Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Ο σοβαρός κ. Νικολά


Άντε, το ακούσαμε κι αυτό. Και «φραγκοφονιάς» ο Νικολά Σαρκοζί. Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν και ένα και δύο και τρία βιβλία αφιερωμένα στη μόλις πριν δύο μήνες σύζυγο του. Σ’ ένα από αυτό η Σεσιλιά φέρεται να εκμυστηρεύεται σε φίλη της δημοσιογράφο ότι ο (πρώην) αγαπημένος της αντρούλης είναι «φραγκοφονιάς» και «δεν αγαπάει τα παιδιά του». Και προσθέτει «έχει μια γελοία πλευρά. Δεν είναι αξιοπρεπής. Ο Νικολά δεν κάνει για πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει πραγματικό πρόβλημα συμπεριφοράς». Μα καλά χριστιανή μου τώρα το κατάλαβες;;; Και ο τρόπος που γνωριστήκατε και γίνατε ζευγάρι, μέρος της γελοίας πλευράς του είναι. Ως γνωστό το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1984. Τότε που η Σεσιλιά πήγε στο δημαρχείο με την «κοιλιά στο στόμα» για να παντρευτεί το Ζακ Μαρτέν, ένα κωμικό ηθοποιό. Κι εκεί ποιόν γνώρισε;;; Τον καλό μας Νικολά Σαρκοζί. Ήταν ο δήμαρχος που τους πάντρεψε. Εκεί μπλέχτηκε το ειδύλλιο. Έλα Χριστέ και Παναγία. Να είναι δήμαρχος (παντρεμένος με παιδιά), να παντρεύει μια γκαστρωμένη και το μυαλό του να είναι πώς να την ξελογιάσει!!…. Δεν το κατάλαβε από τότε ότι έχει γελοία πλευρά η καλή μας Σεσιλιά;;

Και η γελοιότητα συνεχίζεται. Δύο μόλις μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας διαζυγίου, ο καλός μας Νικολά εμφανίζεται δημόσια στην παρέλαση του Μίκυ Μάους στην Eurodisney, με τη νέα του αγαπημένη, την Κάρλα Μπρούνι, πιασμένοι χεράκι χεράκι. Και λίγες μέρες αργότερα οι δημόσιες εμφανίσεις συνεχίζονται στην Αίγυπτο και στην Ιορδανία. Καλά αυτός ο σοβαρός κύριος πότε πρόλαβε να συνέλθει από το διαζύγιο, το οποίο μάλιστα δεν ήθελε λέει, να γνωρίσει άλλη γυναίκα, να την αγαπήσει (;;;), να αποφασίσει να την παρουσιάσει δημόσια και να της κάνει και πρόταση γάμου, μόνο αυτός και η σοβαρότητα του το ξέρει.



Μόλις γυρίσει στη Γαλλία, λέει, ο σοβαρός κ. Νικολά θα ανακοινώσει το νέο του γάμο και την κατάργηση του 35ωρου στην εργασία. Αρκετά τεμπέλιασαν οι Γάλλοι, ώρα να δουλέψουν πιο πολύ, σαν αυτόν που δουλεύει υπερωρίες με την αξιότιμη κ. Κάρλα Μπρούνι (που παρεμπιπτόντως μοιάζει με την «πρώην» του Σεσιλιά). Ήμαρτον Θεέ μου!!.

35 σχόλια:

athanasia είπε...

Kαλημέρα!

Σε ανακάλυψα πρόσφατα. :)

Μ' ενοχλεί να χρησιμοποιεί ένας πολιτικός την ιδιωτική του ζωή για να ενισχύσει τη δημόσια εικόνα του (είτε "οικογενειακά-παραδοσιακά", κατά το πρότυπο των αμερικανών πολιτικών, είτε σε στυλ "σταρ του σινεμά"). Κι αυτό νομίζω το κάνει ο κύριος Σαρκοζί, και -δυστυχώς- δεν είναι ο μόνος.

Αλλά -ανθρωπίνως- μου έκανε ακόμη χειρότερη εντύπωση η "εξομολόγηση" της πρώην σε φίλη της δημοσιογράφο. Αν υποτεθεί ότι το πολιτικό μάρκετινγκ των πολιτικών έχει εξαφανίσει κάθε ιδιωτικότητα προς άγραν ή συγκράτηση ψήφων, ο απλός πολίτης, μια νυν ή πρώην, γιατί ξεπουλά τις καλές ή κακές αναμνήσεις της? Εκδίκηση? Ανάγκη δημοσιότητας? Ανταγωνισμός? Ό,τι και να είναι, άσχημο, πολύ άσχημο να κάνει κανείς τη ζωή του reality show για τους περίεργους...

marianaonice είπε...

