Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αγκαλιά με τον Καντάφι. Αξίζει τον κόπο?


Θα σας εξομολογηθώ κάτι. Ποτέ δεν συμπάθησα τον Καντάφι. Ούτε τότε (1977 και 1984) που ο Ανδρέας Παπανδρέου έτρεχε στη Λιβύη και αντάλλασσε αγκαλιές μαζί του και έπαιρνε ως δώρο το «πράσινο βιβλίο» (!) του, ούτε όταν ο Καντάφι το Νοέμβριο του 1984 ήλθε στην Κρήτη (στη σοσιαλιστική Ελούντα παρακαλώ) προς τριμερή συνάντηση με το Μιτεράν και τον Ανδρέα. Και δεν ξέρω αν όλες αυτές οι αγκαλιές με ένα δικτάτορα (που εκφεύγουν από τα πλαίσια των αναγκαίων διακρατικών δημόσιων σχέσεων) μας βοήθησαν ως κράτος και ως λαό. Γιατί δικτάτορας ήταν και είναι ο Καντάφι και ας δήλωνε τότε ο Ανδρέας για το καθεστώς του «δεν είναι στρατιωτική δικτατορία. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για μια διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων». Χριστός κι Απόστολος! Καμιά φορά έχανε το μέτρο ο Μακαρίτης.


Την πιο πάνω γνώμη μου δεν άλλαξα ούτε τώρα που ο γιος του Ανδρέα, ο Γιώργος, επισκέφτηκε τον Καντάφι στην τέντα του, στην Τρίπολη της Λιβύης, για να μπορέσει, λέει, να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα μας. Αρχικά άκουσα από το ραδιόφωνο ότι οι επενδύσεις αυτές θα είναι ύψους 200 δις δολαρίων ΗΠΑ. Τότε σκέφτηκα, εντάξει, για χάρη τόσο μεγάλου ύψους επενδύσεων, ας ρίξει ο Πρωθυπουργός μας και μια αγκαλιά και μ’ ένα δικτάτορα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Όμως διαβάζοντας προσεκτικά τις ειδήσεις, ξέρετε τι κατάλαβα? Ο Καντάφι αυτά τα ίδια 200 δις δολάρια τα τάζει σε όλους, όχι μόνο σ’ εμάς. Τα έχει, λέει, γενικά για επενδύσεις σε άλλες χώρες κι εμείς ευελπιστούμε να πάρουμε ένα μερίδιο απ' αυτά.  Όταν δε είδα και κάτι θλιβερές εικόνες στο διαδίκτυο να απεικονίζουν ένα γερασμένο Καντάφι με το βαμμένο με καραμπογιά μαλλί να αγκαλιάζει μεν το δικό μας το Γιώργο, αλλά μ΄ ένα ψυχρό και παγερό πρόσωπο (πιο παγερό ακόμα και απ' αυτό του Μεντρέκα) και μάλιστα φορώντας γιαλιά ηλίου (είναι αγένεια αυτό ή μου φαίνεται?) ε, τότε τι να σας πω! Ανακατεύτηκα. Το αποκορύφωμα δε ήταν όταν είδα το Γιώργο στο βίντεο να δίνει στον Καντάφι κάτι παλιές φωτογραφίες που τον απεικονίζουν με τον Ανδρέα και το Μιτεράν στην Ελούντα (τότε καλέ το 84) και μάλιστα να του ζητά με ένα γλυκανάλατο ύφος αυτόγραφο (να υπογράψει δηλαδή πάνω στις φωτογραφίες), εεε, τότε ντράπηκα λίγο. Καλές οι επενδύσεις, δεν λέω, (φωτιά θα πέσει να με κάψει, αν πω το αντίθετο), αλλά ήταν ανάγκη να ζητήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και αυτόγραφο από  το δικτάτορα!!! Από τότε που ο πατέρας του θαύμαζε τον Καντάφι, πέρασαν 26 χρόνια και υποτίθεται προχωρήσαμε μπροστά. Ή μήπως όχι?



