Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας, η Μερόπη και το Διαβολάκι...







Ξημέρωσε η τέταρτη ημέρα των σφοδρότερων στρατιωτικών επιθέσεων που έχει γνωρίσει η Λωρίδα της Γάζας από τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967. Διαβάζω ότι οι νεκροί Παλαιστίνιοι ήδη ξεπερνάνε τους 345 και οι τραυματίες αριθμούν περισσότερους από 1.600. Τα νοσοκομεία της Γάζας έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και το νοσηλευτικό προσωπικό απευθύνει απελπισμένες εκκλήσεις για βοήθεια κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή. Η Μερόπη μέσα μου, που έζησε τον πόλεμο και την προσφυγιά, θρηνεί για τους αμάχους και κυρίως τα παιδιά που χάνονται και αγανακτεί. Και τότε κάνει την εμφάνιση του, μέσα μου κι αυτό, ένα διαβολάκι που λέγεται ο «Συνήγορος του Διαβόλου». Και αρχίζει ένας έντονος διάλογος μεταξύ του «Συνηγόρου» και της Μερόπης.
  • Μερόπη: Μη μου μιλάς, είμαι πολύ στενοχωρημένη, μ’ αυτό το μακελειό, μ’ αυτή τη γενοκτονία. Ο λαός της Παλαιστίνης πάντα με συγκινούσε. Εδώ και χρόνια του τάξανε πατρίδα, κι ακόμα δεν αξιωθήκανε να του τη εξασφαλίσουνε.
  • Διαβολάκι: Μη μου πεις ότι δεν βλέπεις κι εσύ ότι σ’ αυτό το μακελειό, όπως το χαρακτηρίζεις, έχουν ευθύνη και οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι και ειδικά αυτοί της ισλαμικής Χαμάς που εδώ και αρκετό καιρό ρίχνανε ρουκέτες προς την πλευρά των Ισραηλινών, με θύματα αμάχους.
  • Μερόπη: Σιγά, μωρέ, τις ρουκέτες που ρίχνανε. Κάτι αυτοσχέδια και ερασιτεχνικά ρουκετάκια! Και γιατί δεν διευκρινίζεις ότι οι άμαχοι Ισραηλινοί που λες , δεν είναι παρά ένας νεκρός και καμιά δεκαριά τραυματίες?
  • Διαβολάκι: Δεν έχει σημασία το ισχνό αποτέλεσμα, δεν παύει να προκαλούσαν την τύχη τους. Το παραδέχτηκε και ο Αμπάς, ο Ηγέτης της PLO των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη. Αυτός λοιπόν τα «έχωσε» στη Χαμάς για την παραβίαση της εκεχειρίας. Α, κι αυτός ο εμφύλιος μεταξύ της Χαμάς και της PLO τι σου λέει?
  • Μερόπη: Κοίταξε να δεις, σχεδόν όλα τα απελευθερωτικά κινήματα, είχαν τους εμφυλίους τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούνται οι Παλαιστίνιοι να έχουν μια πατρίδα, όπου να ζουν ειρηνικά και να δημιουργούν, χωρίς να απειλούνται από κανένα. Μη ξεχνάς ότι κι εμείς οι Έλληνες το 1821 από τη μια πολεμούσαμε τους Οθωμανούς και από την άλλη πολεμούσαμε μεταξύ μας.
  • Διαβολάκι: Αυτό το «ειρηνικά» πες το στη Χαμάς που δεν πιστεύει στην ειρηνική συνύπαρξη με το Ισραήλ.
  • Μερόπη: Δεν ξέρω τι πιστεύει η Χαμάς, ούτε συμφωνώ φυσικά με τις μεθόδους και την αδιαλλαξία της. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το Ισραήλ, ένα, υποτίθεται, πολιτισμένο και οργανωμένο Κράτος, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα μερικά αυτοσχέδια ρουκετάκια που έριξε μια, έστω εξτρεμιστική, Οργάνωση, για να εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση με σύγχρονα όπλα και αεροπλάνα, με θύματα εκατοντάδες ήδη εξαθλιωμένους από τον αποκλεισμό αμάχους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Έλεος πια.
  • Διαβολάκι: Λες ότι λυπάσαι για τους αμάχους, αλλά ξεχνάς ότι η Χαμάς διατηρεί τα Επιτελεία της κοντά σε σπίτια αμάχων, σε σχολεία και σε νοσοκομεία.
  • Μερόπη: Α, δεν υποφέρεσαι. Όλη κι όλη η Γάζα 40 χιλιόμετρα είναι και ζουν εκεί 1,5 εκατομμύριο ψυχές, με άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Είναι φυσικό λοιπόν να υπάρχουν σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία κοντά στα «Επιτελεία», όπως τα χαρακτηρίζεις. Πάω να φύγω, δεν μπορώ να σε ακούω, σε βαρέθηκα πια….
  • Διαβολάκι: Κι εγώ βαρέθηκα να κάνω το Συνήγορο του Διαβόλου. Άσε, που όσο και αν προσπαθώ, δεν μπορώ να χωνέψω το Νετανιάχου, το Λικουντινό ντε, τον ακροδεξιό που προαλείφεται για να πάρει τα ηνία του Ισραήλ. Ξέρεις, έχουν εκλογές σε λίγο καιρό (το Φεβρουάριο) και γι' αυτό αποφάσισαν να το παίξουν σκληροί οι "φίλοι" μου οι Ισραηλινοί...
  • Μερόπη: Τώρα μόλις πληροφορήθηκα ότι το πλοίο "Dignity" προερχόμενο από την πατρίδα μου την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια, εμβολίστηκε από σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, το οποίο δεν το αφήνει να προσεγγίσει στη Γάζα . Τι έχεις να πεις Διαβολάκι???
  • Διαβολάκι: Αχ μη με πρήζεις άλλο, έχω να ετοιμαστώ και για το ρεβεγιόν τρομάρα μου...
  • Μερόπη: Στο ρεβεγιόν να πας μόνο σου. Εγώ όρεξη για ρεβεγιόν και αηδίες, ενώ αθώος κόσμος εξοντώνεται, δεν έχω.
-----------------

