Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Πικρό επετειακό....



Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την έναρξη των καταστροφικών πυρκαγιών που κατέκαψαν την Ηλεία. Άκουγα τώρα δα από το ραδιόφωνο ένα ηχητικό ντοκουμέντο από την τραγωδία. Απελπισμένους κατοίκους να φωνάζουν ότι καίγονται, ότι χάνεται το σπίτι τους, το βιος τους… Δάκρυα άρχισαν να κυλάνε στα μάγουλα μου.
Πέρσι τέτοια μέρα επέστρεφα με τον άντρα μου από ολιγοήμερες διακοπές. Είχαμε πάει στην Ηλεία. Στη Σκαφιδιά. Μια μέρα την αφιερώσαμε στην Αρχαία Ολυμπία. Αγαπημένος προορισμός. Πάμε πολύ συχνά, γιατί μας εμπνέει το γαλήνιο τοπίο (η φωτογραφία κάτω είναι από την εκδρομή αυτή). Καθώς γυρίζαμε ακούγαμε από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου ότι στα μέρη που μόλις περπατούσαμε, ξέσπασε πυρκαγιά (όχι δεν τη βάλαμε εμείς, αλλά μου πέρασε από το μυαλό ότι είμαστε γρουσούζηδες). Μας έπιασε θλίψη.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, έγινε κάτι να ανακουφιστούν οι άνθρωποι αυτοί???
Διάβαζα χθες στον τύπο ότι ο Πέτρος Μολυβιάτης Πρόεδρος του Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (τι όνομα – σιδηρόδρομος κι αυτό!), δήλωσε ότι δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα των πυρόπληκτων, αλλά δεν είναι λίγα αυτά που έχουν επιτευχθεί. Είναι όμως έτσι?? Εμένα σαν λίγα μου φαίνονται....
Σπίτια για τους μόνιμους κατοίκους των ορεινών χωριών και των άλλων περιοχών δεν φτιάχτηκαν, εγγειοβελτιωτικά έργα δεν έκαναν πουθενά την εμφάνισή τους. Για τα κατεστραμμένα σπίτια δεν έχουν δοθεί ακόμη αποζημιώσεις σε πολλούς πυροπαθείς. Η υποστήριξη των επιχειρήσεων, μικρών ή μεγαλύτερων, δεν έφτασε στους δικαιούχους και τα δάνεια και οι επιχορηγήσεις χορηγούνται με ιδιαίτερη φειδώ. Λίγη πρασινάδα μόνο φυτεύτηκε στην Ολυμπία, κι αυτό ενόψει της τότε αφής της Ολυμπιακής φλόγας.
Μοναδική ίσως εξαίρεση η βασανισμένη Αρτέμιδα της Ηλείας, την ανοικοδόμηση της οποίας ανέλαβε η Κυπριακή Κυβέρνηση. Ήδη η κοινότητα έχει σε σημαντικό
σημείο ανοικοδομηθεί, σε αντίθεση με τα άλλα χωριά γύρω. Έως τις αρχές του 2009 θα έχουν μπει όλοι οι κάτοικοι της Αρτέμιδας στα νέα τους σπίτια. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης οι κάτοικοι ανάρτησαν πανό στην πλατεία που αναγράφει «Remember Cyprus”.


Αφού λοιπόν οι Κύπριοι μπορούν, γιατί όχι και η Ελληνική Κυβέρνηση??? Τι κάθεται??? Ας βάλει τη «μηχανή» να τρέξει πιο γρήγορα, σαν χελώνα πάει μέχρι τώρα.
Μήπως ζητάω πολλά από ....μια χελώνα?





47 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλημερα Μεροπη.Ευλογες οι αποριες σου. Δυο πραγματακια θα πω. Μηπως οι Κυπριοι 1)δεν εχουν τοση γραφειοκρατια και 2)δεν υπαρχουν εκει τα "αρπακτικα" που εδω ειναι κατι σαν τη λερναια υδρα;

Εμενα άλλο μου κανει εντυπωση. Και αυτο ειναι οτι δεν αντιδρουν και δεν φωναζουν οι κατοικοι των καμμενων περιοχων. Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω.

Meropi είπε...

Καλώς τον Αντώνη μου.
πιστεύω ότι ειδικά στο θέμα των πυροπλήκτων είναι περισσότερο θέμα γραφειοκρατίας, παρά το άλλο. Μόνο στην αρχή δίναν τα 3χίλιαρα, χωρίς γραφειοκρατία, λόγω προεκλογικής περιόδου....

