Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση στο θωρηκτό "Αβέρωφ". Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί?

Προχθές βλέπαμε με τον άντρα μου ειδήσεις στο MEGA. Και ξαφνικά αρχίζει ο παρουσιαστής (νομίζω ότι ήταν ο Στραβελάκης) να εκφωνεί με ιερή αγανάκτηση ότι έγινε, λέει, βεβήλωση και προσβολή χωρίς προηγούμενο του θωρηκτού «Αφέρωφ», για την οποία ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, ότι θα πέσουν κεφάλια (και πράγματι έπεσαν) και άλλα τέτοια μελοδραματικά. Και όλα αυτά για μια εκδήλωση  που διοργάνωσε ο  όμιλος Πατίστα στο πιο πάνω πολεμικό πλοίο επ' ευκαιρία της λήξεως των Ποσειδωνίων 2010. Ο άντρας μου, τρόπον τινά, συμμεριζόταν την ιερή αγανάκτηση του παρουσιαστή, ενώ εγώ γελούσα. Μου φάνηκε τόσο αστείο να ασχολούνται οι ειδήσεις μ’ ένα τόσο ασήμαντο γεγονός και να το έχουν αναγάγει σε σκάνδαλο υψίστης σημασίας. Μάλιστα όταν τις επόμενες μέρες είδα ότι είχε πιάσει σχεδόν υστερία τα ΜΜΕ, αλλά και πολλά blogs με το γεγονός αυτό και να του δίνουν διαστάσεις που, κατά τη γνώμη μου δεν είχε, προβληματίστηκα. Τι είναι αυτό που κάνει ένα λαό που έχει χίλια μύρια προβλήματα, που έφτασε στο χείλος της χρεωκοπίας, που τα νοσοκομεία του υπολειτουργούν, η παιδεία του το ίδιο, που τους νέους του πλήττει φοβερή ανεργία, που πολλοί Έλληνες και ιδίως οι νεότεροι, κινδυνεύουν να μην πάρουν ποτέ σύνταξη κλπ κλπ να φρίττει, λέει, γιατί διοργανώθηκε μια ιδιωτική εκδήλωση με ποτά, έστω και με χορό, πάνω σ’ ένα παλιό πολεμικό πλοίο που μετατράπηκε σε Μουσείο? Ας σημειωθεί ότι δεν ήταν γαμήλια δεξίωση, όπως κατά κόρον λανθασμένα αναφέρεται, αφού η γαμήλια δεξίωση του ζεύγους δόθηκε στο club Island. Εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε η ιδέα της πραγματοποίησης τέτοιου είδους εκδηλώσεων στο πλοίο - Μουσείο (εξάλλου ποτέ δεν  συμπάθησα τις διάφορες κοσμικές, τύπου lifestyle, εκδηλώσεις), αλλά, βρε αδερφέ, δεν ένιωσα και ιερή αγανάκτηση. Υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά γεγονότα  και σκάνδαλα, για να νιώσω ιερή αγανάκτηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον πλανήτη (βλ. και τη φοβερή οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού, που όπως λέει και ο φίλος μου ο @Γεράσιμος ελάχιστη σημασία της δώσαμε). 


Ιδιωτικές εκδηλώσεις έχουν γίνει στο παρελθόν πολλές πάνω στο θωρηκτό «Αβέρωφ», χωρίς να ξεσηκωθεί τόσο μεγάλος σάλος και «ιερή αγανάκτηση». Απ’ ό,τι μαθαίνω παρόμοια εκδήλωση έκανε στις 5-6-2008 η οικογένεια Πατίστα και στα Ποσειδώνια 2008 (βλ. την αφίσα από την τότε εκδήλωση) με ποτά και μπουφέδες, χωρίς τότε να ανοίξει ούτε ρουθούνι. Επίσης στις 28 Οκτωβρίου 1996 έγινε η παρουσίαση πρωινής εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη που τότε εργαζόταν στον Αντέννα, με την Άντζυ Σαμίου να τραγουδά το «χαμηλά πιο χαμηλά» και πολλές μοντέλες να παρουσιάζουν επίδειξη μόδας (βλ. το σχετικό βίντεο). Δεν θυμάμαι τότε να είχε ξεσηκωθεί τόσος μεγάλος σάλος και ιερή αγανάκτηση.