Προσθήκη:

Πάνω πρόσθεσα ένα σκίτσο του καλού μου @φίλου Barel που είναι επίκαιρο

31 σχόλια:

marianaonice είπε...

Tελικά εγώ είμαι με τη Μερόπη και όχι με το διαβολάκι!!
Καλά έκανες και το έβαλες στη θέση του!!
Χαχαχα!!!

doctor είπε...

Προσοχή μην πέσουμε στο λάθος να μην καταδικάσουμε και την Χαμάς, μία θρησκόληπτη φασίζουσα φονταμενταλιστική οργάνωση, η οποία φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για όσα γίνονται και ο ρόλος της στρέφεται ευθέως κατά του παλαιστινιακού λαού, αποτελώντας το τέλειο άλλοθι για το εθνικιστικό Ισραήλ.

Ο αραβικός κόσμος πολύ σωστά καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ, αλλά και τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ούτε έχουμε επίσης το δικαίωμα να θεωρούμε το Άουσβιτς του Β’Παγκοσμίου Πολέμου ως μια αναδρομική “Θεία Δίκη”, ως μια Νέμεση για τα όσα κάνουν τώρα οι Ισραηλινοί.
Είναι οξύμωρο να κόπτεται κάποιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον παλαιστινιακό λαό να συμψηφίζει με θετικά σχόλια για τα αίσχη του Χίτλερ ή να παραβλέπει την εξτρεμιστική δράση της Χαμάς.

Όσο επικρατεί ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία, δεν πρόκειτα να λυθεί τίποτα.
Μόνο οι μετριπαθείς πολιτικοί (όπως π.χ. ο εκλιπών Αραφάτ) ένθεν κακείθεν μπορούν να φέρουν την ειρήνη.

Δυστυχώς όμως επικρατούν πάντα οι αλαλαγμοί, οι βρυχηθμοί, τα ουρλιαχτά και τα τύμπανα του πολέμου. Η πώλωση είναι πιο εύκολη από την κριτική σκέψη.

