Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Η τσάντα πάντα ερμητικά κλειστή!


Αχ ρε παιδιά τι έπαθα σήμερα η ταλαίπωρη γυναίκα! Μου κλέψαν το πορτοφόλι μέσα σ’ ένα κατάστημα στη Λευκωσία.

Τι ταραχή ήταν αυτή που ένιωσα, όταν έφτασα στο Ταμείο και πήγα να πληρώσω και το πορτοφόλι πάπαλα! Λέω, δεν μπορεί, κάπου εκεί θα είναι, στην τσάντα μέσα και δεν το βρίσκω. Δεν μπορεί να μου συμβαίνει εμένα αυτό και μάλιστα εδώ στην Κύπρο! Κι όμως σ’ εμένα συνέβη και ναι στην Κύπρο…. Όταν συνήλθα από το πρώτο σοκ, συνειδητοποίησα τι είχε γίνει. Την τσάντα την είχα στον ώμο μου και λίγο προς τα πίσω. Κάποια στιγμή μέσα στο κατάστημα, με πλησίασε μια κοπέλα (πελάτης) φορτωμένη με ρούχα που τάχα πήγαινε να τα δοκιμάσει στο δοκιμαστήριο. Περνώντας από δίπλα μου κάπως με έσπρωξε. Γύρισα και την είδα με τα πολλά ρούχα στα χέρια και σκέφτηκα «τι θέλει και πήρε τόσα ρούχα? Δεν τα κουμαντάρει και σπρώχνει τον κόσμο». Πού να ξέρω, ότι ήταν τέχνασμα αυτό, για να καμουφλάρει τα χέρια της. Τη σκηνή αυτή την είδαμε και από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος μετά. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που με πλησίασε μέσα στο κατάστημα. Το πρόσωπο της δεν φαινόταν καθαρά στην κάμερα, αλλά ούτε κι εγώ πρόσεξα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά να σας πω την αλήθεια. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ήταν πολύ μελαχρινή. Δεν στενοχωρήθηκα τόσο για τα χρήματα, όσο για τις πιστωτικές κάρτες (δύο είχα τρομάρα μου), για τις ταυτότητες (μια ελληνική και μια κυπριακή) και για την άδεια οδήγησης. Καταλαβαίνετε μετά τι ταλαιπωρία τράβηξα. Έτρεχα για καταγγελία στην Αστυνομία, για ακύρωση των καρτών κλπ κλπ. Και η ταλαιπωρία δεν τέλειωσε. Όταν φτάσω πίσω στην Αθήνα, θα τρέχω για νέα ταυτότητα, άδεια οδήγησης κλπ κλπ. Ουφ, μόνο που το σκέφτομαι βαριέμαι…

Από αυτή την ιστορία πήρα και μερικά διδάγματα:

Α) Να μην είμαι χαλαρή στην Κύπρο πιστεύοντας ότι η εγκληματικότητα είναι μικρή. Ενώ στην Αθήνα είμαι πάντα σε εγρήγορση, προσέχοντας το πορτοφόλι μου και την τσάντα μου σε σημείο εμμονής, εδώ ένιωθα ότι δεν κινδυνεύω και δεν φρόντισα να κλείσω καλά την τσάντα μου. Πόσο άδικο είχα τελικά. Παρεμπιπτόντως να σας πω ότι στην Κύπρο έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό πολλά άσχημα. Έχει αυξηθεί η ζητιανιά, η λαθρομετανάστευση (κυρίως μέσω των κατεχομένων από την Τουρκία εδαφών) και η χρήση ναρκωτικών.

Β) Να μην κουβαλώ μαζί μου στο πορτοφόλι τις πιστωτικές μου κάρτες. Λέω να περιοριστώ σε μία μόνο και να τη χρησιμοποιώ σπανίως και ποτέ στο εξωτερικό. Έχασα λίγη ώρα μέχρι να βρω τα κατάλληλα τηλέφωνα της Ελλάδας, για να ακυρώσω τις κάρτες. Δεν ξέρω τι έγινε στο μεταξύ διάστημα. Θα το μάθω σε λίγες μέρες. Ελπίζω να μην είναι άσχημα τα νέα.

Γ) Να φροντίζω πάντα να κλείνω την τσάντα μου ερμητικά, δεν πάει να είμαι στον Παράδεισο. Και να μην αγοράζω ποτέ τσάντα χωρίς φερμουάρ.

Δ) Να μη κρατώ ποτέ μαζί και τις δύο ταυτότητες (Κυπριακή και Ελληνική), με κίνδυνο να τις χάσω και τις δύο, όπως και έγινε. Ευτυχώς που δεν είχα μαζί και το διαβατήριο.

