Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Νέοι πολιτικοί σχηματισμοί ναι, άλλα παχιά λόγια όχι




Ναι, η χώρα έχει ανάγκη νέων πολιτικών σχηματισμών. Σχηματισμών με οραματιστές, αλλά συγχρόνως έντιμους και ειλικρινείς πολιτικούς με συγκεκριμένο πρόγραμμα, φιλόδοξο μεν, αλλά πραγματοποιήσιμο, που να μην ψαρεύει απλώς ψήφους στα θολά νερά της μεγαλοστομίας και των παχιών λόγων. Από αυτά χορτάσαμε και πάθαμε. Κι όμως, δυστυχώς, τέτοιοι σχηματισμοί (μεγαλοστομίας και παχιών λόγων) ξεφυτρώνουν συνέχεια. Το μόνο πρόγραμμα τους? Μα, η …αντιμνημονιακή πολιτική (έτσι γενικά και αόριστα). Στα πλαίσια αυτής της μεγαλοστομίας και της αοριστολογίας, πλην των λίγο παλαιότερα ιδρυθέντων πολιτικών "αντιμνημονιακών" σχηματισμών («Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» του Γ. Δημαρά, «Ελεύθεροι Πολίτες» του Β. Οικονόμου, "Ε.ΠΑ.Μ." του Δ. Καζάκη κλπ κλπ) ανακοινώθηκε τώρα τελευταία η ίδρυση και δύο νέων πολιτικών σχηματισμών.
  • Την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος. Καλή η τεχνολογία, αλλά χωρίς τη βοήθεια της …Παναγιάς δεν πάει το κόμμα μπροστά. Γι’ αυτό και η ευχή του Καμμένου «η Παναγία να είναι βοηθός» στο νέο κόμμα!!! Έλα Χριστέ και Παναγιά λέω εγώ.
  • Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μετώπου με την ονομασία «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση» ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο ίδιος δε περιέγραψε τους άξονες του μετώπου ως «ελευθερία και ανεξαρτησία» και «αλληλεγγύη και αντίσταση» (καθόλου παχιά λόγια). Αλήθεια, τι απέγινε η «Σπίθα»? Κάηκε?  Ή μάλλον, έσβησε?

Χμμμμμμμμμμμ, θα μου επιτρέψουν οι πιο πάνω συμπαθείς κατά τα άλλα, Ιδρυτές των "αντιμνημονιακών" κομμάτων, να τους πω ότι δεν είναι οι αοριστολογίες και οι μεγαλοστομίες που μας χρειάζονται σήμερα, για να πάμε μπροστά. Καλή η αντίθεση προς τα μνημόνια (κι εγώ μαζί τους), αλλά χρειάζονται και συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις και όχι αοριστολογίες που χαϊδεύουν αυτιά και στοχεύουν απλώς το θυμικό. Άλλωστε με μεγαλόστομα συνθήματα και εξαγγελίες του τύπου "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", "ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά", "Τσοβόλα δώστα όλα" (ΠΑΣΟΚ) και "υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε", "σεμνά και ταπεινά" "επανίδρυση του κράτους" (Ν.Δ.) κλπ κλπ πειστήκαμε να ψηφίσουμε (όσοι ψηφίσαμε) τα κόμματα εξουσίας και φτάσαμε στην υπερχρέωση και στη χρεοκοπία.

12 σχόλια:

santa maura είπε...

αύτά μόνο σέ χώρες σάν τήν Ελλάδα πού βρισκονται σέ μονιμη κρίση γίνονται .

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ναι μεν, αλλά δε θέλουμε και υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού που στο όνομα της πατρίδας και της κρίσης θα μας χρεοκοπούν

gerasimos είπε...

fΤο πιο απίστευτο; Παραιτήθηκε, σήμερα, ο Χ. Παπουτσής. Μόλις το άκουσα σκέφτηκα: 'επιτέλους, ύστερα από όσα έγιναν πριν δυο εβδομάδες που κατακάηκε η Αθήνα με σαφείς ευθύνες της αστυνομίας'. Όμως... άλλος ήταν ο λόγος της παραίτησης όπως ξεκαθάρισε με επιστολή του στον πρωθυπουργό: να επικεντρωθεί στην... προεκλογική του εκστρατεία για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αν είναι δυνατόν! ΠΟΣΟ προκλητικοί (δεν βρίσκω τι άλλο να πω) μπορούν πλέον να γίνουν αυτοί οι άνθρωποι;

Bananistanos είπε...

