Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ηθικά διδάγματα από το πάθημα Γκερέκου

Άντε, μας τελείωσε και η Άντζελα. Τώρα αν θα μας λείψει, δεν ξέρω. Πάντως  το Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς αυτήν, έχει γίνει αν όχι φτωχότερο, σίγουρα ασχημότερο. Η ιστορία με τις οφειλές του Τόλη στην Εφορία, που δεν είναι και λίγες (5,5 εκατομ. ευρώ οφείλει ο μπαγάσας), ας γίνει αιτία για ορισμένα ηθικά διδάγματα σε κρατούντες και μη.
  • 1ο ηθικό δίδαγμα: Όταν διαβεβαιώνεις τον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν 30 δις ευρώ οφειλές προς το Δημόσιο ανείσπραχτα που έχεις σκοπό να εισπράξεις, φροντίζεις τουλάχιστον να ζητάς από τους Υπουργούς, Υφυπουργούς, συνεργάτες και συζύγους φορολογική ενημερότητα. Δεν αποκλείεται τα ανείσπραχτα έσοδα να βρίσκονται πολύ κοντά σου. Δεν είναι αργά πάντως, Γιώργο μου, να ζητήσεις φορολογική ενημερότητα από τους υπόλοιπους Υπουργούς, Υφυπουργούς, συνεργάτες και συζύγους, για να γλυτώσεις νέα οδυνηρή έκπληξη επί του θέματος. Κάτι διάβασα να ψιθυρίζεται και για άλλο συνεργάτη σου.  
  • 2ο ηθικό δίδαγμα: Όταν υποβάλλεις φορολογική δήλωση με το σύζυγο, φροντίζεις να ενημερώνεσαι για τη φορολογική του κατάσταση, ιδίως όταν έχεις βλέψεις να μπεις στην πολιτική ή έχεις ήδη μπει. Αν δε έχεις λάβει γνώση και τίποτε κλητηρίων θεσπισμάτων που καλούν το σύζυγο να παρουσιαστεί στα Δικαστήρια, για να δικαστεί για διάφορα αδικήματα και ιδίως γι’ αυτά που έχουν σχέση με φορολογικές παραβάσεις, τότε άσε καλύτερα το υπουργιλίκι (πες όχι ευχαριστώ). Ξινό θα σου βγει.
  • 3ο ηθικό δίδαγμα: Όταν έχεις διαφορές με την πρώην σου, μη βγαίνεις να ξεκατινιάζεσαι στα κανάλια της τηλεόρασης, ούτε στα διάφορα έντυπα, κίτρινα και μη. Και κυρίως να αποφεύγεις να της σούρεις,  προφανώς   υπερβάλλοντας, ότι σου έφαγε 4 δις (δραχμές) που τα έβγαλες με κόπο, όπως λες, αλλά, φευ, ξέχασες να τα δηλώσεις στην Εφορία. Από πληροφορίες, η περιπέτεια του Τόλη άρχισε από τότε που ξεκατινιαζόταν στα κανάλια με την Τζούλια και ισχυριζόταν ότι του υφαίρεσε 4 δις δραχμές  (περί τα 11,7 εκατ. ευρώ) που κέρδισε από τη δουλειά του στα νυχτερινά κέντρα. Εκτός από μας, τον άκουσαν και οι εφοριακοί. 
  • 4ο ηθικό δίδαγμα: Τα όμορφα και λαμπερά πρόσωπα της show business, μπορεί να είναι αναγνωρίσιμα και να ελκύουν πολλούς ψηφοφόρους (αλλά και πολιτικούς), δεν είναι όμως πάντα καλή επιλογή για την άσκηση πολιτικής  εξουσίας (κανένα κόμμα δεν έχει αποφύγει αυτή την παγίδα). 
  • 5ο ηθικό δίδαγμα: Όταν είσαι κυβερνητικός εκπρόσωπος και μάλιστα μιας Κυβέρνησης που έχει κηρύξει, ας πούμε, πόλεμο προς τους φοροφυγάδες, κάνεις πιο καθαρές δηλώσεις για το θέμα, από τη δήλωση που έκανε ο κ. Πεταλωτής, η οποία (δήλωση) έχει ως εξής «δεν μπορεί πραγματικά να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που ίσως έχει μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο κ. Βοσκόπουλος». Καταλάβατε τίποτε??? Εγώ όχι.
-------------------------------
Υ.Γ. Θα τα "πάρω στο κρανίο" αν βγουν α) τίποτε παλαιοκομματικοί του ΠΑΣΟΚ του τύπου «παντρεύομαι στο Παρίσι στο FOUR SEASONS» και  χαιρεκακήσουν για το πάθημα του ΓΑΠ, προσάπτοντας του ότι αντί να χρησιμοποιήσει παλιούς πολιτικούς, χρησιμοποιεί νέους σαν την Άντζελα Γκερέκου και β) τίποτε νεοδημοκράτες (πρώην Υπουργοί και μη) με "νόμιμες" και "ηθικές" offshore εταιρείες και  παριστάνουν τους τιμητές  των φοροφυγάδων και της Κυβέρνησης!