Μήπως λοιπόν είμαστε υπερβολικοί??? 
----------------------- 
Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά γράφοντας αυτή την ανάρτηση, μου ρθε στο μυαλό η ρήση του μεγάλου Μάνου Χατζηδάκι που, αν δεν κάνω λάθος, σαν σήμερα πριν 16 χρόνια έφυγε από κοντά μας "Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού, ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός". 
-------------------- 
Υ.Γ2 
Μόλις πληροφορήθηκα ότι το σχετικό γεγονός πρώτος "αποκάλυψε" ο Θέμος Αναστασιάδης στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Σε τηλεοπτική μάλιστα εκπομπή έσουρε τα εξ αμάξης στους υπεύθυνους. Τι ζώα τους χαρακτήρισε, τι ξεφτιλισμένους, τι ηθικά χρεωκοπημένους κλπ κλπ (βλέπε το σχετικό βίντεο). Τι να πω, αφού νιώθει ιερή αγανάκτηση και ο μέγας ογκόλιθος της ηθικής, ε, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά (αλήθεια,  Θέμο μου, εκείνα τα 5 εκατομμύρια ευρώ τι απέγιναν?). 

41 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Δεν ξέρω αν είμαστε υπερβολικοί αλλά όταν λέγαμε παλιά ότι το νινι σέρνει καράβι, δεν εννοούσαμε ότι της Χρουσαλά μπορεί να σύρει κοτζάμ θωρηκτό!

Pink_Fish είπε...

κάνεις πολύ καλά και αναφέρεις και τα παρελθοντικά event που έχουν λάβει χώρα στο συγκεκριμένο θωρηκτό. Ίσως το πρόβλημα δεν είναι ο κος Πατίτσας και η σύζηξ του (sic), το θέμα είναι ότι αν έχεις φράγκα σ' αυτή τη ρημαδοχώρα άμα λάχει και την Ακρόπολη νοικιάζεις και την κάνεις ντισκοτέκ με μπουφέδες, μονδέλα και άλλα πολλά....Γιατί τα λεφτά ανοίγουν πολλές "πόρτες". Άσχετο πόσα κεφάλια θα πέσουν ή δε θα πέσουν μετά.....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Πολύ κακό για το τίποτα και μάλιστα για κάτι που έχει ξαναγίνει!

Μήπως λέω εγώ τώρα, μήπως πάλι θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν;

gerasimos είπε...

Καταρχάς Μερόπη μεγιά το νέο look!

Νομίζω ότι, απ' τη μια, κανενός είδους εκδήλωση δεν θα έπρεπε να γίνεται στο ιστορικό όπως και να το κάνουμε θωρηκτό Αβέρωφ, πόσο δε εκδηλώσεις επιπέδου πρωινών εκπομπών. Απ' την άλλη, όπως λέω και σε ένα ποστ που ανέβασα, τα ελληνικά ΜΜΕ, τόσο εφημερίδες όσο και μπλογκς, ασχολούνται υπερβολικά και εμμονικά με την ελληνική επικαιρότητα αφήνοντας απ' έξω ακόμη και σημαντικότατα διεθνή γεγονότα, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού...

tsaousa είπε...

Συμφωνώ μαζί σου.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Swell είπε...

Συμφωνώ μέχρι κεραίας Μερόπη. Δεν μπορείς πάντως ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΑΥΤΗ Η ΜΟΔΑ...

Γιούσεφ είπε...

