινωνικού συμβολαίου, που θα μειωσει ή θα αποτρεψει κοινωνικές συγκρουσεις. Οι Νόμοι δεν ειναι θεοπνευστοι, και πάλι ξέρεις καλύτερα, ότι πισω τοyw κρυβονται συμφεροντα, δίκια και άδικα, δυνατοί και αδυνάτοι. Οι Νομοι όπως και η Ιστορία γραφονται απο τοςυ ισχυρούς. Κια βέβαια η ίδια η Δημοκρατία περα απο τις τρεις εξουσίες προβλέπει και την τεταρτη, ακριβώς για να ενημερωνονται οι πολιτες και να ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. Προφανως καμμμία εκ των εξουσιών δνε πραττει ότι οφειλει να πραξει, καμμια σηερα στην χωρα μας δεν στεκεται στο επιπεδο που οφείλει, αυτό ειναι πια κοινό μυστικό, και βέβαια έχει τα γνωστά αποτελεσματα.

Οι νόμοι αλλάζουν Μεροπ[η μου, οι Νομοι δνε ειναι φετφα. Οι αναπηριες αλλά και οι αδικιες τοςυ καταγγελονται και κάτω απο την λαική κινητοποιηση αλλάζουν.

Σε αυτό το ιδιο το Συνταγμα, οριζεται η υποχρεωση ισονομίας όλων των πολιτών αλλά ΚΑΙ η ανευθυνοτητα της εκτελεστικής εξουσίας.

Τέλος, διαφωνώ με το ΚΚΕ, σε πολύ περισσότερα απο όσα θα συμφωνήσω ποτέ. Αλλά, αυτό δνε μου στερεί το διακιωμα να υποκλινομαι σε όλες τις θυσίες, όλων των ανθρωπων, ηρωων για ατ δικά μου μετρα, που άφησαν τα νιατα και την ζωή τοςυ, στα ξερονησια, στις φυλακες, στα βασανιστηρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα, για να έχω εγώ, εσυ, ta παιδιά μας ΣΥΝΤΑΓΜΑ σήμερα.

Marina είπε...

H πολιτική ανυπακοή θα ήταν μία λύση αν τα κόμματα που την προωθούν είχαν να δώσουν μία εναλλακτική λύση. Αν π.χ. αρνιόμασταν την ΕΕ και το ΔΝΤ, εναλλακτικά ποιός θα μας έδινε χρήματα; Και όχι αοριστίες για τους Κινέζους και Ρώσους.
Κατά τη γνώμη μου αυτό που προστάζουν "περί ανυπακοής" απλά δεν στέκει

tsaousa είπε...

Προσυπογράφω το κείμενο σου και σου εύχομαι καλό κουράγιο με τις απαντήσεις στα σχόλια των "άλλων".

Unknown είπε...

Συμφωνώ και εγώ με το post σου Μερόπη για τη μη τήρηση των νόμων. Το κακό είναι σε όλους τους τομείς ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να κρίνει αυτός εάν πρέπει ή όχι να συμμορφωθεί με τον οποιοδήποτε νόμο ή με το Σύνταγμα. Κανένας δεν τηρεί κανένα νόμο, εφόσον αυτό τον συμφέρει και μπορεί να το κάνει. Θες ένα παράδειγμα που αφορά και μισθωτούς και εργαζόμενους και Δ.Υ. και τον καθένα από εμάς; Ποιος αγόρασε (ή πούλησε) ακίνητο και δήλωσε την πραγματική του αξία και όχι την αντικειμενική (και δεν θεωρείται τουλάχιστον "κορόιδο", στην υπόθεση ... επιστημονικής φαντασίας που το έκανε); Βέβαια, αν αφορά κάποιον άλλο και έχει σχέση με δικές του υποχρεώσεις (του άλλου, δηλ.), τότε ο καθένας μας διαμαρτύρεται για τη φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή κλπ. Αλλά απο αυτά και αυτά, φτάσαμε να το παίζει μισοκακόμοιρος ο γνωστός πρώην Υπουργός και να λέει στη Βουλή ότι έφτιαξε οφσορ για να γλυτώσει φόρο. Δυστυχώς, δεν λείπουν μόνον χρήματα, πρέπει να αλλάξει μία ολόκληρη νοοτροπία στην Ελλάδα και το βασικότερο συμφωνώ ότι είναι η συμμόρφωση στους νόμους.
Υ.Γ. Παρεπιμπτόντως, από τα λίγα που ξέρω, υπάρχει και νόμος περί μιζαδόρων του Δημοσίου και μάλιστα είναι του 1931, αλλά δεν νομίζω να έχει εφαρμοσθεί ποτέ και να έχει τιμωρηθεί κανένας για μίζες. Ίσως τώρα να έπρεπε να γίνει μία αρχή (για να δικαιωθεί και ο συγγραφέας του "ένας ήρωας με παντόφλες").

