Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ήμαρτον Άγιοι Πατέρες!



Στις 9 Μαρτίου του 2009 η Ιερά Σύνοδος «αφού μελέτησε το σχετικό ανακριτικό φάκελο, κατέληξε με ψήφους 7 προς 5 στην κατά πλειοψηφία απόφαση ότι δεν προκύπτουν από το φάκελο επαρκείς ενδείξεις ενοχής κατά του εγκαλουμένου αρχιερέως και έθεσε την κανονική υπόθεση στο αρχείο». Διάβασα αυτή την είδηση που αφορά τον (πρώην προς το παρόν) Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, κατά κόσμο Αντώνιο Μπεζενίτη και ως νομικός και ως πολίτης προς στιγμή θύμωσα. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παντελεήμων καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών από την ποινική Δικαιοσύνη για την ίδια υπόθεση, δηλαδή της υπεξαίρεσης χρημάτων κατ' εξακολούθηση από τη Μονή Οσίου Εφραίμ, οι «Άγιοι» Ιεράρχες τον έβγαλαν λάδι και φυσικά του έδωσαν βάσιμες ελπίδες ότι σύντομα θα επανέλθει στο Θρόνο του και στα μεγαλεία του (άραγε κάνει κανείς service σ' εκείνη τη ρημάδα τη MERCEDES ή την άφησαν να σκουριάσει?).

Γρήγορα όμως συνήλθα. Μερόπη, σκέφτηκα, δεν κάνει να θυμώνεις, έχεις και πίεση. Εξάλλου, για σκέψου ωριμότερα. Τι κάνανε οι «Άγιοι Πατέρες»? Απλώς δείξανε τη χριστιανική μεγαθυμία τους. Συγχώρεση και άφεση αμαρτιών δεν λέει η Εκκλησία μας? Συγχώρεση λοιπόν και άφεση δώσανε και στο δοκιμαζόμενο (δικαίως ή αδίκως δεν έχει σημασία) αδελφό τους. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι και τότε που καταδικάστηκε και επρόκειτο (άκουσον άκουσον) να κλειστεί στον Κορυδαλλό ως κοινός κακοποιός (αν είναι δυνατόν!), μαζί με τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος και τους απατεώνες (μακριά από τον κ. Μπεζενίτη τέτοια ιδιότητα), τι πρότειναν εν τη μεγαθυμία τους? Να μην εκτίσει ο κ. Παντελεήμων την ποινή του σε φυλακή για τους κοινούς θνητούς (αλίμονο), αλλά σε μοναστήρι που θα διαμορφωθεί καταλλήλως έτσι ώστε να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά φυλακής (!!!!!!!). Δυστυχώς δεν εισακούστηκαν και τελικά ο "Άγιος Πατέρας" βρίσκεται στη Φυλακή Κορυδαλλού, μαζί με κοινούς "μη Άγιους" παραβάτες του Ποινικού Δικαίου. Τέτοια κατάντια. Και μη ξεχνάς ακόμη Μερόπη (είπα στον εαυτό μου) ότι οι σεπτοί Ιεράρχες στάθηκαν βράχοι νομιμότητας τότε, το 2002-2003 που στάλθηκαν στην Ιερά Σύνοδο κασέτες με ροζ σκανδαλιστικές στιχομυθίες, όπου ο ένας εκ των συνομιλητών φερόταν να είναι ο εν λόγω ιεράρχης και ο άλλος κάποιος νεαρός. Αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιο παράνομο αποδεικτικό μέσο, που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα, η γνησιότητα μάλιστα του οποίου ήταν, λέει, αμφίβολη. Όταν δε μερικοί Συνοδικοί έριξαν την ιδέα να προσφύγουν σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού για να αποδειχθεί η γνησιότητά ή μη των κασετών και πάλι επικράτησε σύνεση. Ευτυχώς! Αποφάνθηκαν ότι ετερόδοξοι ή ετερόθρησκοι δεν μπορούν να προσαγάγουν τεκμήρια σε εκκλησιαστικό δικαστήριο. Άσε που «Μπορεί ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες να υπάρχει κανένας εβραίος», όπως πολύ σοφά παρατήρησε ένας από αυτούς (βλ. εδώ στο ΒΗΜΑ).

