Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Υπερβολές.... (ανανεωμένο)




Διαβάζω στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «το Βήμα» την πιο κάτω είδηση:
Έγινε επεισόδιο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αφορμή την είσοδο ειδικού φρουρού στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, ο οποίος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία της διατάραξης της ειρήνης στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εκπαιδευόμενο ειδικό φρουρό που φορούσε το πολιτικό του μπουφάν και από μέσα την στολή του και «επισκέφθηκε» το πανεπιστήμιο για να δει μία φίλη του. Οι φοιτητές αντιλήφθηκαν από το παντελόνι και τα άρβυλα ότι επρόκειτο για άνδρα της ΕΛ.ΑΣ, δημιούργησαν επεισόδιο και ζήτησαν την απομάκρυνσή του. Ο πρύτανης του ανωτέρω Πανεπιστημίου κ. Γρ. Τσάλτας δήλωσε στην εφημερίδα «το Βήμα» ότι «οι φοιτητές έδειξαν παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση» και ότι «λειτούργησε για μια ακόμη φορά η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα των εκπροσώπων του Ιδρύματος».
Έλα Χριστέ και Παναγία τι υπερβολές είναι αυτές! Απ’ ότι κατάλαβα (εκτός αν κάτι μου διαφεύγει), σύρθηκε ένας άνθρωπος στο αυτόφωρο και τέθηκε σε διαθεσιμότητα (ναι έγινε κι αυτό), μόνο και μόνο επειδή πήγε να συναντήσει τη φίλη του στο Πανεπιστήμιο φορώντας, κάτω από το μπουφάν του, τη στολή του ως ειδικού φρουρού! Και πού βρίσκεται το αδίκημα σ’ αυτό? Και από πάνω δήλωσε και ο Πρύτανης ότι οι φοιτητές «έδειξαν παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση»!! Δηλαδή κανονικά, χωρίς την παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση, τι έπρεπε να κάνουν οι φοιτητές? Να τον εκτελέσουν δια λιθοβολισμού???? 
--------------------------- 
Προσθήκη:
Απ' ότι πληροφορήθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο, ο εκπαιδευόμενος ειδικός φρουρός αθωώθηκε πανηγυρικά στο Δικαστήριο. Επιτέλους, πρυτάνευσε η λογική. 

31 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αυτή η κολώνια κρατά από παλιά. Περίπου στο 1994 είχαμε κατάληψη σε περιφερειακό ΑΕΙ και έρχεται ένα αστυνομικός να ρωτήσει πότε θα αρχίσουμε την πορεία μας για να κόψουν το δρόμο (σε ανάποδο μονόδρομο θα πηγαίναμε προς το κέντρο). Αριστεριστές και διοικητικοί του την πέφτουν, επειδή μπήκε μέσα στην αυλή... Και τρέχαμε οι ΚΝίτες να τον σώσουμε και να συνενοηθούμε ώστε κι εκέινος να κάνει τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας. Δεν τον θέλαμε να μας βοηθήσει, αλλά να μας υπηρετήσει...

dyosmaraki είπε...

Χαζομάρες! Ξεπράστηκαν ακόμη και τα όρια της υπερβολής Μερόπη μου. Αντί να στοχοποιούμε λόγια και πράξεις, στοχοποιούμε στολές, κτήρια, επαγγελματικές ιδιότητες. Τι να πω???

osr είπε...

έτσι ειναι άμα είσαι εκτός πραγματικότητας και κοινωνίας

δεν καταλαβαίνεις από τέτοια υπερβολικά πράγματα

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
καταλαβαίνω ότι ο φόβος προς τη στολή, στους παλαιότερους, πηγάζει από το μετεμφυλιακό κράτος και τη Δικτατορία. Αυτές όμως οι υπερβολές πια, ειδικά στους νέους, είναι καιρός να σταματήσουν.