40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατα τον πατερα & ο γιος...
Το μηλο κατω απο τη μηλια...

Ο Γιωργος εχει τελειωσει,για οσους παλια πιστευαν σ' αυτον...

Ο Κανταφι εχει πλακα...

Οσο γερναει,τοσο μοιαζει με αδελφη...

Aceras Anthropophorum είπε...

Τώρα που είναι σε πόλεμο με την Ελβετία που φυλάκισε η αστυνομία τον καραπουσιουκλή του που έσπασε από το ξύλο την δούλα του, έχει να επενδύσει όλα όσα απέσυρε από την Ελβετία. Μια χώρα που είναι σε δύσκολη θέση φέρνει πολλή κέρδος σε αυτόν που έχει να αγοράσει τον καιρό που όλα είναι φτηνά. Σε μερικά χρόνια που ο δέκατος τρίτος και δέκατος τέταρτος μισθός των κυβερνήτικών θα έχει αποπληρώσει καμπόσο δημόσιο χρέος και θα ορθοποδίσει η χώρα, όταν θα τραβήσει πίσω τες επενδύσεις του ο δικτάτορας θα βγάλει μεγάλο κέρδος. Δεν είναι για τες φωτογραφίες του Ανδρέα που επενδύει.

Πάντως είναι ίσως καλύτερα να επενδύει ο δικτάτωρας Γκαντάφι παρά η δημοκράτισσα Μέρκελ.

Unknown είπε...

Κι εγώ προτιμώ τον "δικτάτορα", από κάτι δημοκράτες τύπου Μέρκελ και σοσιαλιστές τύπου ΣτροσΚαν.
Τελικά το ποιος είναι δημοκράτης φαίνεται από τις πράξεις.

Skorpion είπε...

Νομιζω ολοι συμφωνουμε. Ο ετοιμοθανατος δεν τον ενδιαφερει απο που προερχονται οι ενεσεις ζωης- και ο Αντρεας εκανε καραγκιοζηλικια, για να χρησιομοποιησω μια λεξη που η Μεροπη μαλλον θα γνωριζει.

Οι Ευρωπαιοι παντως ειναι αυτοι που θα σωσουν την Ελλαδα στο τελος και οχι ο Κανταφι που η βοηθεια του ειναι καλοδεχουμενη. Και η Μερκελ πρεπει να χερεται για αυτην.

Swell είπε...

Kαλημέρα Μερόπη, βεβαίως προχωρήσαμε μπροστά. Από τον πατέρα στο γυιό. Κι ο τελευταίος πήγε να κλείσει συμφωνία για σκηνές, επειδή οι Λύβιοι έχουν το know-how. Θα τις χρειαστούμε σε λίγο λόγω των μέτρων του γιού.

Βάσσια είπε...

Μερόπη, ούτε εγώ τον συμπάθησα ποτέ.
Ούτε οι κινήσεις του Γιώργου με αγγίζουν, γιατί πολύ απλά ούτε ο Καντάφι είναι "κάποιος" (όταν μάλιστα η πολιτική του έχει αλλάξει 180 μοίρες τα τελευταία χρόνια) ούτε ο Γιώργος επίσης.

Και να σου πω, άλλες εποχές τότε (το 84) άλλες σήμερα.
Γιατί ακόμη κι ένας δικτάτορας, όσο αποτρόπαιος ή όχι είναι, οφείλει να υποστηρίζει έντιμα αυτό που είναι κι οχι να φορά προβιά αρνιού... (ελπίζω μα καταλαβαίνεις το ύφος μου) :-)

Καλό Σ/Κ
:-)

ΝίκοςΤ είπε...

