Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δεν μου άρεσε...


Δεν μου άρεσε
  • Που είδα το Χόσνι Μουμπάρακ να δικάζεται στο Δικαστήριο του Καΐρου, όντας βαριά  άρρωστος και ξαπλωμένος σε φορείο μέσα σε σιδηρόφρακτο κλουβί. Είναι καλό να λογοδοτούν οι δικτάτορες για τα εγκλήματα τους, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να παραβιάζονται ούτε στην περίπτωση τους.
  • Που διάβασα στις ειδήσεις ότι ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατέφυγε στην Κούβα για τη θεραπεία του καρκίνου του. Τι στο καλό? Είναι πρόεδρος, ήδη από το έτος 1998, μιας χώρας με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και υποτίθεται ότι εφαρμόζει φιλολαϊκή πολιτική. Δεν κατόρθωσε, επί δεκατρία ολόκληρα χρόνια, να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας για το λαό του και κατέφυγε στην Κούβα?
  • Που οι ταξιτζήδες συνεχίζουν, λέει, τις «κινητοποιήσεις» τους και τον «αγώνα» τους, πιστοί στο δρόμο που χάραξαν πολλοί από τους «διαμαρτυρόμενους» και «αγωνιστές» αυτού του τόπου. Άξιοι συνεχιστές αυτών που, με την ανοχή της εκάστοτε Κυβέρνησης και την ενθάρρυνση της εκάστοτε αντιπολίτευσης, αδιαφορώντας πλήρως για τους υπόλοιπους πολίτες και επαγγελματίες, κλείνουν τους εθνικούς δρόμους με τρακτέρ, που αποκλείουν λιμάνια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια, που γιαουρτώνουν, δέρνουν και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανένα. Αχχχχ, το έχω ξαναπεί. Η ανομία δεν είναι η λύση στα προβλήματα μας.

14 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Μερόπη, όταν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εθισθεί στην ανομία επί τριάντα τόσα χρόνια, η "απεξάρτηση" είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, δυστυχώς.

VAD είπε...

-Μουμπάρακ...η εικόνα αφιερωση σ'αυτούς που πιστεψαν οτι αλλάξανε τα πράματα στην Αιγυπτο ή σε καποια αλλη αραβική χώρα...πάλι οι στρατιωτικοί κυβερνούν.σιγά την αλλαγή...
-Τσάβες,ο τελυταιος ρομαντικός;δεν ξερω...
-Ταξιτζήδες...ιστορία αματωλή,αναζητηστε την στο βάθος,εποχή της χούντας...

Kαλημέρα,Μερόπη...

Meropi είπε...

-@A. Παπαγιάννη μου,
ναι, είναι δύσκολη η απεξάρτηση από την ανομία, δεδομένου ότι και το Κράτος δεν εμφανίζεται αποφασισμένο να την πατάξει. Άσε την αντιπολίτευση που τη χαϊδεύει.

-@VAD μου,
δεν ξέρω αν είναι ρομαντικός ο Τσάβες. Ναι μεν έχει πάρει ορισμένα μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, αλλά πιο πολύ προς το λαϊκιστή μου κάνει.

mortal είπε...

Η ατιμωρησία, που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της κοινωνίας...

eirini katsa είπε...

Καλημέρα κ.Μερόπη!!!
Καλώς σας βρίσκω!!!!

Και εγώ,όταν το είδα στην τηλεόραση...μου φάνηκε κάπως...
Τί να πούμε...

Καλά να περνάτε Κ.Μερόπη!!!
Καλό υπόλοιπο διακοπών!!
:))

Meropi είπε...

-@mortal μου,
σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη.

-@Ειρηνούλα μου,
καλό υπόλοιπο διακοπών και σε σένα.

Marina είπε...

Πολύ με θλίβει η ελληνική πραγματικότητα. Ειδικά με τους ταξιτζήδες που συντελούν στη πολιτική του εαυτούλη και όχι του κοινωνικού συνόλου. Τελικά είμαστε κουτο-εγωϊστές, σα λαός. Το σύνολο της κοινωνίας μας αφήνει αδιάφορους, εφόσον η δική μας τσεπούλα δεν βλάπτεται.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι λέξη μπροστά στην εκδίκηση που αναζητήται για να σκεπάσει τα χρόνια της αδικίας. Με το ένα πόδι στο τάφο να ήταν ο Μουμπάρακ, πάλι θα τον δίκαζαν.

3-point είπε...

Ωραίες παρατηρήσεις :)

Meropi είπε...