-@dyosmaraki μου,
η στοχοποίηση της στολής δείχνει ανωριμότητα που δεν δικαιολογείται στους νέους ανθρώπους και ειδικά στους φοιτητές.

Meropi είπε...

-@osr
απ' ότι υποψιάζομαι εσύ είσαι και εντός πραγματικότητας και εντός κοινωνίας και δεν ανέχεσαι ένα νέο παιδί να πάει στο Πανεπιστήμιο να δει τη φίλη του, φορώντας τη στολή του κάτω από το μπουφάν. Είναι κι αυτό μια άποψη.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φυσικά και συμφωνώ. Κοιτάμε το δέντρο και τα πεσμένα φύλλα ξεχνώντας το δάσος. Αυτή είναι και η ουσία της ιδεοληψίας.

gerasimos είπε...

Εκεί που τελειώνει η όποια λογική αρχίζει η Ελλάδα...

DaNaH είπε...

Τι άλλο θα ακούσουμε!! Κράτος παράνοιας είμαστε!

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Είναι γεγονός ότι οι μηχανισμοί των φοιτητών και των Πρυτανικών αρχών δραστηριοποιήθηκαν αμέσως να εξοντώσουν το μοναχικό νεαρό αστυνομικό που έκανε το λάθος να θεωρήσει το Πανεπιστημιακό ίδρυμα δημόσιο κτίριο, βατό σε κάθε πολίτη. Όμως απορίας άξιο είναι όταν στα πανεπιστήμια μπαίνουν οι αλληλέγγυοι με τους παράνομους αλλοδαπούς ή οι κουκουλοφόροι και τα κάνουν λαμπόγυαλο κανένας δεν ανησυχεί και δεν θορυβείται!
άκου στο αυτόφωρο!! μη χειρότερααα!!!

miss little sunshine είπε...

Κι εγώ αν και χαρακτηρίζομαι από γενικευμένη καχυποψία, μην πω τίποτα άλλο, για το σώμα της Αστυνομίας το θεωρώ ακράδαντα υπερβολικό και γελοίο. Συμπλεγμα μου μυρίζει η κατάσταση και τα συμπλέγματα εμένα με μπερδεύουν χειρότερα.

osr είπε...

απότι ξέρω είσαι και δικηγόρος κιολας.... τεσπα τι να πω για την με τόσο πάθος αποδοχή ως της μόνης επουράνιας αλήθειας για τα γεγονότα

ας δούμε τι ακριβώς αναφέρεις στο κείμενο σου:

καταρχήν απλά αναδημοσιεύεις ένα κείμενο από το βήμα το οποίο γράφει το εξής:

"Σύμφωνα με πληροφορίες,πρόκειται για εκπαιδευόμενο ειδικό φρουρό που φορούσε το πολιτικό του μπουφάν και από μέσα την στολή του και «επισκέφθηκε» το πανεπιστήμιο για να δει μία φίλη του"

παρατήρηση ναμπερ ουαν: έλααα, σύμφωνα με πληροφορίες ε

πληροφορίες από ποιον άραγε;;

ας δούμε κάποιες όχι πληροφορίες αλλά επίσημες αναφορές για ένα μικρούλι γεγονός που έγινε πριν κάποια χρονάκια στη νυφη του θερμαικού μας

http://www.youtube.com/watch?v=MLSARqDQSKA&feature=related

έπεσε πάνω στην ζαρντινιέρα μπροστά τον διοικητή ασφαλείας

εδώ το ιστορικό ολόκληρο με όλες τις πηγές
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85#cite_note-video-mega-5

"Δύο μέρες μετά από την σύλληψη του Δημητρίου, βγήκε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που υποστήριζε ότι ο φοιτητής τραυματίστηκε γιατί "έπεσε αρχικά σε σταθμευμένο μοτοποδήλατο και στη συνέχεια σε ζαρντινιέρα που υπήρχε στο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί".[6] Λόγω αυτής της ανακοίνωσης, το περιστατικό έγινε γνωστό ως "η υπόθεση της ζαρντινιέρας".[10]"


παρατήρηση νάμπερ ττου:

ας δούμε πόσο έγκυροι είναι οι δημοσιοκάφροι


Το MEGA παραποίησε το βίντεο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DcL2mgVoAfc



Και δείτε το πραγματικό βίντεο. Δεν υπάρχουν ούτε συνθήματα, ούτε σπασίματα στο αντίστοιχο σημείο.

