Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Εσάς σας έπιασε ο πόνος για τη Θάνου? Εμένα όχι (ανανεωμένο)



Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής παρέπεμψε ο πρόεδρος της, Ζακ Ρογκ το ζήτημα της συμμετοχής ή όχι της Κατερίνας Θάνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την επίσημη τελετή έναρξης των Αγώνων. Όπως θα ξέρετε, φαντάζομαι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την έχει περιλάβει στην ελληνική ομάδα, αφού πέτυχε, λέει, τα όρια απόδοσης που έχουν τεθεί.
Εν τω μεταξύ ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου, σε "πηγαδάκι" που στήθηκε στο περιθώριο της δεξίωσης για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη Θάνου. Στην επιστολή αυτή, ας σημειωθεί, όχι μόνο ζητά από τη ΔΟΕ να της επιτραπεί η συμμετοχή στους αγώνες (που είναι θεμιτό τρόπον τινα), αλλά θέτει και τελεσίγραφο μέχρι τη Δευτέρα να της δοθεί και το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει η Μάριον Τζόουνς στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϋ. Ο Νικολάου δε κατέληξε «…η υπόθεση είναι δύσκολη. Εκτιμώ ότι εάν η επιστολή του δικηγόρου της δεν ήταν σε αυτό το ύφος και τόσο επιθετικό, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και η εξέλιξη θα ήταν αυτή που θα μας χαροποιούσε…»
Αλήθεια εσάς θα σας χαροποιούσε αν λάμβανε η εν λόγω αθλήτρια μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου? Εγώ παραμένω παγερά αδιάφορη. Τη δυνατότητα να χαίρομαι με τη συμμετοχή της στους αγώνες η κ. Θάνου μου την αφαίρεσε η ίδια εκείνο τον Αύγουστο του 2004 που όχι μόνο «έπαιζε» κρυφτό (ή μήπως κυνηγητό, τα μπερδεύω τα παιχνίδια) με τη ΔΟΕ για τον έλεγχο αντιντόπινγκ, αλλά προχώρησε και ένα ακόμα βήμα. Έπεσε οικειοθελώς «θύμα» τροχαίου και μπήκε ακόμα πιο οικειοθελώς στο νοσοκομείο ΚΑΤ, απ' όπου αρνιόταν πεισματικά να φύγει. Εγώ μια φορά μπήκα στο νοσοκομείο και είδα κι έπαθα να με αφήσουν να φύγω….
-------
Υ.Γ. Ο Χρ. Τζέκος, ο πρώην προπονητής της, άνοιξε, λέει, σουβλατζίδικο στα νότια προάστια (αν δεν κάνω λάθος στην Ηλιούπολη). Σπεύσατε όσοι μένετε προς τα κει. Υποψιάζομαι ότι θα φάτε πολύ δυναμωτικά σουβλάκια.....
-----------------------

Υ.Γ. 2 Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ ανακοίνωσε σήμερα (10-8-2008) ότι δεν επιτρέπει τη συμμετοχή της Κ. Θάνου στους Ολυμπιακούς αγώνες, γιατί δυσφήμησε το ολυμπιακό κίνημα. Συμφωνώ ότι δυσφήμησε τον αθλητισμό. Δεν ξέρω βέβαια αν προβλέπεται τέτοια ποινή αποκλεισμού για την πράξη αυτή (της δυσφήμησης). Αν υπάρχει, καλώς δεν της επιτράπηκε η συμμετοχή. Και μη μου πείτε ότι υπάρχουν κι άλλοι που δυσφήμησαν τον αθλητισμό και μετέχουν μια χαρά στους Αγώνες. Το ξέρω ότι υπάρχουν, αλλά το ότι μερικοί ή ίσως οι περισσότεροι παραβάτες αθλητές δεν τιμωρούνται , δεν αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, άλλοθι για να μην τιμωρηθεί ούτε η εν λόγω αθλήτρια.
Η ανοχή απέναντι στην παραβατικότητα με την αιτιολογία ότι υπάρχουν κι άλλοι ατιμώρητοι παραβάτες, δεν με εκφράζει.....

42 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

@ Αγαπητή Χωρκανή, Meropi,

O.K. Η Θάνου (μαζί με τον Σκεντέρη) και με το πατρονάρισμα του Τζέκου τα κάνανε μπίλιες το 2004! Και λίγο πολύ πλήρωσαν γι’ τες μαλακιές τους (ή αν θες για τις παγαμποντιές και τις απατεωνιές τους) με τιμωρίες, αποκλεισμούς και την απόρριψη τους από τον κόσμο.
Δεν ξέρω (δεν θυμάμαι) αν έχουν βγει δημόσια να απολογηθούν, τουλάχιστον απέναντι στον κόσμο (που λίγο πολύ τον τάιζαν φούμαρα). Κάτι παρόμοιο (μάλλον πιο σοκαριστικό είχαμε και πρόσφατα με την Ομάδα της Άρσης Βαρών).

Εκεί που θέλω να καταλήξω και να υποβάλω τη σκέψη μου υπό την μορφή ρητορικού ερωτήματος είναι αν κάποιος/κάποια που έχει κάνει ένα (σοβαρό και αξιοκατάκριτο) λάθος στη ζωή του (ίσως να έχει εγκληματήσει κιόλας, να έχει κλέψει, να έχει βιαιοπραγήσει και αν έχει παει και φυλακή), δεν πρέπει να έχει ή να του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία; Πρέπει αν παραμένει στιγματισμένος και μαυροπινακισμένος σ’ όλη του τη ζωή;

Απλά ερωτήματα ανεξαρτήτως της περίπτωσης της Θάνου, όμως με αφορμή την Θάνου!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 8/8/2008 – 7:08 μ.μ.

Meropi είπε...

-@ Anef_Oriwn μου,
λοιπόν χωρκανέ μου πιστεύω ότι πάντα πρέπει να δίνεται στους ανθρώπους μια δεύτερη ευκαιρία. Πλην όμως η δεύτερη ευκαιρία της εν λόγω αθλήτριας με αφήνει παγερά αδιάφορη. Ποτέ δεν παραδέχτηκε δημόσια το λάθος της και δεν ζήτησε συγνώμη για το διεθνές ρεζίλεμα που μας έκανε εκείνο το καλοκαίρι του 2004. Αντίθετα βγαίνει επιθετικά και απαιτεί τη συμμετοχή της....
Τουλάχιστον η Μάριον Τζόουνς η Αμερικάνα ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη. Και το νεώτερο το έμαθες?? Πρόκειται να δώσουν στη Θάνου το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών του Σίδνεϋ που αφαίρεσαν από τη Τζόουνς !!

VAD είπε...

Μερόπη μου,καλησπέρα!
Αφου υποτίθεται ότι δεν της βρήκαν τίποτα επιλήψιμο,δε θα έπρεπε να τους απασχολεί το θέμα.Τι παιγνίδι παίζεται πάλι,όχι με τη θάνου,αλλά ίσως κάτι που δε βάζει το μυαλό μας.Αλλωστε θυμόμαστε ότι τον Αμερικανό 100άρη Γκριν,τότε στην Ολυμπιάδα της Αθήνας δεν μπορούσαν να τον βρουν,γιατί οι Αμερικάνοι τον είχαν κρύψει στη βάση της Σούδας!Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν!Αρα.....
Α,ναι,ο μέγας Τσέκος προσλήφθηκε στο προπονητικό τιμ κάποιας ομάδας μπάσκετ,νομίζω!Ε,ρε,χαπάκι που έχει να πέσει!Οχι,καλέ,συμπλήρωμα διατροφής το λένε!Χα!