Μερόπη μου και μένα δεν μου άρεσε ποτέ ο Καντάφι. Ειδικά μετά από τα αεροπλάνα που έπεφταν γεμάτα επιβάτες στην Σκωτία ή στον Ατλαντικό .Στα τωρινά τώρα. Πριν από τον Γιώργο στην τέντα μπήκε και ο Μπερλουσκόνι. Θα μου πείς παραδοσιακές οι σχέσεις Ιταλίας και Λιβύης. Συμφωνώ, μόνο που η Ελλάδα δεν βρίσκεται και στα καλύτερα της αυτές τις μέρες.
Να σου θυμίσω και το όμορφο που τραγουδούσε ο Παπάζογλου "Τι και αν είσαι απ΄την Λιβύη ,εργατάκι και φτωχό, πιάσ΄το νταχτιρντί να γίνει πατιρντί κανονικό...." για τους πρώτους μετανάστες στην Ελλάδα που ήταν παιδιά της ερήμου.ΝίκοςΤ

Roadartist είπε...

Και μόνο η εικόνα σε απογοητεύει.. Σαν να μιλάει από μόνη της..

Meropi είπε...

-@harry μου,
χα χα χα! γέλασα πολύ μ' αυτό που σχολίασες για τον Καντάφι!

-@Aceras μου,
δεν λέω καλές είναι οι επενδύσεις και από τον Καντάφι και από άλλες Αραβικές χώρες, αλλά ξέρεις τι σκέφτομαι? Αυτός είναι τελείως παρορμητικός. Αύριο μπορεί να πάρει στροφές και να αλλάξει γνώμη. Δεν είναι να τον εμπιστεύεται κανείς.
Όσο για τη Μέρκελ, ούτε εμένα είναι του γούστου μου, αλλά από αυτή τουλάχιστον δεν ζητήσαμε αυτόγραφο! Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@Γιώργο μου,
κατ' αρχάς καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου. Σ' αυτό που λές ότι οι πράξεις είναι αυτές που καταδεικνύουν τη δημοκρατικότητα του ηγέτη, συμφωνώ και επαυξάνω. Όμως, βρε παιδί μου, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τον Καντάφι Δημοκράτη. Όσο για τη Μέρκελ χμμμμμ, κάτι περισσότερο από τον Καντάφι μου φαίνεται πως είναι. Αυτήν τουλάχιστον αύριο, μεθαύριο, μπορεί να τη διώξουν από την εξουσία οι Γερμανοί.

Meropi είπε...

-@Skorpion μου,
ναι αυτό πιστεύω κι εγώ. Αν έχουμε κάποια ελπίδα να σωθούμε θα ρθει από την Ευρώπη και όχι από την Αφρική.

-@Swell μου,
λες να τις χρειαστούμε τις σκηνές????

Marina είπε...

Υπάρχουν πολύ μνηστήρες για επενδύσεις/συνεργασίες με Λιβυή. Και ο Αντρίκος είχε πάει με το καπέλλο ανα χείρας υποσχόμενος λαγούς..και πήρε ένα καφάσι χουρμάδες. Να δώ τι θα δώσει στον Γιωρίκα μας..

Σκοτίστηκε ο Καντάφι..

Meropi είπε...

-@Βάσσια μου,
για το Γιώργο εάν πήγαινε εκεί και ζητούσε επενδύσεις, χωρίς πολλά πολλά γλειψίματα και γλυκανάλατα, θα έλεγα Ο.Κ. τη χώρα του υπηρετεί. Τα γλειψίματα είναι που μου την έδωσαν.

-@Νίκο μου,
κι εγώ ένας από τους λόγους που αντιπαθώ τον Καντάφι είναι αυτές οι τοποθετήσεις βομβών σε αεροπλάνα με αθώα θύματα.
Όσο για τον Μπερλουσκόνι, εντάξει πήγε, αλλά δεν φαντάζομαι να ζήτησε και αυτόγραφο. Εξάλλου αυτός (ο Μπερλουσκόνι) συναγωνίζεται στα καραγκιοζιλίκια τον Καντάφι.

Meropi είπε...

-@Roadartist μου,
η εικόνα του Καντάφι με το κορακί μαλλί, θλιβερή μου φαίνεται.

-@Μαρίνα μου,
αυτό που φοβάμαι είναι ότι θα τάξει πολλά και θα δώσει λίγα (ο Καντάφι εννοώ)

eirini katsa είπε...