Takiz είπε...

Φέτος έκανα ολιγοήμερες διακοπές στην ορεινή Ηλεία.

Είδα την Ασχήμια της Αρχαίας Ολυμπιάς να στέκει εκεί μόνη και ανήμπορη Χωρίς να μπορεί να φωνάξει γιατί οι λυγμοί δεν την έχουν αφήσει ακόμα.
Είδα μία έκθεση φωτογραφίας στην Αρχ. Ολυμπία με θέμα το περσινό κακό αλλά δυστυχώς οι υπεύθυνοι είχαν κλειστά τα φώτα λες και μας απαγόρευαν να δούμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από πέρσι.
Είδα κόσμο να νοιάζονται μόνο για το χωριό τους και όχι για το δίπλα.
Είδα ότι με έβλεπαν μόνο σαν τουρίστα και προσπαθούσαν να βγάλουν τα σπασμένα από εμένα.
Είδα την ασυδοσία του κράτους σε όλο το μεγαλείο της που έχει κάνει μικρά μπαλώματα για να κάνει και αυτό την παρουσία του αισθητή.


Είδα μια αλεπού να τρέχει στο βουνό
Είδα τον Ερύμανθο να είναι ζωντανός ακόμα.
Είδα το δασός να μην τα παρατάει. Να προσπαθεί να γίνει πάλι πράσινο.
Είδα την ελπίδα στην φύση.


Άραγε αγαπητέ συνάνθρωπε πόσο κακό κάνουμε ;;;;;;

αθεόφοβος είπε...

Ζητάς πάρα πολλά από μια ανύπαρκτη κυβέρνηση που όμως οι κάτοικοι των καμμένων μόλις πηραν τις 3000 την ξαναψήφισαν.

Meropi είπε...

-@Takiz μου,
πολύ ελπιδοφόρα αυτά που αναφέρεις ότι είδες. Ίσως η φύση να βρει το δρόμο της να αναγεννηθεί σιγά σιγά.

-@ Αθεόφοβε μου,
έχεις δίκιο, το κατάλαβα ότι τελικά ζητάω πάρα πολλά. Τι να σου κάνει αυτή η έρμη η χελώνα??? Δεν μπορεί να μετατραπεί σε δρομέα ξαφνικά...

marayia είπε...

εΛΑΧΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ μΕΡΟΠΗ ΜΟΥ ..
ΣΧΕΔΟΝ ΤΠΤ!

VAD είπε...

Μερόπη,καλησπέρα.
-Συνυπογράφω το σχόλιο του αθεόφοβου!
-Δεν είχα αμεση εικόνα των παρεμβάσεων στα καμενα μετά τις πυρκαγιές,δεν περίμενα βεβαίως να γίνει τίποτα σπουδαίο,η ανάρτησή σου με επιβεβαιώνει!Καλά που βρέθηκαν και οι δικοί σου!Η τήρηση των υπεσχημένων από την κυπριακή πλευρά φανερώνει πόσο μπροστά βρίσκεται η Κύπρος απ'την Ελλάδα!

leondokardos είπε...

Μερόπη καλησπέρα.
Μα γίνεται ποτέ κάτι στην ώρα του στη χώρα μας ;;
Εξαγγέλλονται μέτρα μεγαλόπνοα, υποσχέσεις και μετά αρχίζει η ... γραφειοκρατία, αυτή η γάγγραινα της Ελλάδας. Και να πείς οτι δεν υπάρχουν χρήματα ;; Τόσα λεφτά μάζεψαν και έβαλαν και έναν άνθρωπο κατά τεκμήριο έντιμο να τα διαχειριστεί.
Ας είναι καλά οι Κύπριοι που βοήθησαν και στη κατάσβεση των πυρκαγιών.
Νάσαι καλά.

ritsmas είπε...

Κι εμεις, οπως πάντα γλαφυροί παρατηρητές...

meril είπε...

Ένας χρόνος λοιπόν
Και του χρόνου δύο χρόνια
Και πάλι εδώ θα τα ματαπούμε γιατί αυτό είναι το εύκολο
Το δύσκολο είναι να απαιτήσουμε και πρώτα από μας ν' αλλάξουμε συμπεριφορά νοοτροπία Να αγαπήσουμε αυτή τη χώρα αυτόν τον πλανήτη αλλά στην ουσία κι όχι στο μπούρου μπούρου και κατόπιν να απαιτήσουμε. Με σταθερότητα από τους λοιπούς και φυσικά από το κράτος το σεβασμό στα αυτονόητα
Στα αυτονόητα

stalamatia είπε...

