Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Μια ελπιδοφόρα είδηση!


Όλα τα πλάσματα της φύσης και ιδιαίτερα τα ανθρώπινα είναι θαυμαστά. Κανένα δεν πρέπει να υποτιμούμε και κανένα να μη θεωρούμε ανώτερο. Πώς μου ήρθε τώρα να «φιλοσοφήσω» καλοκαιριάτικα?
Να, μου ήρθε διαβάζοντας την πιο κάτω είδηση στο «Βήμα».
Μια κοινότητα νάνων που εμφανίζουν νανισμό τύπου «Laron» και ζουν κυρίως σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Ισημερινού, ίσως κρατάει στα χέρια της το «κλειδί» που ανοίγει την πόρτα της απαλλαγής της ανθρωπότητας από τον καρκίνο. Οι νάνοι Laron λοιπόν, το ύψος των οποίων δεν ξεπερνάει τα 1,20 μέτρα, αλλά κατά τα άλλα οι αναλογίες τους είναι κανονικές, φαίνεται ότι εμφανίζουν ανοσία σε όλες τις μορφές του καρκίνου και ζουν πολλά χρόνια. Οι πάσχοντες από το συγκεκριμένο σύνδρομο παρουσιάζουν έλλειψη μιας ορμόνης που ονομάζεται ινσουλινόμορφος αυξητικός παράγοντας 1 (ΙGF1). Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη της συγκεκριμένης ορμόνης αποτελεί το «κλειδί» της μακροζωίας της συγκεκριμένης ομάδας, καθώς και της ανοσίας της έναντι του καρκίνου, αλλά και του διαβήτη, παρόλο που οι εν λόγω νάνοι είναι συνήθως παχουλοί. Διαβάστε εδώ και εδώ για πιο πολλές λεπτομέρειες.
Μακάρι να μπορέσουν οι Επιστήμονες να αξιοποιήσουν αυτή την ιδιαιτερότητα για χάρη όλων μας και των ψηλών και των κοντών και των παχουλών και των αδύνατων.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mεροπάκι μου,
ενδιαφέρουσα η ανακάλυψή σου. Δεν το γνώριζα και το πληροφορήθηκα τώρα από σένα. Είδες τι σου κάνει το blogging;
Άντε με το καλό να ανακαλύψουν και την θεραπεία για την βλακεία γιατί να ξέρεις εγώ έτσι θα πάω, απ΄ τους βλάκες που με περιτριγυρίζουν. Επικίνδυνο είδος ο βλάξ. (άσε βγάζω τον καημό μου τώρα).
φιλί κοραλένιο και μια αγκαλιά!

VAD είπε...

Σε μας που παρακολουθούμε με θαυμασμό τις κατακτήσεις της Επιστήμης,προπαντός στο χώρο της Ιατρικής,απομένει να ευχηθούμε ευόδωση της προσπάθειας...
Καλή σου μέρα,Μερόπη...

lakis είπε...

Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Για να δούμε τι θα δούμε, αν και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος αφού για τη βιομηχανία των φαρμάκων η αρρώστια είναι "αναγκαία"

Meropi είπε...

-@zanzibar μου,
φιλιά και σε σένα. Λίγο χλωμό να ανακαλύψουν το φάρμακο κατά της βλακείας. Η βλακεία είναι ανίκητη...

-@vad μου,
καλημέρα και σε σένα. Όλοι ευχόμαστε ευόδωση της προσπάθειας.

-@Λάκη μου,
θα θησαυρίσουν οι Φαρμακευτικές και με τη θεραπεία του καρκίνου, μην ανησυχείς...

Roadartist είπε...

Πολύ ενδιαφέρον! Θα συμφωνήσω με τη zanzibar..είδες τη μαθαίνεις στο blogging.. Τη καλημέρα μου Μερόπη..καλώς σας βρήκα :)

αθεόφοβος είπε...

