Έρχεται ο Ερντογάν σήμερα στην Αθήνα! Κομίζει, όπως όλοι αναμένουν και όπως άλλωστε και ο ίδιος προανήγγειλε, πρόταση για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών. Πριν όμως φτάσει, έχει ήδη φτάσει από μέρες, η γκρίνια και ο «υπερπατριωτικός» βερμπαλισμός, από δεξιούς και αριστερούς. Και τι δεν έχω διαβάσει αυτές τις μέρες. Ότι θα χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία, ότι θα νατοποιηθεί το Αιγαίο, ότι θα παραδοθούμε στους Οθωμανούς, ότι θα μειωθεί η ασφάλεια της χώρας μας κλπ κλπ.
Έλεος πια! Δεν βλέπουμε πού μας έχει οδηγήσει τόσα χρόνια η αμοιβαία καχυποψία, η έχθρα και ο υπερπατριωτισμός? Έχουμε παίξει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι των εμπόρων όπλων, ένθεν και ένθεν των συνόρων. Άσε που έχουμε πλουτίσει και τους μιζαδόρους (οι μεγαλύτερες μίζες έχουν δοθεί για την προμήθεια όπλων). Μήπως είναι καιρός να αλλάξουμε μυαλά? Εδώ που φτάσαμε, αυτό που αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας και την εθνική κυριαρχία μας είναι η συνεχής και δυσανάλογα με τις δυνάμεις μας αιμορραγία από τους εξοπλισμούς και όχι το αντίθετο.
Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο σημερινό ρυθμό τους εξοπλισμούς, στο τέλος θα εξαντλήσουμε τελείως τους οικονομικούς μας πόρους, ώστε μόνο τα στρατιωτικά οχήματα της εικόνας θα μπορούμε να αγοράσουμε. Λέτε να ζητούν και γι' αυτά μίζες?
40 σχόλια:
Έτσι είναι. Άντε να βάλεις μυαλό σε κάποιους όμως. Η απολυτότητα είναι ένα πολύ σοβαρό μείον σε κάποιον χαρακτήρα.
συμφωνώ απολύτως .Η ..επόμενη υπέρβασή μου θα ήταν αυτή (μόλις προλάβω και με φωτογραφίες απ'την Κύπρο με σκέψεις για τις χαμένες ευκαιρίες....) .Ας ακούσουμε τουλάχιστον πρώτα κι ας σκεφτούμε πριν αρχίσουμε τις φωνές.
Η καχυποψία ποτέ δε βγαίνει...
Πολύ σωστά.
Πράγματι υπάρχει μια ταύτιση στην άρνηση από αριστερούς και δεξιούς. Αυτό αποδεικνύει πως υπάρχουν μόνο προοδευτικοί και ανοικτόμυαλοι από τη μια και συντηρητικοί και στενοκέφαλοι από την άλλη.
Τα πράγματα Μερόπη μου δεν είναι πάντα όπως δείχνουν κι όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν.
Έτσι την ώρα που ο Ερντογάν επαγγέλεται αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών οι Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις ενισχύονται με 125 επιθετικά ελικόπτερα.
-@athina μου,
καλώς μου ήρθες καλή μου από το ιστολόγιο μου. Μυαλό δεν πρόκειται να τους βάλουμε, αλλά τη σκέψη μας θα τη λέμε.
-@ξωτικό μου,
καλώς μου ήρθες κι εσύ κορίτσι μου, από τη γειτονιά μου. Όσο για τις κραυγές, μερικοί τις βγάζουν, χωρίς να ακούσουν κανένα.
-@Δείμο μου,
την καχυποψία την είχα κι εγώ πολλά χρόνια, για τους γνωστούς λόγους (είμαι Κύπρια, καταγόμενη από την κατεχόμενη Κερύνεια κλπ). Όμως εδώ και μερικά χρόνια κατάλαβα ότι η αμοιβαία καχυποψία και η έχθρα μας οδήγησε μέχρι εδώ.
-@Στροβολιώτη μου,
μου έκανε εντύπωση η αντίδραση της αριστεράς. Εδώ και χρόνια καταψηφίζει τις στρατιωτικές δαπάνες στον προϋπολογισμό και τώρα ξαφνικά την έπιασε ο "πατριωτισμός"!! Επικροτώ αυτό που λες ότι οι άνθρωποι πρέπει να χωρίζονται σε στενόμυαλους και ανοιχτόμυαλους. Και βέβαια και στις δύο αυτές κατηγορίες περιλαμβάνονται άνθρωποι όλων των πολιτικών αποχρώσεων!!