κι εγώ μαζί σου Μερόπη. Είναι απλώς ένα θέμα για να ασχολείται το Star.
Θα διαφωνήσω μόνο με την τελευταία σου ρήση: ο ελιτισμός είναι ο προτάτη της κουλτούρας

Meropi είπε...

-@Λύκε μου
έχω την εντύπωση ότι δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα στο εν λόγω συμβάν ακριβώς λόγω της Χρουσαλά!

-@Pink_Fish μου,
νομίζω ότι ψάχνουμε σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, για να ξεχάσουμε τα πραγματικά μεγάλα γεγονότα που μας περιτρυγυρίζουν.

Meropi είπε...

@Κούλα μου,
νομίζω ότι αποπροσανατολιζόμαστε μόνοι μας!

-@Γεράσιμε μου,
ευχαριστώ για την ευχή για το μπλογκ μου! Όσο για την ελληνοκεντρικότητα στα ΜΜΕ και στα blogs υπήρχε πάντοτε, αλλά τώρα παράγινε το κακό. Έστω και έτσι όμως, αντί να ασχολούμαστε με αυτά που πράγματι αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί τους, ασχολούμαστε με ανοησίες.
Υ.Γ. Το είδα το ποστ σου και μου άρεσε πολύ. Το έβαλα λινκ στο ποστ μου.

Meropi είπε...

-@Τσαούσα μου,
ευχαριστώ που πέρασες από δω και ...που συμφωνείς μαζί μου. Χα χα χα!!

-@Swell μου,
το διάβασα το ποστ σου! Προφητικός ησουν βρε μπαγάσα!

Meropi είπε...

-@Γιούσεφ μου,
Λόγω ηλικίας ξεχνώ καμιά φορά. Μου χεις ξανάλθει από δω? Αν όχι καλωσόρισες! Αν ναι, καλώς μου ξανάλθες.
Τώρα όσον αφορά την παρατήρηση σου, περί ελιτισμού ως προστάτη της κουλτούρας, δεν συμφωνώ. Ο ελιτισμός έχει κατά τη γνώμη μου μια απαξία. Φανερώνει μια υπεροψία έναντι των άλλων, ένα σνομπισμό. Δεν μπορεί λοιπόν να είναι προστάτης του πολιτισμού.

Γιούσεφ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιούσεφ είπε...

Μερόπη δεν έχω ξαναφήσει μήνυμα αλλά εκτιμώ πολύ το μπλογκ σου.

Ο ελιτισμός έιναι η μόνη δίοδος για να επιβιώσει ο πολιτιμός μια χώρας. Δεν εννοω τον νεοπλουτισμό. Εννοώ την εκάστοτε κοινωνικοπολιτική ελίτ, την αριστοκρατία μιας χώρας. Δεν θα επιβιώσει μέσω των λαικών στρωμάτων διότι αυτά δεν έχουν τα μέσα για να τον κρατήσουν ζωντανό.

Ο πολιτιμός είναι πρωτευόντως η γλώσα, η παράδοση, η ιστορία, η θρησκεία και η αρχιτεκτονική, αλλά και άλλα δευτερεύοντα, όπως η μουσική η κουζίνα. Τα λαικά στρώματα διαφθείρουν τα πρωτεύοντα, διότι δεν έχουν τα μέσα να τα αναδείξουν ή να τα διατηρήσουν στην άριστη μορφή τους. Διατηρούν μόνο στοιχεία του δευτερεύοντος πολιτσμού, δεν διαφωνώ, όπως τη κουζίνα, αλλα και αυτά ακόμα τα διαφθείρουν, όπως τη μουσική.

Ο σνομπισμός είναι μια αρνητική παρενέργεια του ελιτισμού, αλλά είναι εμφυτος σε όλους τους ανθρώπους. Και οι 'λαικοί' εαν βρίσκονταν στη θέση της ελίτ θα συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο.