32 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να κλάψω για την απομάκρυνση της υφυπουργού Τουρισμού που άλλωστε και πριν απομακρυνθεί δεν είχε καμμιά αρμοδιότητα.
Φοβάμαι όμως πως στην πρεμούρα μας για εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίους τράγους μας διέφυγε μια σημαντική -κατά τη γνώμη μου- λεπτομέρεια.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και τις ακατανόητες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου η κυρία Άντζελα Γκερέκου κι αυτό είναι προς τιμή της, διέσωσε την εικόνα της κυβέρνησης και του ίδιου του Παπανδρέου με την επιμονή της να γίνει αποδεκτή η παραίτησή της.
Μέχρι λίγο πριν την ανακοίνωση της παραίτησης, όπως μετέδωσε από τη Μαδρίτη γνωστότατο και ξεφωνημένο κυβερνητικό παπαγαλάκι ("δημοσιογράφος") η γραμμή ήταν να υποβάλει παραίτηση η υφυπουργός η οποία όμως δεν θα γινόταν αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.
Και χρειάστηκε να επικοινωνήσει η ίδια η κυρία Γκερέκου με τον πρωθυπουργό για να τον πείσει να κάνει δεκτή την παραίτηση της.

Swell είπε...

5ο ηθικό δίδαγμα: Οταν νύχτα περπατείς (ως μπουζουκόβιος ο Τόλης) λάσπες και σκατά (παρντόν) πατείς. Ακριβώς τα ίδια παθαίνεις (λάσπες κλπ) όταν παντρεύεσαι έναν τέτοιο.

Swell είπε...

Μεταξύ μας Λύκε, αν ήμουν ο ΓΑΠ ούτε εγώ θα ήθελα μα φύγει η Γκερέκου. Εννοείς τί εννοώ; Ή μήπως θα ήθελα;

Meropi είπε...

-@ Λύκε μου,
ούτε εγώ θα κλάψω για την απομάκρυνση της Άντζελας. Και δεν είμαι σίγουρη αν ήταν κατάλληλη για τη θέση που της είχαν δώσει. Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Όσο για την πληροφορία που δίνεις, ότι δηλ. η ίδια επέμενε να γίνει δεκτή η παραίτηση της, δεν το ήξερα. Φανταζόμουν ότι της το επέβαλαν.
Υ.Γ. Με γεια το νέο αβαταρ.

Meropi είπε...

-@Swell μου,
το ηθικό σου δίδαγμα τελικά αρίθμησε το ως 6ο, γιατί πρόσθεσα ένα ακόμα στα δικά μου. Πάντως συμφωνώ με το δίδαγμα σου.
Τελικά αποφάσισες αν θα ήθελες να σου φύγει η Άντζελα????

MYSTELIOS είπε...