-@Λύκε μου,
τώρα τελευταία η Τουρκία των 70 εκ. κατοίκων αγόρασε 125 ελικόπτερα και η Ελλάδα των 10 εκ. αγόρασε 3 υποβρύχια. Πού θα πάμε πια????
Ακόμα λοιπόν και αν ο Ερντογάν δεν είναι ειλικρινής, εγώ είμαι υπέρ των μειώσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στη χώρα μας, έστω και ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ. Πιστεύω όμως ότι είναι ειλικρινής, τουλάχιστον ως προς αυτό το σημείο (των μειώσεων των εξοπλισμών), γιατί θέλει να περιορίσει το “βαθύ κράτος” του στρατού στην Τουρκία που τρέφεται από τις δαπάνες και τις στρατιωτικές αντιπαραθέσεις.
Υ.Γ. Το ηλεκτρονικό έντυπο που με παραπέμπεις, από καιρό πια δεν το διαβάζω, θεωρώντας το εντελώς αναξιόπιστο. Έχει κατακλυστεί από ακροδεξιούς.
Μερόπη μου, το να λες τα πράγματα με τ' όνομά τους δεν είναι γκρίνια. Ασε που η σημερινή επίσκεψη MAΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ!
Μερόπη μου επιλέγω να δω θετικά την επίσκεψη του Ερντογάν και του επιτελείου του.
Εδώ είμαστε να δούμε όλοι μας ποιοι θα διαψευστούν.
Συμφωνώ με το ύφος του άρθρου σου φυσικά. :-)
Καλό Σ/Κ
-@Swell μου,
και το όνομα των πραγμάτων δηλαδή είναι να συνεχίσουμε πεισματικά να αιμορραγούμε οικονομικά, αρνούμενοι κάθε διάλογο για μείωση των εξοπλισμών???
Όσο γι' αυτό που αναφέρεις ότι τα τουρκικά μεταφράζονταν στα αγγλικά, εμένα τουλάχιστον δεν με πολυενοχλεί. Είναι φανερό ότι ο ΓΑΠ κατέχει τα αγγλικά καλύτερα από τα ελληνικά. Αυτό δεν τον κάνει λιγότερο πατριώτη. Βλέπω πάντα την ουσία των πραγμάτων. Είναι γνωστό ότι πολλοί ήρωες του 21 (Καραϊσκάκης, Μιαούλης κλπ) συνεννούνταν καλύτερα στα Αρβανίτικα, παρά στα ελληνικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν πατριώτες? Ας μη ξεχνούμε ότι και ο Παττακός, Παπαδόπουλος και Ιωννίδης που ξεπούλησαν την Κύπρο, μόνο ελληνικά μιλούσαν.
-@Βάσσια μου,
η συνεχής άρνηση για συνεννόηση, δεν είναι πατριωτισμός, κατά τη γνώμη μου πάντα. Βλέπω ότι συμφωνούμε σ' αυτό και χαίρομαι.
Μερόπη, δεν το είπα μα καχυποψία. Απλά γνωριζουμε ότι η καχυποψία φεύγει δύσκολα. Αντιθέτως, εμένα πολύ μου άρεσε η όλη φάση. Να δούμε τα αποτελέσματα κι ας κρατήσουμε εν αρχή τη θετική πλευρά χωρίς μισαλλοδοξίες.
Κάποιοι θα με χαρακτηρίσουν ανθέλληνα. Ωστόσο, αν ήταν να γλιτώσουμε τις στρατιωτικές δαπάνες, θα προτιμούσε συλλειτουργία σε γεωλογικά αποθέματα και συνδιαχερίρισή τους. Άσε που εκτός από δαπάνες θα αυξάναμε και τα έσοδά μας και οι δύο χώρες.
Τόσα λευτά για τα όπλα.Μακάρι να σταματίσουν οι εξοπλισμοί και στις δυο μεριές.(όχι ότι εμπιστεύομαι τον Ερντογάν σε ότιδήποτε).Αλλά ας τον ακούσουμε δεν ξέρεις καμιά φορά(και όπως είπα όχι μόνο δεν τον εμπιστεύομαι αλλά δεν τον χωνε΄ύω κιόλας) αλλά δεν είναι λόγος να προσπαθήσουμε.
