Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Λυπάμαι.....


Λυπάμαι που ζω σε μια χώρα όπου:
  • Η Πολιτεία εμπιστεύεται όπλα στα χέρια ανθρώπων κομπλεξικών και ανεκπαίδευτων που σκοτώνουν ανήλικα παιδιά, λόγω ενός αθώου πειράγματος.
  • Η Πολιτεία δεν κατόρθωσε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και αξιοκρατικό μέλλον για τους νέους.
  • Ο Πρωθυπουργός βγήκε στα ΜΜΕ να μιλήσει στο λαό για τον τραγικό θάνατο ενός 15χρονου παιδιού και αντί να πει δυο λόγια από καρδιάς, χωρίς χειρόγραφο, διάβαζε αδέξια ένα άψυχο χαρτί.
  • "Εγκριτοι" δικηγόροι, προκειμένου να «υπερασπίσουν» τους εντολείς τους, σκαλίζουν και παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα του ανήλικου θύματος της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας.
  • Μερικοί βάνδαλοι, κλέφτες και πλιατσικολόγοι παριστάνουν τους επαναστάτες και αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αντιεξουσιαστές σκορπούν την καταστροφή, παραβλέποντας ότι μια από τις πιο αποτρόπαιες εξουσίες είναι αυτή της βίας.
  • «Σοφοί» πολιτικοί (βλ. Μάνος) προτείνουν ως λύση στο χάος την επέμβαση του στρατού.
  • Μια μεγάλη μερίδα των πολιτών στέκονται απαθείς μπροστά στη διαφθορά, στην κατάχρηση εξουσίας, στην καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων....

40 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Μερόπη, μέσα στις ευθύνες όλων (συμφωνώ με όσα λες), να μην αναζητήσουμε και τις ευθύνες των συναδέρφων σου? Διάβαζα σήμερα πχ ότι μετά την πολύ ευνοϊκή πρόταση του εισαγγελέα για τους δράστες-αστυνομικούς της "ζαρντινιέρας", οι δικαστές (επειδή προφανώς θα την έκαναν δεκτή και θα επέβαλαν μικρές ποινές) ανέβαλαν την έκδοση της απόφασης για την άλλη εβδομάδα. Σε ρωτάω: δεν είναι μέρος της αγανάκτησης του κόσμου ότι ούτε οι δικαστές επιβάλλουν τις αρμόζουσες ποινές?

patsiouri είπε...

Κι'εγώ λυπάμαι...
Το κακό είναι ότι μόνο λυπόμαστε...τίποτα άλλο.

Meropi είπε...

-@ Στέλιο μου
καλησπέρα. Ας περιμένουμε πρώτα την απόφαση και μετά να κάνουμε κρίσεις (για την υπόθεση της ζαρντινιέρας εννοώ). Δεν είναι απαραίτητα κακό ότι διέκοψε το δικαστήριο για να κάνει τη διάσκεψη του με την ησυχία του.

αντωνης είπε...

Και μετα τη (δικαιολογημενη) λυπη ολων μας, τι;
Μηπως σκεψη και αλλαγη ροτας; Και πραξεις;

Meropi είπε...

-Πατσιούρι μου,
ας κάνουμε ο καθένας την αυτοκριτική του και τι μπορούμε να κάνουμε για μη λέμε μόνο ότι λυπόμαστε. Πάντως όχι να βάλουμε κουκούλες.
Καλό σου βράδυ

Meropi είπε...

Αντώνη μου,
την στιγμή που απαντούσα στο Πατσιούρι, μου άφησες κι εσύ στο σχόλιο. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα στο Πατσιούρι. Ας κάνουμε ο καθένας ό,τι περνά από το χέρι του για να μην θλιβόμαστε συνέχεια...

Maria Tzirita είπε...

Λυπάμαι που ζω σε μια χώρα όπου όλοι λυπόμαστε κι όμως δεν αντιδράμε. Κι όμως θα ξαναψηφίσουμε. Και θα έχουμε ξεχάσει το "Δυστυχώς παρεξήγηση..."
Καληνύχτα σου καλή μου Μερόπη...

Phivos Nicolaides είπε...

Δυστυχώς, τα "λυπάμαι" θα μπορούσαν να ήσαν πολλαπλάσια και να συμπεριλάβουν και τους για χρόνια 'απαθείς' πολίτες. Η δημοκρατία δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς, αλλά και τους πολίτες, ανεξάρτητα βαθμού ευθύνης... Ίσω να είναι μια χρυσή ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά το αληθινό περιεχόμενο της δημοκρατίας.