Αχ Άγιοι Πατέρες, με συγχωρείτε που σας παρεξήγησα και άφησα προς στιγμή το αίσθημα θυμού να με κυριεύσει. Και ντρέπομαι που μου ήρθε στο νου (έστω και για ένα δευτερόλεπτο) η ευαγγελική ρήση «Οαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί». Πόσο άδικο είχα! Ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς και μας δείχνετε το δρόμο της σύνεσης, της ταπεινότητας, της μετανοίας, της συγχώρεσης και της αγάπης. Τι κι αν σας ζητήσει το θρόνο του πίσω ο Σεπτός δοκιμαζόμενος Ιεράρχης? Φαντάζομαι ότι είστε έτοιμοι να του τον δώσετε. Τι κι αν είναι ακόμα στον Κορυδαλλό? Θα διοικεί λίγα χρόνια από κει και μετά θα γυρίσει μετά «βαΐων και κλάδων» εκεί που ανήκει. Στο ευσεβές ποίμνιο του. Α, και θα κοιτάξει τι γίνεται επιτέλους μ’ αυτή τη ρημάδα την off shore εταιρεία του που την εγκατέλειψε για λίγο, προς βλάβη της Εθνικής Οικονομίας!!!

33 σχόλια:

Roadartist είπε...

Μεγάλη ντροπή!
Μου κάνει εντύπωση που δεν συζητήθηκε αρκετά αυτό.. Με έχει εξοργίσει προσωπικά πολύ η ανεκτικότητα μας. Θυμάμαι καλά την καταδίκη του, θυμάμαι ότι είχε κλέψει πάρα πολλά λεφτά και από μοναστήρια της Αττικής (το ποσό μπορούμε να το διαπιστώσουμε, νομίζω πως καταχράστηκε περισσότερα χρήματα, από όσα αναφέρεις) και είμαι σίγουρη - αυτό μου είχε κάνει εντύπωση - ότι έχει βίλα (νομίζω στο Βγέθι Κερατέας) με πισίνα..
..Μας δουλεύουνε όλοι κανονικά, και εμείς τους ανεχόμαστε.
Γιατί τον αθώωσαν οι 'συνάδελφοι' του? Μήπως φοβούνται για κάτι, μήπως γνωρίζει ονόματα ή εμπλέκονται και αυτοί?
Διαφορετικά δε μπορώ να το καταλάβω..
Δε ξέρω αν διάβασες και για τον οικονομικό έλεγχο που έγινε στην Αλληλεγγύη και βρέθηκε μαύρη τρύπα 13.000.000Ε... Δες εδώ :
http://www.skai.gr/master_story.php?id=114047

VAD είπε...

Kόρακας τον κόρακα...,Μερόπη μου!
Τον τιμώρησαν για να εξευμενίσουν την κοινή γνώμη και τώρα που πέρασε η κατακραυγή,τον αποδίδουν άσπιλο και αμόλυντο...

Καλή εβδομάδα...

lakis είπε...

Ω, Αγίοι Πατέρες του ψέματος. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Κι ύστερα αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος στρέφεται εναντίον τους. Αναρωτιούνται, αλλά το αυτί τους δεν μοιάζει να ιδρώνει. Στο κάτω-κάτω της γραφής όλα είναι μπίζνες.

Λεμέσια είπε...

Θα διαφωνήσω εν μέρει με το Λάκη. Δυστυχώς, ο κόσμος δε στρέφεται όσο θα έπρεπε εναντίον τους. Γι αυτό όσο πάνε αποθρασύνονται όλο και πιο πολύ.

Κάθε φορά που τυγχαίνει να διαβάσω τα κατορθώματα της εκκλησίας, Μερόπη μου, μένω έκθαμβη. Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν ακόμη τέτοια πράγματα, αναρωτιέμαι αφελώς. Κι όμως, τίποτα δεν έχει αλλάξει από το μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Η πολιτεία οφείλει κάποτε να λάβει τα μέτρα της. Δεν επιτρέπεται ο κάθε φουκαράς να εκτίει την ποινή του στη φυλακή για ένα εκπρόθεσμο δάνειο, για παράδειγμα κι αυτοί να ξεγλιστράνε αιωνίως από τα χέρια της δικαιοσύνης συσσωρεύοντας πλούτο με άνομα μέσα.

ikor είπε...

