Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Τι θέτει τα νεύρα της Μερόπης σε δοκιμασία...



Μια καινούργια @φίλη η @Μαρίνα το “Bad girl inside”, όπως αποκαλεί η ίδια τον εαυτό της (είμαι όμως σχεδόν σίγουρη ότι είναι “good girl” κατά βάθος), με κάλεσε σ’ ένα παιχνίδι. Να αναφέρω, λέει, πέντε πράγματα που, ενώ είναι φαινομενικά ασήμαντα, με ενοχλούν πολύ. Δεν μπορώ να πω ότι τα βρήκα εύκολα αυτά που με ενοχλούν. Σκεφτόμουν το ένα, έλεγα (από μέσα μου) εντάξει δεν είναι και πολύ ενοχλητικό, σκεφτόμουν το άλλο, έλεγα είναι ενοχλητικό, αλλά δεν είναι ασήμαντο. Τελικά κατέληξα στα πιο κάτω (η σειρά είναι αδιάφορη):
  1. Μ’ ενοχλεί να βλέπω οδηγούς να μιλάνε αμέριμνοι στο κινητό τηλέφωνο ή ακόμα και να γράφουν μηνύματα ενώ οδηγούν. Φοβάμαι ότι θα με κοπανήσει κανένας από αυτούς καμιά μέρα, χωρίς να το καταλάβω.
  2. Μ΄ ενοχλεί να βλέπω όλο και πιο πολλές νέες κοπέλες να υιοθετούν αρνητικά αντρικά πρότυπα, όπως επιθετική συμπεριφορά στην οδήγηση και αλλού, αχρείαστη αθυροστομία χωρίς λόγο και αιτία, υπερβολικό κάπνισμα (μέσα στα πλαίσια της λογικής δεν με ενοχλεί), πολυγαμία-one night stand.
  3. Μ’ ενοχλεί να μου μιλούν με αγένεια, επιθετικότητα ή και με βαριεστημάρα οι άνθρωποι που η δουλειά τους είναι να παρέχουν υπηρεσίες και να εξυπηρετούν τους πολίτες. Κι ακόμα πιο πολύ μ’ ενοχλεί να εκμεταλλεύονται την προσωρινή και μικρή εξουσία τους πάνω μου και να μου απευθύνουν το λόγο στον ενικό, ενώ εγώ τους μιλώ στον πληθυντικό.
  4. Μ’ ενοχλεί να μου στέλλουν κάθε λίγο και λιγάκι με το email και να γεμίζουν το inbox μου, ηλίθια ομαδικά σχολιάκια, και δήθεν βαθυστόχαστα άρθρα του τύπου «να η απόδειξη ότι υπάρχει Θεός» (η απόδειξη είναι μια ηλίθια ιστορία με ένα κουρέα). Και μ’ ενοχλεί ακόμα πιο πολύ να μου δίνουν και διαταγές όπως «στείλτε το μήνυμα σε 10 ανθρώπους για να βρείτε τύχη ή (ακόμα χειρότερα) για να μη σας βρει ατυχία….». Η ατυχία, ρε φίλε, είναι που βρήκες το email μου και με βομβαρδίζεις με ανοησίες.
  5. Μ’ ενοχλεί να με παίρνουν τηλέφωνο από διάφορες Τράπεζες, μεσημεριάτικα συνήθως και μάλιστα μόλις έχω επιστρέψει από τη δουλειά, πτώμα και θέλω να ξαπλώσω το κορμάκι μου να ξεκουραστώ, για να με ενημερώσουν τάχα για νέα προγράμματα (δάνεια, πιστωτικές κάρτες κλπ). Και με ενοχλεί ακόμα πιο πολύ να επιμένουν να μιλήσουν και με τον άντρα μου και όταν τους λέω ότι είναι απασχολημένος, να μου λένε ότι θα τον πάρουν αργότερα και πράγματι να ξαναπαίρνουν μετά από 2-3 μέρες. Τα νεύρα μου τσαντάλια γίνονται.

