Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Στο "Ζυγό" παρέα με την Τάνια Τσανακλίδου και το κάπνισμα!



Χθες, πέρασα μια βραδυά στο «Ζυγό» με την Τάνια Τσανακλίδου και την παρέα της (Ελένη Κοκκίδου, Κώστα Θωμαϊδη κλπ), σε μια παράσταση που την ονομάζουν «Ε-φαιδρία». Με τραγούδια και σκετσάκια. Η είσοδος όχι ιδιαίτερα ακριβή. Για μας που κλείσαμε τραπέζι ήταν 20 ευρώ το άτομο. Για τους όρθιους 10 ευρώ. Πήραμε (4 άτομα) μια μπουκάλα κρασί με φρούτα, για τα οποία πληρώσαμε άλλα 38 ευρώ. Δηλαδή η βραδιά μας στοίχισε κάπου 30 ευρώ το άτομο.
Η βραδιά άρχισε γλυκά. Η Τσανακλίδου, τραγουδίστρια της γενιάς μου, είναι μια από τις αγαπημένες μου. Η φωνή της, ιδιαίτερα μελωδική, διατηρείται ακόμα σε καλό επίπεδο. Τα σκετσάκια όμως... Υποτίθεται ότι σατυρίζουν τη σημερινή κατάσταση, αλλά χμμμμμμμ, τα βρήκα σαχλούτσικα. Πιο σαχλά απ’ αυτά του Λαζόπουλου (βλέπε εδώ ένα απ' αυτά). Μέχρις ενός σημείου με αποζημίωναν τα τραγούδια. Μέχρι που άρχισαν να δακρύζουν τα μάτια μου από τον καπνό. Ναι, αρκετοί κάπνιζαν στην αίθουσα, αδιαφορώντας για τους λοιπούς και φυσικά αδιαφορώντας για τη νομοθετική απαγόρευση του καπνίσματος. Ούτε σε μπουζουξίδικο να είμασταν. Ο καπνός της διπλανής μου, μάλιστα, ερχόταν όλος στη μούρη μου. Την παρακάλεσα να μη καπνίζει, γιατί με ενοχλεί ο καπνός, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί της. Με κοίταξε εντελώς αδιάφορα και συνέχισε απτόητη. Μου χάλασε τη διάθεση. Και πιο πολύ όταν την έβλεπα αυτήν και τους άλλους καπνιστές που αδιαφορούσαν πλήρως για τους υπόλοιπους, τους μη καπνιστές, να χειροκροτούν με ενθουσιασμό στα σαχλά σκετσάκια. Τα σκετσάκια που, περίπου, έλεγαν ότι οι πολιτικοί αδιαφορούν για τους πολίτες. Εδώ αδιαφορούν οι ίδιοι οι πολίτες για το διπλανό τους.
Δεν άργησε να έλθει και η πλήρης απογοήτευση. Η Τάνια Τσανακλίδου άναψε τσιγάρο στη σκηνή και άρχισε να καπνίζει. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο τσιγάρο το άναψε όταν τραγούδησε κάποιο τραγούδι που κάτι έλεγε σχετικά με τσιγάρο. Όμως δεν έμεινε εκεί. Το τραγούδι τέλειωσε και αυτή συνέχισε να καπνίζει κι άλλο, κι άλλο. Το ίδιο και οι μουσικοί της. Η διπλανή με κοίταξε θριαμβευτικά. Ξενέρωσα εντελώς.
Έφυγα απογοητευμένη. Πώς το είδαν μερικοί το κάπνισμα? Τάχα, αντίσταση κατά της νομοθετικής απαγόρευσης, κατά της κρίσης και κατά των πολιτικών????? Έλεος πια!

Λέτε να γέρασα και έγινα γκρινιάρα? 
----------------------------- 

Προσθήκη:
Διάβασα τη συνέντευξη που έδωσε η  Τάνια Τσανακλίδου τον Οκτώβριο του 2011 στο «Ποντίκι» (βλέπε εδώ) κι έχω να παρατηρήσω το πιο κάτω: Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν έχει ευθύνες ο Έλληνας ψηφοφόρος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας απάντησε «αγανακτισμένη» ότι δεν θέλει να ξανακούσει ότι έχει ευθύνες ο Έλληνας πολίτης. Τον χαρακτήρισε δε (τον πολίτη) ένα κακομαθημένο και βολεμένο  παιδί, με ευθύνη όμως όχι δική του, αλλά των άλλων. Χμμμμμμμμμμ, πολύ βολική άποψη, για να διατηρούμε μια ζωή και να χαϊδεύουμε τα άλλοθι και τα ελαττώματα μας, δεν βρίσκετε κα Τσανακλίδου μου? Μήπως είναι καιρός να ενηλικιωθούμε πια όλοι?