Σοφία είπε...

Νιώθω μια αδυναμία τελευταία... κρίμα να μην είμαι στην Ηλιούπολη που υπάρχουν τα δυναμωτικά μέσα ;-)

Meropi είπε...

-@vad μου,
μπορεί να μην την πιάσανε επ' αυτοφώρω να είναι ντοπαρισμένη, αλλά στο συμβιβασμό που έκανε τότε με τη ΔΟΕ παραδέχτηκε ότι "έχασε" τρεις φορές έλεγχο για ντόπινγκ. Άσε που μ' εκείνο το "τροχαίο" γίναμε διεθνώς ρεζίλι.
Δεν ξέρω αν έκρυβαν οι Αμερικάνοι το δικό τους, πάντως αυτό δεν με κάνει να νιώθω καλύτερα. Όμως τότε είχα διαβάσει ότι πριν έλθει η ομάδα των ΗΠΑ στην Αθήνα το 2004, τους έλεγξαν επανειλημμένα τους αμερικάνους και μάλιστα κουτσουρεύτηκε η ομάδα τους πριν φτάσει εδώ.
Vad μου, όπως λέω και στο ποστ με αφήνει παγερά αδιάφορη η συμμετοχή της Θάνου.

Meropi είπε...

-@ Σοφία μου,
έλα κατά δω να πάρεις τα δυναμωτικά σου. Να δεις τότε ταχύτητα που θα χεις. Χα χα χα!

bunnysuicides είπε...

η Θάνου έκανε την κουτοπονηριά της, έγινε ρεζίλι, αποκλείστηκε από τους αγώνες κ από οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση για 2χρόνια. αυτή ήταν η τιμωρία της. δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να αποκλειστεί κ σε αυτούς τους ολυμπιακούς. το οτί προκρίθηκε σημαίνει ότι το 'χει, έτσι δεν είναι?

Meropi είπε...

-@ Κούνελε μου,
μπορεί τυπικά να έχει αυτό το δικαίωμα, δεν ξέρω. Απλώς εμένα με αφήνει αδιάφορη. Είτε την αφήσουν να συμμετάσχει, είτε όχι, το ίδιο μου κάνει. Όπως λέω και στο ποστ η όποια συμπάθεια της είχα πέθανε εκείνο τον Αύγουστο του 2004 στο "τροχαίο" που της συνέβη.
Ξέχασα να σε καλωσορίσω στο ιστολόγιο μου

miss little sunshine είπε...

XAXAXA, φοβάμαι να φάω δυναμωτικά σουβλάκια Τζέκου καθώς μπορεί από το πουθενά να μου πεταχτούν μπράτσα και τρίχες. Αρκετές έχω ήδη, το κερί δε με φτάνει, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Προτιμώ το μη τονωτικό αλλά ομολογουμένως εύγεστο σουβλάκι του Κάβουρα στα Εξάρχεια. Α! Και νομίζω πως φαίνεται αν καίγομαι ή όχι για τη μη συμμετοχή της Θάνου στους Ολυμπιακούς αγώνες...

Ανώνυμος είπε...

Μεροπάκι μου μου φαίνεται πως το θέμα κάθε άλλο παρά αδιάφορη σε αφήνει... ;)

Δυστυχώς στον πρωταθλητισμό τη σήμερον ημέρα όλοι ανεξαιρέτως ντοπάρονται. Άλλοι με ανιχνεύσιμες και άλλοι με μη ανιχνεύσιμες ντόπες. Σίγουρα όμως, το ρεζιλίκι που προκάλεσε η Θάνου και η ομάδα άρσης βαρών στην προσπάθειά τους να υποτιμήσουν την νοημοσύνη όλων (δε φτάνει που πιάστηκαν, πήγαν να βγουν κι από πάνω χωρίς τύψεις), μας θυμώνει. Δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Όλα για τη δόξα...

VAD είπε...

Μερόπη μου,τα πήρε τα ενισχυτικά της γι αυτό και κρυφτηκε,ουδεμία αντίρρηση!Τιμωρήθηκε,τέλος!
Ο Τζελίλης;Ετσι δεν έλεγαν τον αρσιβαρίστα;Αυτός μ'έκανε πλούσιο!Είχα ήδη αγοράσει 20 γραμματόσημά του,όταν έγινε η αποκάλυψη,και στη συνέχεια απσύρθηκαν απ'την κυκλοφορία!Τωρα μου λενε ότι πήραν αξία!Τα γραμματόσημα ενός χαπακωμένου!
Χθεσινή αποκάλυψη,ο δρομέας Γκούσης και πόσοι άλλη θ'αποκαλυφθούν ακόμα,και όχι μόνο απ'την ελληνική ομάδα!
Τελευταίο,δε διαψεύσθηκε ποτέ ότι απ'το 1992 που οι Αμερικανοί κατεβάζουν με την εθνική ομάδα μπάσκετ τα αστέρια του ΝΒΑ,ουδέποτε ουδείς Αμερικανός μπασκετμπολίστας υποβλήθηκε σε έλεγχο!Ούτε το 2004 στην Αθήνα!
Συμπέρασμα,η περίπτωση της Θάνου είναι σταγόνα στον ωκεανό!
Αντε,στον καναπέ τώρα ,σε λίγο αγωνίζεται ο Βλάσης Μάρας!
Καλή σου μέρα ,ολη μέρα.....

lakis είπε...

Μόλις τώρα ανακάλυψα σε τι οφείλονταν οι αϋπνίες των τελευταίων ημερών: στο ό,τι η Θάνου δε θα πάει Ολυμπιακούς! Τα χάπια μου...

Meropi είπε...

-@ miss little sunshine
τα σπυριά στο πρόσωπο πού τα πας? Ξέρεις τα αναβολικά δημιουργούν και ακμή....

-@ psychia μου,
σαν να έχεις δίκιο μου φαίνεται. Αν ήμουν τελείως αδιάφορη, δεν θα το έκανα θέμα. Χα χα χα

Meropi είπε...

-vad μου,
τιμωρήθηκε όμως? Δυο χρόνια μόνο αποκλεισμό από τα γήπεδα έφαγε. Τις παχυλές της τις αμοιβές (από τις χορηγίες) εξακολουθούσε να τις παίρνει, τα μετάλλια όχι μόνο δεν της αφαιρέθηκαν, αλλά ζητά με επιθετικότητα και το μετάλλιο της Τζόουνς, τη θέση της (ή μάλλον την αργομισθία της) στο στρατό την έχει κλπ κλπ.

-@ Λάκη μου,
καταλαβαίνω το λόγο της αϋπνίας σου. Κι εγώ τα ίδια έχω πάθει.....

Ντεμης είπε...

Εγώ αγαπητή συμπατριώτισσα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Παγερή αδιαφορία, η χειρότερη τιμωρία τους! Δεν θα ξεχάσω ποτέ κείνο το φριχτό απόγευμα της Τελετής Ενάρξεως, 13 Αυγ 2004, ήμουν εθελοντής μέσα στο ΟΑΚΑ και άρχισαν να κυκλοφορούν τα νέα και μάς έζωσαν τα φίδια, κι όλοι οι τουρίστες έρχονταν και μάς ρωτούσαν.... Μάς ρεζίλεψαν.... Δεν θα ξεχάσω το ίδιο βράδυ που στράφηκα έσσω μου και έσχισα από τον τοίχο τις αφίσσες τους! Αυτοί οι δύο έχουν πεθάνει για μένα!
Κάθαρση χρειάζεται ο αθλητισμός μας, εγώ θα τους είχα φυλακίσει, όπως έγινε και με την Μάριον Τζόουνς. Αθλητές τέτοιου βεληνεκούς διούν παράδειγμα στους εφήβους μας, έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη.
ΥΓ: ο Κυριάκος Ιωάννου θα κάνει την έκπληξη! Περιμένω πώς-και-πώς το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Κύπρο μας!
Να είσαι καλά!!!!