ΣΟΚ: Δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9fGwwuYTxZY

osr είπε...

δεκέβρης 2009 θεσσαλονικη και πάλι φωτογραφικά καρέ-καρέ η σκευωρία κατά του φοιτητή με τις πιτζάμες που οι αστυνομικοί του φύτεψαν μολοτωφ στην τσάντα όπως έγινε και πρόσφατα

http://osr55.wordpress.com/2009/12/11/

και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες παραδείγματα που πρέπει να μας κάνει να μην καταπίνουμε αμάσητα τα όσα μας λένε οι διεφθαρμένοι αστυνομικόι και οι πουλημένοι τις πλείστες φορές δημοσιοκάφροι

ας είμαστε και λίγο υποψιασμένοι

ναι θεωρώ ότι εγώ προσωπικά έχει πολύ μεγαλύτερη αντίληψη της πραγματικότητας και της κοινωνίας από ότι έχεις εσύ προσωπικά

και αυτό το συνάγω και από τον τρόπο που αντιμετώπισες αυτό το θέμα

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το γεγονός έγινε πριν τη "πυρπόληση" της ΑΘήνας που ξεκίνησε από τη Νομική σχολή;

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι υπερβολικό αν όχι φασιστικό...

Meropi είπε...

-@Γεράσιμε μου,
αυτό που λες ισχύει, αν όχι για όλους τους Έλληνες, σ' ένα μεγάλο ποσοστό!

-@Δανάη μου,
είμαστε λαός παρορμητικός και μεγαλόστομος. Ευτυχώς στο Δικαστήριο πρυτάνευσε η λογική και αθωώθηκε ο ειδικός φρουρός.

Meropi είπε...

-@ΒLOGGERS
ακριβώς γι' αυτό που λες μου φάνηκε παράλογο. Στη μεν Νομική βρίσκονταν επί μέρες άτομα που ετοίμαζαν βόμβες κλπ και οι Πρυτανικές Αρχές δεν κινητοποιήθηκαν έγκαιρα να προλάβουν το κακό (έστειλαν ένα φαξ Σάββατο απόγευμα στην Εισαγγελία που είχε ήδη κλείσει!!!). Και στο Πάντειο κινητοποιήθηκαν αμέσως, επειδή μπήκε μέσα ένα νεαρό παιδί με στολή.

Meropi είπε...

-@miss little sunshine
ακριβώς κι εγώ αυτό νομίζω. Ότι πρόκειται για ένα είδος συμπλέγματος απέναντι στη στολή που ξυπνά και με άσχετα γεγονότα. Λίγη λογική χρειάζεται και ειδικά από νέους ανθρώπους.

Meropi είπε...

-@osr,
οι περιπτώσεις που αναφέρεις (ζαρντινιέρα στη Θεσσαλονίκη και υπόθεση Γρηγορόπουλου) δεν έχουν καμιά σχέση με την περίπτωση που μιλάμε. Εκεί είχαμε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα (ένα σοβαρό τραυματισμό και ένα θάνατο). Εδώ κανείς, ούτε και οι φοιτητές, ούτε και οι Πρυτανικές Αρχές μίλησαν για κάποιο εγκληματικό αποτέλεσμα, παρά μόνο ότι μπήκε ο νεαρός στο Πανεπιστήμιο με τη στολή του (κάτω από το μπουφάν). Αν άκουσες εσύ για κάποιο αδίκημα, πολύ ευχαρίστως να το ακούσω.
Υ.Γ. Ας σημειωθεί ότι ο νεαρός έχει ήδη αθωωθεί από το Δικαστήριο, χωρίς κανείς να αναφέρει κάποιο αδίκημα.