Mερόπη καλησπέρα ... καλή η κίνηση της κυρίας Γκερέκου ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για να σώσει την αξιοπρέπεια της , έστω και αν ακόμη η φοροδιαφυγή αφορούσε τον κύριο σύζυγο της ... ελπίζω να γίνει παράδειγμα προς μίμηση .... χαίρομαι όταν επιτέλους ο κάθε ένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να επωμίζεται τις συνέπειες ... τώρα αναμένουμε να εξοφλήσουν και τις οφειλές τους στο δημόσιο σαν τίμιοι και καλοί πολίτες ... καλό σου βράδυ.

phlou...flis είπε...

6ο ηθικό δίδαγμα: οι γυναίκες-σύζυγοι υποβάλλετε χωριστές φορολογικές δηλώσεις. Αρκετά κουβαλάτε τα βάρη των συζύγων...

eirini katsa είπε...

''Tο πάθημα...γίνεται μάθημα!!!''

Συγνώμη,αλλά νομίζω τη δουλειά...την έκανε η πρώην του κ.Βοσκόπουλου...
Χοχοχο!!!
Πέρα από την πλάκα..αυτό έπρεπε να κάνει...
Δεν υπήρχαν περιθώρια!!!
Τις καλησπέρες μου κ.Μερόπη!!
:)

αθεόφοβος είπε...

Όταν σε προτείνουν για υπουργό πρέπει να φροντίζεις να μην έχεις χεσμένη την φωλιά σου εκτός αν ό Τόλης της είχε κρύψει την ιστορία με τα χρέη του.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ θέλω πάντως να δω κι άλλα ονόματα. Μόνο μέσα από τη δημοσιοποίηση, η κυβέρνηση θα αποδείξει ότι είναι καθαρή και σκληρή στον αγώνα της. Να δούμε και τους ηθικούς και τους παλιούς...

Vam33 είπε...

το 4ο ηθικό δίδαγμα ας μας γίνει μάθημα.Πολυ καλό ποστ , όπως πάντα
Καλημέρες

VAD είπε...

Και μόλις μελετήσουν οι συνηθεις ύποπτοι τα πέντε ηθικά διδάγματα τους,θα τρέξιυν να καταθέσουν όλοι μαζί τα χρωστούμενα ευρώ στην εφορία!:((

Καλημέρα,Μερόπη...

Pink_Fish είπε...

είναι αυτό που διάβασα σε κάποιο portal: η κα Γκερέκου "πλήρωσε" τις επιλογές του συζύγου της. Από τη μία πλευρά, δε μπορούσε να κάνει την "πάπια". Όλοι θα έλεγαν "ορίστε, αφήνει τον άντρα της ξεκρέμαστο". Από την άλλη, εκτίθεται και εκθέτει την κυβέρνηση χάρη στην οποία εξελέγη στο αξίωμα που της ανατέθηκε. Όπως και να έχει, υποθέτω ότι γνώριζε τις "επιλογές" του συζύγου και δεν είναι και η πρώτη, μη γελιόμαστε. Από παραδείγματα, να φάνε και οι κότες. Βρε λες να τον κάρφωσε η Τζούλια?

Ανώνυμος είπε...

To έγραψα και κάπου αλλού αλλά ελλείψει έμπνευσης, θα το επαναλάβω.
Αλήθεια σας εντυπωσιάζουν όλα αυτά;
Σας λένε κάτι;
Nοιώθετε ότι κάπου σ΄όλα αυτά υπάρχει έστω και ελάχιστα η έννοια "είδηση", με το αληθινό της νόημα κι όχι μ΄εκείνη που την εκλαμβάνουν τα βραδυνά λαϊκίστικα λαϊκά δικαστήρια και τα μεσημεριανάδικα;

Τελικά φαίνεται ότι εκτός από φοράδα, έχω γίνει και εντελώς μα εντελώς μουλάρα.... :))))))

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα! Μ' αρέσει να σου πώ απο την αρχή, η φωτογραφία της Οσίας Μαρίας που έβαλες πρώτη πρώτη..
Η Αντζελα και ο Τόλης ΜΑΖΙ ξεκοκκάλιζαν τα μη δηλωμένα.., μόνος του όμως βγήκε στα κανάλια και δήλωνε τα ποσά που του έφαγε η πρώην..
Ο ΓΑΠ σύν τοις άλλοις πρέπει να πάσχει και απο αμνησία..δεν μπορεί να μην είδε-άκουσε τα τεκταινόμενα σουργελώματα μεταξύ Τολη-πρώην.
Στα κουτουρού έβαλε την Αντζελίνα υπουργούλα που είναι και όμορφη..για να τραβήξει ψηφοφόρους..ή και επενδυτές..
Τρομάρα του

Meropi είπε...

