Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Εγώ να δεις πόσο οργισμένη είμαι κ. Σημίτη μου!


Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή. Σταμάτησα σε δύο ειδήσεις. 
 
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην πλατεία Βικτωρίας από την Ασφάλεια Αθηνών, συνελήφθησαν 72 αλλοδαποί πορτοφολάδες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί μετέβαιναν σε ομάδες των 8-10 ατόμων κάθε μέρα στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό, όπου εντόπιζαν πολίτες, τους παρακολουθούσαν και μέσα στους συρμούς τους άρπαζαν τα πορτοφόλια. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξυραφάκια, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και πολλά πορτοφόλια που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί από ποιους τα άρπαξαν. Λίγο αργότερα, συνελήφθη ένας 26χρονος Έλληνας υπάλληλος εταιρείας Σεκιούριτι που εργαζόταν για τη φύλαξη του σταθμού ΗΣΑΠ, στην πλατεία Βικτωρίας. Αυτός λοιπόν παρείχε στους πορτοφολάδες κάλυψη και πληροφορίες, για την παρουσία αστυνομικών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, λαμβάνοντας από αυτούς διάφορα χρηματικά ποσά ως δώρο. Αν καταλάβατε καλά ο σεκιουριτάς έπαιρνε τις μιζούλες του ή μάλλον, για να μην τον αδικήσουμε, τις «χορηγιούλες» του από τους πορτοφολάδες.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννης Σακελάκος άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην Υπουργού Τάσου Μαντέλη για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (Νόμος 3691/2008) και κατόπιν αυτού εξέδωσε εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Για να δούμε θα τον προλάβουν ή θα έχει αναχωρήσει ήδη για το Αζερμπαϊτζάν??? Εργάζεται λέει ως ειδικός σύμβουλος σε εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, μεταξύ των οποίων και για το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο δηλώνει ως κύρια κατοικία του. Να σας πω την αλήθεια, χθες βράδυ που άκουγα τις ειδήσεις για την κυνική ομολογία του Μαντέλη περί ευγενών «χορηγιών» της SIEMENS που, ας σημειωθεί, με άφησε άφωνη, σκέφτηκα αυτή την εκδοχή. Να διωχθεί δηλαδή για παράβαση του Νόμου περί νομιμοποίησης παράνομων εσόδων σε συνδυασμό με το αδίκημα της φοροδιαφυγής που εξακολουθούσε να διαπράττει και μετά την υπουργική του θητεία (φαντάζομαι ότι δεν δηλώνει στη φορολογική του δήλωση το εισόδημα του από τις «χορηγίες» του ο «χορηγούμενος»). Για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της παθητικής δωροδοκίας που διέπραξε όσο ήταν Υπουργός, δυστυχώς, δεν μπορεί να διωχθεί πια, γιατί έχουν ήδη υποπέσει σε παραγραφή.


Περιμένω λοιπόν να δω. Ο κ. Μαντέλης θα έχει την τύχη των πορτοφολάδων και του σεκιουριτά? Εδώ που τα λέμε, παρόλα τα ξυραφάκια, μαχαίρια κλπ που χρησιμοποιούσαν οι τελευταίοι (φαντάζομαι όχι για να κόβουν  τις φλέβες τους, αλλά τις τσάντες και τις τσέπες των θυμάτων), ψίχουλα έχουν αποκομίσει μπροστά στα κέρδη του πρώτου.  Ο  τ. Υπουργός μας, με τα υπουργικά κοστουμάκια του και χωρίς ξυραφάκια και μαχαίρια (α πα πα,  δεν έχει ανάγκη τέτοιων επικίνδυνων πραγμάτων), έχει κονομήσει το κατιτίς του περισσότερο.  Και το ωραίο είναι ότι αυτό το κατιτίς (450.000 μάρκα), ο ίδιος το θεωρεί αμελητέο και με περισσή κυνικότητα αναφέρει ότι δεν είναι μίζα, γιατί η μίζα για ένα Υπουργό θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερο ποσό, αλλά είναι απλώς "χορηγία". Αλήθεια πώς θα νιώσουν τα παιδάκια του, όταν πληροφορηθούν (αν δεν το ξέρουν ήδη) ότι σπούδαζαν με τις "χορηγίες" της SIEMENS?


Α, και να μην το ξεχάσω κ. Σημίτη μου. Εγώ να δεις πόσο οργή και θλίψη νιώθω! 