Το κακό με το Ισραήλ είναι ότι δεν τείνει χείρα φιλίας στα γειτονικά αραβικά κράτη, αγνοώντας ότι με τον γείτονά σου είσαι καταδικασμένος να έχεις καλές σχέσεις. Άλλως, θα βρίσκεσαι πάντα σε καθεστώς πολέμου με το όπλο παρά πόδα και θα κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό…

doctor

Meropi είπε...

-@ Μαριάνα μου,
κι εγώ με τη Μερόπη είμαι, αλλά πού και πού το Διαβολάκι με τσιγκλάει. Και όπως λέει και ο Δόκτωρ πιο κάτω, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Χαμάς είναι μια φασίζουσα Οργάνωση που κάνει κακό στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Meropi είπε...

-@ Δόκτωρ μου,
Συμφωνώ με την άποψη σου. Δυστυχώς βλέπω ότι όταν οι Παλαιστίνιοι και ειδικότερα αυτοί της Δυτικής Όχθης, θέλουν επιτέλους μια συμβιβαστική λύση στο δράμα τους και τέλος του πολέμου, το Ισραήλ βρίσκει μια αφορμή για να οπισθοχωρήσει. Δεν πιστεύω ότι κινδύνευε και τόσο πολύ από τα ρουκετάκια της, έστω φασίζουσας, Χαμάς, ώστε να εξαπολύσει μια τέτοια αβυσσαλέα επίθεση.

Anef_Oriwn είπε...

Μερόπη Χωρκανή,
Σε χαιρετώ!

Ούτε ‘γω (όπως και η Marianaonice) τρέφω την οποιαδήποτε συμπάθεια για τέτοια διαβολάκια (που κάμουν τους συνηγόρους στον κάθε κκεραττά που κάνει επίδειξη δύναμης!).

Ήδη έχω εκφράσει σ’ άλλο blog (link: http://lemesia.wordpress.com/) τις απόψεις μου για το θέμα όμως για εμπλουτισμό της συζήτησης θα να μεταφέρω κι εδώ κάποιες σκέψεις μου.

Κατ’ αρχάς να πω ότι οι τελευταίες εξελίξεις μου έχουν προκαλέσει κατάθλιψη ... Τι άλλο από ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπορεί να είναι μια λωρίδα γης 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου ζουν (τρόπος του λέγειν) τσουβαλιασμένοι και εγκλωβισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο ενάμιση εκατομυριο άνθρωποι και μάλιστα συχνότατα χωρίς τα στοιχειώδη (τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, νερό, ηλεκτρικό); Γι’ αυτό και δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση των (περίπου) ίσων αποστάσεων που κάποιοι κρατούν απέναντι στα αντιμαχόμενα μέρη (κάτι που κάνει κι ο αγαπητός Doctor στην πρώτη παράγραφο του πιο πάνω σχολίου του – δεν διαφωνώ με τα υπόλοιπα που γραφει).

Σίγουρα η Χαμάς είναι μια “θρησκόληπτη φασίζουσα φονταμενταλιστική οργάνωση”, (και προσωπικά από τα εφηβικά μου χρόνια δεν τα πάω καθόλου καλά με τα θρησκευτικά), αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι τυχαίο που η οργάνωση αυτή έχει τόση μεγάλη επιρροή και δύναμη στη Γάζα. Ως γνωστό “ο πνιγμένος κι από τα μαλλιά του πιάνεται”. Ο φονταμενταλισμός της Χαμάς (και κατ’ επέκταση των παλαιστινίων που την στηρίζουν) συντηρείται και αναπαράγεται από τον αντίστοιχο φονταμενταλισμό και την πολιτική γενοκτονίας και ρατσισμού του κράτους του Ισραήλ (απέναντι στους παλαιστίνιους).

Το παλαιστινιακό (και γενικότερα το μεσανατολικό) έχει μια ιστορία που μας παει σε βάθος χρόνου, και η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη όταν αναλύουμε οποιεσδήποτε νέες εξελίξεις και τα γεγονότα. Η έλλειψη διάθεσης και ετοιμότητας από την Χαμάς να ανανεώσει την εκεχειρία έχει τους λόγους της. Τούτοι οπωσδήποτε σχετίζονται με την κατάσταση απόγνωση που βρίσκονται οι Παλαιστίνιοι (ειδικά στη Λωρίδα της Γάζας) απότοκο της στασιμότητας στις διαδικασίες λύσης του προβλήματος και της απροθυμίας του Ισραήλ να κάνει ουσιαστικές υποχωρήσεις. Σίγουρα η παραβίαση (ή η μη ανανέωση της εκεχειρίας) έδωσε την ευκαιρία στο Ισραήλ να κάνει επίδειξη δύναμης για μια ακόμα φορά. Ήδη οι νεκροί παλαιστίνιοι μέχρι τώρα πλησιάζουν τους 400 έναντι ενός ισραηλινού!!! Μονότερμα το παιχνίδι!

