Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Είμαστε σοβαροί?



M’ αυτά που γίνονται εδώ και δυο μέρες έχω μείνει άφωνη. Και το μόνο που κατορθώνω να ψελλίσω είναι «Είμαστε σοβαροί?»

Τίποτα άλλο δεν θέλω να σχολιάσω. Ούτε το Γιωργάκη, ούτε τον Αντωνάκη. 
----------------------------------

28 σχόλια:

DaNaH είπε...

Χαχαχα φοβερές οι φωτογραφίες, πού τις βρήκες, χαχαχα!

Φαντάσου πόσο εκτιμούμε τους πολιτικούς μας που τους αναφέρουμε με τα υποκοριστικά τους, όχι από συμπάθεια, αλλά επειδή φαίνονται τόσο "μικροί" και "λίγοι" στα μάτια όλων μας!

Μακάρι να βρεθεί κάποιος αξιόλογος να κυβερνήσει κάποια στιγμή αυτήν την καταταλαιπωρημένη χώρα!

Λεμέσια είπε...

Η πλατεία πάντως δε φωνάζει κανένα όνομα πολιτικού πια, παρά μόνο
"Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73".

καλημέρα είπε...

Και ισα παρακ' τα πραγματα δεν ειναι καλύτερα, μου φαινεται Μερόπη, αφου σημερα ακουγα σε κουβεντα φίλων παλι τα περι χούντας, και ποια η διαφορα απο τότε και σιγα που ειμαστε καλύτερα και...και... που σκεφτηκα ρε παμε καλά;

Λεμέσια είπε...

Καλημέρα,
όχι δεν πάμε καθόλου καλά. Κι ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Πιστεύω, ότι 20 μήνες αποτελούν αρκετό χρόνο για να μπορεί να κριθεί το έργο αυτής της διακυβέρνησης. Ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστήριξα τότε το δεύτερο, ως μη χείρων βέλτιστο. (Επίσης, λόγω μίας συμπάθειας προς το Γιώργο Παπανδρέου για το χαμηλών τόνων προφίλ πολιτικού που αντιπροσώπευε, αλλά κυρίως για την αδιαμφισβήτητη συμβολή του στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.) Ακόμη και στο μνημόνιο πέρυσι, εξέφρασα με επιφύλαξη και κρυφή ελπίδα την άποψη, ότι οφείλουμε να του δώσουμε μία ευκαιρία, ώστε να αποφευχθεί το διαβόητο βήμα στο κενό της επίσημης πτώχευσης. Τώρα πλέον, μετά από ένα χρόνο περικοπών στα εισοδήματα των πιο αδύναμων της κοινωνίας και ενόσω δεν έχει καταδικαστεί κανείς από τους μεγάλους υπεύθυνους της διαφθοράς και της καταλήστευσης των δημοσίων ταμίων, αδυνατώ να δικαιολογήσω την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης. Οι Αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα. Το ύστατο που οφείλει το κράτος σε όσους ανθρώπους δε διακρίνουν πια καμία προοπτική, είναι να μην παρενοχλεί την ειρηνικότατη έκφραση αγανάκτησης και αδικίας που τους πνίγει. Ο έντονος τόνος των συνθημάτων δείχνει και την τραγική έλλειψη εμπιστοσύνης προς την πολιτική ηγεσία, κάτι για το οποίο δεν πρέπει να κατηγορούμε αυτούς που καλούνται να πληρώσουν και πάλι τα σπασμένα αλλονών. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους: Αν τα έτρωγαν πράγματι μαζί, όπως ανερυθρίαστα δηλώνει ο αντιπρόεδρος, δε θα πεινούσαν τώρα χώρια.

gerasimos είπε...

Όχι, Μερόπη, δεν είμαστε. Ούτε ήμασταν ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά (μας), (σας).

αθεόφοβος είπε...

Ο κάθε λαός έχει και την αντίστοιχη ηγεσία με αυτόν.

Faliriotissa είπε...

Αφωνη κι εγώ...λες και παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην αμμο.

phlou...flis είπε...

μα καθόλου (σοβαροί) θάλεγα. Ίσως είχαν μια ευκαιρία αλλά την ..άπαιξαν και χάσαμε. Χρειάζεται ένας έλληνας Ερντογάν (θου φυλακίν τω στόματί μου) να μας διεγείρει, αλλά πού;

anagnostria είπε...

Θλίψη και μόνο θλίψη. Πολλοί εδώ στην Κύπρο ήταν κρεμασμένοι στις τηλεοράσεις την περασμένη Πέμπτη και μόνο που δεν έκλαιγαν για τη θλιβερή κατάληξη που θύμιζε πεισμωμένα παιδιά που παίζουν.

