Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Η ματιά της Μερόπης στην επικαιρότητα




Διαβάζοντας σήμερα την επικαιρότητα, είχα διάφορες σκέψεις που είπα να τις μοιραστώ μαζί σας. Πάμε λοιπόν.

1) Τέσσερις παραλλαγές της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» και ισάριθμες της ονομασίας «Άνω Μακεδονία» περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των εισηγήσεων του μεσολαβητή του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, κατά τις χθεσινές του συναντήσεις στα Σκόπια (βλ. εδώ) .
Την ονομασία Απάνω Τούρλα άραγε την σκέφτηκε κανείς?

2) Στη «φάκα» Παλαιοκώστας και απαγωγείς. Ο δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού Βασίλης Παλαιοκώστας είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εγκέφαλος της απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά, που αναστάτωσε πριν από δύο μήνες το πανελλήνιο (βλ. εδώ ).
Ο 27χρονος Σ.Π., γνωστός σε αστυνομικούς και υπόκοσμο με το προσωνύμιο «καρφάκιας», λόγω του χαρακτηριστικού χτενίσματός του, φέρεται να είναι ο ένας εκ των δύο ανδρών που οργάνωσε και υλοποίησε την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιούνιο του 2006 (βλ. εδώ),.
Διαβάζοντας αυτές τις ειδήσεις νομίζω ότι η πραγματικότητα αντέγραψε τις ταινίες του Μάρτιν Σκορτζέζε. Όλη η αυτή η ιστορία δεν σας θυμίζει τις ταινίες «Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης», «Τα καλά παιδιά» κ.ά?? Ειδικά μου έκανε εντύπωση η ιστορία του «καρφάκια». Στο διάστημα λέει που ήταν συγκρατούμενος γνωστού «αρχινονού» στις φυλακές Κορυδαλλού, ο 27χρονος εκτελούσε χρέη «δοκιμαστή» του αρχιμαφιόζου (δοκίμαζε πρώτος τα γεύματά του, ούτως ώστε να μη δηλητηριαστεί από τα μέλη αντίπαλης ομάδας εκβιαστών με έδρα την Ελευσίνα). Ελλείψει ζώου - δοκιμαστή (π.χ. γάτας) στη φυλακή ο «Καρφάκιας» εκτελούσε ο ίδιος το ρόλο αυτό. Ήμαρτον Παναγία μου.

3) Χρονικές «συμπτώσεις», που επιβεβαιώνουν την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου με τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, ώστε η αποκάλυψή του να μη συμπέσει με την αποπομπή Τσιτουρίδη, η υποκρισία Παυλίδη, που απέλυσε και ξαναπροσέλαβε την επόμενη μέρα τον συνεργάτη του, Ζαχαρίου, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των μιζών και «πρωτοβουλίες» δικαστικών λειτουργών που δημιουργούν την εντύπωση ότι μια μυστική γέφυρα λειτουργεί ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες, σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Μαξίμου (βλ. εδώ και εδώ).
Διαβάζοντας όλη αυτή την ειδησεογραφία περί Παυλίδη, περί συνεργάτη του που απολύεται τη μια μέρα και επαναπροσλαμβάνεται την άλλη, περί αναφοράς του Παυλίδη στον Άρειο Πάγο, με την οποία δήθεν άρχισε η δικαστική διερεύνηση του θέματος των «μιζών», ενώ η αναφορά του Εισαγγελέα Ρόδου (που τέθηκε στο ράφι) είχε φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο λίγες μέρες πριν, περί πείσματος του Παυλίδη να μην παραιτείται ή τουλάχιστον να μην ανεξαρτητοποιείται κλπ κλπ, μου ρχεται να αναφωνήσω «ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ρε παιδιά?».