Δεν θα με ενοχλήσει να πείτε (από μέσα σας βέβαια) «Μερόπη είχα μια σκασίλα τι σε ενοχλεί»!!!
Δεν θα καλέσω άλλο blogger να παίξει το παιχνίδι. Όποιος θέλει και δεν βαριέται, ας πάρει τη σκυτάλη και ας το παίξει. Είναι ενδιαφέρον νομίζω να δούμε τι μας ενοχλεί.

43 σχόλια:

αντωνης είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχα, ολα τα λεφτα ειναι η φραση μεσα στα εισαγωγικα.
Η τελευταια, γιατι εχει πολλες μεσα σε εισαγωγικα.
Πολυ ευστοχη!!!


Καλο βραδυ!!!
:)

* Οσο για το θεμα της αναρτησης, αυτο με τις κοπελλες που υιοθετουν λαθος πραγματα απο τους αντρες ειναι κατι που μου τη δινει και μενα αρκετες φορες. Ειδικα οταν τις ακουω να βριζουν ξενερωνω απιστευτα.

xasodikis είπε...

Κι εμένα με ενοχλεί πολύ αυτό το τελευταίο, όπως και η καινούργια μόδα να πλακώνουν στο γραφείο μου ακάλεστοι διάφοροι πλασιέ, κυρίως από τηλεφωνικές εταιρείες, που μας κάνουν μοναδικές προσφορές για δωρεάν χρόνο ομιλίας 500 λεπτά το μήνα για τη φουκαριάρα τη μανούλα τους, μοναδική ευκαιρία σας λέω, αλλά πρέπει να μου πείτε ότι την αποδέχεστε μέχρι αύριο το πολύ, γιατί είναι περιορισμένη προσφορά, μόνο για δικηγόρους στην περιοχή σας, καταλαβαίνετε, και άει στο διάολο καλή μου που μου τρως την ώρα μου τζάμπα!

DaNaH είπε...

Χαχαχα, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου! Ειδικά με τα τρία πρώτα (και με μια ιδιαίτερη έμφαση στο #3 που μου την δίνει όσο δεν λέγεται!!!).

Τα email έχω μάθει και τα κάνω delete, δεν τα δίνω καν σημασία μετά από τόσο καιρό.

Στους οδηγούς να προσθέσω ότι πέραν του ότι με ενοχλεί να τους βλέπω να χρησιμοποιούν το κινητό τους ενώ οδηγούν, με ενοχλεί επίσης να έχει ο άλλος στη διαπασών τα σκυλάδικα ενώ οδηγάει ή να οδηγάει καπνίζοντας! Βέβαια το κάπνισμα με ενοχλεί παντού, αλλά όταν βλέπω σε αυτοκίνητα τους οδηγούς να καπνίζουν μάλιστα με κλειστά τα παράθυρα, τρελαίνομαι! :P

marianaonice είπε...

Μερόπη μου, καλά λένε ότι άμα δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε!!
χαχαχα!!!
Αυτά που σε ενοχλούν ταυτίζονται απόλυτα με αυτά που ενοχλούν αφάνταστα κι εμένα!! Άλλωστε τα έχουμε κατά καιρούς συζητήσει εκτενώς οι δυό μας!!
Κυρίως το κάπνισμα που φασιστικά στο επιβάλλουν οι καπνιστές σε όποιους χώρους κι αν βρίσκεσαι, όσο για τις γυναίκες που σήμερα καπνίζουν περισσότερο από τους άνδρες, έχω να πω ότι έχουν επιλέξει λάθος τρόπο να επιδείξουν τη χειραφέτησή τους και το φεμινισμό τους!!
Επίσης η άσχημη γλώσσα (βρίσιμο) εμένα μου τη δίνει ακόμη κι αν αυτό το κάνει άνδρας!

phlou...flis είπε...

Με ενοχλούν αυτού του είδους τα ...παίγνια και δήλωσα υπεύθυνα πως ΔΕΝ συμμετέχω. Γι αυτό, ΜΗ μου δώσει κανείς τη σκυτάλη. Γκρρρρ [κατά βάθος ...:-)).]

αθεόφοβος είπε...