@ART-TRAVELLER μου,
ναι ήταν αξιοπρεπής η παραίτηση της, είναι αλήθεια, αλλά μπορούσε να αποφύγει όλη αυτή την ιστορία, αν δήλωνε από την αρχή στον Πρωθυπουργό όλη αυτή την ιστορία με την οφειλή του φόρου, την οποία θεωρώ ότι γνώριζε.

-@Φλούφλη μου,
θεωρώ κι εγώ ότι η χωριστή υποβολή φορολογικής δήλωσης είναι γενικά πιο ενδεδειγμένη. Νομίζω ότι όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε κάνει αίτηση η Άντζελα για διαχωρισμό των χρεών και για υποβολή χωριστής δήλωσης.

Meropi είπε...

@Ειρήνη μου,
η "δουλειά" πράγματι άρχισε από τότε που ξεκατινιαζόντουσαν στα κανάλια με την πρώην του. Ο ίδιος όμως δήλωνε τότε στα κανάλια (και όχι στην Εφορία) ότι τα εισοδήματα του ήταν μεγάλα. Η Τζούλια αρνιόταν ότι το ύψος των εισοδημάτων, αλλά αυτός επέμενε και την έπαθε.

-@Αθεόφοβε μου,
έχω την εντύπωση ότι η Άντζελα ήξερε τα χρέη του Τόλη στην Εφορία, γιατί κάπου διάβασα είχε κάνει και αίτηση για διαχωρισμό χρεών.

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
νομίζω ότι έφτασε ο καιρός η Κυβέρνηση να ελέγξει του πάντες και ειδικά τα μέλη της και τους συνεργάτες της.

-@Vam μου,
ας ελπίσουμε ότι θα λάβουν υπόψη το 4ο δίδαγμα!

Meropi είπε...

-@Vad μου,
δεν ξέρω αν θα καταθέσουν τα χρωστούμενα στην Εφορία, αλλά τουλάχιστον η Κυβέρνηση να ελέγχει τους συνεργάτες της. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική να είναι καθαρός οικογενειακώς. Γνωστή η ρήση για τη γυναίκα του Καίσαρα, που εδώ είναι ο σύζυγος της Καισαρίνας.

-@Pink_Fish μου,
κι εγώ θεωρώ ότι το ήξερε, γι' αυτό ζήτησε από την Εφορία να γίνει διαχωρισμός χρεών.

Meropi είπε...

Φοράδα μου,
αν δεν είναι ρητορικό το ερώτημα σου και θέλεις απάντηση, θα σου απαντήσω. Ναι, θεωρώ ότι υπάρχει είδηση σ’ αυτή την ιστορία. Η είδηση είναι η εξής: Μια Κυβέρνηση που θέλει να κτυπήσει τη φοροδιαφυγή και να διαμορφώσει στους πολίτες φορολογική συνείδηση, δεν μπορεί να περιλαμβάνει στα μέλη της μια Υπουργό ή Υφυπουργό ή συνεργάτη, της οποίας ο σύζυγος, εν γνώσει της (θεωρώ ότι το γνώριζε, αφού όπως αναφέρω και πιο πάνω είχε κάνει αίτηση στην Εφορία για διαχωρισμό χρεών) έχει από τόσα πολλά χρόνια φορολογικές εκκρεμότητες και μάλιστα τόσου μεγάλου ύψους. Απ’ ότι έχω διαβάσει ο Βοσκόπουλος είχε κάνει κατά καιρούς διάφορες αιτήσεις στην Εφορία και ζητούσε είτε διακανονισμό των χρεών, είτε να του επιτραπεί να εκποιήσει ελεύθερα τα ακίνητα του για να εξοφλήσει τα χρέη του κλπ. Παρόλο που οι αιτήσεις του έγιναν δεκτές, ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε, αδιαφόρησε. Θα μου πεις και φταίει η γυναίκα του γι’ αυτό? Χμμμμμ, αφού ήθελε να μπει στην πολιτική και ακόμα να αναλάβει κυβερνητική θέση, έπρεπε να κάνει ένα από τα πιο κάτω πράγματα: Ή να τον πείσει να διευθετήσει τα χρέη του ή η ίδια να αρνηθεί να αναλάβει κυβερνητική ευθύνη. Στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη και επιτακτική η ανάγκη οι Καίσαρες και οι σύζυγοι τους να είναι, αλλά και να φαίνονται τίμιοι.