ΥΓ: Ελίτ σημάινει "καλός/άριστος" με την ίδια έννοια, το μπλογκ σου είναι μέσα στην ελίτ των μπλογκ όλης της χώρας ;-)

s_pablo είπε...

Μάλλον σου φαίνεται αστείο γιατί είναι ένα πολεμικό πλοίο που έγινε μουσείο, και τον πόλεμο δεν τον θεωρούμε σημαντικό. Αν γινόταν αντίστοιχη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό ή σε κάποιο άλλο πιο "καλλιτεχνικό" μουσείο, θα φώναζες κι εσύ.

Τέλος πάντων, και η πρόσφατη, αλλά και οι παλιότερες εκδηλώσεις είναι απαράδεκτες και θα έπρεπε να σε προβληματίζει γιατί δεν ήμασταν υπερβολικοί τότε. Όπως το θέτεις είναι σαν να σε κλέβω τρεις φορές κι επειδή το κατήγγειλες μόνο την τρίτη, είσαι υπερβολική.

Να που προβληματίστηκα κι εγώ. Μήπως ο εθισμός μας στην γκλαμουροσαχλαμάρα μας έκανε αναίσθητους απέναντι στην ιστορία αυτής της χώρας?

tsaousa είπε...

Μερόπη μου, από τότε που σε γνώρισα περνάω από δω!
Σε όλους περνάω, πάντα. Απλώς μερικές φορές δεν σχολιάζω ή γιατί δεν έχω άποψη/γνώση/ενδιαφέρον για το θέμα, ή κάτι να προσθέσω, ή απλώς χρόνο να αναπτύξω ένα σκεπτικό.

miss little sunshine είπε...

Είμαστε! Σκέφτηκα ακριβώς το ίδιο όταν σήμερα άκουγα την ΕΙΔΗΣΗ για πολλοστή φορά! Πάντως έχεις καιρό να με πας στο Αβερωφ όπως μας πήγαινες μικρά! Απαιτώ επίσκεψη!

Ανώνυμος είπε...

Ξεσαλωμα ..." ελληνων "...

( Ο Αβερωφ ηταν εβραιοβουλγαρος Μαλακασης & ο Κουντουριωτης γνωστος αρβανιτης,που διεταζε το πληρωμα του " Αβερωφ" στα αλβανικα ) ...

Τωρα που θα τους ερθει το ...αντιδωρο καλοκαιριου,200 φραγκα & ο βασικος στα 550,
θα παθουν..." αναριπιση εθνικου φρονηματος " οπως ειπε & ο 200 κιλων Βενιζελος ( απο το εβραικο Μπεν Ζελον ή ...Τουρκογλου,κατα πολλους )...

Θα γινει της αναριπισης το καγκελο...

Danai είπε...

Συμφωνώ μαζί σου. Γενικά με όποιο θέμα ασχολούνται τα μεσημεριανά, χτυπάει καμπανάκι μέσα μου ότι είναι γελοίο από τη ρίζα του.

titus είπε...

ts, ts, ts...

dyosmaraki είπε...

