Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Το παπούτσι

  
Από την πρώτη στιγμή που είδα στην τηλεόραση τη σκηνή με το γενειοφόρο γιατρό που ανήκει, λέει, στο Πατριωτικό Μέτωπο (καινούργιο αυτό?) να μιμείται τον Ιρακινό δημοσιογράφο και, εισάγοντας, τρόπον τινα, αραβικό έθιμο, να ρίχνει το παπούτσι στο ΓΑΠ σκέφτηκα «Θεέ μου τι καραγκιοζιλίκι είναι πάλι αυτό!!». Αποδείχτηκε δε ότι πράγματι ήταν ένας προμελετημένος και προβαρισμένος, υπό το φως των καμερών του BBC, μιμητισμός που έγινε με τη συνεργασία του «σοβαρού» βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού. Για χάρη της τηλεθέασης ακόμα και φερόμενα ως «σοβαρά» ΜΜΕ αν όχι σχεδιάζουν, τουλάχιστον ενθαρρύνουν δήθεν «αυθόρμητες» θεατρινίστικες εκδηλώσεις, για να εμπλουτίσουν τα δελτία ειδήσεων τους και να γελάσουν με τον πόνο μας. Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι πραγματικά αυθόρμητες εκδηλώσεις των ελλήνων πολιτών, δεν τους φτάνουν πλέον. Δεν είναι αρκούντως τηλεοπτικές, δεν δημιουργούν γέλιο. Θέλουν και καραγκιοζιλίκια τύπου "Ρέλλου".
Αλήθεια, ξέρει κανείς τι απέγινε ο Δημ. Ρέλλος που κατά καιρούς συχνάζει στα δικαστήρια, καθώς και σε διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις και ρίχνει διάφορα ποτά και φαγώσιμα στα μούτρα όσων δεν συμπαθεί? Έχει καιρό να φανεί. Ναι, ναι, αναφέρομαι σ’ αυτόν που έριξε τον καφέ στην πλάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου.




19 σχόλια:

Aνεμος είπε...

ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟ BBC, ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ
σε μια τόσο ύπουλη κυβέρνηση αυτό είναι πταίσμα
γνώμη μου, ότι όλοι πλέον πρέπει να ενημερώνουμε το BBC
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΜΕΣΑ
δηλαδή όταν οι πράσινοι οικολόγοι παράδειγμα κάνουν ακτιβισμό,και το καταγράφει το tvxs (ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ) είναι προβοκάτσια?
μπράβο στο κόμμα του, που δεν έχω καμία σχέση
ας βγουν και οι αριστεροί (ο θεός να τους κάνει),να κάνουν κάτι παρόμοιο και ας την λένε προβοκάτσια
αλλά αυτοί αναλώνονται με το να διχάζονται μεταξύ τους σε μια περίοδο που τους έχει ανάγκη η χώρα
ΕΞΑΙΡΩ ΤΟ ΠΑΜΕ
Πριν ακουστούν ανοησίες και βρωμιές, ρωτήστε και μάθετε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό γιατρό, γνωστό, επιτυχημένο, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που θα μπορούσε πολύ εύκολα να πάρει την οικογένειά του μακριά από αυτη τη χώρα των τρελλών και των κοιμισμένων και να περνάει άνετα αυτός και οι απόγονοι του. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν και όχι κανένας τελειωμενος σε απόγνωση, είναι που πέταξε το παπούτσι. Ο Χυτήρης βεβαίως έτρεξε να γραφικοποιήσει τον κ. Πραπαβέση.
Οι δημοσιογράφοι ως συνήθως συμφώνησαν...


Ακτιβιστής, Ιατρός ακτινολόγος-ραδιολόγος, από τους καλύτερους στον κόσμο.
Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1961 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Εισήχθη το 1979, στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Υπηρέτησε ως γιατρός στις ειδικές δυνάμεις του Ε.Σ. Ξεκίνησε την ιατρική του...
σταδιοδρομία από το Γ.Ν.Κατερίνης και συνέχισε στο ΑΧΕΠΑ.
Είναι ειδικός στις μαστογραφίες και τη διερεύνηση του καρκίνου με υπερήχους και ακτινολογικές μεθόδους. Μέλος των μεγαλύτερων ιατρικών οργανώσεων του κόσμου (American Institute of Ultrasound in Medicine AIUM International MemberRadiological Society of North America RSNA International MemberEuropean Congress of Radiology ECR MemberEuropean Society of Breast Imaging κλπ).