Υ.γ.Το τρίκυκλο χωρίς το στρατιώτη είναι φοβερό,έχει και δυνατότητες βλέπω.
Και αυτά τα συνετά λόγια λέγονται από σένα, Μερόπη, που ένοιωσες στο πετσί σου τηντουρκική θηριωδία...
Τσάμπα μάγκες γεμίσαμε...
Υποκλίνομαι, δεν ξέρω, αν ήμουν στη θέση σου, αν θα είχα τη δύναμή σου...
@Δείμο μου,
το κατάλαβα ότι μίλησες για καχυποψία γενικά και όχι για τον εαυτό σου.
Και όσον αφορά τη συνεννόηση, δυστυχώς εκεί καταντήσαμε. Όποιος μιλά για διάλογο και συνεννόηση να τον χαρακτηρίζουν ανθέλληνα και ενδοτικό.
-@Σταλαματιά,
όπως αναφέρω και πιο πάνω, δεν μιλώ για τους άλλους τομείς, αλλά στο θέμα των εξοπλισμών πιστεύω ότι ο Ερντογάν, έχει κάποια ειλικρίνεια. Και τούτο, όχι από αγάπη σε μας, αλλά γιατί θέλει να περιορίσει το “βαθύ κράτος” του στρατού στην Τουρκία που τρέφεται από τις δαπάνες και τις στρατιωτικές αντιπαραθέσεις.
-@Τσότσο μου,
από τότε το έχω φιλοσοφήσει πολύ το θέμα. Έχω δε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αν ο Μακάριος δεχόταν το 1967, που του έγινε σχετική πρόταση, να αποστρατικοποιήσει το νησί, δεν θα γινόταν το πραξικόπημα εναντίον του το 1974 και συνακόλουθα δεν θα εισέβαλλε ο Αττίλας.
Μερόπη έχω κουραστεί να αισθάνομαι ότι η χώρα μου περιβάλεται από "εχθρούς" (πραγματικούς ή φανταστικούς).
Δεν ξέρω πόσο ειλικρινής είναι ο Ερντογάν, αλλά νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να τα βρείς με το γείτονα σου είναι να μιλήσεις μαζί του. ΓΙα αυτό θεωρώ αυτή τη συνάντηση μια καλή αρχή.
Μονομερής μείωση; Γιατί όχι και μονομερής αφοπλισμός; Αφού οι γείτονες μας αγαπούν πολύ, δεν θα μας πειράξουν. Είναι βέβαιο. Άλλωστε μας προστατεύουν το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.
-@Απόγονε μου,
μια ζωή μιλούσαμε για μείωση των εξοπλισμών και τώρα που μας γίνεται μια πρόταση, μας έπιασε ο υπερπατριωτικός βερμπαλισμός!!!!
-@spizaetos
Υποθέτω ότι ειρωνεύεσαι. Και επίσης υποθέτω ότι πιστεύεις ότι η κούρσα των εξοπλισμών μας βοηθά να κρατάμε τους Τούρκους μακριά. Μήπως όμως έχουμε πέσει θύματα των βιομηχανιών όπλων και των μιζαδόρων????
Θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι κινδυνεύουμε περισσότερο από την οικονομική αιμορραγία που προκαλούν οι εξοπλισμοί. Όσο για το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν πιστεύω ότι μας προστατεύει, αλλά πιστεύω ότι μας ωθεί, ένθεν και ένθεν των συνόρων, σε μεγαλύτερους εξοπλισμούς.
Μακάρι να είναι μια αρχή αυτή...
Και εμείς και αυτοί έχουμε να κερδίσουμε από μείωση των εξοπλισμών και βελτίωση των σχέσεών μας. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτοί είναι γείτονές μας, με αυτούς πρέπει να συνυπάρξουμε.
Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Γερμανών και των Γάλλων, που ενώ για αιώνες αλληλοσφάζονταν, αποφάσισαν τελικά να δουλέψουν μαζί. Έχω την εντύπωση πως τους βγήκε σε καλό...
Οι Γερμανοί με τους Γάλλους έχουν κάποια συνοριακή διαφορά που εκκρεμεί νομίζω στην Αλσατία. Και τα έχουν βρει για καθαρά οικονομικούς λόγους.