Με τέτοια κατάσταση πως μπορούν να βγουν κι από τα ‘σώψυχα μας ευχές για τις Γιορτές.
Όπως και να ‘χει όμως ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Σ’ ΟΛΟΥΣ!

Anef_Oriwn
Τρίτη 30/12/2008 – 6:57 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Υ.Γ.:
Μετά το δεύτερο σχόλιο της Meropi (προς τον Doctorα) που εμφανίστηκε μετά την ανάρτηση του δικού μου, να προσθέσω ότι η “αντιπαλότητα” μεταξύ Γάζας και Δυτικής Όχθης (και της μεγαλύτερης επιρροής της Φατάχ στη Δυτική Όχθη) έχει σχέση και με τη εμφάνιση και παρουσία μιας καθεστωτικής παλαιστινιακής ελίτ εκεί (σε αντίθεση με τους μίζερους της Γάζας).

Anef_Oriwn
Τρίτη 30/12/2008 – 7:04 μ.μ.

αθεόφοβος είπε...

Δεν θα έλεγα ότι έχει αδικο ο doctor στους χαρακτηρισμούς του για την Χαμάς.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είτε μας αρέσει είτε όχι έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες.
Βέβαια η ίδια η Χαμάς διέκοψε την εκεχειρία που έδωσε το κίνητρο στη κυβέρνηση του Ισραήλ να αρχίσει την επίθεση ουσιαστικά για προεκλογικούς λόγους αλλά και εκμεταλλευόμενη το διάστημα που οι ΗΠΑ βρίσκονται στην διαδοχή της εξουσίας.

leondokardos είπε...

Οπως κιαν έχει το θέμα, αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες στη Γάζα, ειναι αποτρόπαιο, εγκληματιοκό.Νομίζω οτι το μίσος Ισραήλ και Παλαιστίνης είναι τόσο βαθύ που ενας Θεός ξέρει πως θα βρεθεί μια λύση ώστε και τα δύο κράτη να συνυπαρξουν ειρινικά.

Aggelos Spyrou είπε...

Τα διαβόλια κι οι καλικάτζαροι έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες...

Πολλές ευχές. Μακάρι κάποτε όλα να είναι τόσο όμορφα που να μην έχουμε ανάγκη να ευχόμαστε.

Φιλιά πολλά! :)

Meropi είπε...

-@ Anef_Oriwn μου,
στα περισσότερα που γράφεις δεν διαφωνώ, αντίθετα συμφωνώ. Και προσθέτω ότι τα λάθη ή αν θέλεις τα εγκλήματα (μικρά μπροστά σ' αυτά της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ)της πράγματι εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς, είναι κρίμα και άδικο να στερούν από ένα βασανισμένο λαό (τους Παλαιστίνιους) την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του.

Meropi είπε...

-@ Αθεόφοβε μου,
την πήρε μόνο του την αφορμή το Ισραήλ για να κάνει επίδειξη δύναμης σ' ένα εξουθενωμένο λαό (αυτόν της Γάζας εννοώ). Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι στις επικείμενες εκλογές του Φεβρουαρίου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επικρατήσουν οι ακροδεξιοί.

-@ Λεοντόκαρδε μου,
Ναι πράγματι υπάρχει μίσος, αλλά τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

Meropi είπε...

-@ Άγγελε μου,
καλώς μου ήρθες. Πράγματι τα διαβολάκια έχουν την τιμητική τους τώρα. Χα χα χα!
Ευχές και από μένα για χαρούμενη ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

αντωνης είπε...

Οξω Διαβολακι, να φυγεις μαζι με το χρονο που τελειωνει (επιτελους)!!!

