Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Πρωτοχρονιά του 1977


Ξημέρωσε Πρωτοχρονιά! Και το μυαλό μου τρέχει σε μια άλλη Πρωτοχρονιά. Αυτήν του 1977! Τότε που ντυμένη νυφούλα (ωχ μελοδραματικό μου ακούγεται αυτό!) παντρευόμουν τον έρωτα των φοιτητικών μου χρόνων! Αυτόν που γνώρισα σε χαλεπούς, αλλά συγχρόνως ωραίους καιρούς. Μαζί στα καλά και τα κακά της περιόδου εκείνης. Μαζί στα φοιτητικά πάρτυ, στους περιπάτους, στα σινεμά, αλλά και στις διαδηλώσεις….Στα γεγονότα της Νομικής…Τότε που έτρεχα να γλιτώσω από τους αστυνομικούς και έχασα το ένα μου παπούτσι…..Κι εσύ σύντροφε μου καλέ, έτρεχες από πίσω μου, αν και πιο γρήγορος από μένα, για να με προστατεύεις. Στα γεγονότα του Πολυτεχνείου Τότε που έφυγα κι εσύ έμεινες μέσα, ήσουν εκεί όταν μπήκαν τα τανκς…Πώς γλίτωσες, η καρδούλα σου το ξέρει!

Πώς πέρασαν κιόλας 31 χρόνια! Τότε ήμουν δεν ήμουν 25 χρόνων, ενώ σήμερα περπατάω αισίως προς τα 56!! Κι εσύ σύντροφε της ζωής μου (πολύς μελοδραματισμός μου βγαίνει σήμερα) παλικάρι 27 χρόνων ήσουν τότε (πω, πω τόσο πάει ο γιος μας τώρα και νομίζω ότι είναι ανώριμος για γάμο)…Μη νομίζετε ότι αυτά τα 31 χρόνια κύλησαν όλα μέσα στην καλή χαρά και το ρομαντισμό। Όχι, είχαμε την καλή μας χαρά, αλλά και τη λύπη μας, είχαμε τα καλά μας, αλλά και τα άσχημα μας, τα πάνω μας, αλλά και τα κάτω μας, τις αγάπες μας, αλλά και τους καυγάδες μας… Ήρθαν και φορές που κοντέψαμε να το διαλύσουμε. Αλλά επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις। Και νομίζω δεν το μετάνιωσε κανείς μας.

Τα πρώτα χρόνια μπορώ να πω ότι οι συγκρούσεις ήταν πιο συχνές. Άνθρωποι με ισχυρές προσωπικότητες και οι δυο, ερχόταν ώρα που δυσκολευόμασταν να υπερνικήσουμε το εγώ μας. Με τα χρόνια και την ωριμότητα που κερδίζαμε σιγά σιγά, οι συγκρούσεις λιγόστεψαν, η σχέση μας γλύκανε και ωρίμασε. Ρούχα που πλύθηκαν και πλένονται ακόμα μαζί είμαστε. Και ναι μεν διατήρησε το καθένα το χρώμα του (δεν γίναμε ροζ, όπως στο τραγούδι), αλλά με τον καιρό μάθαμε να συμβιώνουμε και να αγαπάμε και το χρώμα του άλλου. Ήρθαν και τα παιδιά… Δύο, ζωή να έχουν…. Η μητρότητα με έκανε πιο υποχωρητική και υπομονετική. Επιστράτευα όλο και πιο πολύ το χιούμορ για να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες. Τώρα πια σταματάω τους ολοένα και πιο αραιούς, αλλά αναπόφευκτους (για ανθρώπους που συζούν, πιστέψτε με είναι αναπόφευκτοι) καυγάδες με χιουμοριστικό, όσο το δυνατόν, τρόπο. Να πχ πριν λίγο καιρό ενώ καυγαδίζαμε του καλού καιρού και μου είπε πόσο μετάνιωσε που με παντρεύτηκε (!), του είπα «κι εγώ μετάνιωσα, αλλά σαν δυο μετανιωμένοι που είμαστε, δεν πάμε για κανένα καφέ;;». Γελάσαμε και πήγαμε για καφέ.

