Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Οταν μια αυτονόητη πράξη ευθιξίας, παρουσιάζεται ως ηρωική....Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασιλική Τζότζολα, αφού πρώτα κυκλοφόρησαν πληροφορίες σχετικά με τη μετάταξη της ως δικηγόρου από την (παλαιά) ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, στον ΟΑΣΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως δικηγόρος του ομίλου της πρώην Ολυμπιακής, όπως και οι υπόλοιποι 4.500 εργαζόμενοι, είχα το δικαίωμα μεταφοράς στο Δημόσιο / ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Με καθυστέρηση 18 μηνών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μου το υπενθυμίσει με το υπ’ αριθμ.: 98/2011 ΦΕΚ. Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι και η Τζότζολα … “μια από τα ίδια”, δε φρόντισαν να με ρωτήσουν πριν. Ώστε να λάβουν την απάντηση ότι, ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής, δεν θα ασκήσω το εν λόγω δικαίωμα και αρνούμαι τη θέση. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι ...»

Χμμμμμμμμμμμ, κατ’ αρχήν θα συμφωνούσα με την κ. Τζότζολα ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Δεν τα βρήκαμε όλοι τόσο εύκολα και το κυριότερο δεν διοριστήκαμε όλοι στην Ολυμπιακή (υποθέτω χωρίς διαγωνισμό) και μάλιστα όντας σύμβουλοι στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Απ’ ότι διαβάζω στο βιογραφικό της, η εν λόγω νεαρά κυρία, αφού εργάστηκε για λίγο στο δικηγορικό γραφείο του κ. Λυκουρέζου, το 2006 διορίστηκε ως σύμβουλος του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανασίου. Το 2007 προσλήφθηκε στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, όταν ήδη η εταιρεία είχε σχεδόν καταρρεύσει από τα χρέη της. Το 2009 προσλήφθηκε, επιπλέον, και ως ειδική σύμβουλος του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη. Μετά την πτώση της ΝΔ, βρήκε τη θέση της δίπλα στον κ. Σαμαρά ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του κόμματος αυτού. Η θέση της όμως στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ της έδωσε το δικαίωμα να μεταταχθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (νόμος Κ. Χατζηδάκη). Εξ ου και η τοποθέτηση της στον ΟΑΣΑ. Αφού έγινε γνωστή στον τύπο η εν λόγω τοποθέτηση της, δηλώνει, τώρα, ότι αρνείται τη θέση και προσθέτει γεμάτη νόημα «δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι». Το τελευταίο είναι "μπηχτή" στον κ. Μιχ. Καρχιμάκη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ως πάλαι ποτε υπάλληλος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, επίσης μετατάχθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών.

Πότε και πώς προσλήφθηκε στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ο κ. Καρχιμάκης δεν το ξέρω. Έχω δει μια φωτογραφία του ως πιλότου, αλλά νομίζω ότι είναι σατιρική, γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι νομικός.  Δεν γνωρίζω επίσης αν ο περί ου λόγος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα αποδεχτεί τη μετάταξη ή αν θα την απορρίψει κι αυτός (κάτι που θεωρώ τουλάχιστον αυτονόητο). Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η πράξη της κ. Τζότζολα είναι μια αυτονόητη πράξη ευθιξίας, μετά όλα όσα ήρθαν στο φως για την οικονομική κατάσταση της χώρας και τους αθρόους (χωρίς διαγωνισμό) διορισμούς που έγιναν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Και μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να γίνει με σκυμμένο το κεφάλι και όχι να παρουσιαστεί ως μια «ηρωική πράξη».

7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως μόλις απέδειξε ότι με ή χωρίς ευθιξία είναι μια από τα ίδια. Βρήκαμε να φάμε και φάγαμε, απλά τώρα ξέρουμε πώς να προστατευτούμε ή έτσι δηλώνουμε...

Swell είπε...

Συμφωνώ με το Δείμο. Ή, όπως είχε πει ο Μαρξ, "μάθανε ότι γαμι*μαστ* και πρέπει να κρυφτούμε".

O Σχολιαστής είπε...

Μωρέ, εκεί που μας χρωστάνε μας παίρνουν και το βόδι... Καμώματα του κ

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
-@Swell μου,
συμφωνώ κι εγώ ότι οι πομπώδεις εκφράσεις της νεαράς κυρίας οφείλονται τώρα στο ότι έγινε γνωστή η πρόσληψη της στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και θέλει να αποτινάξει την κηλίδα.

-@Σχολιαστή μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου.

VAD είπε...

Α,και μανόυλι,μανουλομάνουλο η νεαρά κυρια,πώς και δεν ασκησε καθηκοντα αεροσυνοδού με πιλότο οτον Καχριμάκη;:))

George είπε...

Μερόπη ξεχνάς κάτι σημαντικό στην ανάρτησή σου. Δεν διαφωνώ με την ουσία του κειμένου σου, αλλά εαν δεν λαμβάνουμε υπ'όψιν όλες τις πληροφορίες τότε δεν βγάζουμε και σωστά συμπεράσματα.
Η Τζότζολα προσλήυθηκε ως νομικός σύμβουλος στην Ολυμπιακή και ήταν από αυτούς που μαζί με το Χατζηδάκη ενορχήστρωσαν την επιτυχημένη αποκρατικοποίησή της (και μάλιστα σε εποχή παγκόσμιας κρίσης), με πολύ ευνοηκότρους όρους για μας απ'ο,τι είχε δεχτεί η Επιτροπή στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η Ολυμπιακή να "τρώει" ένα εκατομύριο ευρώ την ημέρα από τα λεφτά των φορολογούμενων.
Η Τζότζολα είχε ήδη από πριν αποδείξει και τον εαυτό της στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ανταγωνιστικά γραφεία της Ελλάδας. Για όσους δεν είναι νομικοί σας ενημερώνω ότι ο Λυκουρέζος δεν παίρνει ως υπάλληλο όποιον και όποιον, αλλά μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο.
Σήμερα η Τζότζολα έκανε το αυτονόητο. Αρνήθηκε την μετάταξή της χωρίς να ζητήσει αγιογραφίες. Σίγουρα εγώ δεν θα την ηρωποιήσω για την επιλογή της αυτή. Παράλληλα όμως, ζήτησε και το αυτονόητο: να κρίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στη δική της στάση και τη στάση άλλων, και ο νοών νοήτω...

Meropi είπε...

-@Vad μου,
ναι είναι πολύ ωραία πράγματι η κ. Τζότζολα. Έχω δε την εντύπωση ότι τόσο αυτή, όσο και ο Καρχιμάκης είναι νομικοί. Οπότε δεν ισχύει το πιλότος- αεροσυνοδός.

-@George μου,
χμμμμμ, δεν νομίζω ότι ήταν απαραίτητη η πρόσληψη της στην Ολυμπιακή, για να βοηθήσει στην αποκρατικοποίηση. Ήταν σύμβουλος στο Υπουργείο, πληρωνόταν ως τέτοια και μπορούσε να βοηθήσει απ' αυτή τη θέση, αν ήθελε. Δεν χρειαζόταν να επιβαρυνθεί η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ με νεους υπαλλήλους.
Δεν ξέρω αν μου ξανάρθες από δω. Πάντως σε καλωσορίζω από το ιστολόγιο μου.