Πουλάνε κάτι καλά αποσμητικά τώρα τελευταία. Να πάρουν μερικά να τα βάλουν στο ...αρχείο! Σε λίγο θα μυρίζει πολύ άσχημα...

xasodikis είπε...

Αμήν...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πάντως, για να σοβαρευτούμε και λίγο, δεν περίμενα να φτάσουν σε τέτοια όρια θράσους και ξεφτύλας.
Όταν κι αυτοί δεν κρατάν τα προσχήματα, σημαίνει πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς...

Aggelos Spyrou είπε...

Τω Κυρίω Δεηθώμεν.

Olga είπε...

Kαλέ κορίτσια, πώς κάνετε έτσι;;Ντροπή σας!!Για 1δυσ, που ήθελε ο Αγιος;;να φυλάξει για τα γεράματα του κάνετε έτσι;;!!!Αμάν....

stalamatia είπε...

Στείλε μου τους για να μου εξομολογηθούν να δεις τι τιμωρία θα τους βάλω!!!Κύριε των δυνάμεων ελέησον αυτούς.

marianaonice είπε...

Μερόπηηη???
Εσύ η ψύχραιμη πώς άφησες να σε κατακλύσουν συναισθήματα οργής και θυμού;;
χαχαχα!!

Η πλάκα είναι ότι εδώ μια φορά στις τόσες η Δικαιοσύνη η πολιτική έκανε το σωστό και τον μπουζούριασε στον Κορυδαλλό το σεπτό ιεράρχη μας!!
Αλλά η Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη άλλα σχεδίαζε γι' αυτόν! Και όπως λένε:
Άλλαι αι βουλαί του Κυρίου και άλλαι αι βουλαί των ανθρώπων!!!
Ψυχραιμία φιλενάδααα!!
Τι θα δουν ακόμη τα ματάκια μας!!!
(Άσχετο, αλλά εκείνη τη διάταξη για την προσωπική κράτηση την ψήφισαν τελικά για χρέη άνω των 30.000 Ευρώ!!!).
Όλα υπέρ των καταχραστών και των σφετεριστών λειτουργούν στη σημερινή εποχή! Δεν το κατάλαβες ακόμη;;;
Άρπαζε να τρως και κλέψε νάχεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πω παραπάνω για την απόφαση είναι ντροπή από κάθε πλευρά.
Κανονικά θα έπρεπε να απαγορέψουν προσωρινά στον Παντελεήμων να ιερουργεί, θα έπρεπε να τον έχουν απομακρύνει από τη θέση του μόνιμα (αυτό δεν ισοδυναμεί πάντα με καθαίρεση, απλά του αφαιρείται η μητρόπολη και μένει πρώην), όχι για το ποινικό μέρος, αλλά μόνο για το ηθικό (άκου οφ σορ και βίλες άνθρωπος που έδωσε όρκο ακτημοσύνης ως μοναχός). Τώρα με την εκκλησιαστική τιμωρία καθεαυτή που είναι η καθαίρεση του από την ιδιότητα του ιερωμένου (γίνεται απλός μοναχός αν συνεχίσει να θέλει ..), θα έπρεπε να περιμένουν την τελεσίδικη απόφαση του άρειου πάγου και μετά "να του τη φορέσουν" (αν κριθεί ένοχος)!
Εμένα κάτι μου λέει ότι πρέπει με κάτι να τους κρατάει στο χέρι. Γ΄ αυτό βιάστηκαν...

Πάντως τα περισσότερα ιστολόγια, δεν προχωράνε παραπέρα στο θεσμικό.
Ο τρόπος που συγκροτείται (βάση ενός παλιού νόμου)αυτό το εκκλησιαστικό δικαστήριο, που τον δίκασε είναι έξω από την παράδοση της Εκκλησίας, αλλά και έξω από την σύγχρονη δημοκρατική αντίληψη απονομής δικαιοσύνης...

Eva Neocleous είπε...