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
και κατά τη γνώμη σου είναι συνταγματικό να καταρρεύσει εντελώς η χώρα? Από 1η Ιουνίου δεν υπήρχαν χρήματα (ούτε σάλιο), για να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συντάξεις. Όχι βέβαια τώρα ότι αποφύγαμε εντελώς τον κίνδυνο....
Λυπάμαι που ζητάς από μένα να διαβιβάσω τα σέβη μου στον Τσοχατζόπουλο. Έτσι κατάλαβες??? Ότι είμαι θαυμάστρια του εν λόγω κυρίου?????

-@Κομμούνι μου
οι ναυτεργάτες αν θέλουν να κάνουν απεργία, με γεια τους και χαρά τους, να στραφούν όμως εναντίον των αφεντικών τους, όχι εναντίον των ξένων τουριστών.

Meropi είπε...

-@Κατερίνα μου γλυκιά,
δεν κρατάω μούτρα για το "προσκυνημένη" και "υποταγμένη", μην ανησυχείς. Πιο πολύ χαζό μου φάνηκε, να σου πω την αλήθεια.
Τώρα για το πολιτικό μέρος. Ναι συμφωνώ ότι δεν είναι αθέμιτο, να προσπαθούν οι πολίτες με ειρηνικές πορείες, απεργίες, με την ψήφο τους στις εκλογές κλπ να αλλάξουν τους νόμους, ακόμα και το Σύνταγμα. Μέχρι όμως να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό της κατάργησης ή μεταρρύθμισης του νόμου, θεωρώ ότι είναι στοιχείο δημοκρατίας και πολιτισμού να ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Αλίμονο στις χώρες που ο καθένας χωριστά, ή οργανωμένες ομάδες βγάζουν ένα τσιτάτο και λένε "ανυπακοή". Αντίθετα θεωρώ ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να απαιτούμε "νομιμότητα και διαφάνεια σε όλα από όλους".

Meropi είπε...

-@Μαρίνα μου,
συμφωνώ σ' αυτό που λες, ότι δηλαδή δεν δίνουν μια πειστική εναλλακτική λύση. Βέβαια βγαίνουν διάφοροι σε διάφορα έντυπα, μπλογκ κλπ και γράφουν διάφορες ανεδαφικές, κατά την άποψη μου, λύσεις ή σε κάθε περίπτωση χειρότερες λύσεις. Όπως π.χ. επαναδιαπραγμάτευση του χρέους (=χρεωκοπία), επιστροφή στη δραχμή (=ραγδαία υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και κατακόρυφη αύξηση του πληθωρισμού), να μας βοηθήσουν οι Κινέζοι (όταν μίσθωσαν προβλήτα του ΟΛΠ, φώναζαν ότι υποδουλωθήκαμε στους Κινέζους), να εκδοθούν εθνικά ομόλογα και να αναλάβουμε μόνοι μας το χρέος (αμφιβάλλω αν θα μαζευτεί πάνω από ένα δις €) κλπ κλπ.

Meropi είπε...

-@Τσαούσα μου,
ναι είναι λίγο κουραστικό να επαναλαμβάνω αυτά που κατ' εμέ είναι αυτονόητα. Αλλά ξέρεις τι έχω καταλάβει? Σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, το αυτονόητο έχει χάσει τη σημασία του. Δεν ξέρω αν έχασα εγώ την κοινή λογική ή οι άλλοι. Μάλλον δεν υπάρχει αυτό που συνήθως το ονομάζουμε έτσι. Καθένας έχει τη δική του λογική.