19 σχόλια:

Σταυρούλα Σανίδα είπε...

Είναι ένας από τους λόγους που δεν συνωστίζομαι σε τέτοια "κέντρα διασκεδάσεως". Είναι κρίμα να βγαίνεις με διάθεση να περάσεις όμορφα και να καταλήγεις να προβληματίζεσαι για τα αυτονόητα..! Για να αλλάξουν οι συνήθειες θέλει χρόνο πολύ!

Κατερίνα Μαλακατέ είπε...

Κι εγώ που δεν γέρασα πολύ ακόμα, σε συμμερίζομαι απόλυτα. Πέρα από το κάπνισμα που με ενοχλεί πολύ, στο Ζυγό κάποιες χρονιές πριν με είχε ενοχλήσει ο συνωστισμός, τα αγενέστατα γκαρσόνια, το πως σε έβλεπαν σαν ένα κομμάτι χρήμα. Υποσχέθηκα τότε πως δεν θα ξαναπάω σε "μουσικές σκηνές" που δε με σέβονται. Υπάρχουν πάντα και οι συναυλίες του καλοκαιριού.

DaNaH είπε...

Μπα, Μερόπη, δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Και εγώ που έχω σχεδόν τα μισά σου χρόνια, τα ίδια "πιστεύω" έχω! Δεν ανέχομαι το κάπνισμα σε καμιά περίπτωση και είμαι εντελώς κάθετη σε αυτό! Έχει να κάνει με τον πολιτισμό του καθενός και το σεβασμό που δείχνει προς το διπλανό του. Εδώ και μερικά χρόνια δε, οποιονδήποτε βλέπω να καπνίζει τον κοιτάζω με λύπηση, σαν καημένο! Και πραγματικά τους λυπάμαι που δε μπορούν να απαλλαγούν από αυτή τη βλαβερή εθιστική συνήθεια!

Meropi είπε...

-@Σταυρούλα μου και
-@Κατερίνα μου
κατ' αρχάς καλώς μου ήρθατε από το ιστολόγιο μου. Είναι αλήθεια ότι είχα καιρό να πάω σε Μουσική Σκηνή. Και περίμενα ότι εκεί τουλάχιστον θα σέβονται το θεατή. Δεν είναι μπουζουξίδικο βρε αδελφέ. Φευ όμως... Διαψεύστηκα. Δεν περίμενα επ' ουδενί την Τσανακλίδου να καπνίζει στη σκηνή.

Meropi είπε...

-@Δανάη μου,
συμφωνώ ότι είναι για λύπηση οι καπνιστές. Αλλά δεν μας αφήνουν να χαρούμε μια έξοδο βρε παιδί μου. Μας τη χαλάνε (για να μην πω κάτι άλλο)

gerasimos είπε...

Eδώ Μερόπη κάπνιζαν γονείς και παππούδες μέσα στα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό που πήγαμε με τα παιδιά, στην Τσανακλίδου δε θα κάπνιζαν; (Πάλι καλά που δεν είδες και... ναργιλέδες.)

jf είπε...

Ευσεβής πόθος υπήρξε και για μένα η απαγόρευση... Μια σύσταση-παρατήρηση θα μπορούσε άραγε να γινόταν στην διεύθυνση του μαγαζιού;
Καλή βδομάδα Μερόπη!

Eleni Tsamadou είπε...

Ως γνωστόν αγαπητή Μερόπη, "Του ΄Ελληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει" και εκ του ασφαλούς το παίζει μάγκας.. Όσο για τα σαχλά αστειάκια, τι να πω; Παρά μόνο άλλο ένα ρητό "Τοιούτος έπρεπεν υμίν αρχιερεύς". Ο νοών νοείτο.

αθεόφοβος είπε...