Meropi είπε...

-@thialena μου,
κι εγώ νομίζω ότι ήξερε τα χρέη του Τόλη η Άντζελα. Τώρα αν ξεκοκκάλιαζαν μαζί χρήματα, δεν είμαι σίγουρη. Και ο ΓΑΠ, αλήθεια δεν ξέρω ποιες πολιτικές αρετές διέκρινε σ' αυτήν και της ανέθεσε κυβερνητικές ευθύνες.

μαχαιρης είπε...

η γνωμη μου επι του θεματος ειναι η ακολουθη...
τα λεφτα ουδεποτε τα εισεπραξε ο τολης δεν τα ειχε και βεβαια δεν εχει να πληρωσει...τα λεφτα του τα φαγανε οταν αυτος δεν καταλαβαινε ουτε το χριστο απο τη σουρα...Εχει δικαιωμα σαν ανθρωπος και σαν πολιτης να καταφυγει στα δικαστηρια για να αποδειξει[αν αποδειξει] τα παραπανω...
η Γκερεκου φταιει γιατι..αγορασε..ενα συζυγο για να γινει καποια..αλλα δεν πληρωσε τοτε
και ετσι πληρωνει ΤΩΡΑ
ο ΓΑΠ φταιει περισσοτερο απ ολους
γιατι παρα τις υποδειξεις και τις
επανειλημμενες πατατες επιμενει στην επικοινωνιακη δομη της κυβερνησης του.....
Δοξα τω θεω το ΠΑΣΟΚ διαθετει 500
στελεχη ικανοτερα και πιο ΚΑΘΑΡΑ απο την οποιαδηποτε Γκερεκου για την ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΗ αυτη θεση....
Ομως μου φαινεται οτι οπως και ο προηγουμενος ετσι και ο νυν προθυπουργος ειναι ΚΑΙ δεσμιος ισορροπιων και τοπικοκομματικων διεκδικησεων και ΙΣΩΣ συμφεροντολογικων προτασεων απο ΑΣΧΕΤΟΥΣ
Δεν μπορει να βρει 500 η και5000
ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ για να στελεχωσει το κρατος...???
Αν δεν μπορει ας παει κι αυτος στη Ραφηνα...Ενα χειρηστηριο πλαιηστεσιον τον περιμενει...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Τον Τόλη τον έχω στην καρδιά μου μιας και το ξεκατινιασμά του με την Τζούλια ήταν η πρώτη μου εμπειρία από τηλεπαράθυρα :)

Για να γραψω σοβαρά και για να γίνω κυνικός: για τα δεδομένα της Ελλάδας η παραίτηση της Γκερέκου ήταν αξιοπρεπής.

Ολοι γνωρίζουμε ότι οι αστέρες της πίστας χέζονται στα ταλιρο και ότι πληρώνουν ψύχουλα σαν φόρους, αλλά φταίνε περισσότερο οι πελάτες που δέχονται και πληρώνουν τα κέρατα τους για τέτοιο θέαμα.

Οσον αφορά τον ΓΑΠ πηγαίνουμε στο ίδιο γυμναστήριο είναι πολύ φιλικός με όλους και έχει μόνο 1 σεκιουριτά. Αυτά για τα δεδομένα της Ελλάδας μου λένε πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Mερόπη καθόλου ρητορικό δεν ήταν το ερώτημά μου.