Ε) Να υποψιάζομαι όσους με σπρώχνουν και να μην αρκούμαι στο στραβοκοίταγμα. Να ψάχνω αμέσως για το πορτοφόλι μου.

Άντε και μη χειρότερα να λέμε. Αύριο γυρνώ πίσω στην Ελλάδα. Στο σπίτι μου.

33 σχόλια:

αντωνης είπε...

Ο γεγονε γεγονε τωρα πια.

Καλη επιστροφη!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μου έχουν κλέψει μόνο το ποδήλατο στις Βρυξέλλες. Πάντως θέλω να σημειώσω πως συγκριτικά με την Δυτική Ευρώπη η εγκληματικότητα στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή και ας γαυγίζει η τηλεόραση.

Για την Κύπρο δεν ξέρω.

DaNaH είπε...

Αχ Μερόπη πολύ κρίμα! Την τσάντα πάντα την κρατάω σφυχτά, όπου και να είμαι και δεν καθησυχάζω πουθενά και ποτέ. Ευτυχώς δεν με έχουν κλέψει ποτέ, αλλά φαντάζομαι τι απαίσια μπορείς να νιώθεις όταν σε κλέψουν και τι μεγάλη ταλαιπωρία περνάς ειδικά αν σου κλέψουν κάρτες και σημαντικά έγγραφα.

Ελπίζω να μην περάσεις μεγάλη γραφειοκρατία και να πάρεις εύκολα τις νέες ταυτότητες και το δίπλωμα! :)

MARINOS είπε...

Δυστυχώς Μερόπη μου, η κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι αυτό που νομίζαμε εδω και χρόνια: πως δηλαδή όλα είναι ήρεμα και ασφαλισμένα.

Έχουμε υιοθετήσει όλα τα κακά που υπάρχουν στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις (από κίνηση στους δρόμους, έλλειψη χώρων στάθμευσης, μέχρι και ζητιανές και κλοπές...)

Δεν ξέρω που θα βγάλει αυτή η κατάσταση. Η Κύπρος αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς...

mortal είπε...

Παντού τα πάντα, βρε Μερόπη!
Κι αυτό θα περάσει...

Λεμέσια είπε...

Μεγάλη ταλαιπωρία να τρέχεις να εκδίδεις νέες ταυτότητες και κάρτες και ειδικά όταν είσαι σε διακοπές. Μου είχε τύχει στην Ισπανία κι αν και μου έστειλαν το πορτοφόλι στο σπίτι (χωρίς τα λεφτά φυσικά...) μετά από 3-4 μήνες, είχα ήδη μπλοκάρει τις κάρτες και ανανεώσει τις ταυτότητες, έτσι ήταν δώρον άδωρο.
Καλά ξεμπερδέματα, Μερόπη μου...

marianaonice είπε...

Ax Mερόπη μου το πρωί όταν πήρες τηλέφωνο έπαθα σοκ!! Το έργο το έχω δει πολλές φορές μια με τον αδελφό μου, μια με τη νύφη μου, μια με τον πατέρα μου!!
Μόνο εμένα δεν έχουν κλέψει ακόμη, φτου, φτου!!!
Όμως γι' αυτό που λες ότι πρέπει παντού και πάντα να βαδίζουμε υποψιασμένοι και ετοιμοπόλεμοι είναι πλέον γεγονός!
Όσο για το κόλπο του σπρωξίματος είναι πολύ παλιό! Δεν ξέρω αν ποτέ σου είπα ότι έτσι έκλεψαν 8.000 δρχ. από τον πατέρα μου στη λαϊκή δύο μικρά παιδιά αλλοδαπά, που όταν μας έσπρωξαν μπροστά στον πάγκο με τις τομάτες, απόρησα που ήταν μόνα τους, χωρίς τους γονείς τους. Όταν σε 5΄ο πατέρας μου που πήγε να πληρώσει διαπίστωσε ότι του έλειπαν τα 8.000 από την τσέπη (ένα πεντοχίλιαρο και τρία μονά) αμέσως έκανα κλικ και κατάλαβα ότι τα πιτσιρίκια είχαν κάνει τη δουλειά. Ευτυχώς τα προλάβαμε στη γωνία και τα αναγκάσαμε να μας επιστρέψουν το "μασσουράκι" με τα χαρτονομίσματα όπως το είχαν ξαφρώσει, απειλώντας τα ότι θα τα πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα! Φυσικά μπλόφαρα λέγοντάς τους ότι τα είδα ότι αυτά έχουν τα λεφτά και φοβήθηκαν!
Πάντως, φιλενάδα μην πτοείσαι! Ευτυχώς και μη χειρότερα να λες! Ελπίζω να πρόλαβες τις τράπεζες, μη πάθεις πάλι αυτά που έπαθε ο αδελφός μου με την πιστωτική κάρτα του πατέρα μου κλπ. κλπ. μην αρχίσω πάλι άλλη ιστορία...
Πολυέμπειρη είμαι σ' αυτά!!!!
Χαχαχα!!!

marianaonice είπε...

