Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Ο κ. Είπα - Ξείπα......και ξανά Είπα (Ανανεωμένο)



Κατάλαβε κανείς από σας τι εννοεί με όσα τις τελευταίες μέρες είπε ο «ποιητής»? Και όταν λέω «ποιητής» εννοώ το διαγραφέντα βουλευτή Δράμας της ΝΔ Σταύρο Δαϊλάκη. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο κ. Δαϊλάκης, ο οποίος μέχρι τότε ήταν γνωστός, τουλάχιστον στους εκτός νομού Δράμας ψηφοφόρους, μόνο για το θαυμασμό του προς την αοιδό κ. Στέλλα Μπεζεντάκου και τις επισκέψεις του στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε, εμφανίζεται στο τηλεοπτικό κανάλι Extra και δηλώνει μεταξύ άλλων, κάτι περί αλόγου. Συγκεκριμένα είπε για τον αρχηγό του Κώστα Καραμανλή «Έχουμε το καλύτερο άλογο, τον Καραμανλή, και αυτοί, οι σταβλάρχες, δεν το αφήνουν να τρέξει. Είναι άλογο ράτσας ο Καραμανλής…». Άλογο λοιπόν ο Καραμανλής που δεν τον αφήνουν να τρέξει. Πολύ πρωτότυπη παρομοίωση. Πώς την σκέφτηκε ο κ. βουλευτής? Άραγε στο μυαλό του η πολιτική ζωή είναι Ιππόδρομος? Δεν αποκλείεται.
Την επόμενη μέρα πρωί πρωί ο βουλευτής μας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το τηλεοπτικό κανάλι «MEGA» μαζί του, διαβεβαίωνε ότι αν του ζητήσει το κόμμα του να παραιτηθεί θα το κάνει. Τον άκουσα εγώ με τα αυτιά μου. Όταν λοιπόν το μεσημέρι γυρνούσα από τη δουλειά μου και άκουσα από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου ότι διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και πρόκειται να του ζητηθεί η παραίτηση, δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα το κάνει. Άλλωστε, και ο ίδιος προσερχόμενος στη Βουλή, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του, δήλωσε και πάλι στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν ότι «Αυτήν τη στιγμή το κόμμα με έβγαλε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο,τι θέλει το κόμμα. Εγώ δεν θέλω να είμαι αυτός που θα φτάσει τη ΝΔ. σε μία απειλή ανάσας. Ο,τι πει το κόμμα». Ο άνθρωπος, σκέφτηκα, ανεξαρτήτως των πολιτικών του πεποιθήσεων, φαίνεται ότι θα τιμήσει το λόγο του. Αμ δε….. Το απόγευμα και ενώ ο επιλαχών της ΝΔ στο νομό Δράμας Σταύρος Παπαδόπουλος, ετοίμαζε το κοστούμι του για την ορκωμοσία, μεταδόθηκε η είδηση ότι αρνείται την παραίτηση ο κ. βουλευτής μας γιατί έτσι, λέει, του ζητούν οι ψηφοφόροι του της Δράμας. Τρέχα γύρευε…..
Και η τελευταία απορία μου. Η δήλωση του βουλευτή κατά την προσέλευση του στη Βουλή «Εύχομαι η θυσία μου να αποτελέσει απαρχή για να πάρει μπροστά η μηχανή του κόμματος», τι νόημα έχει?? Ποια θυσία εννοεί ο ποιητής? Εγώ άλλη θυσία από τη δημοσιότητα που απέκτησε τα δύο τελευταία 24ωρα, δεν είδα. Εκεί που δεν τον ήξερε ούτε ο Θυρωρός της πολυκατοικίας του, τον γνώρισε όλη η Ελλάδα. Να μας ζήσουν οι «πατέρες του Έθνους» με τη συνέπεια τους!!!
-------------------------
Ανανέωση:
Επιστολή στον Πρωθυπουργό έστειλε πριν από λίγο ο κ. Δαϊλάκης και αφού του ζητά συγγνώμη, τον καλεί να τον δεχτεί πίσω στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Αλλιώς θέτει και πάλι την παραίτηση του στη διάθεση του Κ. Καραμανλή (του "αλόγου" ντε).
Μα καλά Γυμνάσια θέλει να κάνει στον συνυποψήφιο του Σταύρο Παπαδόπουλο που θα αρχίσει και πάλι να ξεσκονίζει το κοστούμι του για την ορκομωσία!

42 σχόλια:

gerasimos είπε...