Πολύτεκνος με 4 παιδιά.
Είναι μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Πατριωτικού Μετώπου (www.pamet.gr), μαζί με τον Σταύρο Βιτάλη, τον Κώστα Ζουράρι κ.λ.π.

Είναι εξαιρετικά ευφυής και συγκροτημένος άνθρωπος και οικονομικά ανεξάρτητος.
Διάλεξε τον "πατριωτικό ακτιβισμό", που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος και προβεβλημένος, αντίθετα με τους κοσμοπολίτικους "πράσινους" ακτιβισμούς, εικόνες των οποίων έχουμε συνηθίσει όλοι.

Meropi είπε...

Αγαπητέ μου Άνεμε,
Δεν χαρακτήρισα τον άνθρωπο, αλλά την ενέργεια του, την οποία θεωρώ "θεατρινίστικη", κοινώς καραγκιοζιλίκι.
Ας μη ξεχνάμε ότι το BBC πριν λίγο καιρό θυμήθηκε και τη γραφική πρώην Δικαστή Μαργαρίτη (την ξέρω προσωπικά), την οποία ηρωποίησε εντελώς αναίτια.
Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν πράγματι αυθόρμητες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των ελλήνων πολιτών κατά των οικονομικών μέτρων, τις οποίες μπορούν να καλύπτουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Δεν χρειάζεται να ενθαρρύνουν καραγκιοζιλίκια και να γελοιοποιούν τις διαμαρτυρίες των ελλήνων πολιτών.

marianaonice είπε...

Mερόπη μου
Εδώ διαφωνούμε πάλι, λιγάκι.
Δεν μπορώ να συγκρίνω την κίνηση του ακτιβιστή αυτού με τη Μαργαρίτη.
Ο άνθρωπος τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ένας γραφικός και ασήμαντος πολίτης που ήθελε να διακριθεί πετώντας ένα παπούτσι στον πρωθυπουργό της χώρας.
Είναι ένας αναγνωρισμένος καλός γιατρός, με περγαμηνές, έστω κι αν μετέχει σε κάποιο κίνημα που ονομάζεται ΠΑΜΕΤ και δεν ξέρουμε ακριβώς από ποιό κόμμα υποκινείται και αν υποκινείται.
Η πράξη του αυτή ήταν κατά τη δική του κρίση, μία πράξη αντίστασης και αντίδρασης σε όσα η κυβέρνηση ΓΑΠ επιβάλλει στη χώρα μας, παρά τα όσα αντίθετα μας φλόμωνε πριν τις εκλογές διατυμπανίζοντας παντού ότι δεν θα διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ γιατί αυτό θα σημάνει την απώλεια της χώρας μας!! Τα έλεγε λίγο πριν τις εκλογές (υπάρχουν βίντεο σχετικά αν μπεις και στους Ενωμένους και στο Άνεμος αριστερά στη διάταξη θα το δεις). Κι αυτός σήμερα μας λέει ότι με το ΔΝΤ να επιβάλει κάθε 15 μέρες νέα μέτρα, μέχρι τελικής μας εξόντωσης, θα ανακάμψουμε το 2013!!
Έλεοςςς πια τόσα ψέμματα!!
Το ότι ο άνθρωπος δεν μας οδηγεί στη σωτηρία αλλά στην πλήρη εξαθλίωσή μας και εξόντωσή μας πρός όφελος των διεθνών και εγχώριων τοκογλύφων δεν το λέει μόνον ένας γραφικός και θρασύς κατ' εσένα γιατρός, το λένε πολλοί άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι που μάλιστα πριν τις εκλογές ήταν μαζί με το ΓΑΠ και πάλεψαν για να εκλεγεί. Και ξέρω πολλούς τέτοιους που λένε ότι μας πρόδωσε.
Ένας απ' αυτούς είναι και ο Δημήτρης ο Καραμήτσας, Αντιπρόεδρος σήμερα του ΙΝΚΑ.
Αξίζει να ρίξεις μια ματιά.
Γι' αυτό δεν βιάζομαι να χαρακτηρίσω την κίνηση αυτή του γιατρού, γιατί πλέον ο κόσμος σε λίγο δεν θα ξέρει πώς θα αντιδράσει στα επόμενα μέτρα που θα του κόψουν!
Eξακολουθούν να έχουν νόμους της ασυλίας τους και των σύντομων παραγραφών τους και δεν δικαιούνται να ζητούν από εμάς αλληλεγγύη όταν οι κλέφτες των ταμείων της χώρας μας προήλθαν μάλιστα, κυρίως, από το σινάφι τους!!