-@Μαρίνα μου,
-@3-point μου,
σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας και σας στέλνω χαιρετισμούς από την Κύπρο

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καλά, πότε αρρώστησε ο Μπουμπάρακ;
Όσο είχε την εξουσία ήταν (ή παρίστανε) τον υγιέστατο.
Κι αν ήταν τόσο βαριά άρρωστος, γιατί δεν είχε ήδη παραιτηθεί, πριν την εξέγερση (και το άτυπο κίνημα του στρατού);

Eleni Tsamadou είπε...

Λίγο αργά να προσθέσω και εγώ ένα από τα πολλά που δε μου αρέσουν τελευταία. Να βλέπω μαυρισμένους από τα μπάνια στη θάλασσα βουλευτές και υπουργούς τη στιγμή που η Ελλάδα πνίγεται.

εικονολογία2010 είπε...

Ούτε κι εμένα μ'αρέσει ο τρόπος που δικάζεται ο Μπουμπάρακ, πολύ περισσότερο που δικάζεται από αυτούς στους οποίους ο ίδιος παρέδωσε την εξουσία-το υπογραμμίζω: ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που με θεσμικά άμεμπτες διαδικασίες επιβοηθά την παραπομπή στη δικαιοσύνη. Υπάρχει ένα κουτοπόνηρο ελαφρυντικό όμως πίσω από αυτό και που μαλακώνει την αγριότητα και το απάνθρωπο αυτής της δίκης: ότι είναι είναι σίγουρο ότι δεν θα καταδικαστεί ή ότι αν καταδικαστεί θα του δοθεί χάρη: προφανώς όλα αυτά είναι συμφωνημένα, για να εκτονωθεί κάποια ενέργεια με ελεγχόμενο τρόπο.

Για τον Τσάβες το πιο πιθανό είναι ότι προτιμά να βρίσκεται σε απόλυτα ελεγχόμενο και έμπιστο περιβάλλον παρά να πέσει στα χέρια κάποιου που θα παίζει με τα σωληνάκια(στην πατρίδα του είναι πολύ πιο εύκολα να υπονομευτεί ένας ηγέτης).

Και τέλος για τους ταξιτζήδες: μαζί τους! Είναι οι τελευταίοι των μικροαστών που αμύνονται και οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε. Κόντρα στην πρετεντέρεια και συναφή μυθολογία και φημολογία οι περισσότεροι δεν είναι καν ιδιοκτήτες ολόκληρου αλλά του μισού ταξί και είναι απόλυτα σίγουρο ότι κανείς από αυτούς δεν μένει σε Κολωνάκι, Κηφισιά ή Γλυφάδα-Βουλιαγμένη μεριά.
Χρειαζόμαστε την μεσοαστική και τη μικροαστική τάξη και δυστυχώς με τη φόρα που έχει πάρει η κατάσταση όλοι αυτοί οι απαξιωμένοι μικροαστοί θα μετατραπούν αν όχι οι ίδιοι άμεσα, τα παιδιά τους σίγουρα, σε τρίτη τάξη, χωρίς περιουσία και δουλειά(αυτή τη στιγμή ακούω απ'το ραδιόφωνο ότι τρέχει η φήμη ότι κατεβαίνει το αφορολόγητο στις 4000 ευρώ το χρόνο!). Η προλεταριοποίηση της μικρομεσοαστικής τάξης στην Ελλάδα είναι πια γεγονός. Ο στρατηγικός στόχος για κινεζοποίηση του πληθυσμού ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί στο μόνο πλεονέκτημα που έχει η Κίνα απέναντι στη Δύση-τη φτηνή εργασία-θα επιτευχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Meropi είπε...

-@Ασκαρδαμυκτί μου,
Ήταν έτοιμος να παραιτηθεί, για χάριν του γιου του, όμως!!!

-@Ελένη μου,
Πού ξέρεις? Μπορεί να μαυρίσαν από το καημό τους! Αστειεύομαι..

Meropi είπε...

-@Νίκο μου (εικονολογία)
Δεν ξέρω αν θα αθωωθεί τελικά ο Μουμπάρακ, όπως λες. Εγώ νομίζω ότι θα καταδικαστεί. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι ο τρόπος διεξαγωγής της δίκης.
Όσο για τον Τσάβες, θέλω να πω ακόμη το εξής: Αν, επί 13 ολόκληρα χρόνια που είναι στην εξουσία, δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει ασφαλές περιβάλλον στα νοσοκομεία, τότε έκανε μια τρύπα στο νερό, από δική του ανικανότητα.
Τέλος οι ταξιτζήδες αμύνονται για τα δικά τους μικροσυμφέροντα, όπως δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες. Αυτά μας φάγανε.