Πως πήγαινε ένα παλιό τραγουδάκι; Αχ βρε Δαϊλάκη, με πότισες φαρμάκι νομίζω έλεγε... χα χα χα. Από αλλού την περίμεναν - και την περιμέναμε - κι από αλλού τους ήρθε. Πάντως πρόσεξε τι λες γιατί ο κύριος Δαϊλάκης δήλωσε και νίντζα: 'θα φύγω ως νίντζα, υπερασπιζόμενος τον αρχηγό μου' είπε...

monahikoslikos είπε...

Γιατί απορείς;
Και το συμπιλίδη δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του πριν "ρίξει" το Μητσοτάκη.
Καλό σου μήνα.

xasodikis είπε...

Είμαι βέβαιος ότι οι ψηφοφόροι του της Δράμας τον πήραν μαζικά τηλέφωνο και τον ικέτευσαν: "όχι, μη φύγεις, πού μας αφήνεις μόνους;", γι' αυτό και έμεινε.

Εμ βέβαια. Πού να βρεις βουλευτή με τέτοια ποικιλία γνώσεων και ενδιαφερόντων (άλογα, πολεμικές τέχνες, αρχαία τραγωδία, μηχανολογικά);

VAD είπε...

Ξέρεις τι θα πει για δυο μέρες όλοι να ασχολούνται με σένα και όχι με τον Καραμανλή!Τι δόξα ,θεε μου!
Καλό μήνα...

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε μου,
το άλλο τραγουδάκι της μεγάλης αοιδού Άντζελας "και ποια θυσία, ποια θυσία...έχει κάνει αυτή για σένα" το ξέρεις??? Ταιριάζει κι αυτό στο μέγα θυσιαζόμενο Δαϊλάκη. Θα του το τραγουδούν οι ψηφοφόροι του της Δράμας για τη ΝΔ.... Χα χα χα!

-@ Μοναχικέ μου Λύκε,
ζήλεψε λοιπόν τη δόξα του Συμπιλίδη. Άντε να ξεχάσουμε το όνομα Δαϊλάκης τώρα

Meropi είπε...

-@ Χασοδίκη μου,
θυσιάστηκε για τους ψηφοφόρους του ο Πατέρας του Έθνους!!

-@Vad μου,
αυτή τη δόξα είδε και ο κ. Βουλευτής και πού να παραιτηθεί....

VAD είπε...

Πώς μου διέφυγε;Τη μέγιστη δόξα πού τη βάζεις;Να σου κάνει ανάρτηση η Μερόπη και μάλιστα με φωτογραφία!

Independent είπε...

Καταρχάς καλησπέρα Μερόπη.

Νομίζω ότι η περίπτωση Δαιλάκη, αποτυπώνει πλήρως το μπάχαλο που επικρατεί στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, όχι ότι οι άλλι πάνε πίσω. Που ακούστηκε βουλευτές και υπουργοί, να απλογούνται σε αγράμματους δηοσιογράφους πρωινάδικων, και να κάνουν και δηλώσεις που πρώτιστα έπρεπε να τις συζητούν με το κόμμα τους

Επειδή την συζήτηση στο Mega ετυχε να την παρακολουθήσω, ό κύριος Δαιλάκης είχε πει ότι θα παραιτηθεί μόνο εάν του το ζητήσει ο κύρος Καραμανλής, κάτι που σχολιάστηκε πάλι χτες από το κανάλι

Από την άλλη, το είπα-ξειπα είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής, μπορώ να σου βρω ένα κάρο τέτοια.

Phivos Nicolaides είπε...

Απορώ πάντως με τον φιλιππικό του κ. Δαϊλάκη (καμία σχέση με τον Δαλάι), ο οποίος ενώ εντόπισε το καλύτερο άλογο ράτσας στην πιάτσα, με τους χειρότερους σταβλάρχες, να το ταλαιπωρούν, ρίχνει κι ο ίδιος την κοπριά του στους σταύλους του Αυγεία ή Δαλαεία!

doctor είπε...

Με τι ασχολείσαι βρε Μερόπη; θα σε μαλλώσω. Οι τύποι είναι καμμένοι και έστω και ένα λεπτό ασχολίας μαζί τους αποτελεί τον ορισμό της ματαιοπονίας.
Ανίατος η κατάστασις.

Καλό μήνα σε όλους.

Psemma-me-ourá είπε...

Aγαπητή Μερόπη,
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
Και φυσικά ΚΑΛΟ Φθινόπωρο, ΚΑΛΟ Χειμώνα!
Άντε και καλή ψήφο... Ίσως μάς προκύψει κι αυτή οσονούπω...