Καλό ξημέρωμα

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
εδώ (σ’ αυτό το ποστ εννοώ) δεν εξετάζω αν καλώς ή κακώς ζητήσαμε τη βοήθεια του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αν είχαμε άλλη εναλλακτική λύση, αν η αναδιαπραγμάτευση του χρέους συμφέρει ή όχι τη χώρα, αν υπήρχαν λεφτά ή όχι, ποιος φταίει για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας κλπ κλπ. Σ' αυτή την ανάρτηση τουλάχιστον, ασχολούμαι μόνο με το αν μου αρέσουν ή όχι τέτοιου είδους δήθεν "αυθόρμητες" διαμαρτυρίες. Ε, λοιπόν δεν μου αρέσουν, τις θεωρώ καραγκιοζιλίκια που γελοιοποιούν, αν θες, και τον πόνο μας, αλλά και τις υπόλοιπες διαμαρτυρίες. Το να μιμούμαι κάτι που έγινε στο Ιράκ (με το δημοσιογράφο και το παπούτσι), να καλώ το BBC από μέρες, να προβάρω μπροστά στην κάμερα την υποτιθέμενη αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας κλπ, δεν το θεωρώ "ακτιβισμό" και δεν συνάδει με τη νοοτροπία και την αισθητική μου. Ο Έλληνας πολίτης έχει άλλα μέσα να διαμαρτυρηθεί και εν πολλοίς διαμαρτύρεται και πολύ καλά κάνει. Δεν του χρειάζονται, κατά τη γνώμη μου πάντα, οι "θεατρινισμοί" τύπου Ρέλλου.

VAD είπε...

Συμφωνώ με την αποψή σου για θεατρινισμο και καραγκιοζλίκια,δεν υπερασπίζομαι κανεναν,μα τέτοιας μορφής αντιδρασεις μόνο επανασταση δεν ειναι...
Α,ναι,μελος του...Πατριωτικού Μετώπου και ο...Ζουράρις;;;:)),ενταξει το πιάσαμε το υπονοούμενο,η επανασταση της αριστερής αστικής τάξης,τώρα τα βρήκαμε τα λεφτά μας...

Meropi είπε...

-@Vad μου,
δεν ξέρω αν είναι η επανάσταση της "αριστερής" αστικής τάξης! Από πού και ως πού αριστερός ο Ζουράρις? Επειδή κάποτε ήταν υποψήφιος του ΚΚΕ? Μη ξεχνάμε ότι αμέσως μετά ήταν υποψήφιος της ΝΔ. Της περιφερόμενης αστικής τάξης με εθνικιστικές τάσεις, θα έλεγα εγώ

Meropi είπε...

-@Άνεμε, τώρα συνειδοτοποίησα ότι τις πληροφορίες που αναφέρεις τις αντέγραψες από τη διαφημιστική ιστοσελίδα "breast-ultrasound.com" του εν λόγω γιατρού. Το ιδιωτικό του εργαστήριο διαφημίζει στην εν λόγω σελίδα, καθώς και το CD του που το εμπορεύεται, βρε Άνεμε μου. Ας μη πέφτουμε στην παγίδα της διαφήμισης.

Aνεμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aνεμος είπε...

Aν έκανε αυθόρμητη κίνηση ο γιατρός θα έλεγαν ένας τρελός έριξε παπούτσι στο πρωθυπουργό
Επειδή ενημέρωσε από το βράδυ όμως το bbc και προειδοποίησε ότι είναι συμβολική πολιτική κίνηση, τους άφησε άφωνους..

Αγαπημένη Μερόπη αυτό είναι το βιογραφικό του όπως κάθε επιστήμονα
Ένα βιογραφικό δεν είναι διαφήμιση
Δεν περίμενα ποτέ πως η ελληνική κυβέρνηση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που συντηρεί -όλα δηλαδή- θα έφταναν στο σημείο να κατηγορήσουν το BBC πως στήνει ειδήσεις.
Είναι γελοίο να διαβάζεις και να ακούς σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης -που δεν θα υπήρχαν αν δεν έστηναν τις ειδήσεις υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης- πως το BBC έστησε την είδηση με τον πολίτη που πέταξε το παπούτσι του στον Παπανδρέου.
Φυσικά, η είδηση δεν θα είχε αναφερθεί από κανένα τηλεοπτικό ....
σταθμό, αν δεν την έπαιζε το BBC - θα την κρατούσαν στο σκοτάδι, όπως κάνουν με όλες τις ειδήσεις που αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητή στους πολίτες.
ΔΕΝ τον είπα ηρωα ,ούτε τον ξέρω καν ,αλλά άνοιξε διαύλους να καταγγέλλονται όλοι οι δωσίλογοι διεθνώς
Όσο για τα Τα εγχώρια ΜΜΕ που ελέγχονται πλήρως από τη σημερινή κυβέρνηση και κατηγορούν το BBC
ΑΝ θέλεις ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/09/blog-post_1068.html