Μερόπη μου λογικές οι απορίες σου! και προφανώς απευθύνονται σε λογικούς ανθρώπους. Γιατί όσοι ψηφίζουν τέτοια "νούμερα" είναι άξιοι της τύχης τους!! Από τότε που εκλέχθηκε όλο σε διακοπές τον βλέπουμε... Πριν τον ψηφίσουν δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν όμως; Όπως καλά επισήμανες τα δείγματα του "σοβαρού ανδρός" ήταν εμφανή από την αρχή!!!

gerasimos είπε...

Aναρωτιέμαι ποιος είναι λιγότερο σοβαρός: η πρώην που ξεκατινιάζεται δημοσίως, ο Σαρκοζί του ποστ ή η Μπρούνι που το έπαιζε μέχρι τώρα αριστερή και σήμερα κυκλοφορεί χεράκι-χεράκι με τον Σαρκοζί.

Ανώνυμος είπε...

Μεροπίτσα μου καλή σου χρονιά. Υγεία κι ευτυχία. Γέλασα τόσο με το ποστ σου. Τα παρουσίασες με έναν τρόπο κάθε άλλο παρά γελοίο. Τέλειο ήταν. Οσο περί Σαρκοζί, τι να λέμε τώρα. Από που να αρχίσεις σε αυτόν τον πλανήτη και που να τελειώσεις. Τα χάλια δεν διορθώνονται με τίποτα όμως.

Matrix είπε...

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!

Και εγώ νέος εδώ.

Το 35 ωρο θα το καταργήσει την ώρα του γάμου ή μετά στο τραπέζι.

Ευτυχώς που τα συνδικάτα στη Γαλλία έχουν γρήγορα αντανακλαστικά.

Meropi είπε...

Γειά σας φίλοι μου,
Μόλις γύρισα σπίτι και έτρεξα στον υπολογιστή. Λέτε να έχω εθιστεί;;
Λοιπόν έχουμε και λέμε.

--@ Αθανασία μου, κι εγώ σε ανακάλυψα τώρα τελευταία, αλλά μόνο ως σχολιάστρια. Προσπάθησα να μπω στο μπλογκ σου, αλλά κατάλαβα ότι δεν έχεις. Εκτός από αυτά που θίγεις στο σχόλιο σου (δηλ. την επίδειξη της ιδιωτικής του ζωής και το ξεκατίνιασμα της πρώην συζύγου), με την ανάρτηση μου θέλω να θίξω και ένα άλλο θέμα. Την επιπολαιότητα (μη σοβαρότητα) που παίρνει αποφάσεις στην ιδιωτική του ζωή. Και αναρωτιέμαι ή μάλλον είμαι σχεδόν σίγουρη. Με την ίδια επιπολαιότητα παίρνει και κρίσιμες αποφάσεις που επηρεάζουν όλο το γαλλικό λαό (βλ. κατάργηση του 35ωρου)....Αθανασία μου ξέχασα να σε καλωσορίσω στη γειτονιά μου. Ελπίζω να μου ξανάρθεις.

--@ Μαριάνα μου πολύ σωστά το επισημάνεις. Δείγματα της σοβαρότητας του είχε δώσει από την αρχή...

--@ Γεράσιμε μου αυτό που δεν ήξερα είναι ότι η Μπρούνι το παίζει ...αριστερή. Δύο φορές ήμαρτον!

--@ Freedula μου άσε είπα να ξεχάσουμε λίγο τα χάλια τα δικά μας , γελώντας με τα χάλια των άλλων..

--@ Matrix μου καλώς ήρθες κι εσύ από τη γειτονιά μου. Φαντάζομαι ότι θα ανακοινώσει τις δυο χαρές μαζί. Γάμο και εργασία. Χα χα

Ανώνυμος είπε...

Eγώ τους Γαλλους τους είχα για πιο σοβαρούς, να μου πεις εμείς σοβαροί είμαστε που πάμε και ψηφίζουμε τον μπουλη? Τι να πω, ο Σαρκοζί είναι μία θεά και οι θεές κάνουν ό,τι γουστάρουν, λογαριασμό θα μας δώσουν?αντε απο κει χάμω!