Tο 5 είναι αυτό που με βγάζει έξω από τα ρούχα μου!
Όταν με ξυπνούν μεσημεριάτικα για διάφορες προσφορές πριν να ξεκινήσουν τους λέω:
Να πείς σε αυτόν τον ηλίθιο που σε βαζει να τηλεφωνείς μεσημεριάτικα ότι υπάρχουν και άνθρωποι που κοιμούνται αυτή την ώρα και την μόνη σχέση που θα εχουν στο μέλλον με την τράπεζα/εταιρεία κτλ σας θα είναι να την στείλουν στο διάολο!

Roadartist είπε...

Και μένα με ενοχλούν όλα όσα ανέφερες!! Φιλάκια, καλό βράδυ!!

mortal είπε...

Ναι σε όλα...

Marina είπε...

Αργησα αλλά ήρθα. Με προβλημάτισαν τα 5 σου και για το περιεχόμενο αλλα κυρίως για το πώς βλέπουν οι άλλοι μιά άλλη καθημερινότητα που οι υπόλοιποι έχουμε δυστυχώς συνηθίσει, π.χ. την αγενή συμπεριφορά στο τιμόνι,τη χρήση κινητού ανά πάσα στιγμή,(η φωτογραφία σου πολύ ενδεικτική - και μιλάει και τρώει και "οδηγεί" - το πόσο τελικά αγενής είμαστε σαν λαός, το ξεπεσμό των κοριτσιών μας που κυνηγάνε τους άντρες στα μπάρ και μετά τους βρίζουν κι απο πάνω (τα ίδια βέβαια έκαναν παλιά οι άντρες)και κλαίγονται που δεν βρίσκουν γαμπρό (νέο, φραγκάτο, ψιλολαμάκα).
Οπως και εσένα με ενοχλούν απίθανα όσοι με παίρνουν τηλέφωνο για να μου πουλήσουν τα ΧΨ όποτε τους καπνίσει, μου είπε όμως μια γνωστή μου ότι οι ίδιες οι Τράπεζες πουλάνε τα τηλέφωνα των πελατών τους (μία υπογραφή εδώ και ένα τηλέφωνο..μας λένε). Ετσι απο τη στιγμή που άρχισα να δίνω λάθος νούμερο όταν υπέγραφα στις τράπεζες, σταμάτησαν και οι παρενοχλήσεις.
Μου αρέσουν πάντως πολύ τόσο οι αναζητήσεις σου όσο και το μπλόγκ σου γενικά, πέρα απο τον εαυτό σου, μαθαίνω και πράγματα.

kounela' είπε...

το οτι γραφεις φοβικα σχολια στον στοχαστη και σε αλλα μπλοκς για τις τρανσεξουαλ δεν σε ενοχλει?

το οτι κρινεις ανθρωπους απο την σεξουαλικοτητα και γινεσε ρατσιστρια?

Meropi είπε...

-@ Πολυγυρινη μου,
αρχίζω από σένα, αν και μου άφησες τελευταία σχόλιο. Κατ' αρχάς σε καλωσορίζω στο ιστολόγιο μου, αν και δεν ήλθες με καλή διάθεση.
Το σχόλιο που άφησα στο @Σοφιστή (και όχι στο Σχολιαστή, ούτε σε άλλο blog), ο οποίος, ας σημειωθεί ανέφερε ότι μία τρανσέξουαλ τιμά την ημέρα της γυναίκας ήταν το εξής (περίπου): Δεν πιστεύω ότι η εγχείριση για αλλαγή φύλου, αλλάζει πράγματι το φύλο. Και αυτό γιατί η γυναίκα καθορίζεται από τα χρωμοσώματα ΧΧ, ενώ ο άντρας από τα χρωμοσώματα ΧΨ, τα οποία δεν αλλάζουν με την εγχείριση. Σε καμιά περίπτωση δεν υποτίμησα τους τρανσέξουαλ, ούτε διαχωρίζω τους ανθρώπους από τη σεξουαλικότητα τους. Άλλο η σεξουαλικότητα και άλλο το φύλο. Δεν ξέρω γιατί παρεξήγησες έτσι το σχόλιο μου.
Και ναι με ενοχλεί να παρεξηγούν τις προθέσεις μου και μάλιστα παρεξηγώντας τις, να με χαρακτηρίζουν ρατσίστρια.

Meropi είπε...

