Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς θα βγάλουμε για πάντα από τη ζωή μας το κόμμα της Χρυσής Αυγής; Απλούστατα, μη ψηφίζοντας το



   Τις τελευταίες δύο ημέρες, μετά την απεχθή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ακούστηκαν ουκ ολίγες προτάσεις για τον εξοστρακισμό από τη ζωή μας της φασιστικής «Χρυσής Αυγής». Να τεθεί το κόμμα αυτό εκτός νόμου, να αλλάξει η νομοθεσία περί εγκληματικής οργάνωσης κλπ κλπ. Την πιο ορθή απάντηση έδωσε, κατά τη γνώμη μου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, πολύ απλά είπε "ο μόνος τρόπος να φύγει αυτό το μίασμα από τη ζωή μας, είναι να μην τους ψηφίσουμε".
   Συμφωνώ πλήρως με την άποψη του Μπουτάρη. Δεν θα αναλωθώ σε νομικές αναλύσεις αν, παρά το ότι το Σύνταγμα στο άρθρο 29 δεν προβλέπει τέτοια δυνατότητα, μπορεί το κόμμα αυτό να τεθεί εκτός νόμου. Είναι ανώφελη αυτή η λύση, γιατί και αν ακόμη το εν λόγω κόμμα τεθεί εκτός νόμου, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ιδρυθεί νέο ακροδεξιό κόμμα με άλλο όνομα (π.χ. "Αργυρή Ανατολή" ή "Διαμαντένιο Χάραμα" ή "Χρυσή Ελλάδα" κλπ) και να λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές λαμβάνοντας ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Μη ξεχνάμε ότι το πολιτικό ισλαμικό «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδρύθηκε το 2002 μετά τη διάλυση και απαγόρευση των προηγούμενων ισλαμικών κομμάτων «Ρεφάχ» και «Φαζιλέτ» (Κόμμα της Αρετής). Το «Ρεφάχ» διαλύθηκε το 1998, μετά από πίεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) της Τουρκίας και αντικαταστάθηκε από το κόμμα «Φαζιλέτ», το οποίο απαγορεύθηκε το έτος 2001, για να ιδρυθεί στη συνέχεια το κόμμα του Ερντογάν. Όχι ότι συγκρίνω το φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής με το τουρκικό «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)». Απλά θέλω να καταδείξω πώς η απαγόρευση της λειτουργίας ενός κόμματος δεν σταματά την ίδρυση νέου παρόμοιου κόμματος. Και, ενόσω υπάρχουν ψηφοφόροι πρόθυμοι να το ψηφίσουν, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Δυστυχώς. 
   
   Υ.Γ. Με τα πιο πάνω δεν εννοώ ότι μέχρι να πειστούν οι ψηφοφόροι να μη δίνουν την ψήφο τους στο μόρφωμα αυτό που λέγεται "Χρυσή Αυγή", η Πολιτεία πρέπει να μείνει αδιάφορη και αδρανής. Αντίθετα, ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά έναντι των παρανομούντων και εγκληματιών. Και, κατά τη γνώμη μου, η υπάρχουσα νομοθεσία επαρκεί για την αντιμετώπιση τους. Φτάνει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη να κινείται γρήγορα και αποφασιστικά, εφαρμόζοντας τη νομιμότητα. 



  

10 σχόλια:

Λεμέσια είπε...

Μακάρι να μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα μέσω της νομοθεσίας, Μερόπη μου...

Παγώνω με τη σκέψη ότι βρίσκονται ήδη στη βουλή και προετοιμάζονται για το ρόλο του ΜΕΘεπόμενου πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι διακηρύσσουν.

Αν δεν ταρακουνηθούν οι ψηφοφόροι από αυτή τη δολοφονία, αναρωτιέμαι τι άλλο χρειάζεται για να πειστούν ότι μόνο σε αιματηρά αδιέξοδα οδηγούν τέτοιες οργανώσεις.

apachezone είπε...