Aa!!
Ξέχασα καλή επάνοδο και καλό ταξίδι!!!

VAD είπε...

και μη χειρότερα,οπως τόπες...

Καλημέρα,Μερόπη...reph

stalamatia είπε...

Μερόπη μου πάντα με φερμουάρ όχι πολύ μεγάλη τσάντα για να μην περισεύει πολύ πίσω όταν την κρεμάμε στον ώμο και λίγο προς τα εμπρός..το δεν φερμουάρ να μην μπορούν να το ανοίξουν από πίσω προς τα εμπρός.Μερικές φορές χρησιμοποιούν ξυράφι για να σκίσουν την τσάντα ,ρο έχω δει στην Αθήνα.Καλή επάνοδο.Φιλούθκια.

Meropi είπε...

-@Αντώνη μου σ' ευχαριστώ πολύ.

-@Γιάννη μου, τα εγκλήματα κατά της περιουσίας έχουν ανέβει και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, λόγω της μαζικής λαθρομετανάστευσης τα τελευταία χρόνια. Όπου εξαθλίωση οικονομική, εκεί και κλοπές κλπ.

-@Δανάη μου,
κι εγώ στην Ελλάδα και αλλού σφικτά την κρατάω την τσάντα. Εδώ στην Κύπρο είχα χαλαρώσει. Και την έπαθα.

-@Μαρίνο μου,
τα διαπίστωσα αυτά που λες ιδιοις όμμασι δυστυχώς

Meropi είπε...

-@Mortal μου,
ναι θα περάσει, ήδη έχει μισοπεράσει, αλλά το σοκ θα μου μείνει.

-@Λεμέσια μου,
αυτό το είχε πάθει και ο γιος μου στην Ισπανία. Κι εκεί φαίνεται είναι αυξημένες οι κλοπές στο δρόμο.

-@Μαριάνα μου,
είδες φιλενάδα τι έπαθα? Κάθε μέρα τα βλέπουμε στο Δικαστήριο κι όμως το παθαίνουμε κι εμείς.

Meropi είπε...

-@Σταλαματιά μου,
τις περισσότερες μεθόδους των κλεφτών τις ξέρω από πρώτο χέρι (τις ακούω σχεδόν κάθε μέρα στο Δικαστήριο), αλλά δεν ξέρω γιατί, εδώ στην Κύπρο χαλάρωσα. Κακώς πολύ κακώς.

-@Vad μου καλημέρα. Έχετε και στο Χαρτούμ τέτοια φαινόμενα???

anagnostria είπε...

Πολύ λυπάμαι που σου έτυχε αυτό εδώ στον τόπο σου, αγαπητή Μερόπη. Είμαι τόσο ταυτισμένη με την Κύπρο που αισθάνομαι την ανάγκη να σου ζητήσω προσωπικά συγγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μ' έχουν κλέψει ποτέ Μερόπη μου, αλλά κι εγώ πάντα αποφεύγω το στρίμωγμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς (συνήθως κινούμαι με ταξί), ενώ σπάνια κουβαλάω μαζί μου χρήματα. Αλλά στο πορτοφόλι μου, όπως όλοι έχω όλα μου τα έγγραφα. Κουράγιο και καλή επιστροφή.

υγ. Δεν υπάρχουν πια παράδεισοι σου λέω :)

Μιχάλης είπε...

Μερόπη έχεις τη συμπάθεια μου.

Πάντως θα ήταν καλύτερα αν τις συμβουλές που λες τώρα τις εφάρμοζες από πριν...

Καλή επιστροφή :-)

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς το ίδιο έπαθα κι εγώ σε καφετέρεια στην Αθήνα. Η κοπέλα δεν ήταν μελαχρινή, αλλά το ίδιο και εγώ υποτίμησα τον κίνδυνο, μου πήρε το πορτοφόλι μέσα από την κλειστή με φερμουάρ τσέπη του μπουφάν μου που είχα κρεμάσει στην πλάτη της καρέκλας που καθόμουν...
ακριβώς τα ίδια χαρτιά είχα κι εγώ..
τρέξιμο κι άγιος ο θεός μετά..