KOYKLITIS είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον ορισμό ¨καραγκιοζιλίκια¨ που δίνεις στην ενέργεια του πολύτεκνου μουσάτου γιατρού, που μάλλον για σαλταρισμένο κομμουνιστοδεξιοσοσιαλιστή πρόκειται.
Και το συμπεραίνω αυτό από το γεγονός ότι ανήκει στο ¨πατριωτικό μέτωπο¨, συμπλέοντας μεταξύ των άλλων και με τον άλλο σαλτιμπάγκο της πολιτικής Κ. Ζουράρι.
Να επισημάνω, Μερόπη, ότι στις πρόβες που έκανε ήταν καλύτερος στο άθλημα της ρίψης παπουτσιών.
Όταν κλήθηκε να κάνει την αληθινή ρίψη, το έκανε σε στυλ Λαζόπουλου στους ¨μικρούς Μήτσους¨. Δεν ξέρω μόνο αν συνόδεψε την όλη κίνηση και με την κραυγή: -άειιι χάσουου…
Με κάτι τέτοια όμως, πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο θα αρχίσουμε να βλέπουμε με συμπάθεια ακόμα και το ΓΑΠ!!!
Ή μήπως εκεί στοχεύουν κάτι τέτοια καραγκιοζιλίκια;

Meropi είπε...

Βρε Άνεμε, είναι απλό. Έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι είναι πολιτικός ακτιβισμός. Εγώ θεωρώ καραγκιοζιλίκι την πράξη (ή μάλλον τη μίμηση) του γενειοφόρου γιατρού και όχι πολιτικό ακτιβισμό. Εσύ, έχεις άλλη γνώμη. Απλούστατα, δεν συμφωνούμε. Επίσης έχουμε άλλη αντίληψη για την ιστοσελίδα του γιατρού στο διαδίκτυο. Εγώ τη θεωρώ διαφήμιση του ιδιωτικού του ιατρείου κι εσύ "βιογραφικό". Τα βιογραφικά τα στέλλεις σε Νοσοκομεία ή Επιστημονικούς Οργανισμούς, για να καταλάβεις μια θέση. Δεν τα καταχωρείς έτσι στο διαδίκτυο, παρά μόνο για να διαφημιστείς.
Αυτά και δεν θέλω να επανέλθω στο θέμα.

Meropi είπε...

-@Κουκλίτη μου,
συμφωνούμε. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Έδωσαν την ευκαιρία στο ΓΑΠ να φανεί και μεγαλόψυχος.

Ανώνυμος είπε...

Καλά καραγκιοζιλίκι ήταν σίγουρα. Αλλά βασικά εμένα αυτό που κολλάει στο μυαλό μου σαν σκέψη κάθε φορά που βλέπω κάτι τέτοιο είναι πως στο καλό κυκλοφορεί μέχρι να πάει σπίτι του χωρίς παπούτσια!

Meropi είπε...

-@Έφη μου,
κατ' αρχάς καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου. Όσο για τα παπούτσια, τι είναι μια ξυπολισιά, μπροστά στη "δόξα" που κέρδισε!!! Εξάλλου είχε απόθεμα παπουτσιών στο πορτ μπακάζ και φαντάζομαι χρησιμοποίησε αυτά. Χα χα χα!

Ανώνυμος είπε...

Ο " γιατρος " ειναι αρβανιτης καραφασιστας...

Οσοι πουλανε τσαμπουκα ,θελουν ξυλο...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ο τύπος με το παπούτσι είναι γραφικός, όποιος διαφωνεί ας κοιτάξει ποιοι είναι μέλη του Μετώπου, όλοι τους αποτυχημένοι εθνοσωτήρες-ελληναράδες...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Meropi είπε...

-@Harry μου,
αλήθεια πού το ξέρεις ότι είναι Αρβανίτης ο γιατρός?

-@Γιάννη μου,
κι εγώ γραφικό τον θεωρώ τον τύπο.

Ανώνυμος είπε...

" Πραπαβεσης "

Κατι σημαινει στ' αλβανικα το
Prapa & Besi,
αλλα βαριεμαι να ψαξω...