Meropi είπε...

-@Γιάννη μου,
το συμβάν έγινε μετά τα επεισόδια στην Αθήνα.

osr είπε...

αυτό που σχολιάζω είναι η αντίδραση των φοιτητών που είδαν τον φρουρό

με τόσα που κάνουν οι πολυαγαπημένοι μας αστυνομικοί είναι φυσικό να αντιδράσουν έτσι

ναι ΦΥΣΙΚΟ και αν δεν το αντιλαμβάνονται αυτό οι φιλήσυχοι τε και φιλειρηνικοί βολεμένοι πατριωτάκηδες γιατί ουδέποτε ήλθαν πραγματικά αντιμέτωποι με την εξουσία σε όλα τα επίπεδα
από την εξουσία του λοβοτημένου φασίστα μπατσάκου του ασφαλΗτη με τα πολιτικά μέχρι των τυπάκων με τα κοστουμάκια που εξαθλιώνουν την ζωή των ανθρώπων με μειώσεις μισθών κλπ

δεν φταίει η πραγματικότητα που είναι αυτή που είναι

Meropi είπε...

-@osr
επειδή διακρίνω κάποιο κοινωνικό ρατσισμό, δεν θα ήθελα να συνεχίσω περαιτέρω τη συζήτηση. Μόνο ένα τελευταίο θέλω να πω: Και η ζωή και ο μισθός των "μπατσάκων" (που δεν είναι όλοι φασίστες) έχει χειροτερεύσει, ίσως και εξαθλιωθεί.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ωχ, αν τα πανεπιστήμια είναι ακόμα υπό τη κατοχή των "φοιτητών" θα καεί πολλές φορές το κέντρο...

osr είπε...

είναι τραγικό το σε πόσο διαφορετικά μήκη κύματος μιλάμε

και είναι αυτό ακριβώς που εννοώ όταν λέω ότι δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα

προσωπικά δεν πιστέυω σε θεσμούς και λοιπές παπαριές

πιστεύω σε ανθρώπους

δεν με απασχολεί αν ο άλλος φέρει τον τίτλο του δικαστή του υπουργού του πορδυπουργού του αστυνομικού κλπ

υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι για να μιλήσω γενικά

κοινωνικός ρατσισμός!!!!! για τους μπάτσους προφανώς εννοείτε!!!

σπάει κόκκαλα η παντελώς βολεμένη φιλήσυχη φιλειρηνική πατριωτακηκη εκτός πραγματικότητα λογική σας

δεν θεωρώ ότι όποιος φοράει στολή είναι εχθρός κλπ

η ουσία του θέματος εδώ και είναι αυτό που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε προφανώς και να θέλετε

είναι το γεγονός ότι με όλα αυτά που γίνονται και προφανώς ουδέποτε ζήσατε

δηλαδή να φάτε δακρυγόνα ξύλο και λοιπά όμορφα πράγματα από τους λοβοτομημένους ρομποκόπ που απλά εκτελούν εντολές

όπως εκτελούσαν εντολές και οι ναζί στα κρεματόρια οι καημένοι

αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι οι φοιτητήες που τον μπαγλάρωσαν είναι γιατί θεώρησαν ότι οι μπατσάκος αυτός για να μπει στον χώρο του πανεπιστημίου δεν μπαίνει για καλό

αυτό λέγεται ενστικτώδες αντίδραση

αν εσείς βλέπετε αστυνομικό και βλέπετε έναν καλοκάγαθο άνθρωπο που θέλει να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο τότε, οκ πάσο

είστε απλά εκτός πραγματικότητας
απλά δέστε το βίντεο αυτό και την πραγματικότητα που δεν βιώσατε προφανώς ποτέ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZwQnorGhQhs


http://osr55.wordpress.com/2011/01/09/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE/

dyosmaraki είπε...