Μερόπη μου από την πρώτη στιγμή που ακούαμε ότι οι Κύπρος ανέλαβε να οικοδπήσει την Αρτέμιδα ,ξέραμε ότι θα ήταν και το μόνο χωριό που θα προχωρούσε.Οι εδώ είχαν τις εκλογές και τα ταξίματα ήταν για τον ψήφο δυστυχώς εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι πάει να πει να χάνεις το σπίτι σου.

stalamatia είπε...

να οικοδομήσει, άντε ο υπολογιστής μου πεινάει και μου τρώει γράμματα

Meropi είπε...

-@ ΧΕΙΜ. ΛΙΑΚΑΔΑ μου,
να πούμε την αλήθεια κάτι έχει γίνει, λίγο όμως, δεν είναι αρκετό.

-@Vad μου,
είναι η αλήθεια ότι η Κύπρος είναι αρκετά πιο μπροστά από την Ελλάδα στον κρατικό μηχανισμό.

-@Λεοντόκαρδε μου,
λεφτά υπάρχουν, απλώς αργοκίνητοι και γραφειοκράτες είμαστε όπως πάντα.

Meropi είπε...

-@ Ρίτσα μου,
έτσι είναι όπως το λες, παρατηρητές εμείς, δεν ξέρω αν είμαστε και γλαφυροί.

-@meril μου,
στο μπούρου μπούρου πάντως είμαστε πρώτοι...

-@ Σταλαματιά μου,
οι κάτοικοι της Αρτέμιδας ήταν τυχεροί μέσα στη μεγάλη ατυχία τους που τους διάλεξε η Κυπριακή Κυβέρνηση να τους βοηθήσει...

Ανώνυμος είπε...

Tι να λέμε meropaki μου. Η αλήθεια είναι μία. Η νοοτροπία του κάθε λαού φαίνεται και στους απλούς πολίτες και στους κυβερνώντες του. Έτσι λοιπόν και οι κάτοικοι των περιοχών με το τριχίλιαρο ξαναψήφισαν Ν.Δ. και η Ν.Δ. ως αντάξια της νοοτροπίας μας, τους έχει κανονικά γραμμένους.
Δεν ήξερα πάντως ότι η Κύπρος είχε αναλάβει την ανοικοδόμηση της Αρτέμιδας. Μπράβο και πάλι μπράβο. Επιβεβαιώνεται κι αυτό που σου πα.
ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!!
Φιλί κοραλένιο και μια αγκαλιά για μια όμορφη εβδομάδα.

gerasimos είπε...

Ένα γεια πέρασα να πω... όσο για το ποστ, το βρήκα άκρως προσβλητικό... για τις χελώνες! ;-)

Meropi είπε...

-@ Zanzibar μου,
η χιλιοειπωμένη φράση "οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν" ας λεχθεί ακόμα μια φορά. Έχεις δίκιο, επειδή το 3χίλιαρο δόθηκε, είναι η αλήθεια, μάνι μάνι, πίστεψαν ότι άλλαξε ο Μανωλιός???? Αμ δεν άλλαξε.... Τα ζώα μου αργά πήγαιναν τότε (γι' αυτό δεν προλάβαιναν και τις πυρκαγιές), τα ζώα μου αργά πηγαίνουν και τώρα. Σε καμιά δεκαριά χρόνια θα μπουν, όσοι θα μείνουν ζωντανοί, στα νέα τους σπίτια.
Ναι, η Κύπρος ανέλαβε την ανοικοδόμηση της Αρτέμιδας και είναι το μόνο, λέει, χωριό που ανοικοδομείται γρήγορα.

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε μου,
καλωσόρισες. Μας έλειψες. Ελπίζω να ανανεώθηκες και να γύρισες δριμύτερος για νέες αναρτήσεις.
Όσο για τις χελώνες, έχεις δίκιο. Της υποτίμησα. Χα χα χα!!

Μιχάλης είπε...