Προσθήκη: 
Εδώ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο που έγραψε το 2003 ο Μαντέλης για τη ......διαφάνεια στα οικονομικά του πολιτικού (!) Αντιγράφω ένα κομμάτι από αυτό το άρθρο: 
"Όλοι μιλάμε για διαφάνεια (εννοεί για διαφάνεια στα οικονομικά). Ζητάμε τη διαφάνεια. Ορκιζόμαστε στο όνομα της διαφάνειας. Όμως η διαφάνεια μόνο με ένα μέτρο εξασφαλίζεται. Τη δημοσιότητα. Παντού, σε όλο τον κόσμο, ο αγώνας ενάντια στη διαφθορά είναι ταυτισμένος με τον αγώνα για δημοσιότητα. Πόσες παρανομίες, ανηθικότητες και αναξιοπρέπειες θα είχαν αποφευχθεί αν ο δράστης τους γνώριζε ότι θα αποκαλυφθούν στα μάτια της οικογένειας του, των γειτόνων του, των συνανθρώπων του.....Είναι ευκαιρία για μια τομή, που ανυψώνει τη σχέση με τον πολίτη. Κατάργηση των οικονομικών απορρήτων για όλους τους εκλεγόμενους σε όλα τα επίπεδα με την ψήφο του ελληνικού λαού. Οι φορολογικές τους δηλώσεις και η περιουσιακή τους κατάσταση να είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου, συνοδευόμενες από τις ρητές υπεύθυνες διαβεβαιώσεις τους. Οτι δεν έχουν άλλα εισοδήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, εκτός από αυτά που δηλώνουν. Οτι δεν έχουν άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς, εκτός από αυτούς που δηλώνουν. Και ότι δεν έχουν καμία off-shore εταιρεία..."
Αλήθεια, πώς νιώθετε τώρα, κύριε Μαντέλη μας, που αποκαλύφθηκαν μερικοί από τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας που δεν είχατε δηλώσει?  Κοιτάζετε στα μάτια την οικογένεια σας, τους γείτονες και τους συνανθρώπους σας??? Ή μήπως δεν θεωρείτε ότι αυτά που αποκαλύφθηκαν ήταν παρανομίες, ανηθικότητες και αναξιοπρέπειες??

24 σχόλια:

ξωτικό είπε...

αυτό με τα παιδιά του ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ ...
Πόση αηδεία ....
Άς βγαίνουν τουλάχιστον να τα λουστούμε χοντρά μήπως και κάτι μάθουμε.
καλό βράδυ

NdN είπε...

Κι εγώ Μερόπη συμμερίζομαι την οργή σου και με το παραπανω. Το έγραφα εδώ και 3 χρόνια (μπορεί να λέω και λίγα) κάποτε πρεπει να βγει ο Σημίτης και να πει "κοιτάχτε μάγκες όλοι έχουμε φίλους/συναδέλφους/συντρόφους/ που μας πούλησαν, εμένα με πούλησαν αυτοί, οπότε παρτε τους και βάλτε τους στο πιο βαθύ μπουντρούμι". Μία δηλωση ιμιτασιον δεν λέει τίποτα σε κανέναν. Πως βρλεθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί και για ποιο λόγο τους εμπιστευτηκε; Αν κάποιος μηδενίζει την 8ετια είναι αυτός με την άρνηση του να μιλήσει.

Μακάρι να την πληρώσει (για αρχή) ο Μαντέλης. Ετσι για να ακολουθήσουν και οι άλλοι. Από όπου κι αν προέρχονται.

glam είπε...

Μερόπη, η πρώτη είδηση δλδ η επαναλειτουργία της ασφάλεια στη αστυνομία, μετά από πολλά χρόνια, είναι και η πλέον αισιόδοξη και ελπιδοφόρα.
Μπράβο στον Χρυσοχοΐδη.
Άντε και σύντομα να γίνει το ίδιο και στα λεωφορεία, τα τρόλευ, κλπ
Και εκεί υπάρχουν παρόμοιες ομάδες.........


Για τον Μαντέλη τι να πεις;

Έχει "πλάκα" πάντως να ακούς να τον κατηγορούν οι πρώην συνάδελφοί του, οι οποίοι έχουν κάνει τα ίδια και χειρότερα.....

αθεόφοβος είπε...

Το τραγικό δεν είναι τόσο ότι πήρε μίζα ένας υπουργός,λες και είναι πρώτη φορά, το τραγικό είναι ότι αυτό το υποκείμενο το παραδέχτηκε χωρίς να κοκκινήσει ή να ντραπεί και να πεί έστω,έκανα λάθος.