Meropi είπε...

-@ Μαρία μου,
τι ανήθικο αυτό το "δυστυχώς παρεξήγηση"!!! Την καλημέρα μου

-@ Φοίβο μου,
σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Με αφορμή αυτό πρόσθεσα ένα ακόμα λυπάμαι. Την καλημέρα μου στην Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Ας κανουμε ο καθενας ότι περνα απ το χερι μας..

Τι περνα απ το χερι μας; Ετσι προχειρα σκοπτομενος.. η ψηφος μηπως;

Ειναι μια καλη αρχη. Στελνουμε σπιτι τους αυτους που δεν μπορουν.

marianaonice είπε...

Βαθειά λύπη Μερόπη μου, λύπη που δεν έχει μάλλον διέξοδο και θα κρατά παντοτινά!
Η ψήφος μας σίγουρα είναι ένα μέσον να δείξουμε την αντίδρασή μας και τη λύπη μας!
Μόνο που κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού θα αλλάξει και τη μιζέρια μας!
Μόνο θα εκτονώσει την οργή μας σ' αυτούς που σήμερα αποδείχθηκαν οι πλέον επικίνδυνοι εκτός από άχρηστοι, γι' αυτόν τον τόπο!!
Θέλει μεγάλο αγώνα για να ανασηκωθούμε και να βγούμε από το τέλμα που μας βούλιαξαν!

VAD είπε...

Η δική μας λύπη θα μείνει,Μερόπη μου,η λύπη των...νοικοκυραίων αμβλύνεται με δεκαχίλιαρα....

dyosmaraki είπε...

Και εγώ λυπάμαι.....
Καθένας μας εκτός από την έκφραση της λύπης του, εκτός από την ψήφο του ας ρίξει μια ματιά και ας κάνει την αυτοκριτική του.
- Τι κάνει για τα προβλήματα της γειτονιάς του?
- Διεκδικεί τα δικαιώματά του στον χώρο εργασίας?
- Είναι καλός γονιός? Πόσο χρόνο δαπανά για να επικοινωνήσει με το παιδί του?
- Καταγγέλει τα κακώς κείμενα του τόπου του η απλώς σιωπά?
κλπ κλπ (απλά αυτά μου ήρθαν στο μυαλό)
Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό η δράση ούτε απαραίτητα θεωρώ πως δράση=ένταξη σε κάποιο πολιτικό κόμμα.
Η βία θα εκλείψει όταν την κλωτσήσει καθένας από εμάς έξω από το σπιτικό του, από τη γειτονιά του, από τον Δήμο του, από τη δουλειά του.
Την κάλημέρα μου

Kwlogria είπε...

Τι να πεις Μερόπη μου. Συγκλονισμένο το πανελλήνιο. Χάος και πανικός! Τι ντροπή Θεέ μου!

gerasimos είπε...

Χτες το βράδυ στο τραμ άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, πιάσαμε ξαφνικά κουβέντα. Δυο νεαρά, ίσως δεκαεξάχρονα κορίτσια, μια μεσήλικη γυναίκα, ένας μεσήλικας άνδρας κι εγώ για όσα συμβαίνουν. Και σκέφτηκα, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν όταν μπαίναμε στα τραμ αντί να κοιτάμε το υπερπέραν μιλάγαμε με τους διπλανούς μας: αυτοί είναι οι γνωστοί άγνωστοι της ζωής μας.

Ανώνυμος είπε...

Η κατηγορία των πολιτών που αδιάφοροι ατενίζουν τα γεγονότα σαν να μη τους αφορούν και η πρόταση του Μάνου για επέμβαση του στρατού, νομίζω πως είναι ταυτόσημες.
Ας μην αμφιβάλει κανείς μας πως αυτοί οι ¨αδιάφοροι¨ (που αποκαλούνται και σιωπηρή πλειοψηφία) είναι χειρότεροι και από τους κουκουλοφόρους-αν δεν είναι και η αιτία της εμφάνισής και ασύδοτης δράσης τους…

Unknown είπε...

Ο πρώτος κουκουλοφόρος και ο πρώτος πλιατσικολόγος είναι το Κράτος (Κράτος και Βία πάνε μαζί κατά την σοφότατη Ελληνική Γραμματεία).

Τα όσα συμβαίνουν δεν είναι τίποτα άλλο παρά η πεντακάθαρη αντανάκλαση των όσων πράττουν οι πολύ "επάνω" από όσους είναι πολύ "κάτω".