Kαλησπέρα κ.Μερόπη!!!
Χμ...Καντάφι...
Προσωπικά μου είναι αντιπαθής...
Και όσο μεγαλώνει...τόσο πιο πολύ....!!!
Ο διπλανός κ.Γ.Π Junior,να προσέξει λίγο...
Για το καλό του!!!
;)

αθεόφοβος είπε...

Στην πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες ή συμπάθειες αλλά μόνο ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Ξέχασες φαίνεται πως από τρομοκράτης ο Καντάφι έγινε καλό παιδί για την Δύση γιατί έτσι τους συνέφερε.

Meropi είπε...

-@Ειρήνη μου,
και σε μένα αντιπαθής είναι!

-@Αθεόφοβε μου,
συμφωνώ ότι στην πολιτική υπάρχουν συμφέροντα. Ας μείνουμε λοιπόν αυστηρά στα συμφέροντα. Δεν χρειάζονται γλυκανάλατες εκδηλώσεις περί αυτογράφων....

tsaousa είπε...

Νομίζω ότι η ανάγκη για δημόσιες σχέσεις δεν αλλάζει ποτέ.
Μάζευε κι ας είν΄και ρόγες.
Και οι δεσμοί φιλίας χρειάζονται, αλλά και οι υποσχέσεις για επενδύσεις. Έχουν μικρότερο αντίκρυσμα σαν υποσχέσεις, αλλά έχουν κάποιο.

Τώρα, ο Καντάφι προέρχεται από άλλον πολιτισμό, δεν μπορούμε να τον κρίνουμε με τα Δυτικά πρότυπα. Δεν είναι πρέπον, ούτε κομψό.

Και το πιο σημαντικό.
Βρίσκω αφελές να συγκρίνουμε διαρκώς τον ΓΑΠ με τόν πατέρα του.
Είναι δυο διαφορετικοί άνθρωποι, τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσουμε αυτό;

Meropi είπε...

-@Τσαούσα μου,
συμφωνώ για τις δημόσιες σχέσεις και καταλαβαίνω την ανάγκη γι' αυτές. Εκείνο που δεν μ' άρεσε είναι αυτή η γλυκανάλατη εκδήλωση με τις φωτογραφίες. Επίσης συμφωνώ ότι ο Γιώργος δεν είναι ο πατέρας του. Και ξέρεις κάτι? Τον προτιμώ από τον πατέρα του.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να είχε βγάλει και μια φωτογραφία με τον Κοινούση, ίδιοι είναι. Θα γλυτώναμε και τα έξοδα του ταξιδιού, αφού οι επενδύσεις εκ Λιβύης είναι μάλλον αυτές που πολύ εύστοχα εκφράζει ο @Swell.

Δυστυχώς Μερόπη πολλοί νεοέλληνες τρέφουν μεγάλη εκτίμηση σε κάθε φασιστοειδές, δικτάτορα, παρανοϊκό, κλπ αρκεί να δηλώνει αντιδυτικός.

jf είπε...

Μα τον αλλάχ, τον Χάρυ Κλυνν μου θυμίζει ο... Καντάφις σε κάτι μεταμφιέσεις του παλιές!

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικές/δημόσιες/οικονομικές σχέσεις των κρατών, ευτυχώς, ακόμα δεν καθορίζονται από την ηλικία και το όλο στυλ των ηγετών.
Γενικώς συνηθίζεται ακόμα, ευτυχώς, οι ηγέτες των κρατών να επικοινωνούν και να συναντώνται ακόμα κι αν κάποιοι είναι άλλου χρώματος, άλλης κουλτούρας ή αισθητικής από κάποιους άλλους.