Meropi είπε...

-@ Ντέμη μου,
ναι πράγματι τι ρεζιλίκι ήταν αυτό τότε το 2004!! Μας χάλασε τη γιορτινή διάθεση που είχαμε. Κι εσένα που ήσουν εθελοντής ακόμα πιο πολύ φαντάζομαι....

patsiouri είπε...

Η Θάνου παίζει και να είναι ο τελευταίος άνθρωπος για του οποίου τη μοίρα καίγομαι σ'αυτή τη ζωή...
Καλή τύχη, καλή ζωή και μακριά από τον αθλητισμό...
Αν βρεις τη διεύθυνση του σουβλατζίδικου ρίξε σύρμα, δε θέλω να φάω μεταλλαγμένες γάτες, εν γνώσει μου τουλάχιστον...

marianaonice είπε...

@Μερόπη μου
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Παγερά αδιάφορη μ' αφήνει και εμένα!!
Έτσι που τα έκανε τα λούστηκε όχι μόνο αυτή αλλά και εμείς γίναμε διεθνώς ρεζίλι! Καλά λες!!

Όσο για τα σουβλάκια που πολύ μ' αρέσουν, καλά που πέφτω μακριά από την Ηλιούπολη, γιατί μπορεί και να τα είχα δοκιμάσει!! Θα μου πεις μπορεί να έπαιρνα λίγο δύναμη για να επιταχύνω τον τελευταίο καιρό τους ρυθμούς μου, που πολύ μου χρειάζεται!!
Φιλιά!! ;))

Meropi είπε...

-@ Patsiouri μου,
δυστυχώς δεν ξέρω την ακριβή διεύθυνση του σουβλατζίδικου. Θα ήθελα να πάω κι εγώ, γιατί νιώθω μια αδυναμία τελευταία.... Χα χα χα!

-@ Μαριάνα μου,
όλοι μας χρειαζόμαστε επιτάχυνση ρυθμών. Χα χα χα

Seagull είπε...

Συλλογισμοί (νομικοί, ίσως;...):

Α)
Όσοι ντοπάρονται τιμωρούνται επί 2ετία.
Όσοι δεν δέχονται έλεγχο θεωρείται (κατά -μαχητό;- τεκμήριο) ότι έχουν ντοπαρισθεί.
Η Θάνου απέφυγε τον έλεγχο, τιμωρήθηκε επί 2ετία.
Καλώς!

Β)
Μετά τη 2ετία οι αθλητές έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν και πάλι σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Η Θάνου, καθώς ακούω, "κάνει τη ζωή δύσκολη" σε κάποιους στην Δ.Ο.Ε., με δικαστήρια κ.λπ.
Η Δ.Ο.Ε. αποφασίζει (με μια "εύσχημη" αιτιολογία) ότι δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει η Θάνου στους Ολυμπιακούς.
Ερώτημα: Μήπως η στάση της Δ.Ο.Ε. είναι εκδικητική; Αυτό πρέπει να είναι, άραγε, το μήνυμα που περνάει ένας τέτοιος θεσμός;

Υ.Γ. Συμφωνώ ότι δεν με ενδιαφέρει εάν θα συμμετειχε ή όχι η Θάνου. Συμφωνώ (ιδίως!) μ' αυτό που γράφεις "το ότι μερικοί ή ίσως οι περισσότεροι παραβάτες αθλητές δεν τιμωρούνται , δεν αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, άλλοθι για να μην τιμωρηθεί ούτε η εν λόγω αθλήτρια.
Η ανοχή απέναντι στην παραβατικότητα με την αιτιολογία ότι υπάρχουν κι άλλοι ατιμώρητοι παραβάτες, δεν με εκφράζει". Όμως επίσης δεν θεωρώ ηθική - δίκαιη τη στάση της Δ.Ο.Ε. απέναντί της (υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζουμε ό,τι συμβαίνει....)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μερώπη

μια κι εγώ φέτος θα αδιαφορήσω για τους ολυμπιακούς, θα αδιαφορήσω και για το κατά πόσον η Θάνου ή η όποια Θάνου ή ο όποιος κεντέρης συμμετέχου ή όχι. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα θα αποφύγω την έκθεσή μου σε ειδήσεις σχετικές με τους αγώνες. Όλο αυτό το τσιρκο συνεπώς δεν με αφορά. Εντούτοις, υπάρχει και κάτι που με κάνει να αγωνιώ σε σχέση με αυτούς. Είναι η πιθανότητα να υπάρξει ένας (Ελληνο)Κύπριος νικητής χρυσού μεταλλίου, οπότε θα ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας και όχι ο εθνικός ύμνος της Κύπρου που ακόμα δεν υπάρχει.

Meropi είπε...

-@ SeaGulL μου,
να σου πω την αλήθεια ότι δεν γνωρίζω ακριβώς τους κανόνες της ΔΟΕ πώς τιμωρούνται οι αθλητές για κάθε παράβαση. Έχω όμως την εντύπωση ότι το 2004 η ΔΟΕ, κατόπιν συμβιβασμού, τιμώρησε τη Θάνου μόνο για την αποφυγή ελέγχου που προηγήθηκαν των Ολυμπιακών αγώνων. Για τους Ολυμπιακούς δεν την τιμώρησαν γιατί παρέδωσαν οι ίδιοι (Θάνου - Κεντέρης) την κάρτα τους και αποχώρησαν. Τώρα δε που επιχειρεί να λάβει και πάλι μέρος θυμήθηκαν τη γενικότερη αντιαθλητική συμπεριφορά της και την απέκλεισαν. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα να σου πω την αλήθεια. Δεν θα την υπερασπιστώ όμως τη Θάνου, μετά από τέτοια συμπεριφορά που επέδειξε.

Meropi είπε...

-@ eστορών μου,
καλώς μου ήρθες κατ' αρχάς. Ναι κάτι άκουσα για πιθανότητα μεταλλίου για την Κύπρο μας. Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για τον Κυριάκο Ιωάννου ή άσχετο???
Βρε ας πάρει το χρυσό και ας ακουστεί και ο ελληνικός ύμνος. Εδώ που τα λέμε έπρεπε τόσα χρόνια να βρούμε κάποιον κυπριακό ύμνο.

NdN είπε...

Μερόπη μου και εγώ θα κινηθώ στο πνεύμα που κινήθηκε ο κουνελος και ο seagull. Η Θάνου τιμωρήθηκε για 2 χρόνια και νομικά είχε το διακίωμα να συμμετάσχει. Αυτό επρεπε να γίνει σύμφωνα με τους νόμους. Και όταν δεν τηρούνται οι νόμοι, ακόμα και αν συμβαδίζει με τη δική μας ηθική, πρέπει να προβληματιζόμαστε.

Δεν θα στεναχωρηθώ που δεν θα συμμετάσχει, απλά αναφέρω τι θα θεωρούσα εγώ ίση αντιμετώπιση!

Καλή εβδομάδα!

Meropi είπε...