Meropi είπε...

-@Δανάη μου,
τις φωτογραφίες τις βρήκα στο διαδίκτυο. Είναι από τον καιρό που ήταν φοιτητές στο ίδιο Κολλέγιο και φίλοι! Νομίζω τα προχθεσινά έδειξαν ότι δεν ωρίμασαν από τότε.

-@Λεμέσια μου,
κι εγώ το Γιωργάκη, χωρίς να τον συμπαθώ ιδιαίτερα, τον θεωρούσα ένα άνθρωπο χαμηλών τόνων, που ίσως κρύβει δυνάμεις μέσα του. Όμως, αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Όσο για τον Αντωνάκη,ένα άρθρο εδώ
με βρίσκει εν πολλοίς σύμφωνη.

Meropi είπε...

-@Αναστασία μου καλημέρα.
Δυστυχώς αυτή η κατάσταση έχει κάνει τους χουντικούς να σηκώσουν κεφάλι.

-@Γεράσιμε μου,
ήλπιζα (και ελπίζω ακόμα) ότι αυτή η κατάσταση θα μας κάνει να ωριμάσουμε όλοι (πολίτες και πολιτικοί). Μέχρι στιγμής δεν το πετύχαμε.

Meropi είπε...

-@Στροβολιώτη μου,
μακάρι να είναι περαστικά μας. Και δυστυχώς, αυτή η κατάσταση επηρεάζει και την Κύπρο, οι τράπεζες της οποίας έχουν πολλά ελληνικά ομόλογα.

-@Αθεόφοβε μου,
και βέβαια έχουμε την ηγεσία που μας αξίζει. Ένας ώριμος λαός εκλέγει ώριμους ηγέτες. Ένας ανώριμος (λαός) ρέπει προς ανώριμους και λαϊκιστές. Βέβαια, κατά τη γνώμη μου, οι πολιτικοί πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά από το λαό και να μη χαϊδεύουν τα ελαττώματα μας.

Meropi είπε...

-@Φαλιριώτισα μου,
νομίζω ότι η ωριμότητα τους, δεν έχει ξεφύγει από την εποχή των πάνω φωτογραφιών.
Υ.Γ. Καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου.

-@Φλούφλη μου,
κι όμως, ο Ερντογάν πήρε μια Τουρκία γονατισμένη από τα οικονομικά προβλήματα (είχε καταφύγει κι αυτή στο ΔΝΤ) και την έκανε μια από τις 20 πιο ισχυρές χώρες του κόσμου.

Meropi είπε...

-@Αναγνώστρια μου,
κι εγώ όταν άκουσα ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων για συνεννόηση, είπα δόξα σοι ο Θεός, δείχνουν κάποια ωριμότητα. Όταν άρχισε ο Αντωνάκης να θέτει όρους που ήταν φανερό ότι ήταν δύσκολο να γίνουν δεκτοί (αποσκοπώντας προφανώς σε στενά κομματικά οφέλη) και ο Γιωργάκης να λέει και ξελέει, απογοητεύτηκα πλήρως.

Ανώνυμος είπε...

Αν είχα να ψηφίσω ανάμεσα στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο θα ψήφιζα Γιωργάκη αλλά δυστυχώς η φωτογραφία είναι μόνο η αποτύπωση τις στιγμής… .

Meropi είπε...

-@Πατίνιε μου,
γιατί Γιωργάκη?? Δεν σου αρέσει το ...φωτεινό χαμόγελο του Αντωνάκη?

Ανώνυμος είπε...

Μου μοιάζει με βουτυρόπαιδο , μαμμόθρεφτο, και ανέμελο παιδί.

eirini katsa είπε...

Λόγια δεν υπάρχουν!!
Η κατάσταση έχει φτάσει στο...αμήν!!!
Αν δεν αλλάξουν εντελώς τα πρόσωπα....τίποτα δεν θα αλλάξει..

Υ.Γ Καλά...αυτές οι φωτό...δεν υπάρχουν!!!

Φιλιάαα πολλάαα κ.Μερόπη!!!!
καλή βδομάδα να έχουμε(όσο γίνεται...)
:))

Yannis Kapnidis είπε...

Σαν ποιον μοιάζει μωρέ σαν ποιον μοιάζει... Κάτι μου θυμίζουν οι κύριοι στη φωτογραφία αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα... Πρόσφατα πέρασε ένα τσίρκο από την περιοχή μας... λες να τους είδα εκεί και να μην το θυμάμαι;;;

Meropi είπε...

Φιλιά πολλά και σε σένα @Ειρηνούλα μου γλυκιά

-@Hellenic Potion μου,
στίψε ακόμα λίγο το μυαλό σου και θα καταλάβεις ποια είναι τα παιδάκια...

mortal είπε...