-@ Αντώνη μου,
κι εγώ με το υβρεολόγιο μένω εμβρόντητη. Κάπου παρεξήγησαν την απελευθέρωση της γυναίκας.

-@Χασοδίκη μου,
αυτοί με τις τηλεφωνικές εταιρείες είναι και επικίνδυνοι. Μου έλεγε μια συνάδελφος ότι πήραν τον άντρα της και αφού τον πρήξανε, στο τέλος το ρωτήσανε "τι λέτε για την προσφορά μας?". Αυτός τους απάντησε "θα την σκεφτώ" και την άλλη μέρα ως δια μαγείας είχε εγκατασταθεί στο τηλέφωνο τους η συγκεκριμένη εταιρεία. Είδαν και πάθαν να απαλλαγούν.

Meropi είπε...

-@Δανάη μου,
κι εγώ δυσανασχετώ με το κάπνισμα και τα κλειστά παράθυρα, αλλά να ξέρεις στους καπνιστές αρέσει αυτό το ντουμάνι. Το ξέρω και από τον άντρα μου. Αυτός κλείνει τα παράθυρα και εγώ τα ανοίγω. Χα χα χα!!

-@Μαριάνα μου,
βλέπω ότι κι εσύ πρόσεξες αυτό που πρόσεξε και ο Αντώνης. Δηλαδή τις γυναίκες που υιοθετούν ενοχλητικές συνήθειες των αντρών (βρίσιμο, κάπνισμα, συνεχή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων). Όταν ακούσω γυναίκα να βρίζει ασύστολα με ενοχλεί αφάνταστα. Κάποτε έτυχε να συναντήσω τη μακαρίτισσα τη Σωτηρία Μπέλλου στο δρόμο. Περνώντας κάποιος άντρας ακούμπησε άθελα του στον ώμο της (μάλλον έφταιγε αυτή, γιατί το περπάτημα της ήταν ασταθές). Σταμάτησε λοιπόν και τον έβρισε χυδαία και ασύστολα. Είχα μείνει εμβρόντητη. Από τότε μου έτυχε κι άλλες φορές να ακούσω κοπέλες να βρίζουν με τον ίδιο τρόπο.

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
κι εγώ συμμετέχω αραιά και πού στα παίγνια (όταν μου φανούν κάπως ενδιαφέροντα) και ποτέ δεν καλώ άλλους να συνεχίσουν, γιατί ενδεχομένως να τους φέρω σε δύσκολη θέση.

-@Αθεόφοβε μου,
έχω μεταχειριστεί διάφορες μεθόδους, για να πάψουν να ενοχλούν, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. Δυστυχώς. Μια φορά που ζητούσαν επίμονα τον άντρα μου, γιατί αυτός ήταν πρώτο όνομα στο λογαριασμό, τους είπα ότι χώρισα και να μη με ενοχλήσουν πάλι. Και σε 2-3 μέρες τσούπ, με ξαναπαίρνουν και ζητούσαν τον άντρα μου!!! Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@ Roadartist
-@ Μortal μου,
μα είναι πολύ ενοχλητικά, πώς να μην ενοχλούν και σας???
Καλό μεσημέρι

-@Μαρίνα μου,
εγώ μέχρι στιγμής διστάζω να δώσω λάθος τηλέφωνο στις Τράπεζες, γιατί φοβάμαι μήπως με χρειαστούν πραγματικά και δεν με βρούν.

lakis είπε...

Αυτά που μας ενοχλούν είναι πολλά και πού και πού πρέπει να τα λέμε για να ξεσκάμε. Μέρα καλή

EKT είπε...

Mε ενοχλεί που κάποιοι σκηνοθέτες επιμένουν να "ξαναγράφουν" τους κλασσικούς για να περάσουν δικά τους "μηνύματα" ή και για να εντυπωσιάσουν απλώς. Δεν αναφέρομαι στη "Ρουσάλκα" γιατι δεν την είδα, ούτε ξέρω το έργο, αναφέρομαι στην κακοποίηση των Κλασσικών κειμένων,που έχει φορεθεί πολύ τελευταία, τόσο που το σκέφτομαι δυό και τρείς φορές πριν πάω θέατρο να δω Αρχαία Τραγωδία ή Κωμωδία. Δε θέλω να δω άλλα κουρέλια, μοτοσυκλέτες, αίματα επι σκηνής, φαλακρές βασίλισσες και χορό που να μη μπορεί να αρθρώσει το λόγο..΄Ελεος...