Μερόπη μου, συνηθίσαμε πια να ακούμε για τα ανοσιουργήματα των εκπροσώπων της Εκκλησίας.
Αντίδραση και κατακραυγή χρειάζονται. Αλλά δυστυχώς είναι πολλοί οι αφελείς που τους εμπιστεύονται ακόμα.
Σωστά εγείρει το θέμα λειτουργίας των εκκλησιαστικών δικαστηρίων το Καπιταλιστικό Κουμμούνι.

Meropi είπε...

-@Roadartist μου,
ξέρεις μια παροιμία που λέει ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες?" Δυστυχώς όλοι αυτοί πίτουρα έχουν καταντήσει. Δεν ήξερα αυτή την ιστορία με την Αλληλεγγύη. Την είδα τώρα. Σόδομα και Γόμορα που θα έλεγε και η μακαρίτισα η Σαπφώ Νοταρά!

-@Vad μου,
λυπάμαι τον κοσμάκη που βλέπει εκκλησία και σταυροκοπιέται...

Meropi είπε...

-@Λάκη μου,
μακάρι να το καταλάβαιναν όλοι αυτό που λες, δηλ. ότι όλα είναι μπίζνες. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και αφελείς.

-@Λεμέσια μου,
ο συγκεκριμένος "Άγιος" Πατέρας εκτίει την ποινή του στη φυλακή. Το Συνοδικό Δικαστήριο τον αθώωσε για το εκκλησιαστικό παράπτωμα, όχι για το ποινικό. Εκεί δεν μπορεί να επέμβει. Απλώς είναι οξύμωρο το Ποινικό Δικαστήριο να τον έχει καταδικάσει για κατ' εξακολούθηση υπεξαίρεση εκκλησιαστικού χρήματος και να έρχονται οι Παπάδες και να λένε δεν έχει υποπέσει σε εκκλησιαστικό παράπτωμα!!!

-@Ικόρ μου,
και αποσμητικό και καινούργια ντουλάπια χρειάζονται για το Αρχείο. Χα χα χα!!

Meropi είπε...

-@ Χασοδίκη μου,
Έψαξα να βρω κάτι έξυπνο να απαντήσω στο Αμήν σου, αλλά δεν βρήκα. Χα χα χα!

-@Ασκαρδαμυκτί μου,
μα σοβαρή ήμουν. Χα χα χα!
Οι Παπάδες πάντα είχαν μια έπαρση ότι είναι υπεράνω των νόμων. Δυστυχώς.

Meropi είπε...

-@ Άγγελε μου,
Κύριε Ελέησον...

-@Όλγα μου,
έχεις δίκιο. Χρειάζονται πολλά για τα γεράματα. Και ειδικώς όταν δεν έχεις οικογένεια να σε φροντίζει!

-@Μαριάνα μου,
το έχω καταλάβει από καιρό. Και δυστυχώς οι Παπάδες είναι πρώτοι σ' αυτό το πλιάτσικο. Βλ. και Βατοπέδι.

Meropi είπε...

-@ Σταλαματιά μου,
έχεις γίνει πνευματικός εξομολόγος??? Χα χα χα!

-@Κομμούνι μου,
να πω την αλήθεια δεν έχω μελετήσει τα των εκκλησιαστικών δικαστηρίων. Δεν έτυχε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην προκειμένη περίπτωση ήταν η υποκρισία και ο μεσαίωνας στην αντίληψη.

-@Εύα μου,
όπως είπα και πιο πάω στο Κομμούνι δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ με τα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια. Ήταν ένα θέμα που δεν μου κίνησε ποτέ το ενδιαφέρον. Σ' αυτή την υπόθεση μου έκανε εντύπωση η υποκρισία.

NdN είπε...

Ειλικρινά Μερόπη δεν περίμενα τίποτα το διαφορετικό. Η εκκλησία είναι ο πιο σάπιος οργανισμός του ελληνικού κράτους. Είναι αυτοί με τα περισσότερα χρήματα, με τις περισσότερες κομπίνες, με τις περισσότερες λαμογιές...Είναι όλοι τους τόσο λεχρίτες που δεν θα μπορούσαν να κάνουν τιποτα λιγότερο από το να τον αθωωσουν.

Καλό βράδυ!

mortal είπε...

