Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Τι ψιθυρίζει στο κέντρο της καρδιάς μου...



Είναι μια νέα φίλη στο διαδίκτυο. Η @Νηφάλια Μέθη. Ένα ευαίσθητο πλάσμα, γιατρίνα, που κάνει ειδικότητα. Εκπαιδεύεται να γίνει ψυχίατρος. Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση, θα έλεγα. Λοιπόν αυτή η νέα φίλη με κάλεσε, μέσω του blog της, να απαντήσω στο ερώτημα: «αλήθεια, τι ψιθυρίζει στο κέντρο της καρδιάς σου και αντηχεί παντού στα κατάβαθα?»
Λίγο μελοδραματικό το ερώτημα και με προβλημάτισε. Γενικά, όπως ίσως θα έχετε καταλάβει, δεν χρησιμοποιώ μεγάλα λόγια, αν και καμιά φορά το κάνω κι αυτό (βλέπε  αυτή την ανάρτηση ). Αποφάσισα, λοιπόν, να απαντήσω με λίγα απλά λόγια τι είναι εκείνο που με απασχολεί τώρα τελευταία. Το μέλλον των παιδιών μου είναι αυτό που με απασχολεί. Και το ερώτημα που αντηχεί στο κέντρο της καρδιάς μου είναι τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά που τέλειωσαν Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακά, τη χρονική στιγμή που έσκαγε η κρίση? Θα πληρώσουν αυτά τα λάθη της γενιάς μου, αλλά και των πιο παλιών γενεών? Παλεύουν με το τέρας που λέγεται ανεργία και πολύ φοβάμαι ότι η μάχη είναι άνιση. Θα είναι η χαμένη γενιά ή θα μπορέσουν κάποτε να ορθοποδήσουν?

Αυτό το ερώτημα αντηχεί στα κατάβαθα μου γλυκιά μου @Νηφάλια Μέθη!

16 σχόλια:

Global Greek είπε...

Μερόπη χαθήκαμε, εγώ δηλαδή. παρακολουθώ αν και απο μακρυά, στενά, τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ολη η Ελληνική κοινότητα εδώ το ίδο. Εμείς είμαστε καλά για την ώρα. Εχουν αρχίσει διαδηλώσεις, αλλά σχετικά ειρηνικές (πολύ λίγους νεκρούς). Θα δούμε πως θα πάνε κι εδώ τα πραγματα, είμαστε ανα πάσα στιγμή βέβαια έτοιμοι για όλα. Πολλά φιλιά από το, για την ώρα ακόμα... Σουλτανάτο:)

Νηφάλια Μέθη είπε...

Μεροπη μου σ ευχαριστω που "επαιξες"...με τιμας..!

σημερα καθως περπατουσα στο Γουδι,κοντα στην Ιατρικη σχολη ειδα την παρακατω αγγελια κολλημενη σε μια κολωνα "ειμαι αποφοιτη ιατρικης αγαπω πολυ τα παιδια και αναλαμβανω τη φυλαξη και απασχοληση τους.Για περισσοτερες πληροφοριες τηλ"

ολη μερα αυτο σκεφτομαι,στεναχωρεθηκα πολυ και ηρθε η εγνοια σου και οι σκεψεις σου σαν μανα να τυλιξουν τους προβληματισμους μου (και νομιζω ολων μας)

ας μην χανουμε την ελπιδα μας,νομιζω πως σημερα οι νεοι εχουμε μια απιστευτη προσαρμοστικοτητα και καπου καποια στιγμη θα πατησουμε στα ποδια μας

σε φιλω
καλο ξημερωμα

Meropi είπε...

-@Global μου,
εύχομαι ό,τι καλύτερο για σας τους Έλληνες, αλλά και το λαό του Σουλτανάτου.

-@Νηφάλια μου,
και η κόρη μου με πτυχίο και μεταπτυχιακό στο "Human resource manegement" αυτή ακριβώς τη δουλειά κάνει, baby sitting. Ελπίζω και εύχομαι να ελθουν καλύτερες μέρες.

Unknown είπε...

@Global greek, it reveals such sensitivity that "very few dead"...

santa maura είπε...

ωχ ρε παιδια ..τι πτυχια και μεταπτυχιακα και επιστημες και γνωσεις και διαφορα τετοια...τι να τα κανουμε αυτα ?
μπουζουκι ξερεις? ποδοσφαιρο ξερεις?

eirini katsa είπε...

Δυστυχώς...τόσα πτυχία,τόση κούραση...τόσος κόπος...και όλα αυτά τα τρώει η σκόνη...
Η γνώση ποτέ δεν πάει χαμένη....
Θέλω να πιστεύω....κ για μένα!!!