Και για να γίνω πιο σαφής από πότε στην ελλάδα είναι "είδηση", εκτός φυσικά αν έτσι επιλέξουν τα ΜΜΕ, ότι υπάρχουν τεράστια ποσά οφειλόμενα στην εφορία, από χιλιάδες πολίτες, που έχουν πάρει τον δρόμο της διευθέτησης στην δικαιοσύνης;
Ή δεν συμπεριλαμβάνεται στην "είδηση" ότι η 3η Μαίου ήταν η ημερονηνία που ο εν λόγω κύριος έπρεπε να παρουσιαστεί στη ΔΟΥ, στα πλαίσια της συμφωνίας του μαζί της, για να καταθέσει γραπτή πρόταση καταβολής ενός ορισμένου ποσού μετά από πώληση ακινήτων ιδιοκτησίας του;

Από πότε είναι "είδηση" ότι διευθυντές και στελέχη εφοριών θάβουν και ξεθάφουν φακέλλους, αναλόγως με το πόσο καλά πληρώνουν οι πολίτες που αφορούν οι φάκελλοι αυτοί;
Ή δεν είναι μέρος της "είδησης" ότι η είδηση πουλήθηκε από τον Διευθυντή της ΙΓ ΔΟΥ στην Ελευθεροτυπία, μετά την κόντρα του συγκεκριμένου λειτουργού με στελέχη του υπουργείου οικονομικών;

Και κάποια στιγμή επιτέλους θα πάψει να πρέπει να αποτελεί είδηση και το αυτονόητο. Ότι οποιοδήποτε στέλεχος, οποιασδήποτε κυβέρνησης οφείλει να απομακρύνεται, όταν έμμεσα ή άμεσα εμπλέκεται μ΄ένα παρόμοιο περιστατικό.

Προσωπικώς δε, είμαι από εκείνους που υποστηρίζω ότι υπήρχαν πολλοί περισσότερο ικανοί και κατάλληλοι από την κ.Γκερέκου για τη θέση της υφυπουργού τουρισμού, γι΄αυτό και παραμένω σ΄εκείνη την άποψη και αρνούμαι να επικεντρώσω τις αντιρρήσεις μου στο γεγονός ότι την χρονική στιγμή που τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση
ο σύζυγός της διαπραγματευόταν δικαστικά το ποσό που όφειλε στο δημόσιο.

Αρνούμαι να επικεντρωθώ σ΄όλον αυτόν τον οχετό καναλιών, εφημερίδων και blogs που για μια ακόμα φορά ανακάλυψαν επώνυμους για ξέσκισμα, κατά την προσφιλή τους λαϊκίστικη τακτική.

Εν ολίγοις όσο λαϊκίστικες είναι οι "ειδήσεις" που αφορούν τις φωτό του χοντρού Καραμανλή από το περιβόητο μπάνιο, λες κι αν δεν πήγαινε για μπάνιο ή αν έχανε κιλιά θα άλλαζε κάτι για εμάς και για την ιστορία, όσο λαϊκίστικες και γελοιότητες θεωρώ τις "ειδήσεις" τύπου γέννησε η σύντροφος του Τσίπρα και η γέννα κόστισε 14.000 λες κι αν γινόταν στο δημόσιο νοσοκομείο επίσης θα άλλαζε κάτι, λες κι αυτά όλα έχουν καμιά ουσία.....

Με λόγια απλά έχω την άποψη ότι και η πολιτική ενημέρωση, διαθέτει τις "τατιάνες" της και μάλιστα πολύ περισσότερες σε αριθμό απ΄ότι η "κοινωνική κριτική" της μεσημεριανής ζώνη, διάσκορπες ακόμα και σε κατ΄εφημησμό σοβαρά ΜΜΕ, στο δε διαδίκτυο που ακολουθεί δυστυχώς κατά πόδας, μην του πάρουν τα πρωτεία, ο κακός χαμός από τάσεις ....μεσημεριανάδικου.