Olga είπε...

Το 1 3 και 5, μου κάνουν τα νεύρα ...κρόσσια!Ειδικά το τελευταίο, και ειδικά όπως λές, να ζητούν τον σύζυγο, να του λές, αμάν βρε παιδιά τέτοια ώρα, και απο΄πάνω να σου λεν[ τέτοια ώρα και κοιμάται;;]! Το σπάς το έρμο το τηλέφωνο ή δεν το σπάς;;;Καλό απόγευμα...

marianaonice είπε...

Έπεσες σε τέτοια φάση με τη Μπέλλου;;
Καλά αυτή πρέπει να ήταν ιδιάζουσα περίπτωση!!
Πιθανόν να ήθελε συνειδητά να το παίξει και "μάγκας" λόγω ιδιοσυγκρασίας!!!
Φαντάζομαι την έκπληξή σου!!

Ναι έχεις δίκιο μ' ενοχλεί όταν οι γυναίκες αρνούνται τη γυναικεία φύση τους μόνο και μόνο για να το παίξουν ίσες με τους άνδρες και χειραφετημένες!
Θεωρώ ότι γυναίκες άνδρες είμαστε ισότιμοι όχι όμως ίδιοι και όμοιοι!!
Άλλωστε η αθυροστομία με εκνευρίζει είτε σε άνδρα είτε σε γυναίκα! Όπως και το τσιγάρο σε χώρους κλειστούς όπου αναγκάζεσαι θέλοντας και μη να καταπίνεις τον καπνό του άλλου!!

NdN είπε...

“Η ατυχία, ρε φίλε, είναι που βρήκες το email μου…”

Μερόπη τρομερή η ατάκα! Λοιπόν το 5 δεν ενοχλεί εμενα καθόλου μιας και δεν έτυχε ποτέ να είμαι σπίτι το μεσημέρι, αλλά είναι αυτό που ενοχλεί περισσότερο από κάθε τι τον πατέρα μου. Οσον αφορά το γυναικείο κάπνισμα δεν με ενοχλεί καθόλου και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις το βρίσκω και ελκυστικό (αν και εγώ το έχω κόψει 10 μήνες τώρα).

stalamatia είπε...

Συμφωνώ σε όλα αλλά τα μεσημεριάτικα τηλεφωνήματα για δήθεν προσφορές τινα σου πω!!.Φιλούθκια.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μ΄ενοχλεί που είχα καιρό να μπω στο blog της φίλης μου Μερόπης!
θα προσπαθήσω να το παίξω και εγώ το παιχνιδάκι .

Marina είπε...

Απο τη στιγμή που έχεις λογαριασμό σε μία τράπεζα, όλα τα στοιχεία σου υπάρχουν στην ηλεκτρονική σου καρτέλλα. Τηλέφωνα, κινητά, ΑΦΜ, όλα. Ετσι είτε δώσεις σωστό, είτε λάθος τηλέφωνο δεν αλλάζει τίποτα, αν σε χρειαστούν την καρτέλλα σου θα κυττάξουν όχι το χαρτάκι που υπέγραψες.

leondokardos είπε...

Απλά να συμφωνήσω μαζί σου και στις πέντε....ενοχλήσεις σου. Μα απόλυτα.

Sidepap21 είπε...