@osr
Είναι φανερό μάλλον ότι υπάρχει χάσμα στην επικοινωνία. Θα επιμείνω στην άποψη που προανέφερα : όσο μια στολή, ένα κτήριο ή ένα επάγγελμα στοχοποιούνται με μία φασιστική και ιδεοληπτική αντίληψη είναι αδύνατον αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Μια στολή δεν μπορεί να αυτενεργήσει. Ενας άνθρωπος είτε φοράει στολή είτε δεν φοράει μπορεί. Ενα κτήριο δεν αυτενεργεί, δεν μπορεί να καταπιέσει κάποιον άλλο πολίτη από μόνο του. Ενα άτομο με ιδεοληψίες που βλέπει ένα κτήριο ως εχθρό μπορέι να βλάψει τον κοινωνικό του περίγυρο. ούτε οι στολές, ούτε τα κτήρια δεν έχουν τη δύναμη να βλάψουν τον περίγυρό τους. Εξ άλλου η συνταγματική ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλους τους δημόσιους χώρους δεν κάνει διακρίσεις σε ένστολους και μη. Εφόσον κάποιος (είτε ένστολος είτε όχι) δεν έχει προβεί σε έκνομες πράξεις, είναι τουλάχιστον φασιστικό να κατηγορείται για αυτό (επειδή υπάρχει η υπόνοια ότι ίσως το κάνει κάποια στιγμή). Μην τρελλαθούμε εντελώς. Να θυμίσω ότι εξ αιτίας τέτοιων νοοτροπιών κάηκαν οι 3 υπάλληλοι της Marfin. Επειδή θεωρήθηκαν απεργοσπάστες και επειδή απλά είχαν την ατυχία να εργάζονται σε Τράπεζα....

osr είπε...

"Να θυμίσω ότι εξ αιτίας τέτοιων νοοτροπιών κάηκαν οι 3 υπάλληλοι της Marfin. Επειδή θεωρήθηκαν απεργοσπάστες και επειδή απλά είχαν την ατυχία να εργάζονται σε Τράπεζα...."

μα σοβαρά;;;;;;;;;;; πότε έγινε αυτή η διαπίστωση;;;;; από ποιον;;;;; συνελήφθησαν αυτοί που έκαψαν τους ανθρώπους;;;;;;;
πότε;;;;;

και φυσικά η απάντηση είναι ποτέ!
παρά μόνο η απάντηση αυτή είναι σερβιρισμένή και ετοιμοπαράδοτη μέσα στο φιλήσυχο φιλειρηνικούλικο μυαλό σας από την αστυνομία τα μμεξαπάτησης και όλους αυτούς που μας αγαπάνε τόσο πολύ

"Εξ άλλου η συνταγματική ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλους τους δημόσιους χώρους δεν κάνει διακρίσεις σε ένστολους και μη. Εφόσον κάποιος (είτε ένστολος είτε όχι) δεν έχει προβεί σε έκνομες πράξεις, είναι τουλάχιστον φασιστικό να κατηγορείται για αυτό (επειδή υπάρχει η υπόνοια ότι ίσως το κάνει κάποια στιγμή). Μην τρελλαθούμε εντελώς."


ναι μην τρελλαθούμε εντελώς!!!
αγαπητή μου κυρία νομικέ... εφόσον σας διαφεύγει θα σας ενημερώσω για το άσυλο που υπάρχει μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα

ο νόμος άλλαξε αλλά το άσυλο δεν καταργήθηκε εντελώς αγαπητή μου κυρία δικηγόρε.... οι τυπάκοι με στολή για να μπούνε μέσα στο πανεπιστήμιο πρέπει να ζητήσουν άδεια από τον πρύτανη

το καταλάβαμε ή να κάνουμε και κάτι άλλο;

ναι είμαι πολύ καυστικός και είρωνας αλλά αυτό μου βγαίνει όταν διαβάζω αυθαιρεσίες και μάλιστα από ανθρώπους που λόγω της ιδιότητας τους θα έπρεπε να γνωρίζουν κάτι περισσότερο

osr είπε...