Locus Publicus είπε...

Oλα τα ταμπού έχουν πια πέσει Μερόπη μου. Τώρ; επικρατεί ωμό θράσος ποντού. Κοίταξε την περίπωση Τζάκρης, Πετσάλνικου, Μαντέλη. Μένουν στην πολιτική γιατί πιστεύουν πως το σύστημα καταρρέι, νά προλάβουν μονάχα καμμιά τελευταία αρπαχτή, να τακτοποιήοσυν οικογένεια και κολλητούς. Ο σώζων ευαυτόν σωθήτω.
Πράγματι απίστευτο θράσος ο Μαντέλης. Ηρθε, τους τάριξε, τους είπε πως πήρε λίγα, και τώρα κάνει τον παλαβό. Απίστευτο παράγωνο της ελληνικής κομματοκρατίας και του παραγοντισμού. Επι Σημίτη γινόταν της παλαβιάρας...

Meropi είπε...

-@ξωτικό μου,
πραγματικά αηδία είναι η σωστή λέξη γι' αυτό που νιώθουμε.

-@NdN μου,
κι εγώ θλίβομαι για το Σημίτη. Γιατί αποδεικνύεται ότι δεν ήξερα να επιλέγει τους συνεργάτες του.

Meropi είπε...

-@glam μου,
δεν διαφωνώ ότι έχουν κάνει πολλοί τα ίδια, αλλά αυτή η κυνική ομολογία από ένα πρώην εκσυγχρονιστή είναι που κάνει τη διαφορά.

-@Αθεόφοβε μου,
εδώ κόντεψε να μας ζητήσει και τα ρέστα για το μικρό ποσό της χορηγίας!!!

Meropi είπε...

-@Locus μου,
εμένα αυτό που με άφησε άφωνη ήταν αυτή η κυνικότητα. Ναι τα πήρα, αλλά ήταν πολύ λίγα και δυσανάλογα για ένα κοτζάμ Υπουργό.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως του απαγόρεψαν την έξοδο από τη χώρα και μάλιστα μετά από μαραθώνια εισαγγελική συνεδρίαση ψάχνοντας ένα τρωτό σημείο για να τον πιάσουν. Εκείνος νόμιζε ότι είχαν παραγραφεί τα αδικήματα... Έλα ντε που έστειλε λεφτά όταν δεν ήταν υπουργός...

eirini katsa είπε...

Kαλημέρα κ.Μερόπη!!!
Μακάρι να είναι η αρχή αυτή ...και να έπεται η συνέχεια...
Μακάρι...

Odysseas είπε...

Εγώ πάλι δε σοκαρίστηκα καθόλου...
Χαίρομαι όμως που έστω και με τόση καθυστέρηση, κάτι δείχνει να κινείται.

VAD είπε...

Συμμερίζομαι την οργή σου,Μερόπη μου,προσυπογράφω το σχόλιο του NdN,για μενα ο Σημίτης,ο μοναδικός μη λαϊκιστής πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης,προδόθηκε από τους "σημιτοφύλακες",αυτούς που εμπιστεύτηκε,Νεονάκηδες,Τσουκάτους,
Πάχτες,Μαντέληδες,Πανταγιάδες,η ευθύνη που του αποδίδω είναι οτι δεν τράβηξε τα λουριά αμεσως μετά τα πρωτα κρούσματα,με αποτέλεσμα να αποθρασυνθούν κι άλλοι φιλοδοξοι αναρριχητές και εκμεταλλευτές της εξουσίας...

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
ναι είναι αλήθεια ότι η εισαγγελική αρχή έδρασε πολύ γρήγορα στην προκειμένη περίπτωση. Είναι αλήθεια ότι η κυνικότητα του Μαντέλη κατά ένα μέρος και από την πεποίθηση του ότι τα αδικήματα του είχαν παραγραφεί.

-@Ειρήνη μου,
για να δούμε αν θα έχει συνέχεια....

Meropi είπε...

-@Οδυσσέα μου,
δεν σοκαρίστηκα τόσο με την αποκάλυψη ότι λαδώθηκε κάποιος Υπουργός (αυτό σχεδόν το ξέραμε), αλλά με την κυνικότητα του Μαντέλη. Πρώτον θεώρησε το ποσό πολύ μικρό για μίζα Υπουργού και δεύτερο επέμενε να το ονομάζει "χορηγία", λες και έχουν σημασία οι λέξεις που θα ενδυθούν τα αδικήματα.