Για τα ...παιδιά τους νοιάζονται, βρε Μερόπη.
'Αλλωστε "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει...".
Μη σου πω ότι το έκαναν γιατί έχουν όλοι λερωμένη τη φωλιά τους, οπότε...

ΥΓ. Ευτυχώς κάποιοι ξύπνησαν και, όπως άκουσα, τα παγκάρια έχουν λιγότερα έσοδα τον τελευταίο καιρό!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Μόνο το δια στόματος Χριστού "Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισσαίοι υποκριταί" λείπει. Αλλιώς κατά τα άλλα ο βίος και η πολιτεία των αυτοκαλούμενων εκπροσώποων Του δεν έχει φαίνεται αλλιωθεί παρά το περας των αιώνων. Αφού πρώτοι αυτοί, οι περισσότεροι, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την πνευματικότητα που απαιτεί ο ρόλος τον οποίο επωμίζωνται απλά γίνονται θλιβερές "χρυσοστόλιστες μαζορέτες" που λέει και ο Γιανναράς που δεν ξέρουν τί κάνουν.

Στα της Εκκλησίας της Κύπρου να σας ενημερώσω, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αντί ιεραποστιλικές δράσεις κάνει ταξίδια σε Εμιράτα και κλείνει Buissiness Deals για επενδύσεις των Αράβων σε εκκλησιαστική γή. Μετατρέψαν σε όίκο εμπορίου τνο Οίκο του Πατρός"

patsiouri είπε...

Θα συμφωνησω με τον Ασκαρ.
Εχει καταντήσει αηδία.
Αλλά όσο το καράβι στην Τήνο πηγαινοέρχεται φορτωμένο "πιστούς", έτσι θα γίνεται...
Δε λέω τίποτα άλλο γιατί θα βρίσω άσχημα...
Ε ρε Στάλιν που τους χρειάζεται...

tzonakos είπε...

Nτροπή, ντροπή και θυμός.
Αγανάκτηση για την διάθεση της Ιεράς Συνόδου να αγνοεί την Δικαιοσύνη του κράτους και να εχει μια δική της δικαιοσύνη ως κράτος εν κράτει.
Ντροπή για ιερωμένους να κατέχουν οφφ-σώρ εταιρείες και βίλες και μερσεντές και οχι μόνο αυτο αλλα να συμμετέχουν και σε ροζ σκάνδαλα τα οποία περνάει σαν να μην συνέβησαν η Ιερά ( ιερά ;;; ) Σύνοδος.

Ντροπή μου που κι εγω θύμωσα.

phlou...flis είπε...

Για το φόβο των αλληλοαποκαλύψεων, σίγουρα. Το ράσο βλέπεις έχει την ιδιότητα να κρύβει πολλά.

Psemma-me-ourá είπε...

Σχετικοάσχετον...

Καλωσασβρήκα...

Έχω φτιάξει, με την βοήθεια και άλλων μπλογκιστών και μπλογκιστριών, έναν κατάλογο από 36 κοινωνικοπολιτικά ψέμματα και παρακαλώ εσάς και τους φίλους σας να έρθετε και να τα αξιολογήσετε/ψηφίσετε για να αναδειχτούν τα 7 μεγαλύτερα: psemmatapsemmata.blogspot.com

Λαοάρεστον έργον θα είναι!
Τρέξατε, τρέξατε...
Η προθεσμία λήγει... λήγει... λήγει...
μα φυσικά... την ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ λήγει !!!
{του 2009...} στις 12 τα μεσάνυχτα.

Meropi είπε...

-@ NdN μου,
απ' ότι είδα μετά, ήδη ένας Ιεράρχης μετάνιωσε λέει. Πολύ επιπόλαια πήραν την απόφαση, ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν. Και τώρα δηλώνουν μετανιωμένοι, λεέι, έστω ένας απ' αυτούς. Πάντως έχεις δίκιο. Οι περισσότεροι απ' αυτούς ζουν μέσα στην πολυτέλεια (ωραία σπίτια, πολυτελή αυτοκίνητα κλπ)

-@mortal μου,
ανεξαρτήτως αν δεν έχουν παιδιά εξ αίματος να φροντίσουν (ίσως να χουν και τέτοια), οι περισσότεροι από αυτούς (για να μην τους ισοπεδώνουμε όλους) έχουν άλλου είδους "παιδιά" να φροντίσουν.