Τελικά αυτά τα μικρά
πραγματάκια - ενοχλήσεις
είναι που μας μαυρίζουν τη ζωή ...
Ειδικά για το Νο "5" θά θελα να ξέρω
βαλτοί είναι κάθε μέρα 3 με 4 μ.μ.
να μας πρήζουν για καινούργιες κάρτες
και για αγορά Νομικών Βιβλίων !!!
Πάνω που πάμε να ηρεμήσουμε λίγο ...
Την καλησπέρα μου ...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Είμαι πολύ παράξενος αλλά θα σχολιάσω και τις δικιές σου παραξενιές.
1 Και εμένα.
2 Αν εξαιρέσουμε το one night stand, μιας και είμαι άνδρας, συμφωνώ. Είναι τραγικό κοπέλα χωρίς θυληκότητα.
3 Και εμένα πάρα πολύ, ειδικά όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα. Ακόμα κα τώρα μιλάω στον πλυθηντικό σε αγνώστους.
4 Και εμένα και να σου πω μία ιστορία. Όταν ζούσα στο Βέλγιο πέθανε ο Βασιλιάς τους και την ίδια περίοδο μου ήρθε (όπως και σε ένα φίλο) ένα γράμμα του στυλ: "αν δεν το στείλεις σε Χ άτομα θα πάθεις το Ζ κακό". Σκέφτηκα με τον φίλο μου να το στείλουμε σε Χ άτομα και να αλλάξουμε το κείμενο λέγοντας "Το στείλαμε στον Βασιλιά, μας αγνόεισαι και πέθανε" αλλά κωλόσαμε..
5 Τώρα ποια τους κλείνω το τηλέφωνο. Το μόνο που θα κάνω είναι ότι θα πάψω να είμαι ευγενικός.

Meropi είπε...

-@Λάκη μου,
έχεις δίκιο ότι είναι πολλά αυτά που μας ενοχλούν. Έπρεπε να περιοριστώ όμως στα 5. Να κάτι άλλο που σκέφτηκα τώρα είναι ότι με ενοχλεί η ζητιανιά στα φανάρια της Τροχαίας και το πλύσιμο των τζαμιών του αυτοκινήτου, χωρίς να τους το ζητήσεις.

-@ΕΚΤ μου
α, κι αυτό που αναφέρεις εσύ μου τη δίνει. Μπορεί να φτάσουν στο σημείο να κάνουν ένα θεατρικό έργο να φαντάζει εντελώς γραφικό.

VAD είπε...

Μερόπη μου,προσυπογράφω την πεντάδα,οντως ειναι απ'τα πιο ενοχλητικά που βλεπω γύρω μου...στην Ελλάδα φυσικά:)))

Meropi είπε...

-@ Όλγα μου,
συμφωνώ ότι το 5ο είναι από τα πιο ενοχλητικά. Ειδικά η ώρα που τηλεφωνούν.
Τι έγινε ανέβασες το ποστ με τα Πομακοχώρια??? Θα περάσω να δω.

-@Μαριάνα μου ναι έπεσα σε τέτοια φάση με την Μπέλλου. Κάπου στα Ιλίσια την είχα συναντήσει.

-@ Ndn μου,
ίσως το κάπνισμα να μη σε ενοχλεί γιατί υπήρξες κι εσύ καπνιστής. Να σου πω, αν είναι μέσα σε λογικά πλαίσια (μέχρι 10 τσιγάρα τη μέρα) δεν είναι πολύ ενοχλητικό. Έχω συναντήσει όμως κορίτσια που καπνίζουν 2 πακέτα τη μέρα. Και βλέπεις ένα κοριτσάκι σαν τα κρύα νερά και όταν πλησιάσεις κοντα να αναδύει μια βαριά μυρωδιά τσιγαρίλας.

Meropi είπε...

-@Σταλαματιά μου,
φιλούθκια και σε σένα.

-@Νίκο μου,
θα δω με ενδιαφέρον και τι εκνευρίζει εσένα. Πράγματι είχες κάποιο καιρό να μου έλθεις από δω, αλλά κι εγώ είχα καιρό να σου ρθω.

-@Μαρίνα μου έχεις δίκιο σ' αυτό

Meropi είπε...

-@Λεοντόκαρδε μου καλό σου βράδυ

-@ Sidepap21 μου,
βλέπω ότι οι περισσότεροι βρήκατε ως πιο ενοχλητικό αυτό με τα τηλεφωνήματα. Ναι είναι αλήθεια αυτό.

-@Γιάννη μου,
χα χα χα χα! γέλασα μ' αυτό που σκοπεύατε να κάνετε με το βασιλιά!!
Βλέπω ότι το one night stand δεν σ' ενοχλεί στις γυναίκες. Ίσως γιατί σ' αρέσει, οπότε θέλεις παρτνερ! χα χα χα!