-@Nancy μου,
καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου. Μου έχεις ξανάρθει? Δεν θυμάμαι.
Συμφωνώ ότι εδώ στην Ελλάδα αν πάσχουμε από κάτι είναι ακριβώς η απειθαρχία στη νομιμότητα. Πόσες φορές ακούσαμε Έλληνες γονείς να συμβουλεύουν τα παιδιά τους να είναι πονηρά, να ψάχνουν "βύσμα" για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους, να μην πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι κλπ? Όχι λίγες νομίζω. Αυτή είναι η μέση νοοτροπία, η οποία έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να εξαλειφθεί.

Meropi είπε...

-@Κατερίνα μου,
ξέχασα να σου απαντήσω για την παρατήρηση σου ότι αρκετά μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ αγωνίστηκαν, διώχτηκαν, μπήκαν στο περιθώριο. Τιμώ τους αγώνες τους και θεωρώ ότι πράγματι πολλοί απ' αυτούς έχασαν τα νιάτα τους σε φυλακές και εξορίες. Είχαν καλές προθέσεις, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το έκαναν για ένα πουκάμισο που αποδείχτηκε αδειανό. Και δεν θα τους υπακούσω τώρα στην προτροπή τους για ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:))))))

Meropi είπε...

-@Σκρουτζάκο μου,
σ' ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου. Κι έτσι να μη χάνεις ποτέ το χαμόγελο σου.

marianaonice είπε...

Kαλή μου φίλη
Συμφωνώ ότι η ανυπακοή στους νόμους ενός κράτους δεν είναι η λύση στα προβλήματά μας.
Και συμφωνώ ότι οι περισσότεροι λίγο ως πολύ από τους πολίτες και σχεδόν όλοι από τους πολιτικούς των δύο κομμάτων εξουσίας μέχρι σήμερα, έδειχναν ανυπακοή στους νόμους!
Και το Σύνταγμα το έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Θέλω όμως να σου θυμίσω ότι οι νόμοι δεν είναι πάντα δίκαιοι, κι έτσι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί και σεβαστοί χωρίς κρίση από τους πολίτες! Οι οποίοι φυσικά εξ ανάγκης πρέπει να τους υπακούσουν ακόμη κι αν είναι φωτογραφικοί νόμοι εξυπηρέτησης ημετέρων (το ξέρεις καλά ότι υπάρχουν και τέτοιοι) που παράγουν πλήρη αδικία!
Κάποιος κάποτε που δεν τον θυμάμαι είπε: Οι δίκαιοι έχουν με το μέρος τους το δίκιο και οι ισχυροί τη δικαιοσύνη!
Αυτό τα λέει όλα!
Χωρίς να πιστεύω ότι η ανυπακοή και η μη πληρωμή των ατομικών μας οφειλών, όσο άδικων κι αν είναι, θα φέρει λύση στα προβλήματα που οι πραγματικοί ανυπάκοοι μας δημιούργησαν, αντίθετα θα εντείνει τα προβλήματά μας άσε που θα μας τσακίσουν κιόλας στα πρόστιμα και στις ποινές, σε κάθε περίπτωση θεωρώ λίγο ισοπεδωτικό να λέμε ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και γενικά οι έρημοι οι πολίτες, που φθάσαμε εδώ που φθάσαμε γιατί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και δεν τηρούσαν το νόμο οι μεν και δεν ζητούσαν αποδείξεις οι δε.
Υπάρχουν τέτοιοι υπάλληλοι σίγουρα σε όλους τους κλάδους του δημόσιου τομέα (Εφορία, πολεοδομίες, ΔΕΚΟ κ.λ.π.) όπως υπάρχουν διεφθαρμένοι και παράνομοι σε όλους τους κλάδους και του ιδιωτικού τομέα!
Αυτοί όμως δεν είναι αυτοί που σήμερα θα πληρώσουν με το αίμα τους την κρίση!
Είναι αντίθετα όσοι υπήρξαν πάντα νομοταγείς και υπάκουοι και σεβάστηκαν το νόμο κι έτσι δεν βρέθηκαν σήμερα με βιλάρες και κόττερα αλλά μόνο με τον πενιχρό μισθό τους που το κράτος της ...υπακοής και του σεβασμού μας... αλλοίμονο, έρχεται να τον πετσοκόψει βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη διαβίωσή τους.
Αν λοιπόν υπήρξαν διεφθαρμένοι στο δημόσιο τομέα και παράνομοι στον ιδιωτικό τομέα που δεν ζήταγαν αποδείξεις, γι' αυτό ευθύνονται και πάλι οι νόμοι τους και το σύστημα δικαιοσύνης που δεν ήταν ικανό να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει!
Αντίθετα τους εξέθρεψαν με νόμους και παραθυράκια και τους έκαναν θηρία, με πολλά λεφτά που δεν φοβούνται τίποτε και κανένα κι αν τους πιάσει ποτέ κανείς, ξέρουν το δρόμο για να ξεγλυστρήσουν από την τιμωρία με καλούς δικηγόρους και νομικά τερτίπια και λαδώματα μια και έχουν μπόλικα για λάδι!
Δεν νομίζω ότι φταίνε αυτοί που καλούνται να πληρώσουν!
Αν θελεις δες τι λέει κι ο Μασσαβέτας πάνω σ' αυτό
http://marianaonice.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html

Aνεμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aνεμος είπε...

Δεν είναι γραμμένο πουθενά στο Σύνταγμα ότι οι υποχρεώσεις του κράτους προς τους πιστωτές υπερτερούν έναντι των ευθυνών του προς τους πολίτες

Κηρύσσοντας, , στάση πληρωμών διατηρούμε εμείς τον έλεγχο της οικονομίας, προφυλάσσουμε το στοιχειώδες κοινωνικό κράτος και σώζουμε την, ατελή έστω, δημοκρατία

ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για εμάς χωρίς Εμάς?
σήμερα η Ευρώπη δέχτηκε να μας βοηθήσει με τον φόβο να μην γίνει ντόμινο,και ο ΓιωργάκηΣ μας έχει βάλει ήδη στο ΔΝΤ
ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ επιστρατεψαν τον κόσμο να ψηφίσει για αρχηγό
τώρα γιατί δεν κάνουν δημοψήφισμα για το ΔΝΤ?
Ας ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
κσι ξέρετε κάτι..για πιο σύνταγμα μιλάμε?
αυτό που λέει οτι απέναντι στον νόμο είμαστε όλοι ίσοι?
όταν Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων, κατέβαλε το ποσό του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ ως αποζημίωση προς τη γερμανική εταιρεία και όλα μέλι γάλα
αλήθεια που τα βρήκε?

Ανώνυμος είπε...

...οι βουλευτές μας είναι(οι περισσότεροι δηλαδή ) απίστευτα λαμόγια, αφού ανακοίνωσαν μειώσεις των μισθών τους βρήκαν τρόπο να τα πάρουν πίσω από τις συμμετοχές τους στις επιτροπές...κάτι άφησε πίσω του ο βουλγαράκης, μια χαρά τους εκπαίδευσε στη διαχείριση δημόσιου χρήματος...

υ.γ. η συγκέντρωση ήταν ήσυχη μέχρι που έγινε το γνωστό ντου...

monahikoslikos είπε...

Μερόπη μου καλησπέρα και χρόνια πολλά...
Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω όσα περί υπακοής και ανυπακοής γράφεις καθώς οι απόψεις μας επι του θέματος κινούνται σε παράλληλες τροχές και ως εκ τούτου δεν τέμνονται ούτε στο άπειρο...

Gee Pontius είπε...

Χαχαχαχαχαχαχ

«ένα πιστόλι στο τραπέζι εναντίον των κερδοσκόπων».

Γρήγορα, κερδοσκόποι !

Κρυφθείτε, τράβηξε πιστόλι!

Κι΄εσείς πολίτες

Παρακαλώ, "υπακούσατε πολιτικά" !!

Το είπε και η τσαούσα !!!

Χαχαχαχαχαχαχ


Σόρρυ, αλλά κρίνοντας από τις απαντήσεις έχει χαθεί η σοβαρότητα εκτός από την κοινή λογική

Nikos Lioliopoulos είπε...

Eτσι καριβως ειναι Μεροπη μας. Άργησα λιγο να το διαβασω μιας και δεν ποολυ μπλογκαρω τελευταια, για αυτο και δεν θα αντιπαρατεθω με κανεναν εδω.

Meropi είπε...