Φιλιάαα πολλάααα κ.Μερόπη!!!!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα κ καλή Ανάσταση να έχουμε!!!
Μακάρι να'ρθουν καλύτερες μέρες στο μέλλον!!!
Πολλές καλησπέρες!!!
:))

Odysseas είπε...

Μερόπη,
εύχομαι το καλύτερο για τα παιδιά σου. Ίσως η λύση να βρίσκεται εκτός Ελλάδας... Δε μου αρέσει που το λέω, αλλά βλέπω πως όποιος μπορεί να φύγει, φεύγει...
Καλή τύχη σας εύχομαι οικογενειακώς!

Phivos Nicolaides είπε...

Το μέγα ζητούμενο και το καίριο ερώτημα είναι, τι θα γίνει με την κοινωνία γενικά. Θα δημιουργηθούν άραγε οι κατάλληλοι θεσμοί, που προάγουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ευημερία των πολιτών;;; Άρχισε οποιαδήποτε ζύμωση των πολιτικών και των πολιτών για απαραίτητες αλλαγές;;;

αθεόφοβος είπε...

Δεν το λέω για να σε παρηγορήσω αλλά όσοι αξίζουν τελικά βρίσκουν τον δρόμο τους.
Οι περισσότεροι της δικής μου γενιάς, που είναι αρκετά παλιότερη, δυσκολεύτηκαν αρκετά τελειώνοντας το πανεπιστήμιο για να πιάσουν τα πρώτα λεφτά από την δουλειά τους αλλά τελικά από τον δικό μου περίγυρο όλοι πέτυχαν στην ζωή τους.

Marina είπε...

Αν δεν θέλεις να χαθούν τα παιδιά, στείλτα να δουλέψουν όπου βρούν ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Οσες φίλες έχουν παιδιά στην ηλικία των δικών σου, ήδη τα έχουν βγάλει εκτός.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ είπε...

Αγαπητοί φίλη και ιδιαιτέρως αγαπητή Μερόπη: συμφωνώ με αρκετούς προλαλήσαντες: η ξενητιά είναι η λύση!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πασχαλινές δέξου ευχές, απο την καρδιά βγαλμένες, όλες οι μέρες της ζωής να΄ναι αναστημένες !! Καλή Ανάσταση στις ελπίδες, στις καρδιές μας και στη ζωή μας με υγεία, αγάπη κι ομόνοια!!

Meropi είπε...

-@Γιώργο μου,
τώρα τελευταία και το μπουζούκι περνά κρίση. Το ποδόσφαιρο δεν ξέρω.

-@Ειρήνη μου,
συμφωνώ ότι η γνώση ποτέ δεν πάει χαμένη, υπάρχουν και οι εθελοντικές οργανώσεις για να τη χρησιμοποιήσεις. Η οικονομική επιβίωση όμως είναι λίγο προβληματική. Ας ευχηθούμε ότι θα φτιάξουν τα πράγματα και σ' αυτό τον τομεα.

Meropi είπε...

-@Οδυσσέα μου,
ο γιος μου ήδη βρίσκεται έξω. Στη Νορβηγία, όπου και σπούδασε. Νομίζω κι εσύ εκεί βρίσκεσαι. Η κόρη μου βολοδέρνει εδώ.

-@Φοίβο μου,
οι προβληματισμοί σου καίριοι. Αυτά τα ερωτήματα μας βασανίζουν.

Meropi είπε...

-@Αθεόφοβε μου,
ναι το ξέρω ότι και οι παλαιότερες γενεές δυσκολεύτηκαν, αλλά ήταν προετοιμασμένες για τις δυσκολίες αυτές. Τα σημερινά παιδιά, νομίζω ότι δεν ήταν προετοιμασμένα για την κρίση αυτή. Έχουν συνηθίσει σ' ένα άλλο τρόπο ζωής. Βέβαια, θα μου πεις ευκαιρία να πάρουν μαθήματα επιβίωσης.

-@Μαρίνα μου,
όπως λέω και πιο πάνω στον Οδυσσέα, ο γιος μου βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας.Η κόρη μου δεν θέλει, ακόμη, να το επιχειρήσει.

Meropi είπε...

-@Αντώνη μου,
η ξενητιά δεν είναι εύκολη. Άλλωστε εσύ το ξέρεις. Για πολλούς όμως είναι λύση ανάγκης.

-@Σκρουτζάκο μου,
πολλές ευχές και σε σένα. Καλά να περάσεις.