-@Vad μου,
κι εμένα ένας λόγος που μου άρεσε ο Σημίτης ήταν ο ΜΗ λαϊκισμός του. Αλλά φάνηκε ότι δεν ήξερε να διαλέγει συνεργάτες.

Side21 είπε...

Οργίστηκε ο Σημίτης ...
κι έσταξε η ουρά του γαϊδάρου !!!
Βρε δεν καθόταν κρυμμένος καλύτερα
στο καβούκι του ...

jf είπε...

Τον βλέπω [τον Μαντέλη] στο νοσοκομείο παρέα με τον Βοσκόπουλο να αθωώνονται...

Phivos Nicolaides είπε...

Η ομολογία της πανθομολογούμενης αλήθειας...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο Σημίτης γνώριζε τις "δουλειές" και του Μαντέλη και του Τσουκάτου.
Γι' αυτί, ίσως, και τους απομάκρυνε κάποια στιγμή από κοντά του...

Σου φέρνει, πράγματι, απελπισία η σκέψη πως την τελευταία δεκαπενταετία τα δεξιά χέρια των πρωθυπουργών μας ήταν ο Τσουκάτος και ο Ρουσόπουλος...

Meropi είπε...

-@JamanFou μου,
αν σφίξουν τα πράγματα, δεν αποκλείεται να καταφύγει στο Νοσοκομείο. Ελπίζω μέχρι τότε να έχει βγει ο Βοσκόπουλος. Χα χα χα!

-@Φοίβο μου,
ο κόσμος το χε τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι.

-@Ασκάρ μου,
στα δεξιά χέρια ξέχασες τον Αγγέλου...

marianaonice είπε...

Πω πω!! Τι να πούμε εμείς??
Τα είπε όλα ο κ. Μαντέλης τότε το 2003!!!
Αίσχος κοπρόσκυλαα!!
Και εξακολουθούν να περιφέρουν την γλοιώδη ύπαρξή τους σ' αυτό τον κόσμο!!
Εγώ δεν είμαι απλά οργισμένη!
Θηρίο εχω γίνει ανήμερο!

Aaa και κάτι άλλο. Διάβαζα ότι πρόεδρος της εξεταστικής για τη ΖΗΜΕΝΣ είναι ο Βαλυράκης. Η γυναίκα του δεν ήταν αυτή που είχε εμπλοκή στο παραδικαστικό με τον Κεχαγιόγλου και την πελάτισσά τους την ιδιοκτήτρια των ζαχαροπλαστείων "ΛΕΩΝΙΔΑΣ", και που την ανέκρινε νύχτα ο Σανιδάς μόνη της, και έκτοτε αυτή δεν ξανακούστηκε ούτε παραπέμφθηκε, ενώ ο Κεχαγιόγλου και μία άλλη συνεργάτις δικηγόρος του, κατηγορήθηκαν και παραπέμφθηκαν για την ίδια υπόθεση??

Ωρέ που πάμεεε, ωρέεε?? που έλεγε και ο αείμνηστος Αυλωνίτης!!

Meropi είπε...

-@Μαριάνα μου,
όχι δεν είναι η Βαλυράκη αυτή που λες, είναι η Βαληνάκη και ο άντρας της ήταν υπουργός της ΝΔ. Ο Βαλυράκης που είναι Πρόεδρος της Εξεταστικής είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Η φράση όμως του Αυλωνίτη ισχύει, γενικώς.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το ξέρω ότι θα γίνω κυνικός λέγοντας: τουάχιστον 1 υπουργός θα καταδικαστεί μιας και είναι πολύ σπάνιο στην Ελλάδα.

Προφανώς οι πορτοφολάδες είναι πολύ ποιο εύκολος στόχος από ότι είναι ένας υπουργός αλλά δεν νομίζω να πιστεύεις ότι στην Ελλάδα ισχύει η ισονομία...

phlou...flis είπε...

τα υπόλοιπα 9 εκ. 550 χιλ. ποιοι τα έχουν πάρει άραγε; Πότε θα το μάθουμε; θα μου πεις και αν το μάθουμε θ' αλλάξει τίποτε; Θα επιστραφούν; Θα μειωθεί το χρέος;

Ανώνυμος είπε...

Είναι κι αυτός της σχολής "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό", για να μην πω νομιμοφανές...Όσο για τα παιδάκια του που σπουδάζουν με μαύρο χρήμα, κάτι μου λέει ότι δεν ιδρώνει και πολύ τ΄ αφτί τους.