Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πώς ο Σ. και η Λ. μεταμορφώθηκαν από Πασόκοι, σε ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής




    Μια πρόσκληση για δείπνο, το περασμένο Σάββατο, χαροποίησε τον άντρα μου κι εμένα. Είχαμε καιρό να τα πούμε με το ζευγάρι των φίλων που μας κάλεσαν, το Σ. και τη Λ. Ξεκινήσαμε για το σπίτι τους, με προσμονή για ένα ωραίο βράδυ με χαλαρή κουβεντούλα, κρασάκι και φαγητό δίπλα στο τζάκι. Στο δρόμο, καθώς πηγαίναμε, αναρωτήθηκα τι άραγε να ψήφισαν στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε (πριν περίπου δύο χρόνια και κάτι), τους αφήσαμε και τους δυο ως ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ο άντρας μου είχε τη γνώμη ότι θα έμειναν πιστοί στο ΠΑΣΟΚ, δεδομένου μάλιστα ότι, επί των ημερών του, η κόρη τους διορίστηκε στο Δημόσιο, χωρίς ΑΣΕΠ ή εξετάσεις. Εγώ αποτόλμησα την πρόβλεψη ότι μάλλον θα μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά ο Σ, ο οποίος είχε πάντοτε μια ροπή προς το λαϊκισμό. Πέσαμε και οι δυο έξω.
    Μετά την πρώτη χαλαρή κουβεντούλα, η κουβέντα έπεσε, ως συνήθως, στην οικονομική κρίση. Η Λ., που είναι έμπορος (διατηρεί ανθοπωλείο), μας είπε ότι οι δουλειές δεν πάνε καθόλου καλά. Με το ζόρι συντηρεί το κατάστημα της και τους δύο υπαλλήλους που έχει. Τους τελευταίους τους κρατά, αφενός μεν γιατί λυπάται να τους απολύσει και αφετέρου για να μπορεί κι αυτή να φεύγει λίγο και να ασχολείται με τα δύο εγγονάκια της, τα οποία ανέλαβε να τα πηγαίνει και να τα παίρνει από το σχολείο. Τα έβαλε με τους μετανάστες που πουλούν φτηνά λουλούδια στα φανάρια, με αποτέλεσμα να της κλέβουν τη δουλειά. Της είπα ότι αυτούς τους μετανάστες με τα λουλούδια, τους εκμεταλλεύονται Έλληνες. Αυτοί τους δίνουν τα λουλούδια να τα πουλούν και τους παίρνουν, μετά, το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων. Ο Σ., με τη σειρά του, παραπονέθηκε για τη μείωση της σύνταξης του. Έπαιρνε, λέει, 2.200€ και τώρα έφτασε να παίρνει 1.150€. Ήταν πολύ θυμωμένος. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ο Σ. άρχισε να τα βάζει κι αυτός με τους ξένους. Τόσο με τους ξένους μετανάστες, όσο και με τους ξένους δανειστές μας. Τους έριχνε όλο το φταίξιμο για την κατάντια μας. Οι ξένοι, συνέχισε, ζήλεψαν την ελληνικότητα μας, τη δυναμικότητα και την εξυπνάδα μας (!). Βάλθηκαν να μας καταστρέψουν, αφενός μεν στέλνοντας μας ορδές λαθρομεταναστών, για να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας (!) και αφετέρου διογκώνοντας ψευδώς το εξωτερικό μας χρέος (!). Εμείς είμαστε αθώες περιστερές, κατά το Σ. Δεν φταίξαμε σε τίποτε. Η λύση για τους μετανάστες είναι, κατ’ αυτόν, να τους φορτώσουμε όλους, μέχρι τον τελευταίο, σε καράβια και να τους στείλουμε πίσω στην Τουρκία, μέσω της οποίας έφτασαν στη χώρα μας. Του αντέτεινα ότι αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί, παρά τις μεταξύ μας συμφωνίες, η Τουρκία δεν τους δέχεται πίσω. Για να μπορέσουμε να τους διώξουμε, λοιπόν, πρέπει πρώτα να μάθουμε τα πραγματικά τους ονόματα, να τους αναγνωρίσει ως υπηκόους της η χώρα προέλευσης τους και ακολούθως να εκδοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να απελαθούν. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη και απαιτεί χρόνο. "Ε, τότε, αν δεν τους δέχεται η Τουρκία, να τους ρίχνουμε στη θάλασσα, εκεί κοντά στα παράλια της και να τους εγκαταλείπουμε", μου απάντησε. Ο άντρας μου κι εγώ κοιταχτήκαμε, μένοντας άναυδοι. "Μα, βρε Σ. μου, αυτά που λες τα λέει η Χρυσή Αυγή", του είπα. "Και τι έχει η Χρυσή Αυγή, μια χαρά κόμμα είναι", μου απάντησε. "Ίσως είναι η λύση στο πρόβλημα μας"!! Η γυναίκα του συμφωνούσε με τις απόψεις του συντρόφου της.
    Φύγαμε απογοητευμένοι. Αν και δεν το ομολόγησαν καθαρά και ξάστερα, καταλάβαμε ότι είχαμε να κάνουμε με δύο ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Όμως, όχι, δεν δέχομαι ότι ο Σ. και η Λ. έγιναν, ξαφνικά, φασίστες. Πιστεύω ότι εξακολουθούν να είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που η οικονομική κρίση τους αποδιοργάνωσε εντελώς και τους έκανε ξενοφοβικούς. Ψηφίζουν δε τους φασίστες, γιατί ελπίζουν ότι αυτοί θα τους απαλλάξουν από αυτούς που φοβούνται. Τους ξένους.