Έχω ακούσει ότι η ίδια ιστορία είχε γίνει επί ΕΡΕ {του θείου} με έναν βουλευτή, της Ηπείρου, ονόματι Δερδεμέζη.

Το ΠΟΛΥ ωραίο είναι ότι δερ-δεμέζ στα τούρκικα σημαίνει ...είπα-ξείπα!!!

Θυμίζω όμως ότι δεν έχετε ψηφίσει [σωστότερα: δεν έχετε αξιολογήσει] τα ψέμματα που είχαμε συγκεντρώσει τον Ιούνιο, για να βγάλουμε τα 7 πιό μεγάλα.

Παρακαλώ κάντε το, το ταχύτερο.
psemmatapsemmata.blogspot.com

leondokardos είπε...

Συνέπεια ;; Υπάρχει σήμερα τέτοιο γνώρισμα σε πολλούς πολιτικούς "άνδρες" ;;;;

Unknown είπε...

Καλό μήνα Μερόπη, αυτός ο Δαιλάκης τόσα χρόνια δίνει το βουλευτικό αυτοκίνητο του και μεταφέρονται ανάπηρα παιδάκια στο σχολείο. Πριν από λίγες μέρες έδωσε λεφτά σε μιά γυναίκα να σώσει το σπίτι της, που της το έπαιρνε η τράπεζα.
Προτιμώ αυτόν από τους άλλους που δεν κάνουν ποτέ τίποτα.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καλά... εγώ θα τον ρώταγα: "και ποιος τα καβαλάει το άλογο;"!
Τεσπα... ας μην το συνεχίσω το θέμα, είναι πολύ πικρό και καίει!

Τελικά, η Ν.Δ. στη Μακεδονία, προκειμένου να "πιάσει" τα χαμηλότερα στρώματα, έκανε βουλευτές τι μεγαλύτερη σαβούρα! Ας τη γευτεί τώρα ο ... καβαλαρίας!

Ανώνυμος είπε...

Τον τύπο δεν τον είχα ξανακούσει και ομολογώ ούτε η άγνοιά μου γύρω από το όνομά του, είναι ένα ακόμα μείον στις γνώσεις μου για τα σημαντικά πρόσωπα που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝουΔου.
Αφού λοιπόν δεν ξέρω τίποτα για την προηγούμενη δράση του δεν μπορώ και να τον κρίνω. Αυτό όμως το ¨είπα ξείπα¨ μου δίνει το δικαίωμα να τον κατατάξω στην κατηγορία των αντρών που μπροστά τους ο Χατζιαβάτης ήταν λαϊκός ήρωας!

Meropi είπε...

-Vad μου,
Χα χα χα! θες να πεις να σου κάνει ανάρτηση η Μερόπη και να σε ψιλοβρίζει "κ. Είπα - Ξείπα".

-@Independent μου,
δεν θυμάμαι αυτή τη λεπτομέρεια, αν έλεγε ότι όταν του ζητήσει ο Καραμανλής θα παραιτηθεί. Πάντως προσερχόμενος στη Βουλή είπε ότι θα κάνει ό,τι του πει το κόμμα (γενικώς και αορίστως).

-@ Φοίβο μου,
πολύ για άλογα μιλάει τελικά ο κ. Βουλευτής. Αλογοκατάσταση...

Meropi είπε...

-@ Δόκτωρ μου,
μάλλωσε με! Ασχολούμαι με πρόσωπα που δεν έπρεπε να ασχολούμαι κανονικά.

-@Psemma-me-ourá
λες να ετοιμαζόμαστε για ψήφο??? Μου φαίνεται όχι ακόμα.
Θα περάσω από το blog σου.

-@Λεοντόκαρδε μου,
έχεις δίκιο. Η συνέπεια σπανίζει γενικώς και πιο ειδικά στους πολιτικούς.

Meropi είπε...

-@ Mariana μου,
ναι έχεις δίκιο τα διάβασα αυτά περί αυτοκινήτου κλπ. Φτάνει όμως μια κάποια φιλανθρωπία για να σε κάνει σωστό πολιτικό άντρα??? Ένα απαραίτητο προσόν δεν είναι και να τιμάς το λόγο σου???

-@ Ασκαρδαμυκτί μου,
γέλασα με το αστείο σου....

Meropi είπε...

-@ syneas μου,
κι εγώ για το "είπα - ξείπα" τον ψέγω. Τα άλλα δεν τα ξέρω. Λένε ότι έχει μια κάποια φιλανθρωπική δράση. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο η κάποια αυτή φιλανθρωπική δράση τον κάνει καλό πολιτικό.

marianaonice είπε...