Επίσης ακόμα, ευτυχώς, οι συναντήσεις αυτές εκτός του πολιτικού/οικονομικού και δημοσίων σχέσεων, έχουν πάντα κι ένα κομμάτι ανθρώπινου/προσωπικού χαρακτήρα.
Και δεν γνωρίζω αν ο πατέρας των "επικριτών" έχει πεθάνει, αν έχει τύχει να συναντηθούν μετά από πολλά χρόνια απ΄το θάνατό του με κάποιο φίλο του για να κατανοήσουν ότι όποια κι αν ήταν η αφορμή της συνάντησης, η αναφορά στο παρελθόν, οι φωτογραφίες κλπ. κλπ. δεν θα ήταν παρά μια αναπόφευκτη ανθρώπινη ανάγκη τους.
Ότι δουλειά κι αν έκανε ο πατέρας τους, όσο καλός ή κακός κι αν υπήρξε για την ιστορία, όποιος κι αν ήταν αυτός ο φίλος, ακόμα κι αν πλέον έμοιαζε με "αδελφή"......

"Εξαιρετικό" σχόλιο harrystocrat και πολύ τυχερό σας βρίσκω.
Ο κόσμος πλέον είναι γεμάτος από "αδελφές" και γενικώς από διαφορετικούς ανθρώπους.
Μάλλον για να σας διασκεδάζουν, με την "πλάκα" που έχουν.

Meropi είπε...

-@Απόγονε μου,
Ο Καντάφι πάντως τώρα τελευταία δεν είναι και τόσο αντιδυτικός.

-@JamanFou μου,
ωραία η παρομοίωση σου!!!

Meropi είπε...

είναι προβληματική?

Blogger Ο/Η Meropi είπε...

Φοράδα μου,
Δεν έχω καμιά απολύτως αντίρρηση για τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία μεταξύ των κρατών και των ηγετών τους, ανεξαρτήτως χρώματος, κουλτούρας κλπ. Λυπάμαι αν έδωσα διαφορετική εντύπωση. Κατά τη γνώμη μου όμως, δεν χρειάζεται στις συναντήσεις αυτές να γλείφουμε Δικτάτορες και, τρόπον τινα, να εκφράζουμε το θαυμασμό μας προς αυτούς. Γιατί έκφραση θαυμασμού εκλαμβάνω εγώ, με το φτωχό μου μυαλό, αυτή τη χειρονομία του Γιώργου να ζητήσει αυτόγραφο πάνω σε μια παλιά φωτογραφία. Εγώ τουλάχιστον δεν το εξέλαβα ότι ήθελε απλώς να μοιραστεί αναμνήσεις με ένα παλιό φίλο του πατέρα.
Αν ρωτάς δε εμένα αν θα έκανα το ίδιο μ’ ένα παλιό φίλο του πατέρα μου, η απάντηση μου είναι εξής: Μπορεί μεν να δείχναμε ο ένας στον άλλο παλιές φωτογραφίες, αλλά αν ο «φίλος» αυτός δεν ήταν μέσα στα δικά μου αποδεκτά πλαίσια, σε καμιά περίπτωση δεν θα του ζητούσα να μου υπογράψει κιόλας πάνω στις φωτογραφίες.
Αυτά φοράδα μου είχα να πω. Όσο δε για το σχόλιο του @harry, δεν ήταν παρά ένα αστείο.

Υ.Γ. Ένας άλλος λόγος που είμαι επιφυλακτική και τροπον τινα επικριτική απέναντι στον Καντάφι είναι και το ότι οι υποσχέσεις που κάποτε έδωσε προς τον πατέρα Παπανδρέου για πακτωλό επενδύσεων στην Ελλάδα δεν πραγματοποιήθηκαν. Όσες δε ελληνικές επιχειρήσεις προσπάθησαν να δραστηροποιηθούν στη Λιβύη, δεν είχαν και την καλύτερη τύχη. Αντίθετα, δεινοπάθησαν.

ΝίκοςΤ είπε...