------------------------------------------------

Σημείωση: Το περίεργο είναι ότι ο Σ. είναι Αρβανίτης. Δεν κατάγεται, δηλαδή, απευθείας από τον Περικλή, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Οι πρόγονοι των σημερινών Αρβανιτών έφτασαν από τη νότια Αλβανία στον ελλαδικό χώρο, μετά το 13ο μ.Χ. αιώνα. Σιγά σιγά προσαρμόστηκαν, αφομοιώθηκαν από το γηγενή πληθυσμό και εξελληνίστηκαν πλήρως. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον γιατί τώρα ο Σ. φοβάται τόσο πολύ τους ξένους και μιλά για συνομωσίες κατά της ελληνικότητας μας.

31 σχόλια:

Marina είπε...

Δυστυχώς, Μερόπη μου, πολλοί Ελληνες αποτάσσονται των ευθυνών τους σχετικά με την επιλογή κομμάτων που κακοδιαχειρίστηκαν τα οικονομικά της χώρας για να οδηγηθούμε όλοι, εδώ που είμαστε. Ετσι κατηγορούν όλους τους άλλους, εκτός βεβαίως απο τη ψήφο τους. Η ανωριμότητα αυτή τους κάνει να κατηγορούν τους αδύνατους π.χ. τους μετανάστες που μπήκαν στη χώρα επί της χρυσής εποχής του δικοματισμού και μας έχτισαν την Ολυμπιάδα μας. Τότε ήταν καλοί, που φρόντιζαν τα χωράφια μας, ενώ εμείς οι πλούσιοι αγρότες των τσεπωμένων επιδοτήσεων καθόοοοματσταν.

Δυστυχώς σε έναν πρόσφατο γάμο που πήγαμε με τον άνδρα μου, είδαμε τουλάχιστον 3 ζευγάρια συγγενών να ασπάζονται τις φρικαλέες απόψεις της ΧΑ, όπως τα έγραψες πιο πάνω.

Κατάντια.

Η

thalassamov είπε...

Περιγράφεις μάλλον το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της Χ.Α.
Αυτούς που θα μπορούσαν κάλλιστα να ψηφίσουν και Συριζα φτάνει να τους άγγιζε ο συριζικός λαϊκισμός του σήμερα,ό,τι τους συμφέρει δηλαδή.
Ιδιώτες και όχι πολίτες.
ΤΟ μεγαλύτερο κακό μας,που σε συνδιασμό με τις καταναλωτικές συνήθειες μας,ψηφίζει πάντα το συμφέρον του.
Ο λαϊκισμός δεν έχει πολιτική ορθότητα.Για αυτό δεν μπορεί να είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός...οι δέκτες του είναι που τον ερμηνεύουν όπως θέλουν,όπως τους βολεύει.

Όσο για την αρβανίτικη καταγωγή του Σ,τί σημασία έχει;Σε τί διαφέρει από τους Κύπριους/Κρητικούς που φέρνουν περισσότερο σε άραβες ή μιγάδες αλλά είναι ξενοφοβικοί και ρατσιστές;

pluton είπε...




Δες κατανοώ αυτά που γράφεις για τους νέο - Χρυσαυγίτες.