Αγαπητή μου Μερόπη,
Κι εμένα κλαίει η ψυχή μου με την καταστροφή στην Ηλεία.
Σχεδόν κάθε δύο χρόνια είμαι στο Νομό, πηγαίνων στον Πύργο όπου έχω φίλους, κάτι σαν αδέλφια και γονείς αφού αυτοί οι άνθρωποι με φιλοξένησαν (χωρις να με ξέρουν) για ένα ολόκληρο χρόνο τον Σεπτέμβρη του 1974.
Μια εβδομάδα πριν τις πυρκαγιές ήμουνα εκεί. Και ήταν και η πρώτη φορά που έπαιρνα και την κόρη μου η οποία ενθουσιάστηκε με όσα είδε.
Μέναμε στο Κατάκολο, δίπλα στη θάλασσα.
Και θυμούμαι ότι όταν έμαθε για τις πυρκαγιές έκλαιγε απαρηγόρητα...

Βρέθηκα ξανά εκεί πέρσι τον Νοέμβριο όταν πήγε αντιπροσωπεία τ/κυπρίων μαζί με τον σημερινό πρόεδρο και παράδωσαν σ’ ένα χωριό χρηματική βοήθεια και δεντράκια ελιάς.
Μεγάλος ο συμβολισμός.
Και πολύ συγκινητικά αλλά και ανθρώπινα τα όσα συνέβησαν εκεί.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το ελληνικό κράτος δεν είναι καν χελώνα! Ένα ψώφιο παλιομούλαρο είναι...
Αλλά κι εσύ βρε παιδί μου, αν δεν παινέψεις την πατρίδα σου την Κύπρο, θα πέσει να σε πλακώσει! χεχε
Φιλάκια...

Meropi είπε...

-@ Μιχάλη μου,
πολύ ενδιαφέρον αυτό που αναφέρεις για την παιδική σου ηλικία. Τότε θα ήσουν, δεν θα ήσουν 10 χρονών, έτσι δεν είναι??
Θυμάμαι το γεγονός που αναφέρεις με τις ελιές. Ασχολήθηκαν πολύ τα ΜΜΕ με αυτό.

-@ Ασκάρ μου,
την πονάω την πατρίδα μου και όταν το αξίζει την παινεύω. Τώρα πια δεν έχω φόβο μη με πλακώσει. Χα χα χα! Αλήθεια, εσένα πια είναι η πατρίδα σου???

Ασκαρδαμυκτί είπε...

... τα λημέρια του Καραϊσκάκη!
Τα ξέρεις;

Meropi είπε...

-@Ασκάρ μου,
μήπως από τα Άγραφα είσαι???

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πολύ κοντά έπεσες... αλλά απ' την πλευρά της Ευρυτανίας!

doctor είπε...

Να μην ξεχάσουμε και τις αθλιότητες περί ασσύμετρης απειλής οι οποίες απεδείχθησαν ψευδείς και ουδείς ανεκάλεσε ή ζήτησε συγνώμη:

http://dimitrisdoctor2.blogspot.com/2008/04/blog-post_28.html

doc

Υ.Γ. Μερόπη βάλε χαρτί στον εκτυπωτή!

Meropi είπε...

Δόκτωρ μου,
αστειεύεσαι που θα ζητούσαν συγνώμη για μια μπούρδα που δυστυχώς εν μέρει τουλάχιστον έπιασε!!!
Υ.Γ. Ευτυχώς που πήρα σήμερα χαρτί εκτυπωτή.....

Μιχάλης είπε...

@ Meropi

Σωστά λες, ήμουν 9 χρονών.
Και πήγαμε στον Πύργο μαζί με χιλιάδες άλλα παιδάκια της ηλικίας μας, χωρίς τους γονείς μας και μας φιλοξένησαν αυτοί οι άνθρωποι.

Αντιλαμβάνεσαι τι νιώθω γι αυτούς αλλά και για ολόκληρη την περιοχή την οποία μπορώ να πω ότι αγαπώ το ίδιο με την Κύπρο.

Και δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τη στεναχώρια μου όταν έβλεπα όλο εκείνο το κακό.

Δυστυχώς όμως διαπιστώνω κι εγώ την αδιαφορία του ελληνικού κράτους, παρά τις υποσχέσεις του.

Meropi είπε...

-@Μιχάλη μου,
από τα λεγόμενα σου κατάλαβα ότι δεν πέρασες άσχημα στην Ηλεία, παρόλο που ήσουν μικρός. Δεν ήξερα αυτή την πτυχή. Ήξερα μόνο ότι αρκετά παιδιά φιλοξενήθηκαν στο Κολλέγιο Αθηνών οικότροφα.

Μιχάλης είπε...