ΩΣΗΕ είπε...

Μερόπη μου καλησπέρα.
Ποιός;
Σαρκοζί;
ΑΑΑ!
Αυτός ο κοντούλης; Μου επιτρέπεις να εκφραστώ λίγο άπρεπα; πολύ γλυκοτσούτσουνος πρέπει νά' ναι για να κυκλοφορεί με τέτοια κολώνα. Τι δουλειά κάνει; Είναι κυβερνητικός;
χεχεχεχε

Φιλιά Μεροπη μου

Meropi είπε...

--@ Ωσηέ μου ξέρεις τι λένε γι' αυτόν. Ότι όταν ήταν μικρός δεν τον κάνανε σημαιοφόρο επειδή ήταν κοντός και ορκίστηκε από τότε να γίνει σπουδαίος για να τους δείξει τι αξίζει.
Οι ψυχολόγοι επίσης λένε ότι οι κοντοί έχουν εμμονή να κλέβουν τις γυναίκες των ψηλών. Γι' αυτό έβαλε στο μάτι και τη Σεσιλιά, όταν πήγε στο Δημαρχείο του να παντρευτεί. Χα χα!

athanasia είπε...

Meropi,

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Πράγματι δεν έχω μπλογκ.

Ως προς το συσχετισμό της ιδιωτικής ζωής με τη δημόσια, που έθιξες, νομίζω δεν είναι καθόλου απλός.

Υπάρχουν άνθρωποι με φαινομενικά μόνον "ανεπίληπτη" ιδιωτική ζωή και πολλή ηθικολογία, μόνο και μόνο για να γίνουν συμπαθείς στους "σοβαρούς" ψηφοφόρους.

Υπάρχουν κι άνθρωποι πολύ καλοί και συμπαθείς και συνεπείς και καθόλου υποκριτές, που όμως δεν έχουν τίποτε ουσιαστικό να προσφέρουν ως πολιτικοί.

Από την άλλη, άνθρωποι που μπορεί να μην μου άρεσε ή να μην μου ταίριαζε να ζω τη ζωή τους (όσο μπορεί ποτέ κανείς να ξέρει και να καταλαβαίνει τη ζωή ενός άλλου), ενδέχεται να είναι άριστοι στα δημόσια καθήκοντά τους.

Μ' ενοχλεί η εξωτερική προσήλωση σε αρχές (για το θεαθήναι), η επίδειξη της προσωπικής ζωής (όποια κι αν είναι), η εμπλοκή της προσωπικής ζωής στον δημόσιο ρόλο τους (π.χ. ευνοιοκρατία) και, φυσικά, οι ακραίες περιπτώσεις (π.χ. παιδεραστία, trafficking κλπ.) ή συμπεριφορές που δείχνουν ιδιαίτερη σκληρότητα ή ανευθυνότητα (δεν είναι το ίδιο να ήταν κάποιος κακός σύζυγος με το να εγκαταλείψει το παιδί του).

Meropi είπε...

Αθανασία μου, εν πολλοίς συμφωνούμε.
Πράγματι υπάρχουν
-πολιτικοί με ιδιωτική ζωή που, εμφανώς τουλάχιστον, δεν είναι επιλήψιμη.Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν σημαίνει ότι είναι και καλοί δημόσιοι άντρες.
-πολιτικοί που έχουν "πιπεράτη" ιδιωτική ζωή (περιστασιακές σχέσεις κλπ). Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί δημόσιοι άντρες.
Εδώ όμως ο Σαρκοζί όχι μόνο υπερεκθέτει την ιδιωτική ζωή του σε στυλ ματαιόδοξης επίδειξης (λέγεται ότι πήγε στην Πέτρα της Ιορδανίας για να την "σπάσει" στη Σεσιλιά που πήγε και αυτή εκεί με τον εραστή της), αλλά (το κυριότερο που θέλω να τονίσω) παίρνει πολύ γρήγορες και επιπόλαιες αποφάσεις για ένα θέμα πολύ πολύ σοβαρό για τη ζωή ενός ανθρώπου, το γάμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο γάμο του με τη Σεσιλιά ήταν επιπόλαιος και στον επικείμενο τρίτο γάμο του το ίδιο. Δεν πέρασαν δύο, άντε τρεις μήνες από το χωρισμό και αποφάσισε στο άψε σβήσε να προχωρήσει σε άλλο γάμο. Μου φαίνεται τόσο επιπόλαιο αυτό που δεν μπορώ, παρά να αναρωτηθώ. Αυτός ο άνθρωπος που παίρνει τόσο επιπόλαιες αποφάσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα (το γάμο), δεν μπορεί παρα να έχει επιπόλαιο χαρακτήρα. Και ο ίδιος χαρακτήρας αυτός (ο επιπόλαιος) φυσικά έχει επίδραση και στη δημόσια δράση του.
Αυτά καλή μου Αθανασία, ελπίζω να μην σε μπέρδεψα..

gerasimos είπε...