Δεν συμφωνώ σε δύο πράγματα :

Α. Σχετικά με τους Αρβανίτες, δεν θέλω να σε παραπέμψω σε κάποιο εθνικιστή ή δεξιό συγγραφέα, δες όμως αν θες τι γράφει ο Αριστερός (ή αν θες αριστερίζων) Καργάκος στο βιβλίο του "ΑΛΒΑΝΟΙ, ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ (Ιστορικές Μελέτες)". Το βιβλίο το έχω και εγώ αλλά δεν το βρίσκω αυτή την στιγμή (πιθανά να το έχω στο εξοχικό ή στο πατρικό) πάντως δεν είναι Αρβανίτες αυτό που περιγράφεις.

Β. Σχετικά με την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών (οι οποίοι είναι μια τεράστια πληγή για την Ελλάδα), θα σου συνιστούσα να "φανταστείς" τι θα έκανε μια Ελληνική κυβέρνηση με πραγματική βούληση απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών. πχ μια κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής, πως λες ότι θα απομάκρυνε τους λαθρομετανάστες;

Εγώ πάντως αν ήμουνα "καθ ύλην αρμόδιος" θα έκανα το εξής απλό, θα άνοιγα κέντρα υποδοχής πλησίον στα σύνορα, θα έδινα αυστηρές εντολές στους φύλακες να μη επιτρέπουν έξοδο προς τον ελληνικό χώρο και να προτρέπουν προώθηση τους στους γείτονες, ταυτόχρονα θα σφράγιζα τα σύνορα για εισροή νέων μεταναστών και θα τους αποθάρρυνα.... αν χρειαζόταν θα τους προμήθευα τα μέσα, "άτυπα" για να απομακρυνθούν. Δηλαδή θα έκανα από την ανάποδη ότι κάνουν τώρα οι τούρκοι για να μας τους πασάρουν.

pluton είπε...

Κατάφερα κάπου να βρω στο ίντερνετ το βιβλίο του Καργάκου, σου μεταφέρω ένα απόσπασμα έτσι προς ενημέρωση όσων διάβασαν την μη ιστορική σου προσέγγιση προς το ζήτημα ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ.


Καργάκος @

Το Αρβανίτης παράγεται από το Αρβώνιος ή Αρβωνίτης, που υποδήλωνε τον κάτοικο της
Άρβωνος, όπως τη λέει ο Πολύβιος (2, 11) ή Αρβώνος, όπως τη λέει ο Στέφανος Βυζάντιος. Η
Άρβων ή Αρβών ήταν πόλη της Ιλλυρίας και οι εξ αυτής προερχόμενοι ή κατερχόμενοι προς
την Ελλάδα ονομάσθηκαν σταδιακά Αρβανίτες. Σε κανένα μέρος της Ελλάδος οι
αλβανόφωνοι δεν ονόμασαν ούτε ονομάζουν εαυτούς Αλβανούς. Διότι παρά την
αλβανοφωνία τους, παλαιόθεν είχαν οι πλείστοι συνείδηση ελληνικής καταγωγής. Κι αυτό
για τον απλούστατο λόγο: ήξεραν από την προφορική τους παράδοση πως ήσαν κατά τη
γλώσσα εξαλβανισμένοι Έλληνες, όπως είναι άλλωστε οι πλείστοι Τόσκηδες, οι Αλβανοί
δηλαδή που κατοικούν νοτίως του Γενούσου (Σκούμπη) ποταμού, ο οποίος είναι το φυσικό
όριο του ελληνικού και του ιλλυρικού κόσμου.
......
Για περισσότερα εδώ.


http://nationalpride.files.wordpress.com/2010/05/15883133-sarantos-kargakos-albanoi-arbanites-ellines.pdf

αθεόφοβος είπε...

Οι περισσότεροι Έλληνες είχαν ανέκαθεν την ιδέα πως δεν είναι ρατσιστές και ήσαν καταδικαστικοί για τον ρατσισμό, μιας και εμείς δεν είχαμε μαύρους!
Βέβαια αν τους ρώταγες πως βλέπουν τους Ρομά μπορούσες να καταλάβεις πόσο ρατσιστές ήσαν!
Τώρα στους Ρομά προστέθηκαν και οι μετανάστες οπότε στην ΧΑ βρήκαν τον πολιτικό τους χώρο όλοι όσοι τους αντιμετωπίζουν έτσι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και στα άλλα κόμματα δεν υπάρχουν αρκετοί ομοϊδεάτες τους.
Σχετικά με τους Αρβανίτες έχω γράψει εδώ

pluton είπε...