4) Πρωτιά στον Τζον ΜακΚέιν έναντι του αντιπάλου του δίνει για πρώτη φορά η τακτική μηνιαία δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters και Zogby. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος φαίνεται ότι επωφελήθηκε από τις καλοκαιρινές διακοπές του Μπαράκ Ομπάμα, για να πετύχει την ανατροπή (βλ. εδώ).
Λέτε να ξεφούσκωσε τόσο εύκολα η υποψηφιότητα Ομπάμα??? Ελπίζω όχι. Μη νομίσετε βέβαια ότι τρέφω αυταπάτες για τον Ομπάμα, αλλά εδώ ταιριάζει η ρήση «Το μη χείρον βέλτιστον».

5) Ο Μάικλ Φελπς, ο αθλητής της κολύμβησης των ΗΠΑ, που σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, για πρωινό τρώει τρία σάντουιτς με τηγανητά αυγά και τυρί, ομελέτα με πέντε αυγά, τηγανίτες και μικρά κέικ. Για γεύμα προτιμά ζυμαρικά (μισό κιλό), δύο σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα, καθώς και μεγάλη ποσότητα ενεργειακού υγρού. Για δείπνο τρώει κι άλλα μακαρόνια, μια μεγάλη πίτσα και πάλι ενεργειακό υγρό.... (βλ. εδώ).
Λέτε οι επιδόσεις και τα μετάλλια, που ξεφεύγουν από κάθε ανθρώπινη δυνατότητα, όπως με υπονοούμενο παρατήρησε και ο αθλητικός γιατρός Χρήστος Δάρας σε κάποια εκπομπή, να είναι από τα αυγά, τα μακαρόνια και την πίτσα? Εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι αυτά πιο πιθανό να φέρουν αύξηση της χοληστερίνης και καρδιοπάθεια, παρά επιδόσεις. Να δεις που ο μπαγάσας (όπως λέει και ο Άσιμος στο σχετικό άσμα) κάτι άλλο έχει βρει και τρώει που δεν ανιχνεύεται...... Φταίω εγώ που είμαι καχύποπτη?



21 σχόλια:

Aggelos Spyrou είπε...

Πρακτορείο Ειδήσεων "η Μερόπη"!!!

Θα σταθώ στην τελευταία είδηση: Οι Αμερικάνοι πάντα βγάζουν τον πιο ηλίθιο από τους υποψήφιους!!! :)

VAD είπε...

Μερόπη μου,μ'ολα αυτά να μείνω ακόμα εδώ;να μη φύγω;Το κακό είναι ότι και εκεί που θαμαι,πάλι θα τα μαθαίνω τα χάλια!

Ανώνυμος είπε...

Τι πλαστήρας τι παπάγος, τι παυλίδης, τι τσιτουρίδης, τι τσουκάτος...

Ανώνυμος είπε...

α, ξέχασα τι ομπάμα τι μακέιν

doctor είπε...

Με τέτοια επικαιρότητα Μερόπη μάλλον θα προτιμήσω να πάω στην θάλασσα και μετά να φάω ψητές σαρδέλες δίπλα στο κύμα - αν δεν έχεις αντίρρηση!

αθεόφοβος είπε...

Φημολογείται ότι ο Παυλίδης έστειλε ανθοδέσμη στον Παλαικώστα γιατί τον έβγαλε από τα πρωτοσέλιδα!

Meropi είπε...

-@ Άγγελε μου,
λες να βγάλουν κι αυτή τη φορά τον πιο ηλίθιο??? Τουλάχιστον δεν θα έχουμε να απογοητευόμαστε από τον Ομπάμα..

-@VaD μου,
βλέπω ότι εδώ μου είσαι ακόμα. Όπου και να πας από τις ειδήσεις δεν θα γλυτώσεις. Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@ Κουμμούνι μου,
ξέχασες το τι Άνω Μακεδονία τι Απάνω Τούρλα!! Χα χα χα!

-@Δόκτωρ μου,
πολύ καλή ιδέα σου περί θάλασσας...Φτάνει να μη θυμηθείς τον Παυλίδη εκεί...