Πώς γιορτάσαμε σήμερα την επέτειο μας;;; Πολύ απλά. Πήγαμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα, το Σούνιο, την αγαπημένη μας τοποθεσία. Στο αυτοκίνητο τραγουδούσαμε. Τραγούδια της εποχής μας. Μέχρι και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» τραγουδήσαμε. Ένα τραγούδι που πάντα είναι επίκαιρο. Όλο και κάποια ξαστεριά περιμένουμε…..

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

31 σχόλια:

rain είπε...

Όμορφη σχέση, όμορφη ζωή και όταν ξέρεις να τη ζήσεις όπως εσύ όλα είναι καλά.Να τα κατοστήσετε, να ευτυχείτε και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

gerasimos είπε...

Σαν καλά να τα περνάτε εσείς... εύχομαι και στην τεσσαρακοστή και την πεντηκοστή επέτειο και όσες επόμενες να οδηγάτε στο Σούνιο τραγουδώντας. Η ζωή άλλωστε ένα τραγούδι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Meropi οι ωραίοι γάμοι γίνονται από ωραίους ανθρώπους. Να είσαστε μαζί με τα πάνω και τα κάτω σας, με υγεία για να καμαρώσετε τα παιδιά σας, με χιούμορ για τις κακοτοπιές.

νατασσΆκι είπε...

Καλή Χρονιά!
(δεν ξέρω πως μου ξέφυγες εχθές!)
Και να ζήσετε, να είσαστε ευτυχισμένοι!
το χιούμορ είναι το καλύτερο "όπλο" για τις δύσκολες ώρες, έτσι κι αλλιώς!
Και να κάνετε πάντα τις βόλτες σας - και να τραγουδάτε πάντα την (και δική μας αγαπημένη) Ξαστεριά - που θα πάει, θα 'ρθει!

Πολλές πολλές ευχές - και τα φιλιά μου :)

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Αχ,Μερόπη μου,διπλή Πρωτοχρονιά για σένα!!!Αν και η μία η προσωπική,αυτή μετράει περισσότερο :)
Εγώ θα σου ευχηθώ,εκτός από Καλή Χρονιά,με υγεία και αγάπη,να σε με τον άνθρωπό σου πάντα μαζί,έτσι όπως είστε τώρα,αγαπημένοι και ενωμένοι στα καλά και στα άσχημα τούτης της ζωής!
Να 'στε καλά και να περνάτε καλύτερα...

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Καλή χρονιά, Μερόπη!

TzinaVarotsi είπε...

Aυτές οι σχέσεις είναι που αξίζουν...που κυλούν, ωριμάζουν κι αντέχουν. Με τα πάνω τους και τα κάτω τους.
Να είστε πάντα έτσι και νά'στε γεροί και γεμάτοι χιούμορ!
Φιλιά πολλά :))

Meropi είπε...

Καλημέρα σας. Άντε, φάγαμε και μια μέρα από το 2008!
--@ Βροχούλα μου σου εύχομαι να έχεις κι εσύ μια όμορφη (όσο το δυνατό) σχέση με το σύντροφο σου.

--@ Γεράσιμε μου καλέ, αντεύχομαι κι εσύ να ζήσεις πολλές επετείους με τη σύντροφο σου και να έχετε υπομονή να αντέχετε ο ένας τον άλλον και να ...τραγουδάτε! Να πω την αλήθεια, όχι να το παινευτώ η μετριόφρων, ε, καλή φωνούλα έχω εγώ . Ο σύντροφος μου παράφωνος. Χα χα χα!

--@ Dora μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Για τους ωραίους γάμους χρειάζεται και υπομονή.. Η συμβίωση θέλει καθημερινό αγώνα..

--@ Νατασσάκι μου καλό, οπλίσου με χιούμορ και υπομονή και έχεις καλές πιθανότητες να πάει καλά ο γάμος σου ή η σχέση σου.

--@ Ψυχούλα μου, και να θελα να ξεχάσω την επέτειο του γάμου μου, δεν μπορώ λόγω της ημέρας...Μια καλή σχέση εύχομαι και σε σένα.

--@ Καλή χρονιά και σε σένα Synas μου.

Takiz είπε...

Όμορφες στιγμές, για όμορφους ανθρώπους.

Καλή χρόνια Μερόπη.

Meropi είπε...