-@Μαριάνα μου,
Λέμε το ίδιο από άλλη αφετηρία η καθεμιά. Αυτοί με τις βίλες και τα κότερα που αναφέρεις, αν μεν τις απέκτησαν με νόμιμα μέσα, πληρώνουν τους φόρους τους μέχρι τελευταίο ευρώ και δεν αδίκησαν κανένα, με γεια τους και χαρά τους. Αν όμως τις απέκτησαν φοροδιαφεύγοντας, πληρώνοντας μίζες ή εισπράττοντας μίζες, κλέβοντας κλπ, τότε αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε όλοι, δεν είναι ΑΝΥΠΑΚΟΗ, αλλά το αντίθετο ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Όσο για τους νόμους, ναι υπάρχουν και νόμοι που ίσως δεν ανταποκρίνονται στο μέσο περί δικαίου αίσθημα, αλλά δεν είναι λύση ο καθένας, κατά το δοκούν, να εφαρμόζει ή να μην εφαρμόζει τους νόμους, προβάλλοντας ότι δεν αρμόζουν στο δικό του αίσθημα δικαίου. Όπως γράφω και πιο πάνω στην @Κατερίνα υπάρχουν άλλοι τρόποι να παλέψουμε για τη μεταρρύθμιση των νόμων.

Meropi είπε...

-@Άνεμε μου,
το θέμα μας σ' αυτή την ανάρτηση, νομίζω, δεν είναι τι έκανε ο ΓΑΠ και αν είχε άλλη λύση ή αν οι άλλες λύσεις είναι καλύτερες ή χειρότερες. Το θέμα μας είναι αν η ΑΝΥΠΑΚΟΗ είναι η λύση στα προβλήματα μας. Είναι κατά τη γνώμη σου????
Υ.Γ. Όσον αφορά το ερώτημα σου για το καθήκον του Κράτους σε σχέση με την πληρωμή των πιστωτών ή προστασία των πολιτών του, σου απαντώ ως εξής: Η μη πληρωμή των πιστωτών, οδηγεί σε χρεωκοπία. Και η χρεωκοπία σε έλλειψη χρημάτων. Η δε έλλειψη χρημάτων οδηγεί σε αδυναμία να πληρώσεις τους πολίτες σου (μισθούς, συντάξεις), τα νοσοκομεία τους, τα σχολεία τους κλπ. Είναι αλληλένδετα αυτά. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Meropi είπε...

-@Εζακ μου,
δεν έχω αμφιβολία ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία και στην απεργία. Το γράφω και πιο πάνω. Σ' αυτό που έχω αντίρρηση είναι στο σύνθημα "ΑΝΥΠΑΚΟΗ". Αντίθετα πιστεύω ότι εμείς ως πολίτες πρέπει να απαιτούμε "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ" σε όλα. Φτάνει πια όχι άλλη διαφθορά, λαμογιά, μίζες, λαϊκισμός, παρανομία.

Meropi είπε...

-@Λύκε μου,
ευχαριστώ για την ευχή σου. Καλύτερα που δεν μπήκες στον πειρασμό. Ξέρω ότι δεν συμπίπτουν οι απόψεις μας.

-@gpoint μου,
να σου πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει ο χλευασμός σου και ιδίως εναντίον μιας επισκέπτριας της @Τσαούσας.

-@Νίκο μου,
καλύτερα να μην αντιπαρατεθείς. Είχαμε πολλές αντιπαραθέσεις, φτάνει.
Χάρηκα πάντως για την επίσκεψη σου.

marianaonice είπε...