Tώρα αν πω ότι τουλάχιστο αυτοί ΕΧΟΥΝ δημόσιους ΑΝΤΡΕΣ, σε αντίθεση με μας (βλέπε πρωθυπουργό και αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης) έχω ρίξει πολύ το επίπεδο;

Meropi είπε...

Όχι @ Γεράσιμε μου δεν θα το ρίξεις το επίπεδο. Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ ενίοτε...

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Η σοβαρότητα και η αξιοπρέπεια,νομίζω πως ήταν ανέκαθεν αρετές που χαρακτήριζαν τη μειονότητα της μειονότητας των πολιτικών παγκοσμίως!
Όμως,γιατί,καλή μου Σεσίλια, πέφτεις στο δικό του επίπεδο και λες για των πατέρα των παιδιών σου πόσο γελείος είναι;
Την καλησπέρα μου,Μερόπη μου :)

doctor είπε...

Ο Σαρκοζί είναι ο Ψωμιάδης της Γαλλίας.
Οι γάλλοι μάλλον στέρεψαν από γούστο...

Ανώνυμος είπε...

O Νικολά είναι το πέρασμα από τη γαλλική γκουρμέ κουζίνα στο γρήγορο αμειρκάνικο φαγητό: γρήγορα χωρίζει, γρήγορα ερωτεύεται, γρήγορα θα τους πάει όλους στον άλλο κόσμο. Ελπίζω μόνο κάποια στιγμή και τα αντανακλαστικά της γαλλική κοινωνίας να λειτουργήσουν γρήγορα και να τον στείλουν από κει που ήρθε (μόνο στο Ελλάντα μην τον στείλουν γιατί μαθαίνω ότι έχει κι εδώ μια ρίζα).

athanasia είπε...

Μeropi,

Πολιτικά, με στενοχωρεί η πολιτική ως star system, σε οποιαδήποτε εκδοχή. Φεύγει η συζήτηση από την πολιτική και γίνεται πώληση στερεοτύπων κάθε είδους για κάθε γούστο. Στην περίπτωση Σαρκοζί, το show θα μ' ενοχλούσε πολιτικά κι αν στηνόταν ένα χρόνο ή δυο χρόνια μετά το διαζύγιο. Άκουσα κι ανθρώπους που, αντίθετα με σένα, πολύ τον συμπάθησαν γιατί ζήλεψαν την τύχη του με το μοντέλο. :)

Συγχρόνως, διστάζω να βγάλω γενικό συμπέρασμα επιπολαιότητας από το γεγονός ότι γρήγορα ξαναπαντρεύεται. Αφ' ενός γιατί η κατ'ουσίαν διάλυση ενός γάμου συχνά συμβαίνει πολύ νωρίτερα από την τυπική έκδοση του διαζυγίου ή την ανακοίνωση του χωρισμού. Αφ' ετέρου, γιατί έχω συναντήσει ανθρώπους που στην προσωπική τους ζωή είναι απρόβλεπτοι, ίσως κι επιπόλαιοι, αλλά στη δουλειά τους είναι εξαιρετικά προσεκτικοί (άλλο ζήτημα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τις επιδιώξεις ή τα αποτελέσματα της δουλειάς τους).

Καθόλου δεν με μπέρδεψες, ίσα-ίσα μ΄ ενδιέφερε η συζήτηση.

Καλό βράδυ :)

rain είπε...

Μερόπη μου νομίζω πως θα συμφωνήσω με την athanasia. Πιο πολύ μ'ενόχλησε η γυναίκα του παρά ο ίδιος (είναι ερωτεύσιμος ο τύπος τι να κάνει? να το καταπιέσει?).
ΥΓ. Ευτυχώς δεν με είχε μπλέξει μόνο η αξιοπρέπειά μου είχε τσαλακωθεί. Νομικά δεν είχα εμπλακεί.Ευτυχώς!!

gerasimos είπε...