To μπλογκ σου αθεόφοβος το είχα στα "αγαπημένα" και το παρακολουθούσα όποτε μπορούσα, κάπου σε έχασα.

Για τους ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ απ ότι είδα λέμε περίπου τα ίδια και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν ένα θέμα το αντιμετωπίζεις ιστορικά, εξ άλλου και ο Καργάκος ιστορικά αντιμετωπίζει το ζήτημα.

Για την ξενοφοβία, διαφωνώ. Οι μαύροι και οι μελαψοί δεν με ενόχλησαν ποτέ σαν φυσιογνωμίες, με ενοχλούσε λιγουλάκι η οσμή από τα μπαχάρια που τρώνε αλλά οι ίδιοι είναι συμπαθέστατοι και μπορώ να πω ότι είναι σαν χαρακτήρες είναι καλύτεροι από πολλά ελληνικά καθήκια, τα μαυράκια είναι εξ ίσου συμπαθείς, αθώοι και πονεμένοι, οι κίτρινοι εκπροσωπούν μια κουλτούρα με χαρακτηριστικά υψηλά. Οι Ρόμα είναι κατακριτέοι διότι ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν πολιτισμένοι άνθρωποι παρέμειναν αθεράπευτοι παρασιτικοί και κακομοιραίοι, εξηγούμαι ειδικά για τους Ρόμα:

Σε τσαντίρια έμειναν και οι πρόσφυγες από την Μ Ασία για πολλά χρόνια, αλλά η είσοδος στο τσαντίρι τους στολιζόταν με βασιλικό και η πάστρα ήταν κάτι που δεν κρυβόταν, βασική αρχή τους "φτωχά μπαλωμένα ρούχα αλλά καθαρά".

Οι Ρόμα πήραν από την Φρειδερίκη κυρίως σπίτια για να εγκατασταθούν σαν άνθρωποι, και τα μετέτρεψαν σε χωματερές (κάνε μια βόλτα στην Αγία Βαρβάρα), υπάρχουν οικονομημένοι τσιγγάνοι έμποροι που ζουν σε πολυτελή σπίτια και στην ταράτσα διατηρούν το τσαντίρι τους.

Τέλος πάντων από ένα Πακιστανό και ένα Αλβανό προτιμώ τον Πακιστανό αυτό δείχνει πόσο με ενδιαφέρει το χρώμα .

Γιατί οι Έλληνες έγινα ξενοφοβικοί; ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (όταν εισβάλει ένα ποντίκι στην κυψέλη οι μέλισσες το σκοτώνουν και το βαλσαμώνουν, όσο το ποντίκι είναι έξω και μακριά από το μέλι της κυψέλης η μέλισσα δεν είναι ξενοφοβική).

Ευάγγελος είπε...

Πολλά αλλάζουν εν μέσω κρίσης, Meropi μου κι οι άνθρωποι υφιστάμεθα τις μεγαλύτερες αλλαγές και "μεταλλάξεις".

Διαφορετικά είναι να είσαι σοσιαλιστής, κομμουνιστής κ.ο.κ. εκ του ασφαλούς και διαφορετικά σε συνθήκες πίεσης και κρίσης.

Οι φίλοι σας δεν είναι οι μόνοι, αλλά για να το εξηγήσουμε αυτό θα πρέπει να δούμε και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Αυτές είναι που κατευθύνουν κι επηρεάζουν τις επιλογές.

Αλέξανδρος 74 είπε...