Απλά αυτό είναι το επίπεδο του πολιτισμού μας.
Πριν καμιά 20 χρόνια είχα βρεθεί σε ροκ συναυλία στην Βουδαπέστη σε κλειστό γήπεδο.
Ούτε ένας δεν διανοήθηκε να καπνίσει μέσα, αλλά έβγαιναν έξω από την αίθουσα όσοι ήθελαν να καπνίσουν.

Odysseas είπε...

Η Τσανακλίδου είναι η αγαπημένη μου τραγουδίστρια. Θυμάμαι εδώ και πολλά χρόνια να καπνίζει στη σκηνή...
Πριν 3-4 χρόνια εμφανιζόταν σε κάποια σκηνή (νομίζω πάλι στο Ζυγό). Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω και μου είπανε πως μπορείς να κλείσεις μόνο για 4 άτομα (για 2 δε γινότανε!) με τιμή, αν θυμάμαι καλά 40 ευρώ το άτομο... Και αποφάσισα να μην πάω.

Όσο για το κάπνισμα, εκτός του σεβασμού, αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται με νόμο του κράτους?

Καλά έκανε και κορόιδευε τους πολιτικούς Μερόπη μου. Αφού δεν μπαίνουν ένα βράδυ να μοιράσουν από ένα πρόστιμο στον καθένα εκεί μέσα και να βάλουν λουκέτο στο μαγαζί.

Πολύ κρίμα...

Meropi είπε...

-@Γεράσιμε μου,
χα χα χα! Γέλασα με τους ναργιλέδες!
Πιο πολύ μου κακοφάνηκε που κάπνιζε η ίδια η Τσανακλίδου και οι μουσικοί της. Το θεωρώ έλλειψη σεβασμού προς τους θεατές τους.

-@JamanFou μου,
το σκέφτηκα αυτό που λες (περί σύστασης προς τη Διεύθυνση), αλλά ξέρεις πού θα με έγραφε, αφού η ίδια η Τσανακλίδου κάπνιζε.

Meropi είπε...

-@Ελένη μου,
το "ζυγό" τον έχουμε παρεξηγήσει τα τελευταία χρόνια. Θεωρούμε "ζυγό" κάθετι που μας ξεβολεύει.

-@Αθεόφοβε μου,
τι να πω? Οι Ούγγροι, όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες, τρώγανε βελανίδια....

Meropi είπε...

-@Οδυσσέα μου,
σ' αυτό που λες έχεις δίκιο. Έχουμε ανάγκη από λεφτά. Γιατί δεν κάνουνε μια βόλτα στα μαγαζιά και να κόψουν πρόστιμα για το κάπνισμα? Πολίτες και πολιτικοί χαϊδεύουμε τα ελαττώματα μας.

mortal είπε...

Για όλα φταίνε οι άλλοι...

Meropi είπε...

-@mortal μου,
και αν για όλα φταίνε οι άλλοι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, θα είμαστε πάντα θύματα των λαθών τους. Ενώ αν δεχτούμε ότι για κάτι φταίμε κι εμείς, κάτι θα μπορέσουμε να κάνουμε.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν και μου αρέσει η τρελή, δε θα μπορούσα να πάω σε τέτοια μαγαζιά. Ακόμα κι όταν μπορούσα να βγάλω λεφτά από τέτοια νυχτομάγαζα, δεν το έκανα...

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
κι εμένα μ' αρέσει η Τσανακλίδου. Και, πραγματικά, δεν περίμενα αυτή την ατμόσφαιρα με τσιγάρα κλπ.

dennmtr είπε...

η μισή Ελλάδα καπνίζει, δε πας να "στερηθείς" διασκεδάζοντας πας για να ξεσπάσεις .... φτάνει πια με τους κανόνες ... πολύ καλά κάνει και καπνίζει.

Meropi είπε...

-@fragment
συμφωνώ ότι πας για να διασκεδάσεις, αλλά επέτρεψε και στους μη καπνιστές να διασκεδάσουν. Ας είχε μια προειδοποίηση ότι "εδώ γράφουμε τους κανόνες στα παλιά μας παπούτσια" να μη πηγαίνουμε οι μη καπνιστές. Φτάνει πια με τον εγωκεντρισμό των καπνιστών.