-@ Ndn μου,
επειδή δεν είμαι σίγουρη αν της επιβλήθηκε νομίμως ή όχι αυτή η ποινή, θα περιοριστώ να πω ότι παραμένω παγερά αδιάφορη. Και πάντως στα μάτια μου η εν λόγω κυρία έχει χάσει κάθε έρεισμα ηθικής.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μερόπη,



Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής 8 Αυγούστου, απέστειλα προς δημοσίευση στο σχετικό post του blog του κ. Μιχαηλίδη το ακόλουθο σχόλιο, απάντηση στο δικό σας το οποίο απευθυνόταν σε εμένα. Έχουν περάσει πάνω από δύο 24ωρα και όσο είδατε εσείς το σχόλιο, άλλο τόσο το είδα κι εγώ. Επομένως, δεν έχω άλλη λύση από το να το στείλω προς δημοσίευση στο δικό σας blog. Έχει ως εξής:


<< Αγαπητή μου Μερόπη, πόθεν εξήγατε το συμπέρασμα ότι διέκρινα την αντιαριστερή "ψυχή" του
κ. Μιχαηλίδη στο
σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν ο post; Είπα ή υπενόησα εγώ ο δυστυχής κάτι τέτοιο; Δεν είναι σαφές από τα συμφραζόμενα, ότι εκφράζω την άποψη που εκφράζω βασισμένος στα γραπτά του και στο blog του
σ υ ν ο λ ι κ ά; Και που αλλού θα μπορούσα να εκφράσω μία τέτοια
γ ε ν ι κ ή άποψη, αν όχι στο
τ ε λ ε υ τ α ί ο post; Σε εγγραφή του προηγούμενου μήνα ή του προηγούμενου έτους; Και δεν ξεκαθαρίζω μήπως ότι έριξα ματιά
στο b l o g του και όχι στο post;
(Ελπίζω να μην επιδεικνύετε την ίδια επιπολαιότητα - δεν θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται περί κακοπιστίας - και σε νομικές υποθέσεις, που, όπως είδα στο δικό σας blog, είναι το επαγγελματικό σας πεδίο...). Θα σας παρακαλούσα λοιπόν, σε επόμενο σχόλιό σας, να αποκαταστήσετε την ορθοφροσύνη μου, την οποία λανθασμένα, όπως νομίζω απέδειξα, τόσο σφοδρά αμφισβητήσατε! Ή, αν επιμένετε, να στηρίξετε την άποψή σας με αποδεικτικά στοιχεία.

Επίσης λανθασμένα εξήγατε το συμπέρασμα, ότι βλέπω παντού εχθρούς (δεν με ξέρετε γιά να έχετε τα στοιχεία γιά κάτι τέτοιο) και, πολύ περισσότερο, ότι βλέπω τον κ. Μιχαηλίδη ως τέτοιο! Δεν είναι υποχρεωτικό να τρέφω τέτοιου είδους αισθήματα γιά όποιον άνθρωπο βρίσκεται στην απέναντι της Αριστεράς όχθη. Γιά να συμβεί κάτι τέτοιο δεν αρκεί η τοποθέτηση εκτός Αριστεράς. Πρέπει να συντρέχουν και άλλοι λόγοι, οι οποίοι, στην περίπτωση του κ. Μιχαηλίδη, απουσιάζουν. Επιπλέον, δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό να σας εκμυστηρευτώ, ότι μου είναι συμπαθής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα του αντιπαρατεθώ ιδεολογικά. Έτερον, εκάτερον.

Γιά την υπόρρητη κατηγορία την διατυπωμένη υπό την μορφή ερωτήματος, ότι θεωρώ αντιαριστερό όποιον επικαλείται την Παναγία ή οποιονδήποτε Θεό στον οποίο πιστεύει, μακράν εμού! Αν θέλετε να με βαφτίσετε "λύκο" γιά να με "πυροβολήσετε" χωρίς τύψεις, δικαίωμά σας βέβαια, αλλά, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι το κόλπο είναι παλιό και δεν πιάνει.

Τέλος, γιά την Αριστερά χ ω ρ ί ς τον Μαρξ: Ξέρετε, αγαπητή Μερόπη, υπάρχουν εκατομμύρια ειλικρινώς αριστεροί χωρίς τον Μαρξ. Είτε γιατί τον αγνοούν, είτε γιατί δεν τον διάβασαν ποτέ και ούτε κανείς τους μίλησε γιά τις ιδέες του, είτε ακόμα επειδή έφτασε σ' αυτούς διαστρεβλωμένος. Δεν ξέρω όμως κανέναν αριστερό που να είναι
ε ν α ν τ ί ο ν του Μαρξ! Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας υποδεχτώ στην Αριστερή οικογένεια, αν εντάσσεστε στην πρώτη περίπτωση. Αν αναγνωρίζετε όμως τον εαυτό σας στην δεύτερη, θα τα ...χαλάσουμε!

Περιμένω οπωσδήποτε νέα σας. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο κ. Μιχαηλίδης δεν καταδέχεται να καταθέσει τον όποιον του αντίλογο... (Παρεμπιπτόντως: Δεν καταλαβαίνω γιά ποιό λόγο μου αρνείται το δικαίωμα να διορθώσω ένα γραμματικό λάθος μου, δημοσιεύοντας το σχετικό σχόλιο, αν και του το έχω αποστείλει δύο ημέρες πρίν!).

Διατελώντας μεθ' υπολήψεως και εν αναμονή, χαιρετώ! >>.


Αυτό ήταν το σχόλιο, το οποίο ο
κ. Μιχαηλίδης θεώρησε ανάξιο δημοσίευσης. (Θα μου πείτε, εδώ θεώρησε ανάξιο δημοσίευσης ένα τυπικό, διορθωτικό σχόλιο, αυτό θα δημοσίευε;...). Ανανεώνω λοιπόν το ενδιαφέρον μου γιά τις απόψεις σας επί όσων έθιξα. Και βεβαίως, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένω και την άποψή σας γι' αυτήν την τόσο "ιδιόμορφη" άσκηση λογοκρισίας, που ο κ. Μιχαηλίδης εφήρμοσε στην περίπτωσή μου.


Πάντα διατελών μεθ' υπολήψεως, χαιρετώ!

Meropi είπε...

-@ Νικηφόρε Καιρέ μου,
κατ' αρχάς καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου και ας μην είναι για να σχολιάσεις τις δικές μου αναρτήσεις, αλλά για να μου απαντήσεις σε σχόλιο που άφησα στο ιστολόγιο του Χρ. Μιχαηλίδη. Μου επιτρέπεις φαντάζομαι να σου μιλώ στον ενικό, γιατί έτσι συνηθίζεται μεταξύ των bloggers. Ξέρεις απ' ότι κατάλαβα ο Μιχαηλίδης δεν κοιτά συχνά το ιστολόγιο του, γι' αυτό αργούν να φανούν τα σχόλια (όπως ξέρεις έχει βάλει μετριασμό των σχολίων, γιατί παλαιότερα υπήρχαν σχόλια εξυβριστικά).
Τώρα ως προς το σχόλιο μου εκεί.
Θεώρησα ότι έβγαλες το συμπέρασμα περί αντιαριστερού Μιχαηλίδη μόνο και μόνο από το συγκεκριμένο ποστ, γι' αυτό σου έδωσα συγχαρητήρια. Τώρα λες ότι το συμπέρασμα το έβγαλες από τη γενικότερη γραφή του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Το δέχομαι αυτό και ζητώ συγγνώμη αν θεώρησες κάπως ειρωνικά τα συγχαρητήρια. Μετά τη διευκρίνιση σου, ερωτώ περαιτέρω "είναι κακό κάποιος να μην είναι αριστερός?" . Έχω αποκομίσει την εντύπωση από το σχόλιο σου ότι τον μέμφεσαι το Χρ. Μιχαηλίδη που δεν είναι αριστερός (ας σημειωθεί ότι εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω αν είναι αριστερός ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και ούτε με ενδιαφέρει). Από πού έχω αποκομίσει αυτήν την εντύπωση? Από την εξής περικοπή:
«Στην περίπτωσή σας είναι σαφές which side are you on κε Μιχαηλίδη. Είστε μέλος, όχι επιφανές ακόμα βέβαια (αλλά μην στενοχωριέστε, θα γίνετε), αυτού του "συρφετού του δημοκρατικού" που έλεγε κι ο Σαββόπουλος (στην περίπτωσή σας ταιριάζει περισσότερο ο όρος "προοδευτικού"). Ένας "προοδευτικός" είστε λοιπόν και σεις κε Μιχαηλίδη, που δεν έχει καν το θάρρος να εκφράσει ανοιχτά την αντιαριστερή του "ψυχή". Όπως όλοι οι "προοδευτικοί" άλλωστε...Αχ κε Μιχαηλίδη. We do know which side are you on!»
Αυτά είχα να πω Νικηφόρε μου εντελώς καλοπροαίρετα. Φαντάζομαι ότι θα αναρωτιέσαι τι είμαι εγώ. Έχω πάψει από καιρό να μου βάζω ταμπέλες. Είμαι αυτό που κάθε φορά κρίνω ως δίκαιο και ηθικό και πάντως όχι αντιαριστερή (ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες αναρτήσεις μου για του λόγου το αληθές)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μερόπη,