Meropi είπε...

-@Vad μου,
άντε γράψε κι εσύ τι σε ενοχλεί στο Χαρτούμ. Θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε. Καλό σου βράδυ

VAD είπε...

Aπαπαπαπα:)))

Καλημέρα.....

Olga είπε...

Καλή σου μέρα! Προέκυψε ένα ΣΚ στην Θεσσαλονίκη, είπα να μην χάσω την ευκαιρία να σας δείξω κάτι απο εκεί, [ελπιζω να σου αρέσει], οπότε, μόλις τελειώσει η Θεσααλονίκη, ακολουθούν τα Πομακοχωρια!

dyosmaraki είπε...

Τα ίδια πράγματα με ενοχλούν και μένα Μερόπη μου. Ειδικά αυτά τα μεσημερινά τηλέφωνα τι να σου πω???

Meropi είπε...

-@Vad μου,
την καλημέρα μου και από την ηλιόλουστη Αττική.

-@Όλγα μου,
είδα τη Θεσσαλονίκη, περιμένω και τα Πομακοχώρια.

-@dyosmaraki μου,
ναι τα τηλέφωνα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά. Την καλημέρα μου

Odysseas είπε...

Πιο πολύ μ'ενοχλεί να κάνω εγώ βλακείες όταν οδηγώ. Είναι και οι συνθήκες βέβαια που μας "σπρώχνουν" να κάνουμε βλακείες, αλλά δεν το θεωρώ δικαιολογία.

Επίσης μ'ενοχλούν αυτοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους: π.χ. οι αστυνομικοί που δε δίνουν κλήση σε αυτούς που μιλάνε στα κινητά ή που περνάνε με κόκκινο, οι οδηγοί λεωφορείων που μιλάνε στο κινητό, κλπ, κλπ, κλπ.

Και τέλος με ενοχλούν απίστευτα αυτοί που μου μιλάνε στον ενικό, ειδικά σε δημόσιες υπηρεσίες. Αν και η αλήθεια είναι πως δε μου συμβαίνει συχνά.

Meropi είπε...

-@Οδυσσέα μου,
δεν μπορώ να πω ότι σε μένα συμβαίνει συχνά (να μου μιλούν στον ενικό), αλλά όταν μου συμβαίνει δεν μου αρέσει καθόλου.
Όσον αφορά την οδήγηση είμαι συνήθως συντηρητική, γι' αυτό εκνευρίζομαι με τις βλακείες των άλλων.

tzonakos είπε...

To 1. με ενοχλεί και μενα.
Το 2. δεν με ενοχλεί οταν δεν το παρακάνουν.
Το 3. Ενοχλητικό
Το 4. Ενοχλητικό
Το 5. Ενοχλητικό

:)

dokisisofi είπε...

Μερόπη όλα καλά και άγια, αλλά με κάθε σεβασμό να σε ρωτήσω τί εννοείς "αντρικά πρότυπα": Η οδήγηση, οι βρισιές και το κάπνισμα είναι αντρικά αθλήματα;
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποκαλούμαι τα μεν γυναικεία τα δε αντρικά! Το να πεις ότι εκνευρίζεσαι με τους καπνιστές να το καταλάβω! Αλλά όχι ότι εκνευρίζεσαι με τις καπνίστριες! Αυτό δεν το καταλαβαίνω!

Meropi είπε...

-@ Τζονάκο μου,
το νο 2 βλέπω ότι δεν ενοχλεί τους περισσότερους άντρες και γυναίκες. Ίσως να είμαι εγώ η παράξενη. Χα χα χα!