Ούτε χίλιοι Πηνειοί και Αλφειοί δεν καθαρίζουν αυτή τη χώρα (βλέπε Σταύλους του Αυγεία)

VAD είπε...

Παναγία,βόηθα!Ε,καταλαβαινεις σε ποιο ακροατηριο απευθυνεται ο Καμμένος!
-Σου διέφυγε βεβαιως ο Πανίκας,κι εκεινος απειλησε οτι θα κάνει κόμμα!

Καλή Σαρακοστή...

αθεόφοβος είπε...

Δυστυχώς νέοι σοβαροί πολιτικοί σχηματισμοί δεν πρόκειται να εμφανιστούν αυτή την εποχή που η απαξίωση των πολιτικών αλλά και της πολιτικής, στην συνείδηση των πολιτών είναι μεγάλη.
Γράφεις για αντιμνημονιακή πολιτική.
Ο ίδιος ο όρος σημαίνει μια αντίθεση σε μία θέση όχι όμως μια άλλη νέα θέση.
Όλοι όσοι ανέφερες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία,του σντί αλλά συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις που προφανώς δεν θα είναι αρεστές σε όλους δεν έχουν.
Ποιος σοβαρός λοιπόν άνθρωπος θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική σήμερα όταν θα αντιμετώπιζε ανά πάσα στιγμή το γιούρτωμα αν εξέφραζε μια άποψη μη αρεστή σε δυναμικούς ταλιμπάν;

Σοφία είπε...

Τα κόμματα πουλάνε αυτό που θέλει ο πολίτης. Κοινώς, έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Δυστυχώς.

Marina είπε...

Φοβάμαι τους ανασχηματισμούς, γιατί οι ίδιοι και οι ίδιοι μετατοπίζονται, νέο όμως αίμα δεν βλέπω πουθενά. Αντίθετα ο Μίκης Θεοδωράκης, στην ηλικία που είναι, να κάτσει σπίτι του ώστε όλοι να τον τιμούν όπως του αξίζει, απο το να σέρνεται στα έδρανα και να γίνεται στόχος εμπαιγμών (ότι τάχει χάσει).

Πολιτική άνευ μνημονίου δεν υπάρχει, εδώ που φτάσαμε. Το θέμα είναι τι θέλουν οι συμπολίτες μας
χρεοκοπία με περικοπές(ευρώ), ή χρεοκοπία με πληθωρισμό (δραχμή).

xristin είπε...

Είναι πολύ εύκολο να λες είμαι αντιμνημονιακός και καθάρισα.
Το δύσκολο είναι να βρεις λύσεις στα προβλήματα.
Καλώς σε βρήκα Μερόπη.

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είπε...

Μία από τα ίδια Μερόπη μου.
Αν ο κόσμος της ΝΔ πέσει στην παγίδα του Καμμένου... κάηκε και δεν τον σώζει πλέον καμία Παναγία...
Όσο για το κόμμα του Θεοδωράκη νομίζω ότι η Σπίθα είναι μέσα σ' αυτό... Και τις καλύτερες προθέσεις να έχει ο Μίκης πότε και πώς θα προλάβει να τις υλοποιήσει;
Ας είμαστε ρεαλιστές...
Πάντως προγράμματα περισσότερο ρεαλιστικά και εφικτά βρίσκω στο Λαϊκό Κίνημα το οποίο δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ κόμμα.
Πάντως θα μου άρεσε να γινόταν...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Νέοι πολιτικοί σχηματισμοί από απολιθωμένους πολιτικούς, συγκριτικά ο ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Τσίπρα είναι πρωτοπορία στη πολιτική επιστήμη :P

Meropi είπε...

@@@@φίλοι μου,
με συγχωρείτε που δεν σας απάντησα ένα προς ένα. Είχα πολλή (επαγγελματική) δουλειά αυτές τις μέρες και παραμέλησα το blog μου. Ευχαριστώ που με επισκεφτήκατε. Καλωσορίζω και τη νέα φίλη (@xristin)