Ευτυχώς, από αύριο μπαίνουν στο χωρό των κινητοποιήσεων όλοι οι φορείς εκπαιδευτικών, οργανώσεων κλπ. Και ελπίζω ΑΥΤΗ τη φορά , ΑΥΤΗ η γενιά να εξαναγκάασει μία κυβέρνηση σε παραίτηση και προκήρυξη εκλογών. Τόσο για εκτόνωση όσο και γιατί οι επόμενοι θα είναι πολύ πιο προσεχτικοί για ένα μεγάλο διάστημα. Περισσότερα στο ιστόλογιο μου, γιατί κονετεύω να κάνω ποστ στης Μερόπης :-)

Όσα γίνονται, είναι αποτελέσματα 30 περίπου χρόνων...

Unknown είπε...

***και όταν λέω το Κράτος κουκουλοφόρο είναι γιατί αυτό κουκουλώνει διαρκώς τα τεράστια σκάνδαλα. Και όταν τους λέω πλιατσικολόγους είναι γιατί αυτοί έχουν καταληστεύσει τα πάντα με τα Βατοπέδια, τα Δομημένα Ομόλογα, τη ΔΕΗ , τον ΟΤΕ, τη Ζιμενς κλπ κλπ κλπ. Είναι αστείο να μιλάμε για κουκούλες και κλοπές -εκτός αν αυτές που φοράνε κοστούμι είναι της αρεσκείας μας λόγω κομψότητος.

doctor είπε...

Μερόπη, ο Κούγιας είναι που μας αξίζει.
Δεν υπάρχει πλέον πάτος. Τον κατοικούμε από εχθές, στην χώρα όπου κατηγορούμενος είναι το θύμα και όχι ο θύτης.

doctor

phlou...flis είπε...

και να λυπόμαστε εμάς που φέραμε αυή τη χώρα σ' αυτή την κατάσταση με δικές μας επιλογές.

Penelope είπε...

Mεροπάκη μου σπάω το κεφάλι μου ψάχνω από δω και από κει να βρώ κάτι να ξεπερδέψει λίγο αυτό το κουβάρι και να δώσει μία απάντηση σε αυτό το γιατί είμαστε ετσι όπως είμαστε? Γιατί όλοι οι αρχηγοί μας ανακυκλώνονται από τις ίδιες και τις ίδιες οικογένειες γιατί δεν υπήρχε ποτέ μία πραγματική πολιτιστική κοινωνία με την έννοια οργανώσεων, πέρα των πολιτικών κομμάτων (εργαστήρια παραγωγής μίσους
για το αντίπαλο κόμμα) που θα τόνωναν το ηθικό των μελών της και θα βοηθούσαν στη καλύτερη λειτουργία του κράτους. Και το οποίο τελευταίο θα ήταν τόσο ανακουφιστικό για τους περισσότερους έλληνες πολίτες με τα τελευταία γεγονότα Σαν κράτος έχουμε γεράσει τόσο πολύ άραγε ?
p.s και καθώς γράφω αυτά σκέφτομαι μήπως το blogging (πλακα πλακα) τελικά δειλά δειλά δώσει μία ώθηση για τη δημιουργία κάτι διαφορετικού στην Ελλάδα

stalamatia είπε...

Λυπόμασταν για τόσα πολλά πράγματα και δεν έφτανε ο νους το πόσο θα λυπόμασταν αυτές τις μέρες.

Meropi είπε...

-@ Fidelio μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου. Πολύ σωστά προτρέπεις να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι του καθενός μας για να αντρέψουμε το βάλτο που έχουμε πέσει. Όπως λες κι εσύ το πρώτο μέσο που έχουμε όλοι στα χέρια μας είναι η ψήφος.Ένα άλλο είναι να μη ζητήσουμε, ούτε να δεχτούμε να ικανοποιήσουμε ρουσφέτι. Πρέπει να πάψει πια αυτή η πελατειακή σχέση μεταξύ Πολιτείας και πολιτών.

-@ Μαριάνα μου,
καλησπέρα. Έχεις δίκιο ότι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν θα επιφέρει ως δια μαγείας τη λύση που περιμένουμε. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, αν δεν απαιτήσουμε να αλλάξει και το Κράτος, αν δεν δείξουμε όλοι ότι δεν ανεχόμαστε πια την διαφθορά, την αναξιοκρατία, λύση δεν θα επέλθει.