Η παρατήρηση που έχει γίνει είναι ενδιαφέρουσα αλλά υπάρχουν μόνο 300άτομα στον κόσμο με αυτή την μορφή νανισμού και μόνο οι 100 είναι μαζεμένοι σε μια περιοχή του Εκουντόρ.
Αυτό σημαίνει ότι το δείγμα είναι μικρό και μπορεί και άλλοι παράγοντες(πχ διατροφικοί) να παίζουν ρόλο στην έλλειψη ορισμένων τύπων καρκίνου σε αυτήν την ομάδα.
Δεν πρέπει να ξεχνά ποτέ κανείς ότι ο καρκίνος δεν είναι ένα πράγμα αλλά υπάρχουν πολλές μορφές καρκίνου που έχουν τελείως διαφορετικούς προδιαθεσικούς παράγοντες.
Άρα δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί ένα φάρμακο για τον καρκίνο αλλά ένα για καθένα από αυτόν.
Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι τα φάρμακα πχ.που θεραπεύουν σήμερα πλήρως ένα μεγάλο αριθμό από λευχαιμίες δεν θεραπεύουν άλλες μορφές καρκίνου.
Οι διαφορετικοί δε προδιαθεσικοί παράγοντες έχουν μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των τελέιως διαφορετικών μορφών καρκίνου.
Πχ Ό καρκίνος του πνεύμονος εμφανίζεται σε ποσοστό πάνω από 90%μόνο σε καπνιστές.
Ο καρκίνος δε του τραχήλου της μήτρας είναι διαπιστωμένο πλέον ότι 100% σχετίζεται με τον ιό HPV οπότε αν θεωρητικά άρχίσουμε να εμβολιάζουμε όλα τα νέα κορίτσια πρίν να αρχίσουν να έχουν σεξουαλική ζωή μελλοντικά αυτός ο καρκίνος θα εξαφανιστεί.

doctor είπε...

Δηλαδή ο Παπαθεμελής θα μας θάψει όλους ε;;;;;


Σοβαρά τώρα. Πολύ ελπιδοφόρο και μακάρι να βρεθεί η θεραπεία γι'αυτή τη μάστιγα του αιώνα.

doctor

... είπε...

Καλημέρα Μερόπη. Σκεφτόμουν αυτό που γράφει ο zanzibar..πόσα ωραία πράγματα διαβάζεις στα blog, που απαξιούν να ασχοληθούν τα σοβαρά ΜΜΕ, της μίζας, της αγραμματοσύνης και του αίσχους

Καλημέραααα

Meropi είπε...

-@Roadartist μου,
καλώς ήρθες από τις διακοπές σου. Καλώς σε βρήκαμε κι εμείς.

-@Αθεόφοβε μου,
ευχαριστώ για την πολύ ωραία ανάλυση σου. Έτσι ακριβώς μου τα λέει και ο άντρας μου.

-@Δόκτωρ μου,
ο Παπαθεμελής είναι λίγο πιο ψηλός μου φαίνεται. Μέχρι 1,50 θα είναι. Χα χα χα

-@ Κέρμιτ μου,
να πω την αλήθεια σε εφημερίδα το διάβασα. Τα γράφουν τα ΜΜΕ, απλώς δεν δίνουν έμφαση...

Ανώνυμος είπε...

δε συμφωνωκαι δε διαφωνω με κανενα. κρατω ουδετερη σταση...οση μπορει να κρατησει και η εκκλησια μας (κυριε ελεησον)για τους θανατους και τις κηδιες. αφου θα παμε που θα παμε, να μην παμε μια ωρα αρχυτερα να φαει και κανας παπας? διαολε! κλεφτες θα γινουν????!!!!

Meropi είπε...

-@ exofthalmi μου,
εγώ να σου πω την αλήθεια, όταν θα φύγω με το καλό, θέλω να με κάψουν. Τρισάγια στους τάφους κλπ δεν τα μπορώ. Χα χα χα!

tzonakos είπε...

Απίστευτο ! Λές ;
Φαντάσου να βρεθεί ενα ας πούμε φάρμακο κατα του καρκίνου !
Οι κοντοί θα μας σώσουν !

Meropi είπε...

Καλώς τον Τζονάκο μου.
Λες η σωτηρία να έλθει από τους κοντούς??? Μακάρι

marianaonice είπε...

Η σωτηρία Μερόπη μου καμιά φορά έρχεται από εκεί που δεν την περιμένουμε αν και η ανάλυση του αθεόφοβου λίγο με απογοήτευσε!
Τι να πω! Κανείς δεν ξέρει!!
Φιλιά!