Αγαπητή Μερόπη, δες στον χάρτη που βρίσκονται τα νησιά μας, λάβε και υπ'όψιν πως η Τουρκία ως το 2015 θα έχει συντριπτική ναυτική υπεροπλία, λάβε υπ'όψιν και την πολεμική της βιομηχανία που είναι υπό ανάπτυξη, λάβε υπ'όψιν και την σταθερή πολιτική αμφισβήτησης των συνόρων από την πλευρά της καθώς και την οικονομική ανάπτυξη της και έχεις έναν γείτονα που είναι σαφές πως δεν έχει αγαθές προθέσεις. Η πολιτική κατευνασμού ιστορικά ποτέ δεν απέδωσε. Και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για κράτος, όχι για γειτονικό..πρόσωπο. Σε επίπεδο κρατών υπάρχουν άλλες συνισταμένες.
Μακάρι να δίναμε έστω ένα καλό ποσοστό των χρημάτων για εξοπλισμούς στη δική μας ΕΑΒ και σε αμυντικά προγράμματα σε πανεπιστήμια, αλλά από τη μια η ΕΑΒ πάει για κλείσιμο και από την άλλη οι πανεπιστημιακοί μας είναι..ειρηνιστές. Επομένως τα σκάμε στο εξωτερικό.
Βέβαια μεγάλο θέμα είναι και το τι κάνουμε με αυτά που έχουμε....
-@Οδυσσέα μου,
κι εγώ πιστεύω ότι έχουμε να κερδίσουμε από τη μείωση των εξοπλισμών και όχι να χάσουμε. Δεν ξέρω αν είμαι αφελής (ίσως μερικοί να με χαρακτηρίσουν έτσι), αλλά δεν πιστεύω ότι αν μειώσουμε τους εξοπλισμούς μας, για να σταματήσουμε, έστω εν μέρει, την οικονομική αιμορραγία, θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι. Υποψιάζομαι ότι αυτό το φόβο τον καλλιεργούν οι βιομηχανίες όπλων. Θα μου πει, βέβαια, κανείς, τότε πώς εισέβαλαν στην Κύπρο τα τουρκικά στρατεύματα. Η απάντηση είναι ότι δεν εισέβαλαν, γιατί μειώσαμε τους εξοπλισμούς, αλλά τους έδωσε αφορμή το προηγηθέν πραξικόπημα των "υπερπατριωτών".
-@spizaetos
η απάντηση μου στο σχόλιο του Οδυσσέα είναι εν μερει απάντηση και προς εσένα. Θέλω να προσθέσω και τα εξής: Τα επιχειρήματα σου ότι η Τουρκία ως το 2015 θα έχει συντριπτική ναυτική υπεροπλία, ότι έχει πολεμική βιομηχανία που είναι υπό ανάπτυξη και ότι η οικονομική της ανάπτυξη της επιτρέπει αύξηση των εξοπλισμών συνηγορούν υπέρ της δικής μου άποψης. Ότι δηλαδή κάθε προσπάθεια ανταγωνισμού της Τουρκίας στους εξοπλισμούς είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη, λόγω και της οικονομικής κρίσης που μας δέρνει. Κινδυνεύουμε λοιπόν να γονατίσουμε ακόμα πιο πολύ οικονομικά. Να γιατί λοιπόν κάθε συνεννόηση για μείωση των εξοπλισμών, τη βλέπω με συμπάθεια.
Μερόπη αυτά που λες είναι τα αυτονόητα. Η "κούρσα" των εξοπλισμών μόνο κακό κάνει στη χώρα μας, αλλά και στην Τουρκία. Ολα αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να διοχετευτούν σε αναπτυξιακά έργα, στο λεγόμενο "κοινωνικό κράτος", στην παιδεία, στην υγεία και γενικά οπουδήποτε εκτός από την τσέπη των εμπόρων όπλων.