-@ Vad μου,
πολύ φοβάμαι ότι θα ρίξουν δέλεαρ στους νυκοκυραίους - καταστηματάρχες την αποζημίωση, όπως τότε στους πυρόπληκτους τα 3χίλιαρα.

Meropi είπε...

-@dyosmaraki μου,
καλώς μου ήρθες. Πολύ ωραίες οι ιδέες που προτείνεις για μια προσπάθεια, έστω ατομική, να βγούμε από το τέλμα. Την καλησπέρα.

-@kwlogria μου,
δεν ξέρω αν από αυτή την ντροπή βγει κάτι καλό. Το ελπίζω.

-@ Γεράσιμε μου,
πολύ ωραία το θέτεις το θέμα. Διάλογος μεταξύ των πολιτών. Κάτι καλό θα βγει απ΄ αυτό.

Meropi είπε...

-@ Συνεας μου,
έμεινα εμβρόντητη με τη φαεινή ιδέα του Μάνου. Μα είναι δυνατόν να προτείνει κάποιος "Δημοκράτης" να επέμβει ο στρατός??

-@ politispittas
λες ότι κράτος και βία πάνε μαζί. Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρω πόσο οξύμωρο είναι να αυτοαποκαλείται κάποιος αντιεξουσιαστής και να ασκεί τυφλή βία. Θα έλθω και από το ιστολόγιο σου να διαβάσω εκτενώς τις απόψεις σου. Καλό σου βράδυ.

-@Δόκτωρ μου,
καλησπέρα. Να φανταστείς τι κράτος είμαστε που εναντίον του Κούγια έχει από καιρό εκδοθεί απόφαση διαγραφής από το Δικηγορικό Σύλλογο, αλλά δεν μπόρεσε να ενεργοποιηθεί, γιατί εκκρεμεί στον ΑΠ προσφυγή του.

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
μ' έχει απασχολήσει πολύ αυτή η σκέψη ότι συμβάλαμε κι εμείς, ο καθένας μας χωριστά, σ' αυτή την κατάσταση. Άλλος με τη ψήφο του, άλλος με τη νοοτροπία ότι όλα επιτρέπεται να τα επιδιώκουμε με ρουσφέτι, άλλος με την αδιαφορία του κλπ κλπ

-@ Πηνελόπη μου,
η LE MONDE έκανε μια πολύ ωραία ανάλυση για την κατάσταση στην Ελλάδα κι έδωσε μια εξήγηση για τις ταραχές που ξέσπασαν. Αναφέρει μεταξύ άλλων «Τα επεισόδια που πλήττουν τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, κυρίως την Αθήνα, μαρτυρούν τις ανισότητες μιας κοινωνίας που πέρασε μέσα σε λίγα χρόνια από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη». Και προσθέτει για το Ελληνικό κράτος "είναι ανίκανο, διότι εδώ και πολλά χρόνια υπονομεύεται από τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία". Συμφωνώ και επαυξάνω.

-@ Σταλαματιά μου,
πολλά τα λυπάμαι που δεν χώρεσαν όλα στο ποστ μου

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με τον/την πατσιούρι. Δεν είναι ώρα μόνο για συναισθήματα, χρειάζονται σκέψεις μέχρι να μας έρθει πονοκέφαλος...

αθεόφοβος είπε...

Αυτοί οι "Εγκριτοι" δικηγόροι,που γράφεις,μου θυμίζουν τους «έγκριτους» δικαστικούς του παραδικαστικού που συνεργάζονταν με «έγκριτους» καλογέρους και είχαν την κάλυψη «έγκριτων» πολιτικών.

Independent είπε...

Λυπάμαι και γω, παρόλαυτά ελπίζω στην αλλαγή

Unknown είπε...

Η έκδοση της απόφασης σταμάτησε για να μη γίνει χειρότερη κόλαση ολόκληρη η Ελλάδα, διότι θα έπαιφταν στα μαλακά. Τώρα όχι.
Όλοι φταίμε για όλα Μερόπη.

leondokardos είπε...

Ακριβώς για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις, λυπάμαι κιεγω,οργίζομαι και απογοητεύομαι.

creative mind είπε...

lupamai pou ola ayta pou grafeis sto keimeno isxyoyn

rain είπε...

Εχω την εντύπωση πως με αυτό το κριτήριο επιλέγονται για να μπουν στα σώματα ασφαλείας, για να μπορούν να αποδόσουν..
Κράτος του παραλόγου
Αντίσταση του καναπέ
Η αντίδραση γίνεται αίμα ζεστό που κυλά
Φοβηθείτε για να σιωπήσετε..
Ντροπή..

jf είπε...