Κάθε γεγονός στην Ελλάδα ανακοινώνεται με μεγάλη δόση υπερβολής.
Μήπως η "διαπόμπευση" των φοροφυγάδων δεν πήρε υπερβολικές διαστάσεις όταν αντί να εστιάζουμε στο "δια ταύτα" (τουτέστιν στο εάν, πότε και πως θα επιστραφούν τα προϊόντα της φοροδιαφυγής?)συζητάμε για μια απλή λεκτική ανακοίνωση που παραπέμπει στην δημόσια περιφορά των ενόχων πάνω σε γάϊδαρο????
Για να έρθω όμως στο θέμα, κατά τη γνώμη μου αφενός δεν μπορεί στο όνομα της γκλαμουριάς να καταλύονται κάποια σύμβολα (ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμη επιζώντες από εκείνες τις περιόδους)και για αυτούς πρόκειται για ένα ιερό σύμβολο (αυτοί έφαγαν τα νιάτα τους στους πολέμους).
Αφ' ετέρου ακόμη και αν κάποιος ισχυριστεί πως δεν πιστεύει στα σύμβολα (απόλυτα θεμιτό) ας μην ξεχνάμε πως το "Αβέρωφ" δεν είναι καμιά θαλαμηγός για κρουαζιέρες πολυτελείας και trendy parties, πρόκειται για Μουσειακό χώρο και ως τέτοιον θα πρέπει να τον σεβαστούμε. Εκτός και αν "πολιτισμός" την σήμερον ημέρα νοείται η διοργάνωση κοσμικών parties, οπότε ας νοικιάσουμε την Ακρόπολη για caterning στους επώνυμους μπας κια βγάλουμε κάνα Ευρουδάκι για το ΔΝΤ και ας μην τα διαθέτουμε τα μνημεία μας τσάμπα...
Οχι εγώ δεν πιστεύω πως ο ντόρος έγινε για την σύζυγο του εφοπλιστή, απλά πιστεύω πως κάποιοι ήθελαν να "φάνε" τον διευθυντή του Μουσείου...αφού μόνο αυτός αποκαθηλώθηκε τελικά και όχι οι αξιωματικοί οι οποίοι υπέγραψαν για την παραχώρηση του χώρου για την εκδήλωση.
Και κάτι άλλο, εν πάση περιπτώσει λόγω της παλαιότερης επαγγελματικής μου ιδιότητας είχα την τύχη να παραβρεθώ σε διάφορες εκδηλώσεις που αφορούσαν τον ναυτιλιακό κόσμο. Στις σοβαρές εκδηλώσεις πέρα από τις ομιλίες, ένα ποτό, άντε και έναν μπουφέ δεν θυμάμαι ποτέ να το έριχναν στα τσιφτετέλια....
Πιστεύω πως κάπου έχουμε μπλέξει την επιχειρηματική εκδήλωση (και τους σκοπούς της) με τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την έννοια του "πολιτισμού" όπως την εννοούμε σήμερα...δηλαδή σκυλοτσιφτετέλια πάνω σε τραπέζια (ή σε κανόνια έτσι για να ξεχωρίσουμε)... Δεν δένουν με τίποτα όλα αυτά. Ομολογώ πως αν και ανήκα σε εκείνους που υποστήριζαν την άποψη πως τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα πρέπει να είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό και να μην κρατιούνται κλειστά, με το συγκεκριμένο συμβάν αρχίζω να αναθεωρώ. Πιστεύω πως έχουν δίκιο κάποιοι επιστήμονες (αρχαιολόγοι και άνθρωποι του πολιτισμού) που λένε πως τα μνημεία θα πρέπει να διατηρήσουν τον μουσειακό τους χαρακτήρα και μόνο, δίχως να επιτρέπονται άλλες χρήσεις (το καταστατικό του Μουσέιου Αβέρωφ άραγε προβλέπει την παραχώρηση για άλλες πλην του πολιτισμού χρήσεις?). Καλύτερα να παραμένουν ανεκμετάλλευτα τα μνημεία και να διατηρούν τον ιστορικό τους συμβολισμό, παρά να εξευτελίζονται. Η για εμπορικούς λόγους αυτοπροβολή κάποιων ας γίνεται σε θαλαμηγούς οι οποίες κοστίζουν και ένα σκασμό χρήματα και όχι τσάμπα σε δημόσιους χώρους για τη συντήρηση των οποίων πληρώνουμε όλοι μας ένα σκασμό φόρους...

VAD είπε...

Θεωρώ υπερβολή τις υστερικές κραυγές,όπως επίσης και το σαματά για το γάμο μιας τηλεπερσόνας του κώλου,αλλα και τη χρήση μουσειακών χώρων για προσωπική επιδειξη...

ΚαλησπέραΜερόπη...