Σοφία είπε...

Από τότε που μου κλέψαν το πορτοφόλι στην Αθήνα πριν από 17 χρόνια (με σπρώξιμο βεβαίως - πάγια και γνωστή τακτική) δεν αγοράζω ποτέ τσάντα χωρίς φερμουάρ το οποίο φροντίζω πάντα να το έχω κλειστό. Επίσης πάντα έχω την τσάντα κάτω από την μασχάλη και ποτέ ριγμένη ανέμελα στην πλάτη. Έτσι είναι, το πάθημα γίνεται μάθημα...

Καλό είναι να προσέχεις παντού το ίδιο. Πάνε οι εποχές που είμασταν άνετοι νομίζοντας ότι οι πορτοφολάδες είναι αλλού...

Ελπίζω να μην έχεις προβλήματα με τις πιστωτικές και να βγάλεις εύκολα νέες ταυτότητες. Τουλάχιστον στην Κύπρο δεν θα δυσκολευτείς αφού και την προηγούμενη φορά την έβγαλες πολύ γρήγορα και πολιτισμένα. Για την Ελλάδα δεν ξέρω.

NdN είπε...

Δυστυχώς το έργο το έχω ζήσει πριν λίγο καιρό. Εκλεψαν τους γονείς μου στο εξωτερικό και έπρεπε να ακυρώσω κάρτες κτλ. φυσικά και ο πατέρας μου έπρεπε να πάει για νέο διαβτήριο, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και όλα τα συναφή...

Δεν πειράζει Μερόπη μου, αυτά να είναι τα άσχημα που μας τυχαίνουν στη ζωή! Πάντως περισσότερη προσοχή την επόμενη φορά.

Καλή επιστροφή!

Nikos Lioliopoulos είπε...

να χαίρεσαι που βοήθησες οικονομικά εναν συμπατριώτη σου :-)))

marianaonice είπε...

Αχ Μερόπη μου,
εμείς κι αν τα παθαίνουμε!!!
Μη ξεχνάς τι έπαθα εγώ με τον απατεώνα το φυγόδικο και κατάδικο συγχρόνως!! χαχαχαχα!!!!!

patsiouri είπε...

Eχω πάθει πολύ χειρότερο, με είχαν ρίξει με μηχανάκι στο δρόμο ( Μεσογείων, κεντρικότατα), δύο τσογλάνια με σκοπό να μου πάρουν την τσάντα.
Τα ζώα δεν πρόσεξαν καν ότι την τσάντα τη φορούσα ΣΤΑΥΡΩΤΑ, τουτέστιν δεν έβγαινε με τίποτα.
Με έσερναν στην άσφαλτο για πέντε λεπτά τουλαχιστον και την ώρα που σερνόμουνα προσπαθούσα να απαλλαγώ από την τσάντα να την πάρουν να πάνε στο διάολο.
Κι'εκεί ευχήθηκα να είχαν τουλάχιστον ένα ψαλίδι η ένα ξυράφι να γλιτώσω τουλάχιστον τα εγκαύματα και τα χτυπήματα.

Το παρήγορο είναι ότι πήραν μεν την τσάντα αλλά μαζί της πήραν τα τρία μου,αφού νωρίτερα είχα αγοράσει ένα μπλουζάκι και επειδή βαριόμουν να ξανανοίξω την τσάντα, έριξα το κινητό και το πορτοφόλι στη σακούλα με το μπλουζάκι με την οποία δεν ασχολήθηκαν!

Κοινώς, αυτοί έμειναν με το κραγιόν, τα κλειδιά και τα πολυτιμότατα χαρτιά μου, κι'εγώ κέρδισα ένα διημεράκι στο ΚΑΤ, εγκαύματα, γρατζουνιές, επιδέσμους και μελανιές για κανά εικοσαήμερο και...ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!!!

Όλα εντάξει με τις κάρτες σου????

phlou...flis είπε...

Αν μη τι άλλο δεν έπληξες αυτές τις λίγες μέρες που πήγες κάτω.
Σάββατο 21 μάρτη κατηφορίζωΑγ. Κων/νου προς ξενοδοχείο μαζί με 130 μαθητές )σχ. εκδρομή). Εχω πει στα παιδιά να προσέχουν να, να, να... Φοράω σακίδιο πλα΄της αλλά λεφτά και λοιπά στις τσέπες. Νοιώθω κάτι πίσω μου, γυρνώ και βλέπω ένα μετανάστη να τραβά απότομα τα χέρια του από το σακίδιό μου. Το ξεκρεμάω και το φορώ κατάστηθα. Εννοείται πως δεν του είπα τίποτε, δε φώναξα, δεν...Φοβήθηκα και για μένα και για τα παιδιά. Εν τέλει, ούτε γάτα ούτε ζημιά απλά από τύχη.Δάσκαλε που δίδασκες...