Καλημέρα .Θυμάμαι πάντα τον φιλόλογο στο Λύκειο που φοιτούσα να διδάσκει τον στίχο από τον Ύμνο στην Ελευθερία :"...δεν ειν΄ εύκολες οι θύρες όταν η χρεία τες κουρταλεί..." και να λέει "Αδόκιμος ο στίχος ως προς την γλώσσα, συνταρακτικός ως προς το περιεχόμενο του."
Για μία ακόμη φορά κρούει θύρες η Ελλάδα. ΝίκοςΤ

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν τρεφω καμία εκτίμηση ούτε για τον δικτάτορα Καντάφι αλλά ούτε και για τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά για να πω του ΓΑΠ το δίκαιο: στην κατάσταση που είναι η οικονομίας μας, τα χρήματα είναι καλοδεχούμενα.

Η Δύση μας έδωσε πολλά αλλά είναι δάνεια και όχι επενδύσεις.

Υ.Γ. διαβάζοντας τα σχόλια φρίκαρα. Προτιμάτε ένα δικτάτορα σαν τον Καντάφι από μία δημοκρατικά εκλεγμένη πολιτικό όπως είναι η Μέρκελ;;; Ημαρτον! Πόσο μάλλον που εδώ και 29 χρόνια τρώμε τα χρήματα της Ε.Ε., δηλαδή της Γερμανίας, και θα ζητήσουμε και τα ρέστα;

Δεν ξέρω που μένετε αλλά η ΑΘήνα είναι γεμάτη Γερμανικά αυτοκίνητα και είναι λογικό μιας και είναι κορυφή. Ας σταματήσουμε να αγοράζουμε Γερμανικά προϊόντα και τότε ίσως δεχτώ την κριτική σας.

s_pablo είπε...

Ξέρω κι εγώ, μάλλον θ'αξίζει.

Απ'οτι έχω καταλάβει ο ΓΑΠ σχεδιάζει, αφού ο Καραμανλής διέλυσε τη βαλκανική μας πολιτική, να δημιουργήσει μια νέα μεσογειακή πολιτική, με κοινό άξονα την πράσινη ενέργεια. Γι'αυτό και η επίσκεψη Ερντογάν, γι'αυτό και η επίσκεψη στη Λιβύη.

Μην ξεχνάμε τη δύναμη της Λιβύης σε θέματα ενέργειας. Δεν τους θέλουμε εναντίον μας με τίποτα.

Όσον αφορά στον Καντάφι, μπορεί να είναι μισότρελος, αλλά δεν είναι ένας κοινός δικτάτορας. Με το που ανέλαβε την εξουσία γκρέμισε τις φυλακές, γιατί βαριόταν να δίνει χάρες στους προηγούμενους αντικαθεστωτικούς και αφού κρατικοποίησε τις πετρελαϊκές εταιρίες (πλην μιας αν θυμάμαι καλά) μοίρασε τις μετοχές στον κόσμο.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της τρέλας (κάποιοι μπορούν να το πουν και όραμα), ένα μεγάλο σχέδιο του είναι να υδροδοτήσει υπογείως ένα κομμάτι της ερήμου προσπαθώντας να το κάνει κήπο...

ΥΓ. Έχω την αίσθηση ότι τις φωτογραφίες ο ΓΑΠ τις έβγαλε για να τις δείξει στον Καντάφι κι αυτός, αυτοβούλως, ως μεγάλος σταρ που είναι, άρχισε να τις υπογράφει.

kanivallos είπε...

Τον ηγέτη κάθε Κράτους τον κρίνουν πρώτα οι υπηκόοι του, αυτοί τον ζουν και τον "ανέχονται"
Τώρα όσον αφορά την πολιτική κίνηση του Γιώργου, ούτε πρωτότυπη ήτανε αλλά ούτε και τελείως άστοχη, ουδέτερη (νεκρή, άνευ ουσίας) θα τη χαρακτήριζα.

Τελικά ύστερα από 30 τουλάχιστον χρόνια φιλίας με τον αραβικό - Μωαμεθανικό κόσμο, το μόνο που έχουμε ωφεληθεί είναι η αύξηση του "μεταναστευτικού τουρισμού" στη Χώρα μας!

tsaousa είπε...

Κι εγώ Μερόπη τον προτιμώ απ΄ τον πατέρα του.
Τώρα, για τη φωτό, τι να κάνει και ο ΓΑΠ που ο άλλος είναι ...κάπως; Να βάλει στυλίστες να τον φτιάξουν πριν φωτογραφηθούν; χαχα!