Για τους Εβραιους δεν εχω να πω απολυτως τιποτα, παρα να εκφρασω την απεχθεια μου και το σχεδον μισος που νιωθω.
Και φυσικα οι Παλαιστινιοι εχουν την αμεριστη συμπαθεια μου.

Για να θυμηθουμε και λιγο τα νιατα μας, "Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστινη, Αμερικανος δεν θα μεινει".

Που 'σαι μιστερ Ομπάμ(ι)α;;;

Side21 είπε...

Τελικά συμφοιτήτρια
έχουν τα δίκια τους
και το Διαβολάκι κι η Μερόπη ...
Και πιο μεγάλο δίκιο έχουν οι άμαχοι
που σφαγιάζονται μέρες πού 'ναι ...
Χωρίς κανένας απ' τους ισχυρούς του κόσμου
να νοιάζεται για το δίκιο τους !!!
Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα
να ζούν ειρηνικά στον τόπο που γεννήθηκαν
Η βία δε λύνει προβλήματα - αντίθετα
τα δημιουργεί και τα μεγεθύνει ...
Χωρίς να δίνω κανένα δίκιο στους
φονταμενταλιστές της Χαμάς κρίνω
πως ο μεγάλος ένοχος για το έγκλημα
της γενοκτονίας που διαπράττεται τώρα
σε βάρος ενός δύστυχου λαού είναι οι
Σιωνιστές κι οι κηδεμόνες τους
Αμερικάνοι κι Ευρωπαίοι οι οποίοι
σε άλλες περιπτώσεις ( Γεωργία - Κουβέϊτ -
Γιουγκοσλαβία) έδειξαν την ευαισθησία τους
ενώ ... σε άλλες περιπτώσεις (Παλαιστίνη - Κύπρος - Σομαλία - Μιανμάρ)
σφυρίζουν αδιάφορα απολαμβάνοντας
τον ήλιο και τη θάλασσα στη Χαβάη και τη Βραζιλία !!!
Ανέβασα κι εγώ σχετική ανάρτηση ...

VAD είπε...

Μερόπη μου,Θυμάμαι τους Παλαιστίνιους φίλους απ'τα φοιτητικά χρόνια,τότε κατάλαβα τι σημαίνει να ζεις χωρίς πατρίδα!

Meropi είπε...

-@ Αντώνη μου,
Νιώθω αλληλέγγυα στους Παλαιστίνιους που όχι μόνο τους τάξανε πατρίδα και πατρίδα δεν βλέπουνε, αλλά τους εξοντώνουν και αποπάνω, διαμαρτύρομαι κατά του Ισραήλ που κάνει επίδειξη της σύγχρονης στριατιωτικής του μηχανής σε αδύναμους και εξαθλιωμένους ανθρώπους, αλλά να πω την αλήθεια μίσος δεν νιώθω για κανένα. Μ' αρέσεις κι εσύ που λές "σχεδόν μίσος".

-@Side21
Παλιέ μου συμφοιτή (πάει αυτό το καθιερώσαμε) είμαι η πρώτη που θα συμφωνήσω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ζουν ειρηνικά στον τόπο που γεννήθηκαν. Εμένα αυτό το αυτονόητο δικαίωμα μου το έχουν αφαιρέσει και γι' αυτό νιώθω τους Παλαιστινίους.

-@Vad μου,
ναι υπάρχουν πολλοί ελληνοσπουδαγμένοι Παλαιστίνιοι, γι' αυτό ακούμε πολλούς στα ρεπορτάζ να μιλούν ελληνικά. Εγώ να πω την αλήθεια δεν είχα συμφοιτητές Παλαιστίνιους, είχε όμως ο άντρας μου (στην Ιατρική) και γνώρισα μερικούς.

maxforeigner είπε...

Καλημέρα, Χρόνια πολλά και πάλι .. και (ας ελπίσουμε) ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Παρόλο που δεν φαίνεται να έχουμε καλή χρονιά (αντίθετα μάλιστα) πρέπει να ελπίζουμε, αλλιώς χαθήκαμε! Για τη Παλαιστίνη τί να πούμε? τα είπατε όλα. Και συ και οι σχολιαστές που σε συμπλήρωσαν. Ας κάνω και μια (αφελή)ερώτηση: Γιατί οι ΗΠΑ, που αγαπούν τόσο το δίκαιο και την απονομή του δεν ... επεμβαίνουν και να επιβάλουν το σωστό? Στο Κουβέϊτ γιατί έδρασαν αστραπιαία? Στη Παλαιστίνη όπως και στη Κύπρο περιμένουν τον ΟΗΕ ... να βρει τη ... δίκαιη λύση.

barel είπε...