Όχι, ήταν περίπου 3000 παιδιά και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια σε ολόκληρο το νομό.

Είναι κι αυτή μία από τις άγνωστες πτυχές της σύγχρονης ιστορίας μας...

stalamatia είπε...

Μιχάλη πρώτη φορά ακούω αυτό που λες .Γράψε κάτι στο μπλογκ σου γι'αυτό,νομίζω θα ήθελαν και άλλοι να μάθουν αυτή τη πτυχή του 1974.Κάνε ένα αφιέρωμα για το νομό σχετικά με τη φιλοξενία των παιδιών της προσφυγιά σε παρακαλώ.

Roadartist είπε...

Τους ξέχασαν όλοι τους πυρόπληκτους..
Το σχολιο του Τακη..πολύ καλό.. Καληνύχτα!

lakis είπε...

Ίσως οι κύπριοι να είναι λίγο πιο συνεπείς σε λόγια και πράξεις. Μέρα καλή

Μιχάλης είπε...

@ stalamatia

Ήδη σου απάντησα και στο μπλογκ μου, θα κάνω ένα αφιέρωμα, είναι καλή ιδέα.

Είναι μια άγνωστη σε πολλούς πτυχή της ιστορίας μας αλλά είναι και κάτι που δείχνει ότι μεταξύ των απλών ανθρώπων και των λαών υπάρχει η αγάπη και η αλληλεγγύη ανεξάρτητα από τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Εντυπωσιακό αυτό με την Αρτέμιδα, δεν το ήξερα . Μπράβο στην Κύπρο.

Meropi είπε...

-@ Σταλαματιά και
-@ Μιχάλη μου
Περιμένω κι εγώ με ενδιαφέρον σχετικό ποστ!!

-@Roadartist μου
τους ξέχασαν μέχρι τις επόμενες εκλογές....

-@ Λάκη μου,
έχω την εντύπωση ότι η Κύπρος είναι λίγο πιο οργανωμένη.

-@ Νίκο μου,
ναι η Κύπρος ανέλαβε την Αρτέμιδα και τα πράγματα εκεί προχωρούν με πιο γοργούς ρυθμούς.

Natassa είπε...

πέρασα για μία καλημέρα και να σου πω ότι φανατικά υποστηρίζω την Ανόρθωση, όχι μόνο γιατί είμαι Παναθηναικός αλλά και γιατί ένα καλό μάθημα στους υπερόπτες στους..να μην πω τι...τέλος πάντων σ αυτούς που διδάσκουν την διαφθορά μέσω του αθλητισμού αξίζει ένα 0-3 ακόμη...

μέσα στην Ιστορία μας ώς έθνος έχουμε πολύ πικρές επετείους...συν μία μαύρη μέρα...δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται για κράτος χελώνα Μερόπη αλλά για κυβερνήσεις που τα στελέχη τους κοιτάζουν να εξασφαλίσουν πρώτα το μέλλον τους και στη συνέχεια ό,τι περισσέψει το πετάνε υπό μορφή ευεργετήματος στο πόπολο!
Το τριχίλιαρο το πήραν οι πληγέντες και φαντάστηκαν πως ήταν δανεικά που έπρεπε να τα επιστρέψουν με την ψήφο τους σε αυτούς που τους έκαψαν!
Ας ξυπνήσουν κι ας μάθουν τουλάχιστον να ψηφίζουν!

Meropi είπε...

-@ Νατάσσα μου,
κι εγώ έμεινα εμβρόντητη με την ανοησία της ομάδας αυτής των δήθεν "φιλάθλων" που πήγαν να κάνουν τι???

-@ Syneas μου,
θυμήθηκες κάποιον πρώην Υπουργό που ήθελε να εξασφαλίσει τα γεράματα του???? και τώρα μουλάρωσε και δεν παραιτείται???
Καλώς μας ήρθες πίσω από τις διακοπές σου.

Unknown είπε...

Γεια σου Μερόπη, μου φαίνεται ξέχασες ότι οι άνθρωποι από κάποιους σεισμούς ζουν ακόμα σε τροχόσπιτα.
Στην Ηλεία έχουν πολλά προβλήματα διότι πολλοί συν-διοκτήτες ζουν στο εξωτερικό και δυστυχώς λέει αλήθεια ο Μολυβιάτης. Υπάρχουν και αρκετά σκανδαλάκια εκεί στους τοπικούς παράγοντες.

Meropi είπε...