Eγώ απ' την άλλη βρίσκω τουλάχιστο υβριστικό το να πηγαίνει εξωτικό ταξιδάκι στην Αίγυπτο με τη γκόμενα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την ώρα που η χώρα ταλαιπωρείται (και είναι ήπια η λέξη που χρησιμοποίησα) από μεγάλα και σοβαρά προβλήματα όπως η ανεργία, το ασφαλιστικό, το 35ωρο, οι μειονότητες και ο επακόλουθος κοινωνικός ανβρασμός. Νομίζω ότι δείχνει βαθιά έλλειψη ηθικής συγκρότησης και αξιών.

Meropi είπε...

Καλοί μου φίλοι καλημέρα σε όλους.
Πριν αρχίσω δουλειά είπα να σας απαντήσω γρήγορα.

--@ Ψυχή μου συμφωνώ ότι και η Σεσιλιά μια Κατίνα αποδείχτηκε. Με τη μόνη διαφορά ότι ο γαλλικός λαός δεν εξέλεξε αυτήν για ηγέτη, αλλά τον αντρούλη της και αυτός οφείλει να είναι πιο υπεύθυνος.

--@ Doctor μου πολύ πετυχεμένη η παρομοίωση. Χα χα! Ψωμιάδης!

-- @ Dora μου και η δική σου παρομοίωση πετυχεμένη. fast food ο Σαρκοζί!!

--@ Αθανασία μου, επειδή έμαθα ότι στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι, γιατί απόλυτη αλήθεια δεν υπάρχει, μπορεί και αυτό να συμβαίνει καμιά φορά, δηλ. οι επιπόλαιοι στην ιδιωτική τους ζωή, να μην είναι επιπόλαιοι στη δημόσια ζωή. Αυτό όμως δεν είναι το συνήθως συμβαίνον.

--@ Βροχούλα μου, όπως λέω και στην Ψυχή, Κατίνα η Σεσιλιά, αλλά αυτή δεν είναι η ηγέτις της Γαλλίας.

--@ Γεράσιμε μου πόσο δίκιο έχεις! Άκουγα χθες στην τηλεόραση ότι πίσω στη Γαλλία τον περιμένουν 1000 προβλήματα και αυτός περί άλλων τυρβάζει…

mania είπε...

Μεροπίτσα,
τώρα δα άκουγα από το ραδιόφωνο (δουλεύω και ακούω και ραδιόφωνο), ότι έπεσε η δημοτικότητα του φίλου μας του Νικολά στο 38%.
Τι να πούν οι δικοί μας που η δημοτικότητα τους έπεσε κάτω του 30%. Χα χα χα
Σοβαρά τώρα. Από καιρό είχα αμφιβολίες για τη σοβαρότητα του εν λόγω κυρίου. Να φανταστείς ότι η τότε γυναίκα του ΔΕΝ πήγε να τον ψηφίσει στο 2ο γύρο των εκλογών. Θυμάσαι;;; Όχι ότι αυτή είναι καλύτερη. Αλλά όπως λες και εσύ αυτή δεν ζήτησε την ψήφο του γαλλικού λαού. Είχε επίγνωση της Κατινιάς της. Χα χα χα
Καλημέρα. Σε αφήνω να συνεχίσω τη δουλειά μου.

mania είπε...

Ξαναμπήκα να γράψω και κάτι που διάβασα και έχει σχέση μ' αυτό που γράφει η # Αθανασία.
Διάβασα λοιπόν ότι ο Σαρκοζί επιδεικνύει συμπεριφορά σταρ του σινεμά γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να αποσπάσει την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα. Ένα μέρος του κόσμου (έστω οι λιγότερο σκεπτόμενοι) στρέφει την περιέργεια και προσοχή του στο τι θα κάνει αύριο ο σταρ του. Θα το πάρει το κορίτσι; Τι θα πει η μάνα της; Τι θα πει η μάνα του; Τι θα πει ο ράφτης του; Τρόπος του λέγειν το τελευταίο. κοκ.

roadartist είπε...