-@ Αθεόφοβε μου,
έχεις δίκιο, δεν το σκέφτηκα ότι τον κατέβασε στη δεύτερη θέση τώρα τον Παυλίδη ο Παλαιοκώστας. Φαντάζομαι δεν θα έχει αντίρρηση ο πρώτος που έχασε την πρωτιά.

patsiouri είπε...

Ενα έχω να πω εγώ.
Προτιμώ τον Παυλίδη παρά τα Παλαιοκωστάκια στη μπουζού.
Εχω συγχιστεί απίστευτα!

Meropi είπε...

-@ Patsiouri μου,
όσο και να το προτιμάς, δεν πρόκειται να τον δεις....

marianaonice είπε...

Mερόπη μου όπως πάντα εύστοχες όλες σου οι επισημάνσεις!
Το απάνω Τούρλα ναι ΄επρεπε να το σκεφτούν!
Σαν την patsiouri και εγώ το ίδιο θα προτιμούσα αλλά καλά λες χέστηκαν τι προτιμάμε εμείς! Η Δικαιοσύνη μας κανονίζει γι' αυτά εντελώς "ανεξάρτητη" με σεμνότητα και ταπεινότητα!! Μη το ξεχνάς!!
Για τον Ομπάμα συμφωνώ ότι το μη χείρον βέλτιστον!
Αν σου πω ότι για τον Φελπς την ίδια σκέψη έκανα και εγώ που πολύ γουστάρω τα αυγά και όμως τα αποφεύγω για τους γνωστούς λόγους που ανέλυσες; Τι να πω! Τα μυστήρια της ζωής είναι αυτά!!
Καλό ξημέρωμα!

marianaonice είπε...

Διόρθωση:
Το ίδιο θα προτιμούσα εννοώ με την patsiouri, δηλαδή να μπουζούριαζαν τον Παυλίδη και όχι τον Παλαιοκώστα!
Χαχα!!

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
νομίζω ότι οι πιο πολλοί σκεφτήκαμε αυτό για το Φελπς. Όπως είπε και ο γιατρός Δάρας δεν μπορεί μέσα σε τόσο λίγες μέρες να τρέχει καμιά 25αριά κούρσες (τόσες έτρεξε μαζί με τους προκριματικούς) και να βγαίνει πρώτος και να μη καταρρέει.
Όσο για τον Παυλίδη, ας μην τα σκαλίζουμε, στο τέλος θα τον βγάλουνε ότι άδικα ταλαιπωρήθηκε από την αρνητική δημοσιότητα.

Takiz είπε...

Τελικά νιώθω τυχερός που εκεί που έκανα διακοπές δεν είχε σήμα ούτε το κινητό μου.

Αλλα και τώρα που επέστρεψα δεν πίνω καμιά μπύρα ακόμα......


Την καλησπέρα μου

Meropi είπε...

Τάκη μου,
καλώς ήρθες από τις διακοπές σου. Τώρα θέλεις δεν θέλεις θα ακούς και θα βλέπεις τα χάλια μας. Χα χα χα!

Natassa είπε...

αμ δεν είσαι μόνο εσύ καχύποπτη Μερόπη μου!
καλό σ/κ !

Meropi είπε...

-@ Natassa μου,
μα με τέτοιες επιδόσεις, φταίμε εμείς που είμαστε καχύποπτοι?
Πώς πάει η Κρήτη??

Penelope είπε...

To τελευταίο nickname που κυκλοφορεί στη ΝY ήταν το Obamacan!!
xx

Meropi είπε...

-@ Πηνελόπη μου,
obamacan δηλαδή κονσέρβα? Καλά το κατάλαβα??? Ή έχει να κάνει με τη μίξη των δύο ονομάτων????

ritsmas είπε...

To απάνω τουρλα μου ήρεσε και το απόλαυσα..

Natassa είπε...

:) η Κρήτη αδειάζει από τους επισκέπτες ...ξαναβρίσκουμε τους ρυθμούς μας και επίσης ξαναβρίσκουμε θέση για πάρκινγκ!
καλημέρα:)