Έφτασα στο blog σας τυχαία και συνήθως σε τέτοιες σκέψεις και άρθρα σαν τα δικά σας δεν απαντάω αλλά επειδή είδα το σχόλιό σας για τους Αρβανίτες, κατάλαβα πως απλώς έχετε άγνοια και δεν γράφετε κακοπροαίρετα. Ας ξεχωρίσουμε λοιπόν τα μέλη της Χ.Α. από τους ψηφοφόρους της Χ.Α. Τα μέλη της Χ.Α. δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το οικονομοκό τους συμφέρον, δεν έτρεξαν ποτέ πίσω από υποψηφίους βουλευτές και υπουργούς για μια θέση στο Δημόσιο, δεν παρακαλέσαν ποτέ κανέναν, επειδή απλά είναι υπερήφανοι Έλληνες. Αυτό είτε το έχεις μέσα σου είτε όχι, αν δεν το νιώθεις, δεν μπορείς να το καλλιεργήσεις. Για τους ψηφοφόρους τώρα: μερίδα αυτών συνειδητοποίησε πως η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την Εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, όχι μέσα από λόγια του αέρα (βλέπε "λεφτά υπάρχουν" ή "κατώτατος μισθός 1400 ευρώ για όλους"). υπάρχει και μια μερίδα που νόμιζε πως μέσω της Χ.Α. θα μπορέσει να ξανακερδίσει αυτά που έχασε λόγω κρίσης ή θα συνεχίσει να βολεύεται σε μια θέση στο Δημόσιο. Σε πληροφορώ λοιπόν πως αυτοί που έχουν πλησιάσει τα κεντρικά γραφεία με αίτημα "εγώ σε ψήφισα, βάλε την κόρη/γιο/ανηψιό σε μια θέση", έχουν φύγει κλωτσιδόν! όχι μα μου και δικαιολογίες...ΚΛΩΤΣΙΔΟΝ! δεν ξέρω που ανήκουν οι φίλοι σου Σ. και Λ. αλλά αν ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δεν βλέπω ειλικρινά τον λόγο να τους κατηγορείς επειδή άλλαξαν επιτέλους μυαλά.

Meropi είπε...

-@Μαρίνα μου,
Κι εγώ απορούσα ποιοι ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι που κατάλαβα ότι είναι άνθρωποι δικοί μας, φίλοι, συγγενείς κλπ. Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι, λόγω της φτώχειας και εξαθλίωσης που αντιμετωπίζουν οι λαθρομετανάστες, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να θέλουμε να τους …πνίξουμε. Έλεος πια.
------------------------------
@Τhalassamov μου,
Ο λόγος που αναφέρω ότι ο Σ. είναι αρβανίτης είναι γιατί υποστήριζε ότι οι ξένοι ζήλεψαν την ελληνικότητα μας και βάλθηκαν να την αλλοιώσουν και να την καταστρέψουν. Μου φάνηκε υπερβολικά εθνικιστικό, αφού οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι όλοι απευθείας απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Ένα μεγάλο μέρος προερχόμαστε από επιμειξίες (όπως και ο Σ. που είναι αρβανίτης).

Meropi είπε...

-@Πλούτων,
Κατ’ αρχάς σε καλωσορίζω στο blog μου. Αν δεν κάνω λάθος δεν έχεις ξανάρθει από τη γειτονιά μου.
Για το θέμα μας τώρα. Λες ότι διαφωνείς με αυτά που γράφω για τους αρβανίτες. Αν κατάλαβα καλά τους θεωρείς εξαλβανισμένους έλληνες. Και αυτό γιατί, κατά τον Καργάκο, η προφορική παράδοση τους το υποστηρίζει? Χμμμμμμμ, θα μου επιτρέψεις να έχω αμφιβολίες. Τέλοσπάντων. Σημασία έχει ότι οι αρβανίτες έχουν, από χρόνια πολλά, εξελληνιστεί πλήρως.
------------------------
@Αθεόφοβε μου,
Το θυμάμαι το σχετικό ποστ σου για τους αρβανίτες. Σου είχα, μάλιστα, αφήσει και σχόλιο.

Meropi είπε...

-@Ευάγγελε μου,
Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση αναδύει πτυχές του καθενός που δεν τις είχαμε αντιληφθεί.
--------------------
@Αλέξανδρε,
Αν κατάλαβα καλά είσαι κι εσύ ένας από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και είσαι περήφανος γι’ αυτό. Δεν σε ξέρω, γι’ αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω την πολιτική σου άποψη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι το ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ενδιαφέρονται για ρουσφέτια, οικονομική αποκατάσταση κλπ δεν αρκεί για να τους κάνει περήφανους. Χρειάζονται κι άλλα για να είναι κανείς περήφανος.

VAD είπε...