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ.
η " τηλεπερσονα" ομως εχει ωραιο ...κ*λο...

Μηπως...εκει ειναι η ουσια..?

Μηπως τα φασιστομουτρα ζηλευουν τα νιατα,την ομορφια & τα λεφτα του ζευγαριου..?

Ο Πατιστας στο " Αβερωφ " & ο ...μπατιρης στη χασαποταβερνα τση γειτονιας ( " η αιθουσα διατιθεται για γαμους " κλπ )...

Να' τανε η ζηλεια ψωρα...

αθεόφοβος είπε...

Εδώ που τα λέμε έχει δίκιο να αγανακτεί ο μέγας αμύντωρ της ηθικής και του ελληνισμού Θέμος σε μια άκρως σοβαρή και ανεπίληπτη εκπομπή σαν της Στεφανίδου!
Να χορέυουν ξέκωλα στον Αβέρωφ;
Τότε τι θα δείξει αυτός στην εκπομπή του;

Μαριάνθη είπε...

Το ότι προηγήθηκαν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις δε νομιμοποιεί ούτε δικαιολογεί το γεγονός. Δεν ξέρω αν η αγανάκτηση είναι ιερή...είναι και υπήρξε πάντως ΙΕΡΟΣ ο αγώνας των πατριωτών που με το Θωρηκτό Αβέρωφ έφεραν την απελευθέρωση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από τον τουρκικό ζυγό το 1912.
Συγκεκριμένα, στις 8 Νοεμβρίου του 1912 έμπαινε το Θρυλικό Αβέρωφ στο λιμάνι της Μυτιλήνης και παιάνιζε η μπάντα του το Μαύρη είν΄η νύχτα στα βουνά. Αλαλαγμός επικράτησε από τους μέχρι τότε σκλαβωμένους Λέσβιους που κατάφεραν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό.Δε θα πω περισσότερα για το πλοίο σύμβολο της λευτεριάς. υπάρχουν και τα βιβλία να ανοίξει και να διαβάσει κανείς ώστε να μάθει την ιστορία και να μην απορεί.
Είναι τουλάχιστον ανήθικο αυτό που έγινε κατ΄επανάληψη.
Βέβαια οι απόψεις υποκειμενικές . Ο καθένας ερμηνεύει τα πράγματα σύμφωνα με το νου που διαθέτει. Όμως τα γεγονότα είναι πραγματικά. Και το Αβέρωφ θρυλικό.

Yannis Mallis είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την Μαριάνθη. Το γεγονός με τη δεξίωση ήταν απαράδεκτο.
Κακώς η Μερόπη δεν προβληματίζεται επαρκώς με το θέμα και το υποβιβάζει.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Αν την ανακάλυψη την έκανε ο Θέμος Αναστασιάδης...

Οπως έγραψα και αλλού: θα γίνω κυνικός και θα πω αν αυτή η εκδήλωση νεοπλουτισμού ήταν η μοναδική στη χώρα μας...

Meropi είπε...

-@Γιούσεφ μου,
η λέξη ελίτ (σκέτο) πράγματι σημαίνει άριστος. Όμως η λέξη ελιτισμός ενέχει και μια δόση απαξίας. Κατά το λεξικό Μπαμπινιώτη ο ελιτισμός έχει δύο έννοιες που και οι δύο ενέχουν την απαξία τους.α) το κοινωνικό σύστημα που υποστηρίζει την ελίτ σε βάρος των λοιπών τάξεων και β) η υπεροπτική συμπεριφορά των ανθρώπων που ανήκουν στην ελίτ της κοινωνίας.
Υ.Γ. Σ' ευχαριστώ πολύ που θεωρείς το blog μου καλό.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@meropi
Διαφωνώ με τη δεύτερη έννοια μιας και όλοι μας πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Προτεσταντική ηθική δηλαδή.

Meropi είπε...