Αχ Μερόπη μου!
Ο Δαϊλάκης είναι συνεπής! Και ξέρεις γιατί; τήρησε την ασυνέπεια του κόματός του! Όπως όλοι τους!
Ειδικότης τους: Η συνέπεια!!
Το "άλογο" δίνει το καλό παράδειγμα, μη το ξεχνάς!!
Χαχαχα!!!
Καλό βράδυ!

gerasimos είπε...

Νομίζω ότι η φιλανθρωπική δράση, απ' τη στιγμή που τη διατυμπανίζεις ΠΑΥΕΙ να υφίσταται ως φιλανθρωπική δράση και γίνεται κάτι σαν διαφημιστικό φυλλάδιο, απ' αυτά που μας μοιράζουν στους δρόμους...

Unknown είπε...

Παιδιά δεν ξέρω πως το σκέφτεστε αλλά αν στην Αυστραλία ζητούσαν από κάποιο βουλευτή να παραιτηθεί από την έδρα του, θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Οι φιλανθρωπίες που κάνει, σημαίνει ότι είναι ηθικός άνθρωπος. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος.

Meropi είπε...

-@ Γεράσιμε αν η φιλανθρωπία έκανε ένα άξιο πολιτικό η θεια μου η Μαριγούλα θα πήγαινε για Υπουργός.
Κι έχεις δίκιο, τις φιλανθρωπίες δεν τις διαφημίζει κανείς.

-@ Mariana μου, ισχύει και για σένα ό,τι αναφέρω παραπάνω στο Γεράσιμο για τις φιλανθρωπίες.

Meropi είπε...

-Μαριάνα (On Ice) μου,
δεν ξέρω πώς του ήρθε το άλογο ως παρομοίωση. Θυμάσαι το "τρέχωμεν ως άλογα"??? Χα χα χα

phlou...flis είπε...

Λείπει ένα κομάτι από το παζλ. Τι έγινε μετά από την πρωινή του δήλωση, μέχει την απογευματινή αντίστοιχη. 'Οχι ότι με ενδιαφέρει καθόλου. Εξάλλου τα "ναι μεν αλλά" είναι στην καθημερινότητα των πολιτικάντηδων.

marianaonice είπε...

"Τρέχωμεν σαν άλογα"!!
Που το θυμήθηκες;;;
Aυτός που το έλεγε όμως τότε, πραγματικά έτρεχε σαν άλογο!
Ενώ ο ...πρωθυπουργός μας καμία σχέση με ...τρέξιμο, ο άνθρωπος!! Χαλαράαα!!
Χαχαχαχαχα!!!!

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
ποιός ξέρει τι έγινε?? Μήπως σκέφτηκε ότι τώρα που έγινα γνωστός γιατί να παραιτηθώ??? Ήδη ξαναδήλωσε ότι θα παραιτηθεί.

-@Μαριάνα μου,
για την ακρίβεια δεν το ξέχασα ποτέ. Χα χα χα!

KΑΡΜΕΝ είπε...

Συμφωνώ ότι έχει την συνέπεια του κόμματος του: άλλα έλεγαν σαν αντιπολίτευση, άλλα σαν κυβέρνηση και άλλα μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Άραγε, τι άλλο θα δούμε; Και θα ακούσουμε;…
Όσο για τα παιδιά που «κουβάλησε» στο σχολείο τους… εδώ «κουβάλησε» την Μπεζαντάκου… να μην μείνει παραπονεμένη! Βρε, μπας και την βοήθησε και με το σπίτι;

VAD είπε...

Μερόπη μου,αν και δεν την γνωρίζω,θα προτιμούσα τη θεία σου τη Μαριγούλα για Υπουργό!Απ'όλους αυτούς καλύτερη θα ήταν!

Ιάκωβος είπε...

μερόπη μου, αλήθεια, μια ερώτηση, γτ σε "τραβάνε" τέτοια θέματα; με όλους τους -#$%^&- του κόσμου;

φιλιά από Ελσίνκι!,
Ιάκωβος

Meropi είπε...

-@ Agapi μου,
καλημέρα. Λες οι φιλανθρωπίες του να φτάσαν μέχρι την Μπεζεντάκου?? Χα χα χα!

-@ Vad μου,
είναι λίγο υπερήλικη η θεία η Μαριγούλα, αλλιώς θα την πρότεινα κι εγώ ως Υπουργό. Χα χα χα!