:) Διάβασα τα σχόλια όλων.. προβληματίστηκα και γέλασα.. Δυστυχώς οι άνθρωποι που κρατούν τόση δύναμη στα χέρια τους θα έπρεπε να ήταν πιο συγκρατημένοι, θα μπορούσαν να επιτελούν έργο.. Τέλοσπαντων δεν θα πρωτοτυπήσω ο Σαρκοζί μου ειναι αντιπαθέστατος..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τελικά η μεγάλη ελπίδα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς αποδείχθηκε ένας κοινός ... καραγκιοζάκος!

AdoptionPledgE2Unite είπε...

Τα επόμενα 7 χρόνια, η ανθρωπότητα πρέπει να αντέξει αυτόν τον σαχλαμάρα, εκτός κι αν εξανακγαστεί σε παραίτηση.

koulpa είπε...

Παπα.. κάποτε τα κόμικ πήγαζαν από μιά υπερβολή της πραγματικότητας.. τελευταία η πολιτική πραγματικότητα φαίνεται σα να πηγάζει από κομικ..Μπλαίρ.. Μπούς τζούνιορ.. Τώρα ο Σαρκοζί σα να βγήκε από την πένα των δημιουργών του Αστεριξ..:):)
..Δεν είναι τόσο απλό.. κάποιοι Γάλλοι (δεν ξέρω γιατί) θα τον ψήφισαν λόγω της Σισιλιά..:):)
Την καλημέρα μου:):)

Meropi είπε...

--@ Mania μου πολύ ωραίες οι επισημάνσεις σου και ειδικότερα αυτή με το σταρ του σινεμά που το fan club του περιμένει νέες εξελίξεις. Πράγματι αυτήν την παράμετρο έθιξε και η Αθανασία.

--@ roadartist μου γλυκειά έχεις δίκιο η υπόθεση είναι για προβληματισμό και ...γέλια

--@ Ασκαρδαμυκτί μου, οι ενδείξεις (περί καραγκιόζη) είχαν έλθει έγκαιρα, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία...

--@ AdoptionPledgE2Unite καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου. Α, ναι τώρα το συνειδητοποίησα ότι η θητεία του Γάλλου Προέδρου είναι 7 ολόκληρα χρόνια...

--@ koulpa μου καλώς όρισες και εσύ. Ναι ναι κόμικ θυμίζει ο σοβαρός κ. Νικολά...

gerasimos είπε...

8 χρόνια Μπους... 7 χρόνια Σαρκό... σαν ποινές ισόβιας κάθειρξης μοιάζουν για τον κοσμάκη που τους είχε ή θα τους έχει αρχηγούς.

AdoptionPledgE2Unite είπε...

Μερόπη, ευχαριστώ για το καλοσώρισμα, αν θέλεις δες που είναι μπλεγμένος κι ο αδελφός του Νικολά.
http://www.youtube.com/watch?v=9giCG8OThI4
Το έψαξα πολύ το θέμα διότι με μεγάλη μου λύπη αντιλήφθηκα ότι στην υπόθεση της Γαλλικής "φιλανθρωπίας" ήταν μπλεγμένοι οι συμπατριώτες μου οι Αυστραλοί.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

η σοβαρότητα κι ο Νικολά δεν συναντήθηκαν ποτέ. Ποτέ, όμως...

Meropi είπε...

--@ Γεράσιμε για φαντάσου να επανεκλεγεί ο Νικολά μας τότε 7+7=14. Πω πω!

--@ AdoptionPledgE2Unite μου, δεν μπόρεσα να δω αυτό που με παραπέμπεις. Μη νομίζεις ότι και η πρώτη στην τεχνολογία. Υστερώ ακόμα. Γράψε το περιληπτικά

--@ Σπύρο μου καλωσόρισες στη γειτονιά μου. Συμφωνώ. Η σοβαρότητα και ο Νικολά είναι παράλληλες γραμμές.

AdoptionPledgE2Unite είπε...

Meropi, στα στέλω με mail, θα είναι πιο εύκολο.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Είμαστε σοβαροί τώρα;...
Πολιτική/κοί και σοβαρότης δε συνάδουν εδώ και κάτι δεκαετίες....
;-)


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Meropi είπε...

--@ AdoptionPledgE2Unite Ευχαριστώ το πήρα το email. Ενδιαφέρον.

--@ Γλαρένια μου (τώρα που έμαθα την προέλευση του γλαρένια θα το χρησιμοποιώ) για να μην είμαστε και απόλυτοι υπάρχουν και σοβαροί πολιτικοί, στους οποίους βέβαια δεν περιλαμβάνεται ο Νικολά...

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....