To πλήθος των καλοβολεμενων μιας ολοκληρης 30ετίας ειναι αυτοί που μας εφεραν στη σημερινη κατάντια,ειναι αυτοι που γκρινιάζουν περισσότερο κι απ'τους πραγματικά στερημενους,επειδή έχασαν τα μπερεκέτια,ειναι αυτοι που για τις μαλακιες τους πληρωνω σα μαλάκας εδω και τρια σχεδόν χρόνια,και πληρωνω στο βρόντο,ρε γμτ,κι αυτο ειναι το χειρότερο...
Και συγγνωμη για την...ανθηροστομια ,βρε Μερόπη,
μα δεν αντεχω άλλο,εγω να ξεσκιζομαι στις περικοπές κι αυτοι να μου το παιζουν αγανακτισμενοι,δεν καταλαβαινω τιποτα πια,τα ριχνω χυμα,προσφάτως ξεχεσα πατοκορφα αποστρατο στρατηγό αστυνομιας,που παραπονιόταν οτι η συνταξη του πήγε απ'τα 2500€ στα 1500 και δεν μπορεσε το καλοκαιρι να κάνει διακοπές στην Ελβετία,όπως εκανε όλα τα καλοκαιρια!!!Ε,άι σιχτιρ απο κει!

Meropi είπε...

-@Vad μου,
ε, δεν είμαστε καλά! Ελβετία ήθελε ο απόστρατος!

pluton είπε...

Aγαπητή Μερόπη ευχαριστώ για την απάντησή σου, για τους Αρβανίτες, έχουν γραφτεί πάρα πολλά πράγματα, θα πρέπει να έχουμε υπ όψη μας ότι πέρα των γραπτών και ιστορικών ζητημάτων (που υπάρχουν και ο Καργάκος τα αναφέρει), υπάρχει και η προφορική παράδοση του λαού, μεγάλες ομάδες πληθυσμού για μεγάλα διαστήματα είχαν αποκοπεί από την Ελληνική γλώσσα και η σύνδεσή τους ήταν με την θρησκεία και την παράδοση πχ Αρβανίτες, Βλάχοι, πληθυσιακές ομάδες της Μ Ασίας και της Ν Ιταλίας κλπ. Δεν είχαν μόνο αποκοπεί από την γλώσσα αλλά κι από τον γραπτό λόγο.

Τέλος πάντων για το θέμα Αρβανίτες ενημερώσου, και μη σε μπερδεύει η ομοια ήχηση Αλβανός - Αρβανίτης.

Οι Αρβανίτες υπήρξαν πολέμιοι των Αλβανών πχ οι Σουλιώτες πολέμησαν με πάθος τον Τούρκο Αλή Πασά (που παρουσιαζόταν σαν Αλβανός). Απο τα χρόνια της σκλαβιάς ακόμα υπήρξε ρίξη Αλβανών Αρβανιτών οι οποίοι ΠΑΝΤΑ πολέμησαν με τους Έλληνες κατά των Τούρκων - Αλβανών.

Υπάρχουν βέβαια και σημεία συνύπαρξης Ελλήνων και Αλβανών, περίφημη είναι η συμφωνία Αλή Φαρμάκη - κολοκοτρώνη.

http://pluton22.blogspot.gr/2012/02/blog-post.html

Ατρεύς είπε...

Άχ! Μερόπη... Άχ! Μερόπη...

Κάτσε σκέψου και πες μας μετά πόση διαφορά έχει η ασυναρτησία και τα φοβικά σύνδρομα(*) των "εγέρθητων" με τα εξής:

1. «Η Ενισχυμένη (ΔΥΣ)αναλογική θα δώσει την ισχυρή κυβερνήση που έχει ανάγκη ο τόπος»
{Κ.Κ. 19-9-1974}
2. «Έξω πάμε καλά... μέσα όχι»
παρά την ...ισχυρότατη κυβέρνηση του ίδιου...
3. «Σύνταγμα που αποτελεί στην πράξη προέκταση και επιφανειακή μόνον αλλοίωση του Συντάγματος του Παπαδόπουλου»
{Α.Γ.Π. 23-12-1974}
4. Αποπομπή Σημίτη για την αφίσσα με το "Ευρώπη των εργαζόμενων" {τo 1977 ;;;}
5. Περισσότερη αυταρχικοποίηση (τι βαρβαρισμός κι αυτός...) του Συντάγματος το 1985
6. «Τσοβόλα δώστα όλα»...
7. ...Διακυβέρνηση εκ του Ωνασείου.
8. «Αυτή είναι η Ελλάδα» {Σημίτης ~ 1999}
9.
10. .......συμπληρώσατε κατά βούλησιν.....

Μετά συζητάμε για την ευθύνη των (παγιδευμένων με φαύλα εκλογικά συστήματα, χαμένη ψήφο και πελατειακό κράτος) ελλήνων πολιτών.