-@ Δοκισίσοφη μου,
καλημέρα σου κατ' αρχάς και καλώς ήρθες από τα μέρη μου.
Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι οι γυναίκες πρέπει να περιορίζονται στις μέχρι τώρα θεωρούμενες "γυναικείες" δουλειές, γι' αυτό εξάλλου και δεν περιορίστηκα κι εγώ η ίδια. Όμως πιστεύω ότι η αντρική φύση είναι, λόγω των ορμονών, μακραίωνης άσκησης κλπ πιο επιθετική. Εξ ού και οι άντρες οδηγούν στο δρόμο πιο επιθετικά, βρίζουν πιο εύκολα, ασκούν την πολυγαμία (κυνηγοί γαρ) και κάπνιζαν μέχρι τώρα πιο πολύ. Η γυναίκα, λόγω ορμονών κλπ ήταν και είναι ακόμα εν πολλοίς πιο ήπια φύση. Βλέπω λοιπον τώρα πολλές γυναίκες, αφήνοντας κατά μέρος την αυτοσυγκράτηση, να γίνονται επιθετικές στην οδήγηση και αλλού, να βρίζουν ασύστολα κλπ. Βέβαια και στους άντρες με ενοχλούν αυτές οι συνήθειες, αλλά τρόπον τινά τις συνήθισα με τα χρόνια (κακώς βέβαια). Το να βλέπω τώρα και νέα κορίτσια να πέφτουν σ' αυτή την παγίδα με ενοχλεί, πώς να το κάνουμε? Όσο για το κάπνισμα μ' ενοχλεί φυσικά και στον άντρα, αλλά πιο πολύ με ενοχλεί να βλέπω νέα κορίτσια να βρωμοκοπούν τσιγαρίλα (στις βαριές βέβαια περιπτώσεις που είναι αυτές που με ενοχλούν). Και ένα άλλο οι πνεύμονες της γυναίκας είναι πιο ευάλωτοι στον καπνό από ιατρικής άποψης.
Αυτά τα ολίγα. Μπορεί να μη σε έπεισα, αλλά αυτή είναι η άποψη μου.

Σοφία είπε...

Μερόπη, για τα τηλεφωνήματα από τράπεζες υπάρχουν αρκετές λύσεις που εδώ τις εφαρμόζει πολύς κόσμος (κι εμείς επίσης).

1. Παίρνεις τηλέφωνο με τηλεφωνητή και δεν απαντάς ποτέ αν δεν αφήσει ο άλλος μύνημα για να τον αναγνωρίσεις (ή δεις γνωστό νούμερο στην αναγνώριση κλήσης)

2. Όταν ζητάνε κάποιον άλλο (π.χ. τον άντρα σου) τους λες ότι λείπει για 6 μήνες στην Αυστραλία ή στη Γουαδελούπη ή στο Μεξικό, ή ότι επιστρέφει στο σπίτι στις 11 το βράδυ (οπότε, εδώ τουλάχιστον, απαγορεύεται να καλέσουν τόσο αργά).

Αυτές είναι οι δύο βασικές λύσεις. Άλλες ιδέες είναι:

3. Κάνεις την Φιλιππινέζα που δεν γκαταλαβένεις ελλήνικος.

4. Τους μιλάς σε άλλη γλώσσα μέχρι να βαρεθούν και να κλείσουν.

5. Τους το κλείνεις με το καλημέρα σας χωρίς να τους μιλήσεις.

6. Τους λες "μισό λεπτό", αφήνεις το ακουστικό ανοιχτό και συνεχίζεις τις δουλειές σου.

Τους έχω δοκιμάσει όλους γιατί μια εποχή μας έπαιρναν μέχρι και 8 τέτοια τηλέφωνα την ημέρα και είχε καταντήσει γελοίο. Τώρα ζήτημα να πάρουν μια φορά τις δύο μέρες, αλλά δεν με ενοχλούν γιατί μιλούν στον τηλεφωνητή :-)

Unknown είπε...

Μεροπη ,γεια σου θα ηθελα να ρωτησω πως μπορει να κανει καποιος μεταπτυχιακο στην νορβηγια.τι χρειαζετε και ποσο χρηματα χρειαζονται τον μηνα για ενα φοιτητη.ενδιαφερομαι για τα παιδια μου.ειμαι 46 χρ.ειμαι νοσηλευτρια δουλευω σε νοσοκομειο.εχω μια κορη 24 κι εναν γιο 23,αν πανε για μεταπτυχιακο μπορουμε να παμε κι εμεις με τον αντρα μου μαζι τους(ειναι συνταξιουχος)ειναι ευκολο να δουλεψω σε νοσοκομειο μηπως υπαρχει οριο ηλικιας?ευχαριστω