Πόσο χαρούμενα Χριστούγεννα και τι ευτυχισμένο νέο έτος να έχουμε όταν στη μεγαλύτερη “ανθρώπινη φυλακή” την Παλαιστινιακή Γάζα ο τραγικός απολογισμός έως τώρα έχει φθάσει τους 360 νεκρούς και 1690 τραυματίες άμαχους Παλαιστίνιους. Όταν οι ρουκέτες των φονταμεταλιστών έχουν την ασύμμετρη αυτή απάντηση του επίσημου Ισραηλινού κράτους τότε το μόνο σίγουρο μπορεί να είναι ότι ο κύκλος του αίματος και της βίας θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη και με πολλές νέες γενιές να συμμετέχουν.

Meropi είπε...

-@ Mike μου,
αλίμονο στους λαούς που δεν έχουν τη στρατιωτική δύναμη να ανακτήσουν τη χαμένη τους πατρίδα. Δυστυχώς οι Διεθνείς συγκυρίες ευνοούν τους Δυνατούς.

-@ Barel μου,
Επειδή μου άρεσε πολύ το σκίτσο σου που πάει με το θέμα του ποστ μου, το ανέρτησα. Πιστεύω ότι έχω τη συναίνεση σου.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μερόπη μου, αυτός ο διάλογος είναι ο πιο αμερόληπτος απ'ότι έχω ακούσει/διαβάσει ως τώρα. Διαφωνώ για το Ισραήλ και την αιματοχυσία που προκαλεί, διαφωνώ όμως και με τη Χαμάς που τσιγκλάει με θύματα τα δικά της παιδιά όμως. Είναι κατάντια αυτό που κάνουνε και οι δύο πλευρές που ναί και οι δύο δικαιούνται μία πατρίδα, οι Παλαιστίνιοι να την αποκτήσουν, οι Ισραηλίτες να τη διατηρήσουν.
Καλή χρονιά καλή μου χωρίς αίματα και πολέμους. Ειρήνη για όλους

jf είπε...

Τελειωμό δεν έχει η βία και η αδικία...

Μια καλύτερη χρονιά σου εύχομαι.

δεσποιναριον είπε...

Καλη Χρονια Μεροπη. Μηπως αυτο το διαβολακι φοραγε καλπακι και ειχε περιεργη προφορα στους ηχους γαμμα και χι! Λεω τωρα μηπως;

SOLON είπε...

Όπως είπε και ο doc η μόνη ελπίδα είναι να βρεθούν κάποτε σοβαροί και μετριοπαθείς ηγέτες (ας θυμηθούμε και τον Rabin) που θα πείσουν τους λαούς τους να κάνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε όλοι μαζί μπροστά. Καλή χρονιά σε όλους.

KΑΡΜΕΝ είπε...

Αυτό που περιμένω από την καινούργια χρονιά είναι να ξυπνήσουμε επιτέλους όλοι μας, οι πολλοί και να δούμε ότι ενωμένοι θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε την Αλλαγή! Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Μόνο με το να καταλάβουμε ότι είμαστε μέρος του και πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι με ανιδιοτελή αγάπη για τους συνανθρώπους μας και σεβασμό για το μέλλον…
Σου εύχομαι μια Καλή Χρονιά και καλή δύναμη! Χρόνια Πολλά, από καρδιάς! Υγεία, ευτυχία, επιτυχίες, αληθινή αγάπη για σένα και για τους κοντινούς σου ανθρώπους!
Υ.Γ. Και καλές εμπνεύσεις σε όλους μας, για αναρτήσεις που να ξυπνάνε συνειδήσεις! Το blogging είναι ο δικός μας τρόπος στο “να κολλάμε αφίσες”… Πάντα να μείνουμε αληθινοί και να πράττουμε αυτά που λέμε… Ας φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο για όλα τα παιδιά! Ας έρθουμε επιτέλους αντιμέτωποι με την ευθύνη μας σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που έχουν το «σήμερα» για να δημιουργήσουν το μέλλον!

phlou...flis είπε...