και πάμε στην ουσία

την οποία σας παραθέτω άνευ άλλων σχολίων παρά μόνο ξεμπροστιάζει τον αυθαίρετο προκατειλημμένο τρόπο σκέψης


http://rednotebook.gr/details.php?id=4908#.T0Obef22cIp.twitter
Για την παραβίαση του ασύλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: Απάντηση στον Πάσχο Μανδραβέλη
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που βοηθάτε στη σωτηρία μας, αλλά και πάλι κάνετε το ίδιο λάθος. Δε διασταυρώνετε τα στοιχεία σας. Ποιος σας είπε ότι θέλουμε να σωθούμε –ειδικά από εσάς;

Των Ειρήνης Δαφέρμου και Θωμαϊδας Στασινοπούλου

Κύριε Μανδραβέλη,
Ονομαζόμαστε Ειρήνη Δαφέρμου και Θωμαΐς Στασινοπούλου και είμαστε βιβλιοθηκονόμοι στη βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου. Σας γράφουμε αυτή την επιστολή ως απάντηση στα ασύστολα ψεύδη που γράψατε, όχι για την πολιτική σας τοποθέτηση, αλλά για τα αποδεικτικά στοιχεία που τη στηρίζουν.

Η κοινή λογική λέει ότι για να γράψει και να σχολιάσει μια είδηση ένας δημοσιογράφος και όχι κάποιος δημοσιογραφίσκος που γράφει για κουτσομπολιά, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να διασταυρώσει την είδηση. Όμως, δεν ερωτηθήκαμε ποτέ για το τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 15-2-2012 που είχαμε βάρδια στην εξυπηρέτηση του κοινού. Δεν μπήκατε ποτέ στον κόπο να μας αναζητήσετε και να ρωτήσετε και τη δική μας άποψη για το γεγονός. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα σας πούμε ακριβώς πώς έγιναν τα γεγονότα, γιατί καλή η «αριστερή παραφροσύνη», αλλά ακόμη καλύτερη είναι η «αδιάντροπη και γεμάτη ψευτιές δημοσιογραφία».

Ο ειδικός φρουρός μπήκε στη βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστήμιου, φορώντας τη στολή του κανονικά και όχι μόνο το παντελόνι και τα άρβυλά του. Δεν φορούσε το καπέλο του και δεν οπλοφορούσε. Όμως, και μόνο το μπουφάν του έφτανε, καθώς έγραφε πίσω POLICE και μπροστά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Κατά την είσοδο του στη Βιβλιοθήκη δεν έγινε αντιληπτός από εμάς, καθώς εξυπηρετούσαμε χρήστες. Ακούσαμε, όμως,

osr είπε...

φασαρία και στην προσπάθεια να εξακριβώσουμε τι συμβαίνει ήρθαμε αντιμέτωπες με τον ένστολο ειδικό φρουρό και φοιτητές που τον ακολουθούσαν ρωτώντας έντονα για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί. Δεν απάντησε σε κανένα φοιτητή. Στη δική μας αντίστοιχη ερώτηση, απάντησε ότι ακολούθησε δύο υπόπτους. Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν είχε κληθεί από τον Πρύτανη και λάβαμε αρνητική απάντηση, αφού δεν κατανοούσε καν το λόγο για τον οποίο χρειαζόταν άδεια από τις Πρυτανικές Αρχές. Ο ένστολος μπροστά μας απείλησε με συλλήψεις φοιτητές που του φώναζαν, για την ακρίβεια είπε: «Προσέξτε γιατί θα φέρω τους δικούς μου και θα σας χώσω πολύ βαθιά. Μπορώ να το κάνω». Τον απομακρύναμε από το χώρο της βιβλιοθήκης και παράλληλα ειδοποιήσαμε τον Πρύτανη. Οι απειλές του προς τους φοιτητές συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο του Πανεπιστημίου, όπως επίσης και η προκλητική συμπεριφορά γηπεδικού ύφους και ήθους. Φυσικά, κατά τη γνώμη σας, αυτή είναι η πρέπουσα συμπεριφορά του πιτσιρικά που πήγε να δει τη φίλη του.