-@ Mariana μου,
καλώς ήρθες. Πρέπει να έλειπες διακοπές γιατί είχες καιρό να φανείς....
Έχω την εντύπωση ότι οι ρυθμοί θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ταχείς στην αποκατάσταση των πυροπλήκτων.

Unknown είπε...

Μερόπη, δεν πήγα διακοπές ακόμα, ένα μικρό ατυχηματάκι μας καθήλωσε για λίγο. Διάβασε εδώ να δεις τι γίνεται με τα χρήματα και τόσα άλλα που δυστυχώς δεν ακούγονται και αναρωτιέμαι γιατί δεν πάει φυλακή κανένας παράγοντας σ' αυτή τη χώρα.

NdN είπε...

Γεια σου Μερόπη,

Αυτό που λέει ο Αντώνης μου έχει κάνει και εμένα τρομερή εντύπωση. Δεν αντιδρουν και δεν φωναζουν οι κατοικοι των καμμενων περιοχων. Αυτό είναι πάρα πολύ παράξενο. Από εκεί και πέρα τι να πρωτοπούμε. Το κράτος όπως κάνει όλο και συχνότερα ενδιαφέρεται για τη βιτρίνα και αδιαφορεί για τις αληθινές ανάγκες του πολίτη. Κάποια έργα έγιναν (από ότι διαβάζω) για το "φαίνεσθαι". Το ίδιο και το 3χίλιαρο. Μετά από τις εκλογές τους ξέχασαν. Ολοι εμείς όσο μπορούσαμε βοηθήσαμε. Τι άλλο να κάνει ο απλός πολίτης; Να πάει να χτίσει ένα ένα σπίτι; Ακόμα και σήμερα πηγαίνουν εθελοντές και βοηθάνε. Είχα διαβάσει για την μεγάλη εξόρμηση που είχαν κάνει κάποιοι περυσι τα Χριστούγεννα. Το κράτος όμως είναι απόν. Κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν και ένα ακόμα μεγαλύτερο για την εγκατάλειψη αυτων που μείνανε πίσω.

Καλό βράδυ!

VAD είπε...

Aσχετο αλλά να το πω,να μην το πω,να το φωνάξω!Α-ΝΟΡΘΩ-ΣΗ,Α-ΝΟΡΘΩ-ΣΗ!

Meropi είπε...

-@Ndn μου,
νομίζω ότι οι περισσότεροι τουλάχιστον (πυροπαθείς) φωνάζουν, αλλά δεν γίνεται τίποτε. Τα χρήματα έχω μια υποψία ότι τα χρησιμοποιεί η Διοίκηση για να κλείσει άλλες τρύπες.

-@ vad μου,
κι εγώ ΑΝΟΡΘΩΣΗ φωνάζω αν και δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλη. Χα χα χα

τσότσος είπε...

Καλησπέρα Μερόπη,

Χαίρομαι πολύ που η ευαισθησία σου σε παρακίνησε για αυτή την ανάρτηση...
Πήγα και εγώ φέτος στα καμμένα, μου κάηκε η ψυχή από την απελπισία στα χωριά που βίωσα.
Άξιοι της μοίρας μας για τους ηγέτες, την γραφειοκρατία, τις αγκυλώσεις μας που μας εμποδίζουν σαν χώρα να κάνουμε το αυτονόητο: ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ!

phlou...flis είπε...

Καλησπέρα και καλώς σε βρίσκω. Γύρισα και κάνω την ανασκόπιση στα γνωστά μου στέκια -blogs- για ανάγνωση και ενημέρωση των όσων έχασα.
Το σκέφτηκα παλιότερα το θέμα των περσινών πυροπλήκτων και αφού βλέπω πως τα χρήματα που προσέφερα κι εγώ για την ανακούφιση των πυροπλήκτων δεν χρησιμοποιήθηκαν ακόμη από αυτούς -ή μήπως χρησιμοποιήθηκαν από άλλους- σκέφτηκα που λες να τα ζητήσω πίσω, να τα δώσω χέρι με χέρι. Λές να μου τα επιστρέψουν;

Meropi είπε...

-@ Τσότσε μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου. Είναι αλήθεια ότι η γραφειοκρατία σπάει κόκκαλα εδώ στην Ψωροκώσταινα.

-@ Φλούφλη μου,
καλώς ήρθες. Αρχίζει η σχολική χρονιά και όλοι οι δάσκαλοι (εννοώ ως τέτοιους και τους καθηγητές) στη θέση τους έτσι???