Γιά τα σοβαρά ζητήματα που θίγεις, θα καταθέσω τις απόψεις μου αύριο. Γύρισα από κουραστική εκδρομή και δεν θέλω να αδικήσω ούτε τον συνομιλητή μου (εσένα δηλαδή), μα ούτε και τον εαυτό μου. Προσεκτικό γράψιμο και κούραση δεν πάνε μαζί... Μέχρι αύριο, ένα δυό λόγια μόνο:

Τον ενικό τον υιοθετώ μετά χαράς. Συνηθίζω όμως σε μία κατ' αρχήν επικοινωνία με κάποιο πρόσωπο, να του απευθύνομαι στον πληθυντικό, γιά να του κάνω σαφές ότι το σέβομαι, ασχέτως αν μπορεί να διαφωνώ μαζί του ακόμα και ριζικά.

Η συγγνώμη που ζητάς δείχνει ευγένεια, αλλά με στενοχώρησε λίγο γιατί ποτέ δεν την ζήτησα. Λυπάμαι αν σου έδωσα αυτήν την εντύπωση. Λυπάμαι γιά μένα εννοώ. Από έναν διάλογο, εγώ προσωπικά ζητώ λίγα πράγματα. Στην πραγματικότητα μόνο ένα:
Ε ν τ ι μ ό τ η τ α.
Η πρώτη μου αίσθηση από την σημερινή σου απάντηση, είναι ότι την διαθέτεις. Αρα..., άρα, μπορούμε να συζητήσουμε μιά χαρά. Και ποσώς μ' ενδιαφέρει άν δεν είσαι αριστερή!

Τέλος, θα σε παρακαλούσα να βγάλεις από το μυαλό σου, ότι δεν με ενδιαφέρει να σχολιάσω δικό σου δημοσίευμα. (Γιατί τό λέτε όλοι "ανάρτηση" ρε γαμώ το; Δημοσίευμα! Μιά χαρά λέξη!). Απλώς, η περίπτωση ήταν ιδιάζουσα και είχε έναν σχετικά "επείγοντα" χαρακτήρα.

Αγαπητή μου Μερόπη, σε καληνυχτίζω. Θα επανέλθω αύριο, Θεού και καιρού επιτρέποντος!

leondokardos είπε...

meropi καλημέρα.
θα ήθελα κατ΄αρχήν να αναφερθ'ω στο τρίτο μέρος για τη Κύπρο που διάωασα μόλις χθές που γύρισα απο διακοπές.
Το " αντί επιλόγου" είναι υπέροχο, πραγματικά μια κατάθεση ψυχής. Το θέμα αυτό της ΄Ενωσης το είχαμε συζητήσει πριν πολλά χρόνια πριν την εισβολή , με ένα κύπριο αντιπρόσωπο της αγγλικής εταιρίας στη Κύπρο, που εγω αντιπροσώπευα στην Ελλάδα. Θυμάμει απο τότε τους δυσταγμούς του..
Όσο για τη Θάνου, θεωρώ οτι απο την αρχή το θέμα το χειρίστηκαν όλοι λανθασμένα ,με ανακρίβειες, καθυστερήσεις και αντιεπαγγελματισμό. Ετσι φθάσαμε σήμερα να μην θέλει ΔΟΕ να δεί το θέμα πιό ήρεμα και ίσως και πιο ανεπιρέαστα. Γιατί τώρα θεωρώ οτι εαν έκανε πίσω, εν γνώσει τους ίσως οτι το παρακάνουν ή αδικούν τη Θάνου, θα βρίσκονταν εκτεθιμένοι σχετικά με το ντόπινγκ.
Νάσαι καλά.

Unknown είπε...

Αχ Μερόπη τους αρέσει η συγκάλυψη πολύ εδώ και σκασίλα μου αν πήγε ή δεν πήγε η... Θάνου who? lol

doctor είπε...

Χάρηκα για την Θάνου διότι το 2004 ντρόπιασε την χώρα που την πληρώνει (κακώς) αδρά για να αγωνίζεται και όχι για να χαπακώνεται.

Το πιο γελοίο της υπόθεσης Θάνου-Κεντέρη ήταν η ονομασία ενός πλοίου (του Αίολος-Κεντέρης) προς τιμήν του κ.Κεντέρη.
Αυτοί οι άφρονες που έλαβαν αυτή την απόφαση ελπίζω να κατάλαβαν ότι "μηδένα προ του τέλους μακάριζε"...
Εν ζωή τιμές έδινε ο Σαντάμ στον ...εαυτό του, εγκαινιάζοντας αγάλματά του ανά το Ιράκ.

Δυστυχώς γίνεται χρησιμοποίηση των επιτυχιών του αθλητισμού με σκοπό την τύφλωση της μάζας, και με πρακτικές Ανατολικής Γερμανίας...

doctor

miss little sunshine είπε...

Έφαγα τελικά από το δυναμωτικό σουβλάκι που μου πρότεινες και τρέχω και δε φτάνω!!!

Meropi είπε...

-@ Νικηφόρε μου,
περιμένω το σχόλιο σου για το δημοσίευμα μου (αφού προτιμάς αυτή τη λέξη)

-@ Μαριάνα μου,
κι εγώ είχα μια σκασίλα!!! Αλλά όπως αναφέρει και μια σχολιάστρια μου για να το ανεβάσω και ολόκληρο ποστ είχα σκασίλα... Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@ doctor μου,
συμφωνώ κι επαυξάνω σ' αυτά που λες.Δεν είδες τώρα, μετά και τον αποκλεισμό της ντοπαρισμένης ομάδας των βαρών, πάτος είμαστε....

-@ βρε little sunshine,
από τα σουβλάκια του Τσέκου, γέρασες έτσι ξαφνικά???

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μερόπη,


Επανέρχομαι γιά να κλείσω το ζήτημα που απετέλεσε την αφορμή της συνομιλίας μας, αλλά και γιά να απαντήσω στο ερώτημά σου "αν είναι κακό κάποιος να μην είναι αριστερός".