η δικαιοσύνη είναι παντελώς ακατάλληλη κατά τη γνώμη μου να λύσει σοβαρά προβλήματα, πλήν ελαχίστων δυστυχώς εξαιρέσεων..πολλές φορές δε, πιστεύω ότι τέτοια γεγονότα κινητοποιούν τη δικαιοσύνη να ενεργήσει ακόμη χειρότερα. δεν υπάρχει καμία ευασθησία κ ενσυναίσθηση. συμφωνώ ότι πρέπει ο πολίτης να επιλέξει τι θα ψηφίσει..αλλά πρέπει ως μιάσματα να αντιμετωπίσει και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ..και το ΣΥΡΙΖΑ..Άποψή μου....

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπουτάρης είναι απόλυτα σωστός.

Meropi είπε...

-@Λεμέσια μου,
οι ψηφοφόροι της ΧΑ, δυστυχώς, δεν λειτουργούν με τη λογική του μέσου ανθρώπου και δεν ξέρω κατά πόσο θα ταρακουνηθούν από τη στυγνή δολοφονία

Meropi είπε...

Αγαπητέ @ioanni apache,
δεν συμμερίζομαι την άποψη σου ότι τα κόμματα που αναφέρεις πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μιάσματα, γιατί δεν θέλω να πέσω στην παγίδα να εξισώσω τη ΧΑ με τους υπόλοιπους.

Meropi είπε...

-@Στροβολιώτη μου,
κι εγώ αυτή την άποψη έχω. Όταν σταματήσουν οι ψηφοφόροι να δίνουν την ψήφο τους στη ΧΑ, θα λυθεί και το πρόβλημα
Υ.Γ. Την τελευταία φορά που επισκέφθηκα την Κύπρο διαπίστωσα με τρόμο ότι η ΕΛΑΜ ακολουθεί τα ίχνη της ΧΑ.

apachezone είπε...

ούτε εγώ, αγαπημένη Μερόπη μου, θέλω να εξισώσω την Χρ. Αυγή με τους υπόλοιπους, αλλά δεν θέλω και να νομιμοποιήσω αυτούς τους υπόλοιπους να φαίνονται ότι τάχα έχουν ευαισθησίες στα ανθρώπινα δικαιώματα...πλέον έχω μία απόλυτη άρνηση σε οποιοδήποτε κόμμα...δεν με εκφράζει τίποτε και όσο περνάει ο καιρός δεν βλέπω επίσης καμία πρόοδο στη σκέψη μου,αλλά ούτε κ στην πραγματικότητα που βιώνω...έχω σιχαθεί τα κόμματα, την πολιτική, τη διοίκηση, τη Δικαιοσύνη...έχω απογοητευτεί.......και εξαιτίας αυτής της απογοήτευσης έρχεται αυτό το τερατούργημα της Χρ. Αυγής σε κάποιους να να επηρεάσει τη συνείδησή τους...υπέρ της...Εγώ φυσικά εκ γεννετής αριστερός άνθρωπος απλώς μισώ περισσότερο τους αριστερούς, ωσάν τους καλούς, που ξέρουν και σιωπούν...Ας αφυπνιστούμε!!! όσο είναι καιρός, και ο καθένας από την θέση του, που υπηρετεί, χωρίς συμβιβασμούς, και προπαντώς χωρίς φόβο!!!

αθεόφοβος είπε...

Ελπίζω το νεκρό παιδί να ξυπνήσει όσους ψηφίζουν ΧΑ απλά από αντίδραση να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για μια ακόμα συμμορία.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν ξέρω το σχολιό μου είναι ακόμα επίκαιρο μιας και οι δικαστικές αρχές κινήθηκαν νομικά ενάντια τους* ο καλύτερος τρόπος για να "εξαφανιστεί" ένα κόμμα είναι να μην το ψηφίζουν οι πολίτες, προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους που μπορεί κάποιος να ψηφίσει ένα νεοναζιστικό κόμμα, προφανώς και πολλοί Έλληνες είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση λόγο της κρίσης αλλά είναι η λύση ένα κόμμα που η μόνο θέση του είναι η βία και το μίσος;

* O Μπουτάρης για άλλη μία φορά είναι σωστός.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δυστυχώς πολλούς μήνες μετά αυτό το κόμμα ζει και βασιλεύει..

Ακόμα χειρότερα μας δουλεύουν μιας και στην γειτονιά μου τα μέλη της φορούσαν μπλούζες που έγραφάν: είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της είναι η παιδεία, δηλαδή να καταλάβουν οι ψηφοφόροι της τι κόμμα ψηφίζουν.