Όταν πήγε στο γραφείο του Πρύτανη και ρωτήθηκε αν κλήθηκε από την Πρυτανεία, υποστήριξε ότι είχε φέρει τη φίλη του να δώσει εξετάσεις και ακολούθησε φοιτητές που του φάνηκαν ύποπτοι! Εξακολούθησε, δε, να υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται την άδεια του Πρύτανη, προκειμένου να παρακολουθήσει υπόπτους εντός του Πανεπιστημίου. Άρα δεν ήρθε να δει τη φίλη του στη βιβλιοθήκη, αλλά προφανώς δε σας ενδιαφέρει η αλήθεια.

Οι φοιτητές, το προσωπικό αλλά και η Πρυτανεία επέδειξαν παροιμιώδη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση απέναντι σε ένα όργανο της αστυνομίας που αγνοούσε τους νόμους, τους κανονισμούς αλλά και τους κανόνες συμπεριφοράς.

Αυτή η κατάφωρη διαστρέβλωση των γεγονότων από εσάς, προφανώς έχει βαθύτερα αίτια. Σε μια χώρα που αυτή την περίοδο ταλανίζεται, πρέπει να καταρριφθούν και τα τελευταία προπύργια που διατηρούν έστω και μια στοιχειώδη δημοκρατία, όπως είναι τα πανεπιστήμια. Πρέπει πάση θυσία και με κάθε τρόπο να φοβίσουμε και να πείσουμε την κοινωνία για την κατάργηση του ΑΣΥΛΟΥ, εξαιτίας της «αριστερής παραφροσύνης».

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που βοηθάτε στη σωτηρία μας, αλλά και πάλι κάνετε το ίδιο λάθος. Δε διασταυρώνετε τα στοιχεία σας. Ποιος σας είπε ότι θέλουμε να σωθούμε –ειδικά από εσάς;

Meropi είπε...

-@osr
Τσ, τσ, τσ. Μα τι φοβερά εγκλήματα είναι αυτά που περιγράφεις? Δεν φτάνει που φορούσε τι στολή του, αλλά μπήκε και στη βιβλιοθήκη και επιπλέον, όταν περικυκλώθηκε από τους φοιτητές, προφανώς τα χασε και άρχισε να λέει και ψεμματάκια? Τσ, τσ, τσ. Ανατρίχιασα. Του άξιζε λιθοβολισμός. Λίγα είναι αυτά που έπαθε.

dyosmaraki είπε...

@osr
Στο περιστατικό με τους υπαλληλους της Marfin βρισκόμουν εκεί κοντά και άκουγα ανεγκέφαλους πορωμένους να βρίζουν και να γιουχάρουν τους εργαζόμενους της Marfin ως απεργοσπάστες. Το ποιοί τους έκαψαν δεν θα το μάθουμε ποτέ πιστεύω, όπως ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοί επιτρέπουν την είσοδο και την παραμονή λαθρομεταναστών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οπως δεν θα μάθουμε ποτέ πως ξαναέγινε η Νομική ορμητήριο έκνομων πράξεων στις τελευταίες ταραχές (ποιός έδωσε to κλειδί του Ιδρύματος;). Η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη. Οσο για το πανεπιστημιακό άσυλο, μετά τη χούντα επιβλήθηκε με νόμο για να προστατέψει τη διακίνηση των ιδεών. Η σημερινή κατάχρησή του είναι αυτή που οδηγεί στη σταδιακή κατάργησή του. Οσοι στο όνομα του ασύλου προχωρούν σε ασυδοσίες είναι εκείνοι που ταχύτερα θα φέρουν τη κατάργησή του. Οσο για τις δηλώσεις των βιβλιοθηκονόμων, γιατί θα πρέπει να τις πιστέψουμε; πόσα ψέμματα δεν έχουν λεχθεί από δημοσίους υπαλλήλους για να καλύψουν την απουσία από τη θέση τους τη στιγμή του συμβάντος ;