Οι φωτογραφίες είναι όλα τα λεφτά!
Από μικροί φαινόντουσαν...

Side21 είπε...

Σοβαρότητα !!!
Τι είναι αυτό ???
Αυτή η έννοια έχει χαθεί
εδώ και δεκαετίες από την
Ελλληνική Πολιτική σκηνή !!!
Και δεν εννοώ μονάχα εκ μέρους
των κυβερνόντων τη χώρα !!!

Meropi είπε...

-@mortal μου,
να φανταστείς ότι στην ηλικία των φωτο ήταν συμφοιτητές στις ΗΠΑ και συγκάτοικοι στη φοιτητική εστία!

-@Side μου,
κι εγώ έτσι νομίζω. Ότι η σοβαρότητα λείπει από πολλούς εδώ στην Ελλάδα

...Ατακαδόρ είπε...

Από ΑΓΑΝ να γίνουμε ΚΙΦΑΝ !
========================
...και τότε να δείτε για πότε θα μάς αδειάσουν τη γωνιά!
Η ιδέα δεν είναι δικιά μου. Τήν διατύπωσε σήμερα το πρω'ί' δημοσιογράφος στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ. Σοβαρός δημοσιογράφος, όχι παπαγαλάκι...
Δεν τό είπε ως πρόταση βέβαια, ως κίνδυνο τό επισήμανε. Ως κίνδυνο να προχωρήσουν οι πολίτες σε κίνημα φορολογικής ανυπακοής.
Ως κίνδυνο για τους πολιτικούς, τους οποίους μάλιστα -ούτε λίγο ούτε πολύ- αποκάλεσε «τυχοδιώκτες και ανόητους» εάν βρίσκονται πίσω από τα χτεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.
Και σιγά που υπάρχει έλληνας ο οποίος να νομίζει ότι ΔΕΝ βρίσκονται πολιτικοί πίσω από την βάναυση, την κτηνώδη επίθεση μονάδων της ΕΛΑΣ κατά των ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών, που έχουν πολιτογραφηθεί ως "αγανακτισμένοι".
Αυτό λοιπόν που ο Σταύρος Λυγερός επισήμανε ως πιθανότητα, εγώ τό υποβάλλω ως πρόταση:
Από ΑΓΑΝ να γίνουμε ΚΙΦΑΝ !
Από απλώς "αγανακτισμένοι"-ενοχλητικοί για τους πολιτικά διεφθαρμένους "ιθύνοντες" (αρκετοί από τους οποίους είναι βέβαια όχι μόνον πολιτικά διεφθαρμένοι αλλά κι αλλοιώς...) να εξελιχθούμε σε απειλητικούς δημιουργώντας
Κίνημα Φορολογικής Ανυπακοής.

Το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ φόρους σε λακέδες των διεθνών τοκογλύφων" να γίνει πρακτική καθενός μας.
Και άμεσα: Εάν π.χ. κανένας επαγγελματίας και έμπορος δεν πληρώσει τον ΦΠΑ στις 15 Ιουλίου (πέστε), είμαι σίγουρος ότι θα μάς έχουν αδειάσει την γωνιά προτού προλάβει να τελειώσει ο μήνας...

Θα μάς έχουν αδειάσει τη γωνιά όχι μόνον οι δύο της φωτογραφίας (και οι "παρέες" τους) αλλά και άλλοι...

Meropi είπε...

-@Aτακαδόρ μου,
σε καλωσορίζω στο blog μου, αλλά να να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Ένας λόγος που φτάσαμε ως εδώ, είναι ακριβώς γιατί δεν έχουμε φορολογική συνείδηση και οι επαγγελματίες κοιτάζουν να φοροδιαφύγουν όσο μπορούν. Έχουν καταντήσει να πληρώνουν τους περισσότερους φόρους οι μισθωτοί. Καιρός λοιπόν να πληρώσουν και οι επαγγελματίες.

VAD είπε...

ela στο μπλογκ,να κανουμε λιγο χαβαλε,σου εχω αξιωμα:)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτοί είναι αρχηγοί τον 2 μεγαλύτερων κομμάτων της Ελλάδας, προσωπικά δεν συμπαθώ τον Σαμαρά μιας και έριξε μία κυβέρνηση για μία υπόθεση που χάσαμε πανηγυρικά, την επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ, προφανώς και ήταν δικαίωμα των οπαδών της ΝΔ να τον εκλέξουν προεδρό τους αλλά δεν μου άρεσε η αποφασή τους.

Ο ΓΑΠ έχει πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό αλλά άργησε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα :( Αυτός είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας μέχρι τις επόμενες εκλογές.