Και κάτι άλλο θα ήθελα να πω ως φίλη σου εδώ και πάρα πολλά χρόνια και γνωρίζοντας άμεσα το χαρακτήρα σου και τη μέχρι τώρα πορεία σου στη ζωή σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο και την αντίστασή σου, κυρίως στο επαγγελματικό επίπεδο, στην ισοπέδωση και στο καπέλωμα:
Κάθε άλλο παρά προσκυνημένη ή συμβιβασμένη είσαι. Απλά είσαι ένας άνθρωπος νηφάλιος, στωϊκός, ψύχραιμος και πάνω απ' όλα νομοταγής με την καλή έννοια του όρου!
Δεν σημαίνει αυτό ότι είσαι και προσκυνημένη!
Αλλοίμονο! Και έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ! Να απαιτήσουμε λοιπόν όλοι μας τήρηση των νόμων για όλους τους!! και κυρίως για τα ισχυρά λαμόγια και όχι για τους φουκαράδες υπαλλήλους δημοσίους ή μη που δεν έχουν να πληρώσουν στο κάτω κάτω της γραφής!!
Το σύνθημα ανυπακοή στους νόμους είναι γενικό και παραπλανητικό θα έλεγα. Ίσως θα ήταν σωστότερο αν έλεγε: Οργανωθείτε και επιδιώξετε τη δικαίωση και τη μη πληρωμή άδικων χρεών που φόρτωσαν στην πλάτη σας!! Επιδιώξτε να τα πληρώσουν αυτοί που τα χρωστάνε πράγματι!!
Νομίζω ότι μάλλον αυτό εννοούν αυτοί που αγανακτισμένοι κραυγάζουν "Ανυπακοή στους νόμους" δηλαδή στους νόμους που κατά παραγγελία και προς τα συμφέροντά τους θέσπισαν οι ισχυροί!

Και διαφωνώ κάθετα με κάποιους "μη βολεμένους" κατά την άποψή τους που ενώ δεν εργάζονται ίσως, έχουν και ζουν, πώς δεν ξέρουμε, να κάνουν γενικές και αφοριστικές αναρτήσεις ρίχνοντας ανάθεμα στον καθένα που βρέθηκε με αγώνα και όχι χαριστικά, καλώς ή κακώς να εργάζεται και μάλιστα σκληρά για να επιβιώσει σ' αυτή τη χώρα, κρατώντας τις όποιες αντιστάσεις του στο διεφθαρμένο σύστημα, σε εγρήγορση με κάθε κόστος και τίμημα!
Αυτό δεν είναι blogging είναι κιτρινισμός και λασπολογία.

Aνεμος είπε...

ΦΙΛΗ μου έκανες ενα άρθρο
όποιος διαφωνεί υπάρχει ελευθεριά να αντισταθμίσει με το λόγο του
αλλά επιτέλους δεν ανέχομαι άλλο ..
οτι αν διαφωνούμε με κάποιους και ενοω τον εαυτό μου είμαστε οι βολεμένοι
γράφω τρία χρόνια και το μονο επιχείρημα κάποιον είναι οτι είμαστε βολεμένοι
βρε ηλίθιοι κοιτάξτε μπροστά και μην τα βάζετε με το συνάνθρωπό σας ..
αλλά με τα μεγαλοσυμφεροντα
συγνώμη Μεροπη μου αλλά ο Αϊνστάιν ειπε.. η βλακεία είναι ανίκητη
γράψε ελεύθερα την γνώμη σου άσχετα αν σε αυτό το άρθρο διαφώνησα και εγώ
ο κιτρινισμός δεν έχει θέση σε κάτι όμορφο όπως η ελευθερία της έκφρασης στο ιντενρετ
και δεν είναι μόνο κιτρινισμός αλλά και φασισμός
οταν γενικεύουμε γενικά και αόριστα περί βολεμένων
και αλήθεια για εμένα μιλάω
θα θέλατε να είστε βολεμένοι σαν και εμένα??
και απο που αντλείτε τις πληροφορίες σας?

συγνώμη για την οργή μου αλλά το εχω ζήσει εδω μέσα
....
"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες
Βολταίρος

Meropi είπε...

-@Άνεμε μου,
σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι αστείο να κρατάμε κακία, γιατί έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις.

phlou...flis είπε...

ανυπακοή στο Σύνταγμα, πες οκ το δέχομαι, το κατανοώ. Αλλά ανυπακοή και στην ...Ομόνοια (βλέπε συνάντηση αρχηγών υπο τον πρόεδρο), ε δεν το καταλαβαίνω. Όλοι οι θεσμοί πρέπει να ξεφτιλίζονται;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ποτέ και καμία ανυπακοή δεν πρόσφερε λύση. Είναι μόνο ένα μέσο προκειμένου να ριζοσπαστικοποιηθεί ο λαός. Το θέμα είναι σήμερα έχουμε ανάγκη από λύσεις και μάλιστα άμεσες.