Κατ' αρχήν: Εξηγείς την εξαφάνιση των σχολίων μου επί τη βάσει της μη συχνής επίσκεψης του κ. Μιχαηλίδη στο blog του. Δεν ξέρω αν το αίσθημα της κοινής πατρίδας -που το σέβομαι απλύτως - σε κάνει να τον δικαιολογείς, ή απλώς είδες λίγο επιπόλαια το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα γεγονότα
α π ο δ ε ι γ μ έ ν α έχουν ως εξής:

Στέλνω ένα πρώτο σχόλιο. Βλέποντάς το λίγο επιπόλαια, κάνει το ίδιο λάθος με σένα και το δημοσιεύει γιά να με εκθέσει ως "παράφρονα" και "εμπαθή" αριστερό που στέλνει εκτός θέματος (δηλαδή δημοσιεύματος) σχόλια, μόνο και μόνο γιά να του "επιτεθεί". Πριν περάσουν 24 ώρες του στέλνω σχόλιο-διόρθωση ενός γραμματικού λάθους που είχα κάνει στους στίχους του Αμερικάνικου τραγουδιού. Αρνείται την δημοσίευση. (Έτσι εμφανίζομαι εκτός από "παράφρων" και "εμπαθής" κ α ι αγράμματος, έστω και στην Αγγλική! Του ήρθε λουκούμι!). Εν συνεχεία δημοσιεύει το δικό σου σχόλιο. (Είδε το δικό σου και δεν είδε το δικό μου; Με ποιό μαγικό τρόπο μπορεί να γίνει αυτό;). Στέλνω απάντηση στο δικό σου σχόλιο. Την τρώει - φυσικά! - η μαρμάγκα! (Δεν μ π ο ρ ε ί να μην έλεγξε το blog του γιά να δει αν απαντώ και τι απαντώ σε ένα τόσο "επιθετικό" σχόλιο σαν το δικό σου!). Έτσι, τώρα εμφανίζομαι επιπλέον, να έχω "καταπιεί" και την γλώσσα μου! Ο "θρίαμβος" του κ. Μιχαηλίδη έχει συντελεσθεί! Αφού αποδεικνύει, εκτός όσων προανέφερα περί της αφεντομουτσουνάρας μου, και πόσο "δημοκρατικός" είναι ο ίδιος!
Τόσο, ώστε να δημοσιεύει και σχόλια που του "επιτίθενται" με τέτοια σφοδρότητα!

Φυσικά δεν πρόκειται περί κανενός θριάμβου. Πρόκειται περί απύθμενης α θ λ ι ό τ η τ α ς!
Ο κ. Μιχαηλίδης - πρέπει να το καταλάβεις αυτό αγαπητή Μερόπη - δεν βαρύνεται με το ατόπημα της λογοκρισίας. Εξ άλλου, η λογοκρισία είναι νόμιμη άμυνα σε περιπτώσεις ύβρεων, απειλών, κλπ.,κλπ.
Ο κ. Μιχαηλίδης βαρύνεται με το ότι ασκεί το δικαίωμα της λογοκρισίας
ε π ι λ ε κ τ ι κ ά! (Κατάχρηση δικαιώματος δεν λέγεται αυτό στην νομική "γλώσσα";). Έτσι, στην πραγματικότητα, με διαστρεβλώνει και με παραποιεί ασύστολα! Θα μπορούσε, αν πίστευε ότι το σχόλιο - το πρώτο-πρώτο που του έστειλα - υπερβαίνει τα όρια, να μην το δημοσιεύσει. Δεν το κάνει. Επιλέγει όμως να μην δημοσιεύσει τα επόμενα που αποκαθιστούν την πραγματικότητα. Εσύ αγαπητή Μερόπη, που είσαι όπως λες - και το δέχομαι - με "αυτό που κάθε φορά κρίνεις ως δίκαιο και αγαθό", καλείσαι τώρα να βγάλεις τα συμπεράσματά σου γιά την συμπεριφορά του κ. Μιχαηλίδη. Σκέψου και αποφάσισε. Δεν σου ζητώ να με δικαιώσεις, δεν σου ζητώ καν να μου τα πεις. Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με τον κ. Μιχαηλίδη. Τον θεωρούσα έναν ιδεολογικό αντίπαλο - και όχι εχθρό, όπως ήδη σου έχω εξηγήσει. Απεδείχθη ολίγιστος και ως αντίπαλος! Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς περαιτέρω μαζί του...

Και τώρα έρχομαι στο αφοπλιστικά καίριο ερώτημά σου: "Είναι κακό κάποιος να μην είναι αριστερός;". Τόμπολα!

Τι απαντάνε εδώ; Θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο! Θα προσπαθήσω να συμπυκνώσω σε μερικές λέξεις, καταφεύγοντας υποχρεωτικά και σε γενικεύσεις και σε απλουστεύσεις.

Όχι, δεν είναι (πάντα) κακό. Είναι όμως λάθος. (Μην πεις "γιά εσένα Νικηφόρε μου, γιά εσένα". Εμένα δεν ρώτησες;). Κι εγώ, ένας στρατευμένος αριστερός, έχω υποχρέωση να εξηγώ όσο μπορώ καλύτερα γιατί είναι λάθος. Γιατί δεν μπορώ μόνος μου ν' αλλάξω τον κόσμο. Χρειάζομαι την Μερόπη, την Ελένη, την Βικτωρία, την Αγγελική, την Αννα, την Χριστίνα, την Βάλια, την Βασιλική, την..., την..., την... Κι ακόμα χρειάζομαι τον Αντώνη, τον Κώστα, τον Παύλο, τον Δημήτρη, τον Χρήστο, τον Αργύρη, τον Ευγένιο, τον Βασίλη, τον..., τον..., τον...

Και γιατί είναι λάθος να είναι κάποιος αριστερός;

Δες τον κόσμο γύρω σου Μερόπη. Σου φαίνεται σωστός; Είμαι σίγουρος πως όχι. Να τον βελτιώσουμε λοιπόν. Και πώς θα γίνει αυτό; Όχι εύκολα και όχι αμέσως. Ο δρόμος είναι μακρύς και δεν ξέρω αν τελειώνει και ποτέ... Χρειάζεται όμως ένα πρώτο βήμα. Και το πρώτο βήμα είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της οικονομικής εκμετάλλευσης, που τον κρατάνε σε θέση υποτέλειας. Σου φαίνεται "κλισέ"; Είναι! Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν είναι και αληθινό! Όχι; Πώς όχι; Γιά πες μου σε παρακαλώ αγαπητή Μερόπη, ποιό ήταν το
π ρ ώ τ ο βήμα γιά την δική σας, την γυναικεία απελευθέρωση στην σύγχρονη εποχή; Δεν ήταν η δυνατότητα της εργασίας και άρα η δυνατότητα της οικονομικής αυτάρκειας; Δεν θα βρεις ούτε ένα εγχειρίδιο κοινωνιολογίας που να μην το επισημαίνει αυτό!

Όμως κάποτε, το να μην είναι κάποιος αριστερός είναι κακό. Πότε; Όταν αυτός ο "κάποιος" δεν είναι απλώς μη-αριστερός, αλλά αντι-αριστερός και επιπλέον κατέχει θέση εξουσίας, απ' όπου μπορεί να επηρεάζει τα πράγματα, υποσκάπτοντας τις αριστερές ιδέες. (Και μιά από τις εξουσίες είναι και η 4η!). Σε κάθε τέτοια περίπτωση, ένας στρατευμένος αριστερός έχει υποχρέωση να αντιπαρατίθεται σ' αυτόν τον "κάποιο". Πολύ περισσότερο, όταν αυτός ενδύεται τον μανδύα του "δημοκράτη", του "προοδευτικού", του "πεφωτισμένου". Ακριβώς όπως είναι η περίπτωση του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Μιχαηλίδη!