Meropi είπε...

-@Ανήρ Πάφιε μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου. Το ξέρω και για την Εκκλησία της Κύπρου ότι ασχολείται πολύ με business. Όπως κι εδω φυσικά (βλ. Μονή Βατοπεδίου, εκτός από τον περί ου λόγος πρώην Μητροπολίτη).

-@Πατσιούρι μου,
Οι πιστοί πηγαινοέρχονται στην Τήνο, στην Πάτμο, στο Άγιο Όρος κλπ και οι Παπάδες θησαυρίζουν. Δεν νομίζω ότι τους χρειάζεται ο Στάλιν. Παιδεία χρειάζεται για να ανοίξει το πνεύμα των ανθρώπων, να πάψουν να τροφοδοτούν με χρήμα τους Παπάδες.

Meropi είπε...

-@Τζονάκο μου,
Καλά το λες, πολλοί από τους Μητροπολίτες ζουν σαν μεγιστάνες (με βίλλες, MERCEDES κλπ). Άλλοι πάλι έχουν και οι ίδιοι στο ενεργητικό τους ροζ ιστορίες. Πώς λοιπόν να καταδικάσουν τον Παντελεήμονα?

-@ Φλούφλη μου,
ναι το πιστεύω κι εγώ ότι η αλληλοκάλυψη είναι ένας λόγος της συγκεκριμένης απόφασης

Meropi είπε...

-@ Βρε Psemma-me-ourá
ακόμα ασχολείσαι με τα ψέμματα??? Θυμάμαι εδώ και καιρό με το ίδιο θέμα καταπιάνεσαι. Έχω την εντύπωση ότι ήρθα από το ιστολόγιο σου και σου άφησα και σχόλιο. Τώρα να ψηφίσω ψέμα, δεν το βρίσκω και τόσο ενδιαφέρον. Άλλαξε θέμα και ευχαρίστως να ξαναπεράσω να σου αφήσω και νέο σχόλιο.

patsiouri είπε...

Στάλιν στα ρασοφόρα τραγιά εννοούσα, κατα τ'άλλα μακριά από'μας!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το χειρότερο από όλα είναι αυτό: "σε μοναστήρι που θα διαμορφωθεί καταλλήλως έτσι ώστε να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά φυλακής"!

leondokardos είπε...

Τι σαπίλα ! Τι να πεί κανείς, έτσι οπως ορισμένοι κατάντησαν τη θρησκεία.

eleni s είπε...

Πολύ καλά τα λες Μερόπη μου!
Διοτι...τι λόγον εχομεν εμείς οι ταπεινοί πολίτες και καλοήθεις χριστιανοί? Εμείς δεν γνωρίζομεν
απο αυτά, καθότι αγράμματοι και πτωχοί τω πνεύματι!.....
Εμείς μόνο ξέρομεν "Θεός φυλάξει!" και "Εχει ο Θεός!". Ε ορίστε τώρα! Ο Θεός δεν είδαμε ακόμα
τί εχει (Θε μου σχώρα με) αλλα μερικοί δεν βλέπω να τον υπολογίζουν και πολυ...ή μάλλον όχι! Διόρθωση!!! Θα έλεγα ότι τελικά ο Θεός υπερτιμήθηκε (σε ευρό; σε στερλίνες; δεν είμαι σίγουρη)και μας βγήκε κομματάκι ακριβός! (Πάλι Θε μου σχώρα με! Θα με κηνυγάει η γιαγιά μου η καημένη αν μ'ακούσει να τα λέω αυτα!)
Μια απορία μου έμεινε μόνο! Τώρα αν κατονομάσω μαζί σας την απατεωνιά και την κοροιδία...απαλάσσομαι από την αμαρτία της σιωπηλής συνενοχής? Ή μήπως θα χαρακτηριστώ και ανίερη από πάνω??? Είναι και ειδική η περίστασις...

απλά ένα θυμωμένο νιάτο,
Μερόπη τα φιλιά μου!
Ελένη@