osr είπε...

Τσ, τσ, τσ. Μα τι φοβερά εγκλήματα είναι αυτά που περιγράφεις? Δεν φτάνει που φορούσε τι στολή του, αλλά μπήκε και στη βιβλιοθήκη και επιπλέον, όταν περικυκλώθηκε από τους φοιτητές, προφανώς τα χασε και άρχισε να λέει και ψεμματάκια? Τσ, τσ, τσ. Ανατρίχιασα. Του άξιζε λιθοβολισμός. Λίγα είναι αυτά που έπαθε.

μερώπη κατανοητή η προσπάθεια υπεκφυγής από την ουσία όπως σου την εξέθεσα έστω και με ειρωνική κσκόπιστη διάθεση

αν δεν είναι υπεκφυγή και πράγματι δεν αντιλαμβάνεσαι τι γίενται τότε ακόμα χειρότερα για σένα γιατί είσαι όντως εκτός πραγματικότητας και εκτός κοινωνίας
φυσικά όλα αυτά μάλλον έχουν να κάνουν με το βόλεμα που σου προσφέρει η τσέπη σου

ντιοςμαράκικλπκλπ

"όπως ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοί επιτρέπουν την είσοδο και την παραμονή λαθρομεταναστών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα"

μάλλον μιλάς για τους 300 της υπατίας ε
αυτό από μόνο του αρκεί για να
σε κατατάξει σε απλά αδαή κακόπιστο άνθρωπο

όσο για το αν οι κοπέλες λένε ψέματα οι οποίες βγήκαν με το όνομα τους να το πούνε γιατί και καλά τάχα πολλοί το κάνουν

ακόμα και αυτό δείχνει την παντελή κακοπιστιά και προκατάληψη που δείχνεις εσύ και οι βολεμένιο όμοιοι σου
δηλαδή πιστέψατε "πληροφορίες" από δημοσιοκάφρους που τα΄χα μετέφερε από τον μπάτσο που μπήκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ δηλαδή χωρίς την άδεια του πρύτανη στο πανεπιστήμιο σύμφωνα με δική τυο παραδοχή ακολουθώντας δύο υπόπτους

https://osr55.wordpress.com/

dyosmaraki είπε...

@osr
Καλύτερα να χαρακτηρίζεται κανείς "κακόπιστος" παρά "αφελής"
Το αν κανείς είναι "βολεμένος" το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Η κακοπιστία έγκειται σε όσους χαρακτηρίζονται από πανετλή άγνοια και παρ΄όλα αυτά με ευκολία χαρακτηρίζουν ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτούς ως "βολeμένους". Δείγμα τυφλής μισαλλοδοξίας και φανατισμού δίχως ίχνος κριτικής σκέψης και ορθολογισμού.
Οσο για τις 2 κοπέλες είναι απορίας άξιον γιατί δεν κατέθεσαν στις αρχές αυτά που με τόση ευκολία έγραψαν στην επιστολή τους....

osr είπε...

"Οσο για τις 2 κοπέλες είναι απορίας άξιον γιατί δεν κατέθεσαν στις αρχές αυτά που με τόση ευκολία έγραψαν στην επιστολή τους...."

και συ πως το ξέρεις ότι δεν κατέθεσαν στις αρχές αυτά που γράφουν;