-@s_pablo μου,
αν επιτρεπόταν κοσμική εκδήλωση στο αρχαιολογικό Μουσείο ή στο Μουσείο της Ακρόπολης και βέβαια θα το θεωρούσα απαράδεκτο, όχι τόσο με την έννοια της βεβήλωσης, αλλά κυρίως με την έννοια του κινδύνου πρόκλησης ζημιών σε ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς.
Υ.Γ.Για να μην παρεξηγηθώ, όπως άλλωστε λέω και στην ανάρτηση μου, "δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε η ιδέα της πραγματοποίησης τέτοιου είδους εκδηλώσεων στο πλοίο - Μουσείο (εξάλλου ποτέ δεν συμπάθησα τις διάφορες κοσμικές, τύπου lifestyle, εκδηλώσεις)...". Αυτό που μου φάνηκε υπερβολικό είναι η υστερία που έπιασε διάφορους για το θέμα αυτό και η αναγωγή του σε Μέγα Σκάνδαλο.

Meropi είπε...

-@Τσαούσα μου,
είσαι πάντα καλοδεχούμενη, να έρχεσαι όποτε θέλεις κι ας μη σχολιάζεις.

-@miss little sunshine
είναι αλήθεια ότι η επίσκεψη μας στο "Αβέρωφ" όταν είσασταν μικρά ήταν πολύ συχνή. Τώρα σας έχω παραμελήσει. Χα χα χα!!!

Meropi είπε...

-@harrystocrat μου,
πρώτη φορά ακούω ότι ο Αβέρωφ ήταν εβραιοβουλγαρος!!! Μου φαίνεται σ' έπιασε πάλι αυτή η περίεργη τάση που έχεις να λες ότι κανείς δεν είναι Έλληνας! Έτσι δεν είναι harry μου????

Meropi είπε...

-@Αθεόφοβε μου,
έπιασες το πνεύμα μου!!!!

-@Μαριάνθη μου,
κατ' αρχάς σε καλωσορίζω στο blog μου. Μου φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μου έρχεσαι ή κάνω λάθος?
Σ' αυτά που λες για την ιστορική σημασία του πλοίου, συμφωνώ. Μάλιστα όταν ήταν τα παιδιά μου μικρά, τα πήγαινα συχνά εκεί, γιατί τους άρεσε πολύ. Επίσης όπως αναφέρω και πιο πάνω στον @s_pablo δεν είμαι υπερ αυτών των εκδηλώσεων στο εν λόγω πλοίο-Μουσείο. Αλλά συγχρόνως θεωρώ υπερβολικό το σχετικό θόρυβο που ξεσηκώθηκε. Δεν το θεωρώ και τόσο "Μέγα Σκάνδαλο", όπως παρουσιάζεται.

Meropi είπε...

-@ Yanni μου,
η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα αρκετά, πριν καταλήξω στην άποψη που εκθέτω στην ανάρτηση μου. Θεωρώ δε ότι υπήρχε μεγάλη υπερβολή στο θέμα. Βλέπε και πιο πάνω την απάντηση μου προς τη Μαριάνθη.

Meropi είπε...

-@Γιάννη μου,
αυτά τα περί εννοιών ελιτισμού που αναφέρω έχουν σχέση με το πρώτο Υστερόγραφο της ανάρτησης μου. Έγραψα την έννοια για να δικαιολογήσω το απόφθεγμα του Χατζιδάκι

Meropi είπε...

-@Danai μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου. Έχεις ξανάλθει από τη γειτονιά μου?
Το θέμα αυτό το παίξαν όλα τα κανάλια και οι ειδήσεις και όχι μόνο τα μεσημεριανά. Δόθηκε υπερβολική δημοσιότητα.

-@titus
?????

Meropi είπε...