Meropi είπε...

-@Νίκο μου,
πολύ χαρακτηριστικοί οι στίχοι από τον Ύμνο προς την Ελευθερία! Όσο δε για τον όρο "κουρταλεί" ήταν η μόνη φορά που τον συνάντησα.
Ξέρεις κάτι Νίκο μου? Δεν ξέρω αν επαληθευτώ ή όχι, αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί κάποιος να στηρίζεται στον Καντάφι.

-@Γιάννη μου,
αν και δεν συμπαθώ τη Μέρκελ, συμφωνώ μαζί σου ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Καντάφι.

Meropi είπε...

-@s_pablo μου,
κατ' αρχάς θέλω να σε καλωσορίσω στο μπλογκ μου. Και μετά θέλω να διευκρινίσω ότι δεν είπα, ούτε καν υπονόησα, ότι θα ήθελα να έχουμε τη Λιβύη εναντίον μας. Να, απλώς δεν έχω εμπιστοσύνη στον Καντάφι. Τον θεωρώ μεγαλομανή δικτάτορα. Αυτό που λες με την υπογραφή δεν το σκέφτηκα. Αυτή η ενέργεια, πάντως, ταιριάζει σ' ένα μεγαλομανή.

Meropi είπε...

-@Καννίβαλε μου,
εντάξει ο Ηγέτης μιας χώρας πρώτα απ' όλα αφορά τους πολίτες της. Όμως κι εγώ κι εσύ και όποιος θέλει μπορεί να εκφέρει μια γνώμη συμπάθειας ή αντιπάθειας νομίζω. Έτσι δεν είναι? Δεν είπαμε να κάνουμε και πραξικόπημα αν δεν τον συμπαθούμε.

-@Τσαούσα μου,
γέλασα με την πρόταση σου περί στυλίστα! Χα χα χα χα!!!!! Πάντως η σχετική περικοπή από την ανάρτηση μου ("ένα γερασμένο Καντάφι με το βαμμένο με καραμπογιά μαλλί να αγκαλιάζει μεν το δικό μας το Γιώργο, αλλά μ΄ ένα ψυχρό και παγερό πρόσωπο -πιο παγερό ακόμα και απ' αυτό του Μεντρέκα- και μάλιστα φορώντας γιαλιά ηλίου) ήταν μια παιγνιώδης μομφή προς τον Καντάφι, παρά προς το Γιώργο.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Έχει όμως κάτι σωματοφυλακίνες μούρλια!
Να παρακαλάς να πέσεις στα χέρια τους...

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που τον προσεξα καλυτερα,μοιαζει με τον γυφτο Παρασκευα,που λεει το ...

" Βας-βας-βας,ο Παρασκευας"...

Vam33 είπε...

Μάλλον έχουμε μείνει πίσω πολυ πίσω Meropi(άκου όπως στην αρχαία Ελλάδα!)
Καλημέρες

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@harrystocrat
Μιας και ανέφερες τονταγικό Βας-Βας είχα μπει στο youtube για να ακούσω το "άσμα" και ξεκινούσε με το Γαλλικό: mon Dieu! και στα σχόλια το έβαλα.

Phivos Nicolaides είπε...

Τώρα μάλιστα, να αναλύσουμε το Κανταφικό καθεστώς...

Meropi είπε...

-@Ασκάρ μου,
ναι το πρόσεξα για τις σωματοφυλακίνες!!

-@harry μου,
χα χα χα χα! Πού τον θυμήθηκες τον Βας Βας????

Meropi είπε...

-Vam μου,
ναι κι εγώ όταν διάβασα τη σχετική περικοπή με τα λόγια του Ανδρέα, έμεινα εμβρόντητη!

-@Φοίβο μου,
δυο κουβέντες είπαμε, δεν το αναλύσαμε. Θα θέλαμε μέρες να το αναλύσουμε.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Λίγα για τον Βας Βας :P