- - - - - - -
(*) ο φόβος είναι στη ρίζα κάθε φασιστικής εκδοχής... που μιά της δόση (μικρή και ελεγχόμενη κάποιοι, μεγάλη και ανεξέλεγκτη κάποιοι άλλοι...) έχουμε όλοι μέσα μας.

Unknown είπε...

Πασοκα πασοκα http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9blzy9JY04I κάπως έτσι οι Πασοκοι έγιναν φασίστες μάλλον από καλύφτηκαν για το τι ήσασταν πάντα. Όπως και συ μικροαστάρα. Το ότι πας για φαγητό με τους φασίστες τα λέει όλα. Να θυμάσαι εγώ πονώ πιο πολύ για τη Κερύνεια από σένα. Να θυμάσαι ότι το δράμα δεν τελείωσε.
Φλωρίνης Πιπεργιάς

Σοφία είπε...

Η απάντηση είναι απλή. Μερικοί άνθρωποι, ενώ φαίνονται για έξυπνοι, στην πραγματικότητα είναι χαζοί. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται η ΧΑ και μαζεύει ψηφοφόρους ακόμα και σε μερίδες του πληθυσμού που στην ουσία απειλεί.

Meropi είπε...

Αχ @Ατρέα, Ατρέα,
θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ότι η Χ.Α. είναι χειρότερη απ' όλα αυτά που αναφέρεις

Meropi είπε...

Ναι@Σοφία μου,
έτσι είναι όπως τα λες.
Σου εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Meropi είπε...

@Πιπεριά,
ναι να είσαι σίγουρος/η ότι τώρα σε πίστεψα! Ότι εσύ νοιάζεσαι για την Κερύνεια περισσότερο. Ωραίο το αστείο σου.

Unknown είπε...

Μακάρι να ήταν αστείο...

Να θυμάσαι...

Φ.Π.

pluton είπε...

Εύχομαι σ όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, κα Meropi ευχομαι προσωπική προκοπή και καλή συνέχεια με το μπλογκ σας.

Meropi είπε...

-@ pluton μου,
εύχομαι και σε σένα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Οι άνθρωποι που ανέφερες ψηφίζουν τους νεοναζί επειδή είναι τσαντισμένοι με το πελατειακό καθεστώς που μας χρεοκόπησε και οι νεοναζί δηλώνουν αντισυστημικοί...

Υ.Γ. Λίγο ρατιστικό: πολλοί Αρβανίτες είναι εθνικιστές :(

Οιωνoσκόπoς είπε...

Παίρνοντας το μέρος του ..."συν-παρατηρητικού" Ατρέα και ...αμπάριζα από τον προπληκτρολογήσαντα ΙωάννηΚ, έχω να σημειώσω Μερόπη ότι σίγουρα είναι χειρότεροι οι "εγέρθητοι" από όσους αναφέρει ο Ατρέας.

Και πώς να μην είναι αφού είναι γεννημα-θρέμμα των «ισχυρών» κυβερνήσεων... δηλαδή των ισχυρώς ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ κυβερνήσεων, που επιβιώνουν λόγω του ανεξέλεγκτου, λόγω της "χαμένης ψήφου", λόγω της Ενισχυμένης ΔΥΣαναλογικής...

τσότσος είπε...

Μερόπη, έγιναν ελληναράδες, το νέο φρούτο περηφάνειας ενός λαού που πιστεύει ότι είναι ο εκλεκτός του λαού και υποτιμά όλους τους άλλους (και αν δεν τους υποτιμά, όπως ΄π.χ. τους Γερμανούς, τους βρίζει θεωρώντας τους υπεύθυνους για τα δεινά μας...).
Έχει τάση ο νεοέλληνας στη βία, το βλέπεις στις κουβέντες του : "θα σε σκίσω, θα σε ..., να μπουν τα τανκς" κλπ.
Μην εκπλήσσεσαι λοιπόν...

Καλημέρα!

ImmortalJunkie είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

θα έμειναν πιστοί στο ΠΑΣΟΚ, δεδομένου μάλιστα ότι, επί των ημερών του, η κόρη τους διορίστηκε στο Δημόσιο, χωρίς ΑΣΕΠ ή εξετάσεις. Εγώ αποτόλμησα την πρόβλεψη ότι μάλλον θα μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά ο Σ, ο οποίος είχε πάντοτε μια ροπή προς το λαϊκισμό !!!