έφυγε μαζί μς την πολυμελή συνοδεία του και δυστυχώς θα επανέλθουν ...τα τουρκικά αεροπλάνα. Είθε οι δυο ηγεσίες να καταλάβουν και να φύγουν από το παιχνίδι στο οποίο μας έχουν εμπλέξει, αυτό των εξοπλισμών
-@NdN μου,
-@Φλούφλη μου,
το θέμα ξέρετε ποιο είναι? Ότι η Τουρκία, έχει ανανήψει οικονομικά, μετά το ΔΝΤ (παρόλο που βλέπω να υποστηρίζεται ότι όλες οι χώρες που κατέφυγαν στο ΔΝΤ καταβαραθρώθηκαν, εντούτοις δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι για όλες)και είναι σε θέση να εξοπλίζεται άνετα. Εμείς με την οικονομική κρίση που μας δέρνει, δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Εμάς λοιπόν συμφέρει πιο πολύ η μείωση των εξοπλισμών. Αξίζει νομίζω μια προσπάθεια.
Μερόπη μου μήπως έχεις ψάξει να βρεις πόσα χρόνια είναι η Τουρκία υπό την σκέπη του ΔΝΤ?
Ρωτώ γιατί αυτό που φοριέται τεχνηέντως τελευταία είναι ότι η Τουρκία μετά από 2-3 χρόνια στο ΔΝΤ αναδείχτηκε σε μια από τις 20 ισχυρότερες οικονομίες... και άρα κακώς διαμαρτυρόμαστε (όσοι διαμαρτυρόμαστε) για την έλευση του ΔΝΤ στην ελλάδα.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε όσα έγραψες και η μονη μου διαφωνία είναι σε ένα σχόλιο που έγραψες ότι ο Παπαδόπουλος μίλαγε ελληνικά!
Αν αυτά ήταν ελληνικά τότε εγώ μάλλον μιλάω αρβανίτικα!
-@Αθεόφοβε μου,
δεν σου άρεσαν τα αρχαιοπρεπή ελληνικά του Γ. Παπαδόπουλου???? Τσ τσ τσ, δύστροπος είσαι! Χα χα χα!
-@ Λύκε μου,
κατ΄αρχάς θέλω να διευκρινίσω ότι δεν πλέω σε πελάγη ευτυχίας που αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του ΔΝΤ. Είμαι θυμωμένη, απογοητευμένη και ταπεινωμένη όπως, φαντάζομαι, η πλειοψηφία των Ελλήνων.
Αυτό που λέω είναι ότι δεν βγήκαν όλες ανεξαιρέτως οι χώρες καταβαραθρωμένες από το ΔΝΤ, όπως τεχνηέντως διαδίδεται. Κατ' αρχάς σε όσες χώρες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τη βοήθεια του ΔΝΤ η οικονομική κατάσταση ήταν ήδη τραγική, δεν ήταν καλή και την έκανε τραγική η είσοδος τους στο ΔΝΤ. Ξέρεις εσύ καμιά χώρα απ' αυτές που ζήτησαν τη βοήθεια του ΔΝΤ που ήταν μια χαρά η οικονομία της και παρόλα αυτά δέχτηκε να υποστεί περιορισμούς και στερήσεις???? Εγώ πάντως δεν ξέρω. Όλες με το ένα πόδι στον γκρεμό ήταν, μη σου πω και με τα δύο πόδια. Τώρα, άλλες χώρες κατόρθωσαν με τα δάνεια του ΔΝΤ να βελτιώσουν την κατάσταση τους (όπως η Τουρκία) και άλλες δεν τα κατάφεραν (όπως η Αργεντινή). Τώρα αν με ρωτάς αν εμείς θα τα καταφέρουμε, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι αξίζει να προσπαθήσουμε. Εσύ τι λες, δεν αξίζει να προσπαθήσουμε, θα ήθελες να δηλώσουμε πτώχευση από τώρα????? Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν αυτή τη γνώμη.
Υ.Γ. Δεν ισχυρίζομαι ότι μετά το ΔΝΤ, θα μπούμε και στους G20 (όπως πράγματι μπήκε η Τουρκία). Εμένα μου φτάνει μόνο να γλυτώσουμε τη χρεωκοπία. Και ξέρω ότι μπορεί και να μη τη γλυτώσουμε τελικά. Είναι κακό να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο??? Έχω περάσει στη ζωή μου πολλές περιπέτειες και μεγάλες δυσκολίες, όπως πόλεμο, προσφυγιά, δικτατορία, δυσκολίες με τη δουλειά μου κλπ κλπ (μη κοιτάς που μερικοί με χαρακτηρίζουν, μεταξύ άλλων και "σούπερ βολεμένη"!!!! και άλλα που δεν θέλω να τα θυμάμαι). Όπως πέρασαν όλα τα άλλα, ελπίζω να περάσει κι αυτό.