--@ Νιόβη μου καλημέρα, με συγχωρείς σε ξέχασα πριν. Όπως τα λες, η σχέση είναι πότε πάνω, πότε κάτω, σημασία έχει να είναι πιο πολύ πάνω, παρά κάτω... Θα τα ξέρεις κι εσύ άλλωστε..

--@ Τάκη μου Καλή χρονιά και σε σένα. Τι έγινε σου φτιάξαν το ίντερνετ;;;

Roadartist είπε...

Καλησπέρα Μερόπη!!! Πόσο λατρεύω να διαβάζω τέτοιες ιστορίες.. αγάπης! Φυσικό είναι να υπήρχαν δυσκολίες, δεν γίνεται να υπάρχει πάντα ο ρομαντισμός. Να είστε πάντα μαζί και αγαπημένοι!! Όσο για τη βόλτα ως το Σούνιο είναι απο τις πιο αγαπημένες μου!! Εύχομαι να είστε πάντα καλά και αγαπημένοι! Τα φιλιά μου!! :)

Takiz είπε...

Το έφτιαξαν Μερόπη μου !!!
Το έφτιαξαν !!!
Καλή σου ημέρα.

aggelos-x-aggelos είπε...

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!

Και εγώ τις διαδηλώσεις είχα σήμερα στο μυαλό μου. Εσύ βέβαια όχι ακριβώς...

koulpa είπε...

Το χιούμορ.. μοναδικό λιπαντικό για τις τριβές του βίου..
Καλή χρονιά και να τα χιλιάσετε:):)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΝΑ ΖΗΣΕΤΕΕΕΕ!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

marianaonice είπε...

Φίλη μου καλή, τριάντα χρόνια φίλες και ποτέ δεν μου είπες ότι παντρέφτηκες πρωτοχρονιά!! Να ζήσετε καλή μου με το σύντροφό σου, να τα χιλιάσετε και να καμαρώσετε ευτυχισμένα τα παιδιά σας!! Η στωϊκότητά σου, το χιούμορ σου αλλά και η μοναδική σου ικανότητα να κεντράρεις πάντα στην ουσία έχτισαν αυτή την όμορφη σχέση σου και στέριωσαν την οικογένειά σου! Να τους χαίρεσαι όλους!!
Σου έκανα ένα σχόλιο και στην προηγούμενη σου επιτυχημένη ανάρτηση, που εξαιτίας αυτού του απαρχαιομένου p.c. δεν είδα εγκαίρως.

Βάσσια είπε...

Μερόπη, σας εύχομαι ακόμα 30 και χρόνια, με την ίδια πίστη και αγάπη.
Νιώθω πολύ αισιόδοξη όταν ανακαλύπτω ζευγάρια που μέχρι σήμερα, διατήρησαν - όχι εύκολα είμαι σίγουρη- το μοίρασμα της ζωής τους.
Να απολαμβάνεις την οικογένειά σου.
:-)

patsiouri είπε...

Τί όμορφο!!!!!!!! Σας εύχομαι άλλα 50 χρόνια μαζί!!!!
Καλή χρονιά!!!

Meropi είπε...

Αγαπημένοι μου διαδικτυακοί φίλοι,
--@ Roadartist μου μικρούλα σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αυτές οι ιστορίες είναι κτισμένες μέσα από καθημερινό αγώνα και υπομονή. Δυστυχώς όλο και πιο λίγα ζευγάρια είναι διατεθειμένα να αγωνιστούν...

--@ Aggelos σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη σου. Ήρθα κι εγώ από τη γειτονιά σου και είδα για ποιές διαδηλώσεις μιλάς.

--@ Koulpa μου αν δεν είχα χιούμορ, δεν θα είχα αντεπεξέλθει..

--@ Vassia μου σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου...

--@ Patsiouri μου και για τις δικές σου ευχές ευχαριστώ. Να σαι καλά.

--@ Μαριάνα μου εσύ με ξέρεις μέσα από μια διαδρομή 30 χρόνων. Όταν με γνώρισες ήμουν ήδη ενάμισυ χρόνο περίπου παντρεμένη...Για φαντάσου...

ΩΣΗΕ είπε...

Περνάει ρε γαμώτο, περνάει γρήγορα.

Καλησπέρα Μερόπη μου. Όταν ήμουν
16, πριν δυο δεκαετίες, διάβασα τον ονειροπόλο του Καρυωτάκη. Έκτοτε μου εντυπώθηκε στο μυαλό η ιδέα του χρόνου (εξ ού και το όνομα του μπλογκ).