Ποιον πρέπει να καταδικάσω; Σίγουρα τους δολοφόνους ισραηλίτες. Από τη μεριά της Παλαιστίνης, σίγουρα και τη Χαμάς, διότι θέλει συνέχιση των δολοφονιών. Αλλά στην άλλη Παλαιστίνη (που θέλει τερματισμό των δολοφονιών) συμπαρίσταμαι. Αυτή δε φταίει.
Ετσι κι αλλιώς, πάντα οι άμαχοι την πληρώνουν και κυρίως τα παιδιά. Γι αυτό και για τα άλλα, εύχομαι καλή Χρονιά γεμάτα Υγεία, χαρά, Ευτυχία και Αισιοδοξία ό,τι, αν όχι όλα τα στραβά, τουλάχιστον κάποια απ' αυτά, θα διορθωθούν!

Meropi είπε...

-@ thialena μου,
σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έτσι κάπως τα σκέφτομαι κι εγώ με την εξής επεξήγηση. Το Ισραήλ είναι ένα οργανωμένο κράτος με φοβερή στρατιωτική μηχανή, δεν κινδυνεύει σοβαρά από τα πυραυλάκια της Χαμάς (δεν συμφωνώ βέβαια έστω και με τα πυραυλάκια). Πρόσχημα το χρησιμοποιεί για να ισοπεδώσει τη Γάζα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σου εύχομαι

-@JamanFou μου,
έχεις και τις δικές μου ευχές για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Meropi είπε...

-@ Δέσποινα μου,
αν κατάλαβα καλά εννοείς Εβραιάκι (το διαβολάκι). Δεν ήξερα ότι προφέρουν περίεργα το Γ και το Χ. Χα χα χα! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σου εύχομαι

-@ Σόλων μου,
πάνε πολλά χρόνια που ο Αραφάτ και ο Ράμπιν πήραν το Νόμπελ Ειρήνης. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε από τότε. Μακάρι να επαναληφθεί... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Meropi είπε...

-@Αgapi μου,
μακάρι να γίνουν όλα αυτά που αναφέρεις για να ωριμάσουμε πια ως κοινωνία. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

-@ Φλούφλη μου,
σίγουρα το Ισραήλ χρειάζεται τη μεγαλύτερη καταδίκη, γιατί κάνει επίδειξη δύναμης σε αδύναμους και εξαθλιωμένους ανθρώπους. Έχει βέβαια και η Χαμάς την ευθύνη της, αλλά μικρότερη.
Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Αγαπημένη μου Μερόπη, μπορει να μη σε γνώρισα προσωπικά, σε ξέρω όμως πολύ καλά και σε αγάπησα μέσα απο τα κείμενα και τα σχόλια σου.
Εύχομαι το 2009 να σου χαρίσει δύναμη, υγεία και ευτυχία για να μεταδίδει και σε εμάς την ομορφιά του ψυχικού σου κόσμου.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μεροπίτσα, θυμήθηκα ένα παλιό τραγουδάκι του Κώστα Χατζή: "κι εμείς οι δυο στον καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ, βρε δεν βαριέσαι αδελφέ"...
Όλοι λίγο-πολύ ψιλοσυγκινηθήκαμε με όσα συμβαίνουν στη Γάζα, αλλά χθες βράδυ στα ρεβεγιόν έγινε πάλι ο χαμός (όχι της Χαμάς)... βρε δε βαριέσαι αδελφέ!

Καλή χρονιά γλύκα

Meropi είπε...

-@ Νίκο μου,
σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η συμπάθεια είναι αμοιβαία. Εύχομαι και σε σένα ό,τι καλύτερο για το 2009.

-@ Ασκάρ μου,
ναι κάπως έτσι έγινε. Εγώ βέβαια πράγματι το τήρησα και δεν πήγα πουθενά, αν και ήμουν καλεσμένη. Έμεινα εδώ στο σπίτι και το γιορτάσαμε οικογενειακά.
Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