Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι συνδικαλιστές, ο διαγωνισμός και η φοροδιαφυγή...


Διαβάζω την πιο κάτω είδηση στον ηλεκτρονικό τύπο:

«Ένταση επικράτησε έξω από τη σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οδό Πειραιώς, όταν δεκάδες εφοριακοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο συναδέλφων τους στο κτίριο, έτσι ώστε να ματαιωθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.000 εφοριακών που θα στελεχώσουν το σώμα των φοροελεγκτών και θα ασχοληθούν αποκλειστικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και την είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Οι συνδικαλιστές εφοριακοί είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας για να καταφέρουν περίπου 150 από τους συνολικά 900 υποψήφιους να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό….»
Και μένω για άλλη μια φορά άναυδη. Και αναρωτιέμαι. Αλήθεια, τι είναι αυτό που ενόχλησε τους συνδικαλιστές? Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή η επιλογή υπαλλήλων μέσω διαγωνισμού? Πολύ φοβάμαι και τα δύο.
Δεν είναι καιρός πια να εγκαταλείψουμε όλοι (συνδικαλιστές και μη) τις παλιές μας «καλές» συνήθειες? Δεν είναι καιρός να καταπολεμηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η φοροδιαφυγή, ώστε να μην πληρώνουν τους φόρους πάντα τα ίδια θύματα (μισθωτοί και συνταξιούχοι)? Και, επίσης, δεν είναι καιρός οι επιλογές των υπαλλήλων να γίνονται με διαγωνισμό και όχι με άλλα  κριτήρια (π.χ. τις γνωριμίες ή το ρουσφέτι)?

15 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είπε...

Μα τι λες Μερόπη μου;
Να τους πάρουν το φαϊ από το στόμα των συνδικαλισταράδων και των σημερινών φοροελεγκτών που μια χαρά πάχυναν τη φοροδιαφυγή (όπως δείχνει η εύστοχη γελοιογραφία σου), με τη μέχρι τώρα "ευδόκιμη" υπηρεσία τους;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μάλλον ο διαγωνισμός ενόχλησε, αλλά δε βρήκα πουθενά θέση που να αιτιολογεί τη στάση των εφοριακών...

καλημέρα είπε...

πες τα ρε Μερόπη...

Κι αυτό που γραφει ο δείμος, εχει σημασία, καμία δικαιολογηση...

nickpet είπε...

με την άδειά σου, το αναδημοσιεύω μέσω Facebook...

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δυστυχώς, αυτό που λέμε στη φυσική αδράνεια (= αντίσταση ενός σώματος σε κάθε προσπάθεια μεταβολής της κινητικής του κατάστασης) χαρακτηρίζει πρόσωπα και θεσμούς (π.χ. συνδικαλισμό) σ' αυτόν τον τόπο. Μέχρι πότε;

VAD είπε...

Τι μας λες,να γινει ο διαγωνισμός και να χάσουν οι συνδικαλισταράδες και οι παρατρεχαμενοι τους τη μπουκιά απ'το στόμα;

Odysseas είπε...

Να πούμε εδώ ότι η πρόσληψη των 1000 ελεγκτών αναφέρεται ρητά στο νέο μνημόνιο. Μπορεί κι αυτό να τους ενόχλησε ;-)

Meropi είπε...

-@Μπουμπουλίνα μου,
συμφωνώ μαζί σου. Είναι αυτό που λένε "μη μου τους κύκλους τάραττε"

-@Δείμο μου,
κι εγώ δεν βρήκα καμιά επίσημη ανακοίνωση των συνδικαλιστών για το θέμα. Μια προσπάθεια, έστω, δικαιολόγησης της αντίδρασης τους.

Meropi είπε...

-@Καλημέρα μου,
αυτό έγραψα και πιο πάνω. Δεν βρήκα ούτε εγώ ανακοίνωση τους για το θέμα.

-@nickpet μου,
καλωσόρισες από το ιστολόγιο μου. Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.

Meropi είπε...

-@Α. Παπαγιάννη μου,
κι εγώ δεν καταλαβαίνω αυτή τη αντίδραση σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης, ειδικά στο θέμα της φοροδιαφυγής που είναι ένας λόγος για την κατάρρευση μας.

-@Vad μου,
έλα μου ντε!

Meropi είπε...

-@Οδυσσέα μου,
μπορεί πράγματι, ό,τι λέει το μνημόνιο (καλό ή κακό) να είναι κόκκινο πανί.

santa maura είπε...

Μερόπη καλησπέρα , διάβασα κάπου ότι τό άρθρο 2 τού κωδικα πολιτικής δικονομίας άπαγορεύει κάθε έπέμβαση τών πολιτικών δικαστηρίων στίς ύποθέσεις τής διοικήσεως , καί ότι αύτό σημαίνει ότι πάσα λωποδυσία καί αύθαιρεσία είς βάρος τού πολίτη άποτελεί "διοικητική διαφορά" .
είναι έτσι τά πράγματα ?

Meropi είπε...

-@Γιώργο μου,
Στην Ελλάδα εκτός από τα πολιτικά δικαστήρια, υπάρχουν και τα διοικητικά δικαστήρια. Τα πρώτα δικάζουν τις ιδιωτικές διαφορές, ενώ τα δεύτερα δικάζουν τις διοικητικές διαφορές. Το άρθρο 2 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ορίζει τα εξής: «Τα πολιτικά δικαστήρια απαγορεύεται να επεμβαίνουν σε διοικητικές διαφορές ή υποθέσεις που υπάγονται σε διοικητικά δικαστήρια ή αρχές, όπως επίσης απαγορεύεται τα διοικητικά δικαστήρια ή αρχές να επεμβαίνουν σε διαφορές ή υποθέσεις του ιδιωτικού δικαίου και επιτρέπεται μόνο η εξέταση των ζητημάτων που ανακύπτουν παρεμπιπτόντως». Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, η ανωτέρω διάταξη δεν έχει την έννοια ότι οι διοικητικές διαφορές μένουν αδίκαστες, αλλά ότι γι’ αυτές είναι αποκλειστικά αρμόδια τα διοικητικά δικαστήρια.

santa maura είπε...

ωραία , εύχαριστώ μερόπι

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Είμαστε με το ένα πόδι στην άτακτη χρεοκοπία αλλά μερικές κοινωνικές τάξεις επιμένουν σαν να ζούμε στον παράδεισο, ένα από τα καλά, μάλλον λίγα, του μνημονίου ότι θα τους κοπεί ο βήχας.