Eva Neocleous είπε...

Μερόπη μου, δεν το πιστεύω.
Να σε κλέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα σου!
Λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία σου.Και για το πώς έχουμε καταντήσει.
Κουράγιο.Και να προσέχεις...

Λουλούδι είπε...

Μεροπη μου,πραγματικα στεναχωρο αυτο που επαθες,αλλα δυστυχως χειροτερη θα ειναι η ταλαιπωρια για την ανανεωση των εγγραφων σου.Καλη σου μερα

Independent είπε...

Καλή επιστροφή Μερόπη μου.
Είναι απίστευτα παραβιαστικό το να σε κλέβουν. Τραγικό θα έλεγα.
Ευτυχώς σου μεινε το διαβατήριο για να μπορείς να επιστρέψεις πετάξεις..Αλλιώς θα πρεπε να έρθεις ακτοπλοικώς....

xasodikis είπε...

Καλή υπομονή για την επανέκδοση των ταυτοτήτων, τι άλλω να πω...

Εγώ πάντως τις κρατάω σε ξεχωριστή θήκη, όχι μέσα στο πορτοφόλι, και σε άλλη τσέπη μάλιστα...

Matrix είπε...

Νομίζω δεν έχει σημασία το μέρος, παντού μπορεί να συμβεί δυστυχώς.

Αλλά σχεδόν πάντα δεν έχεις πρόβλημα με τις κάρτες αν τις ακυρώσεις σχετικά γρήγορα.

Forget it λοιπόν, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

:)

Side21 είπε...

Είσαι η 3η blogger
που κλέβουν το προτοφόλι
τις τελευταίες μέρες ...
Έχουμε γίνει στόχος φαίνεται !!!
Τη συμπαράστασή μου συμφοιτήτρια
και μην το πέρνεις κατάκαρδα ...
Δες το σαν μια δυσάρεστη εμπειρία ...
Καλή επιστροφή ...

Meropi είπε...

@@@@ Αγαπημένοι μου φίλοι
anagnostria
Dora Tsirka
Μιχάλη
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ
Σοφία
NdN
Νίκο
Μαριάνα
Φλούφλη
Eva Neocleous
Independent
Λούλούδι
Χασοδίκη
patsiouri
Matrix
Side
Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας και τη συμπαράσταση σας.
Δυστυχώς στην αεροπορική πτήση του γυρισμού μου συνέβη κάτι πολύ δυσάρεστο, με αποτέλεσμα να ξεχάσω σχεδόν την κλοπή. Λεπτομέρειες στη νέα μου ανάρτηση.

Marina είπε...

Βρε παιδί μου, τι κατάρα κι αυτή, ένα ευχέλαιο να κάνεις! Πάλι καλά που έχασες μόνο το πορτοφόλι σου, τη πεθερά μου παλιά τη πέταξαν κάτω για να της πάρουν τη τσάντα και επειδή εκείνη δεν την άφηνε της σπάσανε το χέρι. Καλύτερα να τους την έδινε!
Πώς έχουμε γίνει έτσι πιά!

ρίτσα είπε...

:o

δεν το περίμενα αυτό

εμένα δεν μου συνέβηκε ποτέ γιαυτό είμαι τέλεια άνεννοιας.

τι να πω κακοτυχία.

dyosmaraki είπε...

Βιβλίο θα μπορούσα να γράψω με τις κλοπές πορτοφολιού, ταυτότητας, διαβατηρίου, πιστωτικών καρτών κλπ
Είναι πολύ οδυνηρή εμπειρία κι έπειτα αρχίζεις να φοβάσαι ακόμη και τον ίσκιο σου.
Οσον αφορά τις κάρτες, γνωρίζω πως κάποιες Τράπεζες αν το ζητήσεις έναντι ενός μικρού αντιτίμου (1 Ευρώ το μήνα νομίζω) κάνουν μια ειδική ασφάλεια που σε καλύπτει σε περίπτωση που σου κλέψουν την πιστωτική και την χρησιμοποιήσουν.
Ετσι τουλάχιστον δεν διακινδυνεύεις να πληρώσεις τίποτα τρελλά ποσά.
Τώρα όπως λέει και ο Αντώνης ο γέγονε γέγονε, δεν μπορείς να το αλλάξεις πια...Κουράγιο!