-@dyosmaraki μου,
Όλα αυτά που αναφέρεις περί ιστορικότητας του πλοίου κλπ δεν τα αμφισβητώ. Και όπως αναφέρω και στο ποστ, καθώς και στις απαντήσεις μου προς τους @@φίλους που αφήνουν σχόλια, δεν είμαι υπέρ τέτοιων κοσμικών εκδηλώσεων στο πλοίο – Μουσείο. Όμως, βρε παιδί μου, με μια Ελλάδα που αντιμετωπίζει χίλια μύρια προβλήματα θεωρώ υπερβολικό το σάλο που ξέσπασε. Και όσο σκέφτομαι και ποιος ηθικός ογκόλιθος «αποκάλυψε» το θέμα και έπνεε μένεα…!!!!!!

-@VAD μου,
δεν διαφωνώ καθόλου με τις επισημάνσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Οι ελληνες πεθαναν,στους πρωτους αιωνες του Βυζαντιου...

Μετα υπηρξαν οι ελληνοφωνοι αλλα ανθελληνες χριστιανοι Βυζαντινοι
& μετα,επι Οθωμανικης,οι γραικοφωνοι Βαλκανιοι που εθνικοποιηθηκαν ,με την βοηθεια των Μεγαλων Δυναμεων & του φιλελληνικου τους κατεστημενου...

Ελληνας λοιπον δεν ειναι κανενας.

Ολοι ειναι Γραικοι ( Greeks).

Τωρα για τους Κυπριους,
οι μισοι δηλωνουν.." ελληνες " ,
οι μισοι Κυπριοι...

" Εισαι ο,τι δηλωσεις ",
που ελεγε & ενας ομ/φιλος...

dyosmaraki είπε...

Μερόπη μου συμφωνώ πως αντιμετωπίζουμε τα χίλια μύρια προβλήματα. Ομως πιστεύω πως το πρόβλημα του "πολιτισμού" και του πολιτισμού είναι σοβαρότερο από όλα τα υπόλοιπα. Και το θέμα της ηθικής που θίγεις κομμάτι του πολιτισμού είναι (και τείνει να ξεχαστεί).

@harryentism

Φίλε μου, οι ελληνες δεν πέθαναν στους πρώτους αιώνες του Βυζαντίου. Η εκκλησία τους άλλαξε το όνομα επειδή Ελληνας=ειδωλολάτρης για τα πιστεύω της εκκλησίας εκείνη την εποχή.

Ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση μια και είμαι φιλοξενούμενη εδώ αλλά η ιστορία δεν είναι gameboy να πατάς ένα πλήκτρο και να εξαφανίζεται ως δια μαγείας ένας ολόκληρος λαός...

Και κάτι άλλο : εάν δηλώσω πως είμαι ο Ναπολέων, ποιός θα με πιστέψει???

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@dyosmaraki
Εχεις απόλυτο δίκαιο για τους Χριστιανούς και τους "Ελληνας=ειδωλολάτρης", τα ήθη και τα έθιμα αλλάζουν με τον χρόνο και σε πολλές χώρες της Δύσης η Θρησκεία χάνει το παιχνίδι, στην Ελλάδα η αλλαγή αργεί.

Ανώνυμος είπε...

Οι παλαιοί λέγανε:
"Γίνεται πόλεμος. Πρώτα πάει η Αεροπορία και ισοπεδώνει με βόμβες, μετά ο Στρατός κυριεύει και συνθλίβει την πάσα αντίσταση. Και τέλος έρχεται το Ναυτικό και οργανώνει ΜΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ να τρίβουν όλοι τα μάτια τους!"

Απλά οι νεώτεροι οφείλουν να δεχθούν αυτό που οι Παλαίμαχοι, είχαν βιώσει, χωρίς αντιρρήσεις και λοιπές σαχλαμάρες

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ευτυχώς στην εποχή μας είναι πολύ δύσκολο να μπει σε πόλεμο η Ελλάδα.

Ειδικά για εμένα που είχα υπηρετήσει στο πεζικό οπότε σε περίπτωση πολέμου θα ήμουνα "πρώτο τραπέζι πίστα".