Ti πιο λαϊκιστικό από αυτό που μόνη περιγράφεις? Τι πιο χυδαίο από αυτή τη συμπεριφορά εξαγοράς των ψήφων?

Sorry αλλά είσαι φανατικά τυφλωμένη, και ψάχνεις δήθεν αθώα άλλοθι γράφοντας για κοινωνικά φαινόμενα.

Δίχως κανένα σθένος, χωρίς βλέμμα στον ορίζοντα, είσαι η χαρά της τρόικας και του Σόιμπλε. Μόνη παρηγοριά φαίνεται να παίρνεις από τη γεύση των ονομάτων; Παπανδρέου Πάγκαλος Βενιζέλος Παπακωνσταντίνου.
Να τους χαίρεσαι.

Meropi είπε...

Αγαπητέ @Θάνο Μάκη,
Πριν σου απαντήσω, θέλω να παρατηρήσω κάτι. Ένα όμοιο σχόλιο μου άφησε πριν αρκετές μέρες κάποιος άλλος ή άλλη (εσύ κι εγώ ξέρουμε ποιος/α). Στη συνέχεια το διέγραψε, για να επανέλθεις εσύ με νέο όνομα. Τέλος πάντων.
Αν διαβάσεις καλά το ποστ, αυτή τη γνώμη, ότι δηλαδή οι Σ. και Λ. θα έμειναν πιστοί στο ΠΑΣΟΚ κλπ δεν την εξέφρασα εγώ. Και σε κάθε περίπτωση από την όλη ανάρτηση είναι φανερό ότι αυτή τη νοοτροπία την αποδοκιμάζω πλήρως. Συμφωνώ ότι είναι χυδαίο τόσο για το κόμμα, όσο και για τον ψηφοφόρο (περισσότερο για το κόμμα) να εξαγοράζει ψήφους με διορισμούς και ρουσφέτια. Απορώ δε από πού συνήγαγες ότι εγώ επικροτώ τέτοιες νοοτροπίες. Σου επιστρέφω λοιπόν τους εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς που απευθύνεις σε μένα.
Υ.Γ. Τα ονόματα που αναφέρεις στο τέλος δεν μου λένε απολύτως ΤΙΠΟΤΕ.

Unknown είπε...

Απαντώ μόνο επειδή εμπλέκεται τρίτο άτομο-όνομα, το οποίο γνωρίζω κι εγώ καλύτερα, κι εσύ εξ αντανακλάσεως.
Από παραδρομή ήταν ανοιχτός ο άλλος λογαριασμός google, οπότε και σβήστηκε για να γράψω το σχόλιό μου ο ίδιος.
Ό,τι είχα να πω είναι γραμμένο και δεν τα επαναλαμβάνω, ούτε και επανέρχομαι.

Είναι φανερό πως δεν θα καθόμασταν οι δυο μας μεταξύ άλλων στην ίδια παρέα, όμως δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων στην ιδιαίτερη πατρίδα σου την Κύπρο σιωπώ, κι ακόμα αποδέχομαι την επιστροφή που μου απέστειλες.

Το συμπέρασμα συνάγεται εκ του ότι θα εξακολουθούσες να τους θεωρούσες φίλους προς επίσκεψη αν παρέμεναν στο πασόκ. Αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει πλέόν. Ο πόλεμος έχει γενικευθεί και ας δώσει ο καθένας τη μάχη του.

Εύχομαι κάποτε ο εληνισμός να βρει κάποιο ελάχιστο ποσοστό ομόνοιας, έναν μικρό κοινό τόπο, να ξεκινήσει από εκεί την ανάστασή του.

Meropi είπε...

-@Θάνο Μάκη,
αυτό που γράφεις ότι "θα εξακολουθούσες να τους θεωρούσες φίλους προς επίσκεψη αν παρέμεναν στο πασόκ" σε διαβεβαιώ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το νόημα του ποστ μου και των πρθέσεων μου. Τους Σ. και Λ. τους θεωρούμε φίλους ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν, ακόμα και τώρα που υποψιαζόμαστε ότι ψήφισαν Χρυσή Αυγή (δεν είμαστε βέβαιοι). Και τούτο γιατί, όπως λέω και στο τέλος του ποστ, δεν πιστεύω ότι έγιναν ξαφνικά φασίστες. Απλώς λίγο ξενοφοβικοί είναι.
Υ.Γ. Αν νομίζεις ότι εγώ είμαι Πασόκα, είσαι εκτός πραγματικότητας.