@Meropi μου δεν έχει σημασία τι λέω εγώ για το αν πρέπει να προσπαθήσουμε ή όχι...
Έτσι κι αλλιώς δεν μας ρωτήσανε και εκόντες άκοντες θα υποστούμε τις θυσίες...
Όσο για τα αποτελέσματα που θα έχει το πείραμα, σε καμμιά 20ρια χρόνια (όσα χρειάστηκαν και στην Τουρκία) που θα φανούν εγώ θα έχω εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο και θα σε περιμένω να με ενημερώσεις όταν με το καλό πάρεις κι εσύ το δρόμο προς τα αιωνίους μονάς.
Δεν αλλάζει μυαλά ο Έλληνας, είμαι πεπεισμένη. Μόνο προς το χειρότερο, αν αλλάξει. Μόνο.
Και βέβαια, θα σταθώ σε αυτό που επισημαίνει ο Τσότσος και θα συμφωνήσω μαζί του.
Πες τα χρυσόστομη!
-@Τσαούσα μου,
διακρίνω σε πολλούς Έλληνες (όχι όλους) ένα πολεμοχαρή "πατριωτισμό".
-@Γιάννη μου,
τα λέω, αλλά όπως βλέπει, πολλοί δεν συμφωνούν μαζί μου.
Αν κάποιος δικαιούται να μιλάει είναι η meropi που έχει ζήσει την προσφυγιά στο πετσί της, σαν Ευρωπαϊστής συμφωνώ με το Odysseas: μιας και τα βρήκανε οι Γερμανοί με τους Γάλλους πιστεύω ότι πρέπει να τα βρούμε και εμείς με τους Τούρκους.
1ον δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνω εγώ, τι εννοώ; Δεν με νοιάζει τι κάνουν, οι κάθε, Τούρκοι με νοιάζει τι κάνει η χώρα μου η Ελλάδα.
Ο Ψυχρός πόλεμος τελείωσε επειδή χρεοκόπησε το 1 από τα 2 στρατόπεδα, αν κανω τη σύγκριση με τα ΕλληνοΤουρκικά η χώρα που κινδυνεύει να χρεοκόπησει είναι η Ελλάδα...
@spizaetos
Οι Γερμανοί με τους Γάλλους έχουν κάποια συνοριακή διαφορά που εκκρεμεί νομίζω στην Αλσατία.
Η διαφορά αυτή δεν υπάρχει μιας και έληξε με το τέλος του Β' ΠΠ. Το πρόβλημα ήταν ότι αυτές τις περιοχές τις διεκδικούσαν και οι 2 χώρες, μετά την ήττα της Γερμανίας αυτές οι περιοχές είναι πλέον 100% Γαλλικές και δεν τις διεκδικούν οι Γερμανοί.
Οση υπεροπλία και αν αποκτήσουν οι Τούρκοι οι ΗΠΑ δεν θα τους αφήσουν να μας κάνουν κακό, αν μη τι άλλο γιατί δεν τους συμφέρει.
@Swell
Σου απάντησε η Meropi για τα Αγγλικά του ΓΑΠ, άλλωστε αν κάναμε τεστ γνώσης των Ελληνικών στους Ελληνες πάρα πολλοί θα κοβόντουσαν και θα ήμουνα ένας από αυτούς.
@ο δείμος του πολίτη
Κάποιοι θα με χαρακτηρίσουν ανθέλληνα.
Ξέρεις πόσες φορές έχω ακούσει αυτόν τον χαρακτηρισμό; Ενα από τα αγαπημένα μου βιβλία είναι το: "η απολογία ενός Ανθέλληνα" του Νϊκου Δήμου.
Θα πίστευα ότι με τις σφαγες που έγιναν στην πρώην Γιουγκοσλαβία πριν από λίγα χρόνια οι Ελληνες θα καταλάβαιναν ότι ο εθνικισμός κάνει μόνο κακό. Δυστυχώς έσφαλα...
Mακάρι η έλευση του Ερντογάν να ήταν μία απαρχή να σημάνει το τέλος των εξοπλισμών μας, μα δεν το βλέπω...
:)))
@marianaonice
Ούτε και εγώ :(
Δημοσίευση σχολίου