-@ Ιάκωβε μου,
είμαι και λίγο πολιτικό όν, γι' αυτό με τραβάνε τέτοια θέματα. Φιλιά στο παγωμένο Ελσίνκι.

patsiouri είπε...

Είπαμε, επιτέλους η Δράμα απέκτησε τον Ψωμιάδη της...να τους ζήσει!

marianaonice είπε...

Η προσωποποίηση της ...συνέπειας!!
Χαχαχαχα!!! Το άλογο όμως το κατάλαβε;;

Meropi είπε...

-@ Πατσιούρι μου,
ο Ψωμιάδης είναι διαχρονικός. Έχω την εντύπωση ότι ο Δαϊλάκης είναι αναλώσιμος.

-@Μαριάνα μου,
έχω την εντύπωση το "άλογο" ότι δεν πιάνει και πουλιά στον αέρα...

habilis είπε...

Χίκ ,ακόμα ένα τσιπουράκι ,αυτό το άλογο ,χίκ, μούτς το λατρεύω ...

ritsmas είπε...

Γεια Μεροπη μου,με τις πετυχημένες επισημάνσεις σου. Ολα καλά, ελπίζω\ριτς

Phivos Nicolaides είπε...

Τώρα που τον έχει τόση ανάγκη το έθνος, (Θεέ μου πια) ο Δαϊλάκης θα έδεινε παραίτηση;

Meropi είπε...

-@ Habilis μου,
Ι know what you mean....
Την καλησπέρα μου.

-@Ρίτσα μου,
καλησπέρα. Εκτός από το ότι τρέχουμε σαν άλογα (που λέει και ο Δαϊλάκης), κατά τα άλλα καλά.

-@ Φοίβο μου,
πράγματι σύσσωμο το Έθνος βοά "θέλουμε το Δαϊλάκη". Χα χα χα!

Ανώνυμος είπε...

Βρε πού καταντήσαμε με τους αντάρτες. Τα τρίζουν τα κοκαλάκια του Τσε. Εμ, καλά να πάθουμε. Έτσι που γίναμε, αποκτήσαμε και lifestyle αντάρτες. Άντε και στον Καφέ με την ΕΛένη, καλέ. Μη σου πω να του δώσουν και θέση σχολιαστή σε πάνελ.

Meropi είπε...

Dora μου,
καλημέρα. Όταν περάσει η μπόρα ούτε η Μενεγάκη δεν θα καταδέχεται τον εν λόγω ...αντάρτη στο πάνελ της.

Odysseas είπε...

Εμένα ξέρεις τι με ενοχλεί? Που καθόμαστε και ασχολούμαστε τόσες μέρες από αυτόν τον αστείο. Αντί να προβάλουμε κάποιον/κάποιους που κάνουν καλά τη δουλειά τους και μπορούν να είναι παραδείγματα προς μίμηση.

Αφού λοιπόν αυτοί μας αρέσουνε, αυτούς ψηφίζουμε και καλά να πάθουμε.

Και μια ερώτηση κρίσεως: μήπως θα έπρεπε για να γίνει κάποιος βουλευτής να έχει και κάποια τυπικά προσόντα, όπως π.χ. πτυχίο πανεπιστημίου (καλά, αυτό σε λίγο θα το έχει και η κουτσή Μαρία), επαγγελματική εμπειρία, κλπ.? Και μη μου πει κανείς πως αυτό εμποδίζει την εκπροσώπηση του απλού κόσμου. Όπως μια μεγάλη επιχείρηση δεν τη διοικούν οι ανειδίκευτοι εργάτες, έτσι και μια χώρα δε μπορούν να τη διοικούν πρώην ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, αγρότες.

Όχι βέβαια πως "επιστήμονες" που έχουν ασκήσει το επάγγελμά τους για μερικούς μήνες, πριν μπουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που υπηρέτησαν στα φοιτητικά τους χρόνια, είναι πιο κατάλληλοι...

Meropi είπε...

-@ Οδυσσέα μου,
δεν είναι δυνατόν να τεθούν άλλα, πλην της ηλικίας (25 ετών) ποιοτικά κριτήρια για την εκλογή βουλευτή. Αντίκειται στην αρχή της ισότητας. Αν και, κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν θα έλυνε το θέμα. Πόσοι απόφοιτοι Πανεπιστημίου χρωστούν της Μιχαλούς ή είναι, παρά την εκπαίδευση τους, στην ουσία ακαλλιέργητοι?
Ας σημειωθεί ότι ο περί ού ο λόγος έχει πτυχίο Πανεπιστημίου και εργάστηκε για πολλά χρόνια (σε Τράπεζα, αν δεν κάνω λάθος)