ΥΓ Τα κατάφερα. Τα είπα χωρίς να αναφέρω ούτε μια φορά το όνομα Βοσκόπουλος... :)))
γιατι προσωπικά είτε τον έλεγαν Παπαδόπουλο είτε όπως αλλιώς το ίδιο θα μου έκανε, γιατί εγώ σ΄αντίθεση με τα κανάλια δεν πληρώθηκα για να κάνω αφιερώματα που κάποια στιγμή μ΄έκαναν να πιστεύω ότι δεν είχε φοροδιαφύγει, αλλά πεθάνει... :))

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ
Πρώτον δεν είναι πρωτοφανής είδηση η υπόθεση Βοσκόπουλου, αλλά τα ΜΜΕ ψάχνουν θέματα και, ευτυχώς, δεν υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας διάλεξε ιδιωτικό νοσοκομείο είναι σφάλμα μιας και είναι πρόεδρος ενός Αριστερού κόμματος.

Σίγουρα είναι είδηση το γεγονός ότι ο Καραμανλής έκανε μπάνιο μιας και σηκώθηκε από τον καναπέ του :P

rvagos είπε...

Μερόπη, το μεγαλύτερο κατά την γνώμη μου ηθικό δίδαγμα που προκύπτει από αυτή την ιστορία είναι ότι άμα βεβαιώσει τις όφειλες η εφορία να τα εισπράττει αμέσως.
Ο "αδικημένος φορολογούμενος" ας πάει μετά όπου θέλει να βρει το δίκιο του.
Ε! Όχι και εικοσιένα χρόνια να χρωστάς !!!!

Meropi είπε...

-@Γιάννη μου,
ήρθαν και για τους ανθρώπους της νύχτας οι ισχνές αγελάδες. Δεν έχει και τόσο τάλιρο πια ούτε γι' αυτούς.

-@rvagos μου,
νομίζω ότι δεν ήταν τόσο πολλά χρόνια (21) οι εκκρεμότητες του Βοσκόπουλου. Αν δεν κάνω λάθος, καμιά δεκαριά χρόνια είναι που του βεβαιώθηκαν τα χρέη. Να μου πεις και δέκα είναι λίγα?

Meropi είπε...

-@Φοράδα μου,
θεωρώ ότι δεν είναι το ίδιο να οφείλει στην Εφορία ο Χ πολίτης που δεν ασκεί πολιτική εξουσία. Όσοι θέλουν να ασκούν πολιτική εξουσία, αλλά και οι σύζυγοι τους πρέπει όχι μόνο να είναι τίμιοι, αλλά και να φαίνονται τίμιοι.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν πειράζει ας νοιώσουν και αυτοί την κρίση. Αλλωστε η Ελλάδα παρά εχει πολλά μαγαζιά της νύχτας.

marianaonice είπε...

@Μερόπη μου
Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα!
Ακόμη και με όσα έθεσαν οι υπόλοιποι σχολιαστές σου.
Όμως οφείλω να πω ότι έστω και έτσι με την παραίτηση της Γκερέκου κάπως ένοιωσα ότι υπάρχει ένα πολιτικό ήθος έστω κι αν εκδηλώθηκε κατόπιν εορτής!
Εδώ κάτι λαμόγια τους είχαν φάει οι μύγες και έμεναν εκεί γατζωμένοι στο τραίνο της εξουσίας παίρνοντας στη βρώμα και όλους τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες τους!

Unknown είπε...

Μερόπη μου καλώς σε βρίσκω.
Διάβασα τα ηθικά διδάγματά σου και μμμ, συμφωνώ μαζί σου (θεωρητικώς) μα συμφωνώ (πρακτικώς) περισσότερο με την "φοραδούλα".
Τίποτα, απολύτως τίποτα νέο εν Ελλάδι, το συμπέρασμά μου.

Καλό σου απόγευμα

Meropi είπε...

-@Μαριάνα μου,
εντάξει έδειξε μια ευαισθησία η Γκερέκου, την οποία όμως θα προτιμούσα να την έδειχνε όταν της προτάθηκε η κυβερνητική θέση.

-@meggie μου,
καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου. Ελπίζω να μου ξανάρθεις κι ας μη συμφωνείς σε όλα!