Έτσι έχουν τα πράγματα, όπως τουλάχιστον τα βλέπω εγώ Μερόπη. Και δεν αναρωτιέμαι τι είσαι εσύ. Ξέρω! Ξέρω ότι είσαι ένας από τους ανθρώπους, που αν δεν τους πείσω, δεν μπορώ να κάνω το παραμικρό. Εκτός κι αν γίνω δικτάτορας. Κόκκινος, αλλά δικτάτορας! Και τι να το κάνω;


Σε καληνυχτίζω εγκαρδίως!



Υ.Γ. Πριν κλείσω, ένα μικρό σχόλιο γιά την περίπτωση θάνου: Δεν με πιάνει κανένας πόνος γιά την θύτιδα Θάνου. Με πιάνει όμως και με παραπιάνει γιά το θύμα θάνου. Κατέχει και τις δύο ιδιότητες. Δεν μπορώ να διαλέξω σε ποιά να ρίξω το βάρος μου. Σε κάθε περίπτωση όμως, το θεωρώ εντιμότερο να τα βάζω με την άμαξα (το παγκόσμιο σύστημα που διέφθειρε τον αθλητισμό), παρά με τον τελευταίο τροχό της...

Meropi είπε...

Νικηφόρε μου,
δεν θέλω να σχολιάσω άλλο το ποστ του Χρ. Μιχαηλίδη και τι κάνει με τα σχόλια του. Είναι δικό του θέμα.
Όσον αφορά δε το αριστερός - αντιαριστερός έχω να πω τα πιο κάτω κλείνοντας το θέμα. Εγώ πιστεύω σε μια Πολιτεία πάνω απ' όλα δημοκρατική που σέβεται τους πολίτες της και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Το τι βαφτίζει ο καθένας τον εαυτό του (αριστερό, δεξιό, κεντρώο κλπ) είναι δευτερεύουσας σημασίας, ούτε θεωρώ δείγμα προοδευτικότητας την ταμπέλα που βάζει ο καθένας στον εαυτό του. Έχω δει "αριστερά" καθεστώτα να παραβιάζουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των πολιτών τους, όπως έχω δει βέβαια και δεξιά κλπ.
Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να πάψουμε να βάζουμε ταμπέλες και να μεμφόμαστε αυτούς που έχουν απλώς άλλη ιδεολογία από τη δική μας. Όσο για τους "στρατευμένους" αριστερούς που αναφέρεις που οφείλουν να αντιστρατεύονται κλπ δεν έχω τι να σου πω. Έχω πάψει από καιρό να είμαι "στρατευμένη". Θέλω το μυαλό μου ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ανεπηρέαστο, να σκέφτεται από μόνο του, χωρίς δόγματα και επιστρατεύσεις. Αλήθεια ο "στρατευμένος" τι διαφορά έχει από τον θρησκόληπτο????
Κλείνοντας και αναφερόμενη πια στο θέμα του δικού μου δημοσιεύματος, σου θυμίζω ότι τον αθλητισμό διέφθειραν, εκτός βέβαια της καπιταλιστικής κοινωνίας των ΗΠΑ και η "αριστερή" κοινωνία της (τότε) Αν. Γερμανίας που ήθελε τη δημιουργία "υπεράνθρωπων" αθλητών.
Αυτά και τελείωσα Νικηφόρε μου καλέ. Δεν θέλω να επανέλθω.

VAD είπε...

Μερόπη,κάνε μια βόλτα στα σχόλια της γειτονιάς μου!Καλό σου βράδυ...

Ναπoλέων είπε...

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες, συναγωνιστάκια,
αποστηθίστε τα, διαδώστε τα, γιατί χανόμαστε!

博爱 - 裁军 - 和平
μπό άϊ – τσάϊ τζούν – χέ πίνγκ

ο φίλος σας 拿破仑 προειδοποιεί:
ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ενώ ο πρωτα(θ)λητισμος...
ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ και στο ΗΘΟΣ
-----------
Υ.Γ.: Η συνήθης "υπογραφή", παρέλκει.

phlou...flis είπε...

Για τη συγκεκριμένη αθλήτρια ίσως να μη με νοιάζει. Αν έφταιξε (και μάλλλον έφταιξε) τιμωρήθηκε (δεν είμαι σίγουρος γι αυτό) και μετάνοιωσε (ούτε γιαυτό είμαι σίγουρος). Η ποινή έληξε (;;) και άρα δικαιούται. Τώρα τί άλλο "παίζεται" δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω.
Οσον αφορά στις περί Κύπρου αναρτήσεις σου -καίτοι καθυστερημένα- διαφωνώ σε πάρα πολλά σημεία που αφορούν στον αγώνα της ΕΟΚΑ (πότε επιτέλους θα πάψουμε να αναφερόμαστε σε ΕΟΚΑ Α' και Β', σε μακαριακούς και Γριβικούς, σε πραξικοπηματίες και αντιστασιακούς) αλλά θα αναφερθώ επί τούτου σε ειδικές αναφορές-αναρτήσεις με φωτογραφικά στιγμιότυπα που θα κάνω, με αφορμή την επίσκεψή μου στην ιδιαίτερη και αγαπημένη πατρίδα. Οσονούπω! Μετά την επιστροφή μου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου Μερόπη,


Φαίνεται ότι "κλείνεις" τον διάλογο σε αυτήν την φάση. Θα το σεβαστώ. Επίτρεψέ μου λοιπόν να καταθέσω κι εγώ με την σειρά μου τον δικό μου επίλογο. Δεν μου αρέσει, αλλά γιά λόγους συντομίας θα καταφύγω στην απαρίθμηση.

1) Το "ουδέν σχόλιο" που δήλωσες στην προχθεσινή σου απάντηση σχετικά με την συμπεριφορά του κ. bavzer ήταν περιττό. Εγώ ο ίδιος σε απήλλαξα από οποιαδήποτε υποχρέωση τοποθέτησης. Είχα ζητήσει την θέση σου, στο πρώτο γράμμα που απηύθυνα σε σένα. Πήρες αυτήν που πήρες, την δικαολογητική. Σου εξιστόρησα πώς συνέβησαν τα πράγματα, όχι γιά να σε πιέσω να παραδεχθείς κάτι που δεν θέλεις - κατανοώ την δυσκολία να επικρίνεις ένα πρόσωπο το οποίο εκτιμάς και μάλιστα συμπατριώτη σου - αλλά γιά να ξέρεις, χωρίς αυταπάτες, όχι μόνο την "καλή", μα και την "ανάποδη" αυτού που εκτιμάς.

2) "Το τι βαφτίζει ο καθένας τον εαυτό του (αριστερό, κεντρώο, δεξιό, κλπ.) είναι δευτερεύουσας σημασίας, ούτε θεωρώ δείγμα προοδευτικότητας την ταμπέλα που βάζει ο καθένας στον εαυτό του". Συμφωνώ και επαυξάνω!

3) "Έχω δει 'αριστερά' καθεστώτα να παραβιάζουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των πολιτών τους, όπως έχω δει βέβαια και δεξιά κλπ.". Κι εγώ Μερόπη μου, κι εγώ!