Περνάει, κι αφήνει πίσω του...
αλλά άσε μη μελαγχολήσουμε πάλι.

Χαίρομαι που τα καταφέρατε τόοοοοοοσα χρόνια. Να τα εκατοστήσετε, πάντα πιτσουνάκια να είστε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε κι εμείς. Πάντως είμαστε στη
15ετία... και είναι ΚΡΙΣΙΜΗ!!

Σε χαιρετώ Μερόπη μου. Φιλιά

Kαπα είπε...

Καλη μας Μερόπη,

Σου ευχόμαστε, ολόψυχα, κάθε επέτειος και καλύτερη: με υγεία και αγάπη, δηλαδή ευτυχία.

Με εκτίμηση

Κάπα

scorpios είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ,ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΡΟΠΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.24-4-77.ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ.

gnik είπε...

Γεια σου Μερόπη συνομήλικη & συμπάσχουσα .
Μάλλον πρέπει να ψωνίσαμε ιστορικό από το ίδιο μαγαζί.
Πολύ μου αρέσει το ΄΄προβληματική΄΄ στον τίτλο.
Καλή σου Χρονιά .

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πω πω ... πολύ γουστάρω τους έρωτες των οδοφραγμάτων! Να τα παίρνουμε στο κρανίο με το "σύστημα" και να βγάζουμε τ' απωθημένα μας στο κρεβάτι!

Τώρα να ρωτήσω κάτι άσχετο; Ισχύει αυτό που λένε ότι οι Κύπριες πριν το γάμο είναι Παναγίες και μετά ...;

Μεροπίτσα μου, να τα εκατοστήσετε... και του χρόνου ξανά Σούνιο, έτσι;

Utopia είπε...

Καλή Χρονιά,Μερόπη!Αυτό το "προβληματική", κάθε φορά που μπαίνω στο μπλόγκ σου με...σκοτώνει.Άκου εκεί!Έτσι είναι.Όποιος προβληματίζεται είναι προβληματικός ή γίνεται στη πορεία!Και του χρόνου στο Σούνιο.Και του χρόνου καλά!Καλή σου νύχτα!:-)

Marilou είπε...

ato kalitero post tis neas xronias!
na eiste panta agapimenoi kai eytixismenoi!
kali xronia kai xronia sas polla!
filia

Meropi είπε...

--@ Ωσηέ μου κράτα γερά, όλα τα χρόνια είναι κρίσιμα, όχι μόνο η 15ετία....

--@ Κάπα μου καλώς ήρθες από τα μέρη μου. Χαιρετίσματα στην Παράγραφο και την κορούλα

--@ Σκορπιέ μου σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου και αντεύχομαι. Ελπίζω και εύχομαι να κρατά κι εσένα ο γάμος..

--@ gnik γειά σου καλώς ήρθες. Παντρεμένος κι εσύ;;

--@ Ασκαρδαμυκτί μου δεν θέλω κακές κουβέντες για τις Κύπριες... Δεν ξέρω για τις άλλες, αλλά εγώ ήμουν Παναγία και εξακολουθώ να είμαι...Χα χα

--@ Utopia μου καλή, ξέρεις από τον πολύ προβληματισμό μου έμεινε κουσούρι. Χα χα

--@ Μαριλού μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. Εύχομαι και σε σένα να έχεις μια καλή σχέση ζωής.

sealike2 είπε...

Να τα καταστήσετε, πάντα με ευτυχία και αγάπη!!Καλή χρονιά!!

marilia είπε...

Καλή Χρονιάααααααα!!! Και πάντα ευτυχισμένοι και αγαπημένοι να είστε! :):):)

Φιλάκι μελομακάρονο! :)

αθεόφοβος είπε...

Διαβάζοντας έστω και καθυστερημένα το ποστ διαπιστώνω ότι είναι ακριβώς αυτό που λένε βίοι παράλληλοι με την ζωή την δική μου και της συμφοιτήτριας γυναίκας μου,από τις διαδηλώσεις μέχρι ακόμα για την αγάπη στο Σούνιο.

Ανώνυμος είπε...

1977 και Πολυτεχνείο? Είσαι 3 χρόνια μπροστά!