Λυπάμαι που σ' όλα αυτά που ανέφερες δε βρίσκω τρόπο να αντιδράσω -πέραν της ψήφου μου- και απλώς τα παρακολουθώ. Έχει κανείς προτάσεις;

Meropi είπε...

-@ Κομμούνι μου,
ο πονοκέφαλος μας ήρθε από την πρώτη στιγμή.

-@Αθεόφοβε μου,
σ' αυτή τη χώρα έχουμε πληθώρα "εγκρίτων", αναζητούνται και "σκεπτόμενοι".

-@Ιndependent μου,
να σου πω την αλήθεια κι εγώ μια ελπίδα την έχω.

Meropi είπε...

-@ Mariana μου
για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι οι Δικαστές πρέπει να αποφασίζουν υπό το βάρος της πίεσης της "Κοινής Γνώμης". Πρέπει να έχουν τη νηφαλιότητα να αποφασίζουν με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και το Νόμο. Ακόμα και ο πιο στυγερός εγκληματίας έχει το δικαίωμα να τύχει μιας δίκαιης Δίκης.

-@ Λεοντόκαρδε μου,
η λύπη είναι ανακατεμένη με την οργή.

Meropi είπε...

-@creative mind μου,
καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου.

-@rain μου,
ελπίζω αυτή η ντροπή που νιώθουμε όλοι τις τελευταίες μέρες να μετουσιωθεί σε αλλαγή....

-@JamanFou μου,
εκτός από τη ψήφο μας, έχουμε και άλλους τρόπους να αντιδράσουμε. Στην καθημερινή μας ζωή να δείξουμε πια προς την Πολιτεία ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο τη διαφθορά και το ρουσφέτι. Πώς??? ¨Όχι μόνο καταγγέλλοντας αυτούς που απαιτούν "φακελάκι" για να μας εξυπηρετήσουν, αλλά και να μη χρησιμοποιούμε οι ίδιοι οποιοδήποτε "μέσο" για να εξυπηρετηθούμε.

Κλαζoμένιoς είπε...

Θέτω εις την μπλογκο-ομήγυριν το εξής πολλαπλούν φιλοσοφικόν ερώτημα:

Τί να είναι ο Χούγιας άραγε;;;

1. Στυγνός εκμεταλλευτής της Δημοκρατίας ;
2. Στυγνός εκμεταλλευτής ΠΑΕ τινών ;
3. Εκμεταλλευτής της στυγνής Μιντιοκρατίας ;
4. Είς απλούς και κερατάς και δαρμένος ;
5. Είς απλούς μαχόμενος την Θέμιδα ;
6. Είς απλούς υπερασπιστής αδυνάτων ;
7. Είς πολλαπλώς κομπλεξικός τηλεαστήρ ;


Μπορείτε να δώσετε και περισσότερες από μία απαντήσεις, είτε εδώ, αν τό επιτρέψει η φιλοξενήτρια, είτε στο εμόν βλόγιον.

Σκεφθείτεεέ! Απασφαλιστείτεεέ! Σκοπεύσατεεέ!
Πύύύύύυυυυυυυυυρ!

Unknown είπε...

Μερόπη, δεν σταμάτησαν τη δίκη μόνοι τους. Μην ξεχνάς ότι με το πειθαρχικό της αστυνομίας, ο ένας προβιβάστηκε για τη συμπεριφορά του.
Εκτός από αυτό, είδα και πως λειτούργησαν στη δίκη του Φιλόπουλου.
Οι συνεργοί καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια με αναστολή και είναι ελεύθεροι μέχρι το εφετείο.
Είναι σαν να μας λένε ότι "επειδή εμείς οι κατώτεροι δικαστές είμαστε ολίγον ανόητοι ας τα βρουν στο εφετείο, αλλά ας πάρουν 10 χρονάκια μην μας πουν τι λειτουργούμε υπό πίεση".
Η δικαιοσύνη είναι για κλάματα και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη διαφθορά και την κατάντια της Ελλάδας.

Meropi είπε...

-@ Κλαζομένιε μου,
προς το 7 τείνω πιο πολύ.

-@ Μαριάνα μου,
πιστεύω ότι οι Δικαστές πρέπει να σκέφτονται και να αποφασίζουν νηφάλια έχοντας υπόψη τους μόνο τα στοιχεία της δικογραφίας και το Νόμο. Η πίεση της "Κοινής Γνώμης" δεν είναι πάντα καλός σύμβουλος.