4) "Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να πάψουμε να βάζουμε ταμπέλες και να μεμφόμαστε αυτούς που έχουν απλώς άλλη ιδεολογία από τη δική μας". Εδώ υπάρχουν διάφορες παρανοήσεις εκ μέρους σου. Καμία "ταμπέλα" δεν έβαλα στον κ. bavzer. Tου απέδωσα την πολιτική ταυτότητα που πιστεύω ότι έχει. Και δεν το πιστεύω αυθαίρετα. O ίδιος έχει διαχωρίσει την θέση του από την Αριστερά - "κομψά" και "διακριτικά", είναι αλήθεια. Και δεν τον μέμφομαι ως πρόσωπο. Αντιστρατεύομαι τις ιδέες του. Ακριβώς όπως ο ίδιος αντιστρατεύεται τις δικές μου! Δεν καταλαβαίνω γιατί, όταν εκείνος μέμφεται τις αριστερές ιδέες κερδίζει την εκτίμησή σου και όταν εγώ μέμφομαι τις αντιαριστερές του θέσεις, επισύρω τις επικρίσεις σου! Δεν μου φαίνεται και πολύ "αντικειμενική" αυτή η στάση σου...

5) Περί "στρατευμένων",
"επιστρατευμένων" και "αστράτευτων". Εδώ αγαπητή Μερόπη κάνεις μιά "πονηριά". Ορίζεις το αντίθετο της στράτευσης ως ελευθερία! Δηλαδή, όποιος έχει πίστη σε μία συγκεκριμένη κοσμοαντίληψη, και προσπαθεί να πείσει την κοινωνία να λειτουργήσει σύμφωνα με αυτήν, είναι ανελεύθερος; Και το λες εσύ αυτό, μιά Κύπρια; Και πως κερδίσατε την ανεξαρτησία σας βρε Μερόπη; Δεν την κερδίσατε επειδή κάποιοι συμπατριώτες σου
σ τ ρ α τ ε ύ θ η κ α ν στην κοσμοαντίληψη της ελεύθερης πατρίδας και μάτωσαν γι' αυτήν; Τότε χάρηκες και ένιωσες υπερήφανη, έτσι δεν είναι; Άρα δεν έχεις πρόβλημα γενικά με την στράτευση Μερόπη μου! Έχεις πρόβλημα με την αριστερή (και την δεξιά, είμαι σίγουρος) στράτευση.
Μ' άλλα λόγια, στην δική σου αντίληψη, η πολιτική πρέπει να κάνει το μεγάλο άλμα και να απελευθερωθεί από τα "δεσμά" του άξονα Δεξιάς-Αριστεράς. Και να πάει πού;

6) Στην "ελευθερία". Στην "δημοκρατία". Στα ανθρώπινα "δικαιώματα". Μάλιστα. Να λοιπόν και η δική σου πολιτική ταυτότητα (εσύ θα έλεγες "ταμπέλα") Μερόπη μου. (Είδες; Όλοι έχουμε κάποια...). Γιά να την δούμε πιό αναλυτικά.

Επικαλείσαι αυτές τις έννοιες και πιστεύεις ότι "καθάρισες"! (Δεν θέλω να σου διακόψω το όνειρο, αλλά, ξέρεις, αυτές οι έννοιες είναι οι αγαπημένες του Μπους!). Καθόλου δεν "καθάρισες" αγαπητή μου Μερόπη! Γι' αυτές τις έννοιες έχει καταναλωθεί περισσότερο μελάνι απ' όσο νερό υπάρχει σ' όλη τη γη κι άκρη δεν έχουμε βρει ακόμα! Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν έχει νόημα να επικαλείται κανείς όλες αυτές τις έννοιες, χωρίς να ξεκαθαρίζει και μερικές "ενοχλητικές" λεπτομέρειες, όπως: Ελευθερία γιά ποιόν; Ελευθερία μέχρι πού; Κι ακόμα: Δημοκρατία χωρίς Δήμο; Δημοκρατία χωρίς λαϊκή κυριαρχία; Δημοκρατία μόνο στην Βουλή ή και στην δουλειά; Κι ακόμα: Τι ακριβώς είναι ένα δικαίωμα; Δικαίωμα σε τι; Γιά μερικούς ή γιά όλους; Απροϋπόθετα ή όχι; Και ποιός ορίζει τις προϋθέσεις; Και ποιός ορίζει αυτόν που ορίζει τις προϋποθέσεις;
Τα ερωτήματα δεν έχουν τελειωμό. Όπως και οι απαντήσεις. Οι οποίες απαντήσεις, θέλεις δεν θέλεις Μερόπη μου, επηρεάζονται από την κοσμοαντίληψη του καθενός μας. Πράγμα που μας ξαναφέρνει σ' αυτόν τον "καταραμένο" άξονα που θέλεις να ξορκίσεις: Τον άξονα Δεξιάς-Αριστεράς!

7) "Αλήθεια ο 'στρατευμένος' τι διαφορά έχει από τον θρησκόληπτο????". Πολλές Μερόπη μου, πολλές. Ακόμα κι ένα μέτριο λεξικό θα στο ξεκαθαρίσει αυτό, τα δικά μου λόγια είναι περιττά. Μόνο αυτό: Εγώ ας πούμε, σου έδωσα την εντύπωση του "θρησκόληπτου"; Ένας τέτοιος "θρησκόληπτος" θα αξιοποιούσε τις αβάσιμες αιχμές του πρώτου-πρώτου σχολίου σου, γιά να εκτονώσει τον φανατισμό του. Δεν νομίζω να έκανα κάτι τέτοιο! Ξέρεις Μερόπη, δεν είναι προς θάνατον να μην είναι κάποιος στρατευμένος ή να μην θέλει να πάρει θέση στον άξονα που έλεγα πιό πριν. Δεν μου φαίνεται όμως σωστό να αποκαλεί θρησκόληπτο όποιον έχει στρατευτεί ή έχει πάρει θέση. (Υπάρχουν φυσικά και "θρησκόληπτοι", σ' όλες τις ιδεολογίες υπάρχουν, αλλά όχι όλοι). Γιατί τότε κάνει το ίδιο λάθος που επισήμανες εσύ η ίδια στο τελευταίο σχόλιό σου. "Μέμφεται αυτούς που απλώς έχουν άλλη ιδεολογία από τη δική του"...

8) Ποτέ δεν ξέχασα τους "υπεράνθρωπους" αθλητές της ΛΔΓ. Όπως δεν ξέχασα και πολλά άλλα αμαρτήματα όλων αυτών των κρατών. Είπαμε: Δήλωσα στρατευμένος. Όχι "θρησκόληπτος"!

Αυτά και τελείωσα κι εγώ αγαπητή μου Μερόπη. Η παρουσία μου εδώ έγινε "από σπόντα". Ο σκοπός μου ήταν να αποκαταστήσω τα πράγματα σχετικά με την ορθοφροσύνη μου. Πολιτικολόγησα, επειδή μου έθεσες κάποια ερωτήματα, όχι γιατί ήθελα να παίξω τον ρόλο του "διαφωτιστή". Η επόμενη παρουσία μου στο blog σου θα είναι γιά να σχολιάσω δικό σου δημοσίευμα. Από αριστερή θέση, βεβαίως-βεβαίως! Μέχρι τότε, χαίρε!

Meropi είπε...

-@ Νικηφόρε μου,
καλοδεχούμενος να σχολιάζεις από όποια άποψη θέλεις και φυσικά και από αριστερή

... είπε...

Με αφήνει παγερά αδιάφορο επίσης το θέμα Θάνου

Να πάει στα δικαστήρια, και εάν δικαιωθεί, έ, άς πάει σε κανα άδεια στάδιο του Πεκίνου και άς αγωνιστεί μόνη της ....αναδρομικά...

Έχουν βαλθεί όλοι να παίζουν με την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού, να μας πλακώνουν στην μπουρδολογία και να μην κάνουν το στοιχειώδες....να αγωνίζονται στον στίβο του αθλητισμού, που είναι και η δουλειά τους, που γι αυτήν πληρώνοντυαι